Historiaa ja Ihmetyksiä

Kasper Kasvinen

Maallikon kirjoittamassa kasvissyönnin historiassa kerrottiin, että kasvisyöntimaassa Intiassa kasvisyönti johtui köyhyydestä. Lihaa söivät vain rikkaat. Sama asia näkyi vanhan ajan Suomessa. Sodan aikana syötiin paljon kasviksia ja maitoa, lihaa vain satunnaisesti.
Kun Intiassa syötiin kasvisruokaa riittävän kauan, niin bramiinit havahtuivat sen terveellisiin arvoihin ja tekivät siitä vahvan filosofian.

Ihmettelen turkkilaisten intoa Kebabiin. Ensinnäkin tuskin vielä ole tarjolla Luomu kebabia ja toiseksi eihän ihmisen fysiikka ja psyyke kestää syödä joka päivä paljon lihaa! Ihmettelen sitä, että onko lihan ylitarjonta hyvinvointivaltion tulosta, koska tuskin kaksisataa vuotta sitten köyhä arabi olisi ahminut niin paljon kebabia.

Jotta sellainen hirvittävä määrä lihaa jaksaisi tuottaa, niin eläimiä pitää rokottaa - hormooni ja antibioottihoidot, jotka muuttavat ihmistä ties miten ja kasvattaa eläimiä hullun lailla ties minkälaisin eläinmurhin ja rikoksin.

Kasvisruoan hyvä puoli, että keho ei rasitu niin paljon ja varsinkin Raaka Ravinnossa, se toipuu nopeammin erilaisilta sairauksilta. Läsäksi väen paljoudessa sairastutaan vihaisuuteen helpommin. Kasvisravinto pitää mieltä ja kehoa kärsivällisempänä kuin jos olisi täynnä eläin rasvaa ja vihaa. Kasvissyöjä on nopeatempoisempi ja mukautuvampi, rauhanomaisempi ja rakastavampi. Sitä huomaa kun tulee lihansyöjen viereen, niin he eivät kestä sitä, että energiavirrat ovat vapaammin soljuvat kuin liha-ahmijoissa, jotka iloitsevat tukoksistaan.

21

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kasper Kasvinen

      Inuiitit, joiden ainoa ravinto on liha, elävät Pohjoisen oloissa keskimäärin noin 40-50 vuotiaiksi. Mongoleilla on sama vika ja köyhissä Afrikan maissa keski-ikä voi olla 40 v. palkkeilla.

      • lukuhetki

        Jukka Vornanen. Toukokuu 2014 ... VORNANEN, JUKKA: Kaswiruokaiset wegetariaanit. Kasvissyönnin varhaisvaiheet


    • pi3i

      Hyvä huomio. Lapsena ajattelin, että kasvisruoka on köyhien ruokaa ja valitsin liharuuan. (lapsenmielinen.) Oikeastaan tilanne on jo kääntynyt toisinpäin. Jotkut kasvipohjaiset tuotteet ovat kalliimpia kuin eläinperäiset tuotteet. Kasvisruokailija saattaa vaikuttaa jonkun mielestä nirsolta. Tarkemmin ajateltuna eksoottiset hedelmät ovat yleellistä syötävää koska ne ovat kaukaa tuotuja...
      Uskonnot käsittelevät aihetta ruoka melko paljon. Herkkiä leivänsyöjiä on ollut aikojen alusta asti, eli niitä jotka ei henno tappamaan eläimiä ravinnoksi. Vanhat filosofit ovat olleet kasvissyöjiä ja kirjat ovat saaneet niistä vaikutteita. Monet julkisuuden henkilöt ovat olleet ja ovat kasvissyöjiä joten asia ei ole mikään häpeä!

    • Kasper Kasvinen

      Eläimille syötetään eritääin paljon viljaa, jotta he lihoisivat. Yksi eläin kuluttaa paljon viljaa, jolla voi ruokkia paljon köyhiä ihmisiä.
      Puhumme ylikansoituksesta siksi, että kaikille ei riitä ruokaa, mutta kulutustottumuksemme on liian laajaperäinen, jotta kaikille riittäisi.

      Joskus on ehdotettu tulevaisuuden ruoaksi hyönteisiä valkuaisaineineen, joskus muuta. Mitä maksaa ihmisten todeta kasvisruoan yleishyödellisyys?
      Se ei ole kiinni reseptien rikkaudesta.
      Se ei ole kiinni ravintoaine riittämättömyydestä eikä epäterveellisyydestä.

      Rikkaudet jakaantuvat epätasaisesti. Köyhät maat haluavat saman elintason kuin länsimailla. Länsimaiden on mukauduttava uusin kulutustottumuksiin, jotta kaikille riittäisi kaikkea. Ei tarvitse olla ylisuurta. Suomi on siinä hieno maa, että kansa on vaatimaton. Koko eurooppa on niin ylinirso ja hirvettävästi kuluttava. Suomi on luonnollisesti vaatimaton ja itse pitäisin kiinni tästä.

      Avain sana on yksinkertaistaminen eikä monimutkaistaminen. Elämässä on muutakin tärkeätä kuin raha ja kunnia. Nuoret ovat avainasemassa niissä arvoissa.

      Nykyisin tulee enemmän ihan koko maan uutistasoista tutkimusta, jossa todetaan lihan haitat: punaisen lihan syöpäyhteydet ym. Vertailukohteeksi voi ajatella Saharan Tuarengit, joiden ruoka on erittäin vaatimatonta: taatelit, kamelin maito, ohra, tee ja tupakka. Eli he elävät melkeinpä vain parilla ruoalla. Ihminen ei todellakaan tarvitse jättisuuren supermarketin valintaa. Itse ostan aika samoja tuotteita, koska muu valikoima on vain jatkojalostettuja erikoistettuja tuotteita, jotka on tehty samoista raaka-aineista ja ahdettuja mitä moninaisia säilytys ja muu aineita. Niistä he terveys hepuli tulee.

    • Kasper K.

      Myös kasvisruoan ja älykkyyden välinen yhteys on joskus todettu eri lähteissä.

      Itse muotoilisin sen niin, että viha on helppoa ja väkivaltaa, mutta on erittäin vaikea olla hyvä ihminen, koska se vaatii paljon enemmän itsetutkiskelua ja kontrollia.
      Omavastuu kasvattaa meitä enemmän kuin viha ja negatiivisuus.

    • mgig

      Intiaaneilla oli kai nimitys kasvissyöjille: hän joka ei pysty metsästämään eli tappamaan. Minusta se on aika hyvä, vaikka lihansyöjät levittävätkin tätä fraasia pilkantekoaikeissa.

    • kasper kasvinen

      toisille sopii lihaa. myönnän. mutta ei kannata luovutta vaan testata omat lihansyöjätarpeensa kunnolla.

      muuten tiede kasvattaa teille lihapihvejä kasvattamoissa pian, jotta jokaiselle riittäisi

      lihan syönnin syyt : karma, luonnetyyppi, kun mitään muuta on vaikea saada

    • Döner kebap

      No ootko koskaan ees käynyt Turkissa ?
      Viljelypellot on aika vähissä- keskiosa maata on vuoristoaavikkoa. Sade on hyvin harvinaista kesällä. Metsäpalot polttaa kokonaisia vuoren rinteitä.
      Siis: siellä ei ole vettä ! Ei järven järveä !
      Miten kasvatat kasvit yli 40 asteen kuumuudessa rutikuivassa maassa.

      Ja jos jossain lampaat on luomua niin siellä.
      Oon kiertänyt maaseutuja(kin) Turkissa, ihan sula mahdottomuus viljelylle maan kesiosissa. Lampaat laiduntaa vapaasti ja syö kaiken ruohon mitä sattuu kasvamaan missäkin. Ja lisääntyvät luonnostaan, se ei ole mitään tehotuotantoa.

      Käyppä vilkasemassa paikan päällä ennen kun auot päätäsi.

      Ja jos väität että kasvissyöjä on mukautuva ja rauhanomainen, puhut täyttä pskaa.

    • Kasper Kasvinen

      Tietoisuutesi perustuu yhteen, pariin käyttökertaan? Asian voi verrata EU byrokratiaan, jolloin Suomelle asetetaan lakeja, jotka eivät ole sopivia Suomen oloihin.

      Mitä on toimivuus? Se on tuskin sitä, vaikka osittain kanssa sitäkin voi olla, että Harvardin proffa tietää miten Turkissa kurkut kasvaa ja julistaa väitteensä päteväksi. Toimivuus on sitä, että jokin paikallisaktiivi, mahdollisesti saudulla ikänsä asunut hoksaa eräänä päivänä ratkaisun itse. Tämä on toimivuus. Se lähtee oma-aloitteisuudesta eikä EU sääntöjen odottelusta. Ihminen on opetettu kuin älykäs koira vain seuraamaan sitä, mitä käsketään. Globaalitieto on yhtä masentavaa kuin maissin kasvattaminen Grönlannissa.

      Seuraavaksi kävelen kadulla ja jos näen roskia, minäpä kerään niitä. Kerään muutenkin tyhjiä tölkkejä, josta saan rahaa, mistä koulutetut ihmiset eivät osaneet hoksata. Kirjastossa on lisää kirjoja, jos lukeminen loppuu.

    • "Miten kasvatat kasvit yli 40 asteen kuumuudessa rutikuivassa maassa?"
      -Hyvä ratkaisu olisi esimerkiksi alkaa maan keskiosissa tehomastalouden sijaan esimerkiksi valmistaa nykyteknologiaa vientiin. Myynnistä saaduilla rahoilla ostettaisiin tuontiruokaa. Ei kaikissa maapallon kolkissa suju viljely, eikä tarvitsekaan, kun nyky maailmassa on paljon muitakin aloja. Sitäpaitsi, laajamittainen karjanlaidunnus tuskin auttaa aavikoitumiseen...

      • Kasperi Kasvinen

        tuhoaako teknologia luontoa?

        robotti ei siis syö

        saharaan teknologia voisi tutkia kuinka istuttaa puita


        -------------



        ja puista


        en ymmärrä. on todistettu että metsä tekee pelkkää hyvää, niin miksi kukaan ei istuta puita niin paljon kuin on maa alaa?

        kaikkialle

        kaupunkiin ympäri ämpäri ja maaseudulle ympäri ämpäri

        puissa kasva paljon hedelmiä

        englantti, kreikka monet maat olivat metsää menneisyydessä, mutta muuttuivat aukemiksi. En ymmärrä jos ollaan kusessa, niin miksi emme istuta puita ihan mielettömästi?


      • Döner kebap
        Kasperi Kasvinen kirjoitti:

        tuhoaako teknologia luontoa?

        robotti ei siis syö

        saharaan teknologia voisi tutkia kuinka istuttaa puita


        -------------



        ja puista


        en ymmärrä. on todistettu että metsä tekee pelkkää hyvää, niin miksi kukaan ei istuta puita niin paljon kuin on maa alaa?

        kaikkialle

        kaupunkiin ympäri ämpäri ja maaseudulle ympäri ämpäri

        puissa kasva paljon hedelmiä

        englantti, kreikka monet maat olivat metsää menneisyydessä, mutta muuttuivat aukemiksi. En ymmärrä jos ollaan kusessa, niin miksi emme istuta puita ihan mielettömästi?

        No et sitten ole käynyt Saharassakaan.
        Kun muutaman tunnin oot ajellut jeepillä dyyneillä- jotka muuttaa muotoaan joka yö niin kivapa sinne on alkaa laittamaan teknologiakeskusta.
        Saatikka istuttaa hedelmäpuita .. buhhahaa .. ai salli mun nauraa.

        Keitailla on kylläkin palmuja ja jopa vettä. Hotellejakin uima-altaineen.

        Vain beduiini pärjää Saharassa- ihmisistä. Varmaan alkaa tekemään sinne metsää ja teknologiakeskuksen samalla.
        Eläimistä kameli. Säälittävä oli resuinen pikkupoika joka tarjosi kameliratsastusta muutamalla dinaarilla- annoin rahat, kieltäydyin ratsastuksesta.

        Englannin nummilla ei ole koskaan ollut metsää, eikä tule olemaan.
        Kreikka - vrt Turkki , ihan sama ilmasto, paitsi että maalla kasvaa oliivipuita.

        Miksikö emme istuta puita ihan mielettömästi... Suomi kyllä sen tekee.
        Jos vaikka lennät tämän kotimaan yli päästä päähän.. eihän täällä paljon muuta olekkaan kun hyvinhoidettua metsää.


      • Döner kebap
        Döner kebap kirjoitti:

        No et sitten ole käynyt Saharassakaan.
        Kun muutaman tunnin oot ajellut jeepillä dyyneillä- jotka muuttaa muotoaan joka yö niin kivapa sinne on alkaa laittamaan teknologiakeskusta.
        Saatikka istuttaa hedelmäpuita .. buhhahaa .. ai salli mun nauraa.

        Keitailla on kylläkin palmuja ja jopa vettä. Hotellejakin uima-altaineen.

        Vain beduiini pärjää Saharassa- ihmisistä. Varmaan alkaa tekemään sinne metsää ja teknologiakeskuksen samalla.
        Eläimistä kameli. Säälittävä oli resuinen pikkupoika joka tarjosi kameliratsastusta muutamalla dinaarilla- annoin rahat, kieltäydyin ratsastuksesta.

        Englannin nummilla ei ole koskaan ollut metsää, eikä tule olemaan.
        Kreikka - vrt Turkki , ihan sama ilmasto, paitsi että maalla kasvaa oliivipuita.

        Miksikö emme istuta puita ihan mielettömästi... Suomi kyllä sen tekee.
        Jos vaikka lennät tämän kotimaan yli päästä päähän.. eihän täällä paljon muuta olekkaan kun hyvinhoidettua metsää.

        .. ja järviä =vettä. Aika oleellinen asia maataloudessa ja karjankasvatuksessa


      • Döner kebap kirjoitti:

        No et sitten ole käynyt Saharassakaan.
        Kun muutaman tunnin oot ajellut jeepillä dyyneillä- jotka muuttaa muotoaan joka yö niin kivapa sinne on alkaa laittamaan teknologiakeskusta.
        Saatikka istuttaa hedelmäpuita .. buhhahaa .. ai salli mun nauraa.

        Keitailla on kylläkin palmuja ja jopa vettä. Hotellejakin uima-altaineen.

        Vain beduiini pärjää Saharassa- ihmisistä. Varmaan alkaa tekemään sinne metsää ja teknologiakeskuksen samalla.
        Eläimistä kameli. Säälittävä oli resuinen pikkupoika joka tarjosi kameliratsastusta muutamalla dinaarilla- annoin rahat, kieltäydyin ratsastuksesta.

        Englannin nummilla ei ole koskaan ollut metsää, eikä tule olemaan.
        Kreikka - vrt Turkki , ihan sama ilmasto, paitsi että maalla kasvaa oliivipuita.

        Miksikö emme istuta puita ihan mielettömästi... Suomi kyllä sen tekee.
        Jos vaikka lennät tämän kotimaan yli päästä päähän.. eihän täällä paljon muuta olekkaan kun hyvinhoidettua metsää.

        Itse puhuin Turkista, en Saharasta. Toinen ihan hyvä ratkaisu on olla asumatta paikoissa joissa ei voi elää :D Jos ihmiskunnan väkimäärän saisi jokseenkin kuriin, voisi palata siihen järkevään tilaan jossa ihmiset asuttivat lähinnä viljavia seutuja. Sekin on ihan fakta, että seuduilla joilla ruokaa ei kasva tarpeeksi lisääntyvälle väkimäärälle, lapsikuolleisuus on suurta ja väki näkee nälkää. Se on ikävää, mutta luonnollista. Maailmaan ei mahdu ihmisiä loputtomasti enempää.


      • Ratkaisu?
        Kasperi Kasvinen kirjoitti:

        tuhoaako teknologia luontoa?

        robotti ei siis syö

        saharaan teknologia voisi tutkia kuinka istuttaa puita


        -------------



        ja puista


        en ymmärrä. on todistettu että metsä tekee pelkkää hyvää, niin miksi kukaan ei istuta puita niin paljon kuin on maa alaa?

        kaikkialle

        kaupunkiin ympäri ämpäri ja maaseudulle ympäri ämpäri

        puissa kasva paljon hedelmiä

        englantti, kreikka monet maat olivat metsää menneisyydessä, mutta muuttuivat aukemiksi. En ymmärrä jos ollaan kusessa, niin miksi emme istuta puita ihan mielettömästi?

        Saharaan aurinko voimalla merestä vettä ja viljaa tuottamaan.
        Samalla voisi siellä tuottaa sähköäkin.


      • kepapiapaha
        Döner kebap kirjoitti:

        No et sitten ole käynyt Saharassakaan.
        Kun muutaman tunnin oot ajellut jeepillä dyyneillä- jotka muuttaa muotoaan joka yö niin kivapa sinne on alkaa laittamaan teknologiakeskusta.
        Saatikka istuttaa hedelmäpuita .. buhhahaa .. ai salli mun nauraa.

        Keitailla on kylläkin palmuja ja jopa vettä. Hotellejakin uima-altaineen.

        Vain beduiini pärjää Saharassa- ihmisistä. Varmaan alkaa tekemään sinne metsää ja teknologiakeskuksen samalla.
        Eläimistä kameli. Säälittävä oli resuinen pikkupoika joka tarjosi kameliratsastusta muutamalla dinaarilla- annoin rahat, kieltäydyin ratsastuksesta.

        Englannin nummilla ei ole koskaan ollut metsää, eikä tule olemaan.
        Kreikka - vrt Turkki , ihan sama ilmasto, paitsi että maalla kasvaa oliivipuita.

        Miksikö emme istuta puita ihan mielettömästi... Suomi kyllä sen tekee.
        Jos vaikka lennät tämän kotimaan yli päästä päähän.. eihän täällä paljon muuta olekkaan kun hyvinhoidettua metsää.

        Döner Harjusta Suomen parhaat luomukebabit ja Raikastamon limut!


    • Kaperi Kasvinen

      "maailmaan ei mahdu ihmisiä lopuuttomasti enempää"

      kysymys on järjestämisestä eikä omistamisesta. Jos toisella on kaksi autoa ja toisella ei yhtään, niin kannattaa antaa yhden auton pois. Ajallisesti et pysty käyttää hyödyllisesti kahta autoa, vaan on opittava AJATELLA ja suunnitella aikaa, että pärjää yhdellä autolla. Haastetta elämään.

      Varmaan tiede onkin ajatellut vaihtoehtoja. Mutta koskaan ei voi olla varma, mitä kuka on ajatellut. Niinpä kerromme, että Saharaan sopii aurinkovoimala. Suomeen rakennetaan ydinvoimalaa Chernobolyn malliin. Mutta voiko tuottaa sähköä koko Maailmaan tarpeisiin autiomaista? Gobi, Sahara, Amerikan autiomaat. Kaikki autiomaat hyötykäyttöön ja luovutaan ydinenergiasta. Autot - uusiin energiamuotoihin. Ymmärrän että kyse on poliittinen kuin että olisi luovuutta. Globalisaation seurauksena maat kadottavat itsemäärämisoikeuksia ja tulevat riippuvaisiksi markkinataloudesta. Kehitystendessi se. Siksi toiset maat, jolla on valtaa pelkäävät, että he putoavat liian toisten maiden alaisuuteen. Siksi Putinin Venäjä on sodassa koko maailmaa sitä vastaan.

      Köyhyys poistetaan hyvinvoinnilla. Köyhyys ei ole nykyisin köyhistä kiinni, vaan heistä jotka riistävät köyhiltä elannon. Esimerkiksi yhtiö rakentaa vesivoimalan, joka tuhoaa alajuoksun talouksia. Siksi rikkaat maat ovat velkaa köyhille maille. Kuten sinä, jolla on kaksi autoa. Jos köyhyys kasvaa ylimittaan, syntyy kahakkaa ja Roobin Hood ampuu metsästä. ISIS on suoraveto isoja G8 vastaan.

      • use condoms

        Missähän lahkossa tää kaheli liikkuu ? Kuulostaa aika pitkälle kirjoitus/asiavirheistä, tietämättömyydestä lestadiolaisporukan pahnanpohimmaiselta, jolle ei äidin energiat oo enää riittäneet.
        Kun edelliset 12 raskautta on jo vetäneet kropan heikkoon happeen,
        tälle on sitten jäänyt se happivaje ja raudanpuutos.


    • kukki rikku

      Kili mali sälli joka pieri mällii
      sinä poika joikkaa matamatiikka moikkaa
      tietosi on tosi kauas ajaa kuosi
      hampurilaisen etu on joka pennin lettu

    • riisilläkin ,,,

      ajatellaa aasilaisten ruokaa. Kiinan kiertomatkalla näkyi tehdastyttösten kykkivän kadulla pelkkä riisikuppi kädessä.

      Jos mennään ajassa taaksepäin : kivikautinen ruokavalio, jossa paljon metsänantimia kotiin jääville, odottessaan miestä metsältä

      http://paleokeittio.fi/paleoliittinen-ruokavalio/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe