Jee kiva juttu tuo kaavailtu kuntouttava toiminta

Onni Aatos

Aika menee mukavasti ja saa tavata toisia, mikä sen parempaa.

45

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arttu.

      Niin on. En ymmärrä, että miksi monet ovat sitä vastaan.

    • niisineo

      ne on sitä vastaan jotka pelkää joutuvansa johonkin työntapaiseen.

    • Nuijalle töitä

      Työstä pitää maksaa palkkaa, sinä niiseo, sinä varmaan haluat tehdä töitä ilman palkkaa, ehkä olet niin yksinkertainen, minä tein töitä yli 40 vuotta, orjatyötä en hyväksy, sinun kaltaisesi rikkaiden kooomuslaisten nuolijat hyväksyvät kaiken, myös heille maksettavat ylisuuret palkat, jotka ovat muilta pois.
      Tuijota metsään, niin näet puut, tai mene edes joskus ulos!
      Pienipalkkainen työntekijä on palkkansa ansainnut se on fakta, kuka voi puolustaa orjatyötä, kokoomuslaisten mielestä osakeyhtiöt voivat käyttää orjatyövoimaa, he keräävät hyödyn ja työtön tekee ilman palkkaa heille! Tällä menolla Suomesta loppuu palkkatyö, paitsi näiltä Subbeilta ja Vartiaisilta, jotka kylpevät rahoissaan.

      • lakimuutos

        Tuon asenteen takia työmarkkinatuen nimeksi muutetaan yhteiskuntapalkka. Tarkoittaa, että rahan eteen on työskenneltävä yhteiskunnan hyväksi.


    • jee 3

      Joo on kivaa tehdä ilman töitä. Jee kiva juttu juu. En enää kaipaa edes normaalia työtä vaan viihdyn ilmaistyövoimana olosta ja saan tavata toisia.

    • niiseo

      en minä enempää kuin sinäkään joudu mihinkään ilmaisiin 'orja'hommiin, olemme työmme tehneet.Sanot tehneesi 40v. töitä,minä puolestani 38v ja työttömänä olen ollut v.2009 lähtien, tosin omasta valinnastani johtuen, kun tuli yt ja ikää oli sopivasti 57 niin mikä etten käyttänyt tilaisuutta hyväkseni.Olen siis lisäpäivillä ja olisin voinut jäädä kuluneena kesänä eläkkeelle mutta jään vasta seuraavana, karttuuhan siinä lisää eläkettä 60e/kkPienipalkkainen on palkkansa ansainnut ja ehkä vähän enemmänkin, siinä kuin suurempipalkkainenkin...mutta sitä en hyväksy, että ne, jotka ei ikinä ole töissä olleet, saavat ihan vastikkeetonta rahaa, vieläpä enemmän kuin joku sillä pienellä palkallaan toimeentuleva...siksi on hyvä että juotuvat vaikka muutaman tunnin viikossa jotain touhuilemaan sen vastikkeetta saamansa rahan eteen.
      Ei ole oikein jotta yksi osa kansaa jotenkin lorppii läpi elämänsä tekemättä mitään, saaden siitä rahaa...koko ikänsä.Rahaa, jonka kaikki me pienempipalkkaiset ja siinä ohessa myöskin suurempipalkkaiset keräämme valtion kassavirtaan.
      Jotakin on/olisi näittenkin osallistumattomien tehtävä olonsa eteen. Sitä tarkoitan, en mitään muuta.
      Nimittäkööt sitten orjatöiksi sitä minkä joutunevat ilmaisen rahansa eteen tekemään...on se rankkaa orjuutta ,jos sillä muutaman tunnin hommalla saa koko kuukauden rahansa....tekisin minäkin mielelläni, jos joku noin pienellä olisi elämäni kustantanut, enkä olisi pitänyt 'orjuutena'...vaan ehkä etuoiketena.Sillä muuthan minut silloin olisi elättänyt.Että sellaista 'orjuutta'.

      • Kun ei ois unta

        Kalliiksi tulee Suomalaiselle veronmaksajalle kaavailtu "kuntouttava harrastus toiminta" Fakta homma, että sillä ei oikea työtilanne parane. Hölmöä touhua, mutta ilolla sinne menen.
        Hauska nähdä mitä ne minun suhteeni suunnittelee, ehkä ne tekee ihmeitä : ) ja saa mut kuntoutettua työkykyiseksi, Olisihan se mahtavaa kun pääsis jälleen töihin.
        Lääkär (Fysiatri) on kyllä sanonut jo ajat sitten, että valitettavasti tautini on etenevää sorttia ja turhaa on haaveet, jotta paranisin. Mutta toivossa on hyvä elää.


      • Reuma Repomies

        Joka ikinen arkipäivä on käytävä 6,5 tuntia ainakin kuntouttavassa työtoiminnassa. Oli kunnossa vikaa tai ei. Eli siinä sitten hienosti karttuu työkokemus kun ilman tekee töitä. Vammatkin paranevat mukavasti. Ei haittaa Raunoa enää reuma. Ei orjuutta ole, vaikka tunnissa saa euron...Ompa orjuutta himsura soikoon...LÄÄKKEET!


    • samusi

      Sairaat ihmiset kuuluvat LÄÄKETIETEELLISEEN KUNTOUTUKSEEN eivät tähän työrajoitteisten kuntouttavaan työtoimintaan. Sairaille on se toisenlainen kuntoutus, jossa jumpataan ja saadaan hyviä hoitoon liityviä ohjeita ja pääsee kuntoutukseen jonnekin kylpylään viikosta aina kuukausiin kestäväksi ajaksi.Puolisonikin oli selkäleikkauksen jälkeen 3 viikkoa kylpylässä, ja sen jälkeen kiipesi vaikka takoperin puuhun, niin tuli hyvään kuntoon.
      Työrajoitteisilla en tarkoita sairaita ja siten vajaakuntoisia vaan niitä korvienvälistä työrajoitteisia jotka ei halua töitä tehdä vaan toisten rahoilla elää.

    • 15 + 13

      "Työrajoitteisilla en tarkoita sairaita ja siten vajaakuntoisia vaan niitä korvienvälistä työrajoitteisia jotka ei halua töitä tehdä vaan toisten rahoilla elää."

      He he. Että työrajoitteiset. Miksi ei sano että työnantorajoitteiset.

      fakta: Jotta voisi käydä palkkatöissä, pitää olla se palkkatyöpaikka jossa töissä käydä.
      fakta: jos sitä palkkatyöpaikkaa ei ole ja silti käy siinä työpaikassa töissä päätyy ennenpitkää hourulaan.

      Katsotaanpa tilannetta oikein virallisten sivujen kautta:
      Työ- ja Elinkeinoministeriö, ja sen julkaisema viimeisin Työllisyyskatsaus: Työllisyyskatsaus, Elokuu 2014
      http://www.tem.fi/files/40959/ELO14.pdf

      luemme sieltä:
      -Työttömät työnhakijat 319 433
      -Kaikki työnhakijat yhteensä 568 017

      Toteamme että oho tai että aha ja sitten menemmekin Työkkärin sivuille jossa on työnhakijalle hakukone jolla voi etsiä työpaikkaa, Työkkärin pettymykseksi jopa palkkatyöpaikkaa.
      Asetamme kriiterin palkkatyöpaikka, kokopäiväinen koska muuten jouttuu turvautumaan sossuun, ja hakualue koko maa:
      http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/hae.htm?lang=fi&tarkempiHaku=false&rows=&sort=&hakusanakentta=sanahaku&hakusana=&alueet=&ilmoitettuPvm=1&tyonKestot=12&tyonKestot=13&tyonKestot=14&tyonTyypit=22&tyoajat=31&vuokrapaikka=---

      tulos:HAKU Palvelussa yhteensä 10478 ilmoitusta

      Siis tarjolla 10478 koko päiväistä palkkatyöpaikkaa.

      Jos niistä vähentää lääkärien ym työpaikat joihin vaaditaan tiettyä erikoistumista, jää jäljelle alle 5000 palkkatyöpaikkaa johon periaatteesssa kuka tahansa tavallinen kuolevainen voi työllistyä.

      Mutta koska työkkärille ei aivan kaikki vapaat työpaikat tule tietoon hyväksykäämme että koko maassa on 10500 vapaata palkkatyöpaikka ja 319 433 tai enemmän työttömiä.

      Nyt ankarasti pohtikaamme tykönämme että riittääkö 10500 palkkatyöoaikkaa työllistämään kaikki 319 433 työtöntä jos heidän 319 433 työttömän korvien välissä oleva työrajoitteisuus jostain syystä yllättäen heistä poistuisi?

      "Työrajoitteisilla en tarkoita sairaita ja siten vajaakuntoisia vaan niitä korvienvälistä työrajoitteisia jotka ei halua töitä tehdä vaan toisten rahoilla elää.": kirjoitti joku jostain rinnakkaisuniversumista?

      Mutta entäpä jos se onkin toisinpäin, että tuo luku 10500 vapaata palkkatyöpaikkaa kieliikin siitä että jos jossain on vikaa korvien välissä niin se jossain olisikin työnantajien taholla.

      Joka päivä ihmisiä jää eläkkeelle tai äitiyslomalle tai jostain muusta syystä lopettaa työnteon jossakin työpaikassa joten avoimia palkkatyöpaikkoja pitäisi aina olla tarjolla paljon enemmän kuin 10500.

      Niin että voisi hyvinkin olla niin että työnantajilla on korviensa välissä työnantorajoitteisuutta, tai sitten työttömänä olevat jotenkin pystyvät painostamaan kaikkia työnantajia jotta nämä eivät uskalla avata uusia palkkatyöpaikkoja. Kumminkahan lie?

      • samusi

        kyllä ne työpaikan menee ihan muita teitä kuin työkkärin kautta. Puskaradio ne välittää, töissä olevat hankkivat tuttujaan töihin samoihin paikkoihin ja ne tutut ei suinkaan ole työttömiä vaan työpaikasta toiseen siirtyviä... senpä takia ne ei missään virallisissa instansseissa edes näy.Työpaikkoja on mutta ne menee noin.Tyonantajat ottaa mielummin työpaikan vaihtajan joka on jo töissä kuin pitkään työttömänä olleen.Kumman itse ottaisit, kun sen työnvaihtajan pystyy tsekkaa mikä se on ...sieltä toisesta paikasta ja myöskään kukaan täyspäinen työtekijä ei suosittele jotain toistaitoista omalla työnantajalleen.
        Siinä mielessä kylläkin työnantajilla on sitä tervettä työnantorajoitteisuutta, siinä olet oikeassa.
        Olen varma että itsekin ottaist töissä olevan mielummin kuin jonkun ttt tai tmt saavan joka ei vuosiin ole töissä käynyt, vaikka olisin hyvä työntekijä.


    • kääntöpuoli

      Jos olisitte yrityksen johtaja tai pomo, niin ottaisitteko töihin yli 55 vuotiaan ?

      Itse en ole monista yrityksistä huolimatta saanut töitä, vaikka olen vetreässä kunnossa ja ikää 58v. / työttömänä 1v.11kk.

      • Toinen puoli

        Ottaisin tietysti, olen itsekin saanut työn 55 ikäisenä. En suinkaan ikäni takia vaan sentakia mitä pystyn tekemään.


      • lljhgyygklölö
        Toinen puoli kirjoitti:

        Ottaisin tietysti, olen itsekin saanut työn 55 ikäisenä. En suinkaan ikäni takia vaan sentakia mitä pystyn tekemään.

        sinut on varmaankin työllistymistuella palkattu, joksikin aikaa


      • Toinen puoli
        lljhgyygklölö kirjoitti:

        sinut on varmaankin työllistymistuella palkattu, joksikin aikaa

        Ei, vaan sain ihan samoja töitä kuin olin tehnyt aiemminkin entisessä firmassa jossa olin 28 vuotta töissä, se lopetti omistajan eläköitymiseen.Nyt olen jo kohta eläkeiässä ja pähkäilepä jotta jatkaisiko jonkin verran vielä vuosia, vaikka pääsisin piankin eläkkeelle.Millään 'tuella' työllistyneitä ei alalla käytetä, on senverran erilaista hommaa jottei siihen ketä tahansa voi edes ajatella.


    • 15 + 13,5

      Voi onko jopa noin 10500 vapaata palkkatyöpaikkaa ja vain noin 319 000 työtöntä?

      Olettakaamme että heissä noin 319 000 työttömässä tapahtuu parannus, he luopuvat korviensa väliin pesiytyneestä työrajoitteisuudesta siis halusta elää toisten kustannuksella ja ottavat ja lähtevät palkkatöihin. Palkkatöihin sillä ilman palkkaa töissä käyvän on edelleen elettävä toisten kustannuksella.

      Mitä siitä seuraa: No, heistä noin 319 000 työttömästä peräti noin 10 500 kohtapuoliin menee töihin ihka oikeaan palkkatyöpaikkaan, siis semmoiseen palkkatyöpaikaan joka on olemassa.

      Ja 319 000 - 10 500 = se määrä joka heistä sitten menee töihin semmoiseen palkkatyöpaikkaan jota ei ole olemassa, josta seuraa että aikanaan 319 000 - 10 500 = se määrä hourulan hoitopaikkoja mitä tarvitaan ihmisille joiden todellisuuden taju poikkeaa huomattavasti yleisesti vallalla olevasta ikäänkuin sen oletetusta keskimäärästä.

      Työtön kotonaan maksaa veronmaksajille jotain 522,50 euroa tai enemmän kuukaudessa. Sen sijaan olemattomassa palkkatyöpaikassa palkkatöissä käyneen hourulapotilaan hoito ja ylläpito siellä hourulassa maksa taatusti paljon enemmän.

      Mutta paljonko enemmän? Sitä en tiedä, mutta jossain väitettiin että vankilassa oleva vangin ylläpito maksaa 6700 euroa kuukaudessa, joten voisi olettaa että hourulassa oleva olemattomassa palkkatyöpaikkassa päivittäin töissä käynyt potilas maksaa ainakin saman ellei enemmänkin, sillä tzytzytzykiatrin tai mielisairaanhoitajan palkan voisi olettaa olevan jopa suuremman kuin vanginvartijan palkan, vaikka käytännössä samaa työtä tekevät. Ja se hourulan sähkötzokkikonekkin on paljon kalliimpi kuin vankilan vartijain pillit ja pamput.

      Vanki vankilassa siis maksaa ainakin 6700 euroa kuukaudessa. Ei ole tietoa sisältyykö tuohon summaan myös vangille mahdollisesti maksettava palkka, sillä vangeilla teetetään työtä ja siitä työnteosta vangille maksetaan normaalia TES-palkkaa, toisin kuin tyuöttömälle jolle työnteostaan maksetaan 9 euroa päivässä.

      Mikä on epäoikeudenmukaista sillä vangilla on ilmainen asunto vaatetus ruoka ja terveydenhoito mukaan lukien hammaslääkäri, kun taas työttömän on maksettava kaikesta noista.

      Vanki siis saaa työnteostaan TES-palkkaa ja tämä pätee vaikka vanki olisi ollut ammattirikollinen eli konnuutta harjoittanut koko ikänsä, mutta työtön saa työnteostaan vain 9 euroa päivässä vaikka olisi ennen työttömyyttään ollut ammattityöntekijä kymmeniä vuosia.

      Vanki töissä työntekijänä on aina kunnossa tai ainakaan ei kuntoutusta tarvitseva, mutta aikansa työttömänä ollut taas työntekijänä aina epäkunnossa tai aina aluksi kuntoutusta tarvitseva.

      Ja kerrotaan että valtakunnan perustuslaki kieltäisi asettamasta kansalaisia eriarvoiseen asemaan esim heidän yhteiskunnallisen asemansa perusteella.

      Olisiko että kaikki tuo edellä horistu taas osoittaa yhden ilmenemän siitä käsittämättömästä vihasta jota valtiovalta työttömiin kansalaisiinsa kohdistaa, ja kohdistaa yhä vaikka on niin että vapaita palkkatyöpaikkoja on 10 500 ja työttömiä 319 000.

      • syszx

        On totta että on paljon oikeita työttömiä, mutta kiistatta on myökin totta se , että on aikas paljon myöskin näitä elämäntapatyöttömiä, jotka on ikänsä toimeentulonsa sossulasta saaneet ja niin tottuneet siihen että ei tulisi mieleenkään edes ajatella töihin menoa, saati että oikeasti menisi jos vaikka tilaisuus tulisikin.Eli nämä on minunkin mielestäni niitä jonkun mainitsemia 'työrajoitteisia' Tuo termi oli sitäpaitsi ihan virallinen ilmaisu tuon tyyppisistä ihmisistä joskus 70-80 luvulla.
        Mitä joku vanki taas maksaa /kk, niin varmasti vähemmän siellä vankina ollessaan kuin vapalla, jolloin taas murha muutama jää tekemättä ja siitä seuraavat yhteikunnan kustannukset kaikille osapuolille tms.On kuitenkin halvepaa pitää se linnassa kuin tekemässä rahalla mittaamattomia vahinkoja siviilissä kanssa kulkijoilleen.


      • extyökkäri virkailij
        syszx kirjoitti:

        On totta että on paljon oikeita työttömiä, mutta kiistatta on myökin totta se , että on aikas paljon myöskin näitä elämäntapatyöttömiä, jotka on ikänsä toimeentulonsa sossulasta saaneet ja niin tottuneet siihen että ei tulisi mieleenkään edes ajatella töihin menoa, saati että oikeasti menisi jos vaikka tilaisuus tulisikin.Eli nämä on minunkin mielestäni niitä jonkun mainitsemia 'työrajoitteisia' Tuo termi oli sitäpaitsi ihan virallinen ilmaisu tuon tyyppisistä ihmisistä joskus 70-80 luvulla.
        Mitä joku vanki taas maksaa /kk, niin varmasti vähemmän siellä vankina ollessaan kuin vapalla, jolloin taas murha muutama jää tekemättä ja siitä seuraavat yhteikunnan kustannukset kaikille osapuolille tms.On kuitenkin halvepaa pitää se linnassa kuin tekemässä rahalla mittaamattomia vahinkoja siviilissä kanssa kulkijoilleen.

        Olen ollut työkkärissä muutamia vuosia sitten nuorten virkailijana ja voin sanoa satavarmasti, että tuollaisia työn vieroksujia ei nuorissa juuri ole. Ne on hyvin vähässä ne sellaiset. Enemmän on niitä joilla se itsetunto voi olla hakusessa. Ei uskota että kukaan ottaa töihin kun ei ole kokemusta ja jossain vaiheessa vaan luovuttaa kun ei onnistu. Vika ei ole nuorissa vaan jossain muussa. Työelämäänkin toki pitää hitsautua eli se alku voi olla hankalaa mutta aikaa päälle kyllä kannattaa. Ei kukaan ole heti valmis se on selvää, kyllähän työnantajankin pitää se ymmärtää. Muilla työttömillä ongelmat ovat sitten se ikä, ajantasainen koulutus (it-ala).

        Suurin syy nykyiseen työttömyyteen on kuitenkin rakennemuutos joka ei näytä menevän tavallisille tallaajille mitenkään järkeen. On ihan faktaa, että useimmat nyt tunnetuista ammateista ovat katoamassa ja katoavat parastaikaa kovaa kyytiä, eikä tänä päivänä ole oikein kellään tietoa siitä, minkälaista osaamista tulevaisuudessa tarvitaan ja mihin kouluttautua. Ei näy olevan tietoa edes siellä työttömyydestä huolissaan olevilla päättäjillä kun mitään ei ole suunnitteilla sen suhteen. Perinteisiä koulutuksia ja kursseja kyllä löytyy vaikka työpaikat niiltä aloilta katoaa.


    • Nuorien oikeus

      Minä en ainakaan haluaisi sitä työtä vieruksuvaa töihini, en vaikka kuntoutuksen avulla parannusta tulisikin. Kyllä hänen työhistoriansa on menetetty jo silloin työn alkupäässä, jolloin hän ei työllistynyt.
      Olisi ensiarvoisen tärkeää nuoren koko työhistoriaa ajatellen, että hänet työllistetään, ellei hän itse kykene hankkimaan työpaikkaansa. Silloin hän ei menettäisi kaveripiirissään imagoaan, eikä tarvitsisi alkaa esittämään, että ei työt muka kiinnostaisikaan ja alkaa elämään elämää joka muussa tapauksessa työllistyessään veisi parempaan tulevaisuuteen.

      • Nuorien oikeus

        Anteeksi sekoiluni äskeisessä kirjoituksessa. Jos siis työllistyisi heti nuorena saisi hienon tulevaisuuden ja itsetunto pysyisi kohdillaan.
        Mutta jollei työtä onnistu saamaan, pitää esittää ettei työt kiinnosta ja ajautuu elämään sosiaaliturvan varassa, johon jää hyvinkin helposti kiinni ja työn saanti vaikeutunee entisestään, ihminen leimautuu ja kohta jo käyttäytyykin maineensa veroisesti ja syrjäytyy työstä ja kunnon elämästä.


      • Siellä nähään
        Nuorien oikeus kirjoitti:

        Anteeksi sekoiluni äskeisessä kirjoituksessa. Jos siis työllistyisi heti nuorena saisi hienon tulevaisuuden ja itsetunto pysyisi kohdillaan.
        Mutta jollei työtä onnistu saamaan, pitää esittää ettei työt kiinnosta ja ajautuu elämään sosiaaliturvan varassa, johon jää hyvinkin helposti kiinni ja työn saanti vaikeutunee entisestään, ihminen leimautuu ja kohta jo käyttäytyykin maineensa veroisesti ja syrjäytyy työstä ja kunnon elämästä.

        Odotan innolla monityöammattiryhmän kuntoutusta. Saa vaihtelua ja näkee kohtalotovereita, meillä on varmaan hauskaa. Puoltoista vuotta vielä eläkkeeseen, mutta en taidakkaan ottaa eläkettä vielä 62 tai 63v kun ois tämä uus juttu hauskempaa.
        Nähtäväks jää tuskin maltan odottaa.


      • Siellä nähään
        Siellä nähään kirjoitti:

        Odotan innolla monityöammattiryhmän kuntoutusta. Saa vaihtelua ja näkee kohtalotovereita, meillä on varmaan hauskaa. Puoltoista vuotta vielä eläkkeeseen, mutta en taidakkaan ottaa eläkettä vielä 62 tai 63v kun ois tämä uus juttu hauskempaa.
        Nähtäväks jää tuskin maltan odottaa.

        Jatkuu.....Niin joo kuka tietäisi kertoa kuinka aktiivista tapaamiset on ja pääseeks oikee kuntoutuksee vaikka kylpemään. Kyl tää likka on innoissaan. Mut kuinka kauan se kestää, ja et varmasti pääsen sinne. Jatkan siinä tapauksessa lisäpäivillä 65 asti jos se jatkus koko työttömyyden ajan, ellei sit joku hoksaa mulle tarjota ihan työpaikkaa, sekin ois tosi nastaa, kun pääsiskin, kyl mul raha kelpais ja seurakaan ei ois pahitteeks.


    • Turha toivo

      HALOO! Olet ymmärtänyt väärin. Ei ne sinne mummoja ja vaareja huoli. Ei kyseessä ole mikään seurustelupalvelu

      • jetsulleensa

        NO HALOO... juurihan joka palstalla joku henkisiä hiertymiä poteva huutaa oikein, että kaikki putkessa olevat lisäpäiväläiset sinne ensimmäisenä kyörätään....
        No joo sarkasmia taitaa olla 'siellä nähään' -kirjoituskin...


    • Työtön 59v

      Mikään leikinlaskun asia tuo ei ole, kuntouttavassa vaaditaan tekemään töitä, siis ilman palkkaa!!!!
      Kyllä pelkona on, että ensi vuonna sinne ohjataan ansiosidonnaisella olevat siis kohta kuusikymppisetkin, näin saadaan tilastoja kaunisteltua, vaikka työttöminä ovat edelleen, vaikka töissä ilman palkkaa, ketä tämä palvelee?

      Moni sairastuu tuossa kuntouttavassa, pilkataan jos ei osaa tehdä, kun ei ole käden taitoja, masennushan siitä syntyy ja myöskään fyysisiä töitä ei jaksa, kun sairauksia ja kulumia, työhistoriaa yli 40 vuotta palkkatöissä takana.
      Minä pelkään oikeasti, koska kyse on toimeentulosta ja terveydestä.

    • olet toinen trolli

      Länkytä sinä sitä samaa vaikka maailman tappiin, noin se ei kuitenkaan mene.Olisi kohdallasi ihan oikein , että pienet typpihyppelyt saisit, mutta turha toivo, ei onnaa.

      • Näinkin

        Olen ymmärtänyt, että työttömien terveyspalveluja parannetaan ja tarvittaessa kuntoutetaan. Pyritään yhdessä etsimään sopiva muoto työllistyä. Ohjataan ja neuvotaan.

        Toinen juttu, jota epäilen on, että onnistutaanko niin saamaan enemmän ihmisiä työmarkkinoille.

        Työttömyys tulee vain lisääntymään mm. Venäjä pakotteiden vuoksi, josta niin Suomen-, Venäjän-, kuin Euroopan taloudetkin tulevat kärsimään, työttömyys lisääntyy ja ostovoima laskee, ja oravanpyörä on valmis.

        Työttömien syyllistäminen ja aliarviointi tulisi viimeistään nyt lopettaa. Jos muutama olisikin ihan mielellään työtön, heitä on kuitenkin vähän, ja ehkä heillä on siihen taloudelliset mahdollisuudet ja muut syyt, niin hyvä kun he eivät ole kärttymässä työpaikkaa joltakin työtä tarvitsevalta.

        Tosiasia on ettei työtä riitä kaikille.


    • knykf f

      Asia on nyt kuulkaa niin jotta muilla ei ole mitään tekoa koko jutun kanssa kuin nämä ihan samat jotka on aiemminkin siellä typissä niitä typpihyppyjä joutuneet tekemään.Ainoat muutokset on sen aktivointisuunitelman nimen muutos joksikin monialajutuksi ja tmt kuntien maksuosuudet valtiolle, milloin muutttuu kokonaan kunnan vastuulle. Siinä kaikki.

      • toivoton tapaus

        Hauskaa kun minun naapurin Eukko on 60v. ja leuhkii sillä, että pääsi putkeen ja nyt se joutus johonkin kuntouttavaan HA HA ..........
        sen kävely on semmosta, että hyvä kun eteensä pääse ja kaikki se kuulee väärin, näkee huonosti, ja on niin hiton utelias, Olisi nastaa kun se joutus johonkin häiritsemästä ja kyttäämästä.

        Pelkään kyllä, että joudun itse työttömäksi, kun meillä alkoi työpaikalla YT neuvottelut, ja olen vasta 53v. niin ei ois hurraamista työllistymisen kannalta, ja tuo Eukko olisi vaningoniloinen ja se jaksaa jankuttaa niistä lisäpäivistä. Nyt se kaakattaa pelkäävänsä, että joutuu johonkin kuntouttavaan ja se olisi sille oikein, kun laittaa nokkansa kaikkien asioihin.


    • bb.öbb ö

      "Olen ymmärtänyt, että työttömien terveyspalveluja parannetaan ja tarvittaessa kuntoutetaan. Pyritään yhdessä etsimään sopiva muoto työllistyä. Ohjataan ja neuvotaan. "

      Terveyspalveluja parannetaan? Miksi, maassa on jo terveyskeskukset, ja niissä koulutetut lääkärit ja terveydenhoitajat.
      Eikö riitä että sanotaan että jos on pipi mene terveyskeskukseen kyllä ne siellä sitten joko hoitaa tai toimittavat ihan lasareettiin asti.

      Herää epäillys ettei vaan ole puuhautumassa jokin Kiinan paljasjalkalääkärien tapainen syysteemi, siis kun työtön on niin pilalla että ilman mitään kokeiluakin tiedetään ettei sille esim työnteiosta palkkaa kannata maksaa eikä se saa eläkettäkään kerryttää, niin mitäpä semmonen pilalla oleva rellu hänen ylhäisyytensä terveyskeskuslääkärin oppineisuuttakaan häiritsemään, kyllä joku perushoitaja jolle annetaan virkakäyttöön kirjastosta poistettu 50-luivun lääkärikirja työttömien rellujen vaivat hoitaa ja laastaroi.

      Ja ohjeita ja neuvojakin työttömille annetaan.
      Tosin eivät ohjeista eivätkä neuvo sitä ainoaa keinoa jolla takuu varmasti saa työpaikan nimittäin että miten synnytään jonkun työnantajan tai muuten vaan mahtikansalaisen pojaksi tai tyttäreksi.

      Vangeista ja TES-palkoista oli jotain horinaa jossain viestissä.
      Kuka tietää jos konna on saanut sekä linnatuomion että vahingonkorvausvaateen, niin kun konna sitten vankilassa poraa kirjosiepon mentäviä reikiä TES-palkalla linnunpönttöihin siellä vankilan puutyöpajalla, niin kun tulee konnalle palkkapäivä niin ilmaantuuko voudinviraston karvainen käsi ja vie siitä palkasta päältä kaiken yli suojaosuuden sen sille konnalle tuomitun vahingonkorvauksen lyhentämiseksi?

      Vai olisiko moinen ihan liian tylyä rikollsen kohtelua yhteiskunnan taholta.

      Mutta tiedämme ja siksi liikuttuneina siunaamme hyvää hallitusvaltaa sillä työttömän 9 euron kulukorvaus on veroton, ja kun se on veroton niin sitä löysäilyä Filatov varmaan kiroaa joka päivä, sillä nimenomaan juuri moinen löysäily on aiheuttanut sen että työttömyys ei laske, työttömät pääsevät tuossakin asiassa nimittäin aivan liian helpolla, ja se houkttaa yhä useampaa lorvintaan, mitä päivittäiset joukkoirtisanomisetkin todistaa, ja sen takia työttömät eivät anna työnantajien antaa työtä, hyi hyi työttömiä taas kerran, mutta onko niin että työttömän ansaitsema 9 euron kulukorvaus on voudin ulosotettavissa jos työtön on ulosotossa?

      • perheellinen

        Tahdon töihin, mutta en kuntoutukseen, siinä on selvä ja vissi ero.
        Olen ihan Ok ja kunnossa kaikinpuolin, ei ole tarvetta kuntouttaa, mutta työpaikka olisi toivottavaa.


    • 1355

      Sen jos/kun saat vapailta markkinoilta ihan itse hankittua, niin ei pä oo huolta mistään typistä tai tapista.
      Ja niitä töitähän ei tod. saa muuten kuin itse hankkimalla. Unohda kaikki mollit sun muut .

      • Näin se menee

        Hyvin harvassa on työpaikat vapailla markkinoillakin.
        Jotain hitsin puhelinmyyntihommaa tai kaikenkarvaista myyntiä ja hömppä pömppää sukulaisille ja tuttaville pakkomyyntinä, josta ei jää itselle käteen mitään ja pahimmillaan velkaa.
        Kyllä jonkin sortin töitä on, ja niihin älyttömästi hakijiota, joihin otetaan tetenkin terveet ja hyväkuntoiset työnhakijat, ei töihin oteta mitään lönkyttävää kumaraa ukkoriesaa tai muijaparkaa.
        Kun Rauha on poissa on Toivo rauhaton ja kun Toivo on poissa on Rauha toivoton.


      • Uusi Elämä ; D
        Näin se menee kirjoitti:

        Hyvin harvassa on työpaikat vapailla markkinoillakin.
        Jotain hitsin puhelinmyyntihommaa tai kaikenkarvaista myyntiä ja hömppä pömppää sukulaisille ja tuttaville pakkomyyntinä, josta ei jää itselle käteen mitään ja pahimmillaan velkaa.
        Kyllä jonkin sortin töitä on, ja niihin älyttömästi hakijiota, joihin otetaan tetenkin terveet ja hyväkuntoiset työnhakijat, ei töihin oteta mitään lönkyttävää kumaraa ukkoriesaa tai muijaparkaa.
        Kun Rauha on poissa on Toivo rauhaton ja kun Toivo on poissa on Rauha toivoton.

        Rauha on Toivoton ja Toivo on Rauhaton : D
        Ehkä ne löytynee sieltä kuntouttavasta toiminnasta ; D


      • 1355
        Näin se menee kirjoitti:

        Hyvin harvassa on työpaikat vapailla markkinoillakin.
        Jotain hitsin puhelinmyyntihommaa tai kaikenkarvaista myyntiä ja hömppä pömppää sukulaisille ja tuttaville pakkomyyntinä, josta ei jää itselle käteen mitään ja pahimmillaan velkaa.
        Kyllä jonkin sortin töitä on, ja niihin älyttömästi hakijiota, joihin otetaan tetenkin terveet ja hyväkuntoiset työnhakijat, ei töihin oteta mitään lönkyttävää kumaraa ukkoriesaa tai muijaparkaa.
        Kun Rauha on poissa on Toivo rauhaton ja kun Toivo on poissa on Rauha toivoton.

        Tarkoitin työpaikkaa joka ei ole missään ilmoitettu, vaan on avoinna ja siihen pääsee kun joku siellä töissä oleva vinkkaa.Tuskin puhelin myynti on sellaista johon noin haetaan työväkeä.... eikös se ole pikimminkin niin jotta sinne 'pakotetaan' työkkärin kautta.


    • Ostovoiman vaikutus

      Kysyntä on alalla kuin alalla vähentynyt, joten luonnollisesti työvoiman tarve vähenee.
      Kaikki muu työmarkkinoilla on keinotekoista tai keinottelua.
      Firmat käyttävät ulkomaista halpatyövoimaa, vuokratyövoimaa, tukipalkkalaisia, opiskelijoita jne... niin onko se ihme jos he eivät työllistä vapailta markkinoilta pysyvään työsuhteeseen Suomalaisia työntekijöitä.
      Maassamme on paljon turhaa niin sanottua koulutusta, jotka on huuhaata ja rahan ja ajan hukkaa.
      Ostovoiman kaikille ryhmille turvaava politiikka on paras työllistäjä, kun päinvastoin työttömyyttä lisäävää, on sellainen säästöpolitiikka, joka varsinkin lapsiperheiden ostovoimaa vähentää.
      Kuten joku aiemmin kirjoitti, ettei raha ole maailmasta mihinkään kadonnut, vaan se miten se raha jakaantuu, jos köyhät köyhtyy, niin rikkaat rikastuu, ja päin vastoin.
      Yhteiskuntien talouksien kannalta olisi tärkeää laittaa raha kiertämään, eikä kuten varakkaampi väki tekee tallettaen rahaa pankkiholveihin ja muihin talletuksiin.

    • Seikkailun haluinen

      Ikäni on 60vuotta, "nainen parhaassa iässä". Toivon todellakin pääseväni kivaan aktiiviseen toimintaan heti kun huhtikuussa tulee vuosi työttömänä täyteen.
      Kyllästyttää tämä lorviminen, yksinäinen kun olen.
      Olen sinkku ja avoin seikkailuille.

      • mummoille kysyntää

      • : O apuva!
        mummoille kysyntää kirjoitti:

        Haet ehkä toimintaa, jossa voisi törmätä vastakkaiseen sukupuoleen;). Mutta päiväkotilapsien katisijoita tarvittaisiin, eikä kaikilla lapsilla ole isovanhempia, joten tässä olisi hyvä homma työttömille.


        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014102218769074_uu.shtml

        Viitaten päiväkotilapsien kaitsemiseen, valitettavasti lapset pääsevät lujempaa kuin tämä "mummu" joten hommaan soveltuu nuoret ja ketterät.


    • tasaneimee

      Jos olet anssilla niin et tule pääsemään mihinkään kuntouttaviin työtoimintoihin vaan joudut lisäpäivien kautta eläkkeelle. Jollei sitten käy munkki ja se 500 pv loppuukin ennenkuin pääset niille lisäpäiville.

      • Elämän valtti

        En ole lepso vaan hetero, ja voisi mahdollisesti suhde saada aikaan parhaat kuntoutukset ja jalan nousemaan paremmin, tiedä vaikka tanssiksi asti.
        Ilolla ja onnella on kyky saada paljon hyvää aikaa, joten sitä odotellessa.


    • Mun mielest

      Kuntouttavaa on ollut aina. Ei se ole mikään uusi keksintö. Nimet vaihtuvat, kuntouttava pysyy.

    • thfj

      haittaakse...

      • Muutan maalle

        Työttömille 50 on enimmäkseen mahdottomuus löytää työtä, jotain muuta olisi keksittävä.
        Työttömien "aktivointi ja kuntoutus" on siinä mielessä turhaa hommaa ja tulee turhan kalliiksi.
        Venäjäpakotteet on taloudelle pitkässäjuoksussa katastrofi, jota ei saisi aliarvioida.
        Myös Venäjän talouden heikkaneminen näkyy pian koko euroopassa ja heikentää koko EU:n talousnäkymiä ja lisää kaikkialla työttömyyttä.


      • Onnia kaipaan
        Muutan maalle kirjoitti:

        Työttömille 50 on enimmäkseen mahdottomuus löytää työtä, jotain muuta olisi keksittävä.
        Työttömien "aktivointi ja kuntoutus" on siinä mielessä turhaa hommaa ja tulee turhan kalliiksi.
        Venäjäpakotteet on taloudelle pitkässäjuoksussa katastrofi, jota ei saisi aliarvioida.
        Myös Venäjän talouden heikkaneminen näkyy pian koko euroopassa ja heikentää koko EU:n talousnäkymiä ja lisää kaikkialla työttömyyttä.

        Missä Onni luuraa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe