Aborttia koskeva kirjallinen kysymys

Silmiini osui uusin aborttia koskeva kysely, jonka on panneet alulle kd:n kansanedustajat Jääskeläinen ja Rauhala.

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_537_2014_p.shtml#VASTAUS

"(...) Suomessa tehdään keskimäärin 10 000 aborttia vuodessa. Niistä noin 90 prosenttia tehdään sosiaalisista syistä, joihin kuuluvat muun muassa taloudelliset syyt, työttömyys, keskeneräiset opinnot, parisuhteen ulkopuolella alkanut raskaus sekä epävakaa parisuhdetilanne. Vanhemmat ja perheet tarvitsevat sosiaalisen tuen lisäksi henkistä turvaa. Turvaverkostojen luominen ehkäisisi yksinjäämisen uhkaa, missä myös kolmannen sektorin kannustamisella voisi olla merkittävä vaikutus."

Ihan mielenkiintoista, miten kristillisdemokraatit poistaisivat työttömyyden, parisuhteiden ulkopuolisen seksin tai epävakaat parisuhteet. Kolmannen sektorin kannustamisella, turvaverkostojen luomisella? :))

Aika vieraantuneita todellisuudesta nämä edustajat ovat. Mikseivät arvoisat kristilliset edustajat koskaan väläytä aborttien vähentämisen keinoina ehkäisyn tehostamista, ilmaisen ehkäisyn tarjoamista nuorille, ehkäisyn Kela-korvattavuutta kaikille, seksivalistusta jo ala-asteelle, miesten ehkäisytutkimuksen tukeminen jne.

Siis juuri niillä toimenpiteillä, jotka oikeasti vähentävät abortteja.

46

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vapaus Valita

      Jos vastustaa sekä ehkäisyä että aborttia on selvästi naisten itsemääräämisoikeuksia vastaan ja heidän mielestään naisen ei tule harrastaa seksiä muuta kuin silloin kun haluaa lisääntyä. Ymmärrän jotenkin sen, että joku vastustaa aborttia mutta jos sama ihminen ei edes vihjaa aborttien vähentämisen keinoksi ehkäisyn tehostamista tai jopa kampanjoi ehkäisyä vastaan niin kyseessä ei ole silloin elämän puolustaminen.

      Näitä hemmoja on kdn lisäksi muun muassa Timo soini.

      http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/561-ehkaisy-ja-abortti-soini-ja-puolueen-naiset-taysin-eri-linjoilla

      Euroopan parlamentissa Timo Soini on torjunut naisten seksuaalisen itsemääräämisoikeuden kannalta keskeisiä oikeuksia. Hän ei ole puoltanut sen paremmin ehkäisyvälineiden kuin turvallisen abortinkaan saatavuutta.


      Soini nääs ei tykkää naisten vapaudesta valita kumppaninsa:

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011122114981783_uu.shtml

      • Tyttären äippä

        Joidenkin kristillisten tahojen mukaan (en tiedä ajatteleeko Soini näin) avioliittoa ei saa purkaa, vaikka se sisältäisi päihteitä ja väkivaltaa. Nainen ei siis saa lähteä avioliitosta, kai tämä lehtileike tarkoittaa? Miksikähän Soini arvostelee naisia siitä, että nämä vaihtaa kumppania, vaikka miehet syyllistyy tähän samaan jos ei vielä enemmän kuin naiset: ainakin kaikilla eroperheillä mitä tunnen, on miehellä jo valmiina kumppani, kun taas naiset haluaa olla yksin eron jälkeen tai eivät löydä heti kumppania, varsinkin jos on lapsia. Koska lapset jää useimmiten kyllä äidille. Soini on katolilainen joten avioliitto taitaa olla purkamaton siinä lafkassa. Vaikka se olisi lapsille tuhoisa. Mulla on tullut käsitys siitä että katolilaisille ja varmaan joillekin ääriluterilaisillekin on tärkeintä että sakramentit ja määräyksiä noudateaan, eikä yksilön pahoinvoinnilla ja hyvinvoinnilla ole mitään merkitystä. En tiedä olenko väärässä, mutta jos jokin instanssi on kovin aborttia vastaan mutta samalla peittelee lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa eikä välitä köyhyydestä ja siitä ettei syntyvillä lapsilla ole ruokaa eikä hoitoa ja naiset saa siihen raskauteensa kuolla, että hällä väli vaan akka, antaa se jumala uuden muijan tilalle. Ei ihme että uskontokriittisyys on vain lisääntynyt kun näkee tämä kaksinaismoralismin mikä uskonnoissa vallitsee.


    • Tämä sosiaalisiin tuen tarpeen teema tuli heti mieleen kun luin seuraavan tekstin Sosiaalilääketieteellisestä aikakauslehdestä.

      "Naisten kokemuskertomukset kriittisenä tietona abortista"

      http://ojs.tsv.fi/index.php/SA/article/view/590/1655

      Tämä kohta, missä pitäisi laittaa jokin abortin indikaatio siten, että se täyttää lailliset perusteet. Todelliset syyt voivat kuitenkin abortin hakijalle erilaisia kuin lailliset, lääkärin kanssa keskustelu koetaan kitkallisena :

      "Gynekologi halusi kovasti keskustella kanssani, miksi en halua lasta. Selitin etten ollenkaan halua lapsia. Sitten piti täyttää aborttikaavake. Siitä tulikin sitten kädenvääntöä kun siihen raskaudenkeskeytyksen syyksi ei voinut ruksata kuin lääketieteellinen syy, jota ei ollut tai sosiaalinen syyt. En halunnut, että hän ruksaa kohdan sosiaaliset syyt, koska sitten joku joka lukisi tilastoja sanoo, että jaahas jaahas jos meillä olisi paremmat sosiaaliset apumuodot, meillä olisi nyt näin ja näin monta lasta enemmän Suomessa. Ajattelin, että sitä iloa en halua esimerkiksi Päivi Räsäselle tai Bjarne Kallikselle antaa. He eivät saa omiin inhottaviin tarkoituksiinsa käyttää minun elämää ja minun päätöksiäni. No gynekologi selitti, että muuta vaihtoehtoa ei ole ja vaadin että sieltä on löydyttävä kohta nimeltä "nainen ei halua lasta". En minä olisi sitä ottanut, vaikka rahaa olisi ollut yllin kyllin. No sitä kohtaa ei löytynyt ja ruksittiin se sosiaaliset syyt -kohta ja jatkettiin" (...)

      "Aineistoani analysoidessani olen pohtinut millä tavalla lääkäreiden ja naisten kohtaamisissa rakennetaan "sosiaalinen syy". Sofia ja Jarna olivat aineistossani ainoita kertojia, jotka kertoivat lääkärille suoraan, että eivät halua lainkaan lapsia. Muutamilla muilla kerroilla abortin syy on oma tahto, mutta he päätyvät muotoilemaan lääkäritapaamisen lain myötäisen kompromissin syistään, kuten Jarnakin toiselle aborttilausunnon vahvistaneelle lääkärille. Yleisimmin kertoja on väsynyt olosuhteiden ja arjen riepotukseen. Abortti näyttäytyy viimeisenä pelastavana oljenkortena ulos hankalasta tilanteesta: lapsia on syntynyt liian tiheään, mielenterveys vaatii paluuta töihin, taloudelliset olosuhteet ovat huonot, opinnot vasta aluillaan, ihmissuhde rakoilee, raskaus on seurausta yhden illan suhteesta, lapsen siittäjästä ei ole varmuutta jne. (...) Voi kuitenkin kysyä, kunnioitetaanko naisen persoonaa ja suodaanko hänelle mahdollisuutta tasavertaiseen kansalaisuuteen, jos laki ja sen käytänteet eivät anna hänelle mahdollisuutta sekä päättää abortista, että muotoilla tuo päätös omin sanoin. (...) Aborttilaki "olettaa" ja muotoilee käytäntöjä, joita joidenkin lääkärien biologisesti painottuva ihmiskäsitys naisesta ensisijaisesti lisääntyjänä vahvistaa - että kaikki naiset tahtoisivat lapsia aina, jos sosiaaliset olosuhteet vain sallisivat"

      (s.tuomaalan kirjoittamasta artikkelista, joka pohjautuu hänen aborttitutkimukseensa)

      Eli tässä kyse yksinkertaisuudessaan siitä todellisten syiden muokkaamisesta lailliseen muotoon sen sijaan, että todellinen syy olisi peruste abortin saamiselle.

    • juuri näin

      "todellisten syiden muokkaamisesta lailliseen muotoon"

      Eli ts. VALEHTELUSTA kun niitä lain edellyttämiä syitä ei vaan ole. :)

      • No eikö olisi sitten tosi tärkeää, että hakemukseen voisi laittaa sen todellisen syyn, ettei tarvisi keksiä mitään varsinaisia ongelmia, jotta laillisuuspykälä täyttyy? Mitä olet mieltä? Kun sen abortin saa sitten kuitenkin, kuten tämä Tuomaalankin tutkimus sen osoittaa.

        Eihän kukaan mene hakemaan aborttia sanoakseen, että ei halua aborttia. Kun aborttia menee hakemaan, niin sen on päättänyt saada.

        Abortin voi tietenkin perua vielä milloin tahansa, jos mieli muuttuukin. Mutta Tuomaala toi esille sen asian, että joillain näkyy olevan tosiaankin sellainen käsitys, että nainen ei voi eikä saa arvioida eikä perustella omin sanoin päätöksensä syytä.


      • Multinikki1

        "Eli ts. VALEHTELUSTA"

        Valhe taitaa olla aborttien haussa ns. valkoinen valhe. Eihan kukaan potilas haluaisi valehdella, mutta kun lääkäri ei voi niitä paprujaan laittaa Valviraan ilman abortin syytäkään. Eikös niin ole? Tuomaalan tekstissä

        http://ojs.tsv.fi/index.php/SA/article/view/590/1655

        lukee, että lääkäri ja potilas yhdessä koettaa keksiä kompromissin, että lain kirjain täyttyisi. Lakihan on persoonaton. Ei laki itseään valvo täyttyykö se. Valvirassa taas ei käsitellä moraalisia kysymyksiä ja katotaan vaan että ruksi on jossain ruudussa ja lääkäri ja potilas on abortti asiakirjan allekirjoittaneet.

        Millä virastolla tai edes lääkärilläkään olis mitenkään keinoja alkaa valvoa naisen elämää niin että abortti voitaisiin jollain keinolla evätä, kun huomataan naisen valehdelleen? Johan raskaus etenisi liian pitkälle.

        Miten voidaan todistaa seuraavan syyn oikeellisuus?
        1. Parisuhteen tilanne, jos nainen ei kerro kuka on lapsen isä. Kuinka huono parisuhde määritellään?
        2. Opinnot: pitäiskö olla jossain oppilaitoksessa kirjoilla ja pitäiskö tietty määrä opintopisteitä olla että saisi abortin?
        3. Taloudellinen tilanne? Kuinka paljon rahaa pitää olla että on huono tilanne?
        4. Päihteiden käyttö? Montako annosta viinaa juo viikossa?

        Miten näitä kukaan voi alkaa kyttäämään ilman että siinä mentäisiin yksityiselämän loukkauksiin. Tai miten valtiolla olis varaa alkaa kyttäämään kymmenien tuhansien naisien raskauksia???


      • seli seli..

        "Valhe taitaa olla aborttien haussa ns. valkoinen valhe. "

        Valhe mikä valhe, sama p aska er paketissa eikä muuks muutu :)

        "Miten voidaan todistaa seuraavan syyn oikeellisuus?"

        Oli tilanne niiden suhteen mikä tahanasa, ne ei välttämättä oo syitä abortille, vaan ihan pelkästään se ettei satu just sillon haluaan lasta.


      • 353954t55354
        seli seli.. kirjoitti:

        "Valhe taitaa olla aborttien haussa ns. valkoinen valhe. "

        Valhe mikä valhe, sama p aska er paketissa eikä muuks muutu :)

        "Miten voidaan todistaa seuraavan syyn oikeellisuus?"

        Oli tilanne niiden suhteen mikä tahanasa, ne ei välttämättä oo syitä abortille, vaan ihan pelkästään se ettei satu just sillon haluaan lasta.

        "Oli tilanne niiden suhteen mikä tahanasa, ne ei välttämättä oo syitä abortille"

        Miten et hokaa nyt tätä...?
        Onhan ne sille ihan päteviä syitä sille naiselle joka sitä aborttia hakee!! Hänhän sen syyn tietää.

        Ei siinä asiassa muutenkaan kenenkään muun mielipidettä kysytä, että onko tämä tälle toiselle oikea syy.

        Ajatteleppa vaikka että nainen on sokea. Hän ajattelee ettei jaksa sokeuden lisäksi kasvattaa lasta. Miten näkevä tietää, millaisia on sokean kokemus omasta sokeudestaan ja millasta sokean elämä? On suurta ylimielisyyttä alkaa selittämään tälle sokealle että sokeus ei ole sulle mikään syy. Millä oikeudella tai pätevyydellä näkevä voi noin sanoa, kun ei pätkääkään auta tätä sokeaa selviämään arjessa.


      • koita hokata nyt
        seli seli.. kirjoitti:

        "Valhe taitaa olla aborttien haussa ns. valkoinen valhe. "

        Valhe mikä valhe, sama p aska er paketissa eikä muuks muutu :)

        "Miten voidaan todistaa seuraavan syyn oikeellisuus?"

        Oli tilanne niiden suhteen mikä tahanasa, ne ei välttämättä oo syitä abortille, vaan ihan pelkästään se ettei satu just sillon haluaan lasta.

        "Onhan ne sille ihan päteviä syitä sille naiselle joka sitä aborttia hakee!! Hänhän sen syyn tietää. "

        Mutta ne ei oo niitä TODELLISIA syitä abortille välttämättä edes sille naiselle!!

        "On suurta ylimielisyyttä alkaa selittämään tälle sokealle että sokeus ei ole sulle mikään syy."

        Ylimielistä on riistää toisen koko elämä jopa sokeuden verukkeella.
        Ei se sokeekaan välttämättä koe sokeutta esteenä kasvattaa lapsi (selviäähän moni muukin siitä ja joku muukin vois lapsen ottaa), mutta käyttää sitä valheellisena syynä abortin haussa, kun ei muuten vaan halua lasta.


      • et tiijä
        koita hokata nyt kirjoitti:

        "Onhan ne sille ihan päteviä syitä sille naiselle joka sitä aborttia hakee!! Hänhän sen syyn tietää. "

        Mutta ne ei oo niitä TODELLISIA syitä abortille välttämättä edes sille naiselle!!

        "On suurta ylimielisyyttä alkaa selittämään tälle sokealle että sokeus ei ole sulle mikään syy."

        Ylimielistä on riistää toisen koko elämä jopa sokeuden verukkeella.
        Ei se sokeekaan välttämättä koe sokeutta esteenä kasvattaa lapsi (selviäähän moni muukin siitä ja joku muukin vois lapsen ottaa), mutta käyttää sitä valheellisena syynä abortin haussa, kun ei muuten vaan halua lasta.

        "Ei se sokeekaan välttämättä koe sokeutta esteenä kasvattaa lapsi"

        Mutta jos kokee? Sinähän et voi näkevänä tietää mitään sokean arjesta. Jos ei se sokeakaan pysty adoptioon kuten ei juuri kukaan muukaan.


    • miks??

      "No eikö olisi sitten tosi tärkeää, että hakemukseen voisi laittaa sen todellisen syyn,"

      Niin että se tapahtus entistäkin hepposemmin kun liukuhihnalla :D täys tappamisvapaushan se sun unelmaas oiskin... mutta tuskinpa vaan toteutuu ihan pian :)

      "niin sen on päättänyt saada. "

      Ainahan sitä kaikkee päättää ja haluta saa, aina se vaan ei (teoriassa) mee niin vaikka joku läpeensä hemmoteltu pumpuliprinsessa siihen oiskin tottunu..
      Se että niitä syitä joutuu oikeesti miettiin ja selvittään, saattaa tosiasiassa olla joillekin riittävän suuri kynnys olla hakematta koko aborttia. Mikä tietenkin suosijafanaatikkoja kismittää ja lujaa :)

    • "Niin että se tapahtus entistäkin hepposemmin kun liukuhihnalla"

      Mutta kun sen abortin saa nytkin kaikki, jotka ennen 12 raskausviikkoa sen hakee, kun kerran lääkärit näin itse kertovat. Myöhemminkin saa 99%, kun Valviralta hakee. Mikään ei muuttuisi, paitsi se, että noita lomakkeen antamiin vaihtoehtoihin ei tarvitsisi mennä, vaan voisi kertoa omin sanoin, ettei kyseessä ole sosiaalinen syy vaan pelkästään oma tahto.

      Se oma tahto on naamioitu vain "hyväksyttävämmäksi" muotoon "epävakaa parisuhde, taloudelliset ongelmat jne"

    • mutta kun

      "Mutta kun sen abortin saa nytkin kaikki, jotka ennen 12 raskausviikkoa sen hakee,"

      ei vaan saa niin helposti kun jos ei tarttis edes perustellakaan mitenkään eikä sanoo mitään syytäkään! Ja erittäin hyvä (edes) niin :)

      "vaan voisi kertoa omin sanoin, ettei kyseessä ole sosiaalinen syy vaan pelkästään oma tahto."

      Jatkahan vaan sitä haaveiluas ;)

      "Se oma tahto on naamioitu vain "hyväksyttävämmäksi" muotoon "epävakaa parisuhde, taloudelliset ongelmat jne" "

      Oma tahto ei tän lain mukaan periaatteessa riitä hyväksyttäväks syyks tappaa lapsia kohtuun. Koita nyt nieleksiä vaan :)

      • N&N

        Kannatat kaksinaismoralismia? Eli sama vaikka abortin saa, kunhan vaan valehtelee tai suurentelee.... tämä on sun mielestä ihan okei?


    • ??????????????

      "Eli sama vaikka abortin saa, kunhan vaan valehtelee tai suurentelee..."

      Missähän kohtaa mitään tollasta sanottiin?

      Näet taas niitä omia harhojas.

      • Ännä ja Ännä

        Toisin sanoen (jos et kerta ymmärtäny tuosta):

        Nykyinen käytäntö on parempi susta kuin se että todellisen syyn voisi kertoa abortin saadakseen?


    • kuten todettu

      "Nykyinen käytäntö on parempi susta kuin se että todellisen syyn voisi kertoa abortin saadakseen? "

      On se tyhjää parempi, vaikka porsaanreikineen ja muutenkin surkee edelleen.
      Todellisen syyn (lasta haluamattomuuden) kertominen ja sillä luvan saanti tarkottas yhtä kun täysvapaa laki. Eli EI IKINÄ!

      • Ännä ja Ännä

        Nii no. Eli loppupäätelmä on ihan sama kuin tossa esitinkin että:

        ----"Eli sama vaikka abortin saa, kunhan vaan valehtelee tai suurentelee.... tämä on sun mielestä ihan okei?"-----

        Eipä taida olla mitään sellaista kohtaa siinä sosiaalisten syiden listassa, mitä ei nainen voi käyttää syyksi. Ihan kaikkea elämässä on, ja vaikka ei olekaan niin voi aina keksiä.

        työttömyys, opinnot, taloudellinen tilanne, huono parisuhde, naimattomuus, yhdenillan suhde, yksinhuoltajuus (jos ei ikä tai lapsiluku ole suoraan peruste. )

        Todellinen syy on, että nainen ei halua sitä lasta, mutta asian jouduttamiseksi sanoo, että on työpaikka on menoss alta tai on eroamassa miesystävästään.

        Olishan se rehellisempää, jos sais sanoo oikeen syyn????


      • Ännä ja Ännä
        Ännä ja Ännä kirjoitti:

        Nii no. Eli loppupäätelmä on ihan sama kuin tossa esitinkin että:

        ----"Eli sama vaikka abortin saa, kunhan vaan valehtelee tai suurentelee.... tämä on sun mielestä ihan okei?"-----

        Eipä taida olla mitään sellaista kohtaa siinä sosiaalisten syiden listassa, mitä ei nainen voi käyttää syyksi. Ihan kaikkea elämässä on, ja vaikka ei olekaan niin voi aina keksiä.

        työttömyys, opinnot, taloudellinen tilanne, huono parisuhde, naimattomuus, yhdenillan suhde, yksinhuoltajuus (jos ei ikä tai lapsiluku ole suoraan peruste. )

        Todellinen syy on, että nainen ei halua sitä lasta, mutta asian jouduttamiseksi sanoo, että on työpaikka on menoss alta tai on eroamassa miesystävästään.

        Olishan se rehellisempää, jos sais sanoo oikeen syyn????

        Siis kukaan ei tarkasta mitään asioita! Ja tosi vaikee se olis mitään parisuhteen tilaa tarkastakaan, eiks niiin???


      • Ännnä ja Ännä

        Nii vielä että ajattele että nainen joka ei halua lasta ja on ollu vaikka onnellisessa parisuhteesssa viis vuotta sanoo lääkärille että parisuhde on onneton tai että ei tiedä kuka on lapsen isä.

        Ei kai se tän monimutkasempaa ole????


    • antaa tulla nyt

      "Eli loppupäätelmä on ihan sama kuin tossa esitinkin että:"

      MISSÄ sanottiin että se on "ihan okei"???? Ei missään.

      "mutta asian jouduttamiseksi sanoo, että on työpaikka on menoss alta tai on eroamassa miesystävästään."

      Ne on sillon valheellisia syitä ja porsaanreikäsen lepsulain kiertämistä.

      • totta mooses

        "Ne on sillon valheellisia syitä ja porsaanreikäsen lepsulain kiertämistä"

        Niinpä. Kiertämistä ei olisi jos oikean syyn voisi kertoa. :))) Pakkohan sitä on keksiä, jos muuten ei aborttia saa.


      • Ännä ja Ännä

        Tuskimpa nyt tulee semmostakaan käytäntöö että lääkäri alkaisi tarkistelmaan niiden syiden oikeellisuutta. Miten semmonen olis mahdollistakaan? Joten kyllä tää valehtelukäytäntö jatkuu, jos ei jotain rehellisempaa käytänttöä tule.


    • ainakin joltain osin

      "Miten semmonen olis mahdollistakaan?"

      Onnistuhan se ennenkin, kun lain pykäliä vielä oikeesti noudatettiinkin, esim. piti toimittaa tilanteesta jonkinlainen sosiaalitoimen selvitys. Onhan täällä muuan nimimerkki kertonukin omasta 70-luvun kokemuksestaan tän suhteen.

      • ****

        Kyllä se on naisen elämään puuttumista jos abortin anomiseen tarvitaan sosiaalitoimen selvitys.
        Haluaako synnyttää on ainoastaan naisen itsensä päätettävä, ärsyttävää kun täällä on luettavissa ihan joka välissä ikään kuin nainen olisi aivoton ja tahdoton olento jonka puolesta muiden on tehtävä päätökset.


      • Ännä ja Ännä

        Mut ajattele hei (nimimerkki ainakin joiltain osin)!

        Jos olis joku vaara, että lääkärillä olis edelleen oikeus saada sosiaalitoimen lausuntoja jostain, niin eikö olisi aika selvää että naiset aborttia hakiessaan vetoaa sitten syyhyn, mitä ei voi tarkistaa. Esmes vaikka parisuhteen huonouteen tai että sitä ei ole (vaikka oliskin).

        Miten ajattelit että jos naiset nytkin kiertää lakia valehtelemalla, niin ei ne kiertäis sittenkin kun tulis joku rajoite, minkä kiertää?


      • 35094579245357
        **** kirjoitti:

        Kyllä se on naisen elämään puuttumista jos abortin anomiseen tarvitaan sosiaalitoimen selvitys.
        Haluaako synnyttää on ainoastaan naisen itsensä päätettävä, ärsyttävää kun täällä on luettavissa ihan joka välissä ikään kuin nainen olisi aivoton ja tahdoton olento jonka puolesta muiden on tehtävä päätökset.

        "Kyllä se on naisen elämään puuttumista jos abortin anomiseen tarvitaan sosiaalitoimen selvitys."

        Taitais sosiaalitoimistokin olla sellasta vastaan. Mitä jos ei ole sossun asiakas? Ei kaikki köyhyysrajalla notkuvat ole sossun asiakkaita eikä sossusta saa kaikkeen rahaa mitä tarvii.


      • kerronpa minäkin
        **** kirjoitti:

        Kyllä se on naisen elämään puuttumista jos abortin anomiseen tarvitaan sosiaalitoimen selvitys.
        Haluaako synnyttää on ainoastaan naisen itsensä päätettävä, ärsyttävää kun täällä on luettavissa ihan joka välissä ikään kuin nainen olisi aivoton ja tahdoton olento jonka puolesta muiden on tehtävä päätökset.

        "Onhan täällä muuan nimimerkki kertonutkin omasta 70 -luvun kokemuksestaan tän suhteen."

        Niin olen ja sen seurauksena minusta tuli täysin vapaan abortin kannattaja. Mutta aika oli toinen, onneksi tuo sen aikainen käytäntö on poistunut, nyt uskotaan naisen kertomusta ilman jonninjoutavia selvityksiä. Eikä sitä sillonkaan mitenkään tarkistettu, oma sana riitti, mutta olettaisin että piti vaan olla paperi joltain muulta taholta että olisi lainmukaisempaa. Aikaa on sentään kulunut jo 40 vuotta ja asiat muuttuvat siinä ajassa paljon, onneksi tässä asiassa parempaan suuntaan
        En ollut mikään sossun asiakas vaan lääkäri minut sinne passitti: tekemään toimeentulo selvitystä.

        Sillon aneltiin NÖYRÄSTI aborttia mutta nythän se kuuluu olevan ihan läpihuuto juttu, joidenkin kertomusten perusteella.


      • heikko suunta
        **** kirjoitti:

        Kyllä se on naisen elämään puuttumista jos abortin anomiseen tarvitaan sosiaalitoimen selvitys.
        Haluaako synnyttää on ainoastaan naisen itsensä päätettävä, ärsyttävää kun täällä on luettavissa ihan joka välissä ikään kuin nainen olisi aivoton ja tahdoton olento jonka puolesta muiden on tehtävä päätökset.

        "asiat muuttuvat siinä ajassa paljon, onneksi tässä asiassa parempaan suuntaan"

        Vielä se holtiton mukavuustappamishurvittelu loppuu, ennemmin tai myöhemmin ja lasten ihmisoikeudet voittaa :)


      • kerronpa minäkin kirjoitti:

        "Onhan täällä muuan nimimerkki kertonutkin omasta 70 -luvun kokemuksestaan tän suhteen."

        Niin olen ja sen seurauksena minusta tuli täysin vapaan abortin kannattaja. Mutta aika oli toinen, onneksi tuo sen aikainen käytäntö on poistunut, nyt uskotaan naisen kertomusta ilman jonninjoutavia selvityksiä. Eikä sitä sillonkaan mitenkään tarkistettu, oma sana riitti, mutta olettaisin että piti vaan olla paperi joltain muulta taholta että olisi lainmukaisempaa. Aikaa on sentään kulunut jo 40 vuotta ja asiat muuttuvat siinä ajassa paljon, onneksi tässä asiassa parempaan suuntaan
        En ollut mikään sossun asiakas vaan lääkäri minut sinne passitti: tekemään toimeentulo selvitystä.

        Sillon aneltiin NÖYRÄSTI aborttia mutta nythän se kuuluu olevan ihan läpihuuto juttu, joidenkin kertomusten perusteella.

        Minusta aborttikeskustelussa nousee kyllä keskeiseksi teemaksi toistuvasti muu kuin "elämän puolustaminen". Sen verran olen nyt lukenut asiasta ja lukenut myös tätä ja muita keskusteluja ja blogeja, että voimakkaimmin nousee esiin valta ja kontrolli. Eli se riita siitä, kellä on valtaa mihinkin. Valta ja kontrolli on tainnut olla "kerronpa minäkin" vielä viranomaisilla aborttisi aikaan. Nyt tiedetään vähän enemmän syistä ja seurauksista ja kaikille on parempi jos aborttia ei viivästytetä.

        Jostain syystä abortinvastustajat eivät tahdo, että naisella on valtaa tässä asiassa, vaikka naisen tahdotaan kantavan kaikki vastuu ja sikiö kehittyy naisen kehossa. Kyse on siis naisen kehosta ja nainen vaarantaa aina oman terveytensä, vaikka abortinvastustajat haluaa ohittaa sen tosiseikan korostamalla sikiön erillisyyttä.


        Menee välillä epäjohdonmukaiseksi:

        "muutenkaan mee läpi kun jokainen voi lukee mitä siellä laissa lukee ja mitä se edellyttää. Ja niin sen pitää ollakin. Mahtaa harmittaa ;)"

        Kirjoittaja nauttii ajatuksesta, ja väittää, ettei naisella ole valtaa päättää abortista ja ivaa asialla. Ja eräässä tekstissä kirjoittaja kertoo (on tallessa), että pitäis olla joku akkojen kyykyttäjädiktaattori joka alistaisi naisia. Vallankäytöstähän tässä on kyse.

        Abortin sen jokainen saa nykyään kaikki ajoissa hakiessaan, kunhan myötäilee ehtoja. Tämän sama kirjoittaja joka toisessa kirjoituksessa myöntää ivaamalla naisia valehtelijoiksi ja lepsulain kiertäjiksi. Eihän laki voi olla samaa aikaa tiukka ja lepsu. Se on jompaa kumpaa.

        Olisiko aika tunnustaa ihan faktatietoa, minkä kyllä kaikki abortinvastustajatkin muualla myöntää ja lääkärit kertoo: laki näyttää tiukalta, mutta käytäntö on vapaa 12 viikolle saakka.

        Tässä eräs kirjoitus, missä nähdään abortti jotenkin tiukasti valtakysymyksenä, eikä vastuusta puhuta mitään. Hirveästi ihmisllä on mielipiteitä asiasta ja näkemystä siitä mikä on oikein ja mikä väärin, mutta kellään ei ole esittää mitään käytännön ratkaisuja ongelmaan. Ehkä sen takia, että niitä ei tämän paremmin ole olemassa?

        http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2010/04/teurastusta-terveyskeskuksissa.html


      • ****
        heikko suunta kirjoitti:

        "asiat muuttuvat siinä ajassa paljon, onneksi tässä asiassa parempaan suuntaan"

        Vielä se holtiton mukavuustappamishurvittelu loppuu, ennemmin tai myöhemmin ja lasten ihmisoikeudet voittaa :)

        Käy juuri päinvastoin. Tulevaisuudessa aletaan aina vain enemmän katsoa ketkä ovat tarpeeksi kypsiä synnyttämään ja kasvattamaan lapsen.
        Abortteja on tehty aina, ennen tehtiin laittomia abortteja jotka voivat tuhota naisen terveyden. Saattoi olla että abortteja oli vielä enemmän kuin nykyään kun ei ollut kunnollista ehkäisyä ja nainen oli toisen luokan kansalainen synnytettyään aviottoman lapsen.
        On tekopyhää luulla että abortit loppuisivat tiukennettuun lakiin, niitä tehtäisiin yhtä paljon kuin ennenkin. Jos ei halua synnyttää, aina löytyy keino. Näin se vain on, siinä ei auta kovakaan meteli.
        Teurastusta terveyskeskuksissa blogi on miehen kirjoittama ja sen huomaa.


      • **** kirjoitti:

        Käy juuri päinvastoin. Tulevaisuudessa aletaan aina vain enemmän katsoa ketkä ovat tarpeeksi kypsiä synnyttämään ja kasvattamaan lapsen.
        Abortteja on tehty aina, ennen tehtiin laittomia abortteja jotka voivat tuhota naisen terveyden. Saattoi olla että abortteja oli vielä enemmän kuin nykyään kun ei ollut kunnollista ehkäisyä ja nainen oli toisen luokan kansalainen synnytettyään aviottoman lapsen.
        On tekopyhää luulla että abortit loppuisivat tiukennettuun lakiin, niitä tehtäisiin yhtä paljon kuin ennenkin. Jos ei halua synnyttää, aina löytyy keino. Näin se vain on, siinä ei auta kovakaan meteli.
        Teurastusta terveyskeskuksissa blogi on miehen kirjoittama ja sen huomaa.

        Pisteriville:

        Mitä muita ajatuksia tuo kirjoitus sinussa herätti? Minulla tuli vaikutelma, että kirjoittaja näkee aborttioikeuden sosiaalipoliittista ja lääketieteellistä viitekehystä ajattelemattta, pelkästään jonain ilkeämielisenä feministien keksimänä vallankäyttönä ja miesten kyykyttämisenä.

        Vähän samankaltaisia juttuja, kuin Kimmo Kristian Kemppaisen "tasa-arvoinen aborttilaki" -aloite.

        Miksikähän nykyään tarvitaan kaikenlaisia hyväntekeväisyysprojekteja, missä etsitään mieskaveria yksinhuoltajaäitien lapsille, kun biologinen isä on laistanut vastuunsa, tai ylläpidetään lastenkoteja ja sijaiskoteja hylätyille lapsille? Niin kauan kuin näitä auttamismuotoja tarvitaan, on vähän hurskastelevaa puhua abortin valitsevasta naisesta kovin tuomitsevasti. Kun näyttää siltä, että kirjoittaja vain haluaisi siirtää oikeudet miehelle, muttei vähäisintäkään vastuuta.


      • "Onnistuhan se ennenkin, kun lain pykäliä vielä oikeesti noudatettiinkin"

        Olen kovasti miettinyt "kerronpa minäkin" kokemaa tapausta. 1970-luvulla tehtiin paljon enemmän abortteja kuin nyt. Onkohan mitenkään mahdollista, että kaikki lääkärit eivät kuitenkaan ole edellyttäneet potilaalta mitään dokumenttia sosiaalisten syiden perusteista? Laissahan on maininta "jos katsotaan tarpeelliseksi".

        Miten silloinkaan on voitu tarkistaa tai todistaa parisuhteen tilaa jne? Vai onkohan silloinkin pelkkä sinkkuus eli aviottomuus ollut jo peruste, ettei ole tarvinnut kuin todentaa siviilisäätynsä?

        Abortteja on tehty kaksinkertaisesti nykyiseen verrattuna. Mistä ja keneltä sellaisia dokumentteja abortin syistä on voitu edes kerätä sosiaalitointa lukuunottamatta? Eihän esim. opiskelijan tarvitse olla lainkaan sosiaalitoimen asiakkaana, joten opiskelijan status on ilmeisesti riittänyt tuolloin.

        Itse pidän eniten mahdollisena sitä, että aviottomuus tai sinkkuus on ollut suurin syy. Huomaa muuten ihan kielessäkin, miten yhteiskunta on muuttunut suvaitsevaisemmaksi. Ennen naista sanottiin aviottomaksi äidiksi, jos hänellä oli lapsi. Vanhaksipiiaksi, jos oli yli 25-vuotiaana naimaton. Nyt sanotaan sinkuksi, sinkkuäidiksi tai yksinhuoltajaksi. Samoin avopareja sanottiin susipareiksi jne. Homoja pidettiin rikollisina ja sairaina heitä ihan luvan kanssa vainottiin, nyt homous on lisäarvo ainakin taiteilijoilla. Lainsäädäntökin ehdottomasti muuttaa asenteita.


      • nieleksikää vaan
        heikko suunta kirjoitti:

        "asiat muuttuvat siinä ajassa paljon, onneksi tässä asiassa parempaan suuntaan"

        Vielä se holtiton mukavuustappamishurvittelu loppuu, ennemmin tai myöhemmin ja lasten ihmisoikeudet voittaa :)

        "Valta ja kontrolli on tainnut olla "kerronpa minäkin" vielä viranomaisilla aborttisi aikaan."

        Valta on edelleen periaatteessa ihan muilla kun naisella haluamisineen :) onneks.

        "kaikille on parempi jos aborttia ei viivästytetä."

        Myös niille lapsille jotka sen takia saa jopa pitää henkensä ja elämänsä?!

        "Jostain syystä abortinvastustajat eivät tahdo, että naisella on valtaa tässä asiassa, "

        Kuten ei normaalit ihmiset halua muillekaan murhaajille mitään ylioikeuksia himojensa toteutukseen.

        "Kyse on siis naisen kehosta ja nainen vaarantaa aina oman terveytensä, "

        Ja sinä sakkienes haluat hyssytellä ne aborttien vaarat ;)

        "Kirjoittaja nauttii ajatuksesta, ja väittää, ettei naisella ole valtaa päättää abortista ja ivaa asialla. "

        Kukapa ei nauttis jos oikeus tapahtuu vielä edes jossain määrin ja jotenkin.. muu onkin sitten taas näitä omia harhojas.

        " kunhan myötäilee ehtoja."

        Toisin sanoen VALEHTELEE :)

        "Tämän sama kirjoittaja joka toisessa kirjoituksessa myöntää ivaamalla naisia valehtelijoiksi ja lepsulain kiertäjiksi. Eihän laki voi olla samaa aikaa tiukka ja lepsu. Se on jompaa kumpaa."

        Mitä ivaa se TOTUUS on? Hävettääkö noin kovasti puolustella valehtelua ja lainkiertoa? :) Missä lakia on tiukaks sanottu?

        "Tulevaisuudessa aletaan aina vain enemmän katsoa ketkä ovat tarpeeksi kypsiä synnyttämään ja kasvattamaan lapsen."

        Varmaan juu :D tosin onneks ihan vaan sun unelmissas ;)

        "ennen tehtiin laittomia abortteja jotka voivat tuhota naisen terveyden"

        Kuten ihan ne pykälien mukaankin tehtävät.

        "niitä tehtäisiin yhtä paljon kuin ennenkin. "

        Mutumutu... TODISTEET esille vaan :) mitään kun ei oo vieläkään näkyny tälle mielipuoliselle logiikalle.

        "Niin kauan kuin näitä auttamismuotoja tarvitaan, on vähän hurskastelevaa puhua abortin valitsevasta naisesta kovin tuomitsevasti."

        Miten se nyt edelleenkään kenenkään miehen viaks muuttuu että joku NAINEN sen abortin on halunnu ja päättäny tehdä? Voi äly hoi... :D pitäähän sitä syyllisyyttä OMISTA (vääristä) valinnoista tietysti kelle tahansa muille sysäillä...


      • uoppa

        Mua kiinnostaisi tietää, että miten asioista voi edes toimittaa sosiaalitoimen selvitystä, jollei asia ole selkeästi sellainen, joka jo sosiaalitoimen tiedossa ja käsiteltävänä on?

        Miten esim. toimittaa sosiaalitoimen selvitys siitä, että mies uhkaa jättää jos nainen ei tee aborttia? Eihän kukaan mies mene sossulle etukäteen kertomaan, että jos ei-toivottu raskaus yllättäisi, niin silloin tulisin uhkaamaan jättämisellä puolisoani?

        Tai miten toimittaa sosiaalitoimen selvitys vaikkapa epävarmasta työsuhteesta? Takuuvarmaa on kai se, että yksikään työnantaja ei myönnä kellekään, sosiaalitoimesta nyt puhumattakaan, että ei tule jatkamaan määräaikaisen työntekijän työsopimusta mikäli tämä tulee raskaaksi.

        Miten sosiaalitoimi voi tietää vaikkapa abortin hakijan sinkkuudesta, jollei naisella ole ollut mitään syytä sosiaalitoimen palveluja käyttää? Vai pitäisikö silloin mennä eka sossuun kertoman että on sinkku ja vasta sitten mennä lääkärille kertomaan se sama, jotta abortin voi sillä perusteella saada? Mitä järkeä olisi kierrättää ihmisiä monen luukun kautta tuolla tavoin?

        Siksi siinä laissa kai sanotaankin, että sosiaalitoimen selvitys voidaan pyytää, mikäli se tarpeelliseksi nähdään, kun jokaisesta asiasta, jolla abortin voi saada, ei kuitenkaan mitään sossun selvityksiä voi saada. Ei sossu tiedä yhtään mitään sellaisten ihmisten elämästä, jotka eivät sossun palveluja ole tarvinneet.


      • Anonyymi
        sosiologi kirjoitti:

        "Onnistuhan se ennenkin, kun lain pykäliä vielä oikeesti noudatettiinkin"

        Olen kovasti miettinyt "kerronpa minäkin" kokemaa tapausta. 1970-luvulla tehtiin paljon enemmän abortteja kuin nyt. Onkohan mitenkään mahdollista, että kaikki lääkärit eivät kuitenkaan ole edellyttäneet potilaalta mitään dokumenttia sosiaalisten syiden perusteista? Laissahan on maininta "jos katsotaan tarpeelliseksi".

        Miten silloinkaan on voitu tarkistaa tai todistaa parisuhteen tilaa jne? Vai onkohan silloinkin pelkkä sinkkuus eli aviottomuus ollut jo peruste, ettei ole tarvinnut kuin todentaa siviilisäätynsä?

        Abortteja on tehty kaksinkertaisesti nykyiseen verrattuna. Mistä ja keneltä sellaisia dokumentteja abortin syistä on voitu edes kerätä sosiaalitointa lukuunottamatta? Eihän esim. opiskelijan tarvitse olla lainkaan sosiaalitoimen asiakkaana, joten opiskelijan status on ilmeisesti riittänyt tuolloin.

        Itse pidän eniten mahdollisena sitä, että aviottomuus tai sinkkuus on ollut suurin syy. Huomaa muuten ihan kielessäkin, miten yhteiskunta on muuttunut suvaitsevaisemmaksi. Ennen naista sanottiin aviottomaksi äidiksi, jos hänellä oli lapsi. Vanhaksipiiaksi, jos oli yli 25-vuotiaana naimaton. Nyt sanotaan sinkuksi, sinkkuäidiksi tai yksinhuoltajaksi. Samoin avopareja sanottiin susipareiksi jne. Homoja pidettiin rikollisina ja sairaina heitä ihan luvan kanssa vainottiin, nyt homous on lisäarvo ainakin taiteilijoilla. Lainsäädäntökin ehdottomasti muuttaa asenteita.

        En ole moneen vuoteen ollut tällä palstalla ja selatessani vanhoja keskusteluja vanhalla nimimerkilläni jonka käyttöä ei enää jostain syystä sallita, osui silmiini tämä oma kertomukseni abortista. Sosiologi ihmettelee sen ajan käytäntöä abortin hakemisessa.Tiedän neljä naista itseni lisäksi samalla paikkakunnalla joilta on vaadittu samanlainen menettely kuin minulta.

        En tiedä oliko lääkäri vaan jotenkin tiukanpuoleinen, oli n.30 vuotias mies , vai miksi oli näin. Tämä tapahtui 1974.


    • no voi nyyh

      "Kyllä se on naisen elämään puuttumista jos abortin anomiseen tarvitaan sosiaalitoimen selvitys."

      Onhan se nyt ihan kauheeta verrattuna siihen miten joku ämmä itsekkyydessään puuttuu väkivalloin lapsen koko ihmiselämään!!!

      " ärsyttävää kun täällä on luettavissa ihan joka välissä"

      Ärsyttäähän se varmasti kun mitään itsestäänselvää tappamis"oikeutta" ei vaan ole olemassa, eikä nainen ole se joka luvasta saa päättää, se voi vaan NÖYRÄSTI anella sitä :)))) ja erittäin hyvä niin.

      "niin ei ne kiertäis sittenkin kun tulis joku rajoite, minkä kiertää? "

      Mites sitten kierreltäs jos syyks kelpais vaan vakavat fysikaaliset terveyssyyt?

      • nainen pohjoisesta.

        Siis olet sitä mieltä että nainen ei itse ole kykenevä päättämään elämästään, synnyttääkö vai ei?
        Onko naiset mielestäsi kykenemättömiä päätöksen tekoon oman elämänsä suhteen?
        Sellaisen kuvan viestität tänne.
        Sinunko pitäisi määrätä mitä naiset saavat tehdä, se olisi varmaan sinulle mieleen, niin vain ei ole eikä tule olemaan.
        Sain abortin helposti, lääkäri ei paljon kysellyt, niin sen on oltavakin. Eikö harmita??? :)

        Tämä on nimim." no voi nyyh"


      • vai kuin

        "Mites sitten kierreltäs jos syyks kelpais vaan vakavat fysikaaliset terveyssyyt?"

        Mut tässä tais olla kyse siitä, että jos osittain tarkistettais ne syyt. Elikkäs sossusta tais olla kyse.


      • Hei,

        keskustelu on näemmä päässyt hyvään vaiheeseen. :)

        Sinäkin vastustaja olet sitä mieltä - tai olet ilmeisesti aina ollut - että naiset aborttia hakiessaan joutuvat sovittelemaan omia syitään (sinun mukaasi valehtelemaan) aborttiin sen mukaan, mitä vastausvaihtoehtoja aborttilomakkeessa on annettu, sopivin tilanteen kannalta aina löytyy kuitenkin.

        Kun naiset joutuvat keksimään erilaisia syitä abortin saadakseen nytkin, niin varmasti näin olisi myös silloin, jos aborttilakia jostain syystä kiristettäisiin ja vaikka vaadittaisiin jotain sosiaalitoimen lausuntoa tai verotodistusta taloudellisesta tilanteesta. Jos takana on naisen haluamattomuus äitiyteen, ei sitä tosin rahallakaan voi luoda, kuten tuo esimerkkisitaatti hyvin kertoo.

        Kun nyt on toteen näytetty se, että naiset joutuvat muuntamaan totuutta abortin saadakseen, niin miksi ihmeessä palstan vastustajat olettavat, että ennen aborttilain 1970 naiset ovat olleet jotenkin rehellisempiä tässä asiassa, eivätkä ole turvautuneet laittomaan aborttiin tai jos ovat niin esimerkiksi laittoman abortin suoritettuaan menneet ilmoittautumaan poliisille, jotta he ovat joutuneet rangaistavaksi? (Ajatuksenakin täysin absurdi!!)

        Tämä Ritva-Liisa Sumun teos Abortti selvästi kertoo, millä tavalla naiset yrittävät ennen saada aborttia, kun aborttilaki oli tiukka. Lääkäristä on riippunut paljon. Jos lääkäri on ollut myötätuntoinen, abortti on hellinnyt mielenterveyssyyllä (heikoustila ym. indikaatio) tai jos lääkäri on ollut aborttikielteinen, on abortti evätty jolloin naiset ovat joutuneet turvautumaan muuhun apuun.

        http://www.fragen.nu/atria/fragen/MINN-0009513001369.pdf

        Kysyisin abortinvastustajilta, oletteko lukeneet tämän teoksen?


      • sk-perheellinen
        nainen pohjoisesta. kirjoitti:

        Siis olet sitä mieltä että nainen ei itse ole kykenevä päättämään elämästään, synnyttääkö vai ei?
        Onko naiset mielestäsi kykenemättömiä päätöksen tekoon oman elämänsä suhteen?
        Sellaisen kuvan viestität tänne.
        Sinunko pitäisi määrätä mitä naiset saavat tehdä, se olisi varmaan sinulle mieleen, niin vain ei ole eikä tule olemaan.
        Sain abortin helposti, lääkäri ei paljon kysellyt, niin sen on oltavakin. Eikö harmita??? :)

        Tämä on nimim." no voi nyyh"

        Tätä minäkin pohdin, että jos nainen ei ole pätevä arvioimaan omaa tilannettaan niin että saa abortin, vaan siihen pitää olla lain määräämä syy, ei naisen pitäisi olla ymmärryksessä silloinkaan kun hän päättää tehdä lapsia!

        Samalla lailla pitäisi kai jokainen lasta haluavat pakotettava kertomaan itse, miksi haluaa lapsia! Että onko nyt kykenevä hoitamaan sitä lasta. Ettei vain ole mahdollista, että häntä painostetaan siihen. Kun lukee lehtiä niin on ilmiselvää, ettei kaikista oikeesti ole vanhemmiksi! Lapsia kohdellaan niin kaltoin, ettei kaikki ole mitenkään oikein. Pitäisi olla joku pakollinen kurssi ennen kuin saa synnyttää. Adoptiovanhemmiltakin vaaditaan täydellistä nuhteettomuutta, mutta kuka tahansa juoppo ja lasten pahoinpitelijä saa tehdä lapsia eikä kukaan estä!

        Tosi naurettava tää lakipykälä, nyt kun ajattelen!!


    • turha kippuroida

      "Siis olet sitä mieltä että nainen ei itse ole kykenevä päättämään elämästään, synnyttääkö vai ei? "

      Kyse ei ole kyvyistä vaan siitä mitä saa tehdä vapaasti ja TOISEN elämälle, mitä ei.
      Mutta olet ehkä sitten myös vaatimassa täyttä vapautta murhailla syntyneitäkin kun tekijää sattuu huvittaan, eli on "kykenevä päättämään elämästää", ja siinä samalla kuolettavasti jonkun toisen elämästä...?

      "Sinunko pitäisi määrätä mitä naiset saavat tehdä,"

      Ei mun tartte, johan sen laki määrää ettei se HALU vaan riitä :)

      "Sain abortin helposti, lääkäri ei paljon kysellyt, niin sen on oltavakin. Eikö harmita??? :)"

      Mikähän siinä ketään harmittas, näkeehän sen mihin säälittävään alennustilaan se on sutkin johtanu :) eikä valhees "paljoa kysymättömyydestä" muutenkaan mee läpi kun jokainen voi lukee mitä siellä laissa lukee ja mitä se edellyttää. Ja niin sen pitää ollakin. Mahtaa harmittaa ;)

      • ****

        Niinhän sulle on valitettavasti käynyt. Kun et voi muuttaa aborttilakia vajoat aina vain syvemmälle, olet jo pohjalla, alemmaksi on vaikea päästä. Mielipiteesi hukkuu siihen kun kirjoitat niin paljon solvaavia ja asiattomia viestejä. Pyydä unilääkkeitä jos et saa unta.


    • unelmoi vaan :)

      "vajoat aina vain syvemmälle, olet jo pohjalla"

      Ei likikään vielä sitä pohjasakkojen alinta saastaa missä sinä surmansakkeines ryvet etkä ylös pääse, koskaan.. vaikka miten epätoivolla kippuroit. Valitettavasti iljettäville tosiasioille et vaan voi mitään, vaikka kuinka rääyt tärykalvoja särkevällä raivovimmalla siellä upottavan suos synkimmissä syövereissä.

      "Pyydä unilääkkeitä jos et saa unta."

      Ja loppuun vielä nää iänikuiset kulahtaneet "onks iltalääkkees jääny ottamatta" -säälijorinat :D hohhoijjaa.
      No, saan oikein levollisesti nukuttua yöni (toisin kun sinä), putipuhtonen omatunto todellakin on paras päänalunen, eikä ihtiriekot kysele riistetyn elämänsä perään nurkissa :))))

    • synkä tapu

      "No, saan oikein levollisesti nukuttua yöni (toisin kun sinä), putipuhtonen omatunto todellakin on paras päänalunen, eikä ihtiriekot kysele riistetyn elämänsä perään nurkissa"

      Puhut asiaa. Nurkissa saattaa hiippailla öiseen aikaan kutsumattomia vieraita jotka muistuttavat meille pahoista teoistamme.

      Jo noin pari sataa vuotta on tiedetty että lukuisat ihmiset sinun ohella on kokeneet paranormaaleja eli selittämättömiä ilmiöitä. Nyt on saatu tietoon, että Siittiöriekot eli toiselta nimeltään käyttämättömät, kuivuneet ja kummittelemaan ryhtyneet siittiösolut aiheuttavat poltergeist-räyhäilmiöitä monilla Suomen paikkakunnilla mutta niistä puhuminen on ollut viime vuosiin synkä tapu.

      Tallennusmenetelmien kehittyessä useat tiedemiehet on päässeet kuulemaan EVP-ääniä ja dermo-optisia näkyjä siittiöriekkojen leijunnasta. Myös erinäisiä epämiellyttäviä hajuja leijuu siittiöriekkoilmiöiden esiintyessä.. mm mädän kanamunan ja krapularipulin tuoksahdusta valkosipulilla höystettynä. Myös esineiden raivokasta lentelyä eli räyhähenkien mesoamista liittyy tapauksiin.

      Olisinkin kiinnostunut kuulemaan, millaisia paranormaaleja kokemuksia lukijoilla eli siittiöiden murhaajaväellä ja tumpustelijoilla on kun huono omatunto ei anna nukkua edes klo 03.01 yöllä.

    • sk-perheellinen

      Hei löysin tosi mielenkiintoisen keskustelun tästä syiden löytämisistä. En ole tiennytkään tuon loanheiton keskellä. että täällä on näin hyviä keskusteluja. Siis kaikki toimii että lain kirjain täyttyisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe