Usko tulee aina olemaan osa elämää.

Views or answers?

Piditte uskonnoista ja uskomuksista tai ette.

Tieteelliset teoriat tarjoavat lähinnä näkemyksen siihen miten maailma muuttui ja kehittyi ja se on OK, mutta ei kykene vastaamaan kysymyksiin kuten:

"Miten maailma tuli olemassa olevaksi?"
"Miksi me tai tai kaikki tämä muu on olemassa?"

Tiede kun on työkalu joka lähtee jo olemassa olevasta maailmasta liikkeelle ja perustuu siellä kerätyistä jäljistä tehtyihin laskentoihin ja oletuksiin. Siis väärä työkalu noihin kahteen kysymykseen.

Sitä paitsi on yhä asioita jo niinkin alkeellisella tasolla kuin solutasolla joihin nuo teoriat eivät pysty vastaamaan...

Ihmiset kaipaavat yhä syvällisempiä vastauksia umpitieteellisyyden sijaan, ja siinä uskonnot ja uskomukset tulevat kuvaan, tai sitten filosofia, nuo kaksi kysymystä kun kuuluvat sen alueeseen, tarkemmin sanottuna eksistentialismiin.

Yhtä hyvin voisitte totutella ajatukseen että uskonnot eivät koskaan poistu täysin kuvasta ja jättää uskovaiset rauhaan jos eivät ole teille suora uhka. Usko kun on suurelta osin neutraalia. Vain hullut käyttävät sitä hyväkseen tai tekosyynä.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskonnot on roskaa

      Eivät uskonnotkaan noihin kysymyksiin muuta tarjoa kuin satuja. Jokainen uskonto omaa jumalaansa ja luomistarinaansa. Taikka sitten voi lukea kalevalaa ja uskoa että maailma syntyi sotkan munasta.

      En tiedä miksi pitäisi keksiä joku satu sellaisen asian tilalle mitä ei tiedä? Eikö voi vain todeta että tuota emme vielä tiedä, tutkitaan asiaa. Miksi siihen pitää olla työntämässä jotain jumalaolentoa vastaukseksi?

    • fda

      "Usko kun on suurelta osin neutraalia."

      Olisikin näin. Toki nykyaikana uskonto on menettänyt melkein kaiken muun merkityksen lännessä. Homoja ja ihmisen päätösvaltaa olla kuka hän on ne kuitenkin vielä estävät. Eräät muut uskonnot sitä vastoin maailmalla on vieläkin roolissa jossa kristinusko ennen oli.

    • Sarcisson

      ""Miten maailma tuli olemassa olevaksi?"
      "Miksi me tai tai kaikki tämä muu on olemassa?"

      En tiedä, huomaako aloittaja tätä itse, mutta nämä ovat kysymyksiä, jotka nousevat uskonnosta itsestään. Ensimmäinen olettaa, että on ollut joskus "tila", jossa mitään ei ollut olemassa. Toinen taas olettaa, että olemassaololla on oltava jokin erityinen syy ja sitä kautta em. ihmiselämällä on oltava jokin tietty merkitys ja jotain mihin se tähtää.

      Nämä ovat molemmat uskonnollisen elämänkatsomuksen asettamia olettamuksia.

      Vastatatessaan näihin kysymyksiin uskonto ottaa kantaa metafysiikkaan (maailman luonteeseen), ihmisen asemaan siinä ja sekä siiihen, miten meidän tulisi elämämme elää. Näistä se johtaa maailman- ja ihmiskäsityksen, jota valitettavasti pyritään soveltamaan kaikille elämänalueille. Ja myös tiettyyn uskontokuntaan kuulumattomien oletetaan tai toivotaan hyväksyvän nämä käsitykset ja käyttäytyvän niiden mukaisesti. Siksi uskonto ei ole, eikä koskaan voi olla neutraalia.

      Jos puhutaan esimerkiksi yksijumalaisista uskonnoista, niin nehän eivät tarjoa vastausta aloittajan kysymyksiin. Ne antavat suht loogisen selityksen asiasta, jos ihminen hyväksyy niiden antamat lähtöoletukset. Mutta se loogisuus perustuu itsessään tiettyihin uskomuksiin, ei verifioitaviiin faktoihin. Siksi ne eivät ole syvällisiä vastauksia vain ainoastaan psykologisesti tyydyttäviä päätöksiä lopettaa kyseleminen tiettyyn kohtaan ja jättää loput uskomusten varaan.

    • ---

      Tietämättömyys on yksi huonoimpia syitä alkaa keksimään vastauksia asioille hatustaan tai vanhoista, niin ikään hatusta revityistä kansantaruista. Se, ettei tiede ole vielä kaikkea mahdollista selvittänyt, ei tarkoita sitä että jossain naruista vetelisi pohjois-afrikkalaisten paimentolaiskansojen ideoima Jahve tai muu vastaava.

    • Joopa juu

      "Tieteelliset teoriat tarjoavat lähinnä näkemyksen siihen miten maailma muuttui ja kehittyi ja se on OK, mutta ei kykene vastaamaan kysymyksiin kuten"

      Noin väitettiin silloinkin kun oli vielä Kirkko kuulolla -palsta. Ja kun sitten yritettiin saada selvää että miten se usko sitten niihin kysymyksiin vastaa, niin eipä tullut valmista. Taidokkaita väistöliikkeitä kyllä nähtiin vaikka millä mitalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1439
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe