Oleskelulupahakemuksen käsittely Suomessa?

Josefiina76

Haluaisin kuulla miten teillä on prosessi sujunut silloin kun hakemus on jätetty täällä Suomessa. Kauanko on kestänyt ennen kun on tullut päätöstä? Onko ilmennyt jotain yllätyksiä mihin ette ole ollut varautuneet? Onko tullut yllättäviä kuluja (paperisodasta tai muusta)? Onko haastateltu? Jos on tullut kielteinen päätös niin miten se on perusteltu ja miten olette sitten toimineet?

20

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jkökjj

      Ei ole mitään yleistä aikaa mikä siinä paperisodassa kuluu riippuu kansalaisuudesta, elämäntilanteesta, hakijan olinpaikasta, oikeastaan todella monesta asiasta. Me olemme käyneet kohta kuusi vuotta sitä sotaa ja olemme saanneet vuoden oleskeluluvan sitäkin pitää hakea uudelleen. Mutta hän menee seuraavaksi kansalaiskokeeseen ja siinä pitää olla jo hyvä suomenkielen taito.oikeastaan se on pahimmillaan todella vaikeaa kikkailua ettei poistimispäätös päde täytyy laittaa äkkiä hakemus ettei voida poistaa maasta kun on päätös tulematta. Mutta tulee siitä vaikeaa tai yksinkertaista niin toivon onnea. Ja suosittelen jos ei ole jo hankkia vakituinen työ hänelle ja muita syitä jäädä maahan jos on rehellisellä asialla.

      • Jkökjj

        Ja piti vielä laittaa että siinä on aina haastattelu kun laittaa hakemuksen ja hakemus maksaa ei oikeastaan muita kuluja.


      • Jkökjj
        Jkökjj kirjoitti:

        Ja piti vielä laittaa että siinä on aina haastattelu kun laittaa hakemuksen ja hakemus maksaa ei oikeastaan muita kuluja.

        Ei tarvitse hakea kansalaisuutta tarkoitin sillä omaa tilannetta. Niin ja se on hyvin vaikea. Eli ensin laitatte oleskelulupahakemuksen ja silloin kun jätätte sen poliisilaitoksessa niin samalla on pieni haastattelu hän kyselee hieman asioita. Hakemus maksaa jos muistan niin neljäsataa euroa ja muita kustannuksia ei paljoa. tietysti jos hänellä on lakimies niin se helpottaisi, hän voisi kertoa paremmin ja se on hyvin yksilöllistä mitä he päättävät. Meillä meni hakemuksenpäätöksessä nelisen kuukautta.toivon ettei teillä ole samanlainen helvetti edessä kun täällä(;.


    • Josefiina76

      Siis tarvitseeko hakea kansalaisuutta? mä luulin että niin sanottu pysyvä oleskelulupa on eri asia kun kansalaisuuden hakeminen. Tiedän toki että ensin saa monta vuotta vain määräaikaisen luvan minkä pitää uusia ja sitten vasta voi anoa pysyvää lupaa mutta en tiennyt että on pakko hakea kansalaisuutta. Se kielikoe on meinaan aika haastava, tuttavia on joka sen on käynyt ja tyrinyt monta kertaa

      • Jkökjj

        Hups! Kirjoitus meni väärään kohtaan(:


    • päätökset

      Aikaa meni ekan vuoden luvan saamiseen kuukausi, seuraavan neljän vuoden luvan saamiseen 3 viikkoa, haastattelu oli, yhteinen. Lisäkustannuksia ei tullut. Kyllä aika stressaavaa touhua oli odotella päätöstä.

    • Paperisotilas

      Oleskelulupa perhesuhteiden perusteella. Hakemuksen käsittely kesti 4 kuukautta. Ei haastattelua. Hinta 158 € poliisilta haettuna.

    • odotan,odotan

      Miehen kotimaasta haettu ole-lupa maksaa 450 eur käsittekulut...elokuussa hän teki suurlähetystössä ja haastattelu...syyskuussa alkanut käsittely ja nyt odotetaan ..tämä on toinen kierros..yli 3v naimisissa oltu ja asuttu myös suomessa ja suomalainen avioliitto...kyllä on ollut stressaavaa aikaa...

    • Josefiina76

      Kiitos vastauksista, aika nopeasti te olette saanut päätökset kun me ollaan varauduttu odottamaan jopa yli vuoden niitä päätöksiä. meillä on asianajaja joka sitten auttaa kun aloitetaan se prosessi. nyt ollaan vasta menossa naimisiin. Mies on ollut 1 ½ vuotta suomessa ja yhdessä ollaan asuttu 9 kk

      • kjkhik

        Mihin se asianajaja tarvitaan, tuohan pitäisi olla selvä juttu, vai jätitkö kertomatta jotain.


      • Josefiina76
        kjkhik kirjoitti:

        Mihin se asianajaja tarvitaan, tuohan pitäisi olla selvä juttu, vai jätitkö kertomatta jotain.

        helpompaa kun asianajaja tarkistelee että kaikki vaadittavat paperit ym ok, ei ole mitään salattavaa.


      • Jkökjj
        Josefiina76 kirjoitti:

        helpompaa kun asianajaja tarkistelee että kaikki vaadittavat paperit ym ok, ei ole mitään salattavaa.

        Täytyy vielä sanoa että se asianajaja helpottaa todella paljon, minulla tuli häneen todella hyvät välitkin hän piti myös huolta siitä miten jaksamme kaiken keskellä kun perheenlisäyskin oli tulossa(:. Hän neuvoi miten toimia jos tuli kielteinen päätös meillä niitä tuli kaksi.


      • juuu juu
        Josefiina76 kirjoitti:

        helpompaa kun asianajaja tarkistelee että kaikki vaadittavat paperit ym ok, ei ole mitään salattavaa.

        Just joo, voin katsoa sun paperit puoleen hintaan mitä asianajaja pyytää. Suosituksena voin käyttää vaimoni sai oleskeluluvan kolmessa päivässä.


      • joo joo
        Jkökjj kirjoitti:

        Täytyy vielä sanoa että se asianajaja helpottaa todella paljon, minulla tuli häneen todella hyvät välitkin hän piti myös huolta siitä miten jaksamme kaiken keskellä kun perheenlisäyskin oli tulossa(:. Hän neuvoi miten toimia jos tuli kielteinen päätös meillä niitä tuli kaksi.

        Kaksi kielteistä päätöstä, eli ei savua ilman tulta. Ei hätää hallintaoikeuden päätöstä odotellessa ehti pienokainen syntyä ja eihän biologista isää enään karkotettakaan kovin helpolla. Sen tiesi myös asianajaja, sinä ja miehesi. Toivottavasti nyt sitten on kans kanssasi naimisissa lopun ikää, työllistyy eikä aiheuta ongelmia.


    • AvioliittoniEiMaksa

      Tämä on asian vierestä, mutta kirjoitanpa silti koska ap:ta ja muita syytellään. Kädet ylös kenen puoliso saa sossusta rahaa. Suomalaisen puolison tulojen pitäisi olla erittäin pienet, jotta sieltä saa penniäkään. Lisäksi työkkäristäkään kouluttamattoman ulkomaalaisen ei ole helppo saada rahaa... Kenen mielestä töitä etsivä koulutettu ihminen ei ansaitse TE:n palveluja? Tuntuu, että nämä muutamat herrat eivät tiedä mitään monikulttuurisen parin arjesta. Penniäkään ei ole minun mieheni valtiolta saanut. Maksettu on sitäkin enemmän mm. oleskelupaa hakiessa vaikka mitä maksuja.

    • Josefiina76

      Totanoin. Mieheni oli jo suomessa kun häntä tapasin, muutettiin yhteen ja olemme menossa naimisiin. Kun ollaan avioliitossa haetaan se oleskelulupa avioliiton perusteella. Lasta emme vielä suunnittele, ehkä sitten joskus ensi vuonna voimme asiaa harkita. En luokittele itseäni pissikseksi koska ikää mulla on jo 38 v. Mieheni ei ole laittomasti suomessa, hänellä on jo oleskelulupa eu-maassa olemassa. Jos saadaan kielteinen päätös toki valitetaan asiasta ja jos tilanne sen vaatii muutan vuodeksi-pariksi hänen koptimaahan hänen kanssa ja jatketaan prosessia sieltä käsin. Ja mitä sossutukiin tulee niin emme saa mitään tukia, olen vakituisessa töissä ja minun rahat riittää vallan hyvin hänen elättämiseen täällä. Ihan itse maksan myöskin hänen suomenkielen koulutusta tällä hetkellä.

      • europian

        Aika monella vaikuttaa olevan oleskelulupa jo EU alueella. Italia ainakin jakelee niitä aika avokätisesti..


    • IkuinenOnniTuskin

      Suomalaiset miehet joutuvat edelleen käymään paperisodan, mutta Suomalaisille naisille on tullut helpotusta: kaveri laivaan ja turvapaikkaa anomaan.

    • Annaöz

      Mies tuli Turkista turistiviisumilla suomeen 31.8.Naimisiin mentiin maistraatissa 4.9.Aamulla 7.9 haettiin poliisilaitokselta oleskelulupahakemus,mentiin kahvilaan istumaan ja täytettiin huolellisesti kaikki kohdat ja palautettiin poliisilaitokselle passikuvan kera.Myönteinen päätös 28.10 ja haettiin kortti. Täällä kysyin kokemuksia elokuussa tästä että ensinnäkin miehen saan suomeen(matkusti Turkissa Ankaraan bussilla 12tuntia/suunta pinon papereita kanssa ja viisumi tuli 5päivässä) ja stressasin saako jäädä tänne. Todella sujuvsti kaikki mennyt ja kaikki virkailijat kysyttäessä auttaneet ja olleet ystävälliä :)

      • MuistaEnnustukseni

        Ja nopea vilkaisu avioero prosentteihin kertookin, että reilusti yli puolet turkki - suomi pariskunnista eroaa, joten todennäköisesti sinulla myös edessä, joten nautihan nyt koko sijoitettujen rahojesi edestä seuraavat 5 vuotta, sen verran se kestää, kunnes kaverilla pysyvä lupa takataskussa.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe