HALLITUKSEN PÄÄTÖS RAKENNEPOLIITTSEN OHJELMAN

elikkä näin.

toimeenpanon vahvistamisesta 28.8.2014
....Lisäksi varmistetaan, että tehostettuja työvoimapalveluja tarjotaan nykyistä varhaisemmassa vaiheessa työttömyyttä niin, ettäTYPin vastuulle voidaan te-toimiston päätöksellä siirtää myös yli vuoden työttömänä ollut henkilö vaikka hän ei olisi saanut TYÖMARKKINATUKEA YLI 300PV.
elikkä typpiin joutuu tmt saava vaikkei olisi se 300päivää vielä kulunutkaan.

17

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leimaotsa3

      Orjatyöleima otsaan. Hip hei kun motivoi olla kuntoutuksessa heti kun työt loppuvat. 1 euron tuntipalkalla nähtävästi kuntoutuu tai murtuu lopullisesti.

    • terppi

      Niippä se näkyy olevan jottei mikää muu tuossa muutu kuin se kuntien rahoitus puoli ja sitten siitä johtuen tämä että kun nykyisin voi lorppia yli 300pv työmarkkinatuella niin tulevaisuudessa se jää alle 300pv. Voi siis joutua vaikka oli saanut vasta muutaman päivän sita tmt.

    • Meneekö anssilta myö

      Entäpä Ansiosidonnaiselta, kun ei erikseen mainita, niin voiko tossa käydä niin, että ansiopäiviltäkin määrätään Typpiin ja sen kautta näin töihin ilman palkkaa kuntoutumaa eli orjatöihin.

    • selkeetä

      No mutta, nuohan koskee vain tmt ja ttt saavia. Koko typpi on niille, jotka KUNNAN rahoja jotenkin on käyttelemässä.Kun ansiosidonnaista ei mainita niin sitä ei tarkoiteta.

    • tippit

      Niinpä, miksi porukat sotkee anssia ollenkaan tuohon asiaan , kun ei edes läheltä liippa, ennenkuin anssilta pois tippuu .

      • "vellihousu"

        Kuka se tietää, niin mielivaltaista on toiminta ja kun yritykset rupeavat tarvitsemaan orjakäsiä, koska palkkaa ei työstä haluta maksaa, niin luulen, että ansiosidonnaisella olevatkin sijoitetaan ensi vuonna kuntouttavaan orjatyöhön.
        Toivotaan, ettei näin käy, olen itsekin ansiosidonnaisella ja ikää on, pitkä työura, orjatyö tuntuu hirvittävältä, koska se on täysin vastoin ihmisoikeuksia ja en ymmärrä, miksi siihen kiusata vanhempia pitkään töitä tehneitä ihmisiä, jotka ovat työtä jo vuosikymmeniä tehneet.


    • 4+14

      Hyssäläkin kelasta oli aamusella tv.ssä puhumassa samasta asiasta, kun niitä toimeentulotuki-saajia on niin hirveesti, sille olisi nyt tehtävä jotain ja ihan konkreettisesti, kun kaikki on tähänasti jäänyt puolitiehen. Kyllä nyt alkaa kohta tapahtua muutenkin, kun se luottoluokituskin putosi.Enää ei ole varaa lepsuiluun tuoola saralla.

      • nimimerk on

        Joo, otti kantaa. Ihan hyvä, että on framilla ja sanoo mitä ajattelee. En tiennytkään, että tuo suojatyöpaikka (Kela) pitää sisällään myös sosiaalipolitiikan tuntijoita ;)

        Anssilaisille viestiä, että sekin maksetaan valtion kassasta kuten työmarkkinatukikin. Ei kukaan ole aktivoinnilta ikuisesti suojassa, vaikka kuinka niin luulee. Työtön on rasite yhteiskunnalle, oli sitten minkä takia tai mistä ammatista vain.

        Yrittäjänä putosin työmarkkinatuelle heti karenssin jälkeen, ja vaikka olen korkeakoulutettu ja "huippu", minutkin luokitellaan sossupummiksi vaikken ole koskaan sitä tukimuotoa käyttänyt. Nyt on trendinä laittaa työttömät toisiaan vastaan, jotta syrjäytettyjen rintama murtuisi omaan tyhmyyteemme ja kokoomuslainen rikkaiden linja saisi uutta jalansijaa. Että sellaista politiikkaa.


    • meerus

      Kysehän ei oikeasti ole muusta kuin miten kukin tuota tulkitsee. TMT jaTTT-kansa tulkitsee siten ettei heitä koske vaikka on juuri sinne tarkoitettu. Toki anssiltakin sinne typpiin joutuu mutta VASTA sitten kun on tippunut sinne TMT puolelle.Ja lisäpäiviltä tai lisäpäiville menijät ei sinne tipu, koska anssi EI lopu.
      Jotkut 60 joutuvat/pääsevät tukitöihin, koska eivät muutoin pääsisi lisäpäiville, tämänkin moni haluaa ymmärtää väärin, eli kääntävät joksikin 'kyykytykseksi' tai orjatyöksi, vaikka sitä kautta saavat saman suuruisen anssin kuin oli aiemminkin.En tiedä onko tuo ihan tarkoitushakuista väärin'käsitystä' vai luuleeko osa ihmisistä oikeasti noin.

      • emmuri

        nimimerk on....sinulle
        Sama mistä mikin korvaus maksetaan, ei sillä tässä ole mitään väliä.Aktivoinnilta on suojassa niin kauan kuin on anssilla, toki kun se loppuu niin tippuu tmt.lle .Mutta kun on päässyt lisäpäiville niin anssi ei lopu. Ja jossakin taisi lukeakin ettei koske lisäpäivillä olevia.
        Hyssälä on kelan johtaja.


    • Mihin käy

      Ansiosidonnainen maksetaan osin työttömyyskassoista se valtion osuus on vain osa, liiton kassa maksaa osan.
      Aika hurjaa jos joutuu anssiltakin noihin tukitoimiin, työtä on kuitenkin tehty aina ja verot maksettu, en ymmärrä, että rinnastetaan samaan, kuin se joka ei ole juuri koskaan tehnyt töitä.
      Työttömyys ei ole oma syy, en ymmärrä orjatyöpelleilyä, työstä pitää maksaa palkkaa, Kokoomus haluaa orjat yrityksiin, ettei tarvitse maksaa palkkaa liankaan, mutta tulosta pitäisi tehdä, aivan käsittämätöntä

      • nimimerk on

        Ei sosiaalidemokratian lempilapsi, ammattiliitto, kykene millään yksin kassastaan korvaamaan kaikkien työttömien tukirahoja. Nyt eletään kuin harmagedonin aikoja, se on kuin yksi vastaan kaikki valtion valta.
        Ne anssitukirahat ovat loppuneet jo vuonna 2012, viimeistään nyt, ja siksikin valtiovalta patistaa _kaikkia _ talkoisiin. Joo, mutta jos työ ei kannata työntekijää, ei se kannata myöskään taloutta.

        Juhana Vartiainen kutsuu ulkomaan kansalaisia pelastamaan Suomen talousvajeen. Hän ehdottaa, että "rikkaruohot = työttömät" eliminoidaan pois uusilla ihmisillä. Ja koska työteko on ammattiliittojen vallan alla, kuka heidän työttömyysturvansa viime kädessä maksaa? Tai sosiaaliturvan, verkottoman olonsa?
        Me, veronmaksajat.

        Maksan työmarkkinatuestani 20 % veroa. Ja sen lopun kuljetan kuntaan, kauppaan ja valtiolle. (valtion sisäiset sumplimiset = netti, puhelinoperaattori, sähköyhtiö, vakuutuslaitokset)

        Mikä on ansiosidonnaisuustuen veroprosentti?


    • tyytyväinen silti

      minä maksan anssista veroa 23,5 prossaa.Mutta mulla onkin aika pieni.... saan vain 1059e/kk käteen.

    • Lukemisiin

      Eiköhän kaikille jo ole selvinnyt se tosiasia jotta se on vain työmarkkinatukea ja toimeentulotukea saaville. Mikäli on vielä epäselvää viin voi kookkelilta kysyä oman kotikuntansa nimi kuntouttava työtoiminta. Sieltä se pitäisi kovapäisimmällekin aueta.

    • aannuksi

      Luultavasti ovat jo oivaltaneet sen, jottei mikään muutu ja ihan turhaa rutista näillä palstoilla ja vielä kaiken lisäksi levittää väärää tietoa.

    • sdsd457hth

      Kaikki kaupunkilaiset työttömät voitaisiin velvoittaa noihin ilmaishommiin kun sossurahoja kerta käytävät. itse maalla asuvana en ole mitään noista sossurahoista koskaan saanut. Työmarkkinatuella tultava toimeen ja piste. Ei tule apuja ei. Ei todellakaan!

      Toisekseen. Miten täältä maalta pystyt ajelemaan 9 euron korvauksella 100 km. päähän ja taks? Ei todellakaan riitä tuo ysi-euronen! En käytä sosiaaliavustuksia niin miksi kärsisin seuraukset? Työttömyydelle en mitään voi. teksin jos olisi hommia mistä saisi palkkaa. Harjoittelua en katso työksi. Se ei anna tekijälleen yhtään mitään. Vaivan ja köyhyyden. Mitä iloa niistä on?

      kaupungissa taas matkat lyhyet. Työpaikalle pääsee kävellen tai pyörällä. Mitään estettä harjoitteluun eiole jakun kertakäyttävät selvästi maaseutua enempi sitä sossurahaakin niin soromnoo menemään harjotteluun!

    • 6658

      jos et ttt tai tmt 'käytä' niin et mihnää joudu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe