en kestä enää kissaani!

en jaksa enöää

Olen aivan täysin loppuunpalanut kissani kanssa. Kissa on 2- vuotias leikattu uroskissa. Olemme kissan takia muuttaneet kahdesti isompaan asuntoon, joka aamu alkaa merkkauskusien siivoamisella ja hiekan lakaisemisella lattikoilta ( kissa heittää joka päivä pari kertaa päivässä hiekat laatikosta lattialle...) , töistä tullessa kissa mouruaa kun riivattu jos ei sitä viihdytä jollain sitten kun päästään nukkumaan kissa aloittaa joka öisen traditionta ja mouruaa ja kävelee asutoa ympäri ja juoksee viiden minuutin läpi ylitsemme kun yritämme nukkua...ovea ei voi laitta kiinni koska muuten se mouruaa ovella koko yön.
lekitän kissaa aina iltaisin ennen iltapalaa jotta se olisi väsynyt mutta silti mouruaminen jatkuu vaan. eikä se öisin merkkaa vaan lattialle vaan raapimapuuhun, kengille, pöydille, lelujen päälle parvekkeelle ja jopa hattuhyllylle. mitään uutta huonekalua ei voi asuntoon tuoda koska se olisi nopeasti mennyttä.
millä saan nämä tavat kitkettyä pois, välillä ongelma on kadonnut puoleksikin vuodeksi mutta tulee aina uudestaan. feliway meillä on jo käytössä mutta ei ole tällä kertaa auttanut tilannetta. kaksi muuta leikattua kissaamme käyttäytyvät ihan mallikkaasti.
onko kellään ideoita? ;/

20

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ulkotarhakatti

      vie kissa viimeiselle piikille, ellet löydä sille paikkaa tallista tai navetasta. Kissasi on aito metsästäjä joka turhautuu sisätiloissa ja tuntee olevansa vankina. kaikki kissat eivät vaan sopeudu sisäkissoiksi. Tai voittehan muuttaa vaikka rivitaloon, jotta saat kissalle ulkotarhan ja sinne lämmitettävän kopin. Meillä se ulkotarha ja koirankoppi pelasti tilanteen. jopa talviöinä kissa tahtoo ulos, ja sen ulos haluamisen kuulee kyllä mourunnasta ja oven kolistelusta, ja asustelee kopissaan aamunkoittoon. päivät kyllä nukkuu mieluusti sitten sisällä!

    • r.i.p.

      Niks ja Naks..

    • 2 vuotias kissa?

      "välillä ongelma on kadonnut puoleksikin vuodeksi mutta tulee aina uudestaan"

      Potkaise kengät pois jalasta, istahda lempituoliisi, ota lasillinen viiniä tai jopa kaksi jos lääkityksesi sallii ja rentoudu. Kyllä ne harhat pikkuhiljaa taas katoavat puoleksikin vuodeksi, mutta tulevathan ne aina uudestaan.

    • APUSA

      kissat vaillamkotia

    • Sannnnnnni

      Mitä mieltä muut kissan tuntevat ovat, saan käsityksen ettet asu yksin? Onko kissa jotenkin mielenvikainen, tai ahdistunut, tai...?

      Feliwayta käytätkin, on olemassa Cat Attract hiekka johon pissaamista ne eivät voi vastustaa. Olet kai käyttänyt huolellisesti lääkärissä, tiedetään tapauksia joissa esim. korvaan tuppautunut karvatuppo on ollut eläimelle tuskallinen ja ajanut sen ihan sekaisin. Muuten, sinuna hankkisin jonkun super-uber kissaterveyden ammattilaisen arvioimaan, tämä on normikuolevaisen ulottumattomissa.

      • Äläruokitrollia

        Nyt rasti seinään sillä palstan vakioviisastelija Sannnnnniiii tunnustaaa ettei tiedäkään kissoista ihan kaikkea. Onneksi hänellä sentään on aikaa ja innostusta päteä vähän joka paikassa ja jopa vastailla ilmiselville provokaatioille.


    • KISSASI SAATTAA OLLA KIPEÄ ja koittaa kovasti kertoa siitä kaikin keinoin huomiotasi keräten parhaiten keksimillään tavoilla. VARAA AIKA ELÄINLÄÄKÄRIIN! Kissalta kannattaa eläinlääkärissä ottaa verikokeet (laaja verenkuva) ja pissanäyte. Ne paljastavat monet piilosairaudet ja homma saatetaan saada hoidettua yhdellä lääkekuurilla.

      ONKO KISSAN PISSAPAIKAT SIIVOTTU KUNNOLLA? Vai luuletko siivonneesi ne kunnolla? MUSTAVALOlla näkee lopputulokset, eikä ne mustavalo-lamput enää kaupoissa normipolttimoita enempää maksakkaan. Mustavalolla tarkoitan siis lamppua, millä esim. TV-sarjoissa tutkitaan eritteitä jne. Kissa voi merkkailla uudelleen ja uudelleen, jos pissaa on jäänyt siivoamatta, vaikka huolellinen olisikin siivotessa ollut.

      ELÄINLÄÄKÄRIIN tutkimuksiin kuitenkin ENSISJAISESTI. Verikokeiden ja pissanäytteiden hinnat on helppo selvittää eläinlääkäreiltä etukäteen.

    • ****

      En katsoisi tuollaista. Kyllä ihmisen hyvinvoinnin pitää mennä kissan edelle.
      Meillä oli kissa joka ei sopeutunut sisäkissaksi, muutimme maalle, siitä tuli ihan normaali tyytyväinen kissa kun pääsee välillä ulos. Vähällä oli etten vienyt piikille, pani elämämme niin sekaisin. Kissa kuoli syöpään ei jäänyt auton alle.
      Sitten toinen kissa joka käyttäytyi melko paljon aloittajan kissan lailla. Se ei onneksi merkkaillut mutta yöt meni kissan takia vähällä unella. Pakko oli jotain tehdä, laitoin kylmästi yöksi toiseen huoneeseen, aluksi meinasi hajottaa oven, niin raivokkasti pyrki makuuhuoneeseen. Nyt on tyytynyt kohtaloonsa. Olen eläkkeellä, minulla on aikaa kissoille joten eivät kärsi yksinäisyydestä.

    • Helppo ratkaisu

      Anna se jollekin, jos et kestä enää. Juuri vaikka maalla asuvalle, niin eiköhän siinä molemmat voita sitten.
      Kissa pääsee uloskin ja sä saat nukkua yösi rauhassa ilman kusen katkuja.

      • lakia noudatettava

        Maalle ei kannata antaa ulkokissaksi, jättävät sen heitteille.Kissa jätetään siten vaaroihin omilleen.
        Se on lain vastaista, eläinsuojelulaki kieltää kissan heitteillejätön ja hylkäämisen!
        Googleta kissan heitteillejättö


    • provoa riittäää

      Selkeä provo..."Olemme kissan takia muuttaneet kahdesti isompaan asuntoon"
      Ei vaikuta todelliselta.Ihmisten takia muutetaan, mutta ehei kissojen.Kukaan ihminen ei kissan takia muuta yhtään mihinkään, katsokaa lahjoituspalstoja, kissa lähtee tosi helpolla, jos se ei osaa siistinä olla.Eli ei oikein tarina nyt uppoa.Valheelta haiskahtaa.
      Luulempa, että aloittaja on samainen ulkokissaprovoilija, joka haluaisi että kaikki jättäisivät kissansa heitteille, kuten hän.Provoilee täällä, että edes jotain sisältöä saisi elämäänsä.
      Lakia kannattaa aina noudattaa, ja jos ei osaa, tai ei eläimen kanssa pärjää, niin sitten on parasta luopua eläimistä.

      • ei kyllä uskottavaa

        Just noin, jos ei ole varaa eikä halukkuutta ostaa verkkoa, että sais aitauksen tehtyä.Niin ei kukaan kyllä isompaan asuntoon muuta kissan takia.

        Oma isompi astunto, maksaa hei oikeesti.
        Ja vuokra-asuntokin, jos isomman vuokraa, niin se helposti on sellanen 100€/huone suurempi vuokrakin sitten.Että kissan takia suunnilleen 200€ enemmän maksais vuokraa/kk, tai sitten ostanu pari ok tai rivariasuntoa peräjälkeen, toisen toistakin suuremman.Ja sehän maksais sitten sellasen 25-45tuhatta tonttua vähintäänkin, se asunnon isommaksi vaihto."Että ihan kissan vuoksi "XD


    • ratkaisuna vapaus

      Kyllähän tuollainen häiriökäyttäytyminen on yleistä sisäkissoille. Kissa nyt ei vain saa tarpeeksi virikkeitä sisällä ja siksi tuollainen käytös on yleistä. Osa kissoista vaipuu suoraan apatiaan ilman tuota näkyvää häiriökäyttäytymistä ja silloin omistaja usein luulee kissansa sopeutuneen ankeaan sisäkissan elämään.

      Jos kesäisin käyt mökkeilemässä pidempiä aikoja, niin totuta kissat siellä vapaaseen ulkoiluun. Saat huomata kuinka kissat muuttuvat kuin silmissä kun ne alkavat nauttia elämästään. Ulkoilu maalla on hyvin turvallista kissan ulkoilla, vaikka muutama trolli muuta yrittääkin väittää.

      • free fox running

        Laiton "heitteillejättö tai hylkääminen" ei ole ratkaisu mihinkään.
        Parempi lopettaa eläin asianmukaisesti,kun syyllistyä eläinsuojelurikkomukseen.


      • laki tietoa

        Heitteillä oleva eläin tarkoittaa joko koditonta lemmikkieläintä tai sellaista lemmikkieläintä, joka on omistajansa tai haltijansa kotipiirin rajojen ulkopuolella, eikä kenenkään muun omistajansa tai haltijan hallinnassa tai suorassa valvonnassa.

        Metsästyslain mukaan kiellettyä on kotieläimeksi otetun kissan heitteillejättö ja hylkääminen, ja eläinsuojelulain mukaan eläimen pitopaikan on oltava turvallinen ja sellainen, ettei se vahingoita eläintä eikä vaaranna eläimen terveyttä.

        http://www.poliisi.fi/poliisi/poliisilehti/periodic.nsf/vwarchivedlist/C64B1899B236257CC22572F9002AE88B
        Web of Trust


    • tylsäeloon

      Kukaan ei muuta kissan, ja sen ongelmien takia mihinkään.
      Turha provoilla, keksi jotain muuta tekemistä elämällesi ;)

    • 7+9

      Joo, kyllä se niin tahtoo olla, ettei kaikki kissat vankeutta kestä.

      • hui kauhistus

        Ei näköjään kaikki ihmisetkään XD


      • ulkiluihanaaonkin

        Näköjään järki pehmenee...nyt meen nopeestin ulos, ettei tartu moikka ;)


      • hirvitys
        hui kauhistus kirjoitti:

        Ei näköjään kaikki ihmisetkään XD

        Ei niin ja siksi he kostavat kissoilleen ja pitävät niitäkin vankeina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe