Kissa oksentaa kynsien leikkuun yhteydessä

apuva!

Kissamme on luonteeltaan hyvin arka. Otimme jonkinaikaa sitten uuden pennun ja kissamme reagoi tähän lopettamalla syömisen/juomisen ja vessassa käymisen. Eläinlääkärireissuhan siitä tuli ja kissa sai suonensisäistä nesteytystä. (Tästä nyt aikaa 4kk) Tämän jälkeen kissa ei ole antanut enää kyseisen tassun kynsiä leikata, vaan stressaantuu, saattaa kopata ja on nyt alkanut oksentelemaankin kynsien leikkuun yhteydessä. Muut tassut tosin antaa ihan sovulla leikata. Tassu ei ole selkeästikkään kipeä tms. Ei arista, antaa silitellä jne. Mutta kynsien leikkaaminen jotenkin ahdistaa. Mikähän neuvoksi, en tahtoisi että kissalle jää loppuiän trauma?

8

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi kynnet pitää leikata??

      Itellä on ollut 30 vuotta milloin enemmän ja milloin vähemmän noita katteja, eikä yhdeltäkään ole leikattu kynisiä. Raapimateline tai pieni puunrunko olohuoneen nurkkaan ja hyvin ovat viihtyneet.

      • cats1

        Juuri niin, kisujen kynnet ovat niiden identiteetti. Niitä nyt vaan ei leikata.


      • Vanhuksen vaivat

        Me jouduttiin leikkaaman kissamme kynsiä kun se tuli noin 14-vuoden ikään. Kynnen päät kasvoivat kaareviksi teräviksi koukuiksi ja muu kynsi oli paksua ja kovaa kovaksi.

        Hampaat tarkistettiin eikä ruoan pureskelussa ollut mitään estettä. Puun kylkeäkin oli saatavilla, mutta kynnet vaan kasvoivat. Jostain syystä kissa ei pystynyt kynsiään hoitamaan, joten me napsittiin niitä säännöllisin väliajoin.

        Kannattaa seurata vanhojen kissojen tapoja ja muutoksia muissakin asioissa.


    • pitäkös alottaa?

      samaa ihmettelen. ei ole tullut edes mieleen leikata KISSAN kynsiä. Koiralta joskus napsaan kynnenkärkiä, kun ottavat lattiaan seisoessa.
      kissoja on kuulunut elämääni noin 50 vuotta.

    • stressiä oli meilki

      Tämä auttoi meillä: Älä anna uuden kissan olla samassa tilassa kanssanne ja varmista että se vaikka nukkuu ja ei kuulu mitään ääniä mikä voisi säikäyttää vanhaa kissaanne. Rauhoita kissasi, kun se on esim. sohvalla/sängylle, silitä ja harjaa jos siitä tykkää. Pidä kynsisakset kätesi ulottuvilla niin ettei se näe niitä. Totuta se siihen että kosket juuri sitä tassua mikä aiheuttaa paniikki-reaktion kynsienleikkuun aikana. Kun se makoilee siinä ja on niin, että se tassu on "suorana" mutta rentona, niin ota se ja napsaise yksi kynsi nopeahkosti mutta varovaisesti kynsisaksilla. Silitä/harjaa heti perään ja anna vaikka jotain hyvää sille heti perään. Sitten vähän ajan päästä uudelleen toisen kynnen kanssa sama juttu, kun on taas rentona. Jatka tätä niin kauan kunnes kaikki kynnet on leikattu. Älä yritä ottaa niitä kaikkia kovin nopeasti heti perään, kun se kumminkin vasta totuttelee tähän. Pääasia että se pystyy rentoutumaan eikä ala panikoimaan missään vaiheessa.

      Vähäänkään traumatisoituntu kissa ahdistuu välittömästi kynnenleikkuun aikana jos siitä pitää kiinni. Se ei siinä tilanteessa luota mihinkään tai kehenkään, ja luulee että sille aijotaan tehdä pahaa. :s Jos annat sille vapauden olla makaamassa niin se tuntee paremmin että ei ole suoranaisessa vaarassa ja positiivisten kannusteiden myötä se voi oppia elämään tämän uuden leikkuutavan myötä, jos jatkat kärsivällistä kouluttamista. Älä kumminkaan yritä leikata sen kynsiä enää niin että pidät siitä kiinni. Kissa muistaa traumansa yllättävän pitkään ja se voi jatkua heti samanlaisena kun alat leikkaamaan kynnet vanhalla tavalla.

      • apuva!

        Huomasimme jo alkuvaiheessa, että pennun ollessa samassa huoneessa, ei kissa anna leikata kynsiään ollenkaan. Pennun toisessa huoneessa pidosta on näin tullut vakio. Se auttaa hieman, mutta selkeästi jo pienen rapinan kuuluminen oven takana riittää nostattamaan stressitasoa. Täytynee yrittää ensikerralla leikata juuri noin kuten neuvoit ja toivoa, että kissa jotenkin rohkaistuisi palkitsemisen kautta, eikä yhdistäisi liikaa näitä huonoja kokemuksia uuteen pentuun/kynsisaksiin.

        Kiitos paljon avusta!


    • 1kirjavakolli

      Kissa on mystinen eläin. Iso kissa ei välttämättä koskaan hyväksy uutta tulokasta. Eivät ole koiria. Ikävää että vanha kissa joutuu kärsimään noin.
      Kissan kynsiä en ole minäkään ikännä leikannut, miksi pitäis?? Eivät ne kasva sillain pitkiksi kuin koiran.

      • Sinsi

        En leikkaa kissani kynsiä, vaan lyhennän niitä viikottain.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe