Kelakeskusten provikat

yksi kulu lisää

Paljonko nykyiset kela keskukset ottavat provikkaa ajetusta kyydeistä eripuolilla maata? Kiinnostaisi tietää kun täällä etelässä kyseinen keskus aloittaa joulukuussa ja kukaan ei tunnu tietävän sen ottamia povikoita.

9

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyytikiito

      Taksikeskus 2.5 %, maksuliikennekeskus 2.5 %, Kuukausimaksu 60 €.
      Tämä hinnoittelu maalaistaksilla, joka on vain kelavälityksessä, kokonaisvälityksessä olevilla voi olla muunlaiset maksut joista ei hajuakaan.
      Kelakeskukseen soitto maksaa autoilijalle jtn. 1.00€ puh pvm.
      Autoilijan on soitettava keskukseen jos matkalla poiketaan esim. apteekissa, ellei sitä ole jo mainittu alkuperäisessä tilaustiedoissa.
      Asiakkaat maksavat täällä kelakeskuskseen tilauspuheluista 1.42 € pvm.

    • vfdbgntjhykuilo

      Kyllä se provikan määrä on ilmoitettu. Muistan sellaisen nähneeni jossakin paperissa vai oliko puheena jossakin palaverissa. En jaksa nyt papereita kaivella mutta muistaakseni se oli 2-3% luokkaa, eli vähän kuin amexilla ajelisi.

      Yksi kulu lisää mutta jää yksi turha duunikin pois, eli valtakirjojen ja koontilomakkeiden täyttely ja postittaminen. Mulla on ollut aika paljon kela-ajoja ja itse ainakin olen tyytyväinen että pääsen siitä paperityöstä eroon. Sehän on ollut typerää pyrokratiaa koko homma. Joka keikasta täytetään valtakirjalomake, haetaan leimat sairaalasta, asiakas allekirjoittaa lomakkeen ja kuitin, tarvitaan lääkärin todistus, tehdään koontilomake, toimitetaan kelaan ja sitten vielä odotellaan 2-6 viikkoa että joku kelassa perkaa kasan ja maksaa rahat.

      • maalaisisanta

        Kyllä se minusta taas on aika suuri se , muistaakseni vähän yli 5 % maalais autoilijalta , kun satasen alvillisesta menopaluu kyydistä otetaan joku 5,20 , niin vanhaan aikaan ois tarvinnu täyttää yksi valtakirjalappu , niin ei se niin suuri asia ole sen nyt täyttää kahdessä minuutissa autossa heti kun on päässyt kotiin, kun maalais autoilijalla on kuitenkin sitä jouto aikaa kotona vaikka kuinka paljon.


      • dfrgdtjhyuti
        maalaisisanta kirjoitti:

        Kyllä se minusta taas on aika suuri se , muistaakseni vähän yli 5 % maalais autoilijalta , kun satasen alvillisesta menopaluu kyydistä otetaan joku 5,20 , niin vanhaan aikaan ois tarvinnu täyttää yksi valtakirjalappu , niin ei se niin suuri asia ole sen nyt täyttää kahdessä minuutissa autossa heti kun on päässyt kotiin, kun maalais autoilijalla on kuitenkin sitä jouto aikaa kotona vaikka kuinka paljon.

        Eri keskuksissa on ilmeisesti eri provikat.


    • isäntä03area

      Tonnin ajoista akrkeesti 60€ provisioihin.

      Siitä kuskin palkat ja vielä normaalit kelakeskus maksut semel laskut niin aika hienoa.

      Hyvin meitä taas kusetetaan.

    • JO on prkle

      Mulla menee Tonni naftaan ! ilmasia lounaita ei ole ! !

    • fj09345kjn fwu3459

      Eihän se o mitän kusetusta kun kaikki selvästi on ilmoitettuna papereissa mitä varmaan on tarkasti luettu läpi ennenkuin allekirjoitettu?

    • aa tuu

      Toi keskus on vuodenvaihteen jälkeen tarpeeton taksiautoille kun tulee mittarit joukkareihin ja kela(maksaja) alkaa päättämään halvimmasta vaihtoehdosta. Siis turha systeemi jota pyöritetään/perustettiin taksautoilijoiden kustantamana. Hieno homma. Taas vedätettiin autoilijoita ulakeskuksen avustuksella.

      • 20+13

        Osittain totta. Käytännössä kuitenkaan ei hintoja voi juuri laskea. Joukkarikuljettajilla on tes-palkka ja se on pääsääntöisesti taksin provisiopalkkaa kovempi. Vaikka siinä yksittäisessä keikassa taksin provikka onkin kovempi kuin linja-autonkuljettajan tuntipalkka, pitää se tuntipalkka maksaa myös niiltä ajoilta kun asiakas ei ole kyydissä. Ja koska autokulut ovat samat ja henkilöstökulut ovat selvästi suurin menoerä (ajatelkaa nyt: yksi ihminen ajaa yhtä ihmistä -> järjettömän kallista), niin taksi on edelleen se halvin kuljetusmuoto.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe