Voisko olla kiertäjäkalvosimen repeämä? vai mikä sit?

kärsivä

Onko kellään kokemuksia kiertäjäkalvosimen repeämästä? Näkyykö se röntgenissä tai ultraäänellä katsottaessa? Kesällä oli eräs juttu, jossa eräs nimeltä mainitsematon vääns vas.käden seläntaa ja siel selän takana koukkuun sillee ylös. Siitä lähtien ollut kokoajan kipeä.
Kerran jo kävin tkssa asian takia, sanoi että käsikipu voi johtua jumissa olevasta niskasta, mut en usko, koska ei ollu käsi kipee ennen kesää... Se lääkäri laitto lähetteen ultraäänitutkimukseen ja sit kävin samalla myös röntgenissä. Kummassakaan ei näkynyt mitään. Se radiologi vaan sano että katotaan että kipeytyykö se lisää tulevien viikkojen ja kuukausien aikana. On kyl kipeytyny, kokoajan pahemmaks menee.

-kättä polttelee, ei kärsi kantaa mitään, ei voi nostaa kättä ylös eteen eikä ylös sivulle koska on hel*etilliset kivut. Pahin kipu olkapäässä, jos siihen ei koske, ni se tuntuu hirmu painavalta ja kokoajan tuntuu tosi oudolta. Joka päivä myös koskee lapaluuhun, kyynärpäähän, ranteeseen, kämmeneen ja sormiin.
Yösärky on pahinta, tai no leposärky. Ku menee nukkuu, yrittää nukkua selälleen, käteen koskee, käännyn oikeelle kyljelle, koskee lisää, mahalleenkii koskee. Lopulta yöt menee siihen että pyörin muutaman tunnin sängyssä kunnes on pakko nousta kipujen takia ylös.

Fysioterapiassa käyn polven takia ja nyt siis myös ton käden takia.. Se antoi ohjeeks nostella kilon painoja ja tehä niillä harjoituksia, mut en tosiaan voi tehä mtn vasemmalla kädellä, tekee tuskaa jo se ku pitää esim kissanruokapurkkia siinä kädessä joka painaa sen 400g tai ees puhelinta joka ei paljoo paina. Tän viikon alus kävin kaupassa, yleensä välttelen kauppakassien kantamista vas.kädellä, nyt oli täys kauppakassi ja sit vielä kissanhiekkaa 5kg laatikko, ni oli pakko välillä kantaa jompaa kumpaa kipeellä kädellä, siitä lähtien hertsannu vaan enempi. Tuntuu ku olkapää olis nyttenkii puristuksissa, samoin kyynärpää ku se on koukussa ku tätä kirjotan samalla sängyssä maaten.
Välil tulee sellaset kivut että silmissä sumenee ja tuntuu ku taju lähtis..

Luin netistä tosta kiertäjäkalvosimen repeämästä. Näkyykö se magneettikuvassa? Tosin eihän sekään niin tarkka ole kuin tähystys, nim..kokemusta on.. Mut siellä netissä luki että jos se on revenny, se pitää korjata 6kk sisällä siitä repeämisestä. Eli jos mulla on revenny se, ni sehän pitäs sit korjata tän vuoden loppuun mennessä ku sit siit on kulunu 6kk.

Jos muilla on ollu se revenny, ni onko se korjattu ja miten se on parantunu?

8

1723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3+9

      Mene lääkäriin ja pyydä sitä pistämään kortisoonia siihen olkapäähän. Se auttaa, mutta kieltämättä on muutaman kuukauden helposti kipeä, jos on kiertäjäkalvosin on katkennut. Minulta katkesi, kun jäin riippumaan käsieni varaan vahingossa. Ja kortisooni auttoi.

    • 15+11

      Näkyy magneetissa

    • jäätyny olkapää

      Ainakin olan muut repeämät näkyy ultrassa. Oliskohan sulla jokin hermopinne??

    • Revennyt Anne

      Mulla näkyi jänteen repeämä ultrassa. Kortisoni ei repeämään auta. Mene terv.asemalle ja pyydä lähete ultraääneen. Tavallisessa röntgenkuvassa ei repeämä näy... Jos on oikeasti mennyt jänne pahasti, pitäisi leikata pian, muuten ei tule ikinä enää kuntoon.

    • melkein jo sulanut

      Mulla on molemmat olat käyneet läpi jäätymisen, ja oireet ovat olleet juurikin nuo kuvailemasi, sormikipua myöten. Olkahan voi jäätyä myös jonkun loukkaantumisen seurauksena, kuten ehkä sulla on voinut käydä.

      Mun toiseen olkaan törkättiin kerran kortisonia, ja sitä venytettiin ja vatkattiin fyssarilla niin että kyyneleet vaan valui. Illat istuin jääpussi olalla. Kun toinenkin olka kipeytyi (ekan onneksi ollessa jo paljon parempi), hoidin sitä ainoastaan hierotuttamalla lavan alueen lihaksia, sillä se tuntui auttavan oloa. Painelin itse myös kainalon triggerpistettä. Jääpussia käytin myös jonkin verran. Tämä jälkimmäinen olka parani selvästi nopeammin.

      Sitä en osaa sanoa, miten jäätyneen olan ja repeämän osaisit erottaa, mutta jäätyneeltä tuo mun korvaan kuulostaa. Pahenivatko oireet pikku hiljaa, kuten jäätyneessä? Tuo yösärky on myös yksi tyypillinrn oire.

      Jos se on jäätynyt, niin yksi lohdutus sulla on: se menee ajan kanssa itsekseen ohi. Käy hyvällä lääkärillä ja pyydä kunnon särkylääkettä, osta kylmäpussi.

      • ap...

        Oireet paheni pikkuhiljaa. Nyt on tän viikon ollut käsi oireeton ja on pystynyt ekaa kertaa kesäkuun jälkeen kantamaan tavaroita vas.kädellä! :) Kesäkuusta viime viikkoon asti ei voinut pitää edes puhelinta tai mitään kevyttäkään kädessä, ilman h*lvetillisiä kipuja.

        Välillä toki vieläkii koskee ja eilen tuntu ranne ku olis puristuksissa, mut eiköhän se siitä! Pelkäsin jo että tässä olis hirveesti kaikkee vialla, mut ei vaan näkyis ultrassa.


    • ****

      Minulla repesi kesällä. Nostin auton takakontin ovea rivakasti, kuului pamaus ja hirvittävä kipu. Kättä ei kärsinyt nostaa yhtään ylöspäin.
      Käsi kuvattiin ja otettiin ultra, löytyi paha repeämä oikean käden kiertäjäkalvosimessa. Olen oikeakätinen.
      Kirurgi ei suostunut vielä leikkaamaan, sanoi että leikkauksesta on huonoja kokemuksia. Lähetti kuntoutukseen. Vähitellen on liikeradat parantuneet, mutta en varmaan pysty ikinä kampaamaan hiuksiani oikealla kädellä, enkä muuta jossa on käden nosto ja kierto samalla kertaa. Peiton päälle vetäminen oikealla kädellä on hankalaa ja moni muua asia, kahvin kaataminen pannusta syömistäkin haittaa.
      Kipu, varsinkin lepokipu ovat olleet kovia, sain kortsoni särkypiikin, se auttoi aika paljon kipuun.
      Jos kipuja on jatkuvasti ja haittaa paljon elämää voivat harkita leikkaustakin.

    • Hei!

      Olkapää on yksi ihmisen herkimmin kipeytyvistä nivelistä. Sen liikelaajuudet ovat suuret, mistä johtuen se on myös altis erilaisille vammoille. Olkapään kivun syynä voi olla monia eri syitä, joista voit halutessasi lukea tarkemmin esim. osoitteesta: http://klinik.fi/terveysinfo/olkanivelen-kipu

      Yksi tavallisimmista kivun syistä on juuri mainitsemasi kiertäjäkalvosinoireyhtymä, jossa olkaniveltä ympäröivien lihasten jänteet ärtyvät ja kipeytyvät. Taustalla voi olla jokin pienempi tai suurempi revähdys jänteessä tai sitten jänteen muu ärtymystila. Oireet ovat usein juuri kuvaamasi kaltaisia, joten tästä tilasta voisi hyvinkin olla kysymys. Vaivan tutkimiseen käytetään sekä röntgenkuvausta että ultraääntä. Tarkimman käsityksen olkanivelen jänteiden tilasta saa magneettikuvauksella tai nivelen tähystyksellä. Hoito riippuu todetun vamman laadusta (katso http://klinik.fi/terveysinfo/kiertajakalvosinoireyhtyma).

      Toivottavasti oikea apu löytyy ja saat olkanivelen kivuttomaksi!

      -Klinkin lääkäritiimi

      Klinik - terveyspalvelusi netissä
      www.klinik.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe