Asiapitoinen

Kharon

ja syvältä luotaava vastine rehtori Ilkka Jyväsjärveltä Hämeenkyrön Sanomissa 7.10.2014.
Suuressa ryhmässä syntyy helposti (ja on tilaisuuksia aiheuttaa) hämmennystä, joka helposti tarttuu toisiin oppilaisiin. Metelin aiheuttajien selvittely ja järjestykseen saattaminen ei ole varsin helppoa; itsehän he eivät sellaista halua/kykene. ´Joukkorankaisut´ tuntuvat epäoikeuden mukaisilta, mutta yleisen viihtyvyyden ja keskeisen asian, ruokarauhan kannalta sellaiset sallittakoon.
Asiasta lehteen kirjoittaneet vanhemmat ovat myös ´oikeassa´(pyydän anteeksi, huonoa sanavalintaa) mutta koulun pitää ja kuuluukin saada päättää käytännön toimenpiteistä järjestyksen ylläpitämiseksi.
Väärin ymmärrykset ja ylimitoitetut rangaistukset tulisi oikaista henkilökohtaisella yhteyden otolla, koti/koulu.

20

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keversti

      Sotilaallinen käytös on aina paikallaan yksi töppöilee niin muut kärsii.

    • lapsi vielä

      aika potaskaa kirjoitteli

    • keversti

      Huonosti käyttätyville lapsille runsaasti taaksepoistumisia kyykky jumppaa
      risusavottaa halonhakkuuta ym kitketään pois kurittomuus.

      • Matias x

        täyttä paskaa tääkin


    • pidetään huolta

      Lapsen kasvatuksessa tulee olla kova ja määrätietoinen/johdonmukainen. Nykyään suositaan monissa talouksissa ns.vapaata kasvatusta jossa lapsi itse saa päättää monista isoista asioista. Kotiintuloajat, peleihin käytettävä aika yms. Tämä tyyli vie lapsen kasvatuksessa metsään. Lapsen tulee saada tarkat ja tiukat säännöt. Tietty kurinalaisuus ei tarkoita sitä etteikö lasta rakastettaisi. Päinvastoin. Säännöt ja niiden noudattamisen valvominen luo turvallisuutta ja hyvät lähtököhdat lapsen varttua kunnon kansalaiseksi. On kodin vastuu, yhteistyössä koulun, asettaa rajat lapsen toiminnalle.

    • Sitä mää vaan

      Hyvä vastine oli. Hyökkäys paikallislehden palstoilla - ottamatta ensin yhteyttä kouluun - taas osoitti valittajien epäasiallisuutta. On kyllä outoja vanhempia, jos eivät itse tajua, mikä mekkala kaikuvassa ruokalassa on, kun pikkupiltit kaikki huutavat yhtä aikaa. Vaan eihän se meidän kersa koskaan ole väärässä. koskaan tee pahaa, koskaan kiusaa muita jne.... Muut ne pahoja ovat, ja varsinkin opettajat.

      Typeryys on typeryyttä. Antakaa opettajille ja oppilaille työrauha.

    • support matias s

      Asia linja,turvat tukkoon kun syödään saa...a!!

    • keversti

      Tiukka kuri kuuluu kouluun, jonka tarkoituksena on kouluttaa lapsia ja opettaa vaistomainen tottelu. Opettajien on voitava luottaa koululaisiin ja sen toimimiseen tosipaikan tullen. kuriin on helppo sopeutua.jos ei onnistu, kannattaa kasvaa vähän lisää kotona. simputukseen täytyy sopeutua. piste

      • Matias x

        Sontaa suollat koulu ja armeija ovat eri asia senkin perversti


    • Kääpä

      Kylään tuli parikymppiset siskokset. Ulkoa alkoi kuulua huutoa, kimitystä ja kirkumista kun pikku öttiäiset alkoivat kiusata. Kahvipöydässä hihitellään ja eikä jakseta kuunnella muiden puheita vaan aletaan puhua päälle. Koirakin piti viedä toiseen huoneeseen kun korkeat äänet kävivät sen hermoille.
      Kylään tuli pienempiä vieraita. Piti olla kännykät ja pelit koska pöydässä ei jaksettu istua vaan aina piti olla jotain tekemistä.

      Kyllä lapset saavat puhua ja liikkua mutta olisi hyvä opetella että edes kerran päivässä jaksettaisiin istua alas ja rauhoittua. Itse muistan kuinka lapsuudessa istuttiin jopa parikin tuntia kahvipöydässä ja keskusteltiin ihan kaikesta. Joo mutta minähän olenkin tälläinen vanha kääpä joka ei ymmärrä nykymaailman tehokkuutta ja tuloksellisuutta.

      • Björkbackaapanis

        Hyvä Kääpä!
        Twiitterii ja facee vaan seurataan kun pääministerikin, iso mies munat kaikki, sählää siinä mediassa, kuin pakko olisi sitä tuodaan niin eteentarpeellisena , että me joilla ei ole tiliä facessa ym. sosiaalisessa mediassa olemma kuolleita.

        Asiasta muuten lisää; pikkupoikia pidetään nykyään ihan vauvoina, vielä kolme -neljä vuotiaana tehdään kaikki eteen, syötetään ja jne sitten mitä tulee niistä aikuisena, niin huomiota vaativa itsekeskeinen mediasosiaalinen omista taidoistaan harhainen, mutta vanhemmat uskoo kaiken.


    • kepsuli

      Jos tarkotat sitä tsuppia,niin aivan turha äijä.

      • keversti

        Matias x olisi syytä pistää selkään 50kg reppu ja juosta koskelta järvenkylään.


      • Matias x
        keversti kirjoitti:

        Matias x olisi syytä pistää selkään 50kg reppu ja juosta koskelta järvenkylään.

        ja sulle rautakanki perseeseen perversti


    • Keversti

      Kokeile Matias x ite vaan sitä rautakankee hanuriin

    • Keversti

      Uusi ympäristö vaatii totuttelua

      Keverstin mukaan uuteen ympäristöön sopeutuminen ei aina ole helppoa. Siksi koululaisille opetetaan heti alussa koulun tavat ja käytännöt. Näitä ovat esimerkiksi koululaisen käytös, oppilan oikeudet ja velvollisuudet sekä koululaisen kuri ja järjestys.

    • Arkea koulun nähnyt1

      Hyvä kun on koulumaailmassa vielä aikuisia ihmisiä, jotka jaksavat kasvattaa ja yrittää... jotka pitävät "kuria" jos se sana onkin niin paha. Hyvä kun asiasta keskustellaan toki. Eikä varmasti ole mitään armeijatouhua:DDDD

    • keversti

      Luterilainen käsitys ihmisestä oli, että maailmaan syntynyt ihminen on paha ja perisyntinen. Hänet pitää saattaa oikealle polulle kurin avulla. Kasvatuksen tavoitteena on lapsen kuuliaisuus ja kunnioitus vanhempiaan ja opettajia kohtaan.

      • Kharon

        Asiakeskeisyyttä korostava avaukseni, (7.10.14 klo 16.24) on ´poikinut´ välillä aivan asiallisiakin kommentteja. Palstan pakolliset hörhöt-ja tröllit ovat myös ölähdelleet semmoisella pieteetillä, kun odottaa sopii.Meininki on ollut kun hollituvassa. Kaiketi keskustelua on käyty asiasta myös siellä, missä asenteita ja asioiden käsitteellisyyttä opetetaan. Koulu/Koti. Parhaasta päästä oli ´Kyröskosken Ukkokerhon´kommentti paikallislehdessä. Oli ymmärrystä ja asennetta. Hyvä niin.


      • EKlahti
        Kharon kirjoitti:

        Asiakeskeisyyttä korostava avaukseni, (7.10.14 klo 16.24) on ´poikinut´ välillä aivan asiallisiakin kommentteja. Palstan pakolliset hörhöt-ja tröllit ovat myös ölähdelleet semmoisella pieteetillä, kun odottaa sopii.Meininki on ollut kun hollituvassa. Kaiketi keskustelua on käyty asiasta myös siellä, missä asenteita ja asioiden käsitteellisyyttä opetetaan. Koulu/Koti. Parhaasta päästä oli ´Kyröskosken Ukkokerhon´kommentti paikallislehdessä. Oli ymmärrystä ja asennetta. Hyvä niin.

        Kyröskosken opiston nappulat puhuvat aina asiaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe