Pitkä parisuhde päätökseen

Bad Day

Eli siis nyt tuli pitkä parisuhde päätökseen, jossa käytännössä kasvoimme yhdessä aikuisiksi. Aloitimme seurustelun n. 9v sitten, ollessamme molemmat nuoria. Hän oli 15v ja minä 17. Meillä meni oikeastaan koko suhteen ajan todella hyvin, ei ollut pahempia riitoja koko aikana ja tulimme loistavasti toimeen. Myös intohimoa ja seksiä (todella hyvää seksiä) oli aivan suhteen viimeiseen päivään asti. Selvisimme yhdessä monesta vastoinkäymisestä ja kasvoimme aikuisiksi. Meillä oli yhteiset suunnitelmat ja tulevaisuus maalattiin yhdessä molemmille sopivaksi ja se miellytti molempia.

Sitten alkoi tulla oikeastaan peruuttamattomia ongelmia, ehkä pahin oli se että ongelmia oli molemmilla samaan aikaan. Toinen oli ajanut itsensä burnoutin partaalle ja minun ongelmat liittyivät koulusta valmistumisen jälkeen, kun en heti työllistynytkään.

Eräänä päivänä hän vain ilmoitti, että on paha olla, päätettiin kuitenkin yrittää vielä hetki. Ei kuitenkaan puhuttu taustoista yhtään, koska olin juuri lähdössä junalle ja reissuun. Reissun jälkeen tuo keskustelu loi epävarmuutta suhteeseen ja se heijastui koko eloon. Oltiin kuitenkin muka niin kiireisiä, että ei ehditty/haluttu keskustella asiasta, joten 2kk myöhemmin sanoi taas että on paha olla ja purettiin samalla kihlaus (toisen yksimielisestä päätöksestä).

Siinä sitten 3 vk meni, että ei asuttu saman katon alla, mutta oltiin kuitenkin tekemisissä, keskusteltiin kerrankin jne. ei tosin kovin hyvässä hengessä, koska minulle tuo kihlauksen purku tuli todella puun takaa ja asiasta ei edes keskusteltu. Päätettiin kuitenkin, koska olimme irtisanoneet ennen ilmoitusta asunnomme ja hankkineet uuden tilalle, että uudessa asunnossa ja ympäristössä yritetään uudelleen - vaikka toiselta tuli, että en jaksa heti yrittää "täysillä".

Asuttiin taas 3 vk saman katon alla ja molempien mielestä meillä meni jo paremmin. Mutta sitten taas tultiin ilmoitusluontoisesti ilmoittamaan, että tämä oli tässä.

Puhuu kuitenkin, kuinka olin täydellinen jne. Mutta burnoutin aikana tunteet jotenkin kuolleet ja haluaa oppia rakastamaan itseään uudelleen. Koska oltiin nuoria ja molemmilla käytänössä ensimmäinen ns. vakavampi suhde, niin ilmoitti myös haluavansa katsoa onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella. On myös puhunut, että aina on mahdollisuus palata yhteen jos ei pystykään elämään ilman toista, minusta tuo kuulostaa vain ns. takaportin jättämiseltä auki ja aika raukkamaiselta. Suorastaan itselleen valehtelulta, että tämä (jättäjän päätös) ei ole lopullista ja oman tuskan keventämiseltä.

6

505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bad Day

      Kolmansia osapuolia ei eron aikana tietävästi ollut. Minusta tuota ahdistusta ja pahaaoloa (masennus?) olisi kannattanut ensiksi työstää yhdessä vaikka ammattilaisen avustuksella, mutta ei. Ilmeisesti helpompi on vaihtaa parisuhdetta ja etsiä onnea tai menetettyä rakkautta uudelleen. Jotenkin tuntuu, että orastavalle masennukselle piti vain saada jokin syntipukki, ja on helpompi sukulaisten silmissä vaihtaa puolisoa, kuin hakeutua hoitoon.

    • Bad Day

      Miltä kuulostaa? Onko tämä lainaus "on myös puhunut, että aina on mahdollisuus palata yhteen jos ei pystykään elämään ilman toista", ihan puppua vai ovatko jotkut eron/muiden kokeilemisen jälkeen todennut, että ei se ruoho ollutkaan vihreämpää aidan toisella puolella ja palanneet yhteen?

      • Ko Ala

        Ei se välttämättä puppua ole. Mutta tavallaan se on juurikin tuo takaportti, että "olethan odottamassa minua, jos tämä uusi ei onnistukaan" ja sen myötä todella loukkaavaa, oikeastaan kaikkia kohtaan. Itse erosin reilu vuosi sitten myös yhdeksän vuotta kestäneestä suhteesta. Olimme viisi kuukautta erossa, ja halusin yrittää uudelleen, löytää HÄNET ja sen kaiken mitä meillä oli, uudelleen. Uskoin sen olevan mahdollista. Ja luulin että palaamme yhteen, olimme olleet sängyssä ja uskoin naivisti hänenkin haluavan minut, MEIDÄT, takaisin. Sitten tuli isku, sain muilta kuulla että hänellä olikin ollut jo uusi tyttöystävä, vaikka oli ollut vielä minunkin kanssa sängyssä. Hän teki minustakin tavallaan pettäjän, vaikken tiennytkään hänen uudesta suhteestaan. Romahdin täydellisesti. Viikko sitten sanoin hänelle suoraan, että et voi pitää minua jonain vara-naisena, kun hän pyysi saada tulla luokseni. Hän kai yrittää pitää tuota nimenomaista takaporttia yllä. Eikä hän ole enää sama ihminen kenet minä tunsin. Luopuminen on tuskaista...........


    • Kumma juttu

      Stoorisi kuin jostain Amerikan markkinoille rustatusta roskaromaanista.

    • Bad Day

      Miksi tämä kuulostaa Hollywood-skeidalta? Ihan totta joka sana.

    • Portti kiinni

      Hyvä seksi on kaksiteräinen miekka. Se pitää yhdessä pareja, jotka ovat muuten epäsopivia toisilleen. Vahva liima, joka voi peitota alleen todellisia ongelmia. Teillä yhtenä ongelmana lienee ainakin puhumattomuus.

      Eiköhän parisuhteenne ollut ns. "Yhdessä aikuisiksi"- suhde ja nyt on aika mennä eteenpäin ilman takaportteja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2636
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1431
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1146
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      9
      1063
    Aihe