JULKKISTEN PROFILOINTIA

Suomi nousuun 2014

Ajattelinpa profiloida hieman julkkiksia. Minun mielestä Suomessa on lähinnä kahden tyyppisiä julkkiksia.

Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat sellaiset ns. "oikeat" julkikset, jotka ovat saavuttaneet elämässään jotain hienoa työllään ja taidoillaan. Tähän kategoriaan kuuluu mielestäni vaikkapa Vesku Loiri, Teemu Selänne, Jari Litmanen, Kiira Korpi, Samuli Edelmann, Cheek, Paula Koivuniemi ja muut henkilöt, jotka ovat kuuluisia sen vuoksi että he ovat omassa genressään taitavia niin urheilussa kuin vaikkapa taiteessa.

Toinen ryhmä on minusta huvittavaa sakkia ja minun käsitykseni mukaan heillä on tarve olla julkisuudessa keinolla millä hyvänsä, mutta heiltä puuttuu niitä lahjoja, joiden perusteella heitä voisi edes jollain tavoin arvostaa. Näiden henkilöiden yhteinen nimittäjä on varmaan se, että esiinnytään juorulehtien palstoilla ja kerrotaan turhanpäiväisiä asioita siitä kenen kanssa on seurusteltu tai oltu salarakkaana tms. Kaikin keinoin pyritään julkisuuteen ja se voi pitää sisällään turhanpäiväisten blogien kirjoittamista tai vaikkapa osallistumista todella halvalla ja onnettomasti toteutettuihin Tosi-Tv ohjelmiin. Tähän B-luokan wannabe julkkisryhmään laittaisin henkilöitä, kuten Martinan, Tuksun, Jasminen,Lotharin, AMB:n ja nämä muut jotka roikkuvat juorulehtien sivuilla viikosta toiseen saavuttamatta mitään hienoa tai sellaista, jonka vuoksi heistä voisi olla ylpeä.

Oletko samaa mieltä? Otan mielelläni rakentavaa kritiikkiä kaikilta.

24

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8wsyj

      B-ryhmään Penna, Johtaja Wirtanen, Hynks Esko ja Hynks Nico myös.

    • Hvvvngjhh

      Olen samaa mieltä, en rakenna kritiikkiä

    • Kapelimestari Esa

      Fiksut ihmiset eivät lähde noihin hömppäohjelmiin mukaan ja siksi niissä ei nähdä koskaan maailmanluokan urheilutähtiä tms.

    • julkisuuden kipeys

      Ei vastaväitteitä, juuri noin se on. Omalla työllään nimeä saaneet käyttävät kyllä lööppijulkisuutta lisärahan tienaamiseen joskus, varsinkin silloin kun tragediaa, joka myy ja sen takia tulot muuten pienempiä.

      Sitten on se porukka, joilla ei ole näyttöjä ja yritetään elää pelkällä lööppijulkisuudella. Se on uskomatonta, koska aika yksinkertainenkin ihminen käsittää, kuinka mahdotonta se on. Varsinkin kun tusinapösiläitä on tunkemassa framille aina enemmän kuin on tilaa. Niinpä niihin otsikoihin pääsee vain mokailemalla, mutta se mitä jutuista maksetaan, ei aina varmaan edes peitä mokailujen aiheuttamia kuluja. Käytännössä eletään lainoilla, joita jostain syystä aina vaan saa lisää.

      Kynnys julkkiseksi pääsemiseen on laskenut. Osin tietysti siksi, että media on laajempaa ja käytetympää kuin ennen, osin siksi, että nuoret tuntuvat haaveilevan julkisuuselämästä enemmän kuin ennen. Aiemmin nimittäin seula oli tiukka, piti tosiaan osata jotain päästäkseen esille. Vasta sitten kun tajuttiin, kuinka kuuluisuuksien mokaamisilla voidaan rahastaa, syntyi ajatus, että julkkishan voisi olla myös pelkkä mokailija. Kun halukkaita on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi, niin siitäpä tulikin bisnes. Käytännössä törppöjulkut ovat vain orjatyövoimaa, jota media hyödyntää ja jättää sitten maatumaan oman onnensa nojaan kun ei enää pysty tekemään heillä rahaa. Kaunista on glitteroitu maailma.

      On Martina minunkin mielestäni tyrkkyjulkkis, mutta hänessä on positiivista se, että hän tosiaan yrittää. Jos joku juttu ei lähde putkeen, hän yrittää toista. En siksi ymmärrä ihmisiä, jotka haukkuvat häntä. Vaihtoehto yrittämiselle kun on täydellinen periksiantaminen, joka käytännössä tarkoittaisi päihdekoukkua ja todella traagista kuihtumista. Parempi siis että uskoo itseensä ja jatkaa kokeilemista.

      • Narri se on

        Martina on pahinta julkissaastaa mitä suomessa on.
        Hän on julkisuudenkipeä narsisti ja sairaalloinen sekä säälittävä raukka persoona.
        Joka on itsekeskeisyydessään ja typeryydessään mennyt niin pitkälle ettei sieltä ole enää paluuta.
        Hän on niin monesti itsensä mokannut ja tehnyt itsestään naurunalaisen kansakunnan narrin joka on säälittävä sekä saa vain myötähäpeäntuntoja kansalaisissa.
        Martinalla ei ole enää muita mahdollisuuksia kun koittaa olla narrina ja julkisuudessa kun hän ei saa muita töitä.


    • Kehäraakit pois

      Hyvin kirjoitettu! Mainitsemisen arvoinen asia on myös se, että nämä ns. A- luokan julkut ymmärtävät häipyä "ajoissa" julkisuudesta, eivätkä jää roikkumaan sinne pidemmäksi aikaa kuin tarvitsee. Voiko olla mitään sen kauheampaa kuin vuoden päivät eri lehtien kansikuvissa viihtyvät "tähdet", jotka antavat laihdutusohjeita,jotka kertovat pieleen menneistä ihmissuhteista, salarakkaana olemisesta, masennuksesta, pikkuserkun kummin kaiman itsemurhasta, liiallisesta veden juonnista jne. jne.. Eikö ko. julkisuus ole noloa kaikille - vuodesta toiseen roikkua "parrasvaloissa" ilman kunnon syytä!!

    • rfedsrfeds

      Aloittajan mainitsemat henkilät eivät ole julkkikisa vaan tunnettuja ja kuuluisia Suomalaisia. Julkkikset taas ovat mielestäni näitä tyhjänpäiväisiä seiskan manekiineja.

    • notta niin että

      Kyllä julkkiksia ovat kaikki kuuluisat säveltäjät, näyttelijät ja muut henkilöt. Sen sijaan hörhöjä ovat nämä salarakkaat ja BB-tyyppit.

    • Eihän aloittajaa voi kuin kompata.

      Toistaiseksi kansan silmissä "oikeaksi" julkkikseksi pääseminen edellyttää, että julkisuus tulee vasta näyttöjen myötä.
      Vielä "hei mulla on blogi ja haaveilen silikonitisseistä/mulla on silikonit" - tai vaikka olisi homo - ei takaa muuta kuin vähemmän mairittelevan turhajulkku-tittelin.

      Ajan kuluessa tilanne voi kuitenkin muuttua. Jonkun tutkimuksen mukaan nuoret pitävät julkkisstatusta hyvinkin tavoittelemisen arvoisena. Vaikka olisi vaan Seiskan broileri, niin voihan silläkin ilmaisia viinoja päästä litkimään. Ehkä kehitys on menossa siihen, että turhienkin julkkujen arvostus kasvaa? Ei haittaa vaikka luottotiedot olisivat menneet ja kimallus vaan kuplaa, kun suuri osa ikäluokasta pyrkii juuri samaan.

    • Suuri nauraja

      Cheek ja Samuli Edelmann ovat vi-tun luusereita ja vi-tun turhia julkkiksia!!! :-):-):-)

      • ProfilointiPena

        Hyvin profiloitu, mutta unohdit missit, mallit ym vastaavat.
        Jotka pomppaavat julkisuuteen jonkun yleisesti "hyväksytyn" perinteisenkin kisan kautta, joka ei vielä tee heistä ihan turhia julkkiksia.

        Mutta monet heistä saattavat jäädä julkisuuteen roikkumaan, missivuoden tai edustusaikansa jälkeen ja silloin he yleensä ajautuvat Ö luokan turhiksi julkkiksiksi.
        Kun eivät yleensä saa kumminkaan mitään järkevää aikaiseksi.
        Tästä hyvänä ehkä parhaana esimerkkinä Sara Sieppi.

        Nykyään on sen verran jo tosi Tv ohjelmia ja muita hömpötys kuvauksia, tilaisuuksia ym josta maksetaan palkkaa.
        Jolla tällainen "turha" julkkis voi saada elantonsa ja paljon uusia kokemuksia/ elämänkokemuksia.
        Silloin he itse kokevat että "tämä elämäntapa" kannattaa ja kantaa, mikä on tietysti harhaa pidemmällä aikavälillä.
        Mutta se joka tapauksessa lisää jatkuvasti turhien julkisten määrää, koska turha julkisuus jossain määrin tuo tuloja ja kantaa nykyään.


    • Suomen ykkönen

      Cheek on ehdoton ykkönen Suomen viihde-elämässä.
      Hän on todella kova ammattilainen :)

      • Paskaaaa musaa tekee

        Onhan Geegi ilmiö suomenkevyen musiikin historiassa ja julkisuudessa, sitä ei käy kieltäminen!
        Tosin se on suuri kummallisuus kun kaveri tekee ihan täyspaaaskaaaaa musaa sekä on surkea persoona.
        Mutta ilmiö silti, se kertoo aika paljon hänen faniensa/suomalaisten musiikki ja henkilömausta.


    • Työtä ammatissaan

      Seuraavassa on minun näkemykseni, eikä se liity muutoin mihinkään eikä kehenkään.

      Cheek tietää, että hän on viihdyttäjä.
      Hän tietää, että vapaa-aikana fanit haluavat viihtyä ja tuntea tunteita.
      Hän ei tule ylemmyyden tunnossaan näyttäytymään faneilleen
      vaan
      antaa esiintyessään täyden osuutensa fanituksen vastineeksi.
      Hän on huikaiseva ammattilainen alallaan.

      • Aivottomuuden aikalaiset

        Paksuposkella on heikko itsetunto,
        jota paikkaa "merkkituotteilla", kuin
        mikäkin ryysyistä-rikkauteen-juntti.
        Suomessa ole slummin slummia,
        jos ei mamulähiöitä oteta lukuun.
        Silti natiivit feikkaa mustien tapoja,
        naurettavine gorilla-imitaatioineen
        ja broth-tervehdyksineen. Pellejä!


    • Sitä niittää...

      Milloin ja missä olet varakkaan nähnyt ajavan Ladalla?
      Se sinun 'merkeistäsi'.

      Cheekin lavaesiintymiset ovat erittäin energiset ja ilmeikkäät, koska Cheek on eläväinen.
      Hänen ei tarvitse matkia ketään :) Niin yksinkertaista se on.

      Ja lavaesiintymisen ulkopuolella hän on jälleen toisenlainen. Kuinka hienosti hän keskittyykään esim. toimittajaan, joka häntä haastattelee. Hän on selvästi kontaktissa haastattelijaan. Eipä siis ihme, että toimittajat häntä mielellään haastattelevat.
      Ja mikä on hänen nimensä, jonka ansiota tämä kaikki on?
      Oikein ... Cheek :)
      Sitä niittää mitä kylvää.

    • Epäkohteliasta

      Aloittaja pyysi asiallista kritiikkiä, mutta täällä jauhetaan jostain Cheekistä.

      • Kateellisten valtakunta

        Cheek on tämän ajan super-julkkis Suomessa. Saavuttanut OMALLA TYÖLLÄÄN menestyksensä!!! Sekös junttikansaa ärsyttää, kun miehellä on varaa ja munaa näyttää, et " fyrk finns". Suomessahan ei saa ajaa muulla kuin Ladalla, ja parempi jos kantaa Prisman muovikassia, niin ei naapurit kadehdi tai lakkaa tervehtimästä!! Suotakoon menestys niille, jotka sen ovat ansainneet. Jokainen voi aloittaa riimien rustaamisen ja kokeilla, saako alkuun noin kourallisen kuuntelijoita paikallisen nuorisoseuran tiloihin! Siitä voi sitten jatkaa eteenpäin... Baana on auki - ja moottoritie on kuuma - ei muuta kuin: sokka irti!


    • Super-Marjo, tule apuun!

      B- luokan julkkiksista sanoisin sen verran, että he tekevät asiaa vaikka aidanseipäästä, ja siitä riittä tarinoitavaa pitkäksikin aikaa..
      Kokonainen vuosi on luettu eräänkin rouvan laihdutusprojektista, toisen, kansanedustajan ex-rouvan masennuksesta sekä juupas/eipäs - suhteesta ; ja kolmannen, vielä naimisissa olevan, malliajoista ja parisuhteesta

      • qwqsrtgqwww

        ihmeesti sua kiinostaa nää" B-luokan tyypit " Sehä nyt on päivänselvää kun itse oot Ö -luokan suoli 24 vakiovalittaja


    • Kiss and tell

      B- luokan julkkikset ovat ikään kuin median prostituoituja.

    • Bimboille tilaa

      Montako Miss maitolava kilpailua tähän maahan vielä tarvitaan?
      Montako uutta reality-ohjelmaa tarvitaan lisää?

    • who knows

      Onko yhdelläkään 7-päivää bimbolla ammattitutkintoa?

      Ps. Uimavalvoja ei ole tutkinto, jota tarkoitan

    • ihana stalkkerit

      Minusta (heko heko) just:

      Martina, Kalinainen, Tuksu, Lothar ja Jasmin ovat ne parhaat joiden
      vuoksi käyn tällä palstalla nauramassa ja siihen voi toki lisätä mukaan
      nämä pälvikalju Hynks-tanssijat mukaan.

      PA sakkia kaikki tyyni..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      354
      4041
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1759
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1282
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe