Mistä tietää, että tehoaako dieetti

ihmettelen vain

Siis kun sanotaan, että kannattaa laihduttaa vain noin kilo viikossa. No, ongelmana on se, että ainakin minulla saattaa paino vaihdella parikin kiloa jo yhden vuorokauden aikana, joten en pysty millään olemaan varma siitä, että ovatko esimerkiksi kuukauden aikana pudonneet neljä kiloa pelkkää sattumaa, vai onnistuneen laihdutuksen tulos.

Ei oikein kiinnostaisi sekään tilanne, että sitä kuvittelee laihtuneensa, jatkaa samaan malliin, ja heti seuraavalla viikolla kaikki muka kadonneet kilot ovatkin tulleet takaisin. Tässä on nimittäin itsellä sen verran paljon ylipainoa, että en halua tuhlata viikko- ja kuukausikaupalla aikaa epäonnistumisiin.

66

3608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+7

      Minä käyn vaa'alla joka aamu vessakäynnin jälkeen. Paino vaihtelee silloinkin jonkun verran, mutta suunnan näkee. Jos on paljon ylipainoa, niin kärsivällisyyttä kannattaa kasvattaa. Minä olen laihduttanut 20kg alle 500g/vko, ja tarkoitukseni on tehdä painonpudotuksesta mieluummin pysyvä kuin nopea. Vielä on 20kg edessä, eli urakka on puolessa välissä.

      • Ön eri päinöjä

        Kyl päinöään vöi myyttää jös hälyää


      • hoitaja.
        Ön eri päinöjä kirjoitti:

        Kyl päinöään vöi myyttää jös hälyää

        Prinssinakki "öökköshäiriö" Jannu on herännyt. Taputtakaa.


      • önkö mynäää
        hoitaja. kirjoitti:

        Prinssinakki "öökköshäiriö" Jannu on herännyt. Taputtakaa.

        Vieläkö se haluaa munaa toltä ääkköseltä :D
        Säälittävää.


    • cuba libre

      Kannattaa "tuhlata" aikaa loppuelämä siihen, että saa ne painoasiat kuntoon. Ei sitä tarvitse kuin kerran muuttaa se ruokavalio sellaiseksi, niin se on sitten siinä.

      Hyvät uutiset: Kun pitäytyy ruokavaliossa, ei ne kilot mistään puun takaa takaisin tule.

      Yhden lisärasvakudoskilon hankintaaan kun tarvitaan 7000kcal energiaa. Pelkäätkö tosiaan että "dieettaat" vahingossa 1000kcal/d mikä ylipainoisella tarkoittaa sellaista yli 4000kcal ruokavaliota koko viikon läpeensä.

      • 18+9

        Oikein on, että yhden kilon lihomiseen tarvitaan 7000 kcal energiaa yli sen, mitä kuluttaa.


      • treenaaja mies.

        Riippuu onko ylipainoa 30 kg vai 5 kg. 30 kg ylipainolla kun treenaa niin näkee että laihtuuko puttoko se paino. Jos ei parissa viikossa lähde 3 kg niin voi sanoa että ei laihdu. 5 kg ylipainolla ne kilot ei lähde kovin helposti.


      • 6+11
        18+9 kirjoitti:

        Oikein on, että yhden kilon lihomiseen tarvitaan 7000 kcal energiaa yli sen, mitä kuluttaa.

        Olen vähän samoilla linjoilla vaa'an tuijottamisen sijaan kannttaa keskisttyä siihen, että syö terveellisiä ruokia. Liikkuu terveellistä syömistä tukevalla tavalla ja tekee jotain muuta itselleen mielekästä. Vaa'alla käyminen ei juurikaan laihduta ja päivä- tai viikkotasolla painon vaihtelua ei kannata seurata syistä, jotka aloittaja itsekin toi esille.


      • on aika rankkaa

        Ei pidä paikkaansa. Jos esim. sairastaa kauan kilpirauhasen vajaatoimintaa, niin kiloja tulee heti, jos ruokavalio ylittää 1200-1400 kcal vuorokaudessa, nimimerkin koettu on vuosikymmenien ajan. Liikuntana kotiaskareet ja kaikkea pientä vesijumppa x 2/vko säännöllisesti.


    • 19+6

      No esimerkiksi mittaamalla vaikka vyötärönympärystä? Jos vyötärö pienenee, vaikka paino vähän heittelee, tietää laihtuvansa. Samoin laihtumisen näkee siitä, että vaatteista tulee liian isoja.

      • Masukas

        Aivan, vyötärön ympärysmitan mittaaminen ja vaa'alla käyminen samaan aikaan päivästä, miteluiten aamulla enenn kuin on syönyt mitään, kertovat parhaiten missä mennään.


    • niinkomitä

      Vaatteet venyvät muutaman päivän käytöstä. Voi tulla kivana yllätyksenä pesusta tullut vaate onkin yhtäkkiä liian kireä. Peili, mittanauha ja vaaka yhdessä ovat parhaimmat mittarit.

      • 19+6

        Muutama päivä harvoin on riittävän pitkä ajanjakso mitata laihtumista muutenkaan.


      • Aivanniin64246875311
        19+6 kirjoitti:

        Muutama päivä harvoin on riittävän pitkä ajanjakso mitata laihtumista muutenkaan.

        Näin on. Sama pätee myös siihen vyötärön ympäryksen mittaamiseen. Kannatta mitata harvemmin eikä huomioida alle pArin kilon tai useamman centin muutoksia.


      • laihduttanut mies.
        19+6 kirjoitti:

        Muutama päivä harvoin on riittävän pitkä ajanjakso mitata laihtumista muutenkaan.

        Liikkumalla laihtuu ja syömälla terveellisesti. Sokeri ja hiilarit pois nin on ihme jollei laihdu. Itse laihduin 33 kg joskus jättämällä sokerin, kaljan ja herkut pois. 6 kk aikana lähti 33 kg.


    • cuba libre

      Niin se menee, että muutama viikko on pienin aikajakso, jolla nyt jotain laihtumista huomata. Pienemmillä aikaväleilla se on nesteet, minkä vaihtelun huomaa kyllä. Mikäli nyt haluaa mahdollisimman tarkasti seurata painonsa kehitystä, aamupainot digivaa'alla vessassakäynnin jäkeen, niistä viikon keskiarvo. Tämäkin saattaa pysyä samana pari viikkoa vaikka laihtuisi jopa yli kilon viikossa...

      Mutta järkevämpää olisi olla toljottamatta sitä vaakaa niin. Ottaa vaikka yhden punnituspäivän / vko. Ja huomioi sen, että seuraavan viikon punnituspäivänä lukema voi olla korkeampi, vaikka laihtuisi yli kilon viikossa...

      Minulla voi aamupaino muuttua sellaiset 4kg ihan samoilla rasvoilla ja helposti.

    • Mantelit

      Täytyy kyllä heti ensimmäiseksi sanoa että jos mielestäsi painonpudotus on "tuhlausta" jos ei se koko aika putoa kiloa viikossa niin et ole tosissasi laihduttamassa. Jokainen garamma alas päin on hyvä.

      Paino voi vaihdella niin monesta syystä, syömiset, juomiset, liikunta, kuukautiset, lääkkeet.

      Tottakai se paino päivän aikana vaihtelee, aivan turha kytätä sitä vaakaa aamulla, päivällä ja illalla. Käy vain aamuisin punnitsemassa, vielä parempi olisi kerran viikossa, silloin näet miten se putoaa pidemmällä aika välillä.

      Painohan voi eilen olla pudonnut, tänään noussut, huomenna samassa ja ylihuomenna humpsahtanut reilummin alas

      • cuba libre

        Ei se todellakaan ole tuhlausta etsiä itselleen sopivaa terveellisempää elämäntapa. Hoikkuuden onnea ei löydy
        - Laihdutushömppätuotteista
        - "Tieteellisesti" todistetuista laihdutustutotteista
        - Pussikeitoista
        - Suurin pudottaja ohjelmasta
        - Nopeasta dieetistä -- dieetti ei ole elämäntapa
        - Ketokarppaamisesta

        Se löytyy
        - Pysyvistä ruokavaliomuutoksista. Suuret muutokset eivät yleensä ole pysyviä, askel kerrallaan siis.
        - Pysyvistä muutoksista harrastuksissa
        - Pysyvistä muutoksista elämään yleensä


    • keski-ikäinen ihmine

      Olet jo saanut ihan hyviä vastauksia, mutta "pistämpä" lusikkani soppaan... ;)
      Jos painat esim. 50 kg tänä aamuna ja huomenna 52 kg ja ylihuomenna 48 kg menee se kaikki tavanomaiseen painon vaihteluun. Jos sen sijaan painat vielä parin viikon päästä 48 kg (tai vähemmän), eikä paino ole juurikaan käynyt yli 50 kg:n tässä välillä, voidaan sanoa että dietti on ruvennut tehoamaan... Mutta kuten jo jotkut kirjoittikin, ei paino ole ainoa mittari. Myös vaatteet ja mittanauha ovat hyviä mittareita - muistan kuinka itselläni joskus vuosia sitten painoin syksyllä pari kiloa enemmän kuin olin painanut keväällä - mutta silti olin ns. laihtunut; sellaiset vaatteet mitkä oli olleet keväällä sopivia "pyöri päällä" ja keväällä tiukat vaatteet oli sopivia...
      Lisäksi ainoa asia ei ole se laihtuminen, vaan myös sen saavutetun tuloksen pitäminen ;) Monelle - itseni mukaan lukien - on käynyt sillai että vaikka paino olisi tippunut ja/tai olisi laihtunut, voi hyvinkin äkkiä "repsahtaa" ja tulla lisäkiloja yms.

    • mullekaikkinytheti!

      Seuraa tilannetta puoli vuotta.
      Ota peilin edessä mahaselfie kerran viikossa. Vertaa kuvia pitkältä aikaväliltä.
      Pikadieetit ei tehoa, vaikka paino putoaa. Ensin lähtee nestettä, sitten lihasta. Läski lähtee hitaimmin ja vaikeimmin, ja jos lihakset ehtii kadota, läskistä ei pääse eroon kuin punttisalin tai kuoleman kautta.

      • 11111111111212121

        Tämä on itseasiassa valhetta.

        Lihas ei lähde, jos lihasta käyttää. lihas lähtee, kun lihasta ei käytä.


    • Laiheliini34

      Minä yritän syödä mahdollisimman topakasti, ettei paino putoaisi. Vältän kuitenkin terveydellisistä syistä liikaa sokeria ja eläinrasvoja.
      Olen saanut painoa lisää kesän aikana 2 kiloa. Vielä 3 kiloa on tavoitteena.

    • Painoaan hallitseva

      Terveellinen laihdutusvauhti on puoli kiloa viikossa. Älä punnitse itseäsi joka päivä vaan kerran viikossa tiettynä päivänä ja tiettyyn aikaan.

      Vielä parempi, kun et tuijota vaakaa vaan mittaat vyötärönympäryksen. Se on parempi mittari etenkin jos kuntoilet ja löysä läski muuttuu raskaammaksi lihakseksi.

    • fatash

      NaCl eli ruokasuola sitoo nestettä ja suolapitoisen illallisen jälkeisenä aamuna voi puntari näyttää selkeää "painonnousua". Ensimmäisten dieettiviikkojen aikana on turja mittailla rasvakerrosta, sillä kropassa on runsaasti sokerivarastoa...pitää saada päälle rasvanpalaminen energiaksi ennekuin paino alkaa selkeästi laskea...rasvan palaessa myös ylimääräistä nestettä poistuu kehosta. Treenaa, treenaa ja rasva palaa.

    • 33+7

      Ainoastaan kerran viikkossa punnitset itsesi.

      Monesti se peili kertoo koko totuuden.

      • peili ei kerro

        Olihan tuosta peilihommasta tehty tutkimuskin, ylipainoiset eivät näe totuutta samoin kuin anorektikot peilistä, mutta valokuvia katsoessa ennemminkin.


    • boudar

      Mittanauha ja peili kertoo enemmän kuin vaaka.Pitää muistaa se ettei niitä tuloksia nää ihan heti.Ota vaikka valokuva ja mitat 2vkon välein.

    • elämäntapamuutos

      Punnitse korkeintaan kerran kuukaudessa, pienemmällä aikavälillä ei tapahdu mitään pysyvää.
      Paino laskee kun elimistö tyhjenee ja kuivuu, läskin massa ei muutu kahta kiloa vuorokaudessa.

      Tavoitteet vuodeksi kerrallaan, tuttu piti ananasmehudieettejä ja kehui aina kun laihtuu niin helposti 5kg. Lihonut se silti on kokoajan.

    • plipplap

      En tiedä sukupuoltasi, mutta teen rohkean olettamuksen,että olet nainen ;). Minulla ainakin tulee päivä ennen menkkoja ainakin 1 kg lisää, joka sitten häviää kun ne on loppuneet.

      Syitä on monia. Jos syöt tänään vaikka ruokaa, jossa on vähän kaloreita/painoyksikkö ja huomenna samalla kalorimäärällä jossa on paljon kaloreita/painoyksikkö, tietysti sisälläsi on eri määrä tavaraa noina päivinä. Jotkut ruoka-aineet keräävät enemmän nestettä.Suolentoiminta ei välttämättä ole sama joka päivä. Ja niin edespäin.

      Ei siis kannata kytätä sitä painoa jatkuvasti. Kerran viikossa olisi paras, mutta jos etsihhen pysty niin silloin ei kannata repiä peliverkkareita, jos paino vaihtelee päivittäin. Kärsivällisyyttä. Itse oon laihtunut tammikuusta 7 kg ja on tosiaan ollut todella hidas tahti. Oon kuitenkin samalla oppinut laihduttamaan järkevämmin, kuin joskus ennen kun harrastin kaiken maailman kidutuskuureja.

    • fattt

      Siitä kun huomaa laihtuvansa !!!

    • Älä ihmettele!

      "Tässä on nimittäin itsellä sen verran paljon ylipainoa, että en halua tuhlata viikko- ja kuukausikaupalla aikaa epäonnistumisiin"

      Ei nuo sinun kilosi ole hetkessä tulleet, joten eivät ne hetkessä lähdekään. Jos olet lihonut vuosien varrella, laihdut myös vuosien varrella. Kilojen tiputtaminen hetkellisesti on helppoa, mutta painon pitäminen pienemmissä lukemissa vaikeaa.

      Jos todellakin olet muuttanut ruokavaliotasi, neljä kiloa kuukaudessa alentunut paino, on neljä kiloa kuukaudessa laihtumista. Jos sinulla paino vaihtelee parikin kiloa vuorokauden aikana, syöt väärin ja et todellakaan mitään dieettiruokaa.

      Onnistunut laihtuminen vaatii rehellisyyttä itselle, sinulla on selitysvaihe päällä.

    • "ainakin minulla saattaa paino vaihdella parikin kiloa jo yhden vuorokauden aikana"

      Jos olet syömättä eli vesipaastolla 1 vrk:n, niin elimistöstä poistuu hiilihydraatteja, joiden hydroksyyliryhmät sitovat runsaasti vesimolekyylejä. Tällöin paino alenee nopeasti, kun esim. maksan glykogeenivarasto tyhjenee. Glykogeenihan on varastohiilihydraatti, jota on esimerkiksi maksassa ja lihaksissa. Lihasten glykogeeni kuluu vain lihastyön käytössä. Sen sijaan maksan glykogeeni voidaan muuttaa takaisin glukoosiksi koko elimistön käyttöön. Rasvaa ei kuitenkaan ole juuri ehtinyt palaa yhden vrk:n aikana. Samaten voit kerätä kehoosi nopeasti nestettä, syömällä suolaista ruokaa.

      Jos täydellinen paasto jatkuu yli 12h, maksan glykogeenivarastot ehtivät varmasti tyhjennyttyä. Tällöin elimistölle aletaan tuottaa glukoosia glukoneogeneesin eli glukoosin uudismuodostuksen kautta. Glukoneogeneesin raaka-aineina ovat elimistön proteiineista (mm. lihaksista) "puretut"/vapautetut aminohapot, triglyseridin (elimistön varastorasvan) glyseroliosa sekä maitohappo ja palorypälehappo. Eli kun täydellinen paasto on kestänyt yli 12h, alkaa elimistö tuottaa itselleen energiaa etupäässä elimistön proteiineja (mm. lihaksia) hajottaen; elimistön triglyseridien eli varastorasvan poltto on hitaampaa.

      Jos olet laihduttanut maltilla, 1kg per viikko, voisiko olla niin, että olet samalla esim. painoharjoittelun kautta lisännyt lihasmassaasi(?) Hitaassa laihdutuksessa "läski" kyllä palaa, mutta paino voi jopa nousta, jos "höttöinen" rasvakudos korvautuu tiiviimmällä, ja näin ollen painavammalla lihaskudoksella. Otakin vaa´an sijaan mittanauha käyttöön, ja tarkasta ovatko esim vyötärön ja lantion ympärykset pienentyneet. Jos näin on, niin onneksi olkoon! Olet poistanut kehostasi rasvaa, et lihasta.

      Jos painosi laskee muka 4kg kuussa hyvin tiukalla dieetillä, mutta palaa takaisin ruokavalion normalisoiduttua, ei kaikki tuosta 4 kilosta ole ollut rasvaa, vaan osa nestettä.

      Kysy joltakulta rav.terapeutilta neuvoja laihdutukseen ja ole sitkeä! Kyllä se läski vähitellen lähtee. Eihän se yhdessä yössä kai tullutkaan!

      Muista sitten että laihdutat omasta halustasi etkä kenenkään toisen käskystä tai vaatimuksesta, jolloin dieetti helposti epäonnistuu!

      (P.S. Olen itse huono laihduttaja, onneksi painoni ei ole koskaan alkanut 6:sta suuremmalla numerolla.Taas kuitenkin pitäisi laihduttaa.)

      • sisävälysmittatikku

        " lantion ympärykset pienentyneet."

        Sisäkumistako?


    • pieni neliösumma

      Kuvaaja.

      Ei kun ruksii vaan ruutupaperille kilot ja ajat.

      Piisrtää jonki kuvaajan ruksien kautta.

      Äkkiä sitä huomaa, onko painolla taipumus alentua vai ei.

    • Paras laihdutustapan

      Olen pudottanut itse joitakin kiloja seuraavalla tavalla:
      < Aluksi pudotan vähemmillä ruoka-annoksilla noin kaksi kiloa pois, jään itselle sopivaksi ajaksi tähän pari kiloa kevyempään olotilaan. Jonkun ajan kuluttua taas kilo tai kaksi pois ja taas jään tälle "portaalle". Syömisrytmi ja -tapa jää paremmin mieleen millä tavalla paino ei lähde taas uuteen nousuun vaan pysyy tällä pudottamallani tasolla. Jatkan taas sopivan ajan kuluttua ja pudotan kilon tai kaksi pois.
      Näin mennään eteenpäin askelma kerrallaan kuin porrasaskelmia laskisi alaspäin ja jäisi aina seuraavalle ala-askelmalle itselle sopivaksi ajaksi, kunnes jatkaa taas painon pudottamista.
      Näin paino ei sahaa ylös ja alas, vaan välillä kuunnellaan omaa olotilaa ja syömistä välillä. Olo tasaantuu, syömisrytmi tasaantuu, ruuan määrä tasaantuu ja mikä parasta, paino laskee eikä sahaa edestakaisin. Kun paino on pudotettu pysyväksi, jäädään siihen sopivaan ruokailutapoihin ja rytmiin. Pieni herkuttelu välillä ei haittaa, kun muistaa tarkkailla painoaan.

    • Kielet vyön alla

      Meille hankittiin lukollinen jääkaappi!
      Painot alkoivat pudota pelottavaa 4kg / kärsä - vauhdilla.
      Kadonneita kiloja on haettu oikein koirien ja kissojen kanssa, ei ole yhtään vielä löytynyt. Eppäillään naapurin nauravaa akkaa, kun käryttelee nuita lohkoperunoita harvase päivä.
      On niin Punaset posketkin että...

    • elektrodi

      Ensinnäkin tuo parin kilon vaihtelu viittaa ilmeisesti aamu- ja iltapainoon

      Tarkimman mittaustuloksen saat, kun herätessäsi käyt vessassa etkä juo vettä paljoa. Sama aika, sama menetelmä. Avuksi voit ottaa vaa'an jossa on elektrodit jaloille, täysin tarkkaa tulosta tuo ei anna sillä sähköimpulssi rajoittuu vain jaloista lantioihin, ja loppukeho arvataan annettujen tietojen perusteella.

      Mutta niin, tärkeintä on sama aika ja aamupainolla mittaaminen.

    • anttraxiebola

      Otto von Bismarck sanoi että terve ihminen on tuottava ihminen, ja kyllä sen huomaa kun 193 kiloinen tuttu syö paskat housussa kirkolla ruokaa ja hakee vielä pari lautasellsita jauhelihakeittoa lisää. Tikkurilassa. Jo 1950 luvulla huomattiin että puoli kiloa viikossa on sopiva laihdutusmäärä. Moni pyrkii ihmelaihdutuksiin mutta varaisi painon pudotukseen 2 tai 3 vuotta. Mutta kun Painonvartijat oli Suomessa niin suurin osa lihoi takaisin entisiin mittoihin kun katsoi että taas on oikeus syödä. parempi on kun ei syö kello 18 jälkeen yhtään mitään. Ja syö sellaisisa ruokia joista tulee hyvä olo muttei liikaa kaloreita. Juoskaa ja kuluttakaa syömänne ruoka sillä ihmisen keho on peräisin kivikaudelta ja 200 000 vielä akuempaa jolloin jouduttiin liikkumaan paljon, eikä eletty liian vanhaksi ...

    • nainennnnnnnnn

      jos olet nainen, niin ota huomioon myös kuukautiskierto ja hormonitasojen heittelyt. itellänikin laihdutuskuuri menossa ja voi että kyrsii, kun joka kuukausi kuukautisten aikaan paino nousee 2-3kg. ja sama ovulaation aikaan, tulee aina silloin aamupainoon n. kilon hyppy. mutta se tunne on huippu, kun näiden hyppyjen jälkeen paino saattaa olla pienempi kuin esim. ennen kuukautisia. mulla ainakin noi hormonit aiheuttaa hirveesti turvotusta, ihan sama mitä tekisi tai söisi. raskaudenkin aikana paino nousi 15kg, mutta 3 viikkoa synnytyksestä paino laski takas lähtöpainoon.

    • erkka_er 1987

      joo no painoa on vähän tullut, mutta olen jo laihtumaan päin.terkka

    • Painonpudotus on pitkäjänteistä puuhaa, painoa ei kannata tarkkailla päivittäin vaan viikoittain jolloin huomaa 1-3 kk trendistä mihin ollaan menossa.

      Ehkä sinusta vaan ei ole painonpudottajaksi?

    • pöntis

      kyllähän sen tuntee kun numerot vvvvssa mitta´nauhassa suurenee myös suuri on kaunista

    • Alissaa

      Oikein on, että yhden kilon lihomiseen tarvitaan 7000 kcal energiaa yli sen, mitä kuluttaa. http://goo.gl/S1jHLK

    • PuoletSen

      Loiri pudotti 70kg ja sen kyllä huomas, tosi girugin avulla leikattii puolet sen paskamahasta=

      • ota selvääääää

        Ei leikattu yhtään vaan ohitettiin koko vatsa.


    • Puntari Roskiin!!

      Et voi epäonnistua, jos yksinkertaisesti jatkat terveellisesti syöntiä. Lopeta neuroottinen painon tarkkailu, ja keskity siihen mikä on tärkeää: siihen, että saat ruoasta hyvän ja kevyemmän olon. Ja terveytesi kiittää!

      Ihmisillä on monenlaisia käsityksiä terveellisestä ruokavaliosta. Siksi kysynkin sinulta, mitä syöt? Et kai ole jollain "ihmedieetillä"? Laihtumisen täytyy lähteä täydellisestä ja pysyvästä ruokavaliomuutoksesta, muuten saat kilot takaisin aina. On ihmisiä jotka puhuvat, että kun "mikään ei auta, kaikkea on kokeiltu".
      Osaa ne jotkut olla tyhmiä, ei voi muuta sanoa! Poikkeuksena ne hyvin harvat, joilla laihtuminen on jostakin sellaisesta asiasta kiinni, mihin itse ei voi vaikuttaa.

    • jjuppotukki

      Laske jokaisen viikon keskiarvo. Eli 7 päivän välein katsot mikä on sen viikon keskiarvo ja jos ja kun keskiarvo tippuu joka viikko niin ollaan oikealla tiellä.

    • oswigso

      Ensinnäkin kannattaa tutustua anatomiaan ja siihen kuinka paljon "lihoo" kun juo 2 litraa light-cokista ja syö 500g salaattia kalalla ym. ;)

      Sinun täytyy punnita aamulla, tyhjällä vatsalla. Ja dieetistäkin riippuen paino ei todellakaan mene lineaarisesti, vaikka rasvaa jopa samanverran palaisikin joka viikko.
      -Paino liikkuu varsinkin alussa pois nesteenä, joka saattaa myöhemmin palailla ja antaa ymmärtää ettei mitään ole tapahtunut. - Turhauttavaa, varsinkin ellei ole ylipainoinen - saati mies, joka kuluttaa jo pelkästään biologisen lihasmassansa avulla.
      Ja aineenvaihdunnan hidastumisen tuntee viluna, jolloin todella kannattaa buustata itseään liikkeelle. (Ja tietty, jos kalorit liian alhaalla niin edes manteleita välipalaksi. Paastoaineenvaihdunta-kaloritarve normi-aikuisella yleensä max. 400kcal/pvä, joka voi parissa päivässä laittaa ruumiin säästöliekille - viileäksi.)

    • Kolmen lapsen äiti

      Itse lähdin liikkeelle sairaanloisesta ylipainosta, bmi silloin 46,9 (vuosi ja kolme kuukautta takaperin) nyt kiikun merkittävän ylipainon ja ylipainon rajoilla, bmi 31,1.
      Itse punnasin kerran viikossa, lauantaina aamusta ja merkkasin tuloksen kalenteriin ja joka kymmenen kilon jälkeen otin kuvan..Voin sanoa et iteltä oli usko loppua, kun alkuun tuntui ettei paino putoa ollenkaan, kesä, syksy ja talvi paino heilui pari kiloa suuntaan ja toiseen, eikä pudotusta pahemmin ollut tuona aikana kun 8,9kg..
      Kunnes jätin perunan/pastan/riisin pois ja korvasin kasviksilla...et helmikuun alusta, tähän päivään on takana jo 36,4kg tuon 8,9kg lisäksi..
      Mutta senkin tiedän kokemuksesta, että se peilikuva näyttää pitkään samalta kun mitä oli lähtöpaino pudotuksen alettua, oikeastaan mä havahduin positiivisesti peilikuvaankin vasta kun kaikkineen yli 20kg oli takana...Nyt sitten peilikuvassa ei pahemmin valittamista, mutta tavoittelen normaali painoa...

    • voi jee

      Ongelmaan on ratkaisu, aamulla punnitsee, joka aamu.

    • Byhä Olavi

      Käyttäkää aineita sillä exstacyä annettiin rintamalla saksalaisille sotilaille 100 vuotta , 2 vuotta keksimisen 1912 jälkeen, nälän tunteen poistamiseksi. Ja moni on suorittanut yliopiston huippuarvosanoin "luuviuluna" koska läski syö aivoja, tutkittu on. Sama se mistä näläntunne lähtee kunhan lähtee. Toisaalta exstacy käy munuaisiin. Joo tämä ihratynnyri sukupolvi on vaaraksi jo lentomatkustamiselle kun keskivertoihminen painaa enemmän kuin 70 kiloa. Itselläni kaikki mikä voi imeytyä myös imeytyy ja vaikka olen syönyt välillä kerran päivässä, painoin 107 kiloa parhaimmillaan, ja kun tupakoin painoin 63 kiloa vaikka söin rasvaisia Saarioisten brittipiiraita.

    • malla2

      hei 1 7
      annapa hyviä neuvoja millä saisi painoa pois, nyt 80 kg ja tavoite 72 kg vaikka sekin on kyllä vielä ylipainoa,

      • 14+10

        Minä olen tehnyt sen kasviksia ja liikuntaa lisäämällä sekä herkkuja aja annoskokoja pienentämällä. Peruna, riisi, makaroni ja leipä on minimissä.


    • silmänruokaa
    • FakiiriX

      Voi hyvä elämä. Vaa'alla voi toki käydä kerran päivässä, mutta muutoksien seuraaminen alle kuukauden välein on merkityksetöntä. Unohtaa juoda vettä, "laihtuu" 1,5 kiloa ja ihmettelee myöhemmin, miten vissyvesi voi lihottaa.

      Ei syömisestään voi muutenkaan tehdä sellaista pilkunnussuttamista, että säätelee sitä päivittäin vaa'an mukaan. Pienennä annoskokoa ja katso kuukauden päästä, onko paino laskenut. Jos on, hyvä. Sitten vain jatkat samaan malliin toisen kuukauden. Jos paino ei ole enää pudonnut, pienennä taas annoskokoa. Karkkejakin saa syödä ihan koko pussin - siis yhden VIIKOSSA.

      Liikunnasta on hyvä muistaa, että rauhallinen kävely ei auta. Jos lähtee ulos liikkumaan, siellä pitää liikkua niin että se tuntuu. Liikkumisella ei kuitenkaan kannata yrittää kompensoida syömistään. Liikunta on vain laihduttamista helpottava ja painon alhaalla pysymistä edesauttava asia.

      Mitään sellaista dieettiä tai liikuntamäärää ei kannata aloittaa, mitä ei usko voivansa noudattaa lopun elämäänsä. Siksi kaikki naistenlehtien kaalinkyrsäkeitto- tai sitruunaetikka-dieetit ovat täysin idioottimaisia, joille jokainen mistään mitään tietävä nauraa tai huutaa mielentilasta riippuen.

      1) Liikunnan lajeista sen verran, että lihasvoiman harjoittamisen on havaittu tasaavan veren sokeria ja rasvoja jopa pidempään kuin kestävyysharjoittelun, mikä oli monelle yllätys koska vanha oppi sanoi päinvastoin

      2) Juokseminen ei sovi merkittävän ylipainoisille. Ohjelmat joissa pullukoita juoksutetaan, on hulluutta. Siinä menee nivelet rikki muutamassa vuodessa. Merkittävästi ylipainoiselle kävely, uinti ja lihasvoiman harjoittaminen ovat parempia vaihtoehtoja. Juoksu sopii laihoille, normaalipainoisille ja vain lievästi ylipainoisille.

      3) Löntystäminen ei ole liikuntaa. Jos kävelet, kävele reippaasti niin että olet kevyesti hengästynyt. Höpinät siitä että liian kovaa harjoitteleminen ei auttaisi painonhallinnassa on täyttä puppua. Toki paino voi säilyä, mutta lihakseksi muuttuessaan se lisää luonnollista energiankulutusta, eikä lihaksista ilman laittomia aineita liian suuria tule, sitä on turha murehtia.

      4) Riittävä nukkuminen (ajoissa, säännölliseen aikaan nukkumaan!) edesauttaa painonhallinnassa ja tasapainottaa myös aivokemiaa. Tämän kun saisi masentuneille uppoamaan kaaliin, Suomessa ei tarvittaisi puoltakaan nykyisestä masennuslääkityksestä.

    • gggggggggggggggggggg

      Joka aamu punnitsee tyhjällä mahalla 8-9 aikaa, sillon mulla näyttää oikeen tuloksen. Heti nousee aamupv kohti. Tyhjään mahaan 0.5 l vettä, syö ekan kerran 11-12 aikaa ( aamupala ei oo tärkee vaikka sitä hössötetään, turhia kcl )... Vedellä jaksaa kyllä, lenkkeilee tyhjällä mahalla... Ite oon laihtunu 12 kg 2 kk kun tehnyt noin ja syönyt about 1100 kcl päivä. Kyllä on mahalaukku pienentyny, tulee jo kanasalaatista täyteen. 2 kk sitten ei ollu toivookaan, että tuli kanasalaatista täyteen.

    • 4 lapsen äiti bmi 23

      "Itse lähdin liikkeelle sairaanloisesta ylipainosta, bmi silloin 46,9"

      Et sii ollut vielä synnyttänyt?

    • fhudisfa

      ota kuule mitat aamulla ja käy aamulla myös punnitsemassa itsesi. tiedät ainakin lähtötilanteen. päivällä voit painaa kuiteskin useita kilpoja enenmmän ja on totta et aamupainokin vaihtelee luultavimmin joka päivä. mutta suuntaa voit seurata.

    • mies44v

      "Vain" noin kilo viikossa. Mitenniin "vain", sehän olisi vuodessa 52 kiloa. Olisiko sekin "vain"? Ei tietenkään, sehän on hirmuisesti!

      Sekin olisi usealle ihan ok jos laihtuisi kuukaudessa kilon. Se olisi vuodessa 12 kiloa.

      Yksi ongelma lieneeki se, että ihmisillä on hirveä kiire. Laidutukseen kiire ei sovi.

      Et sinä epäonnistu, jos vain pidät uuden elämäntavan etkä sorru herkkuihin.

    • cuba libre

      Laihdutin noin kaksi vuotta sitten. Jos muistelen omaa laihdutustani, niin tein sen vähän turhan tiukalla dieetillä, paino kyllä putosi ja sita seurasin ottamalla aamupainoja ja laskemalla niistä keskiarvoja. Siitä sai kohtuullisen kuvan, joskin suola/nestetasapaino kyllä heiluttelee myös aamupainoa helposti kilon-parin verran. Tiukemmallakin dieetillä se oli kolmisen viikkoa, että sai hyvän varmuuden että kiloja on hieman lähtenyt. Ja kuukauden-parin päästä se kyllä näkyi ja tuntui kun housut eivät enää pysyneet jalassa. Housujen vyötärö tippui koosta 40" kokoon 33", että sellainen viidennes lähti lantioistakin ( vyötärö taisi mennä 120cm->88cm).

      Onneksi tajusin melko nopeasti, että tällä tavoin nousisi tie pystyyn. Sitten lähdin siinä aktiivisesti katsomaan, että miten saisi kertaalleen palasisksi paiskattua ruokavaliota rukattua järkeväksi, siten että se tyydyttää omat tarpeet.

      Pitkä on prosessi. Vähitellen ruokavalioni on mennyt parepaan suuntaan, askel askeleelta sellaiseksi etten niin nipona vatvo sen terveellisyytä, mutta kuitenkin syön suht-koht terveellisesti. Monissa jutuissa tuo on näkynyt, verenpaine on tippunut alas, kolesterolit luonnollisella tasolla, triglyseridit suht alhaalla ilman mitään karppeja jne :)

      Mutta ihan aikusten oikeasti. Prosessi on pitkä. Minulla kesti varsinaisessa laihdutuksessa sellaiset 5kk, mutta edelleen homma jatkuu, 2v1kk mennyt.

    • Ei-enää-niin-pläski

      En nyt kaikkia viestiketjun vastauksia jaksanut lukea, joten varmastikin sanon samoja asioita kuin muut, mutta eipä siinä mitään :)

      Itse aloitin elämäntaparemontin tämän vuoden maaliskuussa. Olen siis 160 cm pitkä alle 30-v. nainen ja lähtöpainoni oli 93 kg. Kuvittelin tuon kokoisena oikeasti, että olin aika vetävä mimmi, mutta karu totuus paljastui tuossa kesällä valokuvista, jotka löysin sukulaiseni kätköistä parin vuoden takaa. Aivan järkyttävää! Otin valokuvasta kuvan puhelimeeni, jotta voin katsoa sitä aina jos tuntuu siltä, että haluaisi palata vanhaan. Elämäntaparemontti sai tosiaan alkunsa siitä, että halusin alkaa liikkumaan enemmän, mutta se tuntui vaivalloiselta noilla läskeillä. Alkuvaiheessa painoa tippui 1 - 2 kg/viikko, välillä tietysti hidastui ja taas alkoi tippumaan. Tällä hetkellä painan 71 kg, eli -22 kg puolen vuoden aikana pelkästään syömällä oikein. Toki lenkeillä käyn, mutta niitä olen aina tehnyt painosta riippumatta. Karsin turhat hiilarit pois ruokavaliosta (syön sokeria ja muuta sopimatonta noin kerran, kaksi kuukaudessa) ja nyt olen sitten alkanut lisäilemään hyviä hiilareita ruokavaliooni takaisin, kun paino tuppaa junnaamaan. Tietty johtunee siitäkin, ettei ylipainoa ole enää niin merkittävästi. Aloitin myös liikuntaharrastuksen, eli käyn ryhmäliikuntatunneilla ja huomaan nauttivani siitä ensimmäistä kertaa elämässäni :) Olin aina kuvitellut, etten pidä liikkumisesta (olin siis aktiivinen lapsi, harrastin montaa eri lajia), mutta kaikki olikin vain ylipainoni syytä!

      Eli ruokavalio ensimmäisenä kuntoon!

    • Ei jojoilulle

      Laihduttaminen on hullua. Pysyvä elämäntapamuutos on ainut oikea tapa. Laihduttaessa lihasmassa häviää ja kun laihduttaminen lopetetaan tulee tilalle läskiä eli rasvaprosentti vaan kasvaa ja tilanne on entistä vaarallisempi.

      Vaaka vintille, liikuntaa ja hyvä ruokavalio: hyvät rasvat kuuluvat siihen (omegat tasapainoon), sokeri ja vehnä taas ei. Paino asettuu ajan myötä sopivalle tasolle ja pysyy siinä.

    • Laatua elämään

      Yhdyn nimimerkin Ei jojoilulle vastaukseen. Itseä pitää ottaa niskasta kiinni ja ryhtyä elämäntapamuutokseen.

      MUTTA HYVIÄ UUTISIA!

      Jos haluaa nopeasti (28 päivää) mahtua vanhoihin vaatteisiinsa ja saada kaupan päälliseksi tehokkaamman aineenvaihdunnan, linjakkaammat lihakset, entistä paremman terveyden (flunssat veke, kolesteroliarvot kuntoon, eroon kroonisista kivuista, enemmän energiaa, helpotusta allergiaoireisiin jne.), saneerata suolistonsa (eroon ruoansulatusongelmista) ja normalisoida hormonitoiminnan, niin kannattaa puhdistaa kehonsa cellRESET-hyvinvointiohjelmalla. Tämä ohjelma todella toimii (katsoa vaikka googlesta hakusanalla cellRESET) ja lifestylea kokeilleet suosittelevat sitä ehdottomasti muillekin.

      Ohjelma kestää 28 päivää ja se koostuu ns. valkoisista (proteiini) ja vihreistä (proteiini ja kasvikset) viikoista. Tätä seuraa parin kuukauden tasaantumisvaihe, jolloin voi jo syödä ”normaalimmin”. Koko kolmen kuukauden aikana käytetään FitLine-ravintolisiä (patentoidut erittäin laadukkaat elintarvikeluokituksen omaavat ravintolisät) tuomaan ruokavalioon mm. aminohappoja, maitohappobakteereita, vitamiineja ja hivenaineita.

      Kiinnostuitko? Tämän ohjelman pitäisi ehdottomasti olla tunnetumpi ja ihmisillä on oikeus ymmärtää paremmin kehon ja aineenvaihdunnan toimintaa. Annan mielelläni lisää konsultaatiota cellRESETistä ja tietoa ravintolisistä, kuinka niitä voi hankkia ([email protected]).

    • 1+11

      Älä laihduta, koskaan et voi olla oikeasti varma tuloksesta. Miksi vaivautua?

      • 14+13

        Samalla periaatteella vois jättää kaiken tekemättä. Ikinä kun ei voi olla varma mistään.


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe