maailmanjärjestelmän muutos

muutostarve

vaatii työtä rauhan puolesta.
Ihmiskunnalla on kaksi suurta haastetta lähivuosikymmeninä. Miten saada ilmastonmuutos torjuttua ja saastumisen estäminen sekä miten se voisi toteutua rauhanomaisesti.
On selvää että sota ei ratkaise mitään. Nälkä, kurjuus, saastuminen eivät poistu sotien avulla. Päinvastoin ne kriisiyttävät ongelmia edelleen.

Muutokselle on välttämätön tarve. Muutosta vastaan esiintyy mahtavat vastavoimat mutta sen puolesta myös toimitaan jo.

32

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • årra

      Ilmastonmuutos ja saastuminen ovat vakavia uhkia. Ne voivat uhata jopa ihmiskunnan olemassaoloa.

    • Periaatteessa ja käytännössä kyllä, siis luonnon ja saastumisen estämisen puolesta.

      Käytännössähän esim. Euroopan kehittyneet maat ovat tällä linjalla jo edenneet mutta muu maailma vasta aloittelee. Olisimme ehkä pidemmällä jos ei olisi tuhrattu vuosikymmeniä sosialismin "sosialistinen jaska ei saastuta" ideologiaan. Ne alueethan ovat aina sosialismin hävittyä olleet surkeimmassa mahdollisessa kunnossa kun varat on käytetty aseisiin ja puolueen johdon nautiskeluihin kansakunnan ja maan hyvinvoinnin sijaan.

      Kuten taas olemme nähneet niin osa meistä uskoo sotilaallisen aktiviteetin voimaan maailman hallinnassa, saatatte helposti arvailla kuka se on koska olemme kuukausia saaneet iltaisin uutisvälähdyksiä heidän toiminnastaan. Siinä taas varastettiin naapurin alueita, haluttiin erottaa osa naapurimaasta itselle suotuisaksi alueeksi jne.

      Kuitenkin tuon maan joka pyssyillään intoilee suurin osa on todella rakentamisen tarpeessa jonne nuokin ruplat jotka nyt tuhlattiin tyhjänpanttiin olisi kannattanut sijoittaa. Ei ystäviä saada uhkailemalla vaan osoittamalla omaa todellista, vilpitöntä, ja pyyteetöntä ystävyyttään. Tuota vaan ei itänaapuri koskaan ole oivaltanut eikä näillä näkymin sitä teekään ainakaan ennen tuon jälkikommunismin kuolemaa.

      Työ rauhan puolesta on tärkeää ja se käsittää terrorismin torjuntaa, sosialismin poistamista ja talouden suunnan muutosta vaikka vero keinoin saastuttavasta toiminnasta vähemmän saastuttavaan. Veron tulisi nähtävästi olla globaali ja siitä voitaisiin jakaa varoja pahimpien saastuttajien poistamiseen mitä ne missäkin lienevät.

      Myös demokratian leviäminen olisi hyvä keino koska vain vapaa demokratia antaa kansoille päätösvaltaa siitä miten mennään eteenpäin. Mikään aate tai muu diktatuuri ei siihen kykene koska se aina tuijottaa omaan napaansa, tai sen alle.

      • ktktititititiitkghnvn

        Sosialismi iskee talvivaaraankin. Kun omistajat ovat asiat ja luonnon säädökset tipahtaa talvivaara veronmaksajien riesaksi. Kuten on käynyt jo aiemmin mm.kymijoelle.
        Sosialistisiakin maita voi asiasta syyttää mutta olisi typerää väittää että täsmälleen samaan on syyllistyneet niin puolueettomat kuin kapitalistiset järjestelmät. Olemme vasta heräämässä paskaiseen huomiseen..


      • Koroljov

        "Myös demokratian leviäminen olisi hyvä keino koska vain vapaa demokratia antaa kansoille päätösvaltaa siitä miten mennään eteenpäin."

        Lännen "humanitaaristen interventioiden" politiikka on vain kapitalistista bolševismia, vallankumouksen viemistä väkisin ja väkivalloin. Eri valtioilla, yhteiskunnilla ja kulttuureilla pitäisi olla oikeus itse valita oma tiensä ja itselleen sopivin järjestelmä. Länsimainen malli ei ole universaali eikä sen pakkovienti ole oikeutettua toimintaa vaan maailmanhegemoniaa tavoittelevaa imperialismia. Joka tapauksessa "demokratia" ja "ihmisoikeudet" ovat länsimedian ja länsimaiden poliitikkojen korupuheiden kuluneita vakiovarusteita lännen perustellessa uuskolonialistisia hyökkäyssotiaan ja kaikkialla maailmassa masinoimiaan vallankaappauksia ja konflikteja. Lännen tekopyhyydet ja valheet haisevat samalle kuin Stalinin ajan neuvostopropaganda.


    • muutostarve

      100 vuotta sitten ikäänkuin moskaa sopi vielä luontoon. Sen jälkeen kemian ym. "luonnolle vaarallinen" teollisuus on kehittynyt huimasti. Kaupungistuminen osaltaan on synnyttänyt omat ongelmansa.
      Toisaalta tieteen suomat mahdollisuudet ovat toiset kuin aikaisemmin. Ongelmakohdat tunnistetaan ja teknologia ongelmien poistamiseksi on mahdollinen. Työsasarkaa, työtä, työllisyyttä aiheessa riittäisi sadoille miljoonille. Työttömiäkin on valmiiksi työllistettäväksi toimeen.

    • sotarauha

      Maailmalla kapitalistiblokit muotoutuvat uudelleen.
      USA:n ja EU:n muodostama länsi, jotka mielellään nimittävät itseään kansainväliseksi yhteisöksi, ovat suhteellisesti heikkenemässä.
      Brics-maat, Brasilia, VenäjäIntia, Kiina ja Etelä-Afrikka ovat nousevan talouden ryhmä.
      Japani on pitkään rypenyt talousongelmissa. Sitä on kohdannut myös suuria luonnonkatastrofeja.

      Brics-maat haastavat lännen hallitsevaa järjestelmää. Brics-maissa ei ole nähtävissä mm. Venäjän eristämisen linjaa.
      Maailma on muuttumassa näiden kahden blokin ansiosta Bricsin eduksi.

      Arabikevät, arabimaissa viimeisen kolmen vuoden aikana on tapahtunut suuria muutoksia. Tapahtumat osoittavat, ettei lännen asema niissä ole entisensä vaikka länsi-nato onkin sotilaallisesti vahva voimatekijä. Aseissa saattaa juuri piillä niiden heikkous.

      Sodat, nopeat ja voittoisat, huumaavat hetkeksi suuria yleisöjoukkoja. Ihmiset elävät kuitenkin tavaratuotannosta, sen lisäämisestä eikä suinkaan sen hävittämisestä.
      Länsi on esiintynyt arabimaissa viimeisen reilun 10 vuoden aikana tuhovoimana, nostaen ja kaataen hallituksia. Irakin öljyä hallitsee suuret läntiset ylikansalliset yritykset. Irakilaiset saavat pommeja, yritykset vievät voitot muualle - yhtälössä edut ja tappiot ovat jakautuvat vastakohtaisesti.

      Lännen rahalliset tappiot sodissa nousevat biljooniin euroihin. Kärsivät arabimaat menettävät aineellisia arvoja moninkertaisesti.
      Tilanteessa piilee suuria vaaroja ja toisaalta se on kestämätön. Suomen tulisi tiukasti olla natosotien ulkopuolella eikä hinkua niihin niin kuin oli halu lähteä Libyaa pommittamaan.

    • file

      Kapitalismi perustuu jatkuvaan kasvuun. Maapallo ei kestä jatkuvaa kasvua. Umpikuja on edessä.
      Monopolisoitumisen aste ei koskaan ole ollut niin suuri kuin nyt. 85 rikkainta omistaa puolet maailman varallisuudesta ja 147 superyritystä hallitsee maailmankauppaa.
      Ihmisoikeuksista ja demokratiasta kapiatlismissa ei voi puhua. Roskan puhuminen on sallittua kunhan omistussuhteet eivät muutu.

      Muutos voi edetä kahteen suuntaan. Pahin skenaario on väkivaltaisen kapitalismin fasistinen muoto. I maailmansota ja Hitlerin valtaantulo heijastivat monopolikapitalismin kriisiä. Monopolit ja markkina-alueiden uudelleenjako ovat pääasiallisia sotien syitä.
      Toinen vaihtoehto, demokraattinen on antikapitalistinen tie. Yhteisöt ottavat jatkuvan kasvun sijasta sosiaalisen turvallisuuden ja tuloerojen kaventamisen linjan ja joissa puitteissa kukin voi toteutta itseään.
      Siviilituotantoon perustuva yhteisö edellyttää sosiaalista yhteisön rakentamista, jossa kaikista huolehditaan ja sotavapaaseen maailmaan.
      Rauhantyö ja demokraattinen edistys kuuluvat yhteen. Toinen ei menesty ilman toista.

    • poir

      maailmanjärjestelmän muutos.

      Sodat ja asevarustelu tulee entistä kalliimmaksi. Nämä menot ovat poissa siviilirakennustuotannosta. Lisäksi niiden aiheuttamat tuhot ovat suuret. Sodat eivät lisää turvallisuutta. Asevarustelu ei lisää turvallisuutta.
      Asevarustelussa pää on tulossa vetävän käteen. Sodat ovat kapitalismin voitontavoittelun seurausta. Maailma on pakotettu etsimään antikapitalistista tulevaisuutta.

      Hiljattain mitättömän Gazan sodan seurauksia. Israelin hyökkäys toi tuhoa ja turmaa.
      Gazalaisten ampumat raketit eivät juuri tuhoa tuottaneet vaikka ovatkin gazalaisten kannalta järjetön toimi.
      Israelin toimet Gazassa:
      Israel ampui 59 200 ohjusta ja rakettia.
      Gazalaisia kuoli 1865. Heistä n. 1 500 siviilejä ja yli 400 lasta. Vakavasti haavoittuneita lähes 10 000.
      Tuhoutuneita asuintaloja 1 724 ja osittain vaurioituneita lähes 9 000.
      Kotinsa menettäneitä 475 000.
      Pommeja osui 24 sairaalaan ja terveyskeskukseen, 188 kouluun, 6 yliopistorakennukseen, 8 vesilaitokseen, 19 sähköasemaan.
      52 vaurioitunutta kalastusalusta.
      43 kokonaan tuhoutunutta moskeijaa ja 91 osittain tuhoutuneita.
      Osumia 19 pankkiin ja postiin.

      Israelilaisia kuoli 64 sotilasta ja 3 siviiliä.

      Kuka voitti sodassa? Ei kukaan. Gazalaisten menetykset lasketaan miljardeissa.
      Asetehtailijat lipoivat huulliaan. Tuotanto pyöri täysillä.
      Antikapitalistinen tie ja ongelmien ratkaisu neuvottelemalla on ainoa oikea tie.
      Maailmanjärjestelmä tarvitsee muutosta. Useimpien sotien takana on Nato tai natomaa joko osallisena tai taustalla.
      Sodat eivät lopu itsekseen. Ihmiskunta asettuu asevarustelua vastaan ja muutos lähtee liikkeelle.

    • miria

      Olettakaamme, että Israel olisi pidättynyt sotatoimista. Toinen oletuksemme olisi että sotakulut ja aineelliset vahingot maksoivat 5 mrd euroa.

      Israel olisi pidättynyt sodasta ja antanut 5 mrd edestä Gazaan teollisuuslaitoksia, sairaaloita, kouluja, itsemääräämisoikeuden Palestiinan valtion osana. Vähimmäismääränä sotakulujen verran, jotka oletamme miljardiksi. Ilman sotaa ja heikommin kehittyneen alueen auttaminen poistaa tyystin vastakkainasettelun.

      Tiedämme toiveet hurskasteluksi. Pääomalla ei ole sielua eikä moraalia. Se ottaa omansa vaikka sodan avulla.
      Siksi maailma tarvitsee laajojen joukkojen rintamaa rauahnomaisen kehityksen puolesta.
      Suomen hallituksen halua tehdä liitto lännen yhteisarmeijan naton kanssa ei esty hurskastelulla. Kanslaisten toiminta näkyvästi sotaa vastaan muuttaa maailmaa.

      • Vaikka olisit suurituloisempi, omistaisit uudemman auton ja komeamman muijan niin jos naapuri aina välillä rikkoo ikkunasi ja muksii lapsiasi niin tuskin alat hänelle mitään sen suurempaa naapuriapua antamaan. Samastahan on kyse Israelin ja Palestiinan välillä.

        Sen sijaan jos naapuri on hyvä kaveri ja tulet hänen kanssaan toimeen voit tehdä kuten minä auttaessani muutamia naapureita tietokoneen käytössä ja muutamassa muussa asiassa ilman kiitosta ja joskus kahveeta kummempaa korvausta koska mukavat naapurit ovat mukavia.

        Nykyinen tila säilynee kunnes palestiinalaiset alkavat mukaviksi naapureiksi, siellä vaan on sitä uskonnollista ääriliikettä joka pitää huolen siitä, ettei rauhaa saada aikaan ja ääriliikkeet ne hallitsevat koska varsinainen hallitus on kahden alueen välilläkin eri kannassa näiden asioiden suhteen.


    • za mir

      "Vaikka olisit suurituloisempi, omistaisit uudemman auton ja komeamman muijan niin jos naapuri aina välillä rikkoo ikkunasi ja muksii lapsiasi niin tuskin alat hänelle mitään sen suurempaa naapuriapua antamaan. Samastahan on kyse Israelin ja Palestiinan välillä."

      Oikein. Mene ja kerro se Israelille.
      Kerro että vaikka onkin paremmat aseet, ne eivät oikeuta ampumaan heikompaa.

      • Kyllä se in se palestiinalaispuoli ja hamas varsinkin joka sitä vihaa ja kapinaa yllä pitää. Israel olisi heti valmis rauhanneuvotteluihin kunhan vaan voisi luottaa vastapuoleensa. Toisaalta kun katsoo muslimimaailman toilauksia niin tuskin ne itseään saavat järjestykseen ihan äkkiä.

        On siis tuettava Israelia ja sen rauhan pyrkimyksiä!


    • oikeutta

      On tuettava kaikkia rauhanpyrkimyksiä.
      Suomen tulee tunnustaa itsenäinen Palestiinan valtio.
      Israelin järjestämät lukuisat kansanmurhat on tuomittava.
      Hamasin suorittamat raketti-iskut on tuomittava. Ne eivät muutenkaan auta heitä yhtään.

      • Homma ei etene ennen kuin hamas tekee rauhan Israelin kanssa ja kaikenlaiset väkivaltaisuudet loppuivat.

        Jos väität Israelin ylireagoivan niin ala ampumaan niitä raketteja itärajan yli Pietariin niin näet millaisen reaktion ne saavat aikaan muuallakin kuin Israelissa.

        Hamasille ei tuomitseminen riitä, se on saatava kuriin ja järjestykseen.

        On laskettu Gazan suikaleen uudelleen rakentamisen maksavan noiin 5 miljardia taalaa, mistä luulet hamasin saavan siihen rahoituksen? Omastako takataskustaan? vai pitääkö kerjätä muualta? Mehän sen maksamme, ulkopuoliset ja hamas taas suunnittelee uusia tunneleita ja rakettivarastoja ja taas kymmenen vuoden kuluttua sama juttu. Jos korjataan niin hamasin on vannottava rauhaa ja ystävyyttä Israelin kanssa. Ratkaisun on oltava kestävä sillä muutoin ei kannata rakentaa tuhottavaksi.


    • jous

      Maailmanjärjestys muuttuu.

      Boliviassa MAS:n edustaja istuva presidentti Evo Morales, alkuperäisasukas, voitti presidentinvaalit reilusti 63 % kannatuksella.
      MAS on sosialismiin pyrkivä antikapitalistinen liike. Se nojaa tukensa kansalaisjärjestöhin ja hallitus niiden tuella on edistänyt demokraattisia uudistuksia. Päinvastaisia kuin EU maissa. Siellä on kehitetty teollisuutta ja sotua yhtä aikaa. Kaasulähteet on kansallistettu ja luotu valtiollista lentoliikennettä, nostettu minimipalkkoja ym.
      MAS voitti enemmistön parlamentissa senaattiin ja alahuoneeseen. Morales sitoi edistyksen Kuuban ja Venezuelan esimerkkiin.
      MAS on voittanut jokaisen vaalin vuoden 2005 jälkeen, jolloin Morales valittiin presidentiksi.

      Demokraattinen kehitys on mahdollista myös lännessä.Sen välttämättömyys kasvaa joka päivä. Leikkaus- ja kuripoltiikka on tullut tiensä päähän.
      Pääoma ja kansat eivät ole veljiä keskenään. Pääoma painaa kansojen niskassa ikeenä vapaalle kehittymiselle.

      • Ilman pääomia ei ole kehitystä! Tyhjätaskut eivät taloutta nosta!


    • papua riittää

      "Ilman pääomia ei ole kehitystä! Tyhjätaskut eivät taloutta nosta! "

      Kyllä nostavat.
      Pääomia on. Niistä ei ole pulaa. Ne on haettava kiertokulun piiriin laiskanlinnoistaan.

      • Timo Espoosta

        Pääomat ovat kiertokulun piirissä. Mutta, ei se sitä tarkoita, että ne jaettaisiin asiaan kuulumattomille.
        Kun et kuitenkaan tiedä, niin kerron, että pääomat on sijoitettu yritys- ja liiketoimintaan eri tavoin edistämään niitä.
        En tähän listaa missä ja miten pääomat edistävät kansantaloutta ja työelämää - Sinun on ihan itse pystyttävä selvittämään tämä itsellesi.
        Älä kuitenkaan lue niitä Marxin höpötyksiä. Hänen aikanaan ei ollut mitään nykyajan kaltaisia sijoitusinstrumentteja.


      • Et liene papu huomannut jotta vain sosiaalitoimisto sijoittaa tuottamattomiin kohteisiin. Kyllä pääomaa saa käyttöönsä jos on hyvä kohde saatavilla. Muutoin pääomat loppuvat ja kurjuus voittaa alaa.

        Ilman pääomaa ei olisi

        asuntoja
        teitä
        rautateitä
        autoja.
        ei edes polkupyöriä
        kouluja
        sosiaalitoimistoa
        kirkkoja
        jne.
        ei olisi mitään mitä olet tottunut näkemään kun silmäsi aukaiset!

        Kaikkiin noihin tarvitaan pääomia joten niitä kannattaa varjella poliittiselta peliltä ja poliitikoilta jotka eivät ole niistä vastuussa omalla varallisuudellaan.


    • olin 1965-77

      aktiivisesti mukana kommunistien toiminnassa ja kun lukee nyt näitä juttuja,niin sam tyhjäpäiväinen "pask.njauhanta" jatkuu.
      Milloinka opettelette tekemään työtä ja kantaman vastuuta.

      pst. siihen aikaan vasemmiston nuorisoliikkeessä oli mukana paljon jengiä ja se johtu siitä,, että olivat ainoita paikkoja, " seminaarit", missä sai juoda ja huorata.

      Eläköön " utopia, eläköön tyhmyys" ja eläköön vallankumous.

    • köliperä

      Juoppopersukin näköjään ehti palstalle. Heitä riittää. Komukin osaa napata. He nappaavat siististi mukavan rupattelun lomassa.

      "Pääomat ovat kiertokulun piirissä. Mutta, ei se sitä tarkoita, että ne jaettaisiin asiaan kuulumattomille. "

      Oikein. Pääomat on työn tulos ja ne kuuluvat kiertokulussa hyödyttämään työn tekijöitä.
      Asiaan kuulumattomat pihistävät pääomia veroikeitaisiin ja siirtävät niitä myöhemmin omaan kerskakulutukseen.
      Pääomille olisi tarvetta suurestikin. Lepäävät varat voisi sijoittaa mm. voittoa tuottamattomaan homerakennusten tai teiden korjaamiseen. Mutkan kautta ne tuottaisivat yhteiskunnalle edistystä. Pääomia päästetään lomailemaan asiaankuulumattomien käsiin ja se on väärin. Hallituksen tulisi ryhtyä kiiruusti toimiin niiden saamiseksi kiertokulkuun.

      • Jos pääomia alkaa sijoittamaan tuottamattomasti ne häviävät ja samalla menee meidän tuntemamme maailma. Ilman pääomia ei mistään tule mitään.

        Kyllä pääomia voidaan laittaa tien korjaamiseen mutta se edellyttää tavalla tai toisella tiemaksujen lisäämistä, näinhän esim. Norjassa toimitaan kun tehdään suuri tie. silta tai tunneli investointi niin siitä aletaan keräämään tiemaksua kunnes siihen sijoitettu raha on koottu tien käyttäjiltä korkoineen. Tuo voisi olla meilläkin hyvä keino pitää tieverkkoa yllä, vai olisiko? Nythän me maksamme sitä veromuodossa.

        Jos puhutaan pääomista niin ainoastaan yrittäjillä ne ovat oman työn tulosta mutta palkansaajiolla ne ovat työnantajan työn tulosta joka työnantaja on ostanut sen työpanoksen sovittuun hintaan. Sen palkkatyön tuloksia ei voida tavallasi käsittää vaikka mielikin tekisi.

        Sama on hometalojen kohdalla kunhan vaan joku maksaa sen korjauksen esim. vuokrankorotuksina. Maailmahan ei toimi kuten sosiaalitoimisto eli rahaa ja muuta varallisuutta jakamalla vastikkeettomasti ja siitäkin pitäisi päästä eroon eli sosiaaliturvakin pitäisi saattaa vastikkeelliseksi eli sen korvaus olisi tietty määrä yhteiskuntapalvelua. Se olisi tervettä ja vähentäisi syrjäytymistä sekä pitkäaikaistyöttömyyttä kun kukaan ei pääsisi siihen putkeen enää.


    • opol

      Maailmanjärjestyksen muutos edellyttää sota-aseettoman maailman rakentamista.
      Sen toteutumiseen ei riitä yksistään rauhantyö niin arvokasta kuin se onkin.
      Muutoksen ydin on yhteiskunnallisten muutosten toteuminen. Se taas ei tapahdu ilman ihmisten aktiivista toimintaa.
      Maailmasta tulee poistaa nälkä, kurjuus, toisen ihmisen alistaminen ja riisto sekä palauttaa ihmisen ja luonnon tasapaino. Luonnon suojelu ja ilmastonmuutoksen torjuminen ovat välttämättömiä.
      Muutoksen airueita on myös lasten oikeus koulutukseen ja sivistykseen.

      Natot ja muut sotaliitot ja -toimet ovat suuri este muutokselle. Rauhanliike ei saa sivuuttaa Natoa rauhantilan pahimpana esteenä.

    • mi ral

      Nimimerkki "Työeläkeläinen" vahvistaa, että pääomat kapitalistisessa käytössä voivat levätä laakereillaan mikäli eivät tuota voittoa. Pääomien tuotto ei tunne ns. tuottamatonta sektoria. Näkemyksen mukaan kirjastot, koulut, terveyskeskukset ym ovat myrkkyä kapitalismille.
      Yhdyn näkemykseen. Kapitalismi ei kykene mukautumaan korkean tuottavan teknologian aikakauteen. Maailman on kuljettava eteenpäin ja sitä kahlitsevat rakenteet on purettava.
      Suurin rakenteellinen este edistyksen tiellä on kapitalismin tuotantotapa.

    • eits

      Kapitalismin talousopin valtavirta on liberalismi. Tuotanto ilman sääntöjä ja työehtojen sääntelyä.
      Talousoppi perustuu suureen työttömien vara-armeijaan. Mitä enemmän työttömiä, sitä paremmin kapitalistit voivat säännellä (paradoksi) palkkoja mielivaltansa mukaan.
      Uusi teknolgia parantaa paljonkin työn tuottavuutta. Se antaisi mahdollisuuden laajentaa tuotantoa uusille aloille tai lyhentää elinkaaren työaikaa tai kehittää ns tuottamattomia aloja kuten terveydenhuoltoa, vanhusten hoitoa, koulutusta.

      Kapitalismi paiskaa ihmisen kylmästi sivuun ja vieläpä syyttää tätä talousvaikeuksista.
      Uusi maailmanjärjestys on välttämätön. Kansalaisyhteiskunta ilman kapitalisteja.

    • evell

      Työttömyyteen liittyen porvarien oppi siitä on kammottava. Ensinnäkin palkkatyöläinen leimataan johdettavaksi, työkäsiksi ja niitä ovat vähempiarvoiset ihmiset.
      Työläinen olisi yksinkertainen tollo eikä tulisi toimeen ilman hyväntahtoisia työnantajia.

      Lännen sodat synnyttävät miljoonapäisiä pakolaisvirtoja. Lännen kapitalismi synnyttää ja hyväksyy rasistimieliset virtaukset omaa syyttään onnettomaan asemaan joutuneiden elämän vaikeuttamiseksi.
      Ilmiö ei ole yksin suomalainen (perussuomalainen rasismi) vaan läpi EU:n.

      Kapitalististen blokkien välit markkina-alueista kiristyvät. Länsi, joka on menettämässä asemiaan, kiristää sotilaallisia otteita ja uhkaa maailmanrauhaa.

      Kansoilla on yksi hyvä vaihtoehto. Voitonsaalistukseen perustuva yhteiskuntamuoto pitää muuttaa ihmisten ihmiskunnaksi, jossa kansallisuudet voivat elää sovussa rinnakkain.
      Suomen tulee palata puolueettoman maan statukseen ja purkaa kaikki naton kanssa solmitut sopimukset. Rauhanomainen Suomi voisi olla edelläkulkija demokraattisessa muutoksessa.

      • Niinhän se on ”mi ral”, ainoastaan kapitalismissa yleensäkään kerääntyy pääomia joilla sitten voidaan tehdä esim. tuolla aiemmin mainitsemiani asioita. Kun nuo baltit ja muut sosialismin orjat vapautuivat siinä -90 luvun alussa niin eipä ollut sen reilun 40 vuoden aikana juurikaan kertynyt pääomia sosialismin kourissa vaan piti heti alkaa lainaamaan jotta saatiin taloutta pyörimään.

        Pääomathan ovat varallisuutta joita sijoitetaan kehitykseen, kohteisiin jotka ajan myötä tavalla tai toisella maksavat sijoituksen takaisin korkoineen. Kirjastot, koulut ja terveyskeskukset eivät ole myrkkyä kenellekään mutta ne on rakennettu yhteiskunnan varoin eli verorahoilla, paitsi jos ne toimivat vuokratiloissa jolloin omistaja voi olla yksityinen tai joku kiinteistöyhtiö.

        Eniten rakenteiden kehitystä rajoittavat työntekijöiden järjestöt koska ne ovat naulanneet omat kantansa kiinni jo kymmeniä vuosia sitten eikä mistään enää neuvotella kun kuvitellaan jotain saavutettuja etuja olevan oikeasti olemassa. Talouselämä muutoin työnantajineen olisi koko ajan kehittämässä toimiaan aina yleisen taloustilanteen mukaan. Työn puolella kuitenkin ainoa jousto on työttömien lisääminen ja se ei todellakaan ole työnantajien vika.

        Kyllä ”evell” palkkatyöläinen on johdettava työkäsi jolle työnantaja antaa tietyn tehtävän josta maksetaan sovittu korvaus eli palkka. Ei työntekijän sovi alkaa tekemään omiaan vaan työnantaja määrää sen mitä tehdään ja koska ja missä. Läheskään kaikki työläiset eivät todella tule toimeen ilman työnantajaansa sillä muutoinhan he olisivatkin yrittäjiä.

        Jos maailmanrauhasta puhutaan niin sitä tänään uhkaavat erilaiset terrorijärjestöt, muutama sosialismiin kallellaan oleva kuten ehkä Kiina sekä jälkikommunistinen Venäjä. Lännen puoleltahan vain pyritään hieman rauhoittamaan tilanteita koska ne käyvät kovin ankariksi siviiliväestölle. Me ja muu länsi haluaisimme vapaata demokratiaa kaikkialle koska se on eniten rauhaan haluava hallintomuoto.

        Nytkin kun Hong Kongin porukka haluaisi vapaat demokraattiset vaalit niin komut Pekingissä kokevat sen niin vaaralliseksi, että eivät voi sallia. Mitä virkaa kommunismilla on silloin jos se vastustaa vapaata ihmisten olemista ja demokratiaa? EI MITÄÄN!!


    • b.wook

      Balttien Latviassa toteutui takaperoinen maailmanjärjestys. Kapitalistit pistivät kansallisomaisuuden rahoiksi ja siirsivät länteen. Länsi laittoi maan konkurssiin ja nyt se on EU:n ja Naton protektoraatti. Tällaista voi sattua. Takaperoista kehitystä. Mutta onhan Latvia vapaa olemaan natolännelle kuuliainen oppilas ja he saavat kiroilla vapaasti ilkeän kapitalistisen naapurimaan Venäjän touhuja.

      Latvia ilmentää tasaselvästi kapitalistiblokkien keskinäisen kilpailun häikäilemättömyyttä markkina-alueista. Se on lännen pankeista riippuvainen kiristyksen kohde, halpaa työvoimaa tuottava maa ja laulaa vuorenvarmasti natolauluja. Ukraina joutunee saman kohtalon alle.

      Latvian kohdalla ilmenee maailman kohtalo, mikäli natolänsi voittaa kisan. Kehittynnet natoon kuuluvat kapitalistimaat ryöstävät suuren osuuden maailman varallisuudesta ja muu maailma on sille raaka-aine ja orjatyövoiman lähde.
      Tähän tulee muutos. Ellei tule, lännen kapitalismi hukuttaa maapallon saasteisiin ja tuhoaa ilmaston.
      Uusi maailmanjärjestys ei ole tollojen kapitalistien ja niiden juoksupoikien maailma. Uusi maailma on vapaiden ihmisten ja työyhteisöjen maailma ilman riistoa, kansallisuussortoa ja aseita. Muuta tietä ei ole. Täysin päinvastainen, mihin lännen kapitalismi on sitä suuntaamassa.

      • Taidat olla niitä Moskovan trolleja "e.book" muutoin en usko noin typerää väitettä kenenkään esittävän.

        Mistä ihmeestä sosialismin kukistuessa niitä kapitalisteja löytyi Latviaan? Ei niitä siellä ollut, mahtaakohan olla todellisia kapitalisteja tänäänkään?

        Baltianmaiden surkeana kohtalona oli olla kommunismin riiston kohteena ja vapautuessaan tuosta komuikeestä niillä ei ollut latiakaan vapaita pääomia vaan kaikki olivat, jos yleensä jotain oli, Moskovan pankissa mista en usko niitä saadun nostaa omaan käyttöön.

        En oikein sanoisi noita maita pankkien kiristyskohteiksi vaan pankkien on lainaamansa rahat saatava takaisin sillä eihän pnkeilla juurikaan ole omaa rahaa vaan ne lainaavat sitä muilta ja vain lainan anto keskittyy pankkeihin. Onhan pankkikin vastuussa noista muilta lainaamiltaan rahoista joten raha kiertää ikuisesti pientä korvausta, jota sanotaan koroksi, vastaan.


    • Venäjä on pakotettu kehittämään omaa teollisuutta. Alkuunhan 1990 luvulla kaikki lännestä tuotu oli pop ja oma tuotanto jäi jalkoihin.
      Venäjällä on pääomia omasta takaa. Siellä on mahdollisuus myös kansallistaa lännen pankkeihin viedyt kansalta varastetut pääomat.

      Venäjältä on kuulunut sivu-uutisina lausuntoja sellaisesta protektionismista, jossa edellytetään tilaamaan tuotteita venäläisistä firmoista. Mikäli vielä sijoitetaan uuteen tuotantoon, teollisuustavaroiden omavaraisuus kasvaa. Raaka-aineita maasta ei puutu.
      Toinen suunta on BRICS maiden yhteistyön kehittäminen. Jokainen erillinen BRICS maa joutuu olemaan varuillaan lännen kapitalismin toimien suhteen. Maat ovat sopineet yhteisen kehityspankin perustamisesta ja se olisi vastapainona IMF:lle ja Kansainväliselle valuuttarahastolle. Maat myös voivat yhteistyön avulla korvata lännen korkean teknologian vientikieltoja
      BRICS kuuluu Brasila, Venäjä, Kiina, Intia ja Etelä-Afrikka.

      Maailmankaupan ja teollisuuden ylivalta ei ole enää lännen kapitalismin hallussa. Lännen boikotit, pakotteet ja pakottaminen eivät ehkä kauaa enää tepsi. Kuuban, Pohjois-Korean, Iranin kauppasaarrot purkautuvat hiljakseen lännen tahdosta riippumatta.
      Tässä on eräs syy myös haluta mahdollisimman monta pikkukapitalismia Naton helmaan. Sekin linja on tiensä päässä. Nato sotii vielä jonkin aikaa tahtonsa mukaan mutta vastapaino kasvaa. Nato itse saattaa hajota. Viittaan Turkkiin, ISIKSEEN, kurdeihin, Syyriaan jossa vyyhdissä natomaat ja kansalliset itsemääräämisoikeudet ovat aika lailla solmussa eikä tilanne ole enää natomaiden hallinnassa.
      Uusi maailmanjärjestys edellyttää lännen sitoutumista rehtiin kansojen väliseen kaikkia hyödyttävään yhteistyöhön ja sodista luopumista.

      • Kuulehan, punikki. Kerroit terävä Lapin sodan kumoavan ns. "ajopuuteorian".

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12716960#comment-71858865-view

        Mutta et ole vieläkään pystynyt osoittamaan, että miten se tapahtuu.
        Ovatkohan kaikki viestisi samanlaista puutaheinää kuin tuo Kallen linkittämä viestisi?
        Siinä ei ainakaan ollut mitään päätä eikä häntää - yhtä kommunistista puppua kaikki.

        Joten sinun uskottavuutesi palstalla kärsii jatkuvasti valheittesi ja huuhaa-juttujesi takia. Kukaan ei voi koskaan tietää, että kirjoitatko viestissäsi valheita vai onko se pelkkää huuhaata alusta loppuun.

        .........................


      • Katsohan punikki ymmärillesi kotonasi - ja mahdollisella työpaikallasi.

        Teehän sitten lista BRICS-maissa kehitetyistä työntekoa ja elämistä helpottavista laitteista ja menetelmistä - BRICS-maissa kopiotuja tuotetteita ei lasketa mukaan.

        Entä lääkeaineet ja hoitomenetelmät?
        Kallen mielestä kommunisteille ei pitäisi antaa kuin kommunistivetoisessa maassa kehityltyjä lääkeaineita ja heidän hoitamiseen käytettäköön vain ja ainoastaan kommunistivetoisessa maassa kehiteltyjä laiteita hoitomenetelmiä.
        Kapitalistilääkkeet ja hoitoimenetelmät voivat nimittäin aiheuttaa näppyjä kommunistin herkälle hipiälle - ja sitähän me emme tietenkään halua.

        Mitä mieltä sinä olet - pitäisikö kommunistejakin hoitaa kapitalistilääkkein ja hoitomenetelmin näppuriskistä huolimatta?

        Ja älä unohda tehdä listaa kommunistivetoisessa maassa kehitellyistä elämistä ja olemista helpottavista keksinnöistä.
        Siitä listasta ei taida tulla kovinkaan pitkää, vai mitä luulet punikki?

        ..............................


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe