ulkona tupakalla ramppaaminen

kyttääjä.

tuntui, että naapurista ravataan tupakalla kokoajan. Todisteeksi itselleni sitten kirjasin yksi päivä naapurin ovesta kulkemisajat ylös (onnistuu samalla kun katselee tv:tä).
kirjattuna aikana tapahtuu välioven, etuoven ja ulko-oven sulkeminen äänekkäästi. joko mennessä tai tullessa. Asunnossa ko. hetkellä olleiden määrä ei ole tiedossa.
Melkoista menoa kuitenkin, samaa on usein myös öisin (ne jääkööt kirjaamatta)

1726, 1729,1738, 1740, 1746, 1751, 1803, 1810, 1815, 1832, 1837, 1851, 1854,
1856, 1857, 1911, 1919,1922, 1929, 1935, 1940, 1947, 1950, 1955, 1958 2003,
2009,2026,2029,2032, 2037, 2111, 2114, 2115, 2230.......

24

555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmmm

      Asutko rajamäellä?kulostaa ihan ent naapureilta

    • et ainoa

      Täällä myös tahtomatta kuunneltu, seurattu ja hengitetty erään naapurin tupakalla käymisiä päivästä toiseen. Edellis yönäkin valehtelematta 5 minutiin välein nämä urpot juoksivat parvekkeella köhimässä "ei ihme", että köhittää kun spaddua vedetään kuin tissiä. Eivät tätä itse taida tajuta. Eivät lapsina taineet saada tarpeeksi tissiä.

      Yrittävät tehdä asian salamyhkäisesti mutta eivät tajua, että oven avaamiset ja sulkemiset kulkevat elementtitalon rakenteita pitkin erittäin hyvin.
      Myös cromagnonien kantapää askeluista kuulee missä nämä nikotiiniriipuvaiset esi-isien tasolle jääneet homo erectukset juoksevat.

      Välillä nämä muinaisjäänne urpot vaihtavat tupakkapaikkaa ja polttavat asunnon sisältä ulkoikkunasta käsin. Senkin toiminnan kuulee ilman kuuntelematta vaikka itse olisi toisella puolella huoneistoa wc:ssä vääntämässä rauhassa torttua. Ei tartte olla kyylä kun vähä-älyiset antavat itsensä ilmi muutenkin.

    • akan kyttäääjä

      Meilläkin naapurin akka käy tupakalla vähäväliä ja valittaa sitten meidän grillim makkaran tuoksuista,ja penikka juoksee puoleen yöhön sitte se taas valittaa meistä kun täällä melutaan ja itse valvoo sakiasti kolmeen ja me jo nututaan taas meidän syy kun se valvoo ja ramppaa tupakalla ....päässä ongelmaa?

      • Pöllinorttimallupubi

        Mitä noista välittämään. Ne kasvattaa vaan lapsiaan ja
        Siihen homman kuuluu röökit ettei hermot
        Mene ja aika kuluu nopeammin.


      • Skatolinhaju
        Pöllinorttimallupubi kirjoitti:

        Mitä noista välittämään. Ne kasvattaa vaan lapsiaan ja
        Siihen homman kuuluu röökit ettei hermot
        Mene ja aika kuluu nopeammin.

        En tiedä miten huono sietokyky ja itsehillinta tupakoivalla valkoroskalla on, mutta täällä kunnon ihmisten keskuudessa syöpäläisille lähinnä nauretaan. Tupakointiin tisaalta lankeaa vain primitiiviset ihmiset, joten olettaisin ettei itsekuria löydy vähän koulutettua paviaania enempää.
        Paskan hajuiset vanhemmat ja paskan haju tarttuu lapsiinkin.


    • ....................

      Meidän talossa ovet tupataan aina laittamaan äänekkäästi kiinni, mutta kyllä ne saisi huomaamattomastikin suljettua, jos vain halua on. Naapurin likka käy iltaisin vanhemmilta salaa ulkona tupakalla ja jottei jatkuva "salamyhkäinen" pikavisiitti pihamaalla herättäisi epäilyksiä, hoitaa hän oven avaukset ja rappukäytävässä liikkumiset hyvin äänettömästi. Mielenkiintoista oikeastaan onkin, että taitaa koko muu talo tietää neitosen harrastuksesta, mutta omilla porukoilla ei taida olla hajuakaan, kun täytyy salaa käydä pössyllä.

      Tässä on kumminkin tutkimustulos, jota olin kauan pelännytkin:
      http://www.hs.fi/tiede/a1372469156692
      http://news.nationalgeographic.com/news/2014/03/140320-thirdhand-smoke-cigarettes-cancer/
      en.wikipedia.org/wiki/Third-hand_smoke

      Jos tämän tiedon yleistymisen jälkeen porukat alkavat tupakoimaan, millaisina ihmisinä heitä voi pitää? Itsekkäitähän tupakoitsijat ovat aina olleet, mutta tämä vetäisi heidätkin eri sfääreihin. Tupakointi on vieläkin haitallisempaa kuin mitä on luultu, mutta se ei näitä tervakeuhkoja pysäytä, koska he katsovat olevansa oikeutettuja tietoisesti altistamaan muut jopa hengenlähdölle. Omaa heikkouttaan he ovat jo kumonneet tämänkin tutkimustuloksen, koska ilmeisesti kumminkin on helpompaa altistaa muut, kun "tietää" omalla nikotiiniriippuvaisen "asiantuntemuksella" moiset tutkimukset huuhaaksi.

      En ymmärrä, miksei lapsia voitaisi ottaa huostaan, sillä perusteella, että vanhemmat altistavat pentunsa tupakalle? Jos lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksikin katsotaan lapsen koskettelukin vaatteet päällä, ja asianomainen voidaan siitä tuomita, on hivenen kumma, ettei täysin tietoinen altistaminen myrkyllisille ainesosasille ja siten pohjustaminen keuhkosyövälle ynnä muille sairauksille, ole millään lailla rangaistavaa. Päinvastoin, tupakoitsijoillahan on taas niitä oikeuksiaan. Miksi tupakoitsijat saavat toimia esim. opettajina, jotka käyvät joka välitunti käryttämässä vaatteensa ja hiuksensa ja kantaa myrkyt luokkahuoneeseen ehkä useammankin lukukauden ajan, jolloin lapset joutuvat jatkuvasti altistumaan tupakalle? Tai päiväkodeissa, jossa ollaan pentujen kanssa lähikontaktissa?

      Mielestäni nuuskan myynti pitäisi laillistaa ja tupakkaa ruveta kieltämään. Sitä kautta päästäisiin eroon sivullisten altistumisesta tupakan savulle ja hajuhaitat häviäisivät. Tupakoitsijat saisivat kumminkin nikotiininsa.

      • Terveysterroristit

        Minkä ne vanhemmat sille voi jos nuori tupakoi? Ei mitään! Kotiarestissako pitäisit sen kakaran ja vahtisit 24h/ vrk ettei pääsisi mihinkään salaa tupakoimaan?

        Minä inhoan terveysterroristeja jotka pelkäävät kuolemaa. Jos joku savuttaa keuhkojaan niin sekin lyhentää terveysterroristien elämää.


      • ....................
        Terveysterroristit kirjoitti:

        Minkä ne vanhemmat sille voi jos nuori tupakoi? Ei mitään! Kotiarestissako pitäisit sen kakaran ja vahtisit 24h/ vrk ettei pääsisi mihinkään salaa tupakoimaan?

        Minä inhoan terveysterroristeja jotka pelkäävät kuolemaa. Jos joku savuttaa keuhkojaan niin sekin lyhentää terveysterroristien elämää.

        Ja tuolla kommentillako sitten on täysin hyväksyttävää, että nuoret tupakoivat? Vanhemmilla kun ei tänä päivänä ole minkäänlaista auktoriteettia, niin ei alaikäisiäkään voi enää pitää kurissa. Minkä ne vanhemmat voivat, jos nuoret ylipäätän jotain? Kaikki täytyy vain hyväksyä. Itse en ymmärrä, miten vanhemmat voivat hyväksyä, että heidän vastuullaan oleva pentu rupeaa jonkun muun toimesta sauhuttelemaan? Se tupakkahan saadaan niiltä täysi-ikäisiltä kavereilta. Enkä ymmärrä sitäkään, miksi nämä tahot haluavat niin kovasti kantaa alaikäisille tupakkaa ja täten saavat aikaan uuden tupakoitsijasukupolven? He värväävät uusia kuluttajia tupakkateollisuudelle. He siis tekevät töitä tupakkateollisuudelle, ilman palkkaa. Mitä hiton järkeä tuossa on?

        Uskoisin, että tupakoitsijoiden määrä romahtaisi radikaalisti, mikäli nämä täysi-ikäiset tupakanvälittäjät olisivat vastuuntuntoisia, koska lähes kaikki tupakoitsijat aloittavat alaikäisinä, kyseisen iän tuoman ryhmäpaineen alaisina. Hivenen vanhempina ja fiksumpina ehkä tajuaisivat, ettei heidän tarvitse tehdä niin muiden hyväksynnästä, eikä heillä siten olisi tarvetta aloittaa tupakointia. Olisikin tärkeää ruveta käräyttämään näitä tahoja, jotka tekevät rikoksen luovuttamalla tupakkatuotteita alaikäisille ja näin altistavat heidät riippuvuudelle. Ainakin vanhempien vastuulla olisi ruveta ottamaan selvää keneltä omat pennut saavat tupakkaa. Se onkin mielenkiintoista, että jos he tietävät jonkun täysi-ikäisen panevan alaikäistä pentuaan, he ovat heti käräyttämässä tätä tahoa ja jopa vetämässä häntä itse hirteen, vaikka suojaikäraja on alhaisempi kuin tupakoinnin vastaava, enkä ymmärrä mikä aspekti saa kahden eri-ikäisen halukkaan lemmenhetken haitallisemmaksi kuin kemikaalien tunkemisen elimistöön, eikä jälkimmäisen haitat edes jää pelkästään käyttäjälleen?

        En ole terveysterroristi, vaan realisti, enkä myöskään pelkää kuolemaa, mutten kumminkaan tajua, miksi minun pitäisi uhrautua itsekkäiden toisista piittaamattomien typerysten takia, jotka ovat hankkineet itselleen riippuvuuden? Mikset sitten itse tupakoitsijana vedä itseltäsi vaikka ranteita auki, kun et pelkää sitä kuolemaa ja sitä havitteletkin tupakalla? Tekisit sen paljon nopeammin ja muut pääsisivät sinun aiheuttamistasi haitoista eroon. Riippuvaisilla ihmisillä on jatkuvasti selityksiä omaa riippuvaisuuttaan puolustellen. Mikseivät he vain myönnä, että ovat liian heikkoja lopettaakseen, koska kaikkihan sen muutenkin tietävät. Sen sijaan kehitellään ihme teorioita, miksi tupakanpoltto muiden ihmisten terveyden kustannuksella on täysin hyväksyttävää ja jopa loisteliasta. "Jotka pelkäävät kuolemaa". Kun itse olet sitä trendikästä "täysillä elävää" sorttia, joka haluaa kuolemaa uhmaten kokea kaiken, vaikka se kaiken kokeminen jäisikin vain siihen keuhkojen savuttamiseen, niin älä sitten ole moksiskaan, jos kaltaisesi muista piittaamattomat ja omia etujaan ajattelevat ottavat sinut maalitauluksesi. Toisin sanoen, jos joku tule ja raiskaa, tai pahoinpitelee sinut, tai läheisesi, astut paskaisen huumeruiskun päälle ja saat HIV:n, tai c-hepatiitin, rattijuoppo ajaa kännissä sinut neliraajahalvaantuneeksi, tai läheisesi hengiltä, tai nämä iki-ihanat uskonsoturit pamauttavat hengiltä jonkun läheisesi kauppakeskuksessa, koska ette uskoneet oikeaan jumalaan, kai ymmärrät näitä tahoja, että he ovat täysin oikeassa ja että heillä on oikeus myös ajaa omia etujaan muiden terveydestä piittaamatta, ja että jos sinä itse suret jonkun läheisesi kohtaloa, olet vain kuolemaa pelkäävä, terveysterroristeihin verrattavissa oleva, inhottava henkilö? Jos et ole samaa mieltä, funtsi sitten, miksi sinä ja kaltaisesi olisitte enemmän oikeutettuja pilaamaan muiden ihmisten terveyden kuin esim. huumeruiskun lasten hiekkalaatikolle heittävä narkkari? Tieteellisiä tutkimustuloksia ei kumota sillä, että oma elimistö tarvitsee nikotiinia. Turha myöskään vedota siihen, että piikin päälle ei tarvitse astua kuin kerran ja olet voinut saada tartunnan, ja täten sitten tupakka olisi terveellisempää, koska sille joutuu altistumaan kauemmin. Rattijuopon ei tarvitse kuin ajaa kerran yli ja voit olla samantien kuollut, kun taas huumeruisku ei tapa välittömästi. Samalla logiikalla voisi sitten vähätellä huumeruiskujen terveyshaittoja ja niitä lojumaan jättävien idioottien vastuuta. Jos et ollenkaan ymmärrä, miksi ihmiset ovat huolissaan ja olet enemmän huolissasi niiden tahojen oikeuksista, jotka saavat ihmiset huolestumaan, olet täysin verrattavissa tunteettomaan, zombien aivotoiminnalla varustettuun narkomaaniin, jolle kaikki kaikessa on vain seuraava annos, muista ihmisistä välittämättä ja kuolemaa pelkäämättä, totta kai.


      • Olet sairas
        .................... kirjoitti:

        Ja tuolla kommentillako sitten on täysin hyväksyttävää, että nuoret tupakoivat? Vanhemmilla kun ei tänä päivänä ole minkäänlaista auktoriteettia, niin ei alaikäisiäkään voi enää pitää kurissa. Minkä ne vanhemmat voivat, jos nuoret ylipäätän jotain? Kaikki täytyy vain hyväksyä. Itse en ymmärrä, miten vanhemmat voivat hyväksyä, että heidän vastuullaan oleva pentu rupeaa jonkun muun toimesta sauhuttelemaan? Se tupakkahan saadaan niiltä täysi-ikäisiltä kavereilta. Enkä ymmärrä sitäkään, miksi nämä tahot haluavat niin kovasti kantaa alaikäisille tupakkaa ja täten saavat aikaan uuden tupakoitsijasukupolven? He värväävät uusia kuluttajia tupakkateollisuudelle. He siis tekevät töitä tupakkateollisuudelle, ilman palkkaa. Mitä hiton järkeä tuossa on?

        Uskoisin, että tupakoitsijoiden määrä romahtaisi radikaalisti, mikäli nämä täysi-ikäiset tupakanvälittäjät olisivat vastuuntuntoisia, koska lähes kaikki tupakoitsijat aloittavat alaikäisinä, kyseisen iän tuoman ryhmäpaineen alaisina. Hivenen vanhempina ja fiksumpina ehkä tajuaisivat, ettei heidän tarvitse tehdä niin muiden hyväksynnästä, eikä heillä siten olisi tarvetta aloittaa tupakointia. Olisikin tärkeää ruveta käräyttämään näitä tahoja, jotka tekevät rikoksen luovuttamalla tupakkatuotteita alaikäisille ja näin altistavat heidät riippuvuudelle. Ainakin vanhempien vastuulla olisi ruveta ottamaan selvää keneltä omat pennut saavat tupakkaa. Se onkin mielenkiintoista, että jos he tietävät jonkun täysi-ikäisen panevan alaikäistä pentuaan, he ovat heti käräyttämässä tätä tahoa ja jopa vetämässä häntä itse hirteen, vaikka suojaikäraja on alhaisempi kuin tupakoinnin vastaava, enkä ymmärrä mikä aspekti saa kahden eri-ikäisen halukkaan lemmenhetken haitallisemmaksi kuin kemikaalien tunkemisen elimistöön, eikä jälkimmäisen haitat edes jää pelkästään käyttäjälleen?

        En ole terveysterroristi, vaan realisti, enkä myöskään pelkää kuolemaa, mutten kumminkaan tajua, miksi minun pitäisi uhrautua itsekkäiden toisista piittaamattomien typerysten takia, jotka ovat hankkineet itselleen riippuvuuden? Mikset sitten itse tupakoitsijana vedä itseltäsi vaikka ranteita auki, kun et pelkää sitä kuolemaa ja sitä havitteletkin tupakalla? Tekisit sen paljon nopeammin ja muut pääsisivät sinun aiheuttamistasi haitoista eroon. Riippuvaisilla ihmisillä on jatkuvasti selityksiä omaa riippuvaisuuttaan puolustellen. Mikseivät he vain myönnä, että ovat liian heikkoja lopettaakseen, koska kaikkihan sen muutenkin tietävät. Sen sijaan kehitellään ihme teorioita, miksi tupakanpoltto muiden ihmisten terveyden kustannuksella on täysin hyväksyttävää ja jopa loisteliasta. "Jotka pelkäävät kuolemaa". Kun itse olet sitä trendikästä "täysillä elävää" sorttia, joka haluaa kuolemaa uhmaten kokea kaiken, vaikka se kaiken kokeminen jäisikin vain siihen keuhkojen savuttamiseen, niin älä sitten ole moksiskaan, jos kaltaisesi muista piittaamattomat ja omia etujaan ajattelevat ottavat sinut maalitauluksesi. Toisin sanoen, jos joku tule ja raiskaa, tai pahoinpitelee sinut, tai läheisesi, astut paskaisen huumeruiskun päälle ja saat HIV:n, tai c-hepatiitin, rattijuoppo ajaa kännissä sinut neliraajahalvaantuneeksi, tai läheisesi hengiltä, tai nämä iki-ihanat uskonsoturit pamauttavat hengiltä jonkun läheisesi kauppakeskuksessa, koska ette uskoneet oikeaan jumalaan, kai ymmärrät näitä tahoja, että he ovat täysin oikeassa ja että heillä on oikeus myös ajaa omia etujaan muiden terveydestä piittaamatta, ja että jos sinä itse suret jonkun läheisesi kohtaloa, olet vain kuolemaa pelkäävä, terveysterroristeihin verrattavissa oleva, inhottava henkilö? Jos et ole samaa mieltä, funtsi sitten, miksi sinä ja kaltaisesi olisitte enemmän oikeutettuja pilaamaan muiden ihmisten terveyden kuin esim. huumeruiskun lasten hiekkalaatikolle heittävä narkkari? Tieteellisiä tutkimustuloksia ei kumota sillä, että oma elimistö tarvitsee nikotiinia. Turha myöskään vedota siihen, että piikin päälle ei tarvitse astua kuin kerran ja olet voinut saada tartunnan, ja täten sitten tupakka olisi terveellisempää, koska sille joutuu altistumaan kauemmin. Rattijuopon ei tarvitse kuin ajaa kerran yli ja voit olla samantien kuollut, kun taas huumeruisku ei tapa välittömästi. Samalla logiikalla voisi sitten vähätellä huumeruiskujen terveyshaittoja ja niitä lojumaan jättävien idioottien vastuuta. Jos et ollenkaan ymmärrä, miksi ihmiset ovat huolissaan ja olet enemmän huolissasi niiden tahojen oikeuksista, jotka saavat ihmiset huolestumaan, olet täysin verrattavissa tunteettomaan, zombien aivotoiminnalla varustettuun narkomaaniin, jolle kaikki kaikessa on vain seuraava annos, muista ihmisistä välittämättä ja kuolemaa pelkäämättä, totta kai.

        Vedä happea välillä ettet tukehdu


      • 15+18
        Terveysterroristit kirjoitti:

        Minkä ne vanhemmat sille voi jos nuori tupakoi? Ei mitään! Kotiarestissako pitäisit sen kakaran ja vahtisit 24h/ vrk ettei pääsisi mihinkään salaa tupakoimaan?

        Minä inhoan terveysterroristeja jotka pelkäävät kuolemaa. Jos joku savuttaa keuhkojaan niin sekin lyhentää terveysterroristien elämää.

        Kyllä sille kule voi. En tiedä missä valkoroskaperheessä olet kasvanut veneen alla, mutta kunnon vanhempi löytää kyllä keinot lapsensa hengen pelastamiseen.


      • Äläkä jauha paskaa
        15+18 kirjoitti:

        Kyllä sille kule voi. En tiedä missä valkoroskaperheessä olet kasvanut veneen alla, mutta kunnon vanhempi löytää kyllä keinot lapsensa hengen pelastamiseen.

        Mitä ne keinot ovat? Jos joku polttaa niin se polttaa vaikka päälläsi seisoisit.


      • 18+19
        Äläkä jauha paskaa kirjoitti:

        Mitä ne keinot ovat? Jos joku polttaa niin se polttaa vaikka päälläsi seisoisit.

        No keksi ne. En minä ole lastesi vanhempi. Keinot riippuu yksilöstä. Mikä toimii toisen lapselle, ei toimi välttämättä toisen.


      • ....................
        Olet sairas kirjoitti:

        Vedä happea välillä ettet tukehdu

        Et varmaan ymmärräkään, mutta sitähän minä olen koko elämäni yrittänytkin, mutta eräät tahot todellakin yrittävät tukehduttaa minut. Vielä en ainakaan tiedosta olevani sairas, mutta nämä samat tahothan yrittävät jatkuvasti sairastuttaa minut.

        Olet fiksu ihminen.


    • Naapurikyttääjät

      Siellä saa rampata niin paljon kun haluaa, se ei kuulu sinulle millään tavalla.

      • nimimerkki57474

        Se kuule kuuluu jokaiselle, jolle edes pienikin häivähdys ajautuu nenään sitä paskanhajua.
        Kuuluisitte kaikki syöpäkääryleiden imijät jonne paskatunkiolle. Siellä kilpailisitte sitten paskakasojen kanssa siitä, kumpi haisee pahemmalle :D


    • voi vi**u!!

      Minun puolesta käykööt ULKONA tupakalla niin paljon kuin haluavat, täällä omassa kerrostalossa useasti haisee tupakka omassa kämpässä vaikka en itse edes polta (joku siis röökaa sisällä esim. liesituulettimen alla ja hajut kulkeutuu). On se niin mukavaa, kun olkkarissa tai keittiössä selvästi haisee tupakka... Välillä on tehnyt mieli viedä "heippa"-lappu kerrostalon ulkoeteiseen, vielä en sitä kuitenkaan ole tehnyt.

      • jarenen

        Otat suosiolla käyttöön koivuniemen herran ja menet opettamaan näille keskenkasvuisille valkoroskanulikoille vähän käytöstapoja.
        Miksi valkooskaa edes pääsetään kerrostaloon tai lisääntymään? Pitäisi pakkosteriloida kaikki tupakoitisjat. Älyllinen kehitysvammaisuus ei saa yleistyä populaatiossa.


      • Oletko köyhäkin
        jarenen kirjoitti:

        Otat suosiolla käyttöön koivuniemen herran ja menet opettamaan näille keskenkasvuisille valkoroskanulikoille vähän käytöstapoja.
        Miksi valkooskaa edes pääsetään kerrostaloon tai lisääntymään? Pitäisi pakkosteriloida kaikki tupakoitisjat. Älyllinen kehitysvammaisuus ei saa yleistyä populaatiossa.

        Hyvä kun olet ainakin itsesi steriloinut. Ettei perseaukiset idiootit lisäänny joilla pakko elää rahvaan populaatiossa.


    • Anonyymi

      joo 2 päivää sitte muutti naapuriin tyyppi joka kulkee ovet paukkuen jopa yöllä tupakalla...muute iha ok mutta ku sen on pakko..paiskata omat ovensa ja ulkoovi...tällästä nokian keskustassa,,,,

    • Anonyymi

      Hienoa että viitsivät käydä ulkona tupakalla, tuollaisia ihmisiä pitäisikin tupakoijien olla. Tuohan tarkoittaa, etteivät polta sisätiloissa tai parvekkeilla eivätkä näin pilaa naapuriensa hengitysilmaa.
      Näin pitääkin toimia; lähteä ulos tupakalle , pihalle, sinne minne fiksu taloyhtiö on älynnyt rakentaa mukavan ja viihtyisän sopen jonne voi turvallisin mielin mennä koska tahansa. On tarpeeksi suojattu tuulelta ja sateelta, näinhän tämän pitäisikin mennä, jos taloyhtiöissä asuu tupakoivia. Tosi hieno juttu!
      Sen sijaan ajatus erillisistä taloyhtiöistä tupakoiville ja tupakoimattomille on kuolleena syntynyt ajatus, koska sehän tarkoittaa sitä, että tupakoinnin lipettaminen ei onnistu, Naapuri pyytää aina kessulle oli se sitten parveke tai erilinen tila.
      Tupakoinnin lopettaminen voi olla vaikeampaa eikä vertaistukea tule. Sitten jää se hajuhaitta, joka voi tupakoinnin lopettamista kokeilevalle olla vaikein asia, samaa höyryä vedät keuhkoihin kuitenkin , eikä lopettaminen onnistu.
      Mielummin niin, että tupakoiville osoitetraan tilat jonne voi mennä, silloin tupakoinnin lopetusta harkitsevat voivat rauhassa keskittyä oman terveytensä kohentamiseen, eikä mielitekoja rule naapurin parvekkeelta avoimen oven tai ikkunoiden ilmanvaihtoaukkojen kautta sisälle asuntoon.
      Eli minun puolestani jokainen voi rampata tupakalla niin usein kuin haluaa, pääasia on, etteivät savut haittaa muiden elämää ja terveyttä.
      Tupakoivat voivat jatkaa rauhassa harrastustaan ja tupakkimattomien ei tsrvitse kärsiä savun hajusta asunnoissaan, näin kaikki voittavat, eikö? Ja sopu säilyy.

      • Anonyymi

        Miksi taloyhtiössä asuu tupakovia jos talo on savuton? Miksi tupakoiva varta vasten haluaa nimenomaan taloon asumaan, mikä on täysin savuton kun niitä savullisiakin taloyhtiöitä on ihan samalla vuokranantajalla ja vielä paljon halvemmalla vuokralla?


      • Anonyymi

        Jos taloesitteessä lukee, että talo on täysin savuton ja vuokrasopimuksessa myös lukee niin minkä takia tupakoitsija varta vasten valitsee sellaisen savuttoman taloyhtiön kun markkinoilla on pilvin pimein myös savullisia taloyhtiöitä? Jos minä olisin tupakoitsija niin kyllä minä valitsisin taloyhtiön jossa saa tupakoida sen sijaan, että aivan tahallani menisin savuttomaan taloyhtiöön sillä sehän on ihan selvä peli, että kohta sieltä savuttomasta taloyhtiöstä saa hyvinkin nopeasti kuitenkin häädön ja muuttaminen aina maksaa ja vie aikaa ja vaivaa niin miksi ihmeessä tuhlata vaivaa ja rahaa moiseen turhan ramppaamiseen? Tekosyyksi ei käy, että kun muualta ei saa asuntoa koska samalla vuokranantajalla on hyvinkin lähellä savullisia taloyhtiöitä ja vieläpä halvempaan hintaan puhumattakaan muista vuokranantajista. Lisäksi suurin osa suomalaisista ei tupakoi niin miksi kaikki suomalaiset tupakoitsijat haluavat yhtäkkiä muuttaa nimenomaan savuttomaan taloyhtiöön?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos taloesitteessä lukee, että talo on täysin savuton ja vuokrasopimuksessa myös lukee niin minkä takia tupakoitsija varta vasten valitsee sellaisen savuttoman taloyhtiön kun markkinoilla on pilvin pimein myös savullisia taloyhtiöitä? Jos minä olisin tupakoitsija niin kyllä minä valitsisin taloyhtiön jossa saa tupakoida sen sijaan, että aivan tahallani menisin savuttomaan taloyhtiöön sillä sehän on ihan selvä peli, että kohta sieltä savuttomasta taloyhtiöstä saa hyvinkin nopeasti kuitenkin häädön ja muuttaminen aina maksaa ja vie aikaa ja vaivaa niin miksi ihmeessä tuhlata vaivaa ja rahaa moiseen turhan ramppaamiseen? Tekosyyksi ei käy, että kun muualta ei saa asuntoa koska samalla vuokranantajalla on hyvinkin lähellä savullisia taloyhtiöitä ja vieläpä halvempaan hintaan puhumattakaan muista vuokranantajista. Lisäksi suurin osa suomalaisista ei tupakoi niin miksi kaikki suomalaiset tupakoitsijat haluavat yhtäkkiä muuttaa nimenomaan savuttomaan taloyhtiöön?

        Taloyhtiöitä on erilaisia senkin suhteen miten rajoittavat tupakointia. Joissain on kielletty vain parveketupakointi, mikä tietysti on lähtökohtaisesti hieman hölmö ajatus, koska kaiken logiikan mukaan olisi kiellettävä myös huoneistoissa tupakointi, koska savut leviävät sisällä tupakoinninkin seurauksena.

        Sitten on tämä kaikkia taloyhtiöitä koskeva säädös: ei rapussa, kellareissa, sisäätulon edustalla eli taloyhtiön sisätiloissa.

        Sitten on taloyhtiöitä jotka kieltävät kaikkialla tupakoinnin, ei pihalla, ei sisätiloissa, ei missään taloyhtiön alueella, eivätkä halua edes tupakointipaikkaa pihoillensa.

        Lähtökohtaisesti jokainen joka valitsee asunnon missä ei ole älytty- ei tarpeeksi älykästä porukkaa - tehdä mitään kieltoja- vaikka selkeästi olisi teoriassa pystytty osoittamaan, että savut leviävät joka paikkaan, asia joka siis tiedostetaan ja ymmärretään - ottaa tietoisen riskin siitä, että koska tahansa taloyhtiöön voi joku(t) vaatia tulevaisuudessa tupakointikieltoa. Nykypäivänä se on täysin realistinen olettamus.

        Mietitäänpä hetki tupakoimattoman asukkaan kannalta asiaa.

        Olet ostanut taloyhtiöstä mukavan asunnon, lähellä on työpaikkasi, on kaupat lähellä ja julkinen liikennekkin pelaa mukavasti joka suuntaan. Teet pintarempaa asuntoon , uusit keittin kaapistoja ja kodinkoneita, uusit kylpyhuoneen ja eteiseen hankit peililiukuovet ja otat vielä pankkilainaa sitä remppaa varten. .

        Elelet siinä rauhassa perheinesi muutamia vuosia, vuosikymmeniäkin jopa ja nautit elämästäsi.

        Sitten joku päivä huomaat, että...hitto vieköön, täällähän haisee tupakka parvekkeella ja asuintiloissa! Jumakeikka sentään mikä haju, eihän täällä voi olla, tukehtuu..hirvittävä tupakanlemu haisee joka paikassa.

        Yrität tuulettaa, lemu ei haihdu mihinkään. Ei hitsi, eihän täällä voi edes olla., silmät vuotaa, nenä menee tukkoon, päätä alkaa särkemään jne. Haju on aika ajoin lähes sietämätöntä jolloin joudut poistumaan huoneistostasi muualle.

        Sama jatkuu, päivästä toiseen, havaitset että naapuriisi on muuttanut kessuttaja, joka käy tupakalla parvekkeellaan useita kertoja päivässä , myös yöaikaan.

        Hajuhaitta alkaa olemaan jo häiritsevä ja vaikuttaa mielialaasi, olet kiukkuinen, ärtynyt, pinna palaa, koska haju ärsyttää, etkä pääse siitä eroon milään.

        Et voi oleskevlla parvekkeella, et sisustaa sitä, , et kuivata pyykkiä, tuulettaa vaatteita jne.tupakanhajun vuoksi.

        Elämäsi alkaa olla rajoittuneempaa kuin vielä muutama kuukausi sitten. Kirsikkana kakun päällä on se, että hajut tulevat huoneistoosi vaikka pidät parvekeoven kiinni, se tulee ikkunoiden ilmanvaihtoventtiilien kautta asuntilaan. Et siis voi tehdä yhtään mitään estääksesi löyhkän siirtymistä asuntoosi.

        Mitä teet, rimpautat naapurin ovikelloa ja kysyt tupakoiko naapuri ja kerrot että savut tulevat häiritsevästi omaan asuntoosi. Naapuri vain toteaa ettei tupakointia ole kielletty ja hän polttaa, koska sitä ei ole kielletty, riippumatta täysin siitä, haittaako se sinua vai ei.

        Seuraavat vaiheet ovatkin kuin suoraan asunnon omistajan kauhukäsikirjasta. Havaitset että taloyhtiön hallitus on läpimätä. Hallituksen jäsenen kaveri on asettunut sinun naapuriksi ja kaverit pitävät toistensa puolia viimeiseen asti.
        Seurava vaihe on se, että hallituksen jäsen leimaa sinut häiriköksi jolla on mt - ongelmia, tätä kuvaa sinusta hän levittää sen vuoksi että olisit epäuskottavampi ja epäilyttävämpi muiden asukkaiden silmissä.

        Tässä kuviossa isännöitsijälläkin oma kieron paska roolinsa. Hän ei noteeraa huoliasi, olet yht' äkkiä se taloyhtiön ikävä tyyppi joka pilaa toisten ilon. Joustamaton henkilö joka hakee vain vaikeuksia muille.

        Jatkosta, mitä sitten seuraa on turha kirjoittaa, sama helvetti vain jatkuu vuodesta toiseen. Tulee korona, Ukrainan sota ja lama joka nostaa asuntojen lainakorkoja, etkä uskalla myydä hajuhaittaista asuntoasi.

        Seuraavassa vaiheessa havaitset, että kessuttelijoita onkin useampia, kaikki asettuneet mukavasti juuri sinun asuntosi viereen, kaikilla sama asenne, poltan niin kauan kuin se kielletään mitä on turha odottaa, koska taloyhtiön hallitus estää sen, tietyissä tapauksissa jopa isännöitsijän ja joidenkin asukkaiden yhdessä sumplimisen avulla ja avustuksella.


        Mitä teet?
        Kärsit, velkaannut korviasi myöden, ajaudut taloudelliseen kriisiin niiden vuoksi, menetät asuntosi, sairastut.. tupakoijien jatkaessa elämäänsä onnellisena, parvekkeillaan ja huoneistoissaan
        Toinen skenaario:
        Taloyhtiöön tulee kielto, pihalle tulee mukava kessutteluun sopiva mökki, jossa voi rauhasa tupakoida sateella, tuulella ja pakkasella. Ja kaikki ovat tyytyväisiä. Tupakoija saa jatkaa tupakointiaan siten, ettei se häiritse muita.

        Kumpi ratkaisu olisi kaikkien kannalta sopivin? Oikeudenmukaisin ja reiluin?
        Kertoo paljon taloyhtiöstä sen, kumpaan se päätyy, kummassa taloyhtiössä haluaisitte itse asua? .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos taloesitteessä lukee, että talo on täysin savuton ja vuokrasopimuksessa myös lukee niin minkä takia tupakoitsija varta vasten valitsee sellaisen savuttoman taloyhtiön kun markkinoilla on pilvin pimein myös savullisia taloyhtiöitä? Jos minä olisin tupakoitsija niin kyllä minä valitsisin taloyhtiön jossa saa tupakoida sen sijaan, että aivan tahallani menisin savuttomaan taloyhtiöön sillä sehän on ihan selvä peli, että kohta sieltä savuttomasta taloyhtiöstä saa hyvinkin nopeasti kuitenkin häädön ja muuttaminen aina maksaa ja vie aikaa ja vaivaa niin miksi ihmeessä tuhlata vaivaa ja rahaa moiseen turhan ramppaamiseen? Tekosyyksi ei käy, että kun muualta ei saa asuntoa koska samalla vuokranantajalla on hyvinkin lähellä savullisia taloyhtiöitä ja vieläpä halvempaan hintaan puhumattakaan muista vuokranantajista. Lisäksi suurin osa suomalaisista ei tupakoi niin miksi kaikki suomalaiset tupakoitsijat haluavat yhtäkkiä muuttaa nimenomaan savuttomaan taloyhtiöön?

        Sama riski liittyy jokaiseen asuintaloon. Ei ole kiveen hakattu se olettamus, että jos muuttaa taloyhtiöön jossa NYT saa tupakoida, siellä saisi jatkossakin näin tehdä.
        Yleensä niissä taloyhtiöissä joissa saa tupakoida, asuu ja hallinnoi tupakointimyönteisiä halituksen jäseniä, tai tupakoinnin haittoja ei ole osunut vielä tupakoimattomien kohdalle tai tupakoinin haittoihin ei ole osattu tarpeeksi varautua ja ottaa niitä huomioon tai tupakoivien etuja ajetaan muiden tupakoimattomien hyvinvoinnin ja edun kustannuksella. Näitäkin löytyy. Mafia- taloyhtiöitä, joissa " kenraali Vääräleuka" komentaa porukkaa.

        Jokaisessa taloyhtiössä asuu myös heitä, jotka eivät tupakoin. Niin kauan, kun se tupakoiva naapuri- arpa ei osu itsesi kohalle, kaikki on näennäisesti hyvin. Sitten kun se huono arpa osuu kohdalle, onkin sattuman satoa miten jatkossa käy.

        Yleensä jos taloyhtiön hallituksessa on fiksua porukkaa, se pyrkii ehkäisemään jo ennalta mahdoliset ongelmatilanteet.
        Jos siellä taas on fakkiintunutta, kalkkeutunutta naista ja miestä, keski- iän reippaasti jo ylittänyttä, vastuuksiinsa löyhästi asennoituvia ihmisiä, ei tupakointikieltoa haeta tai sitä pyritään kaikin tavoin viivästyttämään ja jarruttelemaan.

        Yleensä näiden ihmisten ymmärrys on jäänyt viime vuosituhannelle, samoin kuin asenteetkin. Sinne vuosituhannelle, jossa työpaikoillakin sai polttaa ja ravintoloissa, joka paikassa.
        Jos olisi aikakone, nämä ihmiset, tupakoivat mukaan lukien, voisi siirtää 1940 -90 - luvuille takaisin, savuisiin sammioihin..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe