Viroon virtuaalikansalaiseksi?

Firman perustaminen

Yrityksen perustaminen etänä mahdollista.

Viro ottaa edistysaskeleen sähköisissä palveluissa tarjoamalla kenelle tahansa EU-kansalaiselle mahdollisuutta hakea sähköistä henkilöllisyyttä.

Samalla maa avaa houkuttelevan mahdollisuuden ulkomaisille yrittäjille ulottaa toimintaansa Viroon.

E-residency nimellä kulkeva sähköinen henkilöllisyys tarkoittaa mahdollisuutta käyttää maan edistyneitä sähköisiä palveluita.

Sähköisen tunnistautumisen avulla kuka vain voi esimerkiksi allekirjoittaa sähköisesti asiakirjoja tai vaikka perustaa yrityksen Viroon etänä.

Viron avaama sähköinen identiteetti tarkoittaa, että suuri osa maan edistyneistä digitaalisista palveluista, kuten pankki- ja vakuutuspalvelut sekä e-resepti tulevat tarjolle myös ulkomaalaisille

http://e-estonia.com/e-residents/become-e-resident/

Hakeminen vaatii Virossa vierailua. Sähköistä henkilöllisyyttä varten hakijan on annettava Viron poliisi- ja tulliviranomaisille biometriset tietonsa eli kuva kasvoista ja sormenjäljet. Lisäksi sähköinen henkilökortti maksaa 50 euroa.

10

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • E-Viroon Yritys

      Viron edullisempi verotus ja yritysystävällisemmäksi kehuttu kulttuuri vetää jatkuvasti suomalaisia firmoja etelänaapuriin.

      Virossa on tällä hetkellä jo yli 27 000 suomalaistaustaista yritystä, mutta ensi vuonna muuttotahti saattaa kiihtyä täysin uudelle tasolle.

      Viron uusi e-asukas-järjestelmä vetää yrityksiä maahan vauhdilla!!!

      Viron e-asukas-ohjelmassa eri maiden kansalaiset voivat avata maassa pankkitilejä ja muun muassa perustaa yrityksiä ilman, että käy Virossa.

      Saikkonen uskoo, että suomalaisyritysten määrä voi jopa tuplaantua ensi vuonna.

      E-asukas-järjestelmä siirtää paljon yrittäjiä Suomesta Viroon?

      Jos minä saisin päättää, niin Suomen pitäisi siirtyä täysin Viron malliin. Voisi kysyä jo tässä vaiheessa, että miksei Suomessa ole esimerkiksi tällaista e-järjestelmää?

      Suomessa on pakko tehdä isoja rakenteellisia muutoksia, joilla yrityksen perustamista helpotetaan ja työntekijöihin liittyvää byrokratiaa vähennetään.

      Yksi Viron mallin hienouksista on Saikkosen mukaan liiketoiminnan laajentamiseen kannustava verotus.

      - Kun yrityksellä jää tulosta, sitä ei oteta pois, jos sen investoi. Jos firmalla menee hyvin ja investoit lisää, niin se on siinä. Suomessa jos tilikaudelta jää voittoa, se verotetaan pois.

      - Virossa oli mukava yrittää. Esimerkiksi verohallinnossa oli aina nimetty henkilö, jonka kanssa asioitiin ja hommat hoituivat mukavasti. Täällä Suomessa yrittäjät täyttävät lippuja ja lappuja työpäivän jälkeen aamuöitä myöten.


      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194933556934/artikkeli/pienyrittaja viron hurjasta keksinnosta kuolinisku suomen byrokratialle.html

    • 6+19

      Mitä jos tavallinen Pekka Palkansaaja perustaa Viroon firman sivuhommiaan varten niin kuin eläkerahastoksi niin miten käy ansiosidonnaisen tapauksessa jos varma työpaikka katoaa alta?

      • rawaha

        Ei saa olla yritystä jos mielii saada työttömyyskorvausta. Tietenkään. Yritystoininta pitää nopeasti lopettaa sillä laiskuus kannattaa aina.


    • Sivutoimistako?

      Se varmaan riippuu siitä että katsooko työkkäri se sivutoimiseksi yrittäjyydeksi vai ei.

      Jos sen saa menemään läpi sivutoimisena, saat anssia.

      Mutta jollei, niin joudut ensin lopettamaan yrityksen ja vasta sen jälkeen saat anssia,

      Ellei sitten sen yrityksen lopettamisesta tule karenssia koska olisit työllistynyt siellä mutta kun itse menit sen lopettamaan niin itse aiheutit työttömyytesi.

      Ei niistä työkkärin päätöksistä koskaan tiedä miten ne mene.

      Nykyään pitäisi riittää että pitää firmaa 6 kk samaan aikaan kun olet kokopäivätöissä, siihen että se katsotaan sivutoimiseksi. ennen piti olla ainakin 10 kk.

    • Näinkö se on?

      "Itse entisenä yrittäjänä voin sanoa, että hirvittää toi verotus mitä ryöstetään kun saa yrityksen pyörimään on tellit lellit puurot ja vellit ennakkoverot alvit yellit vakuutukset jne jne jne... lista on loputon!"

      "pitää ilmottaa verottajalle työkohteet sen kesto hinta työntekijät jne jne joka s**tanan työmaalle ihan kun ei olis tarpeeks kun joutuu 12h päiviä tekemään eikä muutenkaan jää vapaa-aikaa niin täyttelet sit lappuja ja järjestelen kirjanpitoa???? Kyllä on valitettavasti niin, että itsekkin olisin voinut palkata työntekijöitä, mutta jos yrityksen tuloista n.1/3 osa menee pelkästään veroihin kiinteisiin kuluihin kyseiset muut kulut ei vaan jää rahaa työllistää.. KYLLÄ Valitettavasti suomen byrokratia tappaa yrittäjä elämän jollei satu olemaan entinen poliitikko tai asianajajan koulutus jotta tietää kaikki sudenkuopat"

      "virossa kaikki on halvempaa niin tottakai kannattaa käydä suomessa töissä esim. 1kk töissä ja viettää virossa 1kk siestaa palkkaerojen takia Suomi vs. Viro se nyt vaan on hyvin kannattavaa"

      " toivon, että suomesta muuttaa paljon yrittäjiä viroon, jotta meidän rakas hallitus joka vonkuu pelastamaan hyvinvointivaltiotamme omien huonojen päätösten takia joutuu oikeasti tarttumaan tuumasta toimeen lopettaa vatvominen ja alkaa tekemään viisaita/oikeita päätöksiä joilla saadaan ihmiset uskomaan, että Suomessa on viellä jotain joka edes halutaan pelastaa!!! Kun poliitikot suuret hallituksen ja muut suuret herrat nostelevat palkkojaan useasti vuodessa ja meitä veronmaksajia potkitaan samaan aikaan perseelle(lisää tulosta/pois töistä) niin selvähän se on että paskan sieto mittari alkaa täyttyä ja moraali heikentyä kansan talous laskee ja kukkaronnyörit kiristyy menestystä halajavat muuttaa maihin joissa heille annetaan tilaisuus ja avaimet onneen... "

      Näinkö huonosti Suomen yrityksillä menee?

      • csdvfbgtnhjy

        "Näinkö huonosti Suomen yrityksillä menee? "

        Ei välttämättä kaikilla näin huonosti mene, mutta ei tämä Suomalainen yhteiskunta ainakaan helpota yrittämisen taivalta. Varsinkin rakennusala on tänä päivänä sellainen että raporttia laaditaan toinen toisensa perään ja sanktiot on kovat jos tiedot on puutteelliset.

        Oma yritykseni on työvoimavaltainen palveluyritys. Minun liikevaihdosta, siis kaikesta rahasta siitä mitä maailmalta saadaan firmaan sisään menee veroihin ja veroluonteisiin maksuihin noin 53%. Siis minä ja henkilökuntani teemme kaiken työn ja kannamme riskin mutta yhteiskunnan eri organisaatiot tekee kuitenkin suuremman tilin.
        Vero ja veroluonteisiksi maksuiksi lasken ALV:n, yhteisöveron, palkkojen ennakonpidätykset, sotumaksut, tyel ja yel maksut ja muut lakisääteiset maksut kuten työttömyysvakuutusmaksut.


    • EI voi investoida

      "Sanotaan että ei verottaja ketään konkurssiin aja, mutta se ottaa omansa. Mutta kun pieni yrittäjä tahkoaa työtään, maksaa ennakkoverot, alv:t, minimi YEL:n ja palkat parille duunarilleen ja firma tekee nollatulosta, niin kutakuinkin kädestä suuhun mennään.

      Tulee sitten se vuosi kun hommia on enemmän ku osaa arvioida, palkaa kolmannenkin duunarin ja firman tulos reippaasti plussalla. Verottaja lähettää terveiset lisäverolapulla. Senkin yrittäjä vielä ymmärtää ja maksaa mukisematta pois. Firmalla on nyt rahaa. Mutta sitten tulee uudet ennakkoverot, jotka on niin jumalattoman korkeat, että jos tahti ei olekaan vähintäänkin edellisen vuoden tasolla, kierre alkaa ja kusessa ollaan.

      Työkalut sun muut pelit ja vehkeet vanhenee ja kuluu käytössä, pitää ottaa ulkopuolista rahoitusta investointeihin tai sitten vaan yritetään selvitä nykyisillä. Duunareita pitää kouluttaa ja kurssittaa vuodessa tuhansilla euroilla jossa niille kerrotaan että rälläköidessä on oltava suojalasit eikä keltaista lunta pidä maistaa. Verottaja ei vieläkään ymmärrä, että liikevaihto on laskenut eikä suostu laskemaan ennakkoveroja, veikka kuinka kirjanpitoa yritetään esittää.

      Kalustoinvestoinnit on pakko laittaa jäihin, ja tuorein duunari saa irtisanisilmoituksen. Tai jos tässä sittenkin ajat muuttuu, yrittäjä jättää verot piikkiin ja pitää kolmannenkin kaverin töissä. Maksetaan ne verot sitten myöhemmin kerralla kun fyrkkaa taas on...

      Näin menee jonkin aikaa, firma pyörii kädestä suuhun. Verottajan painostus kasvaa kun verovelkaa on kokoajan vaikkei se juurikaan olisi kasvanut. Vaikka firma ei ole konkurssin partaalla, yrittäjä itse on vaan niin väsähtänyt että päättää laittaa lapun luukulle. Kuka tässä nyt sitten voittaa?"

      Viron malli on paljon parempi siinä että yritys voi laittaa kaikki voittonsa investointeihin, jolloin yrityskin kasvaa ja menestyy. Toisin kuin Suomessa.

      • Yrittäjät yhteistyös

        "Juuri eilen tuli verovirastolta 50 tonnin lisäverolippu tuloksesta. Nyt se raha menee tolkuttoman byrokratian rattaisiin. Olisinhan tietenkin voinut palkata silläkin rahalla uuden työntekijän firmaamme. Näin olisi käynyt Virossa. Ennen vuoden vaihetta on firma myös Virossa. Voidaan ainakin vertailla. Säälittää tämä Suomen meno. Ei enää mitään visiota tulevaisuudesta."

        "Arvonlisävero tappaa pienyrittäjän Suomessa."

        "Täällä on Brezhnevin aikaiset änkyrät valtiohallinnossa. He ajavat irtorahan maailmalle näillä kommunistisilla ratkaisuilla"

        "tätä byrokratian vähentämistä tekevät... byrokraatit tietenkin. En siis usko, että Suomalaista byrokratiaa saadaan purettua järkevälle ja käytännölliselle tasolle, ennenkuin joku ulkopuolinen tulee raivaamaan byrokraatit "

        "Meillä on byrokraatteja enemmän kuin koko Virossa asukkaita ja siksi jo pelkällä ylivoimalla kykenee kellistämään kaikki yritykset sen nujertamiseksi."

        "Suomessa vastaava muutos saadaan aikaan nopeimmin sillä tavalla, että ensin romahdutetaan uusien yritysten perustamistahti, ja näytetään kaikille, että nyt ne yritykset ovatkin syntyneet Viroon, eivätkä Suomeen.

        Jos tämä ei riitä, niin sitten romahdutetaan valtion verotulot. Tämä viimeistään auttaa, mutta siinä saattaa mennä joitakin vuosia, ennen kuin isompaa muutosta tulee."

        "Suomen valtio suhtautuu varsinkin pienyrittäjiin vihamielisen agressiivisesti ja tekee voitavansa toiminnan hankaloittamieksi. Tuli tiedote postista, 1.1.2015 astuu voimaan laki, joka tekee käytännössä mahdottomaksi useimpien pienyrittäjien pääsemisen työttömyyskorvauksen piirin, koskien Kelapäivärahaa ja yrittäjien työttömyyskassaa. Suosittelen kaikille yrittäjille yrityksen siirtämistä Viroon, aion tehdä itsekin niin."

        "Suomessa ilmapiiri on sellainen, että yrittäjä ei vahingossakaan saa saada taloudellista hyötyä mistään ainakaan enempää kuin palkattu työntekijä. Näin on aina ollut, ja niin kauan kuin kateellista kansaa ei vaihdeta, ilmapiiri myös pysyy."

        "Eiköhän valtio tee kaikista viroon rekisteröityneistä verorikollisia. Tässä maassa suurin rikos on, jos et maksa valtiolle suojel... tarkoitan verorahoja.
        Katsokaa vaikka tuomion ankaruuksia verovilåeistä suhteessa pahoinpitely/henkirikoksiin. On usein "edullisempaa" seuraamusten kannalta hakata joku kuin tehdä vaikka ns. kuittikauppaa. arvot ovat valtiolla nurinkurisia ja verottaja ja yhteiskunta pyrkii todellakin kaiken kontrolliin (tavoitteena käteisen poistaminen, jolloin joka ikistä rahansiirtoasi voitaisiin tarkkailla) ja viimeisenkin rahansiirron verottamiseen tavalla tai toisella."

        "Jokainen pienyrittäjä jolla on hiemankin älliä päässään ja aitoja suunnitelmia kasvattaa yritystään, lähtee Viroon. Verottaja tappaa Suomessa yrityksen heti alkumetreille.

        Pieni yritys voi toimia vain siten että se työllistää yrittäjän siihen asti kunnes kroppa antaa periksi yrittäjän kadehdittavalle elämälle jossa vapaa-aikaa ei ole."

        "Suomessa on tuhansia turhia suoja työpaikkoja virkamiehia. virossa on ajat sitten otettu käytöön söhköinen järjestelmä kela, vakuutukset, pankkiasiat yms yms on yhdistettynä yhden salasanan takana. täällä vaan pyöritetään papereita ja maksetaan palkkoja turhille virkamiehille. it- osaaminen on suomessa täysi nolla."


    • Virossa 19 vuotta

      Suomessa on verottaja kyllä tuhonnut kaiken totaalisesti...mutta muutama varoituksen sana, verottaja on salamyhkäisesti tehnyt työtä laajentaakseen yhtiestyökuvion Viron kanssa ja jatkossa suomen verovelka estää Virossa yritystoiminnan, samoin Viron verottaja on alkanut suomen verottajan painostuksen alla tutkimaan tiukemmin suomitaustaisia firmoja kun haetaan esim eestin kmkr rekisteriin, tietenkin jos asiat on kunnossa niin siinä ongelmia, mutta aika monella suomalaisella on veroja ja tyel yms paskamaksuja pystyssä nehän ne konkan usein aiheuttaa joten verottajan kommarikoura on pitkä, samoin muu viranomaisyhteistyö laajenee kovalla tahdilla, näistähän ei tietenkään pidetä julkisuudessa meteliä, sanotaanko että Viro alkaa kovasti Suomettumaan ja oppii nämä huonot asiat suomen verohallinosta joka kovalla tahdilla Viron virkaveljiä opastaa..sanoisin että parempiakin paikkoja on yrittää eu alueella kuin Eesti, eesti oli ennen hyvä mutta nyt suomettunut ihan liikaa , kiitos suomalaisten aktiivisuuden, tulee se verokarhu ja byrokratia perässä.

    • tahmatassu6

      Onko tuo Viron sähköinen henkilökortti nykyään 100€?
      Aloin täyttämään hakemusta ja siellä summaksi tuli 100€ vanhan 50€ sijaan. Melkoinen hinnankorotus :o

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      354
      4041
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1759
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1282
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe