En tiedä mitä tehdä

ongelmalapsi

Mulla on vähän vaikee tilanne. Mulla on ns. tyttöystävä tuolla itämeren toisella puolella. Ei olla vielä tavattu, kun rahat ei oo riittäny. Hän on siis mua kolme vuotta vanhempi, teini-iässä ollaan kumpikin. Ihastuin tähän tyttöön melkein heti kun ruvettiin juttelemaan, mutta ei Se sitten ollutkaan muuta kun alkuhuuma siitä, että löysin naisia vilkuilevan tytön jonka kanssa mulla klikkaa. Eli nyt tajuan että ei me oikeasti voitais olla pari. No, ongelmahan on sitten suurempi. Hän kärsii masennuksesta, ja on monesti yrittänyt itsemurhaa. On kertonut mulle että rakastaa mua, ja että mä olen hänen ainoa syy elää. Joten mulla on kaks vaihtoehtoa. Joko valehtelen itelleni ja hänelle, pitäen hänet elossa ja mut onnettomana, TAI sitten sanon että en tunne samoin häntä kohtaan ja ajan hänet itsemurhaan. En todellakaan tiedä mitä tässä tilanteessa voi tehdä! En todellakaan halua että hän kuolee, mutta en mä halua hänelle valehdellakaan.

9

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voitajamargariinii

      Itsekkin olen elänyt joskus "tilanteissa" ja niitä yrityksiä tuli ja ne mikkä tuli, niin ei niissä kerrottu etukäteen..lähinnä tyyliin, että kotinpa tässä tappaa itteni, mutta ei oikeen onnistunnu..Toinen tapaus oli semmonen soittelija...
      Kerran kesken työpäivän tuli puhelu, että ny meen kylpyhuoneeseen ja...kun sitten pääsin sinne, niin ei enää mitään...
      Ja kolmas tapaus tulikin ihan puskista...ei koskaan maininnutkaan asiasta..ja sitten kesken firman juhlien mulle joku tuntematon soitti, että meneppä äkkiä kotio, kun se sun asuinkumppani vaikutti oudolta...ei siel sitten mitään ollu..ihmetteli vaan , kun niin aikasin tulin bileistä himaan..
      Sillä sun ystillä lienee joku lääkitys..esmees Lyricassa on sivuvaikutuksena kohonnut itsemurha-alttius..samaa kamaa , mitä tupakoinnin lopettamiseen tyrkytetään ja lisääntynyt väkivaltasuus kans...


      https://www.tukinet.net/keskustelu/viesti.tmpl?grp=58;mid=52233

      Musta tässä oli hyvä vastaus...
      "
      tiikki 23.07.2013 klo 17.52
      moikka.
      Mitä kummaa mun pitäis tehdä, lasten isältä tulee tekstiviestiä jotka viittaa vahvasti itsemurhaan, miten sille voi saada apua? Olen jo pari kk sitten soitellut sille ystävää kotiin jotta sen mieli rauhoittuis, ja auttoi se hetken. Mut tää on itselle vähän liikaa.
      Siis voiko sille soittaa lanssin vai poliisin vai kavereita taas läpi.
      oon niin lopussa jo itse tän uhkailun kanssa, se on pitäny mua siellä kotona uhkailun alla kymmenisen vuotta, keväällä sitten tein lopun päästiin turvakotiin kuukaudeksi ja kesäkuun alusta asuttu lasten kanssa pois hänen vaikutuspiiristään.
      Mut ei tää uhkailu näemmä lopu, ja se että ollako vaan reagoimatta, mut jos se onkin tälläkertaa jos se uhkaus toteutuu? Tää pelon alla eletty elämä näköjään on jättäny jälkensä.

      ElämäänEksynyt 23.07.2013 klo 20.29
      Lainaus:
      tiikki kirjoitti 23.7.2013 17:52
      moikka.
      Mitä kummaa mun pitäis tehdä, lasten isältä tulee tekstiviestiä jotka viittaa vahvasti itsemurhaan, miten sille voi saada apua? Olen jo pari kk sitten soitellut sille ystävää kotiin jotta sen mieli rauhoittuis, ja auttoi se hetken. Mut tää on itselle vähän liikaa.
      Siis voiko sille soittaa lanssin vai poliisin vai kavereita taas läpi.
      oon niin lopussa jo itse tän uhkailun kanssa, se on pitäny mua siellä kotona uhkailun alla kymmenisen vuotta, keväällä sitten tein lopun päästiin turvakotiin kuukaudeksi ja kesäkuun alusta asuttu lasten kanssa pois hänen vaikutuspiiristään.
      Mut ei tää uhkailu näemmä lopu, ja se että ollako vaan reagoimatta, mut jos se onkin tälläkertaa jos se uhkaus toteutuu? Tää pelon alla eletty elämä näköjään on jättäny jälkensä.


      Hei!

      Hienoa, että teit lopun uhkailulle ja muutit pois! Hyvä päätös!!
      Tiedän, mitä on elää tuossa pelossa.

      Oma ex usein uhkaili itsemurhalla. Pitkään minäkin olin kauhuissani, aivan alistettuna tuon pelon avulla. Elämä oli ahdistavaa. Usein pelkäsin , että saan puhelun, jossa joku kertoo minulle mieheni tappaneen itsensä. Tuo oli kovin uuvuttavaa aikaa.
      Tuo pelko piti minut aivan liian kauan tuossa suhteessa.

      Se, mikä minun piti hyväksyä todeksi oli, etten minä ole vastuussa kenenkään elämästä. Jokainen tekee omat päätöksenä. Ettei minun elämän tehtäväni ole pitää toista ihmistä elossa. En voi elää toista varten.

      Ei sinullakaan ole velvollisuutta pitää ex miestä elossa. JOs hän tappaa itsensä, ei sinulla ole mitään tekemistä sen asian kanssa. VAin hänen itsekkyydellään. Ja hän todennäköisesti jatkaa tuota uhkailuaan, koska saa sillä sinulta huomiota. Yrittää kiristää sinua takaisin. Tuo on mielestäni kovin alhaista ja julmaa kiristää tuollaisella asialla. Pitää toista pelossa vuodesta toiseen.

      Tässä kohtaa sinulla on oikeus olla itsekäs. Älä lähde enää mukaan tuohon peliin mitä hän on jo niin kauan pitänyt. Sinulla on lapsia, jotka tarvitsevat äidin, joka voi hyvin ja on onnellinen. Keskitä voimavarasi itseesi ja lapsiisi!!!

      Tiedän, että on helpommin sanottu kuin tehty.

      Viimeisimmän uhkauksen jälkeen laitoin ex:lle viestin, että jos tapat itsesi, niin sitten tapat. Minä en voi siihen vaikuttaa. Se on sinun oma päätös. Etten minä voi enää elää koko ajan peläten mitä teet itsellesi. Että sinulla on oma vastuu elämästäsi, ei minula. Ettet voi enää kiristää minua.

      Ex ei tappanut itseään ja voi hyvin nykyään. Tarina olisi voinut päättyä toisinkin, mutta otin sen riskin. En siltikään olisi valinnut toisin. En minä voinut elää vaan siksi, että hän mahdollisesti ehkä saattaisi tappaa itsensä.

      Toivon sinulle voimia ja jaksamista. Rohkeutta ottaa etäisyyttä ja hyväksyä, ettet sinä ole vastuussa hänestä! Keskitä voimasi itseesi ja lapsiisi! Se on tärkeää! "

    • f*ck

      et sä ole vastuussa hänestä, masentuneena varmasti sanoo hänkin asioita jotka ei ihan pidä paikkaansa.
      Ette ole tavanneet joten ehkä esität asian hänelle että haluat jatkaa ystävinä ja hän ei menetä juttukaveriaan.
      Sun ei kannata miettiä tappaako hän itsesi jos et juttele hänen kanssaan tyttöystävänä vaan ystävänä, koska hän on vastuussa omista teoistaan ja sä et voi estää häntä pettymästä tässä elämässä vaikka seurustelisittekin.
      Syyllistäminen tuollaisessa asiassa ei johda mihinkään, ei se että syyllistät itseäsi asioista mitä ehkä tapahtuu tai hän sinua.

      Älä ylidramatisoi asiaa että valheella pidät häntä elossa. Ehkä ei kannata kertoa että sulla on uusi jo kiikarissa koska se on turhaa. Kerro ettet tunne sellaista mitä pitäisi tuntea kun rakastaa toista romanttisesti, että haluat jatkaa ystävinä. Ja jos hän alkaa uhkailemaan ja kiristämään sua niin muistat ettet sä ole vastuussa hänestä.

    • warstar

      Hän siis asuu Itämeren toisella puolella? Eli siis Ruotsissa? Ei sinne meno niin paljoa maksa, perille pääsee reilulla 50 eurolla jos menee viikolla. Mun ehdotus on, että tapaisitte kerran oikeasti, niin voisit itse selvittää tunteitasi ja hän myös, sillä voihan olla että hän realisoituu ja kuuntelee, että miksei teidän juttu toimi. Muista, että mitä pidempään valehtelet hänelle, sen vaikeammaksi tämän tytön elämä kääntyy siinä vaiheessa kun hän saa totuuden selville. Eikä sun kannata "tuhlata" kallisarvoista nuoruutta ihmiseen, josta et oikeasti pidä sillä tavalla. Yritä puhua hänelle (vaikka edes puhelimessa jos ei muuten) ja sano, että hän voi löytää kotimaasta ihanan naisen joka on siellä tukemassa ja että sinä voit pysyä tämän tyttöystäväsi ystävänä kaikesta huolimatta. Paljon tsemppiä! :)

      • Woitajamargariinii

        Skype on hyvä.

        http://www.skype.com/fi/

        Teini lienee välillä 13-19vuotta eli 50€ on iso raha ja jos passinkin tarttee...


    • Minettea

      Ja tässä yksi esimerkki siitä miksei kannata sekaantua mt-potilaisiin.

    • homopoika78

      MENET SINNE MOPOAUTOLLA JA PANET SUORAA PERSEESEEN STRAPONILLA KOKEILTU ON TOIMII AINA!

    • saksiliike :3

      ei homopoika vaan saksiliikette tottakai se toimii kokemusta on täällä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe