Totuus Amiedun Lähihoitajakoulutuksesta

TOTUUS!

Pitäjänmäen Amiedun Lähihoitajakoulutus on pelkkää "ilmaa".Siellä ei opeteta mitään.Suurin osa päivästä saattaa mennä siihen että juostaan rakennuksessa kerroksesta toiseen etsimässä vapaata luokkaa.Amiedun lukujärjestys näyttää h...elvetin hyvältä.Todellisuus on toinen.Edellisenä iltana saattaa tulla myöhään viesti,että seuraavan päivän tunnit on peruttu,ja onkin etäpäivä.Näin käy turhankin usein.Monesti oppilaat myös joutuvat odottamaan turhaan koululla,kun koulun ulkopuolelta tilattu kouluttaja ei tulekaan.Etäpäiviä on paljon.Lukujärjestykseen merkitään etäpäivän kohdalle monesti jokin hieno "etätehtävä",mutta oikeasti mitään tehtävää ei anneta.Etäpäivä=Vapaapäivä.Amiedun todistus näyttää myöskin h...elvetin hyvältä.Siinä lukee että opiskelija on suorittanut esim. vanhusten kotihoitoon liittyen niin ja niin monta opintoviikkoa.Kotihoitoon töihin hakiessa siitä on etua.Todellisuus on toinen.Oikeasti koulun ulkopuolinen kouluttaja on käynyt yhtenä päivänä kertomassa,mitä kotihoito pitää sisällään.Että sellaiset "opintoviikot".Monet tentit katoavat mystisesti jonnekin,eikä niitä palauteta useastikaan takaisin opiskelijoille.Kouluttajat käyvät sanomassa oppilaille arvosanat,mutta eivät siis palauta tarkistettuja tenttejä.Lääkelaskujen kokeita ei palauteta koskaan takaisin opiskelijoille.Kouluttajat käyvät sanomassa luokan edessä hymyssä suin että kaikki ovat päässeet läpi.Oppilaat tietävät että osalla heistä on mennyt koe pahasti metsään.Mutta kaikki päästetään läpi.Ainoa missä "nipotetaan" ja ollaan tarkkoja ovat kirjalliset näyttösuunnitelmat.On pakko,koska nehän lähtevät tutkintotoimikunnan nähtäviksi.Opettajat myöhästelevät tutkintotilaisuuksien arviointikeskusteluista.Kirjalisia näyttösuunnitelmia ei aina tarkisteta määräajassa.Näyttö voi olla jo puolessavälissä,kun tulee viesti "näyttösuunnitelmaasi ei ole hyväksytty".Ihan turha laitos.

5

519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IMaaru

      Järkyttävää. Meillä HDO:n aikuisopiskelijoilla on opintoja tasan 8.15-16 ja etätehtävät on kirjan paksuisia. Opettajat todellakin lukee ne ja antaa sen mukaan arvosanan. Työnäytön jälkeen pitää olla myös täytettynä samanlainen nivaska teoriaa. On vaan vähän vaikeaa kun nuorisokoulutuksessa aikanaan olleet ohjaajat ei osaa vastata näiden tehtävien kysymyksiin, vaikka ovat olleet samassa paikassa 15-vuotta duunissa. Juoru kertoi että meidän oppilaitos on arvostetuin stadissa, mutta toi kuulostaa hurjalta.
      Onhan täälläkin kiintiöulkomaalaiset, jotka ei osaa suomea kovin hyvin. Heillä on "tietenkin" eri kokeet,enkä ymmärrä miten pääsevät läpi niistä tai harjoitteluista.

      • lähäri

        Olen myös käynyt HDO: n lähihoitaja-koulutuksen, ja täytyy sanoa että toinen erikoistumisopintovuosi oli ihan surkea. Onneksi oli hyvät harjoittelupaikat, että edes oppi jotain. Koulussa on myös hyviä opettajia, mutta osa ei aivan tehtäviensä tasalla.


    • Sedu Rastaantaival

      Samanlaisia tarinoita löytyy ympäri suomen lähes mistä tahansa aikuisoppilaitoksesta. Ei niiden tarkoituksena ole niinkään kouluttaa, vaan lähinnä kerätä rahaa ja työllistää suhteet omaavia, epäpäteviä paperinheiluttelijoita.

    • öhuk

      Kokemuksesta voin sanoa että HDO:n taso ei ole kaksinen. Opettajien touhu on pääasiassa säheltämistä.

    • Lähäri

      Kuulostaa hurjalta. Itse opiskelijana TAKK-lla. Meininki aivan erilaista. Lähipäivät täyttä tietoa, verkko-opiskelua/itseopiskelua, tehtäviä ja tenttejä. Vaatimukset kovia ja työssäoppimisissakin opintotehtäviä. Tiukalla aikataululla edetään ja asiasisältöä valtavasti. Lukujärjestykset ja kokonaisuudet koulun puolesta hianosti suunniteltuja ja toteutettuja. Olen opiskelijana todella tyytyväinen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3940
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3742
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3738
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      14
      2383
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2332
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      1976
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1816
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1489
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe