Eläinlääkäri myi koirani

Pauliin

Olen vieläkin järkyttynyt enkä tiedä mitä teen.
Vein rakkaan lemmikkini lopetettavaksi paikalliselle eläinlääkärille, pitovaikeuksien takia.
Hyvästelin koirani ja poistuin paikalta, eläinlääkäri lupasi suorittaa tarvittavat toimenpiteet ja toimittaa ruumiin tuhkattavaksi.
En ollut uskoa silmiäni, kun viikkoa myöhemmin näin koirani kaupungilla, toisella omistajalla.
Kävelin heidän luo ja koirani kyllä tunnisti minut heti ja olen 100% varma että kyseessä on sama koira tuntomerkkien perusteella.
Uusi omistjaa kertoi ostaneensa koiran tori.fi palvelusta muutamaa päivää aiemmin. Vaihdoin omistajan kanssa yhteystietoja.

Mitä minun tulisi tehdä? En kuitenkaan halua koiraa takaisin, mutta jotenkin koen tässä tapahtuneen jotain väärää.

16

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apua..

      Ota poliisiin yhteyttä välittömästi, sinua ollaan huijattu tosi pahasti jos tämä on totta. On eläinrääkkäystä pitää sitä enää edes hengissä jos veit sen lopetettavaksi sen terveydentilan takia.

      • lue aloitus uudestaa

        Ei terveydentilan vaan pitovaikeuksien takia! Eli koira oli luultavasti täysin terve mutta omistajalla ei eväitä tai mahdollisuuksia koiran hallitsemiseen.


    • ihmettelen taaskin

      Pitovaikeus tarkoittaa yleensä koiran ja omistajan yhteensopimattomuutta. Siis jos koira on terve, niin vaadi vain siltä eläinlääkäriltä lopetusmaksu takaisin, kun koiraa ei lopetettu,
      Tosin, miten myynti oli mahdollista? Etkö mennyt hakemaan koirasi raatoa? Jätitkö koiran koiran eläinlääkäriin tuumaten, että pitäkää hyvänänne.
      Ja miksi et ollut paikalla koirasi "viimeisellä hetkellä"
      Neljä koiraa on perheestäni lopetettu, ja jokaisen vierellä ollaan oltu, yhden äiti saatteli loppuun, kolmea muuta olin itse sylissä pitämässä, ja sitten myös hautaan saattamassa. ja sama on kohta taas edessä, ja viime hengenvetoon olen koirani vierellä!

    • Hhks

      En ymmärrä, miksi lopettaa eläin VAIN pitovaikeuksien takia? Minusta se on väärin ja ihan hyvä että myikin pois. Koiralla on oikeus elää, älä tapa sitä vain sen takia että sinä et voi pitää sitä.

    • dodiintidtenkin

      Enpä ole koskaan kuullut vastaavaa. Taitaa kyseisellä eläinlääkärillä mennä taloudellisesti heikosti. Kurjaa kyllä lopettaa koira, jos ei ole muuta syytä kuin pitovaikeudut, mutta asia ei kuulu eläinlääkärille. Teurastetaanhan jatkuvasti terveitä eläimiä meidän ravinnoksi.

      • wsxfg

        Olisko koira siis päässyt lautaselle jos olisi lopetettu?


    • aivanoik

      Veit terveen koiran lopetettavaksi? Ja jätit vielä yksin eläinlääkäriin kuin vanhan rätin.

      Onko tuollaisia ihmisiä oikeasti olemassa? Vaikea uskoa. Jos tarinasi on kuitenkin tosi, eläinlääkäri teki aivan oikein, kun hommasi koirallesi uuden kodin.

    • höpöhöpöhöö

      Enpä taida uskoa tuota... Hassuja juttuja tuntuu olevan palsta täynnä...

    • hirvitys

      Mene pollisilaitokselle, tee ilmoitus rikoksesta.Ties kuinka monta laittanut kiertoon.

    • juunu

      Miten voit olla niin julma, ettet pitovaikeuksien vuoksi soisi koiran jatkaa elämää toisessa kodissa? Eläinlääkäri teki oikein, kun lopettamisen sijaan hankki uuden kodin.

      Ai että mitä sinun pitäisi tehdä? Olla tyytyväinen, että "rakas perheenjäsen" jatkaa elämäänsä. Mene vinkumaan niitä lopetusrahoja lääkäriltä takaisin, jos niin petetyltä tuntuu. Tuskinpa kuitenkaan niin petetty olet kuin entinen koirasi.

      • tarina eläinlääkäreistä

        Olen kokenut sanan jos puheisiin on luottamista. Eläinlääkäri antas sydäntä vahvistavaa ainetta ja herättää koiran. Koira vaihtaa omistajaa ja jos sitä ei myydä laboratorioon niin se myydään lemmikiksi. Lopulta hyväksyin että en saa koiriani takaisin vaikka pyysinkin kuolintodistukset. Ne sain mutta vieläkään en luota eläinlääkäriin.


      • halooihme
        tarina eläinlääkäreistä kirjoitti:

        Olen kokenut sanan jos puheisiin on luottamista. Eläinlääkäri antas sydäntä vahvistavaa ainetta ja herättää koiran. Koira vaihtaa omistajaa ja jos sitä ei myydä laboratorioon niin se myydään lemmikiksi. Lopulta hyväksyin että en saa koiriani takaisin vaikka pyysinkin kuolintodistukset. Ne sain mutta vieläkään en luota eläinlääkäriin.

        Ihan oikeesti palikat nyt. Ei koiria myydä Suomessa labroihin. Suomessa niissä käytettävät koirat ovat tavoitekasvatettuja, ei sinne kelpaa mikä tahansa Musti.
        Reality check!


    • kultsunoutaja

      Lemmikin vierellä ollaan sen eläessä, mutta ehdottomasti sen kuollessa. Jos siis eläinlääkärillä joudutaan lopettamaan. Miksi lopettaa terve koira? Ymmärrän kyllä pitovaikeudet. Silti, eläin on oma perheenjäsen ja sillä on oikeus elää, vaikka et itse sitä kykene pitämään. Eläinlääkärikään ei olisi saanut noin toimia, mutta sinuna olisin hiljaa. Varmaan käynyt koirallasi mielessä, koska hänet haetaan takaisin kotiin, koska omistaja tulee? Pieni pää ei ihan kaikkea voi ymmärtää. Koirallasi se paha mieli on, toivottavasti sai loppuelämänsä kodin.

    • Outo tarina.
      Omistaja on eläimen vierellä tilanteessa tai vähintään odotushuoneessa ja huolehtii hautauksesta. Ja maksaa.
      Jos eläin tuhkataan, se ei ole ilmaista senkin asiakas maksaa.
      Jos noin on tapahtunut, kun aloittaja kertoo, eläinlääkäri on huijari.
      Eikä tosiaankaan ole tavallista, että eläin vain jätetään lääkärille, ei lääkärit omasta pussistaan eläimiä lopeta eikä tuhkaa.
      Kaikenkaikkiaan, jos eläin on hyvinvoiva, eikö sille pitäisi etsiä uusi koti, eikä lopettaa.

    • Dilledille

      Saanko kysyä miksi ihmeessä olet järkyttynyt?

      Olisin tehnyt itse eläinlääkärinä aivan saman. Enkä välittäisi siitä saatavasta rahasta pätkääkään, se ei olisi toimintani syy.
      Anteeksi nyt vain, mutta jos viet turresi lopetettavaksi koska sinulla ei ole rahkeita sitä pitää, eikä sinua kiinnosta eläimesi kohtalo tai välittänyt siitä edes sen vertaa että olisit pyytänyt sen ruumista/tuhkia joilla olisit saattanut lemmikkisi haudan lepoon (sekin ennen aikaisesti oman itsekkyytesi takia), mielestäni sinulla ei ole minkäänlaista oikeutta olla järkyttynyt tai kyseenalaistaa eläinlääkärisi toimia, joiden vuoksi "rakkaalla" lemmikilläsi on todennäköisesti nyt rakastamisen arvoinen perhe, jota sinä et sille koskaan ollut etkä toivottavasti tule yhdellekään eläimelle koskaan olemaan.

      Ainoa jossa eläinlääkärisi teki väärin oli se, että hän veloitti sinulta hinnan jostakin jota hän ei lopulta tehnyt. Olet vieläkin idiootimpi jos menet ja pyydät rahojasi takaisin (todennäköisesti muutama hassu kymppi) kun hän on kerran tehnyt sinulle palveluksen ja etsinyt tälle koiralle kodin, jonka sinun olisi pitänyt tehdä ja jonka koira ansaitsee, mutta lain mukaan sinulla on oikeus se tehdä, mikäli pystyt näyttämään toteen että koira todellakin on sinun. Tarvitset vain kuitin lopetuskäynnistä (siinä lukee useimmiten koiran nimi, rotu ym. tiedot ja mitä sille tehtiin) sekä jotain, joka yhdistää tämän koiran kuitissa nimettyyn koiraan. Onko se esim. sirutettu? Tiedätkö sen vanhemmat (tällöin DNA-testi on mahdollinen)? Annettiinko ostajalle tietoja koirasta, sen vanhemmista tai alkuperästä, joka osoittaisi koiran olleen sinun? Mikäli sinulla ei ole mitään mikä liittäisi koiraa fyysisesti kuitissa nimettyyn koiraan, myös kasvattajan/myyjän allekirjoitettu lausunto siitä, että hän tunnistaa koiran jonka on sinulle aikoinaan myynyt ja että kyseessä on sama koira, todennäköisesti riittää.

      Onneksi tämä aloittajan viesti on pelkkä pila. Viestini tomii vain ajattelemisen aiheena niille, jotka meinaisi oikeasti tehdä saman.

    • aikasoutoa

      Sinuna menisin kyseisen eläinlääkärin juttusille ja kysyisin suoraan asiasta.Nyt ei ole kysymys niinkään rahasta, vaan siitä mikä on moraalisesti oikein.Eläinlääkärin olisi pitänyt neuvoa sinua ,miten toimia koirasi kanssa, jollei halunnut lopettaa sitä..Hänellä on kyllä ammattitaitoa opastaa koirien kouluttajien yms.luokse kysymään oppia koiran käytöshäirijöistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe