Jojobaöljy ihonhoidossa

nana_boo

Aattelin kertoa kokemuksistani jojobaöljyn käytöstä kosteusvoiteen sijasta. Tämä ei ole siis mikään mainos.

Itselläni on aina ollut epäpuhdas/akneiho (vuodesta 2001 lähtien oikein kunnolla) ja vieläkin 27-vuotiaana aikuisena naisena yksittäiset ikävät ja kivuliaat ihonalaiset finnit ovat vaivanneet etenkin poskissa, mutta tilanne ei ole enää onneksi keskivaikean aknen tasolla (kuten joskus 15-22 -vuotiaana), jolloin posket, nenä, leuka ja otsa oli ihan finnien peitossa.

On tullut tuon 13 vuoden aikana kokeiltua vaikka mitä epäpuhtaan ja akneisen ihon hoitoja rajuimpia keinoja, kuten isotretinoiinia lukuunottamatta, koska akneni on ollut tosiaan pahimmillaankin vain keskivaikea, mutta silti niin inhottava vaiva. Rajuin hoitokeino minulla on ollut ehkä tetrasykliini ja Dalacin & e-pilleri Cypretyl (lihoin tämän hoidon aikana 10 kg) ja joskus oli käytössä Basiron. Välillä tilanne helpotti, mutta kun palasi normaaliin ihonhoitoon, niin eikös se akne tullut uudestaan kiusaamaan.

Ei ole kuitenkaan pitkässä juoksussa pahemmin auttanut mitkään ihotautilääkärillä ravaamiset ja epäpuhtaan ihon tuotteet (ne vaan pahentavat pintakuivuutta ja iho menee tukkoon ilman kunnon kosteutusta, mikä lisää mustapäitä ja finnejä). Jotkut voiteet kirvelee ihan pirusti ja rullautuu iholla (etenkin Nivean sekaihon voiteet) ja lisää kiiltoa entisestään, kun iho epätoivoisesti pukkaa talia älyttömästi lisää kuivuessaan näiden tuotteiden takia.

Tänä vuonna on tullut kokeiltua jojobaöljyä kasvojen hoidossa vähän googleteltuani luonnonmukaisempia ihonhoitokeinoja. Olen parin viikon ajan laittanut vanulapulle hiukan jojobaöljyä pullosta ja pyyhkinyt sillä kasvot ja leuanalusen (jonne on myös monesti kertynyt kipeitä finnejä). Naama on nyt niin sileä, lähes virheettömän näköinen ja tasaisen värinen (punoittavat finniarvet poskissakin eivät enää punoita ja näy niin älyttömästi), että meikkivoidettakaan ei tarvita kuin aavistus (tai ei välttämättä ollenkaan), kun ennen piti laittaa kaiken maailman peitevoiteitakin, jottei punoitus, finniarvet ja näppylät näy. Hoidon alussa tuli finnejä esiin, mutta ne oli kai niitä, jotka tulee luonnostaankin esiin ja pyrkii ulos häviten lopulta jonkin ajan kuluttua, kun ihoa pehmentää. Mutta eipä näy enää muuta kuin välillä pieniä yksittäisiä valkopäitä!

Vaikka sitä sanotaan jojobaöljyksi, luin että se onkin oikeastaan nestemäistä vahaa, jota puristetaan jojobapensaan (Simmondsia Chinensis) pähkinöistä. Se käyttäytyy iholla vähän kuin ihon oma tali. Siitä ei tule ällöä kalvoa iholle (se imeytyy tosi hyvin ja ei jätä kauheaa rasvankiiltoa, kun sitä töpöttelee aavistuksen iholle vanulapusta) eikä se tuki huokosia ja on vielä antiseptinen. Jojobaöljyä löytyy kyllä monista tavallisista ihonhoitotuotteista (huulirasvat, shampoot ja ihovoiteet ym.), joten ei se ole ihan mikään outo ja ihmeellinen ainesosa. Tosin se ei taida monelle olla tuttu puhtaana öljynä käytettynä.

Itse tykkään käyttää sitä ihan puhtaana ja kylmäpuristettuna versiona iholle ilman mitään parabeenejä ja paraffinum liquidumeja, joita saa ikävinä kaupanpäällisinä normaaleista marketti-ihovoiteista, joissa jojobaöljy saattaa olla yksittäisenä ainesosana. Jojobaöljy ei mielestäni oo kovin kallista. Halvimmillaan sitä saa ehkä ilman tarjouksia n. 15 €/100 ml, mutta tuo pullo kestää kauan aamuin-illoin -käytössä, minullakin on mennyt parissa viikossa vasta neljännes ja olen käyttänyt sitä myös hiusten ja päänahan hoidossa ainakin kerran, missä se myöskin toimii kuin unelma. Olen siis levittänyt sitä päänahkaan ja hiusten latvoihin, kammannut hiukset ja antanut vaikuttaa parisen tuntia (kun ei ole ollut mitään menoa kodin ulkopuolelle) ja pessyt hellävaraisella shampoolla pois. Ei tule lehmän nuoleman näköistä tukkaa, vaan upea, ilmava ja kauniisti kiiltävä lopputulos, jahka pesee hyvin. Eikä kutise päänahkakaan enää.

Ainoa ihmetyksen ja murinan aiheeni tässä kokeilussani ja taistelussani ongelmaihoa vastaan on, että miksen ole löytänyt tätä keinoa aiemmin ja olen tuhlannut järkyttävän kasan rahaa joihinkin ihmepurnukoihin (mm. se TV-Shopissa mainostettu Proactive)? x-(

13

9712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • finnit ikuisesti

      Kiitos vinkistä. Itse käytän tällä hetkellä garnierin 3 1 (ihon pesu, kuorinta ja naamio) ja kahta erilaista apteekin perusrasvaa rasvaamiseen ja meikinpesuun. rasvaisempi rasva pesuun ja yöksi, kevyempi päiväksi naamalle. Garnierin löysin sukulaisten suosittelemana ja rasvainen sekaiho on saatu kuriin sen avulla. Saatan kokeilla tuota jojoba öljyä joskus myös jos joskus tulee tarve.

    • Öljyä vain

      Sama täällä. Kun käytin voiteita, iho oli jatkuvasti tukossa. Finnejä ja mustapäitä vain puski. Sitten siirryin jojoba ja manteliöljyyn ja pikkuhiljaa iho parani.

      En enää ikinä palaa voiteisiin!

    • rasvainentalipallo

      Mulla on kuiva iho, joka rasvoittuu voimakkaasti ja lisäksi naamassani on suuret ihohuokoset, jotka on täynnä talia. Luin netistä reilu vuosi sitten, että jojobaöljy parantaisi juuri tämmöisen ihon, joten ostin toiveikkaana Provida Organics jojobaöljyä 100ml. Käytin sitä vuoden ajan joka päivä kasvojen pesun jälkeen, kunnes eilen jojobat loppui. Kyllähän tämä suihkun jälkeen tietenkin kosteutti kuivaa ihoa, mutta ei tämä kuitenkaan ollut toivomani ihmelääke, joka poistaisi ihon rasvoittumisen ja ihohuokos-ongelman, joten en osta enää uutta pulloa.

      Nyt yritän vieroittautua ihon öljyämisesta ja jätän kaiken maailman öljyt pois, vaikka se on varsinkin näin alussa vaikeaa, mutta kun naama tottuu siihen, niin se on lopulta aivan sama lätkiikö siihen ylinmääräistä öljyä vai ei, koska se on joka tapauksessa huonossa kunnossa.

    • ongelmaiho

      Paljon on antibioottikuureja ja lääkkeitä syöty finnien takia. Löysin tällaisen filmin https://youtu.be/CWSausmeEr8. Taidanpa kokeilla jojobaöljyä. Kiitos paljon vinkeistä!

    • Lodetziiii

      Moi! Oletko edelleen ollut tyytyväinen jojoba-öljyn tuloksiin? Onko se sinulla edelleen käytössä vai oletko löytänyt jonkun vielä paremman tuotteen?

    • MAT7752
    • minttuuuus

      Nyt en ole käyttänyt johobaöljyä hetkeen, mutta kun käytin pari vuotta sitten säännöllisesti niin ihoni oli aivan täydellisessä kunnossa! Muistan miten ystävänikin kehuivat kuinka hyvän näköinen ihoni on (minulla on aina ollut pintakuiva sekaiho, joten näppyjä pukkaa välillä). Ole katsellut vanhoja kuvia, kun käytin öljyä ja huomaan itsekin kuinka hyvältä ihoni näytti. Täytyy käydä taas ostamassa jojobaöljyä kaupasta.

    • Mimmukki

      Hei, mistä olette löytäneet kasvoille ja muualle iholle laitettavaa jojonaöljyä? Ja jos vielä järkihintaan, niin parempi. 😁



      • Mimmukki

        Mymmö, kiitos! 😊


      • jojobamania

      • villi_vuohenpuksio

        Vielä parempi on Desert Essence Jojoba Oil. Se on valmistettu Perussa luonnonvaraisina kasvavista vuohenpuksio -kasveista ja on aitoa jojobaöljyä vastoin kuin viljellyt ja luomuviljellyt öljyt.

        Samalla tavalla kuin pensasmustikkakin on mauton ja ravinteeton, ja metsämustikka lähes superfoodia, myös luonnonvaraisena aavikolla kasvava vuohenpuksio tuottaa kaikkein korkealaatuisinta jojobaöljyä joka myös soveltuu perinteiseen käyttöön ihonhoidossa. Viljellyn öljyn toimivuudesta ei ole mitään takeita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe