Opintiellä: Jumalan persoona ja kolminaisuus

Viittiks kuunnella?

110

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valheen sekoittaminen totuuteen on pahinta eksytystä. Se on sitä "pahuuden hapatuksen" sekoittamista puhtaaseen, happamattomaan taikinaan. [1.Kor. 5:8 ] Olavi Kokkonen itse myöntää useita Raamatun ristiriitoja "Jeesus on Jumala" ja "Jumala on kolminaisuus, trinity", jota ei ole sanottu Raamatussa, mutta näiden asioiden opettaminen O.Kokkosen mielestä on tärkeätä ja välttämätöntä, vaikka se on aiheuttanut paljon erimielisyyttä, vainoja, sotia ja ahdinkoa maailmassa.

      O.K. luki useita kohtia Raamatusta, joissa kaikissa sanottiin Jumalan olevan "kaikki kaikissa", [1. Kor. 12:6; 15:28; Ef. 1:22,23] mutta väitti silti Jumalan olevan vain kolmessa persoonassa. Raamatun mukaan Kristuksen ruumis, Jumalan seurakunta, sisältää niin paljon jäseniä kuin on tähtiä taivaalla tai hiekkaa meren rannalla. Niin syvällä O.K. on kolminaisuuden pimeydessä.

      Kuten Kokkonen sanoi, kaksi ensimmäistä vuosisataa tultiin toimeen ilman riitaista kolminaisuusoppia. Jeesus ja apostolit varoittivat sellaisista opeista,joita kirjoitukset eivät tunne [Matt. 5:37 ja 2.Kor.1:17-19] ja joita ei ole selvästi kirjoitettu, koska ne synnyttävät ja ylläpitävät jatkuvia riitoja ja eri puolueiksi jakautumista Kristukseen uskovien keskuudessa:

      1. Korinttolaiskirje 4
      6 'Tämän olen, veljet, sovittanut itseeni ja Apollokseen, teidän tähtenne, että meistä oppisitte tämän: "Ei yli sen, mikä kirjoitettu on", ettette pöyhkeillen asettuisi mikä minkin puolelle toista vastaan.'

      Kolminaisuuden puolustamiseksi O.K. luki vielä Isosta Raamatun Tietosanakirjasta kolminaisuuden 'ylevästä opista' joka ei ymmärrä, mikä ero on sanoilla: 'Hänen nimensä on; "Ihmeellinen Isä" tai "Rauhan ruhtinas" ja "minun palvelijani" [Jes.421]

      Olavi Kokkonen korosti lihan mukaisen Jeesuksen ja Jumalan tuntemista, mutta Raamattu korostaa Hengen mukaista Jumalan tuntemista ja myös ihmisen tuntemista Jumalan kuvana eikä lihan mukaisen ihmisen kuvana: [Room.1:20-23]

      1. Korinttolaiskirje 2
      13 "ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
      14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti."

      2. Korinttolaiskirje 5
      16 "Sentähden me emme tästä lähtien tunne ketään lihan mukaan; jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan nyt enää tunne."

      • Hyviä kommentteja ekivaari.

        Olen lukenut myös Olavi Kokkosen teoksen "Ilmestyskirja avautuu".
        Ei ole tuntunut avautuvan ainakaan ookoolle.

        Lihallista selvitystä koko tarina.


      • Etsi Herra

        Tosi hyviä kommentteja, Jumala siunatkoon sinua!


      • Paljon muutakin puuttui

        "Kuten Kokkonen sanoi, kaksi ensimmäistä vuosisataa tultiin toimeen ilman riitaista kolminaisuusoppia."

        Eipä tuolloin tarvittu myöskään Raamattua. Ja perisynti ja kadotuskin olivat useimmille kristityille aivan vieraita ajatuksia. Parin ensimmäisen vuosisadan aikana ei ollut olemassakaan mitään yhtenäistä kristinuskoa.


      • Peniel

        Höpö höpö . Paskan jauhantaa.. Kiitos


      • Änyel

        Mikä sinä olet sanomaan yhtään mistään..vaikka kärvistelen täällä synnisäni. Olen jo käynyt läpi helvetin. Sanot minulle mitä vain. . Et sinä minua tuomitse! Menen nyt tuomarin eteen. Sinä et ole se! ! Minun tuomarin et ole sinä! Mokasi useammassa kohtaa. Jep. Luulenpa että tein

        Kuoleman synnin.


      • NamasteOm

        Samaa kristillistä hölynpölyä. Jumala on kaikki, minä olen jumala, sinä olet jumala. Kaikki tulisi nähdä samana Brahmana. Atman on Brahman, sinä olet se. Rakasta itseäsi, löydä todellinen itsesi, jumala sinussa, kaikessa. Syntiä ei ole olemassa, on vain huonoja valintoja, jotka johtuvat tietämättömyydestä. Om namah Shivaya!


    • eKI ---> Jumalan seurakunta, sisältää niin paljon jäseniä kuin on tähtiä taivaalla tai hiekkaa meren rannalla. Niin syvällä O.K. on kolminaisuuden pimeydessä

      VASTAAN SINULLE --> Kenen Ruumis ja Keho on tä Seurakunta. Jonkun ihmisen ?? Sinunko ??? Oletko käynyt kehonrakentamiskurseissa että sais tuollainen keho jolla Jeesuxella ON.

      • Se on Isän Jumalan hierarkiaa, jossa Kristus on seurakunnan pää, jonka pää on Isä Jumala;

        1. Korinttolaiskirje 3
        23 "Mutta te olette Kristuksen, ja Kristus on Jumalan."

        1. Korinttolaiskirje 11
        3 "Mutta minä tahdon, että te tiedätte sen, että Kristus on jokaisen miehen pää ja että mies on vaimon pää ja että Jumala on Kristuksen pää."

        Ruumis on päälle alisteinen, koska käskyt ja asetukset lähtevät ylimmästä päästä!


    • Olavi Kokkonen todisti väärin Joh. 1:18 jakeesta, että se on ainoa raamatunjae, jossa sanotaan Jumalan olevan näkymätön. On niitä muitakin;

      1. Timoteus 6
      16 "jolla ainoalla on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä-hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta. Amen."

      Selvästi tässä tarkoitetaan itse Jumalaa, eikä Jumalan kirkkautta, joksi Kristus on tullut, sillä; "hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa. [Kol. 1:15]

      Luukas 2
      32 "valkeudeksi, joka on ilmestyvä pakanoille, ja kirkkaudeksi kansallesi Israelille".

      Johannes 6
      46 "Ei niin, että kukaan olisi Isää nähnyt; ainoastaan hän, joka on Jumalasta, on nähnyt Isän." [Matt. 5:8]

      Ymmärrän tämän asian niin, ettei lihan silmin kukaan voi Isää Jumalaa nähdä.
      Vasta sitten kun olemme päässeet irti lihallisesta ruumiista, saamme nähdä Jumalan;

      1. kirje Timoteukselle 6
      14 "että tahrattomasti ja moitteettomasti pidät käskyn meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen ilmestymiseen saakka,
      15 joka aikanansa on antava meidän nähdä se autuas ja ainoa valtias, kuningasten Kuningas ja herrain Herra,"

      Job 19
      26 "Ja sitten kun tämä nahka on yltäni raastettu ja olen ruumiistani irti, saan minä nähdä Jumalan." [

      1. Johanneksen kirje 4
      20 "Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valehtelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt."

    • Millainen ekivaari

      ekivaari

      Saanko vähän tiedustella, millä paikkakunnalla ja missä seurakunnassa opetat.

      Mihin seurakuntaan kuulut?

      Kauanko olet ollut uskossa ja miten tulit uskoon?

      Miten sinä toteutat Jeesuksen lähetyskäskyä?

      Miten sinä kerrot pelastavasta Jeesuksesta muille ja missä yhteyksissä?

      Oletko opiskellut Raamattua jossakin vai oletko itse oppinut?

      Vastaamatta jättäminen kertoo tietysti sinusta jotain, joten sekin on jo vastaus.

      • sivusta....

        Huomioinet miten tämä on keskustelu areena.


    • "Millainen ekivaari"-kysyjälle vastaan että en pidä henkilökohtaisista kysymyksistä tällä palstalla, koska eräät vääristelevät niitä myöhemmin mielensä mukaan. Sanon tämän kokemuksesta aikaisemmilta vuosilta. Jos tahdot ja haluat saada lähempää tietoa mielipiteistäni, sitä löytynee Suomi24-Helluntailaisuus palstan arkistoista kymmeniä tuhansia kirjoituksia yli kymmenen vuoden ajalta.

      Kolmannen vuosituhannen alkupuolella kirjoittamistani vastauksista löytynee vastaukset suurimpaan osaan kysymyksistäsi. Sanon sen nyt niin kuin sanoin silloin, että minä en ensin tullut uskoon vaan usko tuli ensin minuun, [Ap. t. 15:9] kesällä 1960. Maallinen majani oli silloin noin 26-vuotias. Olen kuulunut kotipaikkakuntani Helluntaiseurskuntaan k.o. vuodesta alkaen. En ollut pastori enkä matkasaarnaaja, vaan yksityisyrittäjä, josta jäin ensin eläkkeelle ja vähitellen luovutin tehtävät nuoremmille tekijöille.

    • Millainen ekivaari

      Mitenkä se on ollut sitten olla helluntaiseurakunnassa, kun helluntain oppi on erilainen oppi kuin ekivaarin oppi.

      Onko tullut väittelyjä, onko vaikea ollut olla semmoisessa seurakunnassa, jonka opetus ja oppi on erilainen, kuin omasi.

      No ei tarvitse vastata, jos et halua.

      Kiitos edellisestä vastauksestasi.

    • Kiitokset vaan itsellesi mielenkiinnosta näitä asioita kohtaan!
      Olen kyllä ilmaissut mielipiteeni yleensä kaikille seurakunnassamme vakituisena toimineille pastoreille.He ovat yleensä vain kuunnelleet ja todenneet että sen verran seurakuntalaisilla pitää olla Raamatun tulkintakysymyksissä omantunnon ja ajattelun vapautta, jotta kun vaan uskoo, että Jeesus Kristus on Jumalan poika, joka on kuollut puolestamme, se riittää.

      Olen ilmaissut kaikille tutuille ja seurakuntamme johtohenkilöille kirjoittaneeni suomi24 - Helluntailaisuus palstalla (jo yli kymmenen vuoden ajan) ekivaari nimimerkkiä käyttäen. Arkistoista löytynee tarkempaa tietoa, jos kenellä on mielenkiintoa ajatuksiani ja mielipiteitäni kohtaan.

    • ota opiksi
    • Hellari1

      Kirkkoisä Augustinus on sanonut, että kuka kieltää kolminaisuuden on vaarassa menettää pelastuksensa, ja jokainen joka yrittää ymmärtää sitä, on vaarassa menettää järkensä. Vaikka Augustinuksen mukaan olen vaarassa menettää järkeni, aloin siitä huolimatta, vastoin hänen uhkauksiaan etsimään vastauksia Raamatusta. Aloin koettelemaan Jumalan Sanan pohjalta nykyisiä opetuksia kolminaisuudesta ja totesin useamman viikon tutkimusten ja pähkäilyn jälkeen, että oppi on Saatanasta.

      Havaitsin vasta liki 35 vuotta uskoontuloni jälkeen, että kolminaisuusoppi ei ole Raamatullinen oppi. Eikö olekin surullista että minulla kesti niin kauan aikaa tajuta se? Mutta kuinka olisin voinut ymmärtää kun ainoastaan luin Raamattua, mutta en tutkinut sitä. Kolmainaisuusoppi on kristikunnan harhaopeista kaikkein vaarallisin koska se on niin laajalle levinnyt. Se on sitä myös siksi, koska se tekee sekä Jeesuksesta että Jumalasta valehtelijan… mitä he eivät tietenkään ole. Oppi kuitenkin sotii räikeästi kaikkein tärkeintä käskyä vastaan, sen kolmiosaisen käskyn ensimmäistä kohtaa vastaan, joka kuuluu: ”…Herra meidän Jumalamme, Herra on yksi.” (5.Moos.6:4).

      Minun on tunnustettava, että koen elämäntilanteeni helluntailaisena, jossain määrin ristiriitaisena. Joudun kokouksissa aina silloin tällöin kuuntelemaan, miten siellä rukoillaan Pyhälle Hengelle ja miten siellä puhujanpöntön takaa julistetaan, että Jeesus on totinen Jumala. Oma yhteisöni johon kuulun, ja johon Suomessa noin 45000 muuta jäsentä kuuluvat, opettaa kolminaisuusopin kautta, että Jeesus on Jumala ja että Pyhä Henki on myöskin Jumala. Sellaiseen en voi itse uskoa. Ja se on juuri tämä joka aiheuttaa minussa ristiriitaisia tunteita. Tätä samaa opettaa myös luterilaiset ja suurin osa muistakin kristillisistä yhteisöistä. Seurakuntalaisten keskellä ei kuitenkaan aina ole opillista yksimielisyyttä, joten poikkeuksiakin löytyy. Ristiriitaisuuden tunteet vahvistuvat siinä, kun osa pastoreista julistaa, ettei ihminen voi pelastua, jos ei usko että kaikki kolme ovat Jumala. Tätä onneksi vain harvat julistavat. Mutta olen törmännyt siihen muutaman kerran, mikä on muutaman kerran liikaa. Raamattu ei opeta mitään sellaista.

      • penuela

        JUMALA loi meidät omaksi kuvaukseen. .mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät. Olemme siis Isämme kaltaisia. Koska ihmisen on melkein mahdotonta nähdä ja kokea Jumalaa kokonaisuutena, on helpompi katsoa ja tutkia ihmistä?! Eikö? Meillä on ruumis/keho, meillä on henki joka pitää tämän kehon liikkeellä ja toiminnassa, meillä on myös sielu (tai joillain on) .me koostumme kolmesta osasta ja olemme silti yksi persoona. Tottakai näin on..koska Jumala on yksi persoona joka pitää sisällään kolme vaikutusta.Ruumis/keho vastaa poikaa, lihaksi tullutta. Henki vastaa pyhää henkeä joka tekee pojan/ ruumiin eläväksi, ja kolmas tai oikeastaan ensimmäinen on Sielu joka vastaa Jumalaa. Me siis kirjaimellisesti olemme Jumalan kuvia.on siis olemassa vain yksi Jumala mutta kolme vaikutusta, eikä näitä voi erottaa toisistaan, aivan kuin näitä ei voi ihmisessä käyn erottaa. Koko maailmankaikkeus, kaikki mitä se pitää sisällään on osa Jumalaa. Tieteet, taiteet, ovat kaikki Jumalasta..joka muuta väittää, varastaa Jumalalta. Maanpäällisen elämä on ruumista varten, se on materiaa joka muuntuu yhä uudelleen ja uudelleen. Henki on ihmistä varten, pyhän hengen avulla ja suojeluksessa voi Jumala syntyä meissä ja synnyttää sielun joka kuoleman jälkeen jatkaa elämäänsä. Jos emme siis synny uudesti ylhäältä ei meillä ole elämää Taivaassa kehon kuoleman jälkeen. Jumala ei ole ristiriidassa evoluutio teorian kanssa,ruumis syntyi evoluutiosta mutta sielun synnyttää vain Jumala! Isäni Taivaassa! Penuela


      • Niimpä. Koin aikoinaan todellisen siunauksen kun JUMALA löysi minut pystymetsästä,- ei minkään uskonnollisen puolueen penkeiltä istumasta. Juuri tuosta johtunee, miten itsestään selvyytenä pidän todellisen JUMALAN olemusta;

        6. yksi JUMALA ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Lapsikin ymmärtää, joka ei ole uskonnollisuuden ohjaama, miten JUMALA oli Kristuksessa, joka on täysin eri asia kuin Kristus olisi JUMALA. Kristus sanan sisältöhän tulee käsitteestä JUMALAN voideltu.

        Samoin on helppo ymmärtää miten Poika Jeesus Kristus ovat yhtä, mutta ei yksi ja sama. Yhtä olemisellaan ovat mallintajia meille sisarille ja veljille. Siis uskoa ehdoitta ja samalla tavalla mitä JUMALA on aivoitellut ilmoituksissaan.

        Mutta, viittasiko Jeesus rukouksessaan juuri tähän asiaan ja erikoisesti tähän aikaan, koska Jeesus rukouksessaan rukoili, että he yhtä olisivat, niin kuin hän on yhtä JUMALANSA kanssa. Siis Jeesus ei rukoillut,m että he yhtä OVAT,- vaan olisivat.


      • markkulievonen kirjoitti:

        Niimpä. Koin aikoinaan todellisen siunauksen kun JUMALA löysi minut pystymetsästä,- ei minkään uskonnollisen puolueen penkeiltä istumasta. Juuri tuosta johtunee, miten itsestään selvyytenä pidän todellisen JUMALAN olemusta;

        6. yksi JUMALA ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Lapsikin ymmärtää, joka ei ole uskonnollisuuden ohjaama, miten JUMALA oli Kristuksessa, joka on täysin eri asia kuin Kristus olisi JUMALA. Kristus sanan sisältöhän tulee käsitteestä JUMALAN voideltu.

        Samoin on helppo ymmärtää miten Poika Jeesus Kristus ovat yhtä, mutta ei yksi ja sama. Yhtä olemisellaan ovat mallintajia meille sisarille ja veljille. Siis uskoa ehdoitta ja samalla tavalla mitä JUMALA on aivoitellut ilmoituksissaan.

        Mutta, viittasiko Jeesus rukouksessaan juuri tähän asiaan ja erikoisesti tähän aikaan, koska Jeesus rukouksessaan rukoili, että he yhtä olisivat, niin kuin hän on yhtä JUMALANSA kanssa. Siis Jeesus ei rukoillut,m että he yhtä OVAT,- vaan olisivat.

        >Samoin on helppo ymmärtää miten Poika Jeesus Kristus ovat yhtä,<

        Siis yhtä JUMALAN/SA kanssa.


      • penuela
        markkulievonen kirjoitti:

        Niimpä. Koin aikoinaan todellisen siunauksen kun JUMALA löysi minut pystymetsästä,- ei minkään uskonnollisen puolueen penkeiltä istumasta. Juuri tuosta johtunee, miten itsestään selvyytenä pidän todellisen JUMALAN olemusta;

        6. yksi JUMALA ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Lapsikin ymmärtää, joka ei ole uskonnollisuuden ohjaama, miten JUMALA oli Kristuksessa, joka on täysin eri asia kuin Kristus olisi JUMALA. Kristus sanan sisältöhän tulee käsitteestä JUMALAN voideltu.

        Samoin on helppo ymmärtää miten Poika Jeesus Kristus ovat yhtä, mutta ei yksi ja sama. Yhtä olemisellaan ovat mallintajia meille sisarille ja veljille. Siis uskoa ehdoitta ja samalla tavalla mitä JUMALA on aivoitellut ilmoituksissaan.

        Mutta, viittasiko Jeesus rukouksessaan juuri tähän asiaan ja erikoisesti tähän aikaan, koska Jeesus rukouksessaan rukoili, että he yhtä olisivat, niin kuin hän on yhtä JUMALANSA kanssa. Siis Jeesus ei rukoillut,m että he yhtä OVAT,- vaan olisivat.

        En ymmärtänyt kysymystä. Mutta muuhun liittyen sanon että vaikka olen uskossa ja Isäni on taivaassa niin en kuulu mihinkään lahkoon tai kirkkoon. "Jobin" elämän kautta olen kokemuksesta saanut oppia tuntemaan Jumalan. Minulle riittää. JAHVE..MINÄ OLEN! Toisin sanoen Jumala on! Kaikki mikä on olemassa!Jah ve on hepreaa ja tarkoittaa " minä olen" Jeesus sanoo että me olemme osa häntä...Hän on ruumis ja me osia siitä..Minäkin olen solu tässä kokonaisuudessa tai..ei..vielä pienempi..Olen osa yhtä solua..mutta he jotka kieltävät tai vannovat tieteen nimeen ovat kuin syöpä joka lisääntyy hallitsemattomasti ja lopulta tuhoaa kaiken hyvän ympärillään. Olen osa jotain suunnattoman ihanaa..Haluan olla osa sitä..eikä kukaan muu kuin Jumala voi ottaa sitä minulta pois!


      • penuela
        markkulievonen kirjoitti:

        Niimpä. Koin aikoinaan todellisen siunauksen kun JUMALA löysi minut pystymetsästä,- ei minkään uskonnollisen puolueen penkeiltä istumasta. Juuri tuosta johtunee, miten itsestään selvyytenä pidän todellisen JUMALAN olemusta;

        6. yksi JUMALA ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Lapsikin ymmärtää, joka ei ole uskonnollisuuden ohjaama, miten JUMALA oli Kristuksessa, joka on täysin eri asia kuin Kristus olisi JUMALA. Kristus sanan sisältöhän tulee käsitteestä JUMALAN voideltu.

        Samoin on helppo ymmärtää miten Poika Jeesus Kristus ovat yhtä, mutta ei yksi ja sama. Yhtä olemisellaan ovat mallintajia meille sisarille ja veljille. Siis uskoa ehdoitta ja samalla tavalla mitä JUMALA on aivoitellut ilmoituksissaan.

        Mutta, viittasiko Jeesus rukouksessaan juuri tähän asiaan ja erikoisesti tähän aikaan, koska Jeesus rukouksessaan rukoili, että he yhtä olisivat, niin kuin hän on yhtä JUMALANSA kanssa. Siis Jeesus ei rukoillut,m että he yhtä OVAT,- vaan olisivat.

        En ymmärtänyt kysymystä. Mutta muuhun liittyen sanon että vaikka olen uskossa ja Isäni on taivaassa niin en kuulu mihinkään lahkoon tai kirkkoon. "Jobin" elämän kautta olen kokemuksesta saanut oppia tuntemaan Jumalan. Minulle riittää. JAHVE..MINÄ OLEN! Toisin sanoen Jumala on! Kaikki mikä on olemassa!Jah ve on hepreaa ja tarkoittaa " minä olen" Jeesus sanoo että me olemme osa häntä...Hän on ruumis ja me osia siitä..Minäkin olen solu tässä kokonaisuudessa tai..ei..vielä pienempi..Olen osa yhtä solua..mutta he jotka kieltävät tai vannovat tieteen nimeen ovat kuin syöpä joka lisääntyy hallitsemattomasti ja lopulta tuhoaa kaiken hyvän ympärillään. Olen osa jotain suunnattoman ihanaa..Haluan olla osa sitä..eikä kukaan muu kuin Jumala voi ottaa sitä minulta pois!


      • penuela
        penuela kirjoitti:

        En ymmärtänyt kysymystä. Mutta muuhun liittyen sanon että vaikka olen uskossa ja Isäni on taivaassa niin en kuulu mihinkään lahkoon tai kirkkoon. "Jobin" elämän kautta olen kokemuksesta saanut oppia tuntemaan Jumalan. Minulle riittää. JAHVE..MINÄ OLEN! Toisin sanoen Jumala on! Kaikki mikä on olemassa!Jah ve on hepreaa ja tarkoittaa " minä olen" Jeesus sanoo että me olemme osa häntä...Hän on ruumis ja me osia siitä..Minäkin olen solu tässä kokonaisuudessa tai..ei..vielä pienempi..Olen osa yhtä solua..mutta he jotka kieltävät tai vannovat tieteen nimeen ovat kuin syöpä joka lisääntyy hallitsemattomasti ja lopulta tuhoaa kaiken hyvän ympärillään. Olen osa jotain suunnattoman ihanaa..Haluan olla osa sitä..eikä kukaan muu kuin Jumala voi ottaa sitä minulta pois!

        Raamattu on myös ihana aarrearkku joka meille on annettu..Myös kolme osainen kuten Isämme taivaassa tai me Hänen kuviaan maan päällä.Sanakin on siis kolminainen. Siinäkin on ensin "ruumis" Sanan kirjaimellinen merkitys, kuten historia. Toiseksi on Sanan Henkinen merkitys, nämä ovat opasteet ja johdatusta oikeaan elämään. Viimeinen on nykyään harvinainen..aivankuin sukupuuttoon kuolemassa..se on tilanne jossa sielu elää jo tässä maailmassa. Pyhähenki tekee meistä eläviä..ilman sitä olemme vain evoluution apinoita..mutta sielu tekee meistä Hänen kuviaan. Pitäisi jo jättää väittelyt, Meillä kaikilla on sama Isä ja alkulohkon. .Yksi ja sama Jumala..olitpa Hindu..Muslimi..Juutalainen.jne tai kristitty jostain monista lahjoista. .Meillä kaikilla on yksi ja sama alkukoti. .ja se on kaikille meille Sama. Rakastaen..PENUELA JEESUKSEN VAPAHTAJAN OPETUSLAPSI.


      • "..osa pastoreista julistaa, ettei ihminen voi pelastua, jos ei usko että kaSellainenikki kolme ovat Jumala."

        Sellainen julistus onkin lainattu Athanioksen uskontunnustuksesta, ei Raamatusta!


      • Raamattu sanoo että sellaista oppia, jota julistaja itsekään ei ymmärrrä, sellaista ei saa opettaa Jumalan seurakunnalle. Se on selvästi sanottu pyhissä kijoituksissa;

        " .. etteivät - v i e r a i t a - o p p e j a - opettaisi
        4 eivätkä puuttuisi taruihin ja loppumattomiin sukuluetteloihin, jotka pikemmin edistävät turhaa mietiskelyä kuin Jumalan armotaloutta, joka perustuu uskoon, niin kehoitan nytkin.
        5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
        6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
        7 tahtoen olla lainopettajia, - v a i k k a - e i v ä t - y m m ä r r ä, - mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät." [1.Tim. 3-7]

        Kolminaisuusoppi itse kutsuu sitä mysteeriä "yleväksi" ja "jaloksi." opiksi.

        (Mysteeri on asia, jota ihmiset eivät voi ymmärtää).


      • penuela3ä
        ekivaari kirjoitti:

        "..osa pastoreista julistaa, ettei ihminen voi pelastua, jos ei usko että kaSellainenikki kolme ovat Jumala."

        Sellainen julistus onkin lainattu Athanioksen uskontunnustuksesta, ei Raamatusta!

        Miten vaikeaa on ihmisen ymmärtää että Jumala loi meidät omaksi kuvaukseen! !!?? Ja ymmärtääkseni mitä Jumala "loi" katsokaa itseämme!!!! Ruumis! Henki! Ja ylintä Sielu!!!!!? . Olenko minä ...Jakautunut kun koostuu näistä kolmesta??! Lopettakaa jo tuo peen jauhaminen.! Jumala on yksi! Hän on Isä Poika ja Pyhähenki. .aivan niin kuin me olemme Sielu..henki..ja ruumis..Miksi se on niin vaikeaa ymmärtää??!! Seurattuani näitä teidän lapsellisia kinasteluita..Haloo!! Teillä on sama Jumala! T.penuela


      • penuela3ä kirjoitti:

        Miten vaikeaa on ihmisen ymmärtää että Jumala loi meidät omaksi kuvaukseen! !!?? Ja ymmärtääkseni mitä Jumala "loi" katsokaa itseämme!!!! Ruumis! Henki! Ja ylintä Sielu!!!!!? . Olenko minä ...Jakautunut kun koostuu näistä kolmesta??! Lopettakaa jo tuo peen jauhaminen.! Jumala on yksi! Hän on Isä Poika ja Pyhähenki. .aivan niin kuin me olemme Sielu..henki..ja ruumis..Miksi se on niin vaikeaa ymmärtää??!! Seurattuani näitä teidän lapsellisia kinasteluita..Haloo!! Teillä on sama Jumala! T.penuela

        > Jumala on yksi! Hän on Isä Poika ja Pyhähenki. <

        Muuten huomaatko miten kaukana olet totuudesta.

        6. yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Isä on se totinen JUMALA. Koskaan JUMALA ei ole muodostunut uskomuksestasi. Toiseksi miten tähän JUMALAN olemuikseen liittyy ihmisen olemus; Sielu henki ja ruumis?
        Todellisuus on, miten JUMALAN Pojalla Jeesuksella Kristuksella on aivan sama JUMALA ja sama Isä kuin on JUMALASTA syntyneellä ihmisellä.

        17. Jeesus sanoi hänelle: "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös ISÄNI tykö; mutta mene minun veljieni tykö ja sano heille, että minä menen ylös, minun ISÄNI tykö ja teidän ISÄNNE tykö, ja minun JUMALANI tykö ja teidän JUMALANNE tykö".

        Huomaatko miten todella kaukana olet uskomuksissasi todellisista JUMALAN ilmoituksista.


      • penuela3ä kirjoitti:

        Miten vaikeaa on ihmisen ymmärtää että Jumala loi meidät omaksi kuvaukseen! !!?? Ja ymmärtääkseni mitä Jumala "loi" katsokaa itseämme!!!! Ruumis! Henki! Ja ylintä Sielu!!!!!? . Olenko minä ...Jakautunut kun koostuu näistä kolmesta??! Lopettakaa jo tuo peen jauhaminen.! Jumala on yksi! Hän on Isä Poika ja Pyhähenki. .aivan niin kuin me olemme Sielu..henki..ja ruumis..Miksi se on niin vaikeaa ymmärtää??!! Seurattuani näitä teidän lapsellisia kinasteluita..Haloo!! Teillä on sama Jumala! T.penuela

        Jobin kirja 14
        1 "Ihminen, vaimosta syntynyt, elää vähän aikaa ja on täynnä levottomuutta,
        4 Syntyisikö saastaisesta puhdasta? Ei yhden yhtäkään.
        22 Hän tuntee vain oman ruumiinsa kivun, vain oman sielunsa murheen."

        Vaimoista syntyneet ihmiset eivät tunne Hengestä syntyneiden ihmisten kipuja sillä tavalla niin kuin Jumalasta syntynyt Juudas Iskariot tunsi Jeesukselle aiheuttamansa kivun:

        Matteus 27
        3 "Kun Juudas, hänen kavaltajansa, näki, että hänet oli tuomittu, silloin hän
        k a t u i - ja toi takaisin ne kolmekymmentä hopearahaa ylipapeille ja vanhimmille
        4 ja sanoi: "M i n ä - t e i n s y n n i n, - kun - k a v a l s i n - viattoman veren."

        Kuka vielä väittää, ettei Juudas katunut, nöyrtynyt ja syntiänsä tunnustanut?

        Lihasta syntyneet ylipapit eivät sitä kipua tunterneet ". 'Mutta he sanoivat:
        (4) "Mitä se meihin koskee? Katso itse eteesi."

        3. Mooseksen kirja 26
        40 "Silloin he tunnustavat syntivelkansa ja isiensä syntivelan, sen että ovat olleet minulle uskottomat ja käyneet minua vastaan,
        41 jonka tähden minäkin kävin heitä vastaan ja vein heidät heidän vihollistensa maahan. Silloin heidän ympärileikkaamaton sydämensä - n ö y r t y y, - ja
        s i l l o i n - h e - s o v i t t a v a t - s y n t i v e l k a n s a."


      • penuela
        markkulievonen kirjoitti:

        > Jumala on yksi! Hän on Isä Poika ja Pyhähenki. <

        Muuten huomaatko miten kaukana olet totuudesta.

        6. yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Isä on se totinen JUMALA. Koskaan JUMALA ei ole muodostunut uskomuksestasi. Toiseksi miten tähän JUMALAN olemuikseen liittyy ihmisen olemus; Sielu henki ja ruumis?
        Todellisuus on, miten JUMALAN Pojalla Jeesuksella Kristuksella on aivan sama JUMALA ja sama Isä kuin on JUMALASTA syntyneellä ihmisellä.

        17. Jeesus sanoi hänelle: "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös ISÄNI tykö; mutta mene minun veljieni tykö ja sano heille, että minä menen ylös, minun ISÄNI tykö ja teidän ISÄNNE tykö, ja minun JUMALANI tykö ja teidän JUMALANNE tykö".

        Huomaatko miten todella kaukana olet uskomuksissasi todellisista JUMALAN ilmoituksista.

        En ny aivan ymmärrä.?? JUMALA on todellakin Isä, Poika ja Pyhä Henki. .Ja miten se ihmiseen liittyy..Jumalan olemus!?..Kyllä liittyy. . Jumala loi meidät omaksi kuvakkeen. .kaltaiseksi. .Jeesus myös sanoo.. että mekin juomme saman "maljan" jonka Hänkin juo. Aivan samoin kuin Jeesuksessa oli ja on yhä edelleen..ruumis/ihmisyys, henki/ Jumalan vaikutus ja sielu/ itse Jumala.meilläkin on kaikki kolme, jotka kuitenkin ovat yksi. Anteeksi.. yhden kerroin väärin.. Jeesus kuoletti koettelemuksillaan ihmisyyden..taistelemalla Helvettejä vastaan ihmiskunnan puolesta..voittaen pahuuden. ja näin ollen ihmiskunta joka oli menehtymässä pahuuden, pelastui..


      • penuela
        markkulievonen kirjoitti:

        > Jumala on yksi! Hän on Isä Poika ja Pyhähenki. <

        Muuten huomaatko miten kaukana olet totuudesta.

        6. yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Isä on se totinen JUMALA. Koskaan JUMALA ei ole muodostunut uskomuksestasi. Toiseksi miten tähän JUMALAN olemuikseen liittyy ihmisen olemus; Sielu henki ja ruumis?
        Todellisuus on, miten JUMALAN Pojalla Jeesuksella Kristuksella on aivan sama JUMALA ja sama Isä kuin on JUMALASTA syntyneellä ihmisellä.

        17. Jeesus sanoi hänelle: "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös ISÄNI tykö; mutta mene minun veljieni tykö ja sano heille, että minä menen ylös, minun ISÄNI tykö ja teidän ISÄNNE tykö, ja minun JUMALANI tykö ja teidän JUMALANNE tykö".

        Huomaatko miten todella kaukana olet uskomuksissasi todellisista JUMALAN ilmoituksista.

        En ny aivan ymmärrä.?? JUMALA on todellakin Isä, Poika ja Pyhä Henki. .Ja miten se ihmiseen liittyy..Jumalan olemus!?..Kyllä liittyy. . Jumala loi meidät omaksi kuvakkeen. .kaltaiseksi. .Jeesus myös sanoo.. että mekin juomme saman "maljan" jonka Hänkin juo. Aivan samoin kuin Jeesuksessa oli ja on yhä edelleen..ruumis/ihmisyys, henki/ Jumalan vaikutus ja sielu/ itse Jumala.meilläkin on kaikki kolme, jotka kuitenkin ovat yksi. Anteeksi.. yhden kerroin väärin.. Jeesus kuoletti koettelemuksillaan ihmisyyden..taistelemalla Helvettejä vastaan ihmiskunnan puolesta..voittaen pahuuden. ja näin ollen ihmiskunta joka oli menehtymässä pahuuden, pelastui..Kiitos Isälle Taivaassa ja Herralle Vapahtajamme!


      • Kuka on Jumala ?
        penuela kirjoitti:

        En ny aivan ymmärrä.?? JUMALA on todellakin Isä, Poika ja Pyhä Henki. .Ja miten se ihmiseen liittyy..Jumalan olemus!?..Kyllä liittyy. . Jumala loi meidät omaksi kuvakkeen. .kaltaiseksi. .Jeesus myös sanoo.. että mekin juomme saman "maljan" jonka Hänkin juo. Aivan samoin kuin Jeesuksessa oli ja on yhä edelleen..ruumis/ihmisyys, henki/ Jumalan vaikutus ja sielu/ itse Jumala.meilläkin on kaikki kolme, jotka kuitenkin ovat yksi. Anteeksi.. yhden kerroin väärin.. Jeesus kuoletti koettelemuksillaan ihmisyyden..taistelemalla Helvettejä vastaan ihmiskunnan puolesta..voittaen pahuuden. ja näin ollen ihmiskunta joka oli menehtymässä pahuuden, pelastui..Kiitos Isälle Taivaassa ja Herralle Vapahtajamme!

        #JUMALA on todellakin Isä, Poika ja Pyhä Henki. #

        Ei.Raamatun mukaan ISÄ yksin on totinen Jumala. Valehteleminen on syntiä.

        1. Tämän Jeesus puhui ja nosti silmänsä taivasta kohti ja sanoi: "ISÄ, hetki on tullut, kirkasta Poikasi, että Poikasi kirkastaisi sinut;
        2. koska sinä olet antanut hänen valtaansa kaiken lihan, että hän antaisi iankaikkisen elämän kaikille, jotka sinä olet hänelle antanut.
        3. Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, JOKA Y-K-S-I-N OLET TOTINEN JUMALA, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.


      • penuelala
        ekivaari kirjoitti:

        Raamattu sanoo että sellaista oppia, jota julistaja itsekään ei ymmärrrä, sellaista ei saa opettaa Jumalan seurakunnalle. Se on selvästi sanottu pyhissä kijoituksissa;

        " .. etteivät - v i e r a i t a - o p p e j a - opettaisi
        4 eivätkä puuttuisi taruihin ja loppumattomiin sukuluetteloihin, jotka pikemmin edistävät turhaa mietiskelyä kuin Jumalan armotaloutta, joka perustuu uskoon, niin kehoitan nytkin.
        5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
        6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
        7 tahtoen olla lainopettajia, - v a i k k a - e i v ä t - y m m ä r r ä, - mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät." [1.Tim. 3-7]

        Kolminaisuusoppi itse kutsuu sitä mysteeriä "yleväksi" ja "jaloksi." opiksi.

        (Mysteeri on asia, jota ihmiset eivät voi ymmärtää).

        Huh.huh....sitä "oppia" jonka sain omin silmin nähdä käydessäni kuoleman porttien kautta siellä minne itse kukin vielä menemme. Ja ei ja kyllä.. oli "taivas" tai siis minun sellainen..näytettiin kyllä myös se vaihtoehto jos en Muuta elämäntapaani. Monta muuta asiaa näytettiin. .eikä kukaan tai mikään saa enää minua muuttamaan kantaani.


      • penuela
        Kuka on Jumala ? kirjoitti:

        #JUMALA on todellakin Isä, Poika ja Pyhä Henki. #

        Ei.Raamatun mukaan ISÄ yksin on totinen Jumala. Valehteleminen on syntiä.

        1. Tämän Jeesus puhui ja nosti silmänsä taivasta kohti ja sanoi: "ISÄ, hetki on tullut, kirkasta Poikasi, että Poikasi kirkastaisi sinut;
        2. koska sinä olet antanut hänen valtaansa kaiken lihan, että hän antaisi iankaikkisen elämän kaikille, jotka sinä olet hänelle antanut.
        3. Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, JOKA Y-K-S-I-N OLET TOTINEN JUMALA, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

        Hyvät ihmiset! Te joka ainut..te kaikki ja minäkin.Jumalasta syntyneet! Olen jo pitkään hiljaa seurannut väittelyitänne! .kuka missäkin dogmeissaan ajattelee olevansa oikeammassa kuin kanssa kulkijansa. Ei ole ihmiselle tässä maailmassa muuta oikeaa vastausta joka on kaikille sama!..Yksi Jumala ja Vapahtaja jonka oli tultava ja Joka tuli pelastamaan ihmiskunnan. Riidat ja erimielisyydet uskon "tosiasioista" ovat vain ihmisen hapatusta. Jeesus toi yksiselitteisen sanoman."Rakastakaa toisianne""se joka on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven", kääntäkää pahalle toinen poski lyötäväksi. Ette te tuolla "taivas paikkaansa. Menkää ja puhujaa niille jotka eivät ole kuullutkaan Jeesuksen Ilosanomaa saati raamattua.


      • toinen sivusta seura
        penuela kirjoitti:

        Hyvät ihmiset! Te joka ainut..te kaikki ja minäkin.Jumalasta syntyneet! Olen jo pitkään hiljaa seurannut väittelyitänne! .kuka missäkin dogmeissaan ajattelee olevansa oikeammassa kuin kanssa kulkijansa. Ei ole ihmiselle tässä maailmassa muuta oikeaa vastausta joka on kaikille sama!..Yksi Jumala ja Vapahtaja jonka oli tultava ja Joka tuli pelastamaan ihmiskunnan. Riidat ja erimielisyydet uskon "tosiasioista" ovat vain ihmisen hapatusta. Jeesus toi yksiselitteisen sanoman."Rakastakaa toisianne""se joka on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven", kääntäkää pahalle toinen poski lyötäväksi. Ette te tuolla "taivas paikkaansa. Menkää ja puhujaa niille jotka eivät ole kuullutkaan Jeesuksen Ilosanomaa saati raamattua.

        1. Tämän Jeesus puhui ja nosti silmänsä taivasta kohti ja sanoi: "ISÄ, hetki on tullut, kirkasta Poikasi, että Poikasi kirkastaisi sinut;
        2. koska sinä olet antanut hänen valtaansa kaiken lihan, että hän antaisi iankaikkisen elämän kaikille, jotka sinä olet hänelle antanut.
        3. Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, JOKA Y-K-S-I-N OLET TOTINEN JUMALA, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.


        Ilmoituksiin uskominen ei aiheuta riitoja. Epäusko ja vääristelemiset on riitojen aiheuttaja.


      • Tutkinut
        penuelala kirjoitti:

        Huh.huh....sitä "oppia" jonka sain omin silmin nähdä käydessäni kuoleman porttien kautta siellä minne itse kukin vielä menemme. Ja ei ja kyllä.. oli "taivas" tai siis minun sellainen..näytettiin kyllä myös se vaihtoehto jos en Muuta elämäntapaani. Monta muuta asiaa näytettiin. .eikä kukaan tai mikään saa enää minua muuttamaan kantaani.

        "eikä kukaan tai mikään saa enää minua muuttamaan kantaani."

        Eikö edes Jeesuksen omat Sanat? Siis taistelet Jeesusta vastaan, ja uskot olevasi oikeammassa, kuin Hän, katkeraan loppuun asti? Nöyryys? Jeesus puhui, kenelle?: "Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat S I N U T, joka Y K S I N olet totinen Jumala, ja hänet, jonka S I N Ä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen. Joh 17:3

        Kuka on tämä SINÄ? On päivänselvää, että Jeesus puhui tuossa jollekulle Toiselle, ei suinkaan itselleen tai apostoleille. Vaan kenelle? Kuka on Jeesuksen mukaan YKSIN TOTINEN JUMALA? Hän joka oli LÄHETTÄNYT JEESUKSEN. No kuka oli lähettänyt Jeesuksen? Joku enkelikö? Ei vaan Jeesuksen Jumala. Onko Jeesuksella Jumala? Kyllä, Jeesuksen omien sanojen mukaan on. Jeesus sanoi hänelle: "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös ... menen ylös, minun Isäni tykö ja teidän Isänne tykö, ja minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö. . Apostoli Paavali kirjoittaa: 1 Kor 8:4. Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja ettei ole muuta Jumalaa kuin YKSI.
        5. Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja,
        6. niin on meillä kuitenkin A I N O A S T A A N YKSI JUMALA; ISÄ, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa. Tämä on sekä Jeesuksen, että apostolien todistus. :
        Gal. 1:3 Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, JA Herralta Jeesukselta Kristukselta,

        3. Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala,

        Ef. 1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,

        1 Piet. 1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta,


      • jaikalii
        Tutkinut kirjoitti:

        "eikä kukaan tai mikään saa enää minua muuttamaan kantaani."

        Eikö edes Jeesuksen omat Sanat? Siis taistelet Jeesusta vastaan, ja uskot olevasi oikeammassa, kuin Hän, katkeraan loppuun asti? Nöyryys? Jeesus puhui, kenelle?: "Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat S I N U T, joka Y K S I N olet totinen Jumala, ja hänet, jonka S I N Ä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen. Joh 17:3

        Kuka on tämä SINÄ? On päivänselvää, että Jeesus puhui tuossa jollekulle Toiselle, ei suinkaan itselleen tai apostoleille. Vaan kenelle? Kuka on Jeesuksen mukaan YKSIN TOTINEN JUMALA? Hän joka oli LÄHETTÄNYT JEESUKSEN. No kuka oli lähettänyt Jeesuksen? Joku enkelikö? Ei vaan Jeesuksen Jumala. Onko Jeesuksella Jumala? Kyllä, Jeesuksen omien sanojen mukaan on. Jeesus sanoi hänelle: "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös ... menen ylös, minun Isäni tykö ja teidän Isänne tykö, ja minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö. . Apostoli Paavali kirjoittaa: 1 Kor 8:4. Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja ettei ole muuta Jumalaa kuin YKSI.
        5. Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja,
        6. niin on meillä kuitenkin A I N O A S T A A N YKSI JUMALA; ISÄ, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa. Tämä on sekä Jeesuksen, että apostolien todistus. :
        Gal. 1:3 Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, JA Herralta Jeesukselta Kristukselta,

        3. Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala,

        Ef. 1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,

        1 Piet. 1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta,

        Jumalan on ainoa Pelastaja.
        Jeesus on ainoa Pelastaja.
        Tarviiko antaa jakeet?
        Entä uskotko ne jakeet?
        Onko näissä jakeissa ristiriita?
        Jos on, sinä et vielä tiedä niin
        kuin tietää tulisi. Sitä ei Pyhä Henki
        ole vielä sinulle avannut. Silloin sinun
        ei pitäisi pyrkiä opettamaan toisille
        asiasta jota Pyhä Henki ei ole sinulle
        itsellesi avannut. Et saa opettaa
        asiasta jonka koet ristiriitaiseksi.
        Siksi Raamattu varottaa kovin monia
        PYRKIMÄSTÄ opettajiksi.

        Raamattu on lukittu kaivo jos Pyhä Henki
        ei sitä avaa. Vain Pyhä Henki voi ottaa Jeesuksen
        omasta ja jakaa ihmiselle. Ihminen ymmärtää
        Raamatun oppeja sen mukaan kuin mitä Pyhä
        Henki ottaa Sanasta ja opettaa sitä ihmiselle.
        Ihmisjärki ei kykene löytämään Sanan aarteita
        ilman Pyhän Hengen osuutta.

        Nyt kun inhimilliseen viisauteen perustava ihminen
        keskustelee Raamatun opeista Pyhän Hengen
        raamattukoulussa olleen uskovan kanssa,
        on selvää etteivät he pääse yksimielisyyteen Sanasta.
        Olisi suuri ihme mikäli he olisivat samaa mieltä.

        Koska palstalla on oppinsa omaan järkeen ja ihmisviisauteen
        luottavia ja perustavia keskustelijoita ja Pyhän Hengen
        opetukseen perustavia uskovia,palstalla on jatkuvaa väittelyä.
        Vaittelyt keskittyvätkin aiheisiin joita vain Pyhä Henki voi opettaa
        uskovalle.


      • Tutkinut
        jaikalii kirjoitti:

        Jumalan on ainoa Pelastaja.
        Jeesus on ainoa Pelastaja.
        Tarviiko antaa jakeet?
        Entä uskotko ne jakeet?
        Onko näissä jakeissa ristiriita?
        Jos on, sinä et vielä tiedä niin
        kuin tietää tulisi. Sitä ei Pyhä Henki
        ole vielä sinulle avannut. Silloin sinun
        ei pitäisi pyrkiä opettamaan toisille
        asiasta jota Pyhä Henki ei ole sinulle
        itsellesi avannut. Et saa opettaa
        asiasta jonka koet ristiriitaiseksi.
        Siksi Raamattu varottaa kovin monia
        PYRKIMÄSTÄ opettajiksi.

        Raamattu on lukittu kaivo jos Pyhä Henki
        ei sitä avaa. Vain Pyhä Henki voi ottaa Jeesuksen
        omasta ja jakaa ihmiselle. Ihminen ymmärtää
        Raamatun oppeja sen mukaan kuin mitä Pyhä
        Henki ottaa Sanasta ja opettaa sitä ihmiselle.
        Ihmisjärki ei kykene löytämään Sanan aarteita
        ilman Pyhän Hengen osuutta.

        Nyt kun inhimilliseen viisauteen perustava ihminen
        keskustelee Raamatun opeista Pyhän Hengen
        raamattukoulussa olleen uskovan kanssa,
        on selvää etteivät he pääse yksimielisyyteen Sanasta.
        Olisi suuri ihme mikäli he olisivat samaa mieltä.

        Koska palstalla on oppinsa omaan järkeen ja ihmisviisauteen
        luottavia ja perustavia keskustelijoita ja Pyhän Hengen
        opetukseen perustavia uskovia,palstalla on jatkuvaa väittelyä.
        Vaittelyt keskittyvätkin aiheisiin joita vain Pyhä Henki voi opettaa
        uskovalle.

        Et sinä minua vastaan sodi, vaan Jeesuksen omia Sanoja vastaan:
        "Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat S I N U T, joka Y K S I N olet totinen Jumala, ja hänet, jonka S I N Ä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen. Joh 17:3

        Jumala ei ole Pelastaja, vaan Jumala on Pelastajan Jumala. Jumala on Jeesuksen Jumala. :)

        Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala,

        Ef. 1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,

        1 Piet. 1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta

        "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös ... menen ylös, minun Isäni tykö ja teidän Isänne tykö, ja minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö

        1 Kor 8:4. Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja ettei ole muuta Jumalaa kuin YKSI.
        5. Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja,
        6. niin on meillä kuitenkin A I N O A S T A A N YKSI JUMALA; ISÄ, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa.

        Siis sinä yrität omassa viisaudessasi kumota sekä Jeesuksen että apostolien omat Sanat ja Todistuksen. Itse en kyllä uskaltaisi moiseen ryhtyä :)


      • jaikalii
        Tutkinut kirjoitti:

        Et sinä minua vastaan sodi, vaan Jeesuksen omia Sanoja vastaan:
        "Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat S I N U T, joka Y K S I N olet totinen Jumala, ja hänet, jonka S I N Ä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen. Joh 17:3

        Jumala ei ole Pelastaja, vaan Jumala on Pelastajan Jumala. Jumala on Jeesuksen Jumala. :)

        Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala,

        Ef. 1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,

        1 Piet. 1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta

        "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös ... menen ylös, minun Isäni tykö ja teidän Isänne tykö, ja minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö

        1 Kor 8:4. Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja ettei ole muuta Jumalaa kuin YKSI.
        5. Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja,
        6. niin on meillä kuitenkin A I N O A S T A A N YKSI JUMALA; ISÄ, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa.

        Siis sinä yrität omassa viisaudessasi kumota sekä Jeesuksen että apostolien omat Sanat ja Todistuksen. Itse en kyllä uskaltaisi moiseen ryhtyä :)

        Sotiko Jeesus Jumalan Sanaa vastaan kun Hän vastusti sitä?
        Vai vastustiko Jeesus sitä henkeä missä Sana tuotiin hänelle?
        Luuk 4:
        Olisiko syy ollut siinä hengessä missä Raamatun Sana tuotiin.
        Sana on totta mutta harhaoppia väärässä hengessä ja vääristä
        motiiveista tuotuna.

        luuk 4:1 Sitten Jeesus täynnä Pyhää Henkeä palasi Jordanilta; ja Henki kuljetti häntä erämaassa,
        4:2 ja perkele kiusasi häntä neljäkymmentä päivää. Eikä hän syönyt mitään niinä päivinä, mutta kun ne olivat päättyneet, tuli hänen nälkä.
        4:3 Niin perkele sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin sano tälle kivelle, että se muuttuu leiväksi."
        4:4 Jeesus vastasi hänelle: "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä.'"
        4:5 Ja perkele vei hänet korkealle vuorelle ja näytti hänelle yhdessä tuokiossa kaikki maailman valtakunnat
        4:6 ja sanoi hänelle: "Sinulle minä annan kaiken tämän valtapiirin ja sen loiston, sillä minun haltuuni se on annettu, ja minä annan sen, kenelle tahdon.
        4:7 Jos sinä siis kumarrut minun eteeni, niin tämä kaikki on oleva sinun."
        4:8 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Kirjoitettu on: 'Sinun pitää kumartaman Herraa, sinun Jumalaasi, ja häntä ainoata palveleman.'"
        4:9 Niin hän vei hänet Jerusalemiin ja asetti hänet pyhäkön harjalle ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas;
        4:10 sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta, että he varjelevat sinua',
        4:11 ja: 'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi.'"
        4:12 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sanottu on: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi.'"
        4:13 Ja kun oli kaiken kiusattavansa kiusannut, poistui perkele hänen luotaan ajaksi.


      • jaikalii
        Tutkinut kirjoitti:

        Et sinä minua vastaan sodi, vaan Jeesuksen omia Sanoja vastaan:
        "Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat S I N U T, joka Y K S I N olet totinen Jumala, ja hänet, jonka S I N Ä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen. Joh 17:3

        Jumala ei ole Pelastaja, vaan Jumala on Pelastajan Jumala. Jumala on Jeesuksen Jumala. :)

        Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala,

        Ef. 1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,

        1 Piet. 1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta

        "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös ... menen ylös, minun Isäni tykö ja teidän Isänne tykö, ja minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö

        1 Kor 8:4. Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja ettei ole muuta Jumalaa kuin YKSI.
        5. Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja,
        6. niin on meillä kuitenkin A I N O A S T A A N YKSI JUMALA; ISÄ, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa.

        Siis sinä yrität omassa viisaudessasi kumota sekä Jeesuksen että apostolien omat Sanat ja Todistuksen. Itse en kyllä uskaltaisi moiseen ryhtyä :)

        >>>Jumala ei ole Pelastaja, vaan Jumala on Pelastajan Jumala. Jakeen lisätiedot

        Matteuksen evankeliumi:
        1:21 Ja hän on synnyttävä pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä."

        Jeremia:
        3:23 Totisesti, petosta on, mitä kukkuloilta kuuluu, pauhina vuorilla. Totisesti, Herrassa, meidän Jumalassamme, on Israelin pelastus

        Apostolien teot:
        4:12 Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."


      • penuela

        Mieti.. Olemme Jumalan kuva. Jos siis emme voi ymmärtää Jumalaa..niin katsotaan itseämme.. Olen nainen..siis Jumalan silmissä ihmisen puolikas. Minulla on ruumis/liha.. Minulla on henki joka liikuttaa tätä ruumista.. Minulla on myös sielu..joka on kuolematon.. on siis kolme ruumis/ henki jo sielu. Silti olen yksi ainut jo vieläpä vajaa ilman toista puolisko. Miksi on niin vaikeaa mieltää että on yksi Jumala..me /ruumis jo kirkko, poika ja pyhä henki..ja Jahve..joka on nämä kaikki.


      • JonesHenry
        penuela kirjoitti:

        JUMALA loi meidät omaksi kuvaukseen. .mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät. Olemme siis Isämme kaltaisia. Koska ihmisen on melkein mahdotonta nähdä ja kokea Jumalaa kokonaisuutena, on helpompi katsoa ja tutkia ihmistä?! Eikö? Meillä on ruumis/keho, meillä on henki joka pitää tämän kehon liikkeellä ja toiminnassa, meillä on myös sielu (tai joillain on) .me koostumme kolmesta osasta ja olemme silti yksi persoona. Tottakai näin on..koska Jumala on yksi persoona joka pitää sisällään kolme vaikutusta.Ruumis/keho vastaa poikaa, lihaksi tullutta. Henki vastaa pyhää henkeä joka tekee pojan/ ruumiin eläväksi, ja kolmas tai oikeastaan ensimmäinen on Sielu joka vastaa Jumalaa. Me siis kirjaimellisesti olemme Jumalan kuvia.on siis olemassa vain yksi Jumala mutta kolme vaikutusta, eikä näitä voi erottaa toisistaan, aivan kuin näitä ei voi ihmisessä käyn erottaa. Koko maailmankaikkeus, kaikki mitä se pitää sisällään on osa Jumalaa. Tieteet, taiteet, ovat kaikki Jumalasta..joka muuta väittää, varastaa Jumalalta. Maanpäällisen elämä on ruumista varten, se on materiaa joka muuntuu yhä uudelleen ja uudelleen. Henki on ihmistä varten, pyhän hengen avulla ja suojeluksessa voi Jumala syntyä meissä ja synnyttää sielun joka kuoleman jälkeen jatkaa elämäänsä. Jos emme siis synny uudesti ylhäältä ei meillä ole elämää Taivaassa kehon kuoleman jälkeen. Jumala ei ole ristiriidassa evoluutio teorian kanssa,ruumis syntyi evoluutiosta mutta sielun synnyttää vain Jumala! Isäni Taivaassa! Penuela

        Augustinius oli ihminen! Älä usko ihmisen todistukseen vaan Jumalan ja PYHÄN HENGEN todistukseen!


      • Kiitos, Hellari1, Kirjoitit ymmärtäväisesti ja oikein.

        "1. Mooseksen kirja 1
        27 "Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät."

        Tämä jo selittää pitkälle sen, että Jumalan kuva ei ole samanlainen kuin yksinäisen miehen tai naisen kuva, vaan se vaatii läheistä hengen yhteyttä, niin kuin miehen ja naisen keskinäinen rakkaus. Atuksiltansa turhistuneet, ja sydämeltään ymmärtämättömät, sekä sydämeltänsä pimentyneet ihmiset ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi. [Room.1:19-23]

        Oikea jumalakuva on tämä, jota Jeesus Kristus opetti: "Olkaa toisianne kohtaan armahtavaisia, niin kuin teidän taivaallinen Isänne armahtavainen on."


    • Mazdels (ei kirj.)

      Osa helluntailaisista suhtautuu hyvin jyrkästi ja tuomitsevasti kolminaisuusopin vastustajiin. Jotkut helluntaiuskovat nimittelevät eri mieltä olevia sisariaan ja veljiään jopa Jehovan todistajiksi. Totuus on se, että kolminaisuusopin vastustajia löytyy Helluntailiikkeestäkin runsaasti. Suomen Helluntaiherätys on toiminut asiassa mielestäni oikein, kun on sallinut omantunnonvapauden jäsenilleen tässä asiassa.

      Ratkaiseeko iäisyyskohtalon se, uskooko kolminaisuusoppiin vai ei? Kysytäänkö Taivaassa, tunnustatko kolminaisuusoppia vai et? Minä en ainakaan usko että ratkaisee. Sekä kolminaisuusopin tunnustajat että kieltäjät puhuvat molemmat samasta Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä. Uskon, että Jumalan, Jeesuksen ja Pyhän Hengen olomuoto selviää lopullisesti vasta iäisyydessä. Tärkeintä on usko, ei se ovatko nuo asiat "yhtenä tai kolmena kappaleena".

      • Ukkikin

        Ei ole kysymys kolminaisuudesta vaan kolmiykseydestä!

        Luke 2: 11. For today is born to you in the city of Dawid the Savior who is Master YHWH, the Mashiyach(Aent)

        Sillä tänään on teille syntynyt Daavidin kaupungissa, pelastaja, joka on Herra YHWH, Messias.

        Mark. 1:24. And said, What have we to do with you Y'shua the Nasraya? Have you come to destroy us? I know who you are, you are the Set Apart One of Elohim. Aent

        Set Apart One of Eelohim (mon.): asetettu erilleen Elohimistä

        Jer.23:6 ja tämä on hänen nimensä Jeesus Messias), jolla häntä kutsutaan Yhwh-tsidkenu (Jumala, meidän vanhurskautemme)

        Kuka on meidän vanhurskautemme? Hänet, jossa ei ollut mitään syntiä, tehtiin synniksi, jotta me Hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi 2Kor 5:21


      • Ukkikin
        Ukkikin kirjoitti:

        Ei ole kysymys kolminaisuudesta vaan kolmiykseydestä!

        Luke 2: 11. For today is born to you in the city of Dawid the Savior who is Master YHWH, the Mashiyach(Aent)

        Sillä tänään on teille syntynyt Daavidin kaupungissa, pelastaja, joka on Herra YHWH, Messias.

        Mark. 1:24. And said, What have we to do with you Y'shua the Nasraya? Have you come to destroy us? I know who you are, you are the Set Apart One of Elohim. Aent

        Set Apart One of Eelohim (mon.): asetettu erilleen Elohimistä

        Jer.23:6 ja tämä on hänen nimensä Jeesus Messias), jolla häntä kutsutaan Yhwh-tsidkenu (Jumala, meidän vanhurskautemme)

        Kuka on meidän vanhurskautemme? Hänet, jossa ei ollut mitään syntiä, tehtiin synniksi, jotta me Hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi 2Kor 5:21

        Tähän toivoisi vastausta esim. Ekivaarilta. Hän näköjään ei vastaa minulle.


    • Yksin armosta

      Mazdelsin kommentti on oikea, pelastuksemme ratkaisee yksin se, uskommeko henkilökohtaisesti siihen, että Jeesus lunasti meidät vapaaksi synnin orjuudesta kuolemalla puolestamme Golgatan keskimmäisellä ristillä. Mitään ihmistekoista ei siihen saa lisätä, eikä mistään muusta saa tehdä ratkaisevaa pelastuskysymystä.

      Kolminaisuusoppi on helluntailaisuudessa yleisesti hyväksytty ja tunnustettu raamatulliseksi. Siitä huolimatta sitä ei korosteta eikä jatkuvasti toistella julistuksessa ja opetuksessa. Tärkeintä on pelastuksen perusta ja se on Jeesuksen sovituskuolemassa ristillä ja Hänen ylösnousemuksessaan. Enemmän kuin pelastusopista, monet helluntailaiset tekevät kasteopista ratkaisevan pelastuksen kannalta ja tässä he tekevät tahtomattaan väärin. Kasteen muodollinen puoli, kasteen toimittamistapa ei ratkaise pelastustamme iankaikkiseen elämään. Jos toistamme "sinun pitää mennä upotuskasteelle, tai muuten..." tai "sinun pitää osoittaa Jumalalle uskollisuutta ottamalla upotuskaste, jotta...", niin teemme pelastuksesta ihmistekoista ja otamme ristin rinnalle ihmisten oman teon.

      Vielä kerran: pelastukseen riittää se, että uskomme, että Jeesus maksoi koko synivelkamme sovittamalla meidät kuolemalla ristillä kaikkien meidän syntiemme tähden ja tämän perusteelal saamme olla vapaat syyllisyydestä ja synnin orjuudesta ja saamme kerran periä iankaikkisen elämän Taivaassa. Meidän tulee iloita siitä, että myös toisenlaisen käsityksen kasteesta omaavat pelastuvat yksin armosta uskomalla Jeesukseen - aivan niinkuin helluntailaisetkin.

      • Jos ja kun huomioidaan apostolien seuraavat jakeet: [1.Kor. 4:6 ja 1.Tim. 1:3-7] jakeissa olevat opetukset, niin on todettava että erimmielisyyttä eivät opeta ja yllä pidä kolminaisuuden vastustajat vaan sen opettajat.


      • ekivaari kirjoitti:

        Jos ja kun huomioidaan apostolien seuraavat jakeet: [1.Kor. 4:6 ja 1.Tim. 1:3-7] jakeissa olevat opetukset, niin on todettava että erimmielisyyttä eivät opeta ja yllä pidä kolminaisuuden vastustajat vaan sen opettajat.

        Kolminaisuudessa ja niiden kannattajat löytyy paljon sunkaltaista oppeja . Siis hyviä ja huonoja asioita. Ja viimeisiä päivinä on Herra sitten herättävä vainajan julistaa pappi haudan reunaan. ??? Mutta ei lisää siihen että tuomioon hänet herätetään ja toivomme että vainaja on elännyt siveästi synnitön elämä ja onm pääsevä Taivaaseen ? Juu : )

        Huomaamme että kaikki onmesossa taivaaseen monien pappien julistajien kautta. Mitä he jolistaa haudan reunassa..


    • 1. Mooseksen kirja 1
      27 "Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät." [1. Moos. 5:2; Matt. 19:4]

      Kun Jumala loi ihmisen Jumalan kuvaksi, niin pitää huomioida että mies ilman vaimoa ei ole Jumalan kuva eikä vaimo yksinään ilman miestä ole Jumalan kuva. Vasta yhdessä heistä muodostuu Jumalan kuva, joka on Jumalan rakkaus, sillä:

      "Herrassa ei kuitenkaan ole vaimoa ilman miestä eikä miestä ilman vaimoa." [ 1. Kor. 11:11 ]

      Oikea Jumalan kuvaksi tarkoitettu ihminen on armahtavainen ja laupias.

      Luukas 6
      36 "Olkaa armahtavaiset, niin kuin teidän Isänne on armahtavainen."

      Vain tämä on oikea Jumalan kuvaksi Isän tarkoittama jumalakuva.

    • trivia

      Kokkosen luennosta riitti 5 minuuttia ja hän todisti kolminaisuusoppia vastaan.

      Ensin raamatullinen tosiasia Kokkoselta: Emme tunne salattua Jumalaa.
      Siispä jo tässä vaiheessa tulisi hälytyskellojen soida kun väitetään tietyn ihmisen olleen Jumala. Tämä ihminen, Jeesus, oli tuhansien ihmisten nähtävillä ja hänen väittämisensä Jumalaksi on karkeaa pilaa. Salattu, pelkkää henkisyyttä oleva Jumala olisi ollut materiaalinen ihminen.

      Sitten Kokkonen lisää: Jumala ilmoittaa itsensä luonnossa ts. kaikessa siinä mitä on olemassa.
      Jumalasta ei voi suoraan tietää mikä ja millainen se on mutta kaikki olevainen edustaa Jumalan olemusta. Jumala on siis kaikki kaikessa. Jos sanomme "kaikkea kaikessa" yleisnimellä materia erotukseksi henkisestä niin se sisältää kaiken materian historiallisena ilmiönä ajassa ja avaruudessa, olipa se ollut kuinka kauan tai kuinka laaja tai ilmeneepä se miten tahansa niin se olisi Jumala. Mikään materian yksittäinen hippunen tiettynä hetkenä ei ole materian tai Jumalan ilmenemisen määritelmä. Materia tai Jumala on historiallinen ja aineellinen kokonaisuus.

      Kokkosen myöhemmät väitteet kolminaisuudesta tulivat hänen itsensä kautta kumotuksi.

      Kristitty tai ateistinen tutkija-tiedemies.
      Molemmat tutkivat olevaista. Se on ihmiskunnalle välttämätön. Molemmat tutkivat olevaisen olemusta ja liikelakeja (historiallisuutta). Toinen olettaa tutkivansa Jumalaa, toinen materiaa. Lopputulos on sama. Ihmisen tietoisuus ympäristöstään laajenee. On makuasia, nimittääkö olevaista Jumalaksi tai materiaksi.

      Kolminaisuusoppi ja pelastusteoria, ensimmäinen piispainkokouksen päätös 300 luvulla ja jälkimmäinen UT:n tarinana ovat sitä hullutusta, jonka aikalaiset kirkkoisätkin huomasivat. Ne sotivat luonnon ilmiöiden logiikkaa vastaan ts Jumalaakin vastaan.
      Kokkonen tajusi kolminaisopin mielettömyyden mutta väänsi väkisin rautalangan suoraksi ja puhui pehmoisia.

    • odotan vastausta

      Kun Jeesuksesta tehdään kolminaisuusopin mukana jumala niin jumalasta tehdään materiaalinen ihminen.
      Jos henkinen (ajattelu, tajunta) samaistetaan materiaksi niin mitä on henkinen!
      Jos Jumala tehdään yhdeksi ihmiseksi niin missä on kaikkialla läsnäoleva!

      • penuela

        En sano tätä halventaen, kuitenkin kun olen seurannut näitä väittelyitä. .en voi kuin ihmetellä??! Olette kuin lapset hiekka laatikolla väittelemässä kenen Isä on vahvin! ? Eikö teillä ja meillä ole sama Isä !? Ei ne viholliset ole tällä puolen "aitaa" . Todelliset viholliset ovat jokaisessa meissä!. Jos nykyinen kristitty maailma...maailma joka uskoo Vapahtajaan..yhdistyisi uskossaan.. lopettaisi itseään ylistävän "paasaamisen" meitä olisi enemmän kuin mitään muita uskonto- kuntia!. Mutta EI! TE vain jaksatte! menikö Sana noin vai näin! Yksinkertaisuudessaan ja täydellisyyden se ON näin.." Rakasta Jumalaa koko sielustasi ja sydämestäsi ja rakasta lähimmäistäsi kuin i?tseäsi.Hän myös sanoi " " älkää tuomitko!sillä millä tuomiolla te tuomitsette tullaan teidätkin tuomitsemaan. Siis hyvät rakkaat! Sielun veljet ja siskot!? Eikö meillä ole sama Isä ja alkulähde? Kuka teistä voi tietää mihin menee tässä elämässä tai kuoltuaan! Kysyn? Miksi te luette Sanaa vain löytääkseenne muista virheitä..ja nostaakseenne itseänne YLEMMÄS?! VOIN VAKUUTTAA ..OPETUSLAPSI JO NÄIN TEKIVÄT..Varmaankin Sanaa lukeneeni tunnistettu jo itsenne. Mutta pliis! Älkää hirttäytykö... Herra on jo antanut teille anteeksi! Penuela ;)


      • epäuskon vaikutus...
        penuela kirjoitti:

        En sano tätä halventaen, kuitenkin kun olen seurannut näitä väittelyitä. .en voi kuin ihmetellä??! Olette kuin lapset hiekka laatikolla väittelemässä kenen Isä on vahvin! ? Eikö teillä ja meillä ole sama Isä !? Ei ne viholliset ole tällä puolen "aitaa" . Todelliset viholliset ovat jokaisessa meissä!. Jos nykyinen kristitty maailma...maailma joka uskoo Vapahtajaan..yhdistyisi uskossaan.. lopettaisi itseään ylistävän "paasaamisen" meitä olisi enemmän kuin mitään muita uskonto- kuntia!. Mutta EI! TE vain jaksatte! menikö Sana noin vai näin! Yksinkertaisuudessaan ja täydellisyyden se ON näin.." Rakasta Jumalaa koko sielustasi ja sydämestäsi ja rakasta lähimmäistäsi kuin i?tseäsi.Hän myös sanoi " " älkää tuomitko!sillä millä tuomiolla te tuomitsette tullaan teidätkin tuomitsemaan. Siis hyvät rakkaat! Sielun veljet ja siskot!? Eikö meillä ole sama Isä ja alkulähde? Kuka teistä voi tietää mihin menee tässä elämässä tai kuoltuaan! Kysyn? Miksi te luette Sanaa vain löytääkseenne muista virheitä..ja nostaakseenne itseänne YLEMMÄS?! VOIN VAKUUTTAA ..OPETUSLAPSI JO NÄIN TEKIVÄT..Varmaankin Sanaa lukeneeni tunnistettu jo itsenne. Mutta pliis! Älkää hirttäytykö... Herra on jo antanut teille anteeksi! Penuela ;)

        1. Tämän Jeesus puhui ja nosti silmänsä taivasta kohti ja sanoi: "ISÄ, hetki on tullut, kirkasta Poikasi, että Poikasi kirkastaisi sinut;
        2. koska sinä olet antanut hänen valtaansa kaiken lihan, että hän antaisi iankaikkisen elämän kaikille, jotka sinä olet hänelle antanut.
        3. Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, JOKA Y-K-S-I-N OLET TOTINEN JUMALA, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

        Ilmoituksiin uskominen ei aiheuta riitoja. Epäusko ja vääristelemiset on riitojen aiheuttaja. Epäuskoa on mahdoton poistaa ihmisten mielistä.


      • penuela
        epäuskon vaikutus... kirjoitti:

        1. Tämän Jeesus puhui ja nosti silmänsä taivasta kohti ja sanoi: "ISÄ, hetki on tullut, kirkasta Poikasi, että Poikasi kirkastaisi sinut;
        2. koska sinä olet antanut hänen valtaansa kaiken lihan, että hän antaisi iankaikkisen elämän kaikille, jotka sinä olet hänelle antanut.
        3. Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, JOKA Y-K-S-I-N OLET TOTINEN JUMALA, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

        Ilmoituksiin uskominen ei aiheuta riitoja. Epäusko ja vääristelemiset on riitojen aiheuttaja. Epäuskoa on mahdoton poistaa ihmisten mielistä.

        Mikä ihme teissä miehissä on!? Heti olette poistamassa toiselta roskaa vaikka omassa silmässänne on "tukkilautta" En ymmärrä tarvetta väittelyyn?, isketkö .. sinäkin veljesi kuolemaan oll akseli ensimmäisen vuoden?! Hyvä tavaton..!!? Katso tämä on veljeni..Tämä on äitini! Mitä Jeesus sanoi opetuslapsilleen kun he väittelvät? mutta kuka on ylinnä ja kuka saa olla Herran rinnalla " oikealla puolella!? Hävetkää itseänne!Mies muka on perheen pää?! Hah..Hah. kyllä näyttää kovin riitaisalta. Haloo!!


      • YKSI USKO...
        penuela kirjoitti:

        Mikä ihme teissä miehissä on!? Heti olette poistamassa toiselta roskaa vaikka omassa silmässänne on "tukkilautta" En ymmärrä tarvetta väittelyyn?, isketkö .. sinäkin veljesi kuolemaan oll akseli ensimmäisen vuoden?! Hyvä tavaton..!!? Katso tämä on veljeni..Tämä on äitini! Mitä Jeesus sanoi opetuslapsilleen kun he väittelvät? mutta kuka on ylinnä ja kuka saa olla Herran rinnalla " oikealla puolella!? Hävetkää itseänne!Mies muka on perheen pää?! Hah..Hah. kyllä näyttää kovin riitaisalta. Haloo!!

        Efesolaisille 4
        4. yksi ruumis ja yksi henki, niinkuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte;
        5. yksi Herra, YKSI USKO, yksi kaste;
        6. yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Kysymys on pelastavan uskon esiintuomisesta ja sen levittämisestä. Mitä ihmeen väärää tässä mukamas olisi ????????????????????


      • YKSI USKO... kirjoitti:

        Efesolaisille 4
        4. yksi ruumis ja yksi henki, niinkuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte;
        5. yksi Herra, YKSI USKO, yksi kaste;
        6. yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Kysymys on pelastavan uskon esiintuomisesta ja sen levittämisestä. Mitä ihmeen väärää tässä mukamas olisi ????????????????????

        6. "yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa."

        Isä Jumala on myöskin poikansa Jeesuksen Kristuksen yli":


        2. Korinttolaiskirje 1
        3 "Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen - K r i s t u k s e n
        J u m a l a - ja - I s ä, - laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala,"
        [Ef. 1:3, 1:17; 1. Piet. 1:3 ]


      • penuela
        ekivaari kirjoitti:

        6. "yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa."

        Isä Jumala on myöskin poikansa Jeesuksen Kristuksen yli":


        2. Korinttolaiskirje 1
        3 "Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen - K r i s t u k s e n
        J u m a l a - ja - I s ä, - laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala,"
        [Ef. 1:3, 1:17; 1. Piet. 1:3 ]

        Yksi ruumis, yksi henki, Yksi Jumala. Kolminaisuus oppi.. ei ole tarpeellista raastaa erilleen kuin pedot tekisivät..miten vaikeaa on ymmärtää että kolme yhdessä on yksi.. Tätä keskustelua seurattuani..Ihmettelen että teille riittää Jumalan kolme olemusta. . Luulisi että teissä puhuu koko Leegio! Jos me kaikki miettisimme ja ajateltuanne, ymmärtäisitte , että me olemme samaa sukua ja juurta , Hyvä tavaton! Samaan aikaan kun väittelette uskon muodoista ja oikea oppisuudesta on tuolla miljardi tai enemmän ihmistä jotka janoavat sitä sanomaa jonka Jeesus meille sanoi!!" menkää ja tehkää nämä opetuslapsikseni". Herra sanoi myös.." On olemassa myös lampaita jotka eivät ole tästä tarhasta "ja että hänen tehtävänsä on pitää huolta myös näistä! . Te ryvette omahyväisessä "uskossa" ja ihmettelette ettei sanomaanne oteta vastaan!! Jos joku teistä omahyväisistä. .pliis viitsisi vastaamaan..Mitä Jeesus SANOI! ? Keitä varten Hän TULI! ? NIINPÄ!!! EI TEITÄ PAKSUN MAHOINENNE..JOILLA ON KAIKKI HYVIN! PERHE..ELATUS..JOPA SE OMA USKO/KIRKKO! ! ON VIELÄ OIKEASTI IHMIsiä. ..SIIS TOD..IHMISIÄ . JOTKA OVAT HUKASSA..koska yhä etsivät..etsivät elämäänsä "Vapahtajaa". Etsivät sitä Jumalaa ja Jeesusta jonka me jo tunnemme! Oletteko tekin omissa silmissänne "hyvät". Ok. Hyvä niin.Jeesus puhui teistä.. No oletteko..? Miten korkealla?! Mikä on asema "seurakunnassa"? Hus! ! Ajattelitko koskaan jos olet jakamassa "oppiasi" että jos oppisi ei olekaan oikea..niin sinä kannat siitä vastuun.!? Ymmärsit minkä tehtävän otit?! Olen nainen joka on juonut maljan..Jos edes joku teistä.ymmärtää mitä tarkoitan! Voin myös kertoa! Jumalan Rakkaus on elävä vieläkin..Haluan myös kertoa..ettei Taivaan Isän Rakkaus tarkoita helppoa elämää.. ehkä useimmiten. Päinvastoin..se tarkoittaa..taistelua..jokapäiväisiä riippuvuuksia ja kaikkia niitä "demoneita" pvastaan joita vastaan taistelee joka ainut päivä! Sinä ja minä! Tässä meille tulee mukaan kuvaan Jeesus Kristus.Vapahtaja!. Me olemme liha! Perinnöstä syntyneet! Perisynnin alaiset.. ei Jeesus tullut pelastamaan keitä? Vaan hän tuli "syntisten" luo! Hän tuli niiden luo jotka tarvitsivat Häntä! Mitä Hän sanoi?! Ketkä tarvitsevat pelastaja! !! Voin sanoa!! Minä tarvitsen Sinua Jeesus Kristus..armahda..pelasta minut..Olen sokea.. Olen nälkäinen.. Olen alaston.. Herra minä tarvitsen sinua. ..Jumala ON! Teille uskonnon dogmeissaan paasaamisen sanon.. saatte jäädä "portin ulkopuolelle"! Rakastakaa...jne...penuela Jumalan Opetuslapsi.


      • opps?
        penuela kirjoitti:

        Mikä ihme teissä miehissä on!? Heti olette poistamassa toiselta roskaa vaikka omassa silmässänne on "tukkilautta" En ymmärrä tarvetta väittelyyn?, isketkö .. sinäkin veljesi kuolemaan oll akseli ensimmäisen vuoden?! Hyvä tavaton..!!? Katso tämä on veljeni..Tämä on äitini! Mitä Jeesus sanoi opetuslapsilleen kun he väittelvät? mutta kuka on ylinnä ja kuka saa olla Herran rinnalla " oikealla puolella!? Hävetkää itseänne!Mies muka on perheen pää?! Hah..Hah. kyllä näyttää kovin riitaisalta. Haloo!!

        "Katso tämä on veljeni..Tämä on äitini! " Onko Jumalalla veli ja äiti? oho


      • penuela

        Hyvä ystävä! Lähimmäinen!Nimenomaan!! Siksi juuri Jeesuksen oli tultava!. Hän nimen omaan oli Isänsä puolesta JAH. VE'N poika! Hänen oli tultava..mietitään mistä Herran tuleminen sai alkunsa.. En ole juutalais vihaavat. . En oikeasti ole! Mutta on olemassa yksi fakta!" Hän Jeesus Kristus..


      • Ukkikin
        penuela kirjoitti:

        Hyvä ystävä! Lähimmäinen!Nimenomaan!! Siksi juuri Jeesuksen oli tultava!. Hän nimen omaan oli Isänsä puolesta JAH. VE'N poika! Hänen oli tultava..mietitään mistä Herran tuleminen sai alkunsa.. En ole juutalais vihaavat. . En oikeasti ole! Mutta on olemassa yksi fakta!" Hän Jeesus Kristus..

        Hän on itse YHWH.

        Luke 2: 11. For today is born to you in the city of Dawid the Savior who is Master YHWH, the Mashiyach(Aent)

        Sillä tänään on teille syntynyt Daavidin kaupungissa, pelastaja, joka on Herra YHWH, Messias.


      • penuela kirjoitti:

        Yksi ruumis, yksi henki, Yksi Jumala. Kolminaisuus oppi.. ei ole tarpeellista raastaa erilleen kuin pedot tekisivät..miten vaikeaa on ymmärtää että kolme yhdessä on yksi.. Tätä keskustelua seurattuani..Ihmettelen että teille riittää Jumalan kolme olemusta. . Luulisi että teissä puhuu koko Leegio! Jos me kaikki miettisimme ja ajateltuanne, ymmärtäisitte , että me olemme samaa sukua ja juurta , Hyvä tavaton! Samaan aikaan kun väittelette uskon muodoista ja oikea oppisuudesta on tuolla miljardi tai enemmän ihmistä jotka janoavat sitä sanomaa jonka Jeesus meille sanoi!!" menkää ja tehkää nämä opetuslapsikseni". Herra sanoi myös.." On olemassa myös lampaita jotka eivät ole tästä tarhasta "ja että hänen tehtävänsä on pitää huolta myös näistä! . Te ryvette omahyväisessä "uskossa" ja ihmettelette ettei sanomaanne oteta vastaan!! Jos joku teistä omahyväisistä. .pliis viitsisi vastaamaan..Mitä Jeesus SANOI! ? Keitä varten Hän TULI! ? NIINPÄ!!! EI TEITÄ PAKSUN MAHOINENNE..JOILLA ON KAIKKI HYVIN! PERHE..ELATUS..JOPA SE OMA USKO/KIRKKO! ! ON VIELÄ OIKEASTI IHMIsiä. ..SIIS TOD..IHMISIÄ . JOTKA OVAT HUKASSA..koska yhä etsivät..etsivät elämäänsä "Vapahtajaa". Etsivät sitä Jumalaa ja Jeesusta jonka me jo tunnemme! Oletteko tekin omissa silmissänne "hyvät". Ok. Hyvä niin.Jeesus puhui teistä.. No oletteko..? Miten korkealla?! Mikä on asema "seurakunnassa"? Hus! ! Ajattelitko koskaan jos olet jakamassa "oppiasi" että jos oppisi ei olekaan oikea..niin sinä kannat siitä vastuun.!? Ymmärsit minkä tehtävän otit?! Olen nainen joka on juonut maljan..Jos edes joku teistä.ymmärtää mitä tarkoitan! Voin myös kertoa! Jumalan Rakkaus on elävä vieläkin..Haluan myös kertoa..ettei Taivaan Isän Rakkaus tarkoita helppoa elämää.. ehkä useimmiten. Päinvastoin..se tarkoittaa..taistelua..jokapäiväisiä riippuvuuksia ja kaikkia niitä "demoneita" pvastaan joita vastaan taistelee joka ainut päivä! Sinä ja minä! Tässä meille tulee mukaan kuvaan Jeesus Kristus.Vapahtaja!. Me olemme liha! Perinnöstä syntyneet! Perisynnin alaiset.. ei Jeesus tullut pelastamaan keitä? Vaan hän tuli "syntisten" luo! Hän tuli niiden luo jotka tarvitsivat Häntä! Mitä Hän sanoi?! Ketkä tarvitsevat pelastaja! !! Voin sanoa!! Minä tarvitsen Sinua Jeesus Kristus..armahda..pelasta minut..Olen sokea.. Olen nälkäinen.. Olen alaston.. Herra minä tarvitsen sinua. ..Jumala ON! Teille uskonnon dogmeissaan paasaamisen sanon.. saatte jäädä "portin ulkopuolelle"! Rakastakaa...jne...penuela Jumalan Opetuslapsi.

        Soo-soo. Ei sentään mennä henkilökohtaisuuksiin!


      • penuela
        opps? kirjoitti:

        "Katso tämä on veljeni..Tämä on äitini! " Onko Jumalalla veli ja äiti? oho

        Jeesuksen sanoma tarkoitti että jokaiseen apua tarvitsevaan lähimmäiseen tulee suhtautua kuin hän olisi äitisi tai veljesi. Meillä on Isä taivaassa, olemme siis veljiä ja siskoja keskenämme..


    • Rantakivellä

      Mielestäni jumalalla ei ole persoonaa, kun emme tiedä hänestä mitään ja ei ole konkreettista näyttöä.

      • penuela

        Mitä tarkoitetaan "Jumalanpersoonalla" ? Jos sinun "persoonaasi" voisi kuvata yhdellä tähdellä tai kivellä maailmankaikkeudessa. .niin Jumalan persoonallisuus on kaikki muu joka jää sinun ulkopuolelle! Tai jos Jumala on keho/ihminen, ja sinä olet "ehkä " osa JUMALAA. .niin luultavasti olet pikku varpaan kynnen alainen iholle. .. Itse asiassa se on hyvä osa Luojan "kehossa" pahempaa olisi olla "jalkasieni" joka on loinen. Tarvitsetko "lamisilia"?! Se on lääke "jalkasieneen".


      • penuela

        Mitä tarkoitetaan "Jumalanpersoonalla" ? Jos sinun "persoonaasi" voisi kuvata yhdellä tähdellä tai kivellä maailmankaikkeudessa. .niin Jumalan persoonallisuus on kaikki muu joka jää sinun ulkopuolelle! Tai jos Jumala on keho/ihminen, ja sinä olet "ehkä " osa JUMALAA. .niin luultavasti olet pikku varpaan kynnen alainen iholle. .. Itse asiassa se on hyvä osa Luojan "kehossa" pahempaa olisi olla "jalkasieni" joka on loinen. Tarvitsetko "lamisilia"?! Se on lääke "jalkasieneen".


    • Olemme varmaan kaikki yksimielisiä että Jeesus Kristus on Isästä Jumalasta, Jumalan - s a n a, - eikö niin? Olemme tästä siis yksimielisiä! Alaikäiset ja vahvoja heikommat tarvitsevat tukea ja valvontaa, mutta Isä Jumala ei tarvitse valvontaa eikä holhousta, niin kuin sana tarvitsee Isän tukea. [Jes.42:1]

      Isä Jumala on Jumalan pojan holhooja ja tukija automaattisesti:

      Jeremia 1
      12 ''H e r r a - sanoi minulle: "Sinä olet nähnyt oikein; sillä - m i n ä -
      v a l v o n - s a n a a n i - toteuttaakseni sen".

      • Ukkikin

        Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala (ei: eräs pieni jumala)
        En arkhe en ho Logos kai ho Logos en pros ton Theon kai Theos en ho Logos.


      • Ukkikin kirjoitti:

        Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala (ei: eräs pieni jumala)
        En arkhe en ho Logos kai ho Logos en pros ton Theon kai Theos en ho Logos.

        Ukkikin, sinä olet nähnyt väärin. Isän sylissä ja helmoissa pyörivä jumala on Isästä syntynyt ja [Joh.10:34,35] ja tarvitsee valvontaa, kunnes tulee täydelliseksi. [Hepr,.2:10, 5:9]

        Jeremia 1:12 ja Joh. 10:34,35 tukevat samaa ajatusta!


      • Ukkikin
        ekivaari kirjoitti:

        Ukkikin, sinä olet nähnyt väärin. Isän sylissä ja helmoissa pyörivä jumala on Isästä syntynyt ja [Joh.10:34,35] ja tarvitsee valvontaa, kunnes tulee täydelliseksi. [Hepr,.2:10, 5:9]

        Jeremia 1:12 ja Joh. 10:34,35 tukevat samaa ajatusta!

        Jeesus on ihminen, mielestäsi.

        Ihmisen verikö sovitti syntisi? Vaiko Jumalan veri?
        Kuka voi antaa anteeksi syntejä? Ihminen vaiko Jumala?
        Kuka voi tuomita kadotukseen? Ihminen vaiko Jumala?
        Kuka voi antaa iankaikkisen elämän?
        Kuka sanoi minä olen Alfa ja Omega?
        Kenellä on ikuinen valta
        Kenellä on valta parantaa sairauksia?
        Kuka sanoi, joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän?
        Kenestä sanotaan hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvonantaja Väkevä Jumala (ei eräs)
        Kuka sanoi itsestään Minä olen (Yhwh)?
        Kuka sanoi olevansa Hyvä Paimen? vrt. Hesekiel34:11,16
        Kuka sanoi minä ja Isä olemme yhtä? Sana yhtä on kreikasi käytetty neutrimuoto hen, joka ilmaisee, että Isä ja Poika on sama asia.
        Kuka sanoi, että hän tekee isänsä tekoja, uskokaa, että minä olen Isässäni ja Isä on minussa.
        Kuka sanoi: minä olen ylösnousemus ja elämä?
        Kuka sanoi: Kuka ikinä uskoo minuun ei ikinä kuole?
        Kuka tunnusti Jeesuksen jumaluuden: Minun Herrani ja Jumalani(ei eräs pieni jumala)
        Kenen kautta maailma on saanut syntynsä?
        Kenen kautta luotiin sekä näkyväiset, että näkymättömät?
        Kenen voimasta taivaankappaleet pysyvät radoillaan?
        Kuka on tosi Jumala (ei eräs) ja iankaikkinen elämä?
        Kenen suuren Jumalan ja Vapahtajan kirkkauden ilmestymistä me odotamme?
        Kenestä sanottiin, että hänen nimensä on Jumala meidän vanhurskautemme, Yhwh,tsidkenu?
        Kuka on Yhwh-Shalom? rauhamme?
        Kuka on Yhwh-Raphe, parantajamme?
        Kuka on Yhwh-M'Kaddesh, pyhittäjämme?
        Kuka on Yhwh-Rohi, paimenemme?
        Kuka on Yhwh-Shammah, aina kanssamme?
        Kuka on Yhwh-Jireh, varustajamme?
        Kuka on Yhwh-Nissi, lippumme?
        Kuka väitti olevansa maailman valo?
        Kuka väitti olevansa maailma pelastaja?
        Kuka väitti olevansa maailman lunastaja?
        Kuka väitti omaavansa ainoan nimen, jossa pelastumme?
        Kenen väitetään olleen enkeleiden luojan ja heidän palvontansa kohteen?
        Kenelle Herralle käskettiin valmistaa tie?
        Kuka lävistettiin Sak 12:1 mukaan?


      • Ukkikin
        Ukkikin kirjoitti:

        Jeesus on ihminen, mielestäsi.

        Ihmisen verikö sovitti syntisi? Vaiko Jumalan veri?
        Kuka voi antaa anteeksi syntejä? Ihminen vaiko Jumala?
        Kuka voi tuomita kadotukseen? Ihminen vaiko Jumala?
        Kuka voi antaa iankaikkisen elämän?
        Kuka sanoi minä olen Alfa ja Omega?
        Kenellä on ikuinen valta
        Kenellä on valta parantaa sairauksia?
        Kuka sanoi, joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän?
        Kenestä sanotaan hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvonantaja Väkevä Jumala (ei eräs)
        Kuka sanoi itsestään Minä olen (Yhwh)?
        Kuka sanoi olevansa Hyvä Paimen? vrt. Hesekiel34:11,16
        Kuka sanoi minä ja Isä olemme yhtä? Sana yhtä on kreikasi käytetty neutrimuoto hen, joka ilmaisee, että Isä ja Poika on sama asia.
        Kuka sanoi, että hän tekee isänsä tekoja, uskokaa, että minä olen Isässäni ja Isä on minussa.
        Kuka sanoi: minä olen ylösnousemus ja elämä?
        Kuka sanoi: Kuka ikinä uskoo minuun ei ikinä kuole?
        Kuka tunnusti Jeesuksen jumaluuden: Minun Herrani ja Jumalani(ei eräs pieni jumala)
        Kenen kautta maailma on saanut syntynsä?
        Kenen kautta luotiin sekä näkyväiset, että näkymättömät?
        Kenen voimasta taivaankappaleet pysyvät radoillaan?
        Kuka on tosi Jumala (ei eräs) ja iankaikkinen elämä?
        Kenen suuren Jumalan ja Vapahtajan kirkkauden ilmestymistä me odotamme?
        Kenestä sanottiin, että hänen nimensä on Jumala meidän vanhurskautemme, Yhwh,tsidkenu?
        Kuka on Yhwh-Shalom? rauhamme?
        Kuka on Yhwh-Raphe, parantajamme?
        Kuka on Yhwh-M'Kaddesh, pyhittäjämme?
        Kuka on Yhwh-Rohi, paimenemme?
        Kuka on Yhwh-Shammah, aina kanssamme?
        Kuka on Yhwh-Jireh, varustajamme?
        Kuka on Yhwh-Nissi, lippumme?
        Kuka väitti olevansa maailman valo?
        Kuka väitti olevansa maailma pelastaja?
        Kuka väitti olevansa maailman lunastaja?
        Kuka väitti omaavansa ainoan nimen, jossa pelastumme?
        Kenen väitetään olleen enkeleiden luojan ja heidän palvontansa kohteen?
        Kenelle Herralle käskettiin valmistaa tie?
        Kuka lävistettiin Sak 12:1 mukaan?

        Kuka on ikuinen?
        Kuka on kaikkialla läsnä oleva?
        Kuka on kaikkitietävä?
        Kuka on kaikkivoipa?
        Kenen nimeä käytetään rinnakkain Isän nimen kanssa?
        Jumalan meidän Isämme ja Herran Jeesuksen armo ja rauhateille?
        Kuka on uskovien palvonnan kohde?


      • Ukkikin kirjoitti:

        Kuka on ikuinen?
        Kuka on kaikkialla läsnä oleva?
        Kuka on kaikkitietävä?
        Kuka on kaikkivoipa?
        Kenen nimeä käytetään rinnakkain Isän nimen kanssa?
        Jumalan meidän Isämme ja Herran Jeesuksen armo ja rauhateille?
        Kuka on uskovien palvonnan kohde?

        2. Korinttolaiskirje 1
        3 "Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala,"

        Efesolaiskirje 1
        3 "Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,"

        Efesolaiskirje 1
        17 "anoen, että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan"

        1. Pietarin kirje 1
        3 "Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta"


      • Ukkikin
        ekivaari kirjoitti:

        2. Korinttolaiskirje 1
        3 "Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala,"

        Efesolaiskirje 1
        3 "Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,"

        Efesolaiskirje 1
        17 "anoen, että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan"

        1. Pietarin kirje 1
        3 "Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta"

        Näistä raamatunpaikoista ei yksikään todista, että Jeesus olisi vain ihminen eikä Jumala!

        Käy läpi kirjoittamani lista kohta kohdalta!


      • Ukkikin kirjoitti:

        Jeesus on ihminen, mielestäsi.

        Ihmisen verikö sovitti syntisi? Vaiko Jumalan veri?
        Kuka voi antaa anteeksi syntejä? Ihminen vaiko Jumala?
        Kuka voi tuomita kadotukseen? Ihminen vaiko Jumala?
        Kuka voi antaa iankaikkisen elämän?
        Kuka sanoi minä olen Alfa ja Omega?
        Kenellä on ikuinen valta
        Kenellä on valta parantaa sairauksia?
        Kuka sanoi, joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän?
        Kenestä sanotaan hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvonantaja Väkevä Jumala (ei eräs)
        Kuka sanoi itsestään Minä olen (Yhwh)?
        Kuka sanoi olevansa Hyvä Paimen? vrt. Hesekiel34:11,16
        Kuka sanoi minä ja Isä olemme yhtä? Sana yhtä on kreikasi käytetty neutrimuoto hen, joka ilmaisee, että Isä ja Poika on sama asia.
        Kuka sanoi, että hän tekee isänsä tekoja, uskokaa, että minä olen Isässäni ja Isä on minussa.
        Kuka sanoi: minä olen ylösnousemus ja elämä?
        Kuka sanoi: Kuka ikinä uskoo minuun ei ikinä kuole?
        Kuka tunnusti Jeesuksen jumaluuden: Minun Herrani ja Jumalani(ei eräs pieni jumala)
        Kenen kautta maailma on saanut syntynsä?
        Kenen kautta luotiin sekä näkyväiset, että näkymättömät?
        Kenen voimasta taivaankappaleet pysyvät radoillaan?
        Kuka on tosi Jumala (ei eräs) ja iankaikkinen elämä?
        Kenen suuren Jumalan ja Vapahtajan kirkkauden ilmestymistä me odotamme?
        Kenestä sanottiin, että hänen nimensä on Jumala meidän vanhurskautemme, Yhwh,tsidkenu?
        Kuka on Yhwh-Shalom? rauhamme?
        Kuka on Yhwh-Raphe, parantajamme?
        Kuka on Yhwh-M'Kaddesh, pyhittäjämme?
        Kuka on Yhwh-Rohi, paimenemme?
        Kuka on Yhwh-Shammah, aina kanssamme?
        Kuka on Yhwh-Jireh, varustajamme?
        Kuka on Yhwh-Nissi, lippumme?
        Kuka väitti olevansa maailman valo?
        Kuka väitti olevansa maailma pelastaja?
        Kuka väitti olevansa maailman lunastaja?
        Kuka väitti omaavansa ainoan nimen, jossa pelastumme?
        Kenen väitetään olleen enkeleiden luojan ja heidän palvontansa kohteen?
        Kenelle Herralle käskettiin valmistaa tie?
        Kuka lävistettiin Sak 12:1 mukaan?

        Kuka sanoi ettei voi itse mitään itsestänsä tehdä? Matkii ainoastaan Isää, "vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee."

        Johannes 5
        19 "Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee."

        Miksi Isä ei matki poikaa, vaan poika matkii aina Isää? Koska Isä on Jumala, joka opettaa poikaa, jotta poika voi opettaa muita ihmisiä. Sitä varten Isä on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt.

        Apostolien teot 2
        36 "Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."

        Johannes 6
        45 "Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat kaikki Jumalan opettamiksi'. Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni."

        Johannes 3
        2 "Hän tuli Jeesuksen tykö yöllä ja sanoi hänelle: "Rabbi, me tiedämme, että sinun opettajaksi tulemisesi on Jumalasta, sillä ei kukaan voi tehdä niitä tunnustekoja, joita sinä teet, ellei Jumala ole hänen kanssansa." [Joh. 13:13]


      • Ukkikin
        ekivaari kirjoitti:

        Kuka sanoi ettei voi itse mitään itsestänsä tehdä? Matkii ainoastaan Isää, "vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee."

        Johannes 5
        19 "Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee."

        Miksi Isä ei matki poikaa, vaan poika matkii aina Isää? Koska Isä on Jumala, joka opettaa poikaa, jotta poika voi opettaa muita ihmisiä. Sitä varten Isä on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt.

        Apostolien teot 2
        36 "Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."

        Johannes 6
        45 "Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat kaikki Jumalan opettamiksi'. Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni."

        Johannes 3
        2 "Hän tuli Jeesuksen tykö yöllä ja sanoi hänelle: "Rabbi, me tiedämme, että sinun opettajaksi tulemisesi on Jumalasta, sillä ei kukaan voi tehdä niitä tunnustekoja, joita sinä teet, ellei Jumala ole hänen kanssansa." [Joh. 13:13]

        "Apostolien teot 2
        36 Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."

        Arameakielin alkukielellä:
        "Varmasti tietäköön koko Israelin huone että Herra YHWH on tehnyt* tämän Y'shuan, jonka te olette ristiinnaulinneet molemmat Jumalan (Elohim) ja Messiaan"

        Jeesus on Jumala ja Messias (Kristus)!

        * Herra Jeesus oli jumalalliselta puoleltaan Elohim ja inhimilliseltä ihminen.
        Hänet siis "tehtiin" tälläiseksi, että voisi lunastaa langenneen ihmiskunnan.
        Hän alensi itsensä, otti orjan muodon, tuli enkeleitä halvemmaksi, täysin riippuvaiseksi Isästään, riippuvaiseksi Pyhästä Hengestä. Ei tehnyt yhtään ihmetekoa ennen täyttymistään Pyhällä Hengellä. "Hän on voidellut minut julistamaan evakeliumia......

        Hän oli lyhyen aikaa alennettuna kunnes kirkastettiin ja ylennettiin taivaisiin!


      • Ukkikin kirjoitti:

        "Apostolien teot 2
        36 Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."

        Arameakielin alkukielellä:
        "Varmasti tietäköön koko Israelin huone että Herra YHWH on tehnyt* tämän Y'shuan, jonka te olette ristiinnaulinneet molemmat Jumalan (Elohim) ja Messiaan"

        Jeesus on Jumala ja Messias (Kristus)!

        * Herra Jeesus oli jumalalliselta puoleltaan Elohim ja inhimilliseltä ihminen.
        Hänet siis "tehtiin" tälläiseksi, että voisi lunastaa langenneen ihmiskunnan.
        Hän alensi itsensä, otti orjan muodon, tuli enkeleitä halvemmaksi, täysin riippuvaiseksi Isästään, riippuvaiseksi Pyhästä Hengestä. Ei tehnyt yhtään ihmetekoa ennen täyttymistään Pyhällä Hengellä. "Hän on voidellut minut julistamaan evakeliumia......

        Hän oli lyhyen aikaa alennettuna kunnes kirkastettiin ja ylennettiin taivaisiin!

        Jeesus Kristus on iankaikkinen ylimmäinen pappi, välimies ja Jumalan poika, joka rukoilee joka aika vieläkin Isää Jumalaa.

        Roomalaiskirje 8
        34 "Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme."

        Heprealaiskirje 5
        5 "Niinpä Kristuskaan ei itse korottanut itseänsä ylimmäisen papin kunniaan, vaan hän, joka sanoi hänelle: "Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin";
        6 niinkuin hän toisessakin paikassa sanoo: "Sinä olet pappi iankaikkisesti Melkisedekin järjestyksen mukaan".

        Heprealaiskirje 10
        39 "Mutta me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi."

        2. Pietarin kirje 3
        16 "niin kuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen."


      • Ukkikin
        ekivaari kirjoitti:

        Jeesus Kristus on iankaikkinen ylimmäinen pappi, välimies ja Jumalan poika, joka rukoilee joka aika vieläkin Isää Jumalaa.

        Roomalaiskirje 8
        34 "Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme."

        Heprealaiskirje 5
        5 "Niinpä Kristuskaan ei itse korottanut itseänsä ylimmäisen papin kunniaan, vaan hän, joka sanoi hänelle: "Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin";
        6 niinkuin hän toisessakin paikassa sanoo: "Sinä olet pappi iankaikkisesti Melkisedekin järjestyksen mukaan".

        Heprealaiskirje 10
        39 "Mutta me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi."

        2. Pietarin kirje 3
        16 "niin kuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen."

        "Jeesus Kristus on iankaikkinen ylimmäinen pappi, välimies ja Jumalan poika, joka rukoilee joka aika vieläkin Isää Jumalaa"

        Kuin suoraan Jehovan todistajien opetuksesta tämä sinun viittauksesi.

        Sinä uskot, että Jeesus oli ihminen niin kuin Jehovan todistajat. Jehovan todistajat uskovat samoin, että hän on ikuinen ylimmäinen pappi ja välimies kuten, että Jeesus on välimies ja ihminen.


    • filippos

      Aloituksen Kokkonen on tusinafilosfi ja palkkateologi, joka toistaa 300 luvun aikuisia teesejä kolminaisuudesta.
      Siinä missä hän sanoi Jumalan olevan kaikkialla luonnossa, se pitää kutinsa. Jumala on materiaalinen olento, kaikkialla missä materiaa on ja sitä on rajattomasti. Materia on myös ajassa eikä se siten ole jähmettynyt olio.

      Jumala ei ole kaikkivoipa. Hän ei kykene muuttamaan ajan virtaa taaksepäin. Kun ilmiö on tapahtunut se on jo menneisyyyttä.
      Jumala ei ole kaikkitietäväkään. Vaikka syysuhde on yleinen lainalaisuus, kokonaismateria ei voi tietää liikkeen kokonaisuutta.
      Jumala on kaikkialla läsnäoleva. Totta. Se on ajaton ja rajaton materia.
      Jumala tarvitsee valvontaa. Jumala pärjää mainiosti silloin kun tajunnan omaavaa oliota ei ole paikalla. Kun ihminen tai muu ajatteleva laji ilmaantuu niin sen tulee tutkia, tietää ja muuttaa materiaolioita sieltä tai täältä. Esimerkiksi rakentaa joen rannalle tulvapatoja. Ajatteleva laji ei jäädä jumalansa armoille. Sen tehtävä on tutkia ja muokata olevaista.
      Kiusaako Jumala tahallaan ihmisiä? Ei. Luonnonilmiöt eivät suuntaudu ketään vastaan. Ne johtuvat materian liikkeestä ja syy-seuraussuhteesta. Jumalalla ei ole syntikäsitettä eikä siten myöskään pelastuskäsitettä. Kuolemalta ei tarvitse pelastua, koska se on vääjäämätön tapahtuma.

    • trivia

      "Kuka on kaikkitietävä?"

      Niin. Kuka on kaikkitietävä! Ei kukaan. Kaikkitietävyys on mahdottomuus.
      Pieni ongelma pohjaksi.

      Jumala loi uskonnollisen rotuopin. Hän jakaa ihmiset hyviksi tai huonoiksi sen mukaan uskooko kansalainen kristinuskoon. Oletus tässä on että on olemassa yksi kristinusko, jonka kaikki kristityt hyväksyvät. Käytännössä tällaista ei ole.
      Ihminkunnan yhteiskunnallinen tajunta ei koskaan ole hyväksynyt uskon perusteella jakoa ja sen mukana toisille annettavaa oikeutta saada suihkulähteet ja toiset saisivat keskitysleirin.
      Oppi on pelastusteroria. Jumala on pahan kerran erehtynyt ihmisen perusluonteesta eikä ole kaikkitietävä. Virheestä johtuu myös, että Jumala apulaiset eivät ole oikeita tuomareita ja paljon muuta.
      Jumalan kaikkitietävyys on lähempä nollaa kuin sataa.

      Jumala puhuu kaikkitietävyydestään yhtä pölhöjä kuin aloituksen Kokkonen kolminaisopista.

      • penuela

        Jälleen! Lukekaa toistenne viestejä!"haloo...te ootte samaa mieltä?! Minäkin olen!? Siis samaa mieltä... Minä rakastan teitä todella!! Jehovan..Jeesuksen ylistävät. .Elämä ei ole ansaittavissa! Elämä..kaikesta huolimatta, saadaan lahjana. Sinusta tuntuu.. ja ajattelet.. toimiessaan näin ja noin..Olen ansainnut "taivas paikkani" saatat kohdata pettymyksen.. vaikka auraisit kaulaan myöten lumessa..koko elämäsi. .luullen että olet paremmassa asemassa. . Toisin sanoen..vaikka koit kaikkia elämän vastoin käymistä. . Joita joku muu ei joutunut kokemaan.. Et voi tietää.. et pitänyt hänestä..Taivas paikka ei ole ansaittavissa..


      • penuela
        penuela kirjoitti:

        Jälleen! Lukekaa toistenne viestejä!"haloo...te ootte samaa mieltä?! Minäkin olen!? Siis samaa mieltä... Minä rakastan teitä todella!! Jehovan..Jeesuksen ylistävät. .Elämä ei ole ansaittavissa! Elämä..kaikesta huolimatta, saadaan lahjana. Sinusta tuntuu.. ja ajattelet.. toimiessaan näin ja noin..Olen ansainnut "taivas paikkani" saatat kohdata pettymyksen.. vaikka auraisit kaulaan myöten lumessa..koko elämäsi. .luullen että olet paremmassa asemassa. . Toisin sanoen..vaikka koit kaikkia elämän vastoin käymistä. . Joita joku muu ei joutunut kokemaan.. Et voi tietää.. et pitänyt hänestä..Taivas paikka ei ole ansaittavissa..

        Tarkoitus oli sanoa että, kukaan meistä ei voi tietää mihin joutuu. Minulle on ollut aina fakta että ihminen kuolee vain ruumiiltaan. .henki/sielu elää ikuisesti. Ihminen on kuin ryöväri Jeesuksen sivuilla.. miettii aina mille puolelle.. aina mieluummin paremmalle kuin "naapuri" paasaatte. Ja paasaatte. .ihan kuule tiedoksi. Ei taida kukaan teistä..... Niinpä. ...


      • penuela
        penuela kirjoitti:

        Tarkoitus oli sanoa että, kukaan meistä ei voi tietää mihin joutuu. Minulle on ollut aina fakta että ihminen kuolee vain ruumiiltaan. .henki/sielu elää ikuisesti. Ihminen on kuin ryöväri Jeesuksen sivuilla.. miettii aina mille puolelle.. aina mieluummin paremmalle kuin "naapuri" paasaatte. Ja paasaatte. .ihan kuule tiedoksi. Ei taida kukaan teistä..... Niinpä. ...

        Niin minullakin.. siis että ihminen kuolee.. ruumis kuolee..En kuulu mihinkään uskontokuntaan.. Äitini oli juoppo.. vanhempani erosivat.. koin asioita joita en soisi muiden koskevan. Olen jo 54 v. Nainen. En kai voi sinua vakuuttaa..mutta minulle Jumala ON.. Ei Jumala ole tuolla tai täällä.. ei Hän ole nähtävissä.. Ei.. Jumala tuli lähelle..rakasti.. Kukaan ei saa minua luopumaan siitä mitä koin! VIELÄ 20 v. Minä yhä uskon! Miksi "yhä"..Siksi. .että mipenuelanulla on ollut yhä pahoja koettelemuksia. JOKA USKO ETTÄ JUMALA Tie on helppo!


      • penuela kirjoitti:

        Tarkoitus oli sanoa että, kukaan meistä ei voi tietää mihin joutuu. Minulle on ollut aina fakta että ihminen kuolee vain ruumiiltaan. .henki/sielu elää ikuisesti. Ihminen on kuin ryöväri Jeesuksen sivuilla.. miettii aina mille puolelle.. aina mieluummin paremmalle kuin "naapuri" paasaatte. Ja paasaatte. .ihan kuule tiedoksi. Ei taida kukaan teistä..... Niinpä. ...

        Ymmärrät, 'penuela', Jumalan ihan oikein, sillä näkymätöntä Jumalaa katsellaan vain puhtaalla sydämellä, ei lihan silmillä:

        Roomalaiskirje 1
        20 "Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen - t e o i s s a n s a - tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,
        21 koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
        22 Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
        23 ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi."

        Isä Jumala loi ihmisen oman kirkkautensa kuvan kaltaiseksi. Ei Jumalan kirkkautta saa muuttaa katoavaisen ihmisen "lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi."

        Näkymätön Isä Jumala on katseltavissä hänen - t e o i s s a n s a -, (20. jae) ja Kristus Jeesus on Isän Jumalan teko, [Ap.t. 2:36]


      • penuela17
        ekivaari kirjoitti:

        Ymmärrät, 'penuela', Jumalan ihan oikein, sillä näkymätöntä Jumalaa katsellaan vain puhtaalla sydämellä, ei lihan silmillä:

        Roomalaiskirje 1
        20 "Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen - t e o i s s a n s a - tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,
        21 koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
        22 Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
        23 ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi."

        Isä Jumala loi ihmisen oman kirkkautensa kuvan kaltaiseksi. Ei Jumalan kirkkautta saa muuttaa katoavaisen ihmisen "lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi."

        Näkymätön Isä Jumala on katseltavissä hänen - t e o i s s a n s a -, (20. jae) ja Kristus Jeesus on Isän Jumalan teko, [Ap.t. 2:36]

        Eri vaarille. Ymmärrätkö jos puhun siitä miten kaikki materiaalinen maailma kuvastaa ja symboloi henkistä?! Mitään luotua ei tulisi palvoa, sillä se olisi epäjumalan palvontaa. Kuitenkin voimme kaikessa olevaisessa nähdä Jumalan "käden jäljen". Kaikki on nähtävissä kuin "kuvastimessa" Ihminen on maa (pallo), Jumala on aurinko..usko on kuu. Kun maa/ihminen ottaa vastaan auringon/Jumalan , on kuin keväällä, kaikki kukoistaa, kasvaa ja tuottaa hedelmää.. Herra saattaa meidät aikaajoin koettelemuksiin, silloin koemme Hänet kuin talvisen auringon.. Meillä on valo muttei lämpöä. Kuu kuvastaa uskomme vaihtelevaisuutta .mutta mitä tekisimme jos kuu/usko ei valaisisi tiedämme? Jumala on kuin aurinko jossa on valo ja lämpö/rakkaus ja totuus. Kuu on uskomme..joka luo toivoa silloin kun luulemme että Hän on kaukana..mutta kuu saa valonsa auringosta..aivan samoin uskomme voima on lahja Jumalalta! Maalla on vuodenajat. .vuorokauden rytmit..Samoin mekin elämämme ajan koemme vaihteluita uskossamme. Vaikka nyt elän elämäni "sydäntalvea2 aurinko ei paista, kaikki on jäässä, eikä edes kuu anna valoaan. .Niin tiedän ja olen vakuuttunut.."selkä puolella" Hän on siellä..vaikka tuntuu että olen yksin!.Vaikka nyt elän pimeää sydäntalvea2 pakkasta yötä jota ei edes kuu valaitse. . Niin luotan että Herra on kanssani ja saan vielä elää "pelastettuna" kevään auringon alla.. ja kaikki puhkeaa kukkaan..eikä yötä..pakkasta enää ole! Koko maailma..luonto kaikki mitä siinä on on Jumalan kirjoitusta meille! On vain opittava lukemaan! Kiitos Herra! Että olet kanssani vaikka on talvi! Penuela Jeesuksen yksinäinen opetuslapsi.


      • penuela
        penuela17 kirjoitti:

        Eri vaarille. Ymmärrätkö jos puhun siitä miten kaikki materiaalinen maailma kuvastaa ja symboloi henkistä?! Mitään luotua ei tulisi palvoa, sillä se olisi epäjumalan palvontaa. Kuitenkin voimme kaikessa olevaisessa nähdä Jumalan "käden jäljen". Kaikki on nähtävissä kuin "kuvastimessa" Ihminen on maa (pallo), Jumala on aurinko..usko on kuu. Kun maa/ihminen ottaa vastaan auringon/Jumalan , on kuin keväällä, kaikki kukoistaa, kasvaa ja tuottaa hedelmää.. Herra saattaa meidät aikaajoin koettelemuksiin, silloin koemme Hänet kuin talvisen auringon.. Meillä on valo muttei lämpöä. Kuu kuvastaa uskomme vaihtelevaisuutta .mutta mitä tekisimme jos kuu/usko ei valaisisi tiedämme? Jumala on kuin aurinko jossa on valo ja lämpö/rakkaus ja totuus. Kuu on uskomme..joka luo toivoa silloin kun luulemme että Hän on kaukana..mutta kuu saa valonsa auringosta..aivan samoin uskomme voima on lahja Jumalalta! Maalla on vuodenajat. .vuorokauden rytmit..Samoin mekin elämämme ajan koemme vaihteluita uskossamme. Vaikka nyt elän elämäni "sydäntalvea2 aurinko ei paista, kaikki on jäässä, eikä edes kuu anna valoaan. .Niin tiedän ja olen vakuuttunut.."selkä puolella" Hän on siellä..vaikka tuntuu että olen yksin!.Vaikka nyt elän pimeää sydäntalvea2 pakkasta yötä jota ei edes kuu valaitse. . Niin luotan että Herra on kanssani ja saan vielä elää "pelastettuna" kevään auringon alla.. ja kaikki puhkeaa kukkaan..eikä yötä..pakkasta enää ole! Koko maailma..luonto kaikki mitä siinä on on Jumalan kirjoitusta meille! On vain opittava lukemaan! Kiitos Herra! Että olet kanssani vaikka on talvi! Penuela Jeesuksen yksinäinen opetuslapsi.

        Herra! Minä etsin!! Ohjaa minua! HERRA minä kolkutan Avaa! Auta minua! Herra minä rukoilen sinua! Koko sydämmestäni! Herra olen kadoksissa! Etsi MINUT! MINÄ JÄÄDEN TÄHÄN PAKKASEEN..Minä kuolen tähän pimeyteen. Pyydän! Rukoilkaa puolestani! Job ei ansainnut kokemansa. .en ole Jobin kaltainen enkeli..Olen ihminen.


      • penuela

        Puhuit asiaa.. on vain pieni ongelma.. sotki keskenään Jumalan..ja ihmisen.. Suurin osa noista mistä puhuit on ihmisen oppeja. Niinpä miten kukaan edes voisi tietää mitä uskoa!!?? Tämän voin sanoa totuutena itse se koettua. . Älä usko ihmistä/ulkopuolista auktoriteettia.. rukoile...rukoile..Pyydä puhtaalla ja rehellisesti sydämellä johdatusta. Jos siis todella olet rehellisesti etsijä.. saat vastauksen. Sinäkin olet osa/solu meistä kaikista ! ;)


      • penuela

        Nuo asiat mistä puhut..ovat ihmisten tekosia.. On vanha suomalainen sanonta "älä heitä lasta pesuveden mukana" . Joka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu.. Käännä pahalle toinen poski.. Rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi! Tee muille kuin haluaisit itsellesi tehtävän.. joka teistä on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven.. miten näet roskan veljesi silmässä, etkä sitä että omassa on tukki. . Missä kohtaa näissä näet kristinuskon vääräksi??! Niinpä.. ihminen turmelee uskon ja Jumalan sanan.. ihminen toimii niin että "lapsi" Jeesus Kristus jonka oli tultava ihmiskunnan pelastajaksi. Mitä ME teimme? Mitä ihminen teki!? Uskonnon lahjoilla ei ole väliä.. kautta koko ihmiskunnan historian on ollut ja on yhä edelleen niin että joukkohaudat. .kidutukset. .raiskaukset. .ja kaikkinaiset julmuutta joihin ihminen pystyy..ovat yhä tälläkin hetkellä nykypäivää..He jopa kuvaavat tekojensa. .Tämä on se älykäs..järkevästi ajatteleva ihminen!? Eivät he ole mitään "alku ihmisiä" he ovat valtion päämiesten sotilaita jotka ovat koulutettuja..aivoista toimimaan näin! Vain silloin kun nykyään teknologian ansiosta jotain päätyy kaikkien katseltavaksi syy laitetaan yksittäiselle ihmiselle! Tuo on maailma ilman Jumalaa..Tuo on maailma ilman rakkautta! Elä sinä jos haluat tuossa "ihminen " tiede maailmassa, mutta minä kavahdan sitä kuin ruttoa!


    • selitä..

      Miten persoona jumalalle kun et voi häntä hahmottaa, viktiolle voi jotenkin, esim.joku piirroshahmo

      • penuela

        Kun olet itsekseni. .puhut sanoin mutta äänettömästi..ajattelet..näet "kuvia" mielessäsi.. tuossa tilassa ei ole aikaa eikä paikkaa.. se vain ON. Jos haluaisin kuvata Jumalaa..miten se itse olen ymmärtänyt..niin Jumala ON. Tunnen näin; Jumala on kuin ihminen ja minä olen osa siitä/Jumalasta/ihmisestä, olenko siis kuin solu?.. Kyllä.paitsi että olen yhden solun ja se pienen osan osainen. . Aivan kuin ihmisessä on triljoonia osassa joita ei ihminen voi todentaa laitteilla. .Samoin on Jumalan laita..me olemme osa siitä.. triljoonista. .ja enemmän. Miten solu meidän kehossa me voisi epäillä onko edes ruumista olemassa!? Näin käy koko ajan! Sitä kutsutaan syöväksi! Solu ei voi ymmärtää tai tietää miten koko muu keho toimii! Jokaiselle meistä on oma paikkansa..Oma osa Jeesuksen "ruumiissa" älä sinä ole " syöpä" joka on kytkettävä pois.


      • penuela
        penuela kirjoitti:

        Kun olet itsekseni. .puhut sanoin mutta äänettömästi..ajattelet..näet "kuvia" mielessäsi.. tuossa tilassa ei ole aikaa eikä paikkaa.. se vain ON. Jos haluaisin kuvata Jumalaa..miten se itse olen ymmärtänyt..niin Jumala ON. Tunnen näin; Jumala on kuin ihminen ja minä olen osa siitä/Jumalasta/ihmisestä, olenko siis kuin solu?.. Kyllä.paitsi että olen yhden solun ja se pienen osan osainen. . Aivan kuin ihmisessä on triljoonia osassa joita ei ihminen voi todentaa laitteilla. .Samoin on Jumalan laita..me olemme osa siitä.. triljoonista. .ja enemmän. Miten solu meidän kehossa me voisi epäillä onko edes ruumista olemassa!? Näin käy koko ajan! Sitä kutsutaan syöväksi! Solu ei voi ymmärtää tai tietää miten koko muu keho toimii! Jokaiselle meistä on oma paikkansa..Oma osa Jeesuksen "ruumiissa" älä sinä ole " syöpä" joka on kytkettävä pois.

        Eki vaarille..ja muillekin. .penuelan ilmestys..Jeesuksesta. Oliko Hän juutalainen, ihminen?, Jumalan Poika! ? Muslimit sanovat että Jeesus oli Muhammedin kaltainen profeetta.. juutalaiset sanovat että Hän oli päätä. .avioliiton ulkopuolisen seksisuhteen jälkeläinen..mitä te sanotte? Kuka hän oli!? Hänen äitinsä oli ihminen..Hän siis oli peri synniltään ihminen. Tämä päivä jo puhuu puolestaan tai itseään vastaa..Jeesus Kristus ! Tätä on monen vaikea ymmärtää..ihmiskuntaa ei olisi olemassa ellei Hän olisi tullut ja taistellut meidän puolesta Helvettejä vastaan. Nyt tuntuu..Kun katsoo tätä nykyä maailman menoa että Herran Jeesuksen tulemiseen olisi taas aika. Jos Jumala tulisi maan päälle !? Missä muodossa Hän tulisi?! Murenna vai..tai ufoja! ?


    • Profeetta Jesajan kautta puhui Isä Jumala siihen sävyyn, ettei kukaan voi verrata häntä mihinkään luotuun tahi tehtyyn kohteeseen:

      Jesaja 40
      18 "Keneenkä siis te vertaatte Jumalan, ja minkä muotoiseksi te hänet teette?"

      Jesaja 40:
      25 "Keneenkä siis te vertaatte minut, jonka kaltainen minä olisin", sanoo Pyhä.'

      Jesaja 46
      5 "Keneenkä te vertaatte minut, kenenkä rinnalle minut asetatte, kenenkä kaltaiseksi te minut katsotte, että olisimme toistemme vertaiset?"

      • Ekivaarille

        Kysymys ekivaarille: Oletko Jehovan Todistaja?


      • Ekivaarille kirjoitti:

        Kysymys ekivaarille: Oletko Jehovan Todistaja?

        Jos kutsut Luoja-Isää Jumalaa Jehovaksi, niin olen tietämättäni hänen todistajansa, mutta olen kuulunut kotipaikkakuntani Helluntaiseurakuntaan vuodesta 1960 alkaen. Jehovan todistajien tilaisuuksissa en ole koskaan käynyt. Oppini olen saanut Raamattua lukemalla, en minkään maallisen uskontojärjestön oppikirjoista.


      • penuela

        Kaikki olemassa oleva on osa Jumalaa..kaikessa luodussa on ikäänkuin Jumalan allekirjoitus..kaikella luodulla on Jumalan tarkoin määritelty paikkansa. Maailmankaikkeus ylistää Jumalaa jo kaikki olemassa oleva on Jumalan kuvaa..Me voimme kaikissa luonnon tapahtumissa nähdä Jumalan toiminnan vaikutuksen. Jokainen meistä, niin uskova , ei uskova, muslimi jne. on hänessä. Kieltämällä Jumalan kieltää itsensä ja syyllistyy Varkauteen jo murhaan. Aivan samoin miten auringon vaikutuksesta voi nähdä Jumalan Hengen toiminnan (auringon valo=Jumalan totuus ja lämpö kuin Jumalan rakkaus, ilman toista ei voi olla toistakaan. .jos olisi vain valo ilman lämpöä ei mikään voisi tuottaa hedelmää.pohjolan sydän talvi pakkaseen kuvastaa tätä uskoa jossa ei ole rakkautta. Jos taas olisi vain lämpö ilman valoa.. siis rakkaus ilman Jumalan ohjaamaa totuutta..eläisimme ja elämme pimeydessä sokeita ymmärtämään mikä on Jumalan tarkoittamaan rakkautta. Usko ilman rakkautta on kuin routainen maa sydäntalvella..Rakkaus ilman valoa ei näe tehdä oikeita rakkauden tekoja.mutta molemmat yhdessä, ovat Jumala.. kuin kevään aurinko, yötön yö.. se valaisee ja lämmittää..saa kaiken kasvamaan ja kukoistamaan! Hän Herra Jumala on minun aurinkoni! Kunpa voisi aina olla "kevät"!


      • penuela
        penuela kirjoitti:

        Kaikki olemassa oleva on osa Jumalaa..kaikessa luodussa on ikäänkuin Jumalan allekirjoitus..kaikella luodulla on Jumalan tarkoin määritelty paikkansa. Maailmankaikkeus ylistää Jumalaa jo kaikki olemassa oleva on Jumalan kuvaa..Me voimme kaikissa luonnon tapahtumissa nähdä Jumalan toiminnan vaikutuksen. Jokainen meistä, niin uskova , ei uskova, muslimi jne. on hänessä. Kieltämällä Jumalan kieltää itsensä ja syyllistyy Varkauteen jo murhaan. Aivan samoin miten auringon vaikutuksesta voi nähdä Jumalan Hengen toiminnan (auringon valo=Jumalan totuus ja lämpö kuin Jumalan rakkaus, ilman toista ei voi olla toistakaan. .jos olisi vain valo ilman lämpöä ei mikään voisi tuottaa hedelmää.pohjolan sydän talvi pakkaseen kuvastaa tätä uskoa jossa ei ole rakkautta. Jos taas olisi vain lämpö ilman valoa.. siis rakkaus ilman Jumalan ohjaamaa totuutta..eläisimme ja elämme pimeydessä sokeita ymmärtämään mikä on Jumalan tarkoittamaan rakkautta. Usko ilman rakkautta on kuin routainen maa sydäntalvella..Rakkaus ilman valoa ei näe tehdä oikeita rakkauden tekoja.mutta molemmat yhdessä, ovat Jumala.. kuin kevään aurinko, yötön yö.. se valaisee ja lämmittää..saa kaiken kasvamaan ja kukoistamaan! Hän Herra Jumala on minun aurinkoni! Kunpa voisi aina olla "kevät"!

        Jeesus Kristus tuli maailmaan koska usko oli enää pelkkää valoa ilman lämpöä. Usko oli vain fariseusten uskon dog mega ilman rakkauden tekoja. Siksi hän sanoi " minä tuon teille tämän käskyn Rakastakaa toisianne! Niinkuin minäkin rakastan teitä, rakastakaa te toisianne!" Usko ilman rakkauden tekoja on kuollut usko. Hän sanoi myös "älkää tuomitko! Sillä millä tuomiolla te tuomitsette, teidätkin tullaan tuomitsemaan!". Monet ajattelevat että sielun vihollinen on jossain meidän ulkopuolella..Tosiasia on että pahimmat viholliset asuvat meidän jokaisen sielussa..Nämä "viholliset ovat niitä joista Sanassa rukoillaan Jumalaa hävittämään ne pientä sylilasta myöten..ettei mitään niistä jäisi eloon. Luulo että Isä taivaassa olisi sellainen että iskisi lapsen hengiltä on kauhistuttaa. . Kun ymmärtää että kyse on pahan kitkemiseksi ihmisen sielusta..niin ymmärtää että paha on kytkettävä kokonaan..ettei ripettäkään voi jättää eloon, sillä pahuus voisi uudelleen voittaa ja kasvaa voittaen lopulta puolelleen ihmisen sielun.


      • penuela
        penuela kirjoitti:

        Jeesus Kristus tuli maailmaan koska usko oli enää pelkkää valoa ilman lämpöä. Usko oli vain fariseusten uskon dog mega ilman rakkauden tekoja. Siksi hän sanoi " minä tuon teille tämän käskyn Rakastakaa toisianne! Niinkuin minäkin rakastan teitä, rakastakaa te toisianne!" Usko ilman rakkauden tekoja on kuollut usko. Hän sanoi myös "älkää tuomitko! Sillä millä tuomiolla te tuomitsette, teidätkin tullaan tuomitsemaan!". Monet ajattelevat että sielun vihollinen on jossain meidän ulkopuolella..Tosiasia on että pahimmat viholliset asuvat meidän jokaisen sielussa..Nämä "viholliset ovat niitä joista Sanassa rukoillaan Jumalaa hävittämään ne pientä sylilasta myöten..ettei mitään niistä jäisi eloon. Luulo että Isä taivaassa olisi sellainen että iskisi lapsen hengiltä on kauhistuttaa. . Kun ymmärtää että kyse on pahan kitkemiseksi ihmisen sielusta..niin ymmärtää että paha on kytkettävä kokonaan..ettei ripettäkään voi jättää eloon, sillä pahuus voisi uudelleen voittaa ja kasvaa voittaen lopulta puolelleen ihmisen sielun.

        Rakastakaa ja välittäkää toisistanne! Monet virheet..synnit..vajavainen annetaan anteeksi..vaikka sinulla olisi kaikki tieto uskon asioista..vaikka toteaisit että vain sinä olet oikeassa. Mitä se ketään hyödyttäisi?! Sillä.olisit vain "kuvista vanki ja kilisevä kulkunen" koska sinulla ei ole Rakkautta! Suomen kieli on "huono rakastamaan" Me "rakastamme" juustoa, vaatteita, Jumalaa??! Aramean, Kreikan jam omissa muissa kielissä on useita rakkautta kuvaavia sanoja..Näissä kielissä ei todellakaan puhuta samalla sanalla kun puhutaan Rakkaudesta Jumalaan tai juuston. Useimmat kai ajattelevat että "rakkaus" on tunne jonka tunnemme sisällämme. .Me rakastamme. .rakastamme puolisoamme. .ja kun tämä tunne sisällämme katoaa..eroa ja etsimme uuden "rakkauden" kohteen. Tätä kutsumme Rakkaudeksi ja rakastamisen. .Kerropa nyt totuuden! Tuon kaltainen "rakkaus" ei ole rakkautta ollenkaan vaan se on pelkkää itse rakkautta! Rakkaus ei ole tunne sisällämme! Rakkaus on tekoja! Samoin usko joka perustuu "virsien veisuuseen" uskon oppien pänttäämiseen ja kaikkeen toimintaan joka ei tuota "hedelmää on kuollutta uskoa. Vaikka Herra Jeesus Kristus lunasti meidät vapaiksi synnin orjuudesta niin ei Hän tarkoittanut että meidän ei enää tarvitsisi pyrkiä tekemään hyvää! Tässä kohtaa tulee se merkittävä asia..Ilman Armoa ei yhdelläkään ihmisellä ole mahdollisuutta. .. mutta.. Armonkin jälkee ihmisen on pyrittävä hyvään.. totuuteen ja rakkauteen..usko ilman tekoja on kuollut! Se on kuin kuun valo, ei lämmitä, eikä paljon valaisemaan!


      • ekivaarille
        ekivaari kirjoitti:

        Jos kutsut Luoja-Isää Jumalaa Jehovaksi, niin olen tietämättäni hänen todistajansa, mutta olen kuulunut kotipaikkakuntani Helluntaiseurakuntaan vuodesta 1960 alkaen. Jehovan todistajien tilaisuuksissa en ole koskaan käynyt. Oppini olen saanut Raamattua lukemalla, en minkään maallisen uskontojärjestön oppikirjoista.

        Tuo itseoppineisuus "minä tiedän kyllä kaiken" paistaa sinusta läpi. Olisiko jo aika kuunnella muitakin. Tämä vaatii hieman nöyrtymistä. Mene kuuntelemaan tervettä opetusta ja yritä ymmärtää se myös. Laittelet tänne solkenaan raamatunpaikkoja joilla yrität kieltää Jeesuksen Jumaluuden. Toki nuo paikat eivät todellakaan kiellä ko. asiaa.


      • ekivaarille kirjoitti:

        Tuo itseoppineisuus "minä tiedän kyllä kaiken" paistaa sinusta läpi. Olisiko jo aika kuunnella muitakin. Tämä vaatii hieman nöyrtymistä. Mene kuuntelemaan tervettä opetusta ja yritä ymmärtää se myös. Laittelet tänne solkenaan raamatunpaikkoja joilla yrität kieltää Jeesuksen Jumaluuden. Toki nuo paikat eivät todellakaan kiellä ko. asiaa.

        Kiitoksia vaan neuvosta, mutta se kyllin on kun nöyrryn sen opetuksen alle, mitä Jeesus Kristus ja apostolit ovat minulle antaneet:

        1. Johanneksen kirje 2
        27 "Mutta te-teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä."

        Houkuttelet minua luopumaan Totuudesta ja menemään lihan ja veren neuttavaksi.


    • haueli.

      Kuvatuksella ei voi olla persoonaa elävällä voi, koirillakin on omansa viktiolla ei.

      • penuela

        Haulle. .mitä tarkoitat?


      • penuela
        penuela kirjoitti:

        Haulle. .mitä tarkoitat?

        Olen lähellä Herraa.. Koen. .Jumala on kanssani.. ei kukaan voi viedä tätä kokemusta minulta pois!. Vaikka se mihin uskon ei olisikaan täysin oikein. En vahingoita muita..Päinvastoin pyrin tuomaan esille sellaista joka olisi avuksi jokaiselle joka etsii..anteeksi jos ja kun loukkasin sinua, tahtoni ei ollut paha..


    • JonesHenry

      Jos Jumala ei olisi pyhä henki, niin se tarkoittaisi että pyhä henki ei myöskään olisi Jumala.


      Näin ollen Jeesus ei syntynyt Jumalasta vaan jonkinlaisesta enkelistä tai sitten vaan pilviolennosta. Eli jos pyhä henki ei ole Jumala ja osa Jumaluutta, niin tuolloin Jeesus ei myöskään ole Jumala.


      Ja näin ollen myös Apostolit saivat vain enkeli, eivät Jumalan hengen!


      Jeesus ei siis ole Jumala tai osa JUMALUUTTA! Hän oli vain satunnainen enkeli niinkuin Mikael jonka Jumala erikseen loi uhratakseen hänet alttarilla ihmiskunnan syntien tähden, ja vasta tämän JÄLKEEN korottaakseen hänet Jumalan vertaiseksi oikealle puolelleen!


      Näinhän te Jumalankieltäjät väitätte, eikö totta? Messias ei ole Jumala, ainoastaan lunastaja ja pelastaja Isä ja poika eivät ole yhtä, samaa persoonaa ja samaa olemusta. Eihän biologinen isäkään jaa kunniaansa oman poikansa kanssa, eikö totta? Poika on erillinen. Kuin vieras talossa, mutta ei isä ikinä ole yhtä poikansa kanssa. Ei yksinkertaisesti VOI OLLA, koska hehän ovat kaksi ERI PERSOONAA!


      Näin sanoo tämä teidän Jehovalainen "maalaisjärkenne"

      • penuela

        Voi hyvä tavaton!.. taas yksi "vääntäjä" lisää. Kuka Jeesus oli!? Hän oli Jumalan Rakkaus maan päällä ihmiskuntaa kohtaan.. Jeesus oli ja on yhä edelleen se olomuoto jonka avulla tulimme pelastetuiksi. Mitä tapahtuu?! Puhutte sisin täynnä kiukkua ja vihaa?? Ei voi mennä ymmärrykseen tämä väittely.. fariseuksia kaikki! Tai siltä tuntuu..!! Aivan koska tosissaan te mietitte vain ...Tätä .. een ees tiedä sanoja..Vapahtaja syntyi juutalaisten perheeseen..Hän on Messias..Vapahtaja jonka he hylkäsivät ja kielsivät..ja tappoivat. He elävät yhä synnin alla.. heille tietyt ruuat ovat "puhtaita"tietyt eivät ole..Jeesus sanoi että s
        "Se mikä menee suusta sisään lopulta ulottuu. .eikä saastuta ihmistä, mutta se mikä tulee sydämen kautta suusta ulos,...Olen niin väsynyt.. pää kirkkomme välittää vain veroista ja siitä miten voisi miellyttää kaikkia..kumartaa yhtäältä. .pyllistää toisaalle.. maallisen palvojia suurin osa. " Eikä riitä että valta usko ylistää Jumalaa vain kun saa siitä etua.. Pyydän!! Anon!! Eikö.meillä ole sama Isä?! Sama Vapahtaja!? Minusta on.


      • vain sitä
        penuela kirjoitti:

        Voi hyvä tavaton!.. taas yksi "vääntäjä" lisää. Kuka Jeesus oli!? Hän oli Jumalan Rakkaus maan päällä ihmiskuntaa kohtaan.. Jeesus oli ja on yhä edelleen se olomuoto jonka avulla tulimme pelastetuiksi. Mitä tapahtuu?! Puhutte sisin täynnä kiukkua ja vihaa?? Ei voi mennä ymmärrykseen tämä väittely.. fariseuksia kaikki! Tai siltä tuntuu..!! Aivan koska tosissaan te mietitte vain ...Tätä .. een ees tiedä sanoja..Vapahtaja syntyi juutalaisten perheeseen..Hän on Messias..Vapahtaja jonka he hylkäsivät ja kielsivät..ja tappoivat. He elävät yhä synnin alla.. heille tietyt ruuat ovat "puhtaita"tietyt eivät ole..Jeesus sanoi että s
        "Se mikä menee suusta sisään lopulta ulottuu. .eikä saastuta ihmistä, mutta se mikä tulee sydämen kautta suusta ulos,...Olen niin väsynyt.. pää kirkkomme välittää vain veroista ja siitä miten voisi miellyttää kaikkia..kumartaa yhtäältä. .pyllistää toisaalle.. maallisen palvojia suurin osa. " Eikä riitä että valta usko ylistää Jumalaa vain kun saa siitä etua.. Pyydän!! Anon!! Eikö.meillä ole sama Isä?! Sama Vapahtaja!? Minusta on.

        Järki taistelee uskomuksia vastaan, järki ei hyväksy ajattelemaan viktioita, järki hyväksyy vain tosiasiat


      • penuela
        vain sitä kirjoitti:

        Järki taistelee uskomuksia vastaan, järki ei hyväksy ajattelemaan viktioita, järki hyväksyy vain tosiasiat

        Niinpä..Sinä sen sanoit..järki ja järkeily. . Oletko järkevä vai viisas..mikä ero.? Viisaus on Jumalan lahja ihmiselle jotta hän tajuaisi käyttää järkeään oikein. Jumala ja tiede eivät ole vastakohtia.. toisiaan pois sulkevia. . Jumala ei ole jokin harmaa Partanen ahdasmielinen ukko! Me olemme sitä! Ahdasmielisiä. . Annetaan keisarille mikä keisarin on.. annetaan Jumalalle mikä Hänen on. Tiede..kaikki olevainen on osa Jumalaa! Ihminen..tiedemies..tutkija..biologi..vaikka mikä.. on osa Jumalaa.. jos hän kieltää Jumalan..Hän varastaa Jumalalta..ei miltään patsaalta. .uskomukselta. .vaan siltä jonka osa olemme..josta olemme tulleet. Vähän aikaa vielä, ja jo nyt tapahtuu että tiedemiehet oivaltava että näkyvän maailman ohessa on näkymätön jota tiede ei pysty selittämään.


      • penuela
        vain sitä kirjoitti:

        Järki taistelee uskomuksia vastaan, järki ei hyväksy ajattelemaan viktioita, järki hyväksyy vain tosiasiat

        Niinpä..Sinä sen sanoit..järki ja järkeily. . Oletko järkevä vai viisas..mikä ero.? Viisaus on Jumalan lahja ihmiselle jotta hän tajuaisi käyttää järkeään oikein. Jumala ja tiede eivät ole vastakohtia.. toisiaan pois sulkevia. . Jumala ei ole jokin harmaa Partanen ahdasmielinen ukko! Me olemme sitä! Ahdasmielisiä. . Annetaan keisarille mikä keisarin on.. annetaan Jumalalle mikä Hänen on. Tiede..kaikki olevainen on osa Jumalaa! Ihminen..tiedemies..tutkija..biologi..vaikka mikä.. on osa Jumalaa.. jos hän kieltää Jumalan..Hän varastaa Jumalalta..ei miltään patsaalta. .uskomukselta. .vaan siltä jonka osa olemme..josta olemme tulleet. Vähän aikaa vielä, ja jo nyt tapahtuu että tiedemiehet oivaltava että näkyvän maailman ohessa on näkymätön jota tiede ei pysty selittämään.


      • se selitys
        penuela kirjoitti:

        Niinpä..Sinä sen sanoit..järki ja järkeily. . Oletko järkevä vai viisas..mikä ero.? Viisaus on Jumalan lahja ihmiselle jotta hän tajuaisi käyttää järkeään oikein. Jumala ja tiede eivät ole vastakohtia.. toisiaan pois sulkevia. . Jumala ei ole jokin harmaa Partanen ahdasmielinen ukko! Me olemme sitä! Ahdasmielisiä. . Annetaan keisarille mikä keisarin on.. annetaan Jumalalle mikä Hänen on. Tiede..kaikki olevainen on osa Jumalaa! Ihminen..tiedemies..tutkija..biologi..vaikka mikä.. on osa Jumalaa.. jos hän kieltää Jumalan..Hän varastaa Jumalalta..ei miltään patsaalta. .uskomukselta. .vaan siltä jonka osa olemme..josta olemme tulleet. Vähän aikaa vielä, ja jo nyt tapahtuu että tiedemiehet oivaltava että näkyvän maailman ohessa on näkymätön jota tiede ei pysty selittämään.

        Kieltää jumala, ei väkisin voi uskoa, ajatus jumalasta ei kertakaikkiaan käy päähän, se todiste se puuttuu vaikka kuin lukisi raamattua niin millä todistat raamatun kirjoitukset, uskomallako...ei käy kun en usko joulupukkiinkaan


      • penuela
        se selitys kirjoitti:

        Kieltää jumala, ei väkisin voi uskoa, ajatus jumalasta ei kertakaikkiaan käy päähän, se todiste se puuttuu vaikka kuin lukisi raamattua niin millä todistat raamatun kirjoitukset, uskomallako...ei käy kun en usko joulupukkiinkaan

        Ongelma on ehkä siinä että yrität järkeillä. . Usko.. Jumala on sielun asia..sydämmen asia..ei sinun edes tarvitse lukea Raamattua. .Jumala on sisäisesti meissä! Hän on rakentaja. En ole minkään uskon lahkon jäsen..Elämäni ei ole ollut helppo.. Luotto Siihen etten kuitenkaan kaiken kokemani pahan jälkeen ole yksin ja että kaikella on tarkoituksensa. Pienen hetken olemme turkissa kuten synnyttävät nainen..Kun lapsi on syntynyt..unohdamme kaiken kivun ja tuskan..sillä lopputulos palkitsee kaiken. En tiedä..mutta on yleinen harha käsitys että uskovan elämä olisi helppo, näin ei ole, vaan päinvastoin . Koettelemuksiin ja kiusauksiin saatetaan vain jos Jumala näkee että ihminen sen voi kestää. Älä järkeily. . Kuuntele..Hiljenny. .rukoile johdatusta. .Etsivä löytää..kolkuttaa avataan..anomalia annetaan! Etsi! Kolkutan! Ano!


    • selitystä todisteine

      Järkeä on käytettävä ei muuten pärjää ja melestäsi on näkymätöntä, on pimeää ainetta enemmän kuin muuta materiaalia, kyllä tiede olisisen esittäny.
      Ihmeparantumiset kielillä puhumiset demodointi palvominen.
      Vaatiiko jumala rukoilemaan.
      Teillä on mielikuvitus maailma kuvitelmineen.

      • penuela1

        En ole minkään uskonnon edustaja..Jehovan todistajiksi itseään kutsuva..helluntalainen. .tai Lutherin oppia tunnustava. Olen ihminen jolla on ollut kova elämä lapsesta lähtien..eikä "lähimmäisen apu koskaan yltänyt minuun asti.. Kai juuri siksi Isä Taivaassa (muuta ei ole ollut) kuuli kahdeksan vuotiaan tytön rukouksen. Ehkä myös siksi ei luottoni ihmisen hyvyyteen ole koskaan palannut. Raamatussa kerrotaan useimmat asiat vertauksin. Tiede voi yrittää sulkea pois Luojan..Alfan ja omegan .. .mutta he eivät onneksi voi sulkea pois sitä että kaikki mikä on olemassa nyt, on ollut olemassa aina ja että kaikkeen tulevaan pätee sama. Ainoa joka sotkee ymmärryksensä järkeilemällä on ihminen, joka" keksiessään pyörän" uskoo heti omaan ylemmyyteensä "luomakunnan kruununa".Jos ajattelisimme että maailmankaikkeudessa on Hän.. JAHVE. . Joka on alku ja loppu?! Jahve tarkoittaa kirjaimellisesti "MINÄ OLEN" . Jumala siis ON. Kaikki olemassa oleva on hänessä..mekin..joka ainoa..hyvä ja paha.. kaikki tieteet..luonto..tähdet..galaksit.. atomit..jne. .Jumalan "nimi" JAHVE ! MINÄ OLEN! Kuvaa omistajaansa..Samoin ..Etenkin ennen, ihmiselle annettiin nimi joka kuvasi häntä tai nimen toivottiin kuvastavat tätä ihmistä..Meille tuttuja ovat; Voitto tai Victor, Usko, Toivo, lahja, Victoria (voittoisa) Armas,Carita, Frankin. .jne..Amerikan intiaaneilla nimi oli kokonainen lause kuten "Tarkkanäköinen kuin kotka..tai "juoksee kuin tuuli" tai "Hän jolla on voima kuin karhulla". Jumalan, Isämme nimi on JAHVE! MINÄ OLEN! Kaikki minkä ihmiskunta "tieteen" nimissä "keksii" on ollut olemassa jo aikojen alusta..Alfasta ja on oleva aikojen loppuun Omegaan. Se ihminen joka kieltää tämän totuuden..kieltää Jumalan.. ja kieltää Kristuksen..Sillä Rakkaus! Pyyteetön Rakkaus on se Voima joka on kaiken olevaisen alkulähde! Ja jokainen joka luulee olevansa ihminen, viisas tai hyvä omasta voimasta, itseasiassa on varas, murhaaja.. ja näillä teoilla, Kieltämällä Isän ja pojan, sulkee itsensä kaiken ulkopuolelle..valinta on jokaisen oma..Tästä syystä Jeesuksen..Jumalan valitun oli tultava maanpäällä! Usko oli muuttunut pelkäksi opeiksi. .laki meni lähimmäisen rakkauden edelle..Laista jonka olimme saaneet muinaisia "apina aikoina" tuli niin tärkeä että se ohitti toisesta välittämisen. Meistä oli tulossa pahempia kuin apinat! Me voimme Leskeltä rovon. Tuomitsimme väärin rikkaan hyväksi..Emme auttaneet sairasta kärsivää sapattina. .seksuaalisuhteemme vääristyivät . (Tiedän että tästä tulee sanomista) ihmisestä tuli itsekäs, ulkokultainen, omanedun tavoittelija. Siksi Hän lähetti Oman Poikansa. .Juurivesan. .Vaikka he naulitsivat. .tappoivat pilkata. . HÄNSSÄ tuli se siemen joka yhä uskoo että Jumala ON RAKKAUS ja että on kaksi ainoaa asiaa mitkä voivat ihmiskunnat pelastaa.. Ja ne ovat; rakasta Jumalaa, alkulähdettäsi enemmän kuin mitään muuta! Rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi. .....??!! Eipä me rakastamme juustoja.. kenkiä... jne.. "rakastamme puolisoamme toista ihmistä juuri niin kauan...Kun tunnemme jotain sellaista sisällämme jota kutsumme "rakkaudeksi".
        Ja lopulta.. ( useita kertoja nykyään yhden ihmisen elämässä) aina uudelleen ja uudelleen etsimme ja löydämme uuden "rakkauden " kohteen. Jos joku ei ymmärrä.. niin tämä Todellakin on enemmän itserakkautta joka ei ole aitoa rakkautta nähnytkään. Oon nyt todella väsynyt.m sillä en o missään taivastiellä. . Olisin mieluummin Raamatun Job..sillä hän ei ollut mitään pahaa tehnyt ja Jumala palkitsi hänet lopuksi.. Koen kuin Job..ja olen kaiken ansainnut.


      • penuela3

        Tuo minkä kuvaat ja kerrot.. on osa Luojaa... .Jumalalta. , Olet etsijä.. Olet myös "löytäjä". TIEDÄT TAI et..Kuuntele sisintäsi. .
        Rukoile! Rukoile..ano..kolkuta. ..


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe