Liedakkalan koulu suljetaan

tanelikkkkk

Keminmaan kunnanvaltuusto äänesti juuri päättyneessä kokouksessaan Liedakkalan koulun sulkemisen puolesta. Äänestys oli tiukka, 18 puolesta ja 17 vastaan. Eli joulujuhla on viimeinen tapahtuma Liedakkalan koulussa. Vaikea päätös, mutta nykyisessä taloustilanteessa täysin oikea.

252

1291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KEMI RULES

      Menkää tornion palstalle noiden maalaisuutistenne kanssa.

    • Upeetamahtavaa

      Näillä "säästöillä" saadaan Keminmaahan taas jokunen johtajanpaikka auki. Hienosti järjestetty äänestys. On saatu näyttämään tiukalta. Ihan tulee vanha Neuvostoliitto mieleen. YT- neuvotteluissa sitten potkitaan siivoojat mäkeen ja taas tulee muutama insinöörin paikka auki. Hienoa Keminmaa!

      • Ulåf

        Kepun ratkaisu jakaa porukkansa kuulostaa "Paavomaiselta". Sinänsä fiksu ratkaisu. Nyt ei voi puolueesta sanoa oikein hyvää eikä pahaa. emparin nimi pitäisi vaihtaa KemPeriksi eli Keminmaan Perässähiihtäjät, sillä tätä konklaavia viedään joka asiassa, kuin pässiä narussa. Perussuomalaiset taas näyttivät oikean karvansa, kun aloittivat kyläntappolinjan. Säästöt saadaan näyttämään ihan miltä halutaan taulukoissa ja tilastoissa. Tosiasia on, että tämä on etukäteen junailtu juttu äänestystä myöten. Lehmänkaupat on ne parhaat kaupat.


    • Kyläkyläkyllä

      Niinpä. säästökohteena ei näy olevan nämä tyhjänpäiväisten johtajien ja päälliköitten virat. Nehän täytyy säilyttää, sen sijaan kynitään nämäkin säästöt niiltä pienimmiltä, jotka eivät pysty puolustautumaan. Lopetus vielä kesken vuoden. Voi elämän kevät, mikä järjettömyys. Johtajia ja päälliköitä voitaisiin vähentää rankalla kädellä tehtäviä yhdistämällä. Kyllä tekivät karhunpalveluksen. Tietenki laskettiin, että Liedakkalan kylän äänimäärä vaaleissa ei ole ratkaiseva ja oli helppo paukauttaa päätös pöytään. Kyllä nähtiin taas, niin suhmurointia, kuin takinkääntöäkin. Pelleporukkaa!

    • hehe!

      Täällä persujen ja kempar valtuutetut nyt yrittävät pessä kasvojaan.

      • Perskempar

        Niissä onki kova peseminen. Suupieletki sonnassa paskanjauhamisesta.


    • tike

      Jos näillä lakkauttamisen puolesta äänestäneillä olisi omia lapsia tai lasten lapsia liedakkalan koulussa, niin olisivat äänestäneet koulun säilyttämisen puolesta, tällaiset kusipäät laitettakoon ahtaalle, perkeleen moinen vaino päälle, yhteisöstä ulos.

      • PersutMäkeenValtuustosta

        "lähikoulut säilytettävä ja koulumatkojen turvallisuutta edistettävä
        Maanlaajuisesti tasapuolinen koulutustarjonta on hyvä keino estää yhteiskuntaluokkien välisten erojen kasvua . Perussuomalaiset eivät hyväksy pienten ja turvallisten lähi- ja kyläkoulujen lakkauttamista ja luokkakokojen kasvattamista, vaan mielestämme elinvoimaisia lähikouluja tulee lak- kauttamisen sijasta tukea ja kehittää"

        Tämä teksti perussuomalaisten vaaliohjelmassa sivulla 11 viime kunnallisvaalien alla. On tainnu Keminmaan persuilla jäädä nyt puolueen iltasadut lukematta.


    • pjkbpkjhn

      Mainitut säästöt on sanottu tulevan, 3 opettajan palkoista n.150000e. Tämä on ainoa summa, mitä julkisuuteen on annettu. On sanottu, että muiden koulujen oppilaat joutuu kärsimään ja luokkakokoja kasvatetaan, jos Liedakkalan koulua ei lakkauteta. Joka tapauksessa, jossain päin luokkakoot kasvaa, katsoo asiaa miten päin vain. Johonkin nuo Liedakkalan koulun 40 oppilasta täytyy sijoittaa ja jostain kolme opettajaa vähenee eli jossain ne luokat kasvaa väkisin. Koulukyytien kustannusten kasvua, ei ole edes selvitetty vielä tai ainakaan ne ei olleet valtuutettujen tiedossa päätöstä tehdessään.

      • lyhyt matka

        Muuttakaa Kemiin.


      • ajat muuttuu.....
        lyhyt matka kirjoitti:

        Muuttakaa Kemiin.

        Onhan noita kouluja muuallakin lopetettu ja elämä jatkuu.


    • jännitystä ilmassa

      Älä nuolaise ennen kuin tipahtaa... ;)

    • päätttttäjä

      Kyllä se on jo tipahtanut. Ei tuollaista koko kunnan säästöpakettiin vaikuttavaa seikkaa tulla perumaan. Joka muuta uskoo tai luulee, höpö höpö.

    • Hellanlettanen

      Kunta kuskaa kakarat muihin kouluihin niinkuin muissakin kunnissa.se siitä ja pulinat pois.

      • ....................

        Muuttakaa Kemin puolelle koulun lähelle asumaan.


    • sykolooki

      Mitä vitun tekemistä ihmisen painolla tai koolla on Liedakkalan koulun lakkauttamisen kanssa? Kun argumentit (ja järki) loppuvat, mennään henkilökohtaisuuksiin?

      • 310

        Kun järki loppuu? Läskillä tarkoitetaan tässä yhteydessä yleisesti isompaa ihmismäärää. Se on tässä tapauksessa fraasi. Synonyymin kaltainen kielikuva, isolle määrälle ihmisiä. Toisin sanoen se tarkoittaa samaa, kuin "kyllä sitä ylimääräistä henkilöstöä löytyy hallinnosta"

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Fraasi


    • tjuristi

      Eläpä yritä, ihan selvä loukkaushan tuo oli. Tuommosta fraasia ei ole olemassakaan.

      • 310

        no siinäpä loukkaannu ihan rauhassa.


    • tjuristi

      Herjamusiikin jälkeen ihan varmaa, että uutta käsittelyä ei tule. Tuohan on jo "KOULUKIUSAAMISTA". SELVÄSTI TUNNISTETTAVIA IHMISIÄ HERJATAAN JA PILKATAAN. JÄRKEVÄÄ JA AIKUISMAISTA KÄYTÖSTÄ?!?!?!?

      • ouihkjhklhi

        Kai Suomessa sananvapaus on? Lauluhan on yksittäisen kuntalaisen mielipide, kunnan menosta...Se koira älähtää..


      • 310

        hahhah... ja sinäkö sen päätät?


      • juupasejuupase
        ouihkjhklhi kirjoitti:

        Kai Suomessa sananvapaus on? Lauluhan on yksittäisen kuntalaisen mielipide, kunnan menosta...Se koira älähtää..

        Aika suoraselkäinen kuntalainen, kun ei uskalla edes kertoa nimeään. Vellihousuksi tuollaisia sanotaan.


      • ,hv,lb
        juupasejuupase kirjoitti:

        Aika suoraselkäinen kuntalainen, kun ei uskalla edes kertoa nimeään. Vellihousuksi tuollaisia sanotaan.

        niin..eikö o helppo huudella nimimerkin takaa?


      • PS1000

        toivottavasti et ole valtuutettu jos tietosi on tuolla tasolla. Miten luulet että tämä vaikuttaa mihinkään kunnanpoliittisiin asioihin. Siinä tapauksessa tämän maan olisi Juice ja Irwin pannu jo aikanaan kiinni


      • ent.persu
        PS1000 kirjoitti:

        toivottavasti et ole valtuutettu jos tietosi on tuolla tasolla. Miten luulet että tämä vaikuttaa mihinkään kunnanpoliittisiin asioihin. Siinä tapauksessa tämän maan olisi Juice ja Irwin pannu jo aikanaan kiinni

        Tu o äänestys oli kuin Juicen tai Irwinin laulusta ,valtuusto ei tajunnut mitä äänesti.SeEsitys ei lopetus ,valtuusto on ihan sekaisin kunnanjohtaja pyörittää tuota sirkusta ja tietää kaikki kieroilut ja osaa niitä käyttää .Katsokaapas mitä on mies perään jättänyt kun on paikkaa vaihtanut,googlettamalla löytyy ,entiset paikat!


      • ent.persu

        sinä siis olet valtuustossa vaikuttava ihminen ja ilmeisesti asemasi on korkea ,kun voit sanoa ,ettei uutta käsittelyä tule laulun takia toivottavasti monet kuntalaiset lukevat tuon!


      • koulu jatkaa

        Ei se kuule musiikki tähän voi mitenkään vaikuttaa, sillä koulun lakkautus tulee vielä joulun talousarvion käsittelyyn ja se on saletisti varmaa. Eihän sitä nyt sentään noin kevyesti päätetä isoja juttuja, ei vaikka joka toinen päivä haettaisiin harkinnanvaraista valtionapua. Senhän nyt sanoo järkikin, että valtuutetuilla täytyy olla enemmän tietoa kuin mitä nyt oli saatu ja eihän sitä edes annettu esim. kuljetusten hintaa, vaikka kysyttiin. Ei tainnut olla selvillä esittävillä virkamiehillä kuten sivistystoimenjohtajalla, kuin ei kunnanjohtajalla, saati myöskään kunnanhallituksen kokoukseen osllistuvaa valtuuston puheenjohtajistoa myöten.


      • AH AH AH AH
        juupasejuupase kirjoitti:

        Aika suoraselkäinen kuntalainen, kun ei uskalla edes kertoa nimeään. Vellihousuksi tuollaisia sanotaan.

        Mikko #Mamba# Horokooppimerkki. Tunnistettu naukuvasta äänestään.


    • ylen viisas mies

      Päätös ei tule muuttumaan, uskokaa jo. Lopetus voidaan siirtää 31.7.2014 tapahtuvaksi, mutta LIEDAKKALAN KOULU LAKKAUTETAAN. Miksi demokraattisiin päätöksiin on niin vaikea joidenkin sopetua? Valtuusto on puhunut ja PULINAT POIS!

      • ent.persu

        se olis loppunut jo 31.5 2014 ,DEMENTIA VAI?


    • \●/

      Ylen viisas mies... 31.7.2014 on ollut ja mennyt ajat sitten :D Liedakkala porskuttaa ja sekös kateellisia ärsyttää :D :D :D

    • sun jalkovälis

      NO, viksut varmaan huomasivat vuosivirheen, mutta sekös vituttaa asianosaisia,a että koulu suljetaan joka tapauksessa viimeistään 31.7.2015

    • jaa eiku ei

      Lakkautusta EI ole vielä päätetty missään ja se on tosi. Kunnassa möhlitään nyt jo urakalla.

      • Pastori Sili

        Ryhmien välisissä neuvotteluissa on asia päätetty. Saattepa nähdä. ;) Koulu lakkaa kevään päätteeksi. Yksi suvivirsi sallitaan ja sekin on saat##an kallis virsi. 75000 euroa maksaa kuntalaisille se luikautus.


    • uskova

      Mitään ei ole vielä kirkossa kuulutettu.Uskon vahvasti,että Liedakkala saa pitää kyläkoulunsa .Näin se vain tulee menemään.

    • ylen viisas mies

      Ei sitä kirkossa kuulutettukaan vaan kunnanvaltuustosalissa. ;) USKOKAA JO NYT - KYLLÄ SE KOULU LAKKAUTETTIIN.

      • Näin on

        No ei lakkautettu! Valmistelu ei ole päätös, pitäisi sen verran ymmärtää hallintomenettelyä... Vasta talousarvion päättämisen yhteydessä asia ratkaistaan ja se on päätös, josta voi valittaa.


    • tsykolooki

      Kuinkahan monta vuotta terapiaa lapsille pitää antaa, kun vanhempansa lietsovat hysteriaa - "meidän Jani-Petteri ei halua isoon kouluun". Siirtävät omat ahdistuksensa ja pelkonsa lapsiin ja taas yhteiskunta maksaa jälkihoidon...voi kettu.

      • !+!=2

        Kyllä lapset ansaitsevat kannustavan ja rohkaisevan kodin, jossa tuetaan juuri tällaisissa tilanteissa. Nyt nokka pystyyn Liedakkalassa ja lapsia rohkaisemaan. Positiivisuus lähtee kotoa. Kirkonmäen koulussa saavat uusia kavereita ja saavat opiskella opetussuunnitelman mukaan. Lämmin ja turvallinen kyytikin kaikille järjestetään. Muutaman vuoden kuluttua muistellaan, että kaikenlaista kapinaa sitä on ollutkin.


      • öljmöl
        !+!=2 kirjoitti:

        Kyllä lapset ansaitsevat kannustavan ja rohkaisevan kodin, jossa tuetaan juuri tällaisissa tilanteissa. Nyt nokka pystyyn Liedakkalassa ja lapsia rohkaisemaan. Positiivisuus lähtee kotoa. Kirkonmäen koulussa saavat uusia kavereita ja saavat opiskella opetussuunnitelman mukaan. Lämmin ja turvallinen kyytikin kaikille järjestetään. Muutaman vuoden kuluttua muistellaan, että kaikenlaista kapinaa sitä on ollutkin.

        mitä jos ne Kirkonmäen lapset, pantais pakkasaamuna tienposkeen odottamaan retrobussia ja kuljetettaiskin Liedakkalan kouluun ja pantaisiin se Kirkonmäen pikkukoulu kiinni? Oisko toinen ääni kellossa? Lämmin ja turvallinen kyyti ja muutaman vuoden päästä, ei kukaan muistaisi koko kirkonmäen pikkukoulua.


      • ent.persu
        !+!=2 kirjoitti:

        Kyllä lapset ansaitsevat kannustavan ja rohkaisevan kodin, jossa tuetaan juuri tällaisissa tilanteissa. Nyt nokka pystyyn Liedakkalassa ja lapsia rohkaisemaan. Positiivisuus lähtee kotoa. Kirkonmäen koulussa saavat uusia kavereita ja saavat opiskella opetussuunnitelman mukaan. Lämmin ja turvallinen kyytikin kaikille järjestetään. Muutaman vuoden kuluttua muistellaan, että kaikenlaista kapinaa sitä on ollutkin.

        siitä on lämmin ja turvallinen kyyti kaukana ,terveisin lasten sisaarukset ,valtuutettu menee vaan seisomaan bussiin ja ihmettelemään


      • Buub
        !+!=2 kirjoitti:

        Kyllä lapset ansaitsevat kannustavan ja rohkaisevan kodin, jossa tuetaan juuri tällaisissa tilanteissa. Nyt nokka pystyyn Liedakkalassa ja lapsia rohkaisemaan. Positiivisuus lähtee kotoa. Kirkonmäen koulussa saavat uusia kavereita ja saavat opiskella opetussuunnitelman mukaan. Lämmin ja turvallinen kyytikin kaikille järjestetään. Muutaman vuoden kuluttua muistellaan, että kaikenlaista kapinaa sitä on ollutkin.

        Itseasiassa, siellähän ne kaverit jo odottaa Kirkonmäellä vanhoja eskarikavereitaan. Siellähän ne Liedakkalalaisetkin lapset eskarissa käyvät ;)


      • vaanhempi
        Buub kirjoitti:

        Itseasiassa, siellähän ne kaverit jo odottaa Kirkonmäellä vanhoja eskarikavereitaan. Siellähän ne Liedakkalalaisetkin lapset eskarissa käyvät ;)

        Pirpalassa on meidän lapset käyneet ja toisetkin siellä.eikö teillä ole faktatietoa???


    • llllllllllllllllllll

      Keminmaa on lisännyt henkilöstöään kanden vuoden aikana 32-36 henkilöä. Menot on lisääntyneet 1,8 miljoonaa euroa kahden vuoden aikana. Olisi pitänyt jo silloin painaa jarrua!

    • puolesta

      niinpä,muutaman vuoden päästä muistellaan,että minkälaista kapinaa oli silloin kun meinasivat lakkauttaa Liedakkalan koulun ,jossa oppilas määrät kasvaa koko ajan.Ja varmasti muistetaan ne henkilöt jotka meinasivat tehdä suuren munauksen.Ei muuta kuin tsemppiä liedakkalaiset,teillä on hyvä,homevapaa koulu käytössänne sen puolesta kannatta taistella.

      • säästöä

        Toista on Lassilan lapsilla jotka kulkee kohta vanhalle kunnantalolle kouluun kun remontti alkaa jos ei tuu 5 km niin kivaa matkaa pyörällä .kuntahan säästää!!!


      • vähän enemmän tietoa

        Homevapaa? Kysäseppäs AVIn ylitarkastaja Pekka Ketolalta, onko Liedakkalan koulu homevapaa. Ei taida olla. ;)


    • Hermoilu ei auta

      Persujen äänikö se sielä huutelee?

    • Kunnan viranh.

      Täältäkö eräs puolue hakee säästösuunnitelmia? No tässäpä yksi esim. Laitetaan kunnan viranhaltijat kk:n pakkolomalle. Paljonkohan syntyy säästöä? Lomautus on aina parempi vaihtoehto, kuin irtisasominen.

      • kunnanorja

        Miksi yhden työtekijäryhmän tulisi tehdä koko kuntaa koskevia säästöjä omasta selkänahastaan? Korotetaan pari pykälää veroprosenttia, vaikkei se Keminmaa silläkään valitettavasti pelastu.


    • kuntalainen2

      Kukahan ne viranhaltijoiden työt sitten tekee, jos ovat kuukauden pakkolomalla? On teillä kummalliset käsitykset viranhaltijoiden töistä!! Luuletteko, että siellä vain peukaloita pyöritellään ja että kuukauden poissaolo ei näy missään??

      • pers u

        Onhan tuo kunnantalo kesänkin kiinni..


      • pöljille tietoa
        pers u kirjoitti:

        Onhan tuo kunnantalo kesänkin kiinni..

        Kesälomalla ne on muutkin, eikä se ole kiinni kuin kolme viikkoa heinäkuussa ja silloinkin poäivistys toimii mm. sosiaalipuolella.


    • ent.persu

      Lukekaapa sivistystoimen esityslista eiliseltä tuntikehyspienennetään ryhmäkoot suurennetaan ,suurin on 30 oppilasta ,nyt tulee kunnalle Tuntijako lain sallimaan minimiin leikkaukset tehdään vuoden alusta ,Vaikka Liedakkalankoulu loppuisi

    • 22.08.2014

      (Jatkuu)
      Kunnan verorahoituksen kasvulla ei ole kyetty rahoittamaan voimakasta käyttötalou-den kasvua. Kunnan verorahoitus (verotulot valtionosuudet) kasvoivat vuosien 2010 - 2013 aikana 43,2 milj. eurosta 47,6 milj. euroon. Verorahoitus kasvoi tuona ai-kana 4,4 milj. euroa eli 10,1 %. Verorahoituksen kasvu tuona aikana oli siis 5,0 milj. euroa pienempi kuin toimintakatteen kasvu.
      Keminmaan kunnan vuoden 2013 lopulla hyväksymässä kuntastrategiassa vuosille 2014 - 2018 yhdeksi tavoitteeksi on asetettu kunnan talouskehityksen oikaisu siten, että talous on ylijäämäinen viimeistään vuonna 2018. Tämän tavoitteen saavuttami-seksi on Keminmaan kunnanhallitus käynnistänyt talouden tasapainotyön, jonka val-mistelusta vastaavat kunnanhallituksen asettamat neljä työryhmää ja ohjausryhmä.
      Työryhmien alkuvuoden 2014 aikana laatimat toimenpideesitykset sisältyvät talou-den sopeuttamisohjelman toimenpidesuunnitelmaan vuosille 2015 - 2017. Kemin-maan valtuusto käsitteli sopeuttamisohjelmaa kokouksessaan 21.8.2014, mutta jätti ohjelman hyväksymistä koskevan päätöksen pöydälle. Sopeuttamisohjelmaa käsitel-lään valtuustossa seuraavan kerran 2.10.2014 pidettävässä kokouksessa. Edellisestä johtuen hakemusta täydennetään myöhemmin toimittamalla valtionvarainministeriölle valtuuston päätös talouden sopeuttamisohjelmasta.
      Sopeuttamisohjelman tavoitteena on osoittaa ne toimenpiteet, jotka kunnan tulee päättää kuntastrategiassa asetetun talouden tasapainoa koskevan tavoitteen saavut-tamiseksi.
      Kunnan talouden tasapainon saavuttaminen edellyttää sekä menoleikkauksia että kunnan tulopohjan vahvistamista. Valtuuston kesäkuussa 2014 hyväksymän vuosien 2015 - 2017 talousarvioraamin mukaan toimintakatteen vuosittain leikkaus tulee ole-maan 1,0 - 2,0 prosenttiyksikön suuruinen. Toimintakatteen leikkaustarve vuoden 2013 tilinpäätöksen tasosta 48,3 milj. euroa talousarvioraamin viimeisen suunnitel-mavuoteen 2017 nähden on n. 2,6 milj. euroa.
      Kunnan verorahoitusta tulee leikkaamaan vuodesta 2015 alkaen valtionosuusjärjes-telmän muutos, joka Keminmaan kunnan osalta tarkoittaa 87 €/as (n. 0,7 milj. euroa) suuruista valtionosuuksien menetystä. Kunnan verorahoituksen vahvistamiseksi tulee jatkaa verojen korotuksia. Kunta korotti v. 2013 kunnallisveroa 0,25 prosenttiyksiköllä 21,0 %. Vuoden 2015 veropäätöksen yhteydessä tulee vakavasti harkita kiinteistöve-rojen korottamista.
      Kunnan talous kiristyy merkittävästi suunnitelmakaudella johtuen käyttötalousmenojen verorahoitusta nopeammasta kasvusta sekä valtionosuusleikkausten toteuttamisesta. Tuloslaskelmassa kunnan verotuloennuste perustuu Suomen Kuntaliiton laskelmiin. Valtionosuuksien määrän kehitys perustuu tiedossa oleviin valtionosuuksien yleiseen leikkaustasoon. Toimintakatteen muutos v. 2015 on -2 % vuoden 2014 hyväksyttyyn talousarvioon verrattuna. Suunnitelmavuosien osalta toimintakatetta on tarvetta leikata vuosittain. Näillä suunnittelutiedoilla vuosikate tulee olemaan lievästi negatiivinen vuonna 2015 ja nousee positiiviseksi vuonna 2016 sekä vuonna vuosikate on 2017 poistojen suuruinen. Tilikauden tulos jää negatiiviseksi vuosina 2015 ja 2016. Vuonna 2017 tilikauden tulos olisi lievästi ylijäämäinen. Kunnan taseessa oleva ylijäämä kääntyy alijäämäksi ja alijäämän suuruus vuonna 2017 olisi n. 2,1 milj. eu-roa.
      Katsomme, että Keminmaan kunta on oikeutettu valtionosuuslain 30 §:n perusteella harkinnanvaraiseen rahoitusavustukseen yllä olevilla ja liitteissä ilmenevillä perusteil-la.
      KEMINMAAN KUNNANHALLITUS

    • SIV 181 16.10.2014

      Keminmaan sivistyslautakunnan esityslista 16.10.2014:

      181 § TALOUSARVIO- JA SUUNNITELMA 2015 – 2017

      Liite 26
      Liitteenä Keminmaan kunnan talouden sopeuttamisohjelma vuosille 2015 - 2017

      Liite 27
      Liitteenä henkilöstösuunnitelma 2015 – 2017

      Liite 28
      Liitteenä investointisuunnitelma 2015 - 2017

      Perusopetuksessa esitetään rakenteellista muutosta Liedakkalan koulun sulkemisella. Se tekisi Kirkonmäen koulusta vahvasti kaksisarjaisen, eikä ryhmäkoko kasvaisi oppilasennusteen mukaan yli 23 oppilaan. Liedakkalan koulun oppilaitten siirtämisellä Kirkonmäen kouluun voitaisiin kolme luokanopettajan virkaa vähentää perusopetuksesta ilman, että luokkakoot kasvavat yli 25 oppilaan säännönmukaisesti tai tuntijakoa ja –kehystä joudutaan leikkaamaan yhä enemmän.

      Kolmen luokanopettajan viran täyttämättä jättäminen nykyisessä kouluverkossa puolestaan tarkoittaa lähes 30 oppilaan opetusryhmien syntymistä. Lisäksi tuntijakoa ja –kehystä jouduttaneen leikkaamaan myös lukuvuoden 2015 – 2016 alusta.

      Yläkoulun rakenne muuttuu niin ikään, kun opetusryhmiä yhdistellään isommiksi. Se mahdollistuu vasta kahdeksannen luokan valinnaisainevalintojen jälkeen. Yläkoulussa tuntikehystä voidaan vähentää valinnaisaine-ryhmien tiiviin kokoamisen lisäksi vain vähentämällä rinnakkaisten ryhmien määrää tulevalla 8. vuosiluokalla.

    • winwin

      Hei koulun lakkauttajat! Teinä en nuolaisisi ennen kuin tipahtaa. Olipa kätevästi muokattu hallintolain pykälää 41 tuossa edellä. Onneksi se ei ole kuitenkaan se virallinen versio. Kuulemista ei voi evätä, eikä kunnan virallinen tiedotuskanava voi olla suomi24.

    • K.Lindahl

      Köyhät on eväät teillä koulun puolustajilla!
      Esittäkää vaihtoehtoisia säästökohteita!
      Jos on ongelmia luetun ymmärtämisen kanssa, niin voin kertoa, että tätä säästämisen ankeutta on tulevina vuosina edessä runsain mitoin.
      Jos globaali talous ei auta Suomen tasavaltaa nousun tielle, tullaan kuntien valtionosuuksia leikkaamaan entistä jyrkemmin.
      Jotain varmaan pitäisi tehdä, muutakin kuin sulkea Liedakkalan koulu?

      • sivusta seuraaja

        Kyllä varmaan eväät riittää. Nimen omaan pitäisi muutakin tehdä. Tästä koulun lakkauttamisestahan ei saada mitään säästöjä aikaiseksi. Nyt vain kuulostaa siltä että Keminmaa on pelastettu kun liedakkalasta koulu lopetetaan.


      • iskä

        Me kuntalaiset ollaan äänestetty teidät valtuutetut hoitamaan kuntamme asioita parhain päin, mutta nyt näyttää aika pahalta. Liedakkalan koulu tuntuu tällä hetkellä se suurin asia mikä vie energianne. Säästö koulun lakkauttamisesta on laskettu noin 145th ja tähän ei kuulu kuin opettajien palkat. Tämä lakkautus ei helpota yhtään kunnan tilannetta. Tulevaisuus tulee sen meille kaikille näyttämään... Ja minun mielestä opetuspuolelta ei tarvitsisi säästää ollenkaan. Maksetaan vaikka veroja vähän enemmän että meidän kaikkien lapset saa opiskelurauhan. Tämä koskee kaikkia Keminmaan kouluja.


      • äippäs
        iskä kirjoitti:

        Me kuntalaiset ollaan äänestetty teidät valtuutetut hoitamaan kuntamme asioita parhain päin, mutta nyt näyttää aika pahalta. Liedakkalan koulu tuntuu tällä hetkellä se suurin asia mikä vie energianne. Säästö koulun lakkauttamisesta on laskettu noin 145th ja tähän ei kuulu kuin opettajien palkat. Tämä lakkautus ei helpota yhtään kunnan tilannetta. Tulevaisuus tulee sen meille kaikille näyttämään... Ja minun mielestä opetuspuolelta ei tarvitsisi säästää ollenkaan. Maksetaan vaikka veroja vähän enemmän että meidän kaikkien lapset saa opiskelurauhan. Tämä koskee kaikkia Keminmaan kouluja.

        Ehdottomasti samaa mieltä! Jätetään opetuspuoli säästöjen suhteen rauhaan. Nostetaan se veroäyri 0,5 sen 0,25 sijaan. Miksi rangaista lapsia aikuisten tekemistä virheistä (lue: kunnan talouden kurjistaminen). Päättäjien olisi nyt syytä suunnata katseensa niihin suuriin, oleellisiin menokohteisiin, mihin kuntalaisten veroeurot uppoaa; miksi erikoissairaanhoidon kulut ovat nousseet? Johtuuko asia ensihoidon uudistuksesta? Mikäli sama suunta jatkuu, olemme muutaman vuoden kuluttua saman tilanteen äärellä ja etsimässä jälleen uusia säästökohteita, mistä revitään rahat erikoissairaanhoitoon.


      • säästöä

        Olen samaa mieltä ,jotain muuta on tehtävä.NOSTETAAN VEROPROSENTTIA ja jätetään koululaiset rauhaan .Silloin ollaan tasapuolisia koko kunnassa,ei ne lapset ole kuntaa pistäneet tähän kuntoon.Ostopalvelut pois ,virkalääkärit takaisin ,yt ;n euvottelut kunnolla käyntiin ja kunnan virkamiehiä pois ,kaikki eläkeikäiset ! Turhat virat pois ilman kunnanjohtajaa on pärjätty ennenkin,sivistystoimenjohtaja omasta kunnasta ,myös verot omaan kuntaan.Kokouksista pullat ja muut pois vesikannu vain.


    • Kokouspulla

      Kaikilta päättäjiltä kokouspalkkiot, pullat, juomat pois. Näyttäkää päättäjät pystyttekö siihen!

    • 6.6.2003/434

      Hallintolaki

      6 luku Asian selvittäminen ja asianosaisen kuuleminen

      41 §
      Vaikuttamismahdollisuuksien varaaminen

      Jos asian ratkaisulla voi olla huomattava vaikutus muiden kuin asianosaisten elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin, viranomaisen tulee varata näille henkilöille mahdollisuus saada tietoja asian käsittelyn lähtökohdista ja tavoitteista sekä lausua mielipiteensä asiasta.

      Asian vireilläolosta ja vaikuttamismahdollisuuksien käyttämisestä on ilmoitettava asian merkityksen ja laajuuden kannalta sopivalla tavalla.

      Asian vireilläolosta ei kuitenkaan tarvitse ilmoittaa, jos se vaarantaa ratkaisun tarkoituksen toteutumisen tai aiheuttaa muuta merkittävää haittaa taikka jos se on ilmeisen tarpeetonta.

    • HE 72/2002

      Hallituksen esitys Eduskunnalle hallintolaiksi ja laiksi hallintolainkäyttölain muuttamisesta (HE 72/2002)

      YKSITYISKOHTAISET PERUSTELUT
      6 luku Asian selvittäminen ja asianosaisen kuuleminen

      41 §
      Vaikuttamismahdollisuuksien varaaminen

      Jos asian ratkaisulla voi olla huomattava vaikutus muiden kuin asianosaisten elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin, viranomaisen tulee varata näille henkilöille mahdollisuus saada tietoja asian käsittelyn lähtökohdista ja tavoitteista sekä lausua mielipiteensä asiasta.

      Asian vireilläolosta ja vaikuttamismahdollisuuksien käyttämisestä on ilmoitettava asian merkityksen ja laajuuden kannalta sopivalla tavalla.

      Asian vireilläolosta ei kuitenkaan tarvitse ilmoittaa, jos se vaarantaa ratkaisun tarkoituksen toteutumisen tai aiheuttaa muuta merkittävää haittaa taikka jos se on ilmeisen tarpeetonta.

    • HE 72/2002

      Hallituksen esitys Eduskunnalle hallintolaiksi ja laiksi hallintolainkäyttölain muuttamisesta (HE 72/2002)

      YKSITYISKOHTAISET PERUSTELUT
      6 luku Asian selvittäminen ja asianosaisen kuuleminen

      41 §. Vaikuttamismahdollisuuksien varaaminen. Perusoikeusuudistuksen keskeisiä tavoitteita oli luoda edellytykset sille, että ihmiset voisivat aikaisempaa enemmän vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Perustuslain 14 §:n 3 momentti sisältää julkiseen valtaan kohdistuvan toimeksiannon edistää yksilön mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan ja vaikuttaa häntä itseään koskevaan päätöksentekoon. Vastuuta ympäristöön koskevan perustuslain 20 §:n 2 momentin mukaan julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön ja mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon.

      Perustuslaillinen toimeksianto on molemmissa tapauksissa suhteellisen väljä. Säännöksissä ei täsmennetä keinoja, joilla julkisen vallan tulee edistämisvelvoitteensa täyttää. Perusoikeusuudistusta koskevan hallituksen esityksen (HE 309/1993 vp) mukaan yksilön vaikuttamismahdollisuudet voivat realisoitua esimerkiksi vapaana kansalaistoimintana tai tätä tarkoitusta varten luotujen nimenomaisten mekanismien kautta, kuten kansalaisaloitteella. Ympäristösäännöksessä lausutun julkiseen valtaan kohdistuvan edistämisvelvoitteen todetaan merkitsevän toimeksiantoa ympäristölainsäädännön kehittämiseksi siten, että ihmisten vaikuttamismahdollisuuksia omaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon laajennetaan.

      Perustuslaillisen edistämisvelvoitteen on katsottu korostavan erityisesti muiden kuin varsinaisten asianosaisten vaikuttamismahdollisuuksia asioissa, jotka vaikuttamatta välittömästi näiden henkilöiden etuun tai oikeuteen muutoin vaikuttavat merkittävästi yhteiseen elinympäristöön tai henkilöä koskevaan päätöksentekoon. Kysymys on viime kädessä siitä, että muille kuin menettelyn varsinaisille asianosaisille pyritään takaamaan tietty prosessuaalinen asema, jonka perusteella näillä henkilöillä on mahdollisuus vaikuttaa itseään tai elinympäristöään koskevan asian käsittelyyn.

      Voimassa olevaan lainsäädäntöön sisältyy runsaasti säännöksiä asian vaikutusalaan kuuluvien henkilöiden mahdollisuuksista osallistua ja vaikuttaa asian ratkaisemiseen. Sellainen on esimerkiksi hallintomenettelylain 13 §, joka sisältää säännökset viranomaisen velvollisuudesta tiedottaa asian vireilläolosta sellaisille henkilöille, joilla ei ole lakiin perustuvaa asianosaisasemaa. Tiedottamisvelvollisuus edellyttää, että asian ratkaisulla voi olla huomattava vaikutus laajalla alueella tai lukuisien henkilöiden oloihin. Asian vireilläolosta on ilmoitettava myös tiedossa olevalle henkilölle, jonka asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin asian ratkaisu saattaa vaikuttaa huomattavasti.

      Julkisuuslaissa vaikuttamismahdollisuuksilla tarkoitetaan menettelyyn osallistumisen lisäksi yleisempiäkin vaikuttamiskeinoja, kuten kansalaistoimintaa ja vaikuttamista tiedotusvälineiden kautta. Hyvää hallintoa konkretisoiva osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien edistäminen tarkoittaa myös viranomaispalvelujen saatavuuden parantamista tai viranomaisen ja yksityisen välisen yhteistyön lisäämistä.

      Osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien edistäminen on ymmärretty laajasti myös kuntalain 27 §:ssä, joskin kuntalain valmistelu ajoittui perusoikeusuudistusta edeltäville vuosille. Mainitun pykälän 2 momenttiin on koottu esimerkkiluettelo asioista ja keinoista, joilla asukkaiden osallistumista ja vaikuttamista voidaan erityisesti edistää. Tällaisina mainitaan esimerkiksi kunnan asioista tiedottaminen ja julkisten kuulemistilaisuuksien järjestäminen sekä kunnan asukkaiden oma-aloitteisen asioiden hoidon avustaminen.

      Ympäristölainsäädännössä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien edistäminen on monissa tapauksissa merkinnyt asianosaiskäsitteen laajentamista. Esimerkiksi ympäristönsuojelulaissa yhdistyksille on tietyin edellytyksin annettu oikeus tulla kuulluksi ja muutoksenhakuoikeus.

      Vastaavat kansalaisten ja yhteisöjen vaikutusmahdollisuuksien edistämistä koskevat tavoitteet olivat maankäyttö- ja rakennuslain säätämisen taustalla. Kaavoitusmenettelyssä tavoite pyrittiin toteuttamaan säätämällä viranomaisen velvollisuudesta olla vuorovaikutuksessa niiden henkilöiden ja yhteisöjen kanssa, joiden oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Vuorovaikutukseen kuuluvat esimerkiksi avoin tiedottaminen ja keskustelu, yhteisen kielen ja tiedollisen pohjan hakeminen sekä suunnitelmien riittävä havainnollisuus.

    • HE 72/2002

      (Jatkuu)

      Sosiaalihallinnon alaan kuuluvassa lainsäädännössä edistämisvelvoitteen tulkinnassa on sitä vastoin lähdetty asianosaisen menettelyllisten oikeuksien parantamisesta. Perusoikeuksien toteutumista edistävästä sosiaalilainsäädännöstä voidaan mainita maahanmuuttajien kotouttamisesta ja turvapaikanhakijoiden vastaanotosta annettu laki (493/1999). Mainitun lain keskeisenä tavoitteena on lisätä maahanmuuttajien osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia suomalaisessa yhteiskunnassa. Maahanmuuttajan asemaa on pyritty parantamaan muun ohella säätämällä tämä osallistumisesta itseään koskevan kotoutumissuunnitelman laatimiseen.

      Edellä esitetystä ilmenee, että julkiseen valtaan kohdistuvaa edistämisvelvoitetta on tulkittu hieman poikkeavalla tavalla riippuen siitä, onko kysymys ollut yksilöä koskevaan päätöksentekoon liittyviä osallistumisoikeuksia korostavasta perustuslain 14 §:stä vai ympäristövastuuta koskevasta 20 §:stä. Varsinkin viimeksi mainitun säännöksen kohdalla on korostunut ajatus henkilöiden yleisestä vaikuttamismahdollisuudesta.

      Kokonaisuutena arvioiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien edistämistä voidaan pitää olennaisena osana hyvän hallinnon takeiden turvaamista koskevaa perustuslaillista toimeksiantoa. Edellä sanottu huomion ottaen on tärkeää, että lakiin sisältyisi mahdollisimman kattavat säännökset muiden kuin asianosaisten mahdollisuudesta osallistua ja vaikuttaa itseään koskevaan päätöksentekoon.

      Ehdotuksen lähtökohdat perustuvat laajavaikutteisen asian vireilläolosta ilmoittamista koskevaan hallintomenettelylain 13 §:ään. Voimassa olevia säännöksiä ehdotetaan muutettaviksi siten, että yksilöiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia lisätään perustuslain edellyttämällä tavalla.

      Pykälän 1 momentista ilmenevän pääsäännön mukaan vaikuttamismahdollisuuksien varaaminen edellyttäisi, että asian ratkaisulla voi olla huomattava vaikutus muiden kuin asianosaisten elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin. Hallintopäätöksen ohella myös hallintosopimus voi koskea muita kuin asianosaisia. Pykälää olisikin sovellettava hallintosopimuksen valmisteluun aina silloin, kun sopimus koskee asioita, jotka vaikuttavat jonkun elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin pykälässä tarkoitetulla tavalla.

      Elinympäristön käsite saisi sisältönsä lähinnä perustuslain 20 §:n ympäristösäännöksestä. Säännöksellä pyritään takaamaan siinä tarkoitetuille henkilöille mahdollisuus vaikuttaa päätöksentekoon erityisesti silloin, kun asian ratkaiseminen saattaa vaikuttaa elinympäristön terveellisyyteen. Vaikutusmahdollisuuksien varaamista koskevassa arvioinnissa tulisi kiinnittää huomiota myös asian ratkaisusta mahdollisesti aiheutuviin ympäristöhaittoihin, kuten meluun ja hajuun. Huomattava vaikutus elinympäristöön saattaisi merkitä lisäksi sitä, että asiassa tehtävä päätös voi olennaisella tavalla vaikuttaa alueen viihtyisyyteen.

      Elinympäristön käsite kattaisi myös asumiseen vaikuttamisen, josta nykyisin mainitaan hallintomenettelylain 13 §:n 2 momentissa. Näin esimerkiksi vuokranantajalle asetettava velvoite vaikuttaa useimmiten vuokralaisen asumiseen.

    • HE 72/2002

      (Jatkuu)

      Vaikuttamismahdollisuuksien henkilöllinen ulottuvuus kohdistuisi elinympäristöä koskevissa asioissa lähinnä niihin, jotka asuvat tai pysyvästi oleskelevat päätöksenteon kohteena olevalla alueella taikka muutoin merkittävässä määrin käyttävät ympäristöä. Lyhytaikaista ja epäsäännöllistä oleskelua ei sen sijaan pidettäisi sellaisena ympäristön käyttämisenä, joka perustaisi henkilölle oikeuden vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon.

      Säännöksessä tarkoitettu henkilön työntekoon kohdistuva vaikutus voisi koskea esimerkiksi kunnallisen sairaalan tai oppilaitoksen lakkauttamista, joilla saattaa olla käytännössä laajojakin työllisyyspoliittisia vaikutuksia. Asiassa annettavan ratkaisun vaikutus henkilöiden muihin oloihin viittaisi voimassa olevan hallintomenettelylain tavoin tilanteisiin, joissa ratkaisu saattaa vaikuttaa ammatin tai elinkeinon harjoittamiseen. Tämä voi perustua esimerkiksi asianosaisena olevan ja toisen henkilön väliseen vuokrasopimukseen, jolloin vuokranantajalle tai työnantajalle asetettava velvoite voi kohdistua myös vuokralaisen tai työntekijän etuihin. Jos sen sijaan asian ratkaisu vaikuttaa jonkun henkilön ammatin tai elinkeinonharjoittamisen oikeuteen, tällaista henkilöä olisi pidettävä menettelyssä asianosaisena.

      Vaikuttamismahdollisuuksilla tarkoitettaisiin sitä, että pykälässä tarkoitetuille henkilöille varataan tilaisuus esittää asiasta mielipiteensä sekä mahdollisuus saada tietoja käsittelyn lähtökohdista ja tavoitteista sekä lausua mielipiteensä asiasta. Säännös ei edellyttäisi, että kyseiset henkilöt tosiasiallisesti käyttävät vaikuttamismahdollisuutensa, vaan tarkoituksena olisi ainoastaan ohjata ja tiedottaa näiden käyttämisestä. Lakiin ei ehdoteta otettavaksi säännöksiä mielipiteiden esittämistavasta, vaan mielipiteet voitaisiin esittää kirjallisesti tai suullisesti. Viranomainen voisi myös tarkoituksenmukaisuussyistä korostaa tietyn esittämistavan ensisijaisuutta.

      Ehdotettu 2 momentti sääntelisi ilmoittamistapaa. Lähtökohtana olisi, että vaikutusmahdollisuuksien varaamisesta ilmoitettaisiin lakiin sisältyvien tiedoksiantosäännösten mukaisesti. Näin ilmoittamistapa määräytyisi lähtökohdiltaan asian vaikutusalueen piiriin kuuluvien henkilöiden lukumäärän mukaan.

      Ilmoituksessa olisi selitettävä, mistä asiasta on kysymys ja minkälaiset ratkaisun kohteena olevien asemaan liittyvät vaikutukset saattavat olla. Ratkaisutoimenpiteen kohteena oleva asia olisi siten yksilöitävä keskeisiltä osiltaan. Ilmoituksessa olisi myös mainittava, miten ja minkä ajan kuluessa viranomaiselle voidaan esittää asiaa koskevia tietoja, mielipiteitä ja kysymyksiä. Lisäksi ilmoituksessa tulisi selvittää, miten asian vaikutuspiiriin kuuluvat henkilöt voivat saada asiasta lisätietoja. Ilmoituksesta olisi käytävä ilmi viranomaisen nimi ja tarvittavat yhteystiedot.

      Vireilläolosta ilmoittamisessa on luonnollisesti otettava huomioon julkisuuslainsäädännön asettamat rajoitukset ilmoituksen sisällölle. Esimerkiksi yritysten liike- ja ammattisalaisuudet kuuluvat julkisuuslain nojalla salassapidettäviin tietoihin. Lakiehdotuksen 24 §:ssä on viittaussäännös julkisuuslain soveltamiseen.

      Ilmoitusvelvollisuudesta poikkeamisesta ehdotetaan otettavaksi hallintomenettelylain 13 §:n 3 momentin kanssa samansisältöinen säännös pykälän 3 momenttiin. Tilaisuutta vaikuttamismahdollisuuksien käyttämiseen ei ehdotuksen mukaan tarvitsisi varata, jos se vaarantaa ratkaisun tarkoituksen toteutumisen, aiheuttaa muuta merkittävää haittaa tai se on ilmeisen tarpeetonta. Kysymys on yleensä sellaisista tapauksista, joissa ratkaisun kohteeksi joutuvat henkilöt voisivat omilla toimillaan vaikeuttaa hallintopäätökseen liittyvien tavoitteiden saavuttamista, jos he saisivat ennalta tietää asian vireilläolosta. Ilmoittaminen saattaa puolestaan olla tarpeetonta lähinnä silloin, kun asiasta on herännyt laaja julkinen keskustelu esimerkiksi joukkoviestimien aloitteesta tai asian kohteena olevat henkilöt ovat muulla tavalla saaneet tiedon asian vireilläolosta.

    • HE 72/2002

      Tämä näyttää olevan merkityksellinen lause:

      "Ilmoittaminen saattaa puolestaan olla tarpeetonta lähinnä silloin, kun asiasta on herännyt laaja julkinen keskustelu esimerkiksi joukkoviestimien aloitteesta tai asian kohteena olevat henkilöt ovat muulla tavalla saaneet tiedon asian vireilläolosta."

    • SIV § 191 16.10.2014

      Kaikkien niiden Liedakkalan koululaisten vanhempien, muiden liedakkalaisten, muiden keminmaalaisten sekä simolaisten, tervolalaisten ja torniolaisten etc., jotka ovat allekirjoittaneet adressin Liedakkalan koulun säiliyttämisen puolesta, voidaan siis katsoa saaneen tiedon päätöksenteon valmistelusta ja voineen vaikuttaa siihen.

      Se ketkä allekirjoittajista on hallintolain tarkoittamia asianosaisia, on jo toisempi juttu!

      • säästöä

        miksi koulun sulkemiskokous aikaistettiin ,keväällä ilmoitettiin kokouksen olevan syyskuussa ja yhtä äkkiä kokous oli elokuussa ,missään ei ollut ilmoitusta ,että koskee koulun sulkemista .Kokouksen aikaistaminen tarkoitti sitä ,että yritettiin nuijia koulun lopetus salassa.Ei kukaan perus kuntalainen olisi osannut etsiä koulun sulkemista esityslistasta ,ilman Lassilan ja Pölhön vanhempien huhuja ,heillä oli hyvä tieto koulun sulkemisesta ennen Liedakkalan vanhempia-


    • 24.8.2009/2001
    • 8.4.2014/1190

      Lukekaa!
      Tieto luo tuskaa!

      Oikeuskäytäntöä:

      8.4.2014/1190

      Kunnallisasia - Talousarvion hyväksyminen - Määrärahan varaaminen koulun toimintaan - Päätöksen valituskelpoisuus - Valmistelua koskeva päätös - Erillinen päätös koulun lakkauttamisesta

      http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/muut/2014/201401190

    • 25.2.2014

      winwin 17.10.2014 19:03 kirjoittaa:
      "eikä kunnan virallinen tiedotuskanava voi olla suomi24."

      Näyttää olevan myös Pohjolan Sanomat, Lounais-Lappi, Kemi-tornion kaupunkilehti, YLE Radio Perämeri, YLE Pohjois-Suomen uutiset sekä Keminmaan kunnan www.-sivut

      http://www.keminmaa.fi/index.php?p=Ajankohtaista&id=1279

      Talouden tasapainottaminen

      Valtuustoseminaariaineisto 22.5.2014

      Kunnanjohtaja
      Esitys
      Raami

      Hyvinvointipalvelut
      Esitys
      Tulevaisuus

      Sivistyspalvelut
      Esitys
      Tulevaisuus

      Tekniset palvelut
      Esitys
      Energiansäästö

      Valtuustoseminaarin kirjaukset

      Muistio ohjausryhmän 5. kokous 11.8.2014 liite muistioon
      Muistio ohjausryhmän 4. kokous 13.5.2014
      Muistio ohjausryhmän 3. kokous 15.4.2014
      Muistio ohjausryhmän 2. kokous 25.3.2014
      Muistio ohjausryhmän kokouksesta 25.2.2014
      Tuloslaskelma vuosina 2015 - 2017
      Eero Laesterän aineisto Keminmaata koskevaan esitykseen
      Ryhmien edustus

      Tietoa on siis ollut saatavissa monista eri lähteistä jo 25.2.2014 lähtien?

    • 777

      Onpa lapsellista kun täällä muutamat valtuutetut kuvittelevat voivansa virallisesti puhua ja tiedottaa kunnan asioista. Nähtäväksi jää mitä mieltä isommat instanssit ovat kunnan tiedotuspolitiikasta. Onpa suorastaan huvittavaa seurata tätä farssia! Hyvä kumimaan valtuutetut, ajatte kuntanne toisten syliin! Niinhän se on että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa!

    • 20.10.2012 22:07

      On vain yksi ongelma:

      Kunnanvaltuutetun päätöksentekokyky

      "Kunnanvaltuustoon valitaan ihmisiä, joiden tehtävänä on heijastaa kuntalaisten ajatukset päätöksentekoon. Valtuusto päättää ja vastaa kunnan toiminnasta ja taloudesta.Kunnanvaltuuteun tehtävänä on arvojen laittaminen tärkeysjärjestykseen ja tuoda ne päätöksentekoon. Mukana päätöksenteon tukena ovat kunnan virkamiehet. Päätöksenteossa tulisi käytettää aina faktatietoa ja asiantuntijoita. Toivon myös, että tulevat valtuutetut perehtyvät huolellisesti etukäteen saamaansa kokousaineistoon, ja tarvittaessa pyytäävät kunnan virkamiehiltä lisätietoa käsittelyyn tulevista asioista."

      http://johannanygard.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121691-kunnanvaltuutetun-paatoksentekokyky

    • näin ajattelen

      Näin sivusta seuranneena tulee mieleen,että nyt taitaa olla Keminmaalla talous siinä kunnossa,että joku murheenkryyni on vain yksinkertaisesti keksittävä ja se nyt sattuu olemaan Liedakkalan koulu.Ei hyvänen aika,tietääkö kukaan kuntapäättäjista/viranhaltijoista mitä tässä nyt ollaan oikeasti tekemässä?Katkeruudella näitä asioita ei ratkaista.Se,että meidän kylältä on koulu lopetteu ei ole syy lopettaa koulua kylältä johon
      on perheelliset muuttamassa juurin sen takia ,että kylässä on koulu mihin heidän lapsensa voivat aloittaa opintiensä.Kylä on vireä,jossa on nuoria lapsiperheitä,siis elävä kylä.Eikö sellaisia juuri kaivata nykyään maaseudulle ettei kylät autioituisi ihan kokonaan?

    • realisti2015

      ###ent.persu17.10.2014 12:320 SULJE
      jaa siivoojako irtisanotaan? 40 lasta siirretään eikö siivoojaa tarvi myös siellä minne menevät.siivooja on siivonnut myös seuralan ,myydäänkö sekin ,kun aida menee sinne ?siivooja kai sinnekkin tarvitaan ,kuka ostaa koulun jonka lämmitys on rivitalon kanssa yhdessä ja onko seuralakin.kai ne lapset ruuan saa vielä pitääkö palkata keittiöhenkilökuntaa laurilaan vai tuleeko ruuan esillelaitto ja pois otto ilman lisätyövoimaa?###

      No, et se ole sinäkään kummoisella ajatteluelimellä siunattu. Kirkonmäen koululla on jo siivoojat, jotka kyllä saavat siivottua, vaikka tulisikin muutama ylimääräinen sukankuluttaja taloon.

      Myykää se rivari sille entiselle tiemetsurille, joka remppautti kolemsta asunnosta kaksi kunnan rahoilla. Remppa oli kahteen asuntoon (ex-metsuri ja tyttärensä toisessa) niin kallis, että kolmanteen eivät rahat riittäneet...

      Keittiöhenkilökuntaa ei tarvi lisätä mihinkään, samalla väkimäärällä pyöräyttää kattilassa muutaman potun enemmän ja lisätään vettä, että nälkäiset Liedakkalankin lapset saavat masunsa täyteen. Ja samaan hintaan sen ruuan jakaa jokuselle lisälapselle.

      Antakaa nyt jo koulurauha lapsillenne, Liedakkalan vanhemmat. Olette jatkossa itse vastuussa lastenne koulumenestyksestä ja teidän tehtävänne on tukea lapsianne koulutiellä, ei ahdustaa eikä tehdä kouluvastaiseksi. Voisitte ajatella vähän lastenne tulevaisuutta sekä tulevan opinahjon opettajia, teette heidän työstään vain tällä vastustuksellanne entistä haastavampaa, kun nyt sen lisäksi, että pitää saada lapsenne opetettua,pitää lisäksi muokata takaisin heidän koulumotivaationne, jonka heikkenemisen olette mesoamisellanne aiheuttaneet.

      Olen satavarma, että kun koulua on käyty uudessa koulussa kuukausi, kukaan ei enää kaipaa takaisin vanhaan,ainakaan lapset. He sopeutuvat kyllä, kunhan vanhempansa pysytyisivät siihen.

      • ent.persu

        Sinähän näytät olevan tietoinen mitoituksesta siivouksessa ja keittiössä .Et muuten kertonut kuka siivoaa seuralan ja kun ne lumityötkin pitää tehdä vaikka koululaiset lähtisikin.Sinin mielipide on ,että 40 lasta lisää ei tee sotkua ja siivoojalle lopputili .taidat olla kunnan parempipalkkaisia itse.Koulun lopetuksessahan oli kyse säästöistä nämä työt jäävät Koululle vaikka koulu loppuisikin ,eli säästöä ei tule.sivistystoimen esityslistassa oli kuinka kuljetuskustannukset ovat nousussa ja ongelmia aiheuttaa myös vähentyvät paikallisliikennevuorot ja taas säästöt vähenee.liedakkalsta siirrettäisiin 2 opettajaa ,kolmannen sopimus katkolle kun ei ole vakituinen,säästö 2 opettajan palkka?


      • säästöä

        Tiedätkö missä ne lasten potut keitetään ja kuka ne laittaa esille .Esimerkiksi ns.pikkukoululla? Liedakkalassa? ei ole kyse lasten sopeutumisesta vaan siitä että kunnassa tehdään "säästöä" lasten kustannuksella .Koska on myönnetty ,että ainoa säästö on opettajien palkka ja tässä kunnassa se säästö on nopeasti pois kun kuluja tulee enemmän kuin säästöä .Opettajia jouduttaisiin palkkaamaan kohta lisää koska ainakin Liedakkalan oppilas määrä on nouseva.


    • Tanelikkk

      Tässä vaiheessa vanhempainyhdistyksen ja muidenkin kyläläisten pitäisi pystyä hyväksymään tehty päätös ja varmistaa, että koululaisten siirtyminen kuntakeskukseen sujuu mahdollisimman jouhevasti. Aikuisten tämänhetkinen toiminta ja asenne ei enää edesauta millään tavalla nuorten asiaa. Nyt vain iskostetaan omat antipatiat myös lasten mieliin, vaikka pitäisi toimia täsmälleen päinvastoin, eli katsoa eteenpäin ja valmistaa lapset tulevaan muutokseen.

      • höpö,höpö

        Ja sinäkö sen määräät?


      • padkc

        Mikä päätös? Käsittääkseni kouluasia on vasta valmisteluvaiheessa.


    • kemist

      Miettikääpä seuraava kuvitteellinen esimerkki henkilötasolla. "Sinulla on työmatka 50km päivässä ja kuljet omalla autolla. Auto velaton, mutta autonkäytöstä tulee kuukaudessa kuluja ka n. 300e..Ok autoilu on kallista, toteat.. saat kuningasidean!! Myyn auton pois ja kuljen taksilla! Säästän tästä eteenpäin monta tonnia ja joka vuosi vielä!! Äkkiä auto myyntiin, saan siitäkin vähän rahaa. Ei se taksi VOI tulla kallimmaksi kuin oma auto. En tosin ole vielä sitä taksin hintaa selvittänyt, mutta ehtiihän sen. Ja oma auto äkkiäheti nettiautoon myyntiin.

      Kuinka moni olisi, henkilökohtaisella tasolla tekemään ratkaisuja, tällaisillä olettamuksilla? Kuinka moni valtuutettu olisi valmis luopumaan, omasta autosta, näillä tiedoilla?

      Tämä esimerkki oli nyt autosta ja mahdollisimman yksinkertainen, mutta kuvaa tilannetta, millä tiedolla ja asiantuntemuksella, ollaan koulua sulkemassa.

      Keminmaan kunnan suurin ongelma on jatkuva kostopolitiikka. Kylä- ja alueviha imetään jo äidinmaidossa.

    • Hyvin sanottu

      JUST NÄIN !!!!!

      • mettäperän asukas

        Persuthan vois päivittää seuraavaa kuntavaaliohjelemaa. "Keskitetään kaikki asukkaat kuntakeskukseen. Ei enään rakennuslupia ja kunnan kaavoitettuja tontteja syrjäkylille. Näin pelastetaan keminmaa. Ei tulis meistä mettäperän asukkaista teille enään päänvaivaa....vituttaa kun kunta kaavoittaa tontteja hajasutusalueille ja sitten viedään vähäisetkin palvelut pois


      • vaaliohjelma 2012
        mettäperän asukas kirjoitti:

        Persuthan vois päivittää seuraavaa kuntavaaliohjelemaa. "Keskitetään kaikki asukkaat kuntakeskukseen. Ei enään rakennuslupia ja kunnan kaavoitettuja tontteja syrjäkylille. Näin pelastetaan keminmaa. Ei tulis meistä mettäperän asukkaista teille enään päänvaivaa....vituttaa kun kunta kaavoittaa tontteja hajasutusalueille ja sitten viedään vähäisetkin palvelut pois

        Perussuomalaiset eivät hyväksy pienten ja turvallisten
        lähi- ja kyläkoulujen lakkauttamista ja
        luokkakokojen kasvattamista, vaan mielestämme elinvoimaisia lähikouluja tulee lakkauttamisen sijasta tukea ja kehittää.

        Tässä teille ote persujen kuntavaaliohjelmasta.

        Tämä vaaliohjelma ei ilmeisesti ole tullut keminmaahan asti.


    • Hups, kuka huomaa.

      Rivienvälistä löytyikin se vastaus mikä mättää jä missä! Jännää, että laskelmat voidaan esittää näin vääristellen.

    • kypsä

      Perseisiinkö voisi luottaa? Älkää hyvät ihmiset antako itseänne häpäistä.
      Kehtaavatkin.

    • SeksyHintriikka

      Demokratia on katkerapaikka joillekin. Joskus jotkut äänestykset ratkeavat yhden äänen erolla. Mikä siinä on niin vaikea hyväksyä. Jäitte häviölle? Sekö se v#tuttaa? Miksi koulun piha pitäisi aurata, jos koulu on lakannut? Koulun ja Seuralan pihaa ei tarvi aurata ja jos joku sitä käyttää, kai maksaa viulutkin. Tai tekee itse lumityöt. Niin ne tehdään muillakin kylillä? Kädettömiäkö siellä asuaa? Kaikessa ollaan huutamassa (yhteis)kuntaa apuun.
      Suoraselkäiset valtuutetut, jotka säästöpaketista päättivät, ajattelevat KOKO KUNNAN ETUA, ei vain yhden kulmakunnan sisäsiittoista ajatusmallia.
      Yleinen pyyntö on, antakaa jo lapsillenne koulurauha, valmistakaa heitä tulevaan ja lopettakaa tuo saatan#llinen kitinä, aikuiset ihmiset. Maaliskuussa ei kukaan enää muistakaan, että olisi ollut jotain muuta kuin sitten on. Peace, love and understanding!

      • qweryuu

        Väärästä päästä haetaan säästöjä, kun ongelma ei ole edes Liedakkalasta lähtöisin.. että äläppä hättäile. Sehän se tuntuu olevan tapana.


      • Koulu jatkaa

        Onpa tainnut nousta nyt se v-käyrä korkealle nimimerkillä Sexy Hintriikka, kun tuollaista tekstiä suoltaa tulemaan! Paas laittaen jäitä sinne huivin alle , ettei ala enempää keittään tuo kouluasia. Se on sellainen juttu, että ne jotka koulun säilymisen puolesta äänestivät , (oli sitten heidän selkänsä miten koukussa tahansa) ,niin he näkevät koko kunnan alueen Keminmaana ja siten kaikki kuntalaiset samanarvoisina.
        Äläkä sinä huolehdi niistä lumitöistä, sillä tuskinpa sun tarvitsee tarttua kolaan tässä asiassa, riittää kun omat portaat on puhtaat.
        Liedakkalan koulu säästyy, kun laitetaan säästöt oikeaan kohteeseen ja annetaan lasten olla omassa koulussaan, varsinkin kun juuri tuo koulu palvelee useamman sivukylän lasten tarpeita.


    • Voimia

      Nostan kyllä hattua Liedakkalan asukkaille kun ovat niin täysillä mukana taistelussa kyläkoulunsa puolesta!Alan uskomaan,että koulu säilyy ja lapset saavat käydä koulunsa tutussa ympäristössä..Mahtavaa tsemppausta jota oikein innolla seuraan ja olen hengessä mukana vaikka minulla ei olekkaan lapsia siinä koulussa.Hyvää jatkoa!

    • Surullista päätöksen

      Kyllä nyt ovat ratkaisijan paikalla keskustan vastaan äänestäneet tai demarit, sillä perussuomalaiset ja keminmaan parhaaksi - ryhmät ovat naulanneet asian ja samalla koulun ovet jo kiinni ja kanta ei näy muuttuvan, vaikka saataisiin millaiset säästöt tahansa muualta.
      Kun katsoo sivistyslautakunnan kokouksen viimeistä pöytäkirjaa 16.10 , niin ihmetellä täytyy mikä hitonmoinen pakkomielle on saada Liedakkalan koulu erikseen päätettyä? Eikö sitä voi käsitellä joulukuun talousarviokokouksessa, niin kuin muutkin asiat. Jotenkin tulee sellainen vaikutelma, jos kunnanhallitus tuo kyseisen asian jo marraskuun valtuustoon, että on joillekin tullut hätä saada asia päätökseen ennen kuin ehditään löytää vaihtoehto koulun lakkauttamisesta saaduille säästöille. Pääasia näkyy olevan että koulu lakkaa hinnalla millä hyvänsä ja haja-asutusalueen lapset eivät merkitse mitään saati muut asukkaat siellä, kunhan vain maksavat veronsa ja säästöt saadaan haalittua kokoon..

    • SeksyHintriikka

      Ei kai minua tartte vituttaa, kun koulu loppuu. Sitten vituttas, jos säästöpaketti purkaantuis ja kaikki alkaisi alusta.

    • paketti purkuun

      Eikö se vasta oliskin fantastista, kun aloitettaisiin alusta ja puhtaalta pöydältä ja annettaisiin valtuuston hakea ne säästökohteet, eikä pienen ryhmän, jonka edustus ja kokoonpano ei ollut alkujaankaan tasapuolinen. Ja joka lopputulos syötettiin tai yritettiin syöttää säästöpaketin mukana harkinnanvaraisen valtionavustushakemuksen kylkiäisinä.
      Ei mitään rotia koko koulun lakkautuksessa, kun tiedetään, että hätäilemällä ei saada kuin k- päisiä mukuloita!
      Niin ja annettaisiin asian ympäriltä kaikki puolueeton tieto päättäjille kuluineen päivineen ihan oikeasti, eikä niin että koulun kuluihin lasketaan kaikki kömmätit koulun ympäriltä.

    • M.Aulasta

      Piene ryhmän? Kun jokainen poliittinen ryhmä sai sanoaa sanottavansa? Olisiko se pitänyt koota liedakkalaisista se ryhmä? Ja tasaisesti joka puolueesta IPUa myöten?

      Kaikki tieto on ollut vähintän viime keväästä kaikkien halullisten sielujen tiedossa, liedakkalalaiset aktivoituiuvat AIVAN LIIAN MYÖHÄÄN, sitten vasta ku pehmeät oli jo housuissa.

      Sen kp-mukulatilanteenhan te siellä Liedakkalassa itse tiedätte? Nyt toisn olisi kannattanut hosua, olette auttamattomasti myöhässä.

      Jos koulu käyttää esim. Seuralaa, tottakai se luetaan kuluksi. Jos pihassa on samaan kompleksiin kuuluva rivari, sekin lasketaan mukaan, niin se tehtiin joen toisellakin puolella, vaikka ihan ulkopuoliset asuttivat koppeja.

      Korkein Hallinto Oikeus näyttää olevan Keminmaassa aina osoite, josta saadaan asianmukaiset päätökset ja joista ei voi enää valittaa. Tulette sen huomamaan siellä kylällä, että ei ne päätökset enää missään muutu.

      Jos se Mamba-Mikko sais taas jonkun lollotuksen väännettyä tästäkin aiheesta. ;)

    • Kokoa itsesi

      Voi,voi nyt täytyy sanoa,että M.Aulasta vituttaa ja kovasti !Heh,heh,tämmöset purkaukset ovat niin huvittavia .Mutta koitappa koota ittes ja pärjätä semmosen ajatuksen kans,että ehkäpä kaikki ei menekkään juuri niin kuin sinä haluaisit menevän ,ressukka.Voimia sulle!

    • veronmaksajakökkö

      Ainoa mikä vituttaa, on tuomitään aikaan saamattomien kitinä. Kaikkihan on mennyt oikein, mitä se vituttaisi ! ;)

      Hätä on näemmä jossain ihan muualla. ;)

    • Vaihtopenkki kutsuu

      Vahinko kun lumet sulasi ja jäät sen mukana, sillä nyt olisi tarvittu sitä kylmää muutamalle koulun alasajajalle hattujen ja huivien alle, kun alkaa tuo v- käyrä taas nousta kiehumispisteeseen ja näyttääpä jo jollakin kiehuneen ylikin. Näinhän se menee kun oikeat argumentit alkavat loppua, niin otetaan tuo "tavaramerkki" käyttöön ja käytetäänkin sitten reippaasti.
      Ei se siitä kummene, etteikö koulun lakkauttaminen olisi saanut jo säästöjenbn hakijoissa hätävarjelun liioittelun tason.
      Onhan se niinkin joillakin päättäjillä, että kun se jokin asia ei kosketa häntä itseään, eikä läheisiä, niin voi tehdä kipeitäkin päätöksiä ja sulkea silmät ja korvat muiden näkemyksiltä ja pienten lasten ollessa kyseessä, niin kuin tässä asiassa myös heidän oikeudesta jatkaa lähikoulussa, ilman jokavuotista lopetusuhkaa.

    • tavaramerkki ♪♫

      Sinun pitää "vaihtopenkki kutsuu" tehdä jotain tuolle vitutuksellesi? Eihän tullaista kestä kukaan pitemmän päälle, tulee vielä avioero, kun kotona kärnätetään koko porukalla. Hae hyvä ihminen apua ja pian!

      Tavara sulla on housuissas ja keväällä, viimeistään syksyllä toukillasi uusi koulu. Elä sen kanssa. ;)

      • päätönpäättäjä

        Jos pysytään kuitenkin asialinjalla. Mitkä ovat ne säästämisen vaihtoehdot, joita liedakkalalaiset vanhemmat eivät ole vieläkään esittäneet? Saisiko niitä jo vähitellen kuulla? Pelkkä "kylllä niiden säästöjen piptää jostain muualta löytyä kuin meidän lapsistamme" ei enää kelpaa. FAKTAA JA ARGUMENTTEJA, kiitos!


      • säästöpossu
        päätönpäättäjä kirjoitti:

        Jos pysytään kuitenkin asialinjalla. Mitkä ovat ne säästämisen vaihtoehdot, joita liedakkalalaiset vanhemmat eivät ole vieläkään esittäneet? Saisiko niitä jo vähitellen kuulla? Pelkkä "kylllä niiden säästöjen piptää jostain muualta löytyä kuin meidän lapsistamme" ei enää kelpaa. FAKTAA JA ARGUMENTTEJA, kiitos!

        Kyllä ne vaihtoehtoiset säästöt tulee vielä päättäjille eteen. Siellä on oikeasti vaihtoehtoja, joista saadaan isojakin säästöjä ja koulutoimeen ei tarvi koskea. Ei niitä kuitenkaan täällä aleta puimaan, sen enempää. Odotelkaa ihan rauhassa. Työ on vielä kesken.


    • T.K

      Eiköhän ne säästöjen hakemiset kuulu viranhaltijoille ja valtuutetuille.

    • päätön päättäjä

      Ja ne on löydetty päätöksellä lakkauttaa Liedakkalan koulu. Piste

    • kuulolla ollaan

      Päätöntäpä hyvinkin tuo koulun lakkauttaminen! Sopii kysyä mitä liikkuu päättäjien päässä?
      On muuten mielenkiintoista lukea tätä Liedakkalan koullun lakkauttamisasiaa ja näitä kommenntteja. Joku on kirjoittanut lähes kaikki kunnan asiakirjat tästä aiheesta, liekö ollut sitten mitään omaa sanottavaa, kun on käyttänyt noin paljon lainauksia? Yhdellä on jo loppuvaiheessa hiihat palaneet melko pahasti ja tarvittaisiinkin vähintään vaahtosammuttajaa vierelle , jos noin ottaa tulisesti tämän asian, varsinkin kun joutuu vastaileen koulun säilyttämisen puolesta kirjoittavien kommentteihin. Oisko tunne, että on jäänyt jotenkin alakynteen.
      Virkamiehet esittävät säästökohteet ja valtuutettujen tehtävä on katsoa kaikilta osin , onko heidän esityksensä sellaisia, että ne voi hyväksyä ja yli ei pitäisi mennä siitä mistä aita on ns. matalin , kuten tässä kun on kyse pienistä alakoululaisista. Se on jo surkeuden huippu, jos ei nähdä kirkonkylää kauemmaksi, näin se vain on!

    • Hei haloo

      Kuinka mahtavasti olikaan tämän päivän posarissa eräs sanoi että kuntalaiset olisivat valmiita nostamaan veroprosenttia jotta koulu säilyisi, HEI HALOOOOO!!!! Ootko juuri tosissaan? Oletko oikeesti sitä mieltä että kuntalaiset?

      • ásfjgpasäjdfäåpasm

        Siellähän luki, että pitkälle toista tuhatta Keminmaan kunnan äänestäjää, on allekirjoittanut aloitteen koulun jatkamisen puolesta eli he ovat ainakin hyväksyneet. Sitä ei voi sivuuttaa olan kohautuksella.


      • Hei haloo
        ásfjgpasäjdfäåpasm kirjoitti:

        Siellähän luki, että pitkälle toista tuhatta Keminmaan kunnan äänestäjää, on allekirjoittanut aloitteen koulun jatkamisen puolesta eli he ovat ainakin hyväksyneet. Sitä ei voi sivuuttaa olan kohautuksella.

        Meinaatko että ne laittaisivat nimen jos vaihtoehtona olisi veronkorotus? Tuskin...


      • qprjqkjqäåekjgfqklä
        Hei haloo kirjoitti:

        Meinaatko että ne laittaisivat nimen jos vaihtoehtona olisi veronkorotus? Tuskin...

        Sehän on ollu vaihtoehtona ihan julkisestikin. Eikö tämä asia ole ihan julkisesti ollut tiedossa ja tästä pitkin syksyä ollu täälläkin. Persuillakin on kanta tiedottamisen suhteen, että se riittää, kun vähän keskustellaan S24:lla ja lehdissä kirjoitellaan.


      • Liedakkala kunniaan
        ásfjgpasäjdfäåpasm kirjoitti:

        Siellähän luki, että pitkälle toista tuhatta Keminmaan kunnan äänestäjää, on allekirjoittanut aloitteen koulun jatkamisen puolesta eli he ovat ainakin hyväksyneet. Sitä ei voi sivuuttaa olan kohautuksella.

        Näytti olevan paljon naapurikuntalaisiakin allekirjoittanut aloitteen, muahahahah


      • Demokratia kunniaan
        Liedakkala kunniaan kirjoitti:

        Näytti olevan paljon naapurikuntalaisiakin allekirjoittanut aloitteen, muahahahah

        pari sattaa riittää jo aloitteeseen muahaahahahahaha


    • haloo, haloo

      Onko luetun ymmärtämisessä jotain häikkää, vai miksi niin suuri HALOO?
      Tiedoksesi : ei tämä ole Pohjolan Sanomien sivu, joten miksi täältä kyselet?

    • Jo Vainenki

      Sielä kunnantalolla niitä säästökohteita löytyy. Yhdistäkää niitä tyhjänpäiväisten päälliköitten ja johtajien tehtäviä ja lakkautatte virat. On se ihme juttu, kun nämä byrokraatit on niin pyhiä lehmiä, että kaikki muu on uhrattavissa. Kepun farmijoukkue Persut ja pannassa kuljetettava Kempar, tekevät aina juuri niin kuin isot pojat käskevät. Ei omaa tahtoa, vaan ainoastaan pyrkimys kiivetä.

      • EXPERS

        hah hah..Kepun farmijoukkue. Tuo oli hyvä :)


    • Kemi

      Keminmaa on taloudellisesti konkurssissa tekee ne mitä tahansa. Liittykää Kemiin niin säilyy kyläkoulut ja saatte taloudelle tasapainoa.

      • tuleva kemiläinen

        Näinhän siinä tulee käymään. Ei tämä liedakkalan koulu pelasta keminmaata vaikka osa päättäjistä niin luulee.


    • Tunnettako

      Keminmaalaiset päättäjät suhtautuvat hyvin tunnepohjaisesti kuntaliitokseen. :)

    • Liedakkalan elitisti

      Kyllähän se homekoulu joutaa kiinni. Eikös siellä joku opettajakin saanut oireita ja joutui siirtymään toiseen kouluun.

      • Lassilan kemisti

        Ainoa koulu missä on todistetusti ongelmia on Lassilan koulu.


      • Kossilan laulu
        Lassilan kemisti kirjoitti:

        Ainoa koulu missä on todistetusti ongelmia on Lassilan koulu.

        Joo, mutta kun sillä perällä asuu niitä silmäätekeviä. Ei sillon paljon home haittaa.


    • Verätys

      Hienosti Kepu vedättää. Nyt alkaa jo näkyä, mitkä puolueet pärjää seuraavissa kuntavaaleissa ja mitkä putoaa. Täydellinen pelisilmä, ei voi muuta sanoa.

      • EXPERS

        Jos kepulaiset pelaavat pelin oikein ja äänestävät koulun jatkoon, niin voitaneen onnitella heitä vaalivoitosta.


      • öalföqwlekgfåqew

        Hyvältä näyttää. PS tippuu varmasti ja kemparista jää, 2 ehkä kolme jäljelle. Kokemattomana lähtivät henkilökohtaiselle kostoretkelle, jossa huusivat ajavansa koulun alas.. nyt näyttää , että ajoivat Kepun miinaan


    • Manit on finito

      Keminmaassakin olisi syytä siirtyä lillukanvarsista oikeisiin asioihin ja pohtia mitä aiheuttaa se, jos Keminmaan lukio ei saa 2. asteen koulutuksen järjestämislupaa?
      Lukion ja yläasteen useimmat opettajat kun ovat yhteisiä?
      Sen jälkeen voi alkaa miettimään, että missä keminmaalaisten terveyspalvelujen lähivastaanotto tulevaisuudessa on?
      Sen jälkeen voi alkaa miettimään, että kuinka ja missä järjestetään kirjaston lähipalvelut?
      Tämän mietiskelyn perustietona voi pitää sitä, että tänä vuonna 2012 erikoissairaanhoidon kulut menevät ainakin 2,5 M€ pitkäksi ja koko sosiaali- ja terveystoimi noin 3,3 M€ pitkäksi!
      Rahat on loppu ja jotain varmaan pitäisi tehdä!
      Kunhan löytyisi päätöksentekijöitä, jotka siihen kykenevät ja jotka uskaltavat?

    • Kuntavaalit 2012

      Ei siellä mikään ryhmä kykene yksin päättämään mistään!

      Keminmaan valtuustossa on 35 valtuutettua, jotka jakautuvat seuraavasti: Suomen keskusta 17, Keminmaalaisten Parhaaksi 8, Vasemmistoliitto 5, Perussuomalaiset 3, Sosialidemokraatit 2 ja Itsenäisyyspuolue 1.

      Vuoden 2012 kuntavaaleissa Perussuomalaiset saivat 354 ääntä eli 8,1 % keminmaalaisten antamista äänistä.

    • vos 2014

      Yksi selitys sille miksi Keminmaankin talous on voimakkaassa turbulenssissa ja rahat ovat loppu, ovat yllättäen laskeneet valtionosuudet:
      Simo 9 094 899 € asukkaita 3 429 vos/asukas 2652 €
      Tervola 11 929 563 € asukkaita 3 339 vos/asukas 3 573 €
      Ylitornio 19 304 768 € asukkaita 4 566 vos/asukas 4 228 €
      Keminmaa 13 252 181 € asukkaita 8 585 vos/asukas 1 544 €
      Kemi 44 911 770 € asukkaita 22 257 vos/asukas 2 018 €
      Tornio 37 153 170 € asukkaita 22 489 vos/asukas 1 652 €

    • Kuntalaki 32 §

      Kuntalaki (17.3.1995/365)
      5 luku Luottamushenkilöt
      32 § Kunnan luottamushenkilöt
      todetaan mm.
      Luottamushenkilön tulee edistää kunnan ja sen asukkaiden parasta sekä toimia luottamustehtävässään arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla.

      Mitenkähän tuo kunnan ja sen asukkaiden paras toteutuu, jos Liedakkalan koulun säästämällä heikennämme Lassilan, Kirkonmäen ja Pölhön oppilaiden oppimisen edellytyksiä?

      Tuo toimiminen luottamustehtävässä arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla ei ole toteutunut, koska osa Liedakkalan koulun sulkemisen kannattajista on joutunut julkisuudessa, sanomalehdissä, somessa ja pilkkalauluin solvatuiksi!
      Osa on saanut herjaavia ja uhkaavia puheluita sekä tekstiviestejä, jopa yöaikaan.
      Niiden, jotka tätä raivoa kiihoittavat, noiden alle 6 % Keminmaan alakoulujen oppilaiden puolesta, pitäisi nyt mennä peilin eteen ja alkaa harrastamaan vakavaa itsetutkiskelua.
      Luottamuksen rakentaminen on käsite johon on syytä vakavasti paneutua!
      Keminmaan kunnan talousahdinko on todellinen ja asialle pitäisi tehdä jotain!
      Valitettavasti vain kaikilta ei löydy sitä päätöksenteko kykyä ja rohkeutta jota nyt vaadittaisiin.

      Toiset kun yrittävät pelastaa Keminmaan kunnan ja toisdet vain Liedakkalan koulun.
      Osalla on nyt tilannekuva kadoksissa?

    • 567/42

      Keminmaan alakouluissa on 609 oppilasta,
      Lassilassa 250,
      Kirkonmäellä 165,
      Pölhössä 152 ja
      Liedakkalassa 42.
      Haluammeko me heikentää kaikkien muiden 567 oppilaan oppimisen edyllytyksiä säilyttääksemme näiden 42 eli alle 6 % oikeuden lähikouluun?

      Näiden 42 oppilaankin oppimisen edellytykset paranevat kun ryhmässä on vain yksi luokka, niinkuin Kirkonmäellä tulee olemaan.

      Jos Liedakkalan koulu säilytetään tulevat ryhmäkoot kaikissa muissa kouluissa kasvamaan ja ylittämään tuon 25 oppilaan määrän, jonka jälkeen kaikkuen ryhmän oppilaiden oppimistulokset heikkenevät ja työrauha vaarantuu.

      • PS1000

        Oppilasrauha kouluilla on häiriintynyt ainoastaan teidän toimesta. Puolueen some sivuilla oli näemmä kova keskustelu jossa tuli ilmi, että Liedakkalassa on sama ryhmäkoko kuin kirkonmäellä. Taisi tulla takkiin siellä, kun tuli kovin hiljaista ja nyt täällä vouhotetaan nimimerkin takana.


    • Kuntalaki 65 §

      Tämä kannattaa lukea:

      8 luku
      Kunnan talous
      65 § (29.6.2006/578)
      Talousarvio ja -suunnitelma

      Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio. Sen hyväksymisen yhteydessä valtuuston on hyväksyttävä myös taloussuunnitelma kolmeksi tai useammaksi vuodeksi (suunnittelukausi). Talousarviovuosi on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi.

      Talousarviossa ja -suunnitelmassa hyväksytään kunnan toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Talousarvio ja -suunnitelma on laadittava siten, että edellytykset kunnan tehtävien hoitamiseen turvataan.

      Taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen enintään neljän vuoden pituisena suunnittelukautena, jos talousarvion laatimisvuoden taseeseen ei arvioida kertyvän ylijäämää. Jos taseen alijäämää ei saada katetuksi suunnittelukautena, taloussuunnitelman yhteydessä on päätettävä yksilöidyistä toimenpiteistä (toimenpideohjelma), joilla kattamaton alijäämä katetaan valtuuston erikseen päättämänä kattamiskautena (alijäämän kattamisvelvollisuus).

      Talousarvioon otetaan toiminnallisten tavoitteiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot sekä siinä osoitetaan, miten rahoitustarve katetaan. Määräraha ja tuloarvio voidaan ottaa brutto- tai nettomääräisenä. Talousarviossa on käyttötalous- ja tuloslaskelmaosa sekä investointi- ja rahoitusosa.

      Kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Siihen tehtävistä muutoksista päättää valtuusto.

    • 29.6.2006/578

      Kuntalaki siis yksiselitteisesti velvoittaa kunnan tasapainottamaan taloutensa "neljän vuoden pituisena suunnittelukautena"!

      Taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen enintään neljän vuoden pituisena suunnittelukautena, jos talousarvion laatimisvuoden taseeseen ei arvioida kertyvän ylijäämää. Jos taseen alijäämää ei saada katetuksi suunnittelukautena, taloussuunnitelman yhteydessä on päätettävä yksilöidyistä toimenpiteistä (toimenpideohjelma), joilla kattamaton alijäämä katetaan valtuuston erikseen päättämänä kattamiskautena (alijäämän kattamisvelvollisuus).

    • Finlexiä kaikille

      Mikä se on tämä, joka lataa tänne lakikirjaa. Omituinen höpöttäjä.

      • öalsjfäpakäfköaäsölf

        Son yks valtuutettu, joka pitää tätä kunnan virallisena tiedotuskanavana. Jakaa samat puolueensa sivuilla. Ovelana muka kirjoittaa ja vastailee omiin kommentteihin, minuutin päästä eri nimimerkillä :) :) :) ei vittu mitä touhua..ja tämmösiä on sitten valtuustossa.


      • ösjöajöjföaljsöfljas
        öalsjfäpakäfköaäsölf kirjoitti:

        Son yks valtuutettu, joka pitää tätä kunnan virallisena tiedotuskanavana. Jakaa samat puolueensa sivuilla. Ovelana muka kirjoittaa ja vastailee omiin kommentteihin, minuutin päästä eri nimimerkillä :) :) :) ei vittu mitä touhua..ja tämmösiä on sitten valtuustossa.

        varmaan tähänkin tulee joku copypaste vastaus :) :)


    • RAM

      Vaikuttaa Liedakkalassa olevan pallo todella hukassa?

    • 181 §

      HAL: 605 /2014
      181 § TALOUSARVIO- JA SUUNNITELMA 2015 – 2017
      SIV § 165/24.09.2014 / ... Perusopetuksessa on koululaiskuljetussopimus päättymässä lukuvuoden päättyessä ja uusi sopimus astunee voimaan syyslukukauden 2015 alusta, mikäli kunnanhallitus ei käytä nykyisen sopimuksen optiota. Kuljetuskustannusten ennakoidaan nousevan yleisen hintatason nousun mukaisesti. Ongelmana ovat myös mahdollisesti vähenevät julkisen liikenteen linjavuorot. Koululaisten ateriakustannus on niin ikään aiempaa korkeampi. Meri-Lapin kuntapalvelut oy on ilmoittanut koululaisaterian hinnaksi 2,94 € ja 4,41 €.

    • 10/2012

      Kovin vähän tuntuu sieltä Liedakkalasta tulevan MuTu juttujen lisäksi asia argumentaatiota?
      Loanheittoon, pilkkalauloihin ja solvauksiin teistä näyttää olevan, mutta asiallista keskustelua te, ette kykene käymään?

      • PS1OOO

        Kovastihan tuota koitetaan käydä esim. PS ryhmän, fb sivuilla. Näyttää vähän argumentit olevan PS:llä hukassa, kun tänne koitatte tuoda keskustelun.


    • Kommari

      Persut ja KemPar on Keminmaan kunnan syöpä. Onnettomia nykijöitä!

    • 6 vai 7

      Kevään 2017 kuntavaalien tulokseen on kovin ennenaikaista ottaa kantaa, kun emme kukaan ole ennustajia?
      Edes ehdokasasettelusta ei ole mitään tietoa?
      Emme edes tiedä käydäänkö ne Keminmaassa vai käydäänkö ne jossain muussa suuremmassa kuntarakenteessa?
      Yllättävän paljon on tullut todella positiivista ja myönteistä palautetta, jopa Liedakkalasta?
      Tästä on hyvä jatkaa!
      Kuntavaalien 2012 jälkeen valtuustoryhmiä oli 5, nyt syksystä 2014 niitä on jo 6.
      Mielenkiintoista on seurata, että onko niitä ennen vuodenvaihdetta jo 7.

    • Pelimies-Pate

      KOPIOI-LIITÄ

    • TeuvonVeli

      Aika ratkaisevassa asemassa on Persut Keminmaassa kolmella päättäjällä!

    • joku raja

      Vaatiiko ne Liedakkalalaiset seuraavaksi kun lapset kasvaa niin myös oman yläasteen ettei vain pienet kullannuput joudu isoon "pahaan" kouluun silloinkaan. Voi hyvätavaton!

      • gshakallaaöaö

        Ei vaadi. Voit olla huoleti sen suhteen ja nukkua yösi rauhassa


    • apukoulu.

      Heittäkää jo helvettiin tästä Koulusta jauhaminen,kyllä se jo passaa.

    • Roippari

      FAKTA on että koulun sulkemimisen tuoma tuotto olisi hiiren..... valtameressä kunnan velkoihin nähden, tosi ASIA on että valtuutettuja ja niiden sukulaisia on arkaluontoisissa töissä TODELLISIIN säästöihin nähden, nämä on näitä vasta iskuja

    • Taksilla leveesti

      Pienistä puroista ne köyhän kunnan säästöt otetaan.sieltä sun täältä vähäsen,lopputulos onkin sitten plussan puolella.ite te ootte valtuutettunne valinneet.pikku toivot joutuu kuitenkin joskus sopeutumaan isompiin kouluihin.lapsillekin hyväksi kun suurempi sosiaalinen ympäristö.

    • Homekoulut kiinni

      Uskomatonta kuinka paljon juttua piisaa täällä keskustelupalstoilla muutaman sadan henkilön kylässä ja 40 oppilaan koulussa. Pitäisi olla suurempia murheita johon tuollaiset energiat laittaa. Perustakoot Liedakkalalaiset yksityiskoulun ja kustantakoot omilla rahoillaan. Helppohan se on elitististä koulua pitää muiden kuntalaisten rahoilla. hävetkää Liedakkalalaiset!!!!

      • verotulot

        Taitaa tuo pieni Liedakkalan kylä olla kunnassa suurimpia verotulojen tuottajia, kai siellä edes koulu saa olla kun kaikki muu on jo viety!


    • ölk'ölkä'KLFDSAKÄ'

      Eikö olekki aivan uskomatonta, kun joku ei suostu taipumaan tämmöiseen sanelupolitiikkaan? Aatella..tänä päivänä vielä. Missä niitä homekouluja muuten on?

      • Homekoulut kiinni

        Pitäisi kyllä suostua jos ei ole teillä rahaa kustantaa tällasta elitismiä pienelle porukalle. Vai pitääkö meidän muiden kuntalaisten tämä teille kustantaa????
        Jos et vielä tiedä missä niitä homekouluja on niin kysäiseppäs joltakin viisaammalta kylänmieheltä, että onko joku opettaja joutunut siirtymään muualle oireilujen vuoksi. Että sinne vaan lapset päiväksi altistumaan :(


      • jhlkjhlkjhlkn
        Homekoulut kiinni kirjoitti:

        Pitäisi kyllä suostua jos ei ole teillä rahaa kustantaa tällasta elitismiä pienelle porukalle. Vai pitääkö meidän muiden kuntalaisten tämä teille kustantaa????
        Jos et vielä tiedä missä niitä homekouluja on niin kysäiseppäs joltakin viisaammalta kylänmieheltä, että onko joku opettaja joutunut siirtymään muualle oireilujen vuoksi. Että sinne vaan lapset päiväksi altistumaan :(

        Jaa..miten olin lukevani kunnan virallisista pöytäkirjoista, että kaikki kunnan koulut on hyvässä teknisessä kunnossa, lukuunottamatta Lassilan koulua, jossa on sisäilmaongelmia. Ilmeisesti sivistyslautakunnan pj:llä on parempaa tietoa, Liedakkalasta, kun kerrran valtuustosalissakin siitä puhui.


    • ylitarkastuttaja

      Liedakkalahan on suljettava jo homeongelmansa vuoksi.

      • ylintarkastuttaja

        Taitaa olla kuiten se Lassila joka pannaan kiinni, jos homeen takia kouluja suljetaan.


    • Näin se on

      Älkää veikkosten sulkeko Liedakkalan koulua,Lassilassa homeongelma ja silloin kysytään,että mihinkäs me lapset laitetaa.?No Liedakkalaan tietenkin !

      • Koululla käynyt

        Liedakkalassa on juossut AVIn ja työsuojelun ja työterveyshuollon edustajia tie kuralla. Miksi? Siksikö, että yksi opettaja on todistetusti siirretty koululta homeongelmien vuoksi toiselle koululle vai siksikö, että seinäpahvit kupruilevat monin paikoin, koska vesi valuu sisätiloihin vai siksi, että viemäröintiongelmat aiheuttavat sekä haju- että muitakin haittoja? Vai siksikö, että vesi juoksee keväisin pitkin ulkoseiniä, ja osin sisäpuolellakin? Siksikö?


      • jhgkl
        Koululla käynyt kirjoitti:

        Liedakkalassa on juossut AVIn ja työsuojelun ja työterveyshuollon edustajia tie kuralla. Miksi? Siksikö, että yksi opettaja on todistetusti siirretty koululta homeongelmien vuoksi toiselle koululle vai siksikö, että seinäpahvit kupruilevat monin paikoin, koska vesi valuu sisätiloihin vai siksi, että viemäröintiongelmat aiheuttavat sekä haju- että muitakin haittoja? Vai siksikö, että vesi juoksee keväisin pitkin ulkoseiniä, ja osin sisäpuolellakin? Siksikö?

        Tuohan on suora lainaus Lassilan koululta .


      • Koululla käynyt
        jhgkl kirjoitti:

        Tuohan on suora lainaus Lassilan koululta .

        Lassilassa ei kyllä ole seiniin käytetty pahvia pinnoitusaineena. Liedakkalassa on.


    • 150 987,25 €

      Eilen ti 4.11. oli Sivistyslautakunnan järjestämä tiedotus- ja keskustelutilaisuus Liedakkalan koulun oppilaiden vanhemmille.
      Sivistystoimi oli saanut valmiiksi tarkemmat vertailevat laskelmat Liedakkalan ja Kirkonmäen koulujen yhdistämisestä ja toiminnan jatkumisesta erillään.
      Kokonaissäästö koulujen yhdistämisestä vuonna 2015 olisi 168 700,00 € - kuljetuskustannusten lisäys 17 712,75 € eli
      säästö yhteensä 150 987,25 €.

      • 1+2=0

        Saako kuljetus yrittäjä edes polttoainetta tuolla hinnalla .Taksi yrittäjä ajaa samalla hinnalla vaikka lapsia tulis 30 lisää sanotaan kunnalta , kunon nuo ajoreitit valmiinahinta ei nouse. Työ matkoillekkin vois palkata tuon yrittäjän joka kuskaa samalla hinnalla 1 tai 70 ihmistä kun on vain samalla reitillä.


    • 17 712,75 €

      MuTu juttuja!
      Te ette kykene esittämään mitään todellista, joka kumoaisi esitetyt viralliset luvut!
      Teitä ohjaa paranoidinen epäluulo!

      • bkutr

        Sivistyslautakunta on budjetoinut raha kuljetuksiin 280 000 v.2014 jos kuljetus on nuin halpaa niin mihin ne rahat menee.jos joen kupikin puoli maksaa 40 000 ja budjetoitu 280000 mihin rahat menevät


      • yyyyyyx

        jos 2013 ja 2014 palkkakustannukset ovat samat vaikka 2014 yksi työntekijä on siirtynyt Kirkonmäelle syyslukukauden alussa ,niin jossain on vika tai esitetyt luvut ovat vääriä.vai jääkö palkkakulut Liedakkalan kouluun vaikka työntekijä on siirtynyt Kirkonmäelle? Näinkö ne kulut on Liedakkalaan nostettu!


    • Eero-Carina

      minä ajan kyllä tuolla hinnalla. rahalla saa 13 120 litraa naftaa ja sillä ajaa aika pitkälle.

    • Nalle W.

      Hienoa. Palkan saanti työstä on vanhanaikaista. Tulee sopeutua uusiin haastavampiin olosuhteisiin.

    • laskutaitoinen

      - Lassilan koulun oppilas €/vuosi 8 514,74 €
      - Liedakkalan koulun oppilas €/vuosi 11 082,62 €
      - Pölhön koulun oppilas €/vuosi 8 619,00 €
      - Kirkonmäen koulun oppilas €/vuosi 10 105,77 €

      Tarviiko normaalijärjellä varustettu päättäjä ja kuntalainen muuta tietoa?

      • xxxxxxxxt

        jos ottais tuosta Liedakkalan koulusta yhden koulunkäynti avustajan palkan pois ja laittaisi sen Kirkonmäelle minne se kuuluu niin jo putoaa tuo Liedakkalan summakin pienemmäksi .Mutta jos kuluja voi toisen koulun piikkiin laittaa niin ei paljon kannate koulun palkkakustannuksia näytellä!


    • laskutaitoinen

      Koulunkätyntiavustajan palkka on niin pieni, että 42 oppilaalla jaettuna siitä tulee n. 430€/kuukausi. Sittenkin jää yli 10 600€ kustannus oppilasta kohti Liedakkalassa. Siis mksaisimme 2000€ oppilaalta vuodessa, että Liedakkala saisi jatkaa. EI KIITOS! kunnan veronmaksajat sanovat.

      Palkkakustannuksia ei kannate näytellä, koska ne näyttävät totuuden ja varsin karmeita lukuja? Kyllä tämä on elitismiä, jos mikä. Ei meillä kertakaikkiaan ole varaa tällaiseen, vaikka haluja olisikin.

      • laskutaitoinen

        Siis maksaisimme 2000€/vuosi per oppilas ENEMMÄN kuin Pölhössä ja Lassilassa. Järkeä? Ei häivääkään, joten EI KIITOS!.


      • öys

        kuinka pieni se palkka on ?oletko asiantuntija ? onko Liedakkalaan ujutettu muitakin kuluja muualta kouluilta .Lassilaan oli varattu rahaa remonttiin paljonko ne kustannukset siellä nousee ,mistä rahat ..jos remontti tehdään 3 kesänä kuinka moni lapsi altistuu pahemmin kuin ne jotka on siirretty .Nyt on lapsista kyse säästöt voi hakea muualta ja ajatella kaikkia lapsia niin Liedakkalan kuin Lassilan ,toiset haluaa pysyä omassa koulussa ja toiset ansaitsevat terveen koulun jossa ei altistuta .Kyllä ne säästöt muualta löytyy!


      • yx i
        laskutaitoinen kirjoitti:

        Siis maksaisimme 2000€/vuosi per oppilas ENEMMÄN kuin Pölhössä ja Lassilassa. Järkeä? Ei häivääkään, joten EI KIITOS!.

        meillä on myös Kirkonmäki unohtuiko se koululistasta ja paljonko enemmän Liedakkala maksaa kuin se ,muista lisätä se pikkupalkka sinne päin eihän se paljon tehny!!!!


      • tillintarrrkastttaja
        öys kirjoitti:

        kuinka pieni se palkka on ?oletko asiantuntija ? onko Liedakkalaan ujutettu muitakin kuluja muualta kouluilta .Lassilaan oli varattu rahaa remonttiin paljonko ne kustannukset siellä nousee ,mistä rahat ..jos remontti tehdään 3 kesänä kuinka moni lapsi altistuu pahemmin kuin ne jotka on siirretty .Nyt on lapsista kyse säästöt voi hakea muualta ja ajatella kaikkia lapsia niin Liedakkalan kuin Lassilan ,toiset haluaa pysyä omassa koulussa ja toiset ansaitsevat terveen koulun jossa ei altistuta .Kyllä ne säästöt muualta löytyy!

        Ei tarvitse olla asiantuntija tietääkseen koulunkäyntiohjaajien palkkatason. Kaikki on julkista ja saatavilla olevaa tietoa. Tervemenoa katsastamaan palkat kuntien sivuilta.


      • töttöröö
        yx i kirjoitti:

        meillä on myös Kirkonmäki unohtuiko se koululistasta ja paljonko enemmän Liedakkala maksaa kuin se ,muista lisätä se pikkupalkka sinne päin eihän se paljon tehny!!!!

        Liedakkalan ja Kirkonmäen yhdistyessä Kirkonmäestä tulee varsin kohtuuhintainen yksikkö €/oppilas -mittarilla.


    • tervetoivottaja

      Liedakkalan lapset ansaitsevat terveen koulun, koska sieltä on jo yksi opettaja siirretty homeongelman vuoksi pois. Tervetuloa remppontoituun, ongelmattomaan Kirkonmäen kouluun!

    • Remppaamaan

      Oletkohan nyt oikein kartalla sen Liedakkalan koulun olettamasi homeongelman kanssa? Ei kannata mennä sanomaan eikä kirjoittamaan sellaista mistä sulla ei ole omakohtaista kokemusta, ei vaikka kuinka tekisi mieli mustamaalata Liedakkalan koulua. Lassilan koulusta on nyt kyse ja sen sisäilmaongelmista, joten keskitytään sen kiinteistön korjaamiseen ja viedään ne lapset sieltä sinne Kirkonmäen koululle ja miksei myös Liedakkalaankin. Nyt ei kannata riidellä koulujen välisistä, vaan kannattaisi keskittyä remonttihommiin ja jättää kaikki koulut rauhaan säästöjen osalta.

      • Ystävällisesti Toivo

        Ainahan voit tarkistaa asiat sellaisista lähteistä, jotka voivat valistaa Sinua uskottavasti, ellet minua usko. AVIn ylitarkastaja Pekka Ketola ja Keminmaan sivistystoimenjohtaja, kuten työsuojeluvaltuutetutkin kertovat saman asian kuin minä kirjoitin. Ilman asianosaisten nimiä intimiteettikin säilyy. Mutta näin ehkä totuus valkenee sinullekin.

        Pinkopaperit pullollaan ja aalloilla.., vesijälkiä katonrajassa ja seinässä...valumaa siellä täällä. Silmillä ne näkee.


    • KEMI TORNION mlk.

      Liedakkalan koulu on terve rakennus!, jos homeopettajaa uhkaa pakkoloma, niin se LUULEE että Liedakkalan koulun lopettamisella olisi vaikutusta asiaan, sitten keksitään syy päästä kodin läheiseen kouluun töihin, ihmiset! aivoja saa käyttää ja Lassilan oppilaat tarvitsevat terveen koulun, LIedakkalassa olisi tilaa, lapset ovat meidän tulevaisuus toisin kuin lapin SANEERAAJA on saanut valtuutetut puolelleen päätä puistamaan kokouksiin, toisaalta ymmärtää PORVARI ressukkaa puolueesta riippumatta koska lapsilla ei ole äänioikeutta mutta pakkolomautetuilla kuntalaisilla on, OMA ETU PARAS ETUko?

    • JIHASTISTI

      Hei LASKUTAITOINEN, nuo Liedakkalan oppilaskohtaiset laskutoimitukset eivät pidä paikkaansa, VÄITTÄMÄSI 11082,62x45=498717.90e per vuosi koulu, JOTEN TUNGE NORMAALIJÄRKINEN TUO LASKUTOIMITUS SINNE JA SYVÄLLE, EI IHMISET OLE TYHMIÄ!!!!!

    • Posiolle

      Hei laskutaitoinen, 11082.62x42=465470.04e/vuosi, ei pidä paikkaansa, todellisuus lähempänä 300000e, eli 300000:42=7142,86e per oppilas, laskettuna ruuat, kyydit vesi/sähkö/lämmitys koulun osalta(n25000e, kyllä! pienen koulun etu), opettajien palkat x3x1,75, lapsikohtaiset opiskeluvälineet ja juoksevat kulut(21000e) eli liedakkalan koulu ON halvin per oppilas aivan sama miten sen laskee, hox KOULUN osalta, ei seuralan eikä vuokra asuntojen, illalla nähdään.

    • ex-keminmaalainen

      Päättömien poliitikkojen jahkaamisen seurauksena siirsin juuri kirjani netin palvelun kautta Kemiin, on siellä kaupunkiasunto ja siis osoite. Minun verorahoillani (n.21 000€/v) ei Liedakkalan koulua pidetä yllä. Käyn silti nauttimassa Kemijoen rannassa entisestä osoitteestani, mutta veroni saa KEMI ;)

      Moi moi!

      • Lassila

        tervemenoa! ei jäädä kaipaamaan.


      • yxix

        kiinteistö vero entisestä osoitteesta tulee isompana kunnalle ,kun ensisijainen asuinkunta on toinen


      • liedakkalalainen

        Minä asun vielä Liedakkalassa kiitos keminmaan keskustalle ja vasemmistolle ! Ei tarvinnut muuttaa pienemmän veroprosentin perässä Tervolaan.


      • rykmanni
        yxix kirjoitti:

        kiinteistö vero entisestä osoitteesta tulee isompana kunnalle ,kun ensisijainen asuinkunta on toinen

        Olen tax free kaiken kaikkiaan. Kaikki varat veroparatiisissa. Revi siitä.


      • kivalopisto

        Älä sitten tule enää vinkumaan Keminmaan asioista, kun et veronmaksaja ole.


    • KIITOS !

      Hyvä juttu,että valtuutetuista löytyi suora selkäisiä,eteen päin katsovia vastuunkantajía ,nyt etsimään muita säästökohteita ja niin saadaan Liedakkala pysymään entistä vireämpänä ja kehittyvänä kylänä.Hyvä,hyvä!!!!!

      • kielioppinatsi

        Pilkun jälkeen tulee välilyönti. Suoraselkäinen on yhdyssana. Taisit käydä Liedakkalan koulun, kun et osaa edes alkeellisimpia kirjoitussääntöjä.


      • 9+12
        kielioppinatsi kirjoitti:

        Pilkun jälkeen tulee välilyönti. Suoraselkäinen on yhdyssana. Taisit käydä Liedakkalan koulun, kun et osaa edes alkeellisimpia kirjoitussääntöjä.

        hah hah..alkaa olemaan jo epätoivoista, kun pitää kielioppivirheisiin tarttua.


      • aivoilla ajatteleva
        9+12 kirjoitti:

        hah hah..alkaa olemaan jo epätoivoista, kun pitää kielioppivirheisiin tarttua.

        Mikä on epätoivoista? Kai te nyt ymmärrätte, että Liedakkala loppuu 31.7.2015. Kun kesä ja kesäkuun valtuusto koittaa, ketään ei enää kiinnosta koulun kohtalo...silloin on helppo tehdä lopullinen päätös.


      • edellinen
        kielioppinatsi kirjoitti:

        Pilkun jälkeen tulee välilyönti. Suoraselkäinen on yhdyssana. Taisit käydä Liedakkalan koulun, kun et osaa edes alkeellisimpia kirjoitussääntöjä.

        Maulan koulun kävin juuri ennenkuin se lopetettiin!


    • Kuntalaki 65 §

      Keminmaan kunnanvaltuustossa ei ole Keminmaan kunnan taloustilanteen edellyttämään kykyä ja rohkeutta tehdä tilanteen ja Kuntalain 65 §:n vaatimia päätöksiä:
      "Taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen enintään neljän vuoden pituisena suunnittelukautena, jos talousarvion laatimisvuoden taseeseen ei arvioida kertyvän ylijäämää. Jos taseen alijäämää ei saada katetuksi suunnittelukautena, taloussuunnitelman yhteydessä on päätettävä yksilöidyistä toimenpiteistä (toimenpideohjelma), joilla kattamaton alijäämä katetaan valtuuston erikseen päättämänä kattamiskautena (alijäämän kattamisvelvollisuus)."
      - Valitettavasti!

      • edellinen

        persujen face sivuilla sama kirjoitus !


    • khgkghkghk

      Kyllä tais eilen paljastua kemparin oikea karva..Sivistystoimen työryhmän säästö suunnitelmat kaikki pannaan täytäntöön.. Ensin pannaan Liedakkalan koulu kiinni, sitten kirkonmäen pikkukoulu ja kun lukio pannaan kiinni, niin kaikki siirretään lukion vanhoihin tiloihin. Kaikki alakoulujen oppilaat pitäisi tiivistää muutaman yksikköön. Liedakkalan oppilaista osa kävisi mahdollisesti kolmessa eri paikassa ala-asteen.

    • o'ouu

      2.10.2014 Keminmaan persut luulivat tehneensä päätöksen Liedakkalan koulun lakkautukselle 1.1.2015. Eilen kuuntelin kokousta radion välityksellä ja silloin he puhuivat lakkautusta päivämäärällä 1.1.2014. Persut on ahkeria poikia laukkauttelemaan vaikkei ne todellisuudessa ole kuitenkaan yhtään mitään lakkauttaneet.

    • Kuntalaki 32 §

      Missä olivat vasemmistoliiton valtuutetut valtuuston II varapuheenjohtaja Helena Halttu (91 ääntä)
      ja valtuutettu Marja Kaakko (35 ääntä)
      sekä Jukka-Pekka Mikkola (37 ääntä)?

      Jäikö 163 äänestäjän asiat nyt hoitamatta?

      • Marja K

        Onko sairastaminen kielletty valtuutetulta?


    • äadlökäöadkäf

      ei ollu paikalla..eikös sitä varten ole varavaltuutetut?

    • ryhmäkoko 25

      Pelottiko Jokisuulta ja Hyypiöstä valittuja vasemmistoliiton valtuutettuja olla päättämässä Lassilan ja Pölhön koulujen oppilaiden oppimisedellytysten heikentämisestä eli ryhmäkokojen kasvattamisesta yli 25 oppilaan?

      • pölhöstä

        eikö pölhön puolelta ollut sivistyslautakunnan puheenjohtaja ja opettaja säästö työryhmässä suurentamassa ryhmäkokoa ja poistamassa yhden opettajan pölhöstä vaikka Liedakkala loppuu .Ei siihen valtuutettujen tarvinnut puuttua ,kun oman koulun alueen valtuutetut tekivät säästötoimenpiteitä joiden piti olla VAIHTOEHTONA Liedakkalan sulkemiselle ja ne tehdään vaikka Liedakkala suljettaisiin . Turha on vasemmiston valtuutettuja syyllistää tuosta asiasta.


      • popojjöä
        pölhöstä kirjoitti:

        eikö pölhön puolelta ollut sivistyslautakunnan puheenjohtaja ja opettaja säästö työryhmässä suurentamassa ryhmäkokoa ja poistamassa yhden opettajan pölhöstä vaikka Liedakkala loppuu .Ei siihen valtuutettujen tarvinnut puuttua ,kun oman koulun alueen valtuutetut tekivät säästötoimenpiteitä joiden piti olla VAIHTOEHTONA Liedakkalan sulkemiselle ja ne tehdään vaikka Liedakkala suljettaisiin . Turha on vasemmiston valtuutettuja syyllistää tuosta asiasta.

        Aivan totta. Kääntäisin palautteen Pölhön ryhmistä sivistystoimenjohtajan ja lautakunnan suuntaan. Kysykääpä asiasta vaikka sivistyslautakunnan pj:ltä. Ne sen päätöksen ovat tehneet.


    • Liedakkala loppuu

      Kun tehtyä äänestyspäätöstä (18-17) arvioidaan pitää muistaa, että Keminmaan ala-kouluissa on 609 oppilasta: Lassila 250, Kirkonmäki 165, Pölhö 152 ja Liedakkala 42 eli muissa ala-kouluissa kuin Liedakkalassa on 567 oppilasta ja Liedakkalan oppilaiden määrä on vain 5,7 % kaikista ala-koulujen oppilaista.
      Ne 17 vähemmistöön jäänyttä äänestivät yhdenvertaisten oppimisedellytysten turvaamiseksi kaikille, myös Liedakkalan koulun oppilaille.
      Sivistystoimen säästövelvoitteita tehty niukka äänestyspäätös ei poistunut ja nyt ne on toteutettava mm. ryhmäkokojen nostamisella muissa ala-kouluissa.
      Erityisen huolenaiheena ovat Pölhön koulun tuleva jopa 32 oppilaan ryhmä sekä Lassilan koulun 4 luokan kolme yhdistettävää ryhmää, joiden ryhmäkoko yhdistettynä kahteen ryhmään nousee reilusti yli suositellun 25 oppilaan.
      Jakoryhmistä myös jouduttaneen luopumaan.
      Kompensaatioiksi esitetyt säästötoimet kun löytyvät jo eri hallintokuntien talouden tasapainottamisen ohjelmasta löytyvistä toimista!
      Vaihtoehdoiksi esitetty kunnan henkilöstön lomauttaminen useiksi viikoiksi ei ole todellinen vaihtoehto, koska sivistystoimessa lomautustusten toteuttaminen ei ilmeisesti lakiin kirjattuja velvoitteita rikkomatta ole mahdollista ja terveyspuolen henkilöstöstä suurin osa tekee vuorotyötä, eikä potilaita voida jättää hoidon ja valvonnan sijasta vain säilytettäväksi!
      Sosiaalipuolella on vain muutama virka, jonka tehtävät voidaan yhdistää toisiin tehtäviin ja lakkauttaa virka.
      18 Keminmaan valtuutettua, siis osa keskustan ryhmästä ja vasemmistoliiton ryhmästä halusivat turvata yhden ala-koulun toiminnan ja vähemmistöön jäänet Keminmaalaisten parhaaksi, osa keskustan, sosialidemokraatien ja perussuomalaisten valtuutetut halusivat turvata kunnan tulevaisuuden ja kunnan talouden tasapainottamisen, johon myös kuntalain 65 §:n velvoittaa neljän vuoden kuluessa.
      Ei tarvitse olla mikään ennustaja, kun voi todeta, että Liedakkalan koulun lakkauttaminen tulee olemaan Keminmaan valtuuston esityslistoilla niin kauan kunnes lakkautuspäätös lopulta saadaan tehtyä.
      Kuntatalouden ja valtiontalouden näkymät ovat nyt vain niin synkät!
      Kaikki lähtee vain tosiasioiden tunnustamisesta!
      Kaikki eivät näytä vain vielä hyväksyvän sitä!

      • 4+19

        Keminmaa ei todellakaan pelastu kouluja lakkauttamalla tai ryhmiä yhdistelemällä. Koittakaa nyt jästipäät tajuta, että terveyspuoli vetää talouden pakkaselle niin pahasti ettei sivistyspuoli voi säästää mitenkään sellaisia summia. Tämmöiset ns. säästöt mitä nyt haetaan on kuin pakkasella housuihin kusemista. Käyttäisitte aikanne oikeiden isojen säästöjen hakemiseen, sen sijaan että näpertelette pikkusummien kanssa. Henkilöstöä voidaan lomauttaa..ei siinä sen kummempaa. Niin tehdään yksityisellä puolella, heti kun menee heikosti..Senhän yrittäjävaltuutetutkin kyllä työnantajana tietää.. Valtuustossa yksikin sitten esiintyy maailman mahtavimpana duunarin kaverina ja on niin työntekijöiden puolta, että hävettää kattoa.


      • kotona apteekki
        4+19 kirjoitti:

        Keminmaa ei todellakaan pelastu kouluja lakkauttamalla tai ryhmiä yhdistelemällä. Koittakaa nyt jästipäät tajuta, että terveyspuoli vetää talouden pakkaselle niin pahasti ettei sivistyspuoli voi säästää mitenkään sellaisia summia. Tämmöiset ns. säästöt mitä nyt haetaan on kuin pakkasella housuihin kusemista. Käyttäisitte aikanne oikeiden isojen säästöjen hakemiseen, sen sijaan että näpertelette pikkusummien kanssa. Henkilöstöä voidaan lomauttaa..ei siinä sen kummempaa. Niin tehdään yksityisellä puolella, heti kun menee heikosti..Senhän yrittäjävaltuutetutkin kyllä työnantajana tietää.. Valtuustossa yksikin sitten esiintyy maailman mahtavimpana duunarin kaverina ja on niin työntekijöiden puolta, että hävettää kattoa.

        Niin... ja miksiköhän tereveyspuoli vetää pakkaselle.... Kun lääkäreitä on kielletty/ eivät osaa /eivät välitä ottaa perusverikokeita ja tehdä perustutkimuksia vaan heidän tulee säästää näissä (varsinkin näin loppuvuodesta), he antavat ensimmäisenä pilleripurkin "kokeile tätä".. tulee virhediagnooseja...vääriä lääkkeitä....uusia vaivoja... ja sitten erikoissairaanhoitoon kaikkine ongelmineen... kalliiiseen hoitoon... Yksityispuolella selvitetään ensin asia ja sitten ryhdytään toimeen. Onnellisia ne, joilla on toimiva työterveyshuolto...


    • Rahaa, rahaa

      Sanopas muuta! Oikein hymyilyttää tuollainen, kun tiedetään että jos on oma lehmä ns. ojassa, niin eiköhän ne ole työntekijät yksityiselläkin jotka ensimmäisenä ovat liipasimella. Mikä ihme siinä sitten on ettei kunnan palkkalistoilla olevia voisi lomauttaa johtavia virkamiehiä- ja naisia myöten? Jos siellä oikein tosissaan haetaan säästöjä, niin vähennetään nyt ensiksi niitä virkoja joita viimeksi on valittu, kun talous saatiin kuntoon. Silloin alkoi Keminmaassa oikein vauhtisokeus palkata uusia ihmisiä ja tässä on lopputulos.
      Nyt sitten pitäisi laittaa koulut keskenään kisaamaan siitä kenellä on oikeus jatkaa ja missä se opetus on parasta ym.
      Täälläkin joku kommentoijista hokee samaa mantraansa tuosta kuntalain 65 §:stä. Miksipä sitä silläkään tulee, vaikka kuinka siitä mouruaisi, kun ei ole rahaa, niin ei ole rahaa. Ei sitä voi päättäjätkään rahaksi muuttua, jos ei sitten laiteta kuntaan omaa painokonetta seteleitä varten ja se taitaa olla lainvastaista, vai mitä luulisitte? Asiantuntija varmaan löytyy tähänkin vastaamaan, joten sitä odotellessa.......

    • Salmon river?

      Näin simolaisena sanoisin, että eikös nää asiat pitäisi käsitellä siellä valtuustoissa eikä täällä Suomi24:sa?
      Näyttää et hölömöläisiä koko kunnanvaltuusto. Tapelkaa siellä keskenänne, onkos pakko kaikille omaa (toisen) tyhmyyttä julkisesti toitottaa?
      Eipä silti makkeet naurut välillä, mut asiaakin on.
      Tehän voittekin seuraavassa kokouksessa avata tän keskustelun ja kirjata sen pöytäkirjoihin. Eipähän tarvi pitkään asioita pohtia, kun sanotta sihteerille "Kopioikaa tämä" ja sovitte seuraavan kokousajan.
      Koittakaa kestää. ; )

      • sus siunakkoon

        Hei simolainen! Ollaan varmaan kohta samaa kuntaa, kun valtio päättää, joten tervetuloa keskusteluun ;)


      • Ahmed Khaheli
        sus siunakkoon kirjoitti:

        Hei simolainen! Ollaan varmaan kohta samaa kuntaa, kun valtio päättää, joten tervetuloa keskusteluun ;)

        Empä ole kemiläisenäkään aiemmin kunnanvaltuuston kokousta täältä lukenu. Kyllä niillä on ihan omat sivut, mut säästö syistä(kö) Liedakkalan kunta tänne tullu?


      • laillistako
        Ahmed Khaheli kirjoitti:

        Empä ole kemiläisenäkään aiemmin kunnanvaltuuston kokousta täältä lukenu. Kyllä niillä on ihan omat sivut, mut säästö syistä(kö) Liedakkalan kunta tänne tullu?

        Ei ihan siitä syystä... Kunnan nettisivuilta katoaa joskus pykäliä pöytäkirjoista...


      • Ahmed Khaheli
        laillistako kirjoitti:

        Ei ihan siitä syystä... Kunnan nettisivuilta katoaa joskus pykäliä pöytäkirjoista...

        Eikös semmonen ole laitonta ja pykälien "kadottajat" saatava vastuuseen?


    • Kokkola P.

      Opetelkaa tekin simolaiset keskustelemaan vaikka täällä .Tämä ei ole rikollista puuhaa.Hyvähän se on ,että ihmiset voivat purkautua.Jos se sinua häiritsee,niin onko pakko lukea?Loikkaa yli. Onneksi on sanan vapaus !

    • Hyvä tenu

      Hyvä että loppuu,tenho ostaa senkin eurolla ja laittaa biisnestä sillekin kylälle pyöriin.

      • entinen naapuri

        Harmi kun Tenho vaimoineen lähti Jokisuulta... tuottaa nyt verotuloa Tervolalle... Oisko kannattanut pitää keminmaalla??


    • tanssitaanko?

      Siellä kuule pyörii jo bisnekset ja isommalla voluumilla ja kaikella tavalla, vaikka ei ihan koulun tontilla, kun meillä on Liedakkalassa tanssipaikkaa ym, joten sepä siitä.

    • Kultalankaa

      Tenu korjaa hedelmät,näättepä sitten.

    • hetelmäpottuako

      Ei siellä kasva muuta kuin pottuja, kun ei se ole sen kummempi paikka kuin muutkaan, joten hedelmiä on turha odottaa näillä leveysasteilla ja kohtahan se on lumikin maassa ettei voi kylvää ees niitä pottuja, valitettavasti. Tietenkään ei hanttiin panna jos saa hedelmät kasvamaan ihan korjattavaksi asti.

      • Sus siunakkoon

        takaisin Keminmaalle palanneena, luin yllä olevat kommentit ja muuta ei voi sanoa kuin kauhistus, minkätasoista keskustelua....

        Totuushan on se. että Liedakkalan koulu on ollut lakkautuslistoilla jo vuosituhannen alusta . Se on säästynyt aina sillä perusteella, että lapsiluku on ollut nouseva ja alueella asuu paljon sekä päättäjiä että kunnan virkamiehiä.

        Kun joen toiselta puolen päädyttiin aikanaan lakkauttamaan sekä Maulan että Itäkosken koulut, tällaista "kansanliikettä" ei sieltä noussut. Ikävintä tässä on se. että Liedakkalassa huudetaan "lasten oikeuksien puolesta". Liedakkalasta löytyy mm.pyörätie Kirkonmäen koululle saakka ja katetut linja-autopysäkit. Toisella puolen jokea, mielestäni samanarvoiset lapset, joutuvat odottamaan koulukyyditystä 80 km:n tieosuudella jopa ilman virallisia pysäkkipaikkoja suojateistä puhumattakaan. Ettekö ole huolissanne heidän turvallisuudestaan? Tehkää kansanliike tähänkin, niin nuokin lapset saisivat edes turvallisen koulumatkan, jos tosissanne olette huolissanne lapsista...

        Toinen juttu mikä ihmetyttää, on tuo Liedakkalan jatkuva erityisasema... Jokisuulla ja Lassilassa asuu n. 1/3 kunnnan väestöstä, siellä ei ole esim. yhtään kunnan rakentamaa/ylläpitämää uimarantaa... lapsirikkain alue...Liedakkalassa niitä on useampia ja minkä verran asukkaita?! Toiselta puolen jokeakin ainakin yksi löytyy... Jokisuulla ei ihmiset kuitenkaan valita... fiksua porukkaako??? Kaikkeenhan ei kuntaa tarvita, vai????


      • kyläläinen
        Sus siunakkoon kirjoitti:

        takaisin Keminmaalle palanneena, luin yllä olevat kommentit ja muuta ei voi sanoa kuin kauhistus, minkätasoista keskustelua....

        Totuushan on se. että Liedakkalan koulu on ollut lakkautuslistoilla jo vuosituhannen alusta . Se on säästynyt aina sillä perusteella, että lapsiluku on ollut nouseva ja alueella asuu paljon sekä päättäjiä että kunnan virkamiehiä.

        Kun joen toiselta puolen päädyttiin aikanaan lakkauttamaan sekä Maulan että Itäkosken koulut, tällaista "kansanliikettä" ei sieltä noussut. Ikävintä tässä on se. että Liedakkalassa huudetaan "lasten oikeuksien puolesta". Liedakkalasta löytyy mm.pyörätie Kirkonmäen koululle saakka ja katetut linja-autopysäkit. Toisella puolen jokea, mielestäni samanarvoiset lapset, joutuvat odottamaan koulukyyditystä 80 km:n tieosuudella jopa ilman virallisia pysäkkipaikkoja suojateistä puhumattakaan. Ettekö ole huolissanne heidän turvallisuudestaan? Tehkää kansanliike tähänkin, niin nuokin lapset saisivat edes turvallisen koulumatkan, jos tosissanne olette huolissanne lapsista...

        Toinen juttu mikä ihmetyttää, on tuo Liedakkalan jatkuva erityisasema... Jokisuulla ja Lassilassa asuu n. 1/3 kunnnan väestöstä, siellä ei ole esim. yhtään kunnan rakentamaa/ylläpitämää uimarantaa... lapsirikkain alue...Liedakkalassa niitä on useampia ja minkä verran asukkaita?! Toiselta puolen jokeakin ainakin yksi löytyy... Jokisuulla ei ihmiset kuitenkaan valita... fiksua porukkaako??? Kaikkeenhan ei kuntaa tarvita, vai????

        Liedakkalassa on yksi uimaranta joka on laitettu kuntoon Hanke rahoituksella ,kylätoimikunnan ja talkoolaisten toimesta ja ylläpitäjä on kylätoimikunta.Jos haluat tietoa asiasta ota yhteyttä kylätoimikuntaan!Tällä kylällä on talkoohenki vielä elossa jos teillä ei ole ,niin antakaa olla. Ehkä teitä on paljon keskustassa ,mutta itse ette mitään halua tehdä kaikki pitää saada valmiina,kun veroja maksatte ja totta meitä on vähän ,mutta verotuloja tältä kylältä tulee paljon !


      • pihalla ?
        Sus siunakkoon kirjoitti:

        takaisin Keminmaalle palanneena, luin yllä olevat kommentit ja muuta ei voi sanoa kuin kauhistus, minkätasoista keskustelua....

        Totuushan on se. että Liedakkalan koulu on ollut lakkautuslistoilla jo vuosituhannen alusta . Se on säästynyt aina sillä perusteella, että lapsiluku on ollut nouseva ja alueella asuu paljon sekä päättäjiä että kunnan virkamiehiä.

        Kun joen toiselta puolen päädyttiin aikanaan lakkauttamaan sekä Maulan että Itäkosken koulut, tällaista "kansanliikettä" ei sieltä noussut. Ikävintä tässä on se. että Liedakkalassa huudetaan "lasten oikeuksien puolesta". Liedakkalasta löytyy mm.pyörätie Kirkonmäen koululle saakka ja katetut linja-autopysäkit. Toisella puolen jokea, mielestäni samanarvoiset lapset, joutuvat odottamaan koulukyyditystä 80 km:n tieosuudella jopa ilman virallisia pysäkkipaikkoja suojateistä puhumattakaan. Ettekö ole huolissanne heidän turvallisuudestaan? Tehkää kansanliike tähänkin, niin nuokin lapset saisivat edes turvallisen koulumatkan, jos tosissanne olette huolissanne lapsista...

        Toinen juttu mikä ihmetyttää, on tuo Liedakkalan jatkuva erityisasema... Jokisuulla ja Lassilassa asuu n. 1/3 kunnnan väestöstä, siellä ei ole esim. yhtään kunnan rakentamaa/ylläpitämää uimarantaa... lapsirikkain alue...Liedakkalassa niitä on useampia ja minkä verran asukkaita?! Toiselta puolen jokeakin ainakin yksi löytyy... Jokisuulla ei ihmiset kuitenkaan valita... fiksua porukkaako??? Kaikkeenhan ei kuntaa tarvita, vai????

        Oletko laskenut yksityis rannat kunnan rannoiksi.Saahan niistä olla kateellinen mutei niitä kunnan rahoilla ole tehty vaan omilla rahoilla.


    • Ei kai kateellisia?

      Ymmärrä hyvä ihminen, että Liedakkalan koulu palvelee useampaa sivukylää, joten lienee oikeutettua että hekin saavat jotain verorahojensa vastineeksi.Kunnan pitäisi olle tasapuolinen eikä suosia vain suurempia kouluja pienten koulujen kustannuksella. Jos Kirkonmäen koululla ei oppilaat riitä, niin miksi sitä ei suljeta ja kuljeteta lapsia Liedakkalaan? Osaavathan ne autonkuljettajat ajaa niinkin päin että eteläsuunnasta pohjoiseen eikä vain päinvastoin ja jos eivät osaa niin on aika vaihtaa ratin takana olevia.
      Liedakkalassa on ahkeria ihmisiä, jotka tekevät myös ympäristönsä eteen porukalla töitä ja sehän sallittaneen muillekin kylille. Siellä kun on sitä talkoohenkeä, mikä lienee muualla jo kadonnut luonnonvara, vai kuinka?

    • .narinaa.

      Lopettakaa jo tämä kirjoittelu tästä koulusta,jos ei kannata niin ei kannata taksit tuo ja vie.

      • 1123

        jaa köyhä kunta maksaa taksin.....halvemmaksi tulee lähikoulu!


    • mie kuule ihan ite

      Tää on vähän kulahtanut listalla. nostetaanpas kärkeen taas! :D

    • Ylellisyyspalveluill

      Kuntatalous ja johtaminen murroksessa – aluetilaisuuden tänään ke 26.11.2014 Oulussa toistaiseksi tärkein lainattu lause:

      ”Ylellisyyspalveluihin on vain hyvin harvoilla varaa – ja niistäkin pitäisi periä maksu”.
      Hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä

      Tämä tarkoittaa mm. Pieniä kyläkouluja ja kulttuuria.

      https://www.kuntarakenne.fi/kao-wiki/fi/kuntalain-aluetilaisuudet/oulun-...

      YLE Uutiset 22.11.2014: ”Oppositiopuolue keskusta lähtee kohti kevään eduskuntavaaleja teemalla ”Suomi kuntoon”. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä muistutti tänään puoluevaltuuston kokouksessa Porissa, että edessä on vaikeat talkoot.
      Sipilän mukaan menokuri tarkoittaa käytännössä sitä, että uutta jaettavaa ei ole.
      – Sellaisia odotuksia ei saa olla kenelläkään, Sipilä sanoi.”

      Kaikki lähtee tosiasioiden tunnustamisesta!

    • tolloja,tolloja

      No jo on maaiilma mallillaan jos kyläkoulu on ylellisyyspalvelu !!!!!! Voi pyhä yksinkertaisuus.

      • flyygeli

        Näytti persujen fb sivuilla olevan tuo edellinen juttujosta oli sopivasti lainattu kyläkoulut ja kulttuuri, näyttää heille olevan liikaa kulttuuri ja koulu.Vai ksteuttako lienee , jos ei kummankaan päälle itse ymmärrä?


    • 1 200 000

      "Valtioneuvosto myöntää harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta tänä vuonna 28 kunnalle, kun viime vuonna kuntia oli 29. Tuki on yhteensä 20 miljoonaa euroa, mikä on samaa tasoa kuin viime vuosina.

      Harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta voidaan antaa, jos kunta kärsii tilapäisistä tai poikkeuksellisista vaikeuksista.
      ---
      Tukea saavalla kunnalla pitää olla suunnitelma taloutensa tasapainottamiseksi.

      Keminmaa haki 2 000 000, sai 1 200 000 per kuntalainen 140"

      http://www.pohjolansanomat.fi/Kotimaa/1194943662962/artikkeli/lisatukea 28 kunnalle nama lapin kunnat saivat 140 euroa asukasta kohden.html

      Ehtona suunnitelma talouden tasapainottamisesta
      Valtionosuuden korotuksen myöntämisen ehtona on, että kunta on hyväksynyt suunnitelman taloutensa tasapainottamiseksi. Suunnitelma tuli liittää hakemukseen.
      Valtionapuviranomainen voi asettaa korotuksen myöntämiselle ja käytölle
      myös muita kunnan talouteen liittyviä ehtoja.
      Korotus on tarkoitettu osaksi kunnan omia talouden tervehdyttämistoimia, joihin kunnan on syytä varautua korotuksesta riippumatta. Korotus ei saa
      aiheuttaa vastaavan suuruista lisäystä kunnan omassa päätäntävallassa
      oleviin menoihin.
      Korotukset maksetaan kunnille tämän vuoden loppuun mennessä.

    • SK 47 21.11.2014

      ” Kymmenen viime vuoden aikana esimerkiksi Hollannissa, Belgiassa, Ranskassa, Britanniassa ja Saksassa on tehty talouden säästösyihin vedoten isoja kulttuuriremontteja. Rakenteita on uudistettu ja taiteen yhteiskunnallisesta merkityksestä on keskusteltu.
      Tuo keskustelu on meillä todennäköisesti edessä.”

      Suomen Kuvalehti 47 – 21.11.2014
      ”Voi ei, kulttuuria!”
      s. 27 – 31

      Pitää muistaa, että ainoa lakisääteinen kulttuuritoiminto ovat kirjastot!

    • VAALIOHJELMA 2012

      Jyrki Jyrki älä tyrki,
      Jyrki tee joskus miehen työ,
      Jyrki Jyrki älä sanojasi syö..

    • 2341

      OTE 1

      KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS
      Antopäivä
      26.1.2018
      Taltionumero
      299
      Diaarinumero
      2341/3/16

      Asia Kunnallisasiaa koskeva valitus
      Valittaja Liedakkalan koulun vanhempainyhdistys ry


      Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu
      Korkein hallinto-oikeus on tutkinut asian.
      1. Valitus hylätään. Hallinto-oikeuden päätöksen lopputulosta ei muuteta.
      2. Oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskeva vaatimus hylätään.
      3. Lausuminen kunnanvaltuuston päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä koskevasta vaatimuksesta raukeaa.
      Perustelut
      1. Koulun lakkauttamisesta on tehtävä nimenomainen päätös. Hallinto-oikeuden päätöksessä selostetuista asian vaiheista ilmenee, että Liedakkalan koulun lakkauttamista koskeva asia on ollut tarkoitus käsitellä osana vuoden 2016 talousarvion ja vuosien 2017 ja 2018 talous- ja toiminta- suunnitelman käsittelyä. Kunnanvaltuusto on 10.12.2015 tekemällään päätöksellä (§ 90) talousarvion hyväksymisen yhteydessä erillisen äänes- tyksen jälkeen tehnyt lopullisen lakkauttamispäätöksen, josta Liedakkalan koulun vanhempainyhdistys ry on päätökseen liitetyn valitusosoituksen mukaisesti valittanut hallinto-oikeuteen. Tämän jälkeen erillistä päätöstä koulun lakkauttamisesta ei ole asian vaiheet huomioon ottaen tarvinnut tehdä.
      Sillä seikalla, että kunnanvaltuuston äänestystulos on Keminmaan kunnanvaltuuston 10.12.2015 tekemässä päätöksessä (§ 90) ollut 17–17 Liedakkalan koulun lakkauttamista koskevalta osin, ei ole merkitystä kun- nanhallituksen Keminmaan kunnanhallituksen johtosäännön 4 §:ssä säädettyyn toimivaltaan antaa lausunto mainittua valtuuston päätöstä koskevasta valituksesta.
      Tämän vuoksi ja kun muutoin otetaan huomioon edellä ilmenevät hallinto-oikeuden päätöksen perustelut ja perusteluissa mainitut oikeusohjeet sekä korkeimmassa hallinto-oikeudessa esitetyt vaatimukset ja asiassa saatu selvitys, hallinto-oikeuden päätöksen lopputuloksen muuttamiseen ei ole perusteita.
      2. Asian näin päättyessä ja kun otetaan huomioon hallintolainkäyttölain 74 §, Liedakkalan koulun vanhempainyhdistys ry:lle ei ole määrättävä maksettavaksi korvausta oikeudenkäyntikuluista korkeimmassa hallinto- oikeudessa.
      3. Asian tultua tällä päätöksellä ratkaistuksi ei täytäntöönpanon kieltämistä koskevasta vaatimuksesta ole tarpeen lausua.
      Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

    • 2339

      OTE 2

      KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS
      Antopäivä
      26.1.2018
      Taltionumero
      297
      Diaarinumero
      2339/3/16

      Asia Kunnallisasiaa koskeva valitus
      Valittaja Liedakkalan koulun vanhempainyhdistys ry
      Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu
      Korkein hallinto-oikeus on tutkinut asian.
      1. Valitus hylätään. Hallinto-oikeuden päätöksen lopputulosta ei muuteta.
      2. Oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskeva vaatimus hylätään.
      3. Lausuminen kunnanvaltuuston päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä koskevasta vaatimuksesta raukeaa.
      Perustelut
      1. Korkein hallinto-oikeus on pyytänyt Keminmaan kunnanhallitusta antamaan Liedakkalan koulun vanhempainyhdistys ry:n valituksen johdosta lausunnon. Kunnanhallitus on kokouksessaan 9.8.2016 käsitellyt lausunnon antamista korkeimmalle hallinto-oikeudelle mainitun valituksen johdosta. Valitus on koskenut muun ohella sitä, onko Hannu Tikkala ollut esteellinen käsittelemään puheena olevaa Liedakkalan koulun lakkauttamista koskevaa asiaa kunnanvaltuustossa ja osallistumaan asian valmisteluun työryhmässä. Kunnanhallitus on edellä mainitussa kokouksessa päättänyt lausunnon antamisesta. Lausunnon antamista koskevan asian käsittelyyn on kunnanhallituksessa osallistunut myös Tikkala.
      Koska valitus on koskenut muun ohella Tikkalan esteellisyyttä osallistua asian käsittelyyn, hänen ei olisi tullut osallistua lausunnon antamiseen. Menettely kunnanhallituksessa ei ole tältä osin ollut asianmukaista. Korkein hallinto-oikeus on kuitenkin voinut valitusviranomaisena arvioida kunnanhallituksen lausunnon merkitystä itsenäisesti eikä ole ollut miltään osin sidottu lausunnossa esitettyihin näkökohtiin. Asiassa ei siten ole Liedakkalan koulun vanhempainyhdistys ry:n vastaselityksessä esittämän johdosta tarpeen pyytää kunnalta uutta lausuntoa.
      Tämän vuoksi ja kun muuten otetaan huomioon edellä ilmenevät hallinto-oikeuden päätöksen perustelut, siinä mainitut oikeusohjeet sekä korkeimmassa hallinto-oikeudessa esitetyt vaatimukset ja asiassa saatu selvitys, hallinto-oikeuden päätöksen lopputuloksen muuttamiseen ei ole perusteita.
      2. Asian näin päättyessä ja kun otetaan huomioon hallintolainkäyttölain 74 §, Liedakkalan koulun vanhempainyhdistys ry:lle ei ole määrättävä maksettavaksi korvausta oikeudenkäyntikuluista korkeimmassa hallinto- oikeudessa.
      3. Asian tultua tällä päätöksellä ratkaistuksi ei täytäntöönpanon kieltämistä koskevasta vaatimuksesta ole tarpeen lausua.
      Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

    • 2340

      OTE 3

      KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS
      Antopäivä
      26.1.2018
      Taltionumero
      298
      Diaarinumero
      2340/3/16

      Asia Kunnallisasiaa koskeva valitus
      Valittaja Liedakkalan koulun vanhempainyhdistys ry
      Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu
      Korkein hallinto-oikeus on tutkinut asian.
      1. Valitus hylätään. Hallinto-oikeuden päätöstä ei muuteta.
      2. Oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskeva vaatimus hylätään.
      3. Lausuminen kunnanvaltuuston päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä koskevasta vaatimuksesta raukeaa.
      Perustelut
      1. Kun otetaan huomioon edellä ilmenevät hallinto-oikeuden päätöksen perustelut ja perusteluissa mainitut oikeusohjeet sekä korkeimmassa hallinto-oikeudessa esitetyt vaatimukset ja asiassa saatu selvitys, hallinto- oikeuden päätöksen muuttamiseen ei ole perusteita.
      2. Asian näin päättyessä ja kun otetaan huomioon hallintolainkäyttölain 74 §, Liedakkalan koulun vanhempainyhdistys ry:lle ei ole määrättävä maksettavaksi korvausta oikeudenkäyntikuluista korkeimmassa hallinto- oikeudessa.
      3. Asian tultua tällä päätöksellä ratkaistuksi ei täytäntöönpanon kieltämistä koskevasta vaatimuksesta ole tarpeen lausua.
      Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

    Ketjusta on poistettu 38 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe