Proteiinijauhe! Leivontaan?

protskut kunniaan

OK! eli haluan tietää, onko ok jos käyttää proteiinijauhetta leivontaan vaikka vehnäjauhojen tilalla? Meneekö sen teho jotenki? Toimiiko se jauhoina leivoksissa?

6

1915

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älyätaiei

      No ei todellakaan ole? Ei toimi; mitä järkee?

    • Mistäs tiedät

      No oletkos edes kokeillut? Nimittäin karppaajat näkyvät noita käyttävän leivonnaisissaan, joten kaipa tuon jollain tavalla täytyy toimia.

      Mitä järkeä? No, tavallinen leipuri ei aina näe sitä vehnäjauhopussia pidemmälle, joten parantaahan tuo vehnäjauhon proteiinipitoisuutta huikeasti. On myös olemassa luontaisesti proteiinipitoisia viljalajeja, kuten tattari, hirssi ja kvinoa. Ovat tuttuja vain lähinnä meille gluteenittomille leipureille. Luultavasti rakenteeltaan parempaan lopputulokseen pääsisi näillä kuin proteiinijauheilla, mutta mikä estää kokeilemasta? Sillähän sekin asia selviää.

      • höpönpeetä

        No höpö höpö ja huomenna lisää.
        Karppaajat ei käytä jauhoja ollenkaan.

        Vehnäjuhosa on semmonen aine kun SITKO, jolla leivonnaiset pysyy kasassa.

        Proteiinijauje on jauhe, ei jauho.
        Tattarista, hirssistä ja kvinoasta et pysty leipomaan yhtään mitään, mikä pöljä !!!
        Saatikka proteiinijauheesta.


    • Mistäs tiedät

      Tattarista, hirssistä ja kvinoasta olen leiponut viimeiset 5 vuotta hyvällä menestyksellä. Katsos kun kaikki eivät voi vehnää käyttää, jolloinka otetaan toisenlaiset jauhot käyttöön. Vai mitäs kuvittelit keliaakikkojen syövän? Tekstisi perusteella kapasiteettisi ei riitä ymmärtämään leipomishommia kovin paljon vehnäpitkoa pitemmälle, joten en viitsi tuhlata aikaani sitkottoman taikinan salojen selvittämiseen sen enempää. Sanonpa vain, että gluteenittomista saa oikealla tekniikalla jopa paremman makuisia kuin vehnähöttöpullasta.

      Karppaamisestakaan et tunnu sen enempää tietävän. Vain tiukimman linjan karpit jättävät viljat kokonaan pois. Suurin osa käyttää niitä harkitusti. Kyllä karppaajat jopa leipovat. Olen heidän ohjeitaan nähnyt ja niissä kyllä käytetään noita proteiinijauheita. Toimivuudesta en tiedä, kun en ole kokeillut.

      Jos olisit sisälukutaitoinen niin olisit myös hoksannut etten missään vaiheessa väittänytkään proteiinijauheen olevan jauhoa.

      Ihan uteliaisuudesta on pakko kysyä, että minkä takia sun täytyy vastata noin ilkeästi, vaikka aloittajan kysymys oli aivan asiallinen ja itse asiassa ihan kiinnostavakin? Jos joku olisikin tuota asiaa kokeillut niin ei hän varmasti enää tähän keskusteluun tule kokemuksiaan jakamaan. No, ihan sama, tällä menolla keskustelet pian yksinäsi. En minäkään viitsi kovin kauan tämmöistä keskustelua jatkaa.

      • höpönpeetä

        Joo voit lopettaa ihan vapaasti ja milloin vaan.
        Oon todennäköisesti leiponut ennen kun sinä oot ees syntynytkään.

        Kun kerta oot noin fiksu, kerroppa sitten miten teet sen pullapitkon kvinoajauhoista. Odotan mielenkiinnolla.


    • Mistäs tiedät

      Tuskinpa vain. Tekstisi tasosta päätellen en usko keskustelevani ikivanhan mummon kanssa. Käytöstapojen puute viittaa ennemminkin nykyajan vapaan kasvatuksen hedelmään, joten lienet oppinut leipomaan vasta 2000-luvulla.

      Mutta ihan sama, ei kenenkään iällä täällä nyt ole väliä. Ihmettelen vain tuota vihamielistä asennettasi. Mitä pahaa täällä ihmiset on sulle tehneet?

      Kvinoajauhoista ei tehdä pullaa johtuen niiden hinnasta. Niin kallista raaka-ainetta ei kannata tuhlata sokerimössöön kun sen voi tehdä halvemmistakin aineksista. Leipään sen sijaan sopii erinomaisesti. Sitä paitsi ainakin täällä meillä päin kvinoajauhoja on vaikea löytääkin kaupoista. Sen kerran kun sattuu löytämään niin ei niitä tosiaan tuhlata ihan holtittomasti mihin tahansa leivonnaiseen. Ylipäätään niksi on käyttää montaa eri jauhoa sekaisin. En siis tee kvinoaleipää, tattarileipää, riisileipää jne. vaan näiden yhdistelmiä. Kohotus tehdään vain kerran, ylenmääräisestä vaivaamisesta ei ole hyötyä kun ei sitkoa tule vaikka maailman tappiin asti veivaisi. Eli tavallaan pääsee helpommalla ja nopeammalla kuin vehnätaikinan kanssa. Muutaman alkuepäonnistumisen jälkeen siinä ei ole mitään ihmeellistä. Kun monta vuotta tekee joka viikonloppu niin ihmettelee moisia puheita ettei muka onnistu. Googleta joku helppo ohje ja kokeile jos kerta noin kovasti kiinnostaa. Ei se mitään yliopistomatematiikkaa ole. En ehdi nyt jatkaa enempää kun täytyy lähteä töihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe