Ripuli ja ilmavaivat ongelmana - APUA!

mistä apua?

Hiljalleen usean kuukauden kuluessa suolistoni on ajautunut kohti huonompaa ja huonompaa. Nykyään olen usein ihan vetisellä ripulilla ja suolisto pulputtaa kaasua. Kädellä kun taputtelee mahaa niin kuuluu miten se "kaikuu" ja kumisee: suolisto on ihan täynnä ilmaa!

Mikä neuvoksi? Maitohappobakteerit eivät tunnu auttavan ja Precosan ottamisen jälkeen tuntuu seuraavana päivänä suoliston kehittävän vain ENEMMÄN kaasua.

Pian ollaan siinä tilanteessa, että pitää varata aika lääkärille, joka sinänäsä lienee järkevää kun on pitkittynyt krooninen ripuli ja ilmavaivoja. Itse sinänsä vielä jaksan ja olen OK voimissa, mutta sosiaalisesti jokapäiväinen ripulointi ja mielettömät ilmavaivat ovat enemmän kuin vähän kiusallisia.

Joku saattaa väittää, että minulla on hiivasyndrooma, joku toinen että tämähän voi olla Clostridium difficile -bakteerin villiintymistä. Kukapa sen tietäisi? Hulluinta tässä kaikessa on se, että suolisto rauhoittuu, kun saa sokeria! En nyt koko aikaa ja joka päviä voi sokeria popsia, mutta kyllä maha hiljenee, kun saa hiilihydraattilastin. Viittaako tämä villiintyneeseen hiivaan, joka huutaa sokeria, ja rauhoittuu, kun sitä "ruokitaan"?

Ehkä pitää tosiaan varata aika lääkärille.

8

1146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mistä apua?

      Viljatuotteet pois? Näin voisi sanoa tunnin Googlettelun lopputuloksena.

      Luulin syöväni tietyssä mielessä terveellisesti: puuroa aamupalaksi ja hiivatonta ruisleipää kalkkunaleikkeellä sekä vihreää teetä. Mutta vatsa se huutelee ja kirnuaa kuplivan ripuliolosteen jo puoleen päivään mennessä... Aamupala ei siis ole okei.

      Ehkä puuro onkin huono aamupala! Ja hiivaton ruisleipä samoin. Nyt kun mietin, en ymmärrä, miksi syön puuroa. Niin joo, siksi että lopetin 8 vuotta sitten KOKONAAN maidon käytön. En halua syödä muroja, kun en käytä maitoa, joten syön puuroa, kun siihen ei maitoa tarvita kyytipojaksi (laitan tilkan mehukeittoa).

      Vaalean leivän lopetin kokonaan 5 vuotta sitten, kun se teki ilmavaivoja. Nyt siis hiivaton ruisleipä tekee ilmaa suoleen. Ehkä palaan takaisin kuiduttomaan, vaaleaan aamusämpylään? Ehkä en?

      Suolistoni on ilman muodostuksen osalta huonoimmillaan klo. 11-19 välisenä aikana ja parhaimmillaan klo. 19-11. Nyt siis päivän lounas on jo ripuloitu ja ilma päässyt pois suolesta ja olo on rauhallinen. Loppuilta on päivän parasta aikaa! Maha aina rauhoittuu, kun saa työpäivän päätyttyä hiilihydraatti-iskun: viipale omenapiirakkaa, suklaapatukka ja pari lakritsipatukkaa. Nyt kaksi tuntia myöhemmin maha ja suoliston ovat rauhallisia, ei kuulu mitään ääniä, eikä ole ilmaa.

      Harvoin kai on dokumetoitu, että hiilihydraatin nauttimisen JÄLKEEN suoli on parhaimmillaan seuraavat 12 tuntia, mutta kun aamulla ja päivällä en vedä sokereita, niin suoli karjuu, kuplii ja puskee ilmaa läpi työpäivän.

      Että tällainen maha.

      • 11+1

        Mullakaan ei esiinny oireita heti herkkujen nauttimisen jälkeen, vaan vasta aamulla/aamupäivästä jos illalla mässäilen. En odotakkaan että se heti antaisi oireita, sillä kestäähän sillä hetki mahaan tulossakin. Puuro tulee kyllä mulla nopeasti ulos, tai puuron nauttimisen jölkeen pitäö siis tunnin sisällä käydä vessassa.

        Kokeilen parhaillaan gluteiinitonta ruokavaliota, makeutusaineet ja sokerit minimissä. Testit tehty, kaikki negoja. Tähystykseen en vielä halua.


    • yleensä viljat

      Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasvirasvat (margariinit, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

      Viljojen ja/tai maidon karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tapa parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään.


      Mutta jos ruokavalion muutos parempaan ei auta, niin VAADI ehdottomasti tutkimuksia, koska voit sairastaa jotain vakavaa sairautta, joka vaatii hoitoa ja hakeudu välittömästi hoitoon, jos sinulla on esimerkiksi näitä oireita: jatkuva oksentelu, jatkuva kipu, laihtuminen, jatkuva sairastelu, veriripuli, pitkittynyt ripuli, nielemisvaivat, ruuan takertumisen tunne tai jatkuvaa kuumetta.


      Viljat ja/tai maitotuotteet pois 2-4 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa. Voi olla, että kumpikaan ei sovi. Jo 1-2 viikossa huomaa eron entiseen, jos jokin ruoka-aine ei sovi.


      Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteeni (vehnä, ruis ja ohra), viljojen tärkkelys sekä maito tuottavat limaa ja tulehdusta elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm


      Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm


      Kannattaa huomioida, että mitään koetta ei ole olemassa, joka näyttäisin yliherkkyyden viljoille ja/tai prosessoidulle suomalaiselle lehmänmaidolle.

      Näiden diagnoosi perustuu aina välttämisaltistuskokeeseen.

      • mistä apua?

        "Mutta jos ruokavalion muutos parempaan ei auta, niin VAADI ehdottomasti tutkimuksia, koska voit sairastaa jotain vakavaa sairautta..."

        No, aika vakavaa sairautta sairastan, kun koko paksusuoli on jo leikattu pois. Seuraavaksi pitänee poistaa koko ohutsuoli. Mitähän sitten tapahtuu?

        Jätin tosiaan aamupuuron pois ruokavaliosta viime viikolla ja ilmavaivat loppuivat! Ripuli sen sijaan jatkuu: ihan joka päivä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Olen jatkuvalla, kroonisella ripulilla. En enää muista, koska ulosteeni olisi ollut millään lailla kiinteää. Varmaan puli vuotta istten viimeksi.

        Yllättävän hyvin näinkin pystyy elämään. Olen koko ajan odottanut, koska kunto romahtaa, mutta show sen kun vaan jatkuu ja jatkuu. Kyllä on ihminen vahva.


      • mistä apua?

        "Viljat ja/tai maitotuotteet pois 2-4 viikoksi."

        En käy maitoa ollenkaan. Miski käyttäisin? Se on imeväisikäisen juoma. Minä olen yli 1-vuotias, joten en juo maitoa.


      • ruokavalio?
        mistä apua? kirjoitti:

        "Viljat ja/tai maitotuotteet pois 2-4 viikoksi."

        En käy maitoa ollenkaan. Miski käyttäisin? Se on imeväisikäisen juoma. Minä olen yli 1-vuotias, joten en juo maitoa.

        Ruokavaliosta saat avun tai sitten sulla on jo se lopuukin suoli "paskana" väärsätä ravinnosta.


    • Ehkä tämä tauti ?!

      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=khp00101


      Crohnin tauti on krooninen, uusiutuva, tulehduksellinen suolistosairaus, johon sairastuu Suomessa vuosittain 400 henkilöä. Crohnin taudin oireita hoidetaan pääasiassa lääkkeillä. Tautia tavataan sekä aikuisilla että lapsilla.

      Noin 70 %:lla Crohnin tautia sairastavista on taudissaan aktiivisia vaiheita ja vaiheita, jolloin tauti on vähemmän aktiivinen eli remissiossa.


      Oireet

      Crohnin taudin oireita voivat olla muun muassa vatsakivut, ripuli tai ummetus, väsymys, laihtuminen ja kuume. Lapsilla saattaa olla suussaan aftoja, ienturvotusta, suupielten haavaumia ja huulten turvotusta jopa vuosia ennen kuin heillä ilmenee vatsaoireita.


      Miten sairaus todetaan?

      Tauti alkaa useimmiten vähitellen ja lievin oirein. Tästä syystä myös diagnoosiin voi kulua jopa vuosia.

      Jos lääkäri epäilee Crohnin tautia, hän lähettää potilaan jatkotutkimuksiin. Tavallisin tutkimus on paksusuolen tähystys, jonka yhteydessä tutkitaan myös ohutsuolen loppuosa. Tähystyksen yhteydessä otetaan myös näytepaloja mikroskooppista tutkimusta varten.

      Ohutsuoli voidaan tutkia magneettikuvauksella, tietokonetomografialla tai kapselikuvauksella. Kapselikuvauksessa potilas nielaisee tabletinmuotoisen pienen kameran, joka kuvaa potilaan ohutsuolen. Kapselikuvaus voidaan tehdä myös lapsille, mutta se ei sovellu potilaille, joilla epäillään olevan ohutsuolen ahtauma. Kapselikamera poistuu elimistöstä normaalisti ulosteen mukana.


      Miten Crohnin tautia hoidetaan?

      Crohnin tautia ei voida parantaa, mutta hoidolla voidaan kuitenkin helpottaa taudin aiheuttamia oireita sekä vähentää sairauteen liittyviä muita ongelmia eli komplikaatioita (esimerkiksi suolitukokset, märkäpesäke eli absessi tai fisteli).

      Hoidon tavoitteena on oireettomuus, sairauden rauhoittuminen oireettomaksi (remissio) ja sairauteen liittyvien komplikaatioiden sekä uusiutumisen esto.


      Lääkehoito

      Lääkkeinä käytetään 5-ASA-valmisteita (mesalatsiini ja olsalatsiini), sulfasalatsiinia, kortisonilääkitystä (esimerkiksi suun kautta otettava prednisoloni), antibiootteja (metronidatsoli) ja immunomoduloivia lääkkeitä (solunsalpaajat ja ns. biologiset lääkkeet).

      Mitä lääkettä tai lääkkeitä kulloinkin käytetään, riippuu siitä, millainen Crohnin tauti on kyseessä (lievä, keskivaikea vai vaikea), millainen taudin senhetkinen luonne on (aktiivinen, remissio) sekä kuinka hankalia sairauden aiheuttamat oireet ovat.

      • 3+3

        Ruokavaliolla pääsee remissioon.

        Ja ei tarvitse lääkkeitä.

        Jos väärä ravinto sairastuttaa, niin oikea parantaa.

        Lääkkeet vaan helpottaa oireita, mutta "tulipaloa" ne eivät sammuta.

        Kokeile ja hämmästy.

        Lapsille pitäisi antaa mahdollisimman luonnollista ja käsittelemätöntä ravintoa, koska lapsen kehittymätön suolisto ei kestä prosessoitua ravintoa ja tästä on seurauksena mm. autoimmuunisairauksia.

        Uuden tieteenalan epigenetiikan mukaan ihminen voi vaikuttaa elintavoillaan geenien toimintaan. Eli jos välitätte lapsistanne ja itsestänne, niin tehkää kaikki ruoka itse laadukkaista raaka-aineista. Siten tiedätte, mitä todellisuudessa syötte.


        Lapsilla on pieni mahalaukku ja ne tarvitsevat ravinnetiheää, laadukasta ruokaa. Purkkiruoat ovat kaikkea muuta.
        http://safkatutka.fi/lasten-purkkiruoka-monikansallisten-yritysten-tuottama-ravinnekoyha-valmiste/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3411
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1449
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1228
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      795
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      782
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe