Kipua, lihasnykinää, palan tunnetta kurkussa yms.

oireet huolestuttaa

Olen parikymppinen nainen ja vajaan kahden kuukauden ajan minua ovat vaivanneet mitä kummallisimmat oireet:

- voimakas hermo(?)kipu oikealla yläselässä, säteilee oikeaan käteen
- ajoittain painon tunnetta päässä oikealla puolella
- silmissä vilistää kirkkaita palloja ja "juovia"
- lihakset nykivät koko ajan kauttaaltaan, enimmäkseen jaloissa mutta myös käsissä, selässä, vatsassa, pakaroissa, kasvoissa ja viimeisimpänä kielen vasemmalle puolelle on ilmaantunut suonenvedon kaltainen kiristys, joka ei lähde pois
- palan tunne kurkussa oikealla puolella
- ajoittain oikean jalan notkahtelua

Neurologin tutkimuksessa lähestulkoon normaalit löydökset, ehkä aavistuksen vilkkautta oikeassa akillesheijasteessa, pään, kaularangan ja rintarangan magneettikuvat normaalit, labrakokeet (mm.TSH, pieni verenkuva, lihasentsyymi. tulehdusarvot, kalkki, ph...) normaalit, mitä nyt lievää anemiaa mutta sitä ollut ennenkin. Lähete enmg-tutkimukseen mennyt, joka on vajaan kahden viikon kuluttua. Ensi viikolla myös kaulan alueen ultra tuon palan tunteen vuoksi. Oireista tietoa etsiessä silmille hyppää lähestulkoon aina ALS, vaikka ikäni puolesta en mihinkään riskiryhmään kuulukaan.

Kenelläkään ollut vastaavanlaista oirekuvaa? Myönnän että taustalla on ollut paljon stressiä, joka varmasti monia oireita selittäisikin, mutta eipä valitettavasti ihan kaikkea kuitenkaan? :(

16

2425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkuperäinen

      Lisään vielä että nyt reilun kuukauden ajan olen käyttänyt magnesiumia, b-vitamiinia ja rautalisää, mutta näillä ei ole ollut vaikutusta oireistoon.

    • elorottia

      http://www.fysiatria.net/Niskastatakaraivokipu.html

      http://www.aksonry.fi/selkaeydinvamma/vamman-seuraamukset/23-vamman-seuraamukset-autonominen-dysrefleksia

      Tuossa muutama hyvä linkki.Neurologiset sairaudet laaja-alaisia,monenlaisia,voivat johtua lihasjännityksestäkin,välilevy prolapseista yms.Itselläni samanalaisia oireita kuin sinulla,uusiin pään ja kaularangan sekä ENMG-tutkimuksiin menossa.Aikaisemmissa selkäydinpunktio näytteissä,labroissa ollut selittävää,mutta neurologiseen viittavaa.

    • kiittimet ristissä

      ENMG-tutkimus on käytännössä kai ainut millä asian voi varmistaa. ALS-sairaudessa oirekuva vaihtelee yksilökohtaisesti täydellisesti. Näköjään ei löydy mistään listausta mahdollisen kehittyvän sairauden "oireista" - paitsi elohiiret (vaikka nekin voivat olla hyvätapaisia (BFS), eikä siis alsiin liittyviä). - Itselläni on ollut elämä jo pian vuoden yhtä piinaa.
      - Lääketiede on ihan ulalla hermostollisten sairauksien osalta. Lääkärit eivät osaa sanoa mitään (ainakaan ilman ENMG:tä). Moni ihminen on jäänyt suu levälleen tuijottamaan, kun olen heille tämän totuuden kertonut - niin suuri on usko nykyajan lääketieteen kaikkivoipaisuuteen.

    • alkuperäinen

      Kiitos vastauksistanne! Yhdyn tähän samaan että vielä tänäpäivänä hermostollisten sairauksien tuntemus vaikuttaa olevan kovin hataralla pohjalla täällä Suomen maassa. Ja monen lääkärin suusta olen kuullut vedottavan niiden harvinaisuuteen tyylillä "ei sinulla voi olla sitä eikä tätä koska ne ovat niin harvinaisia". Ja ikään on myös helppo vedota - nuorihan ei tunnetusti voi sairastua...

      Toivottavasti kohdallani, niinkuin myös teidänkin, olisi kyse jostain hermoston ohimenevästä häiriöstä tai muusta harmittomasta. Ei kai tässä muu auta kuin odottaa sitä enmg:tä ja toivoa että sieltä saisi jotain vapauttavia uutisia tämän piinan keskelle.

      Tsemppiä meille kaikille kummallisista oireista kärsiville!

    • MINÄPÄ

      Onko aloittajalla stressiä tai ahdistusta? Minulla kovin samanlaista... ENMG ja MRI päästäkin tehty, kaikki kunnossa. Oletan olevan psyykkistä. Googleta ahdistuneisuushäiriö. Onnko jotain tuttua?

      • sinäkin

        Kyllä tuolaiset oireet aohdistaisivat itseäsikin.Ei kaiken tarvitse aina olla psyykkistä,neurologiset oireet ovat monimuotoisia,niin kuin hermosto.Perhdey anatomiaan ja fysiologiaan,ja tarkemmin neurologianna ja neurokirurgian kirjallisuuteen Duedecim,niin ymmärrät.Ihminen on kokonaisuus,tottakai fyysisesti sairas ihminen kärsii myös henkisestikin.


    • nurkassa?

      Alussa minulla oli kahden viikon ajan kuin herne kurkussa, ei haitannut syömistä, mutta tuntui kiusalliselta jo pelkästään muistuttaessaan olemassaolostaan. - "Voimakas hermokipu oikealla yläselässä, säteilee oikeaan käteen." Onko tuo kipu jatkuvaa? Minulla on vain ajoittaista, parhaillaan taisi olla kadoksissa parikin viikkoa, useita päiviä kuitenkin. Se ilmaantuu yllättäen, ilman mitään rasitusta ja katoaa yhtä yllättäen. Kestää yleensä muutamasta minuutista muutamaan kymmeneen minuuttiin. Enimmillään on kai kestänyt pari tuntia (mikä harvinaista). Kipua voisi luonnehtia polttavaksi. Se säteilee toisinaan olkavarteen. - Onko punoitusta kasvoilla; nenän päällä ja poskissa sekä rintakehän yläosassa kaarena?
      - Aamulla (tai yöllä) pimeässä herätessä kirkkaita renkaita näössä, päivänvalossa ei.
      - Lihakset nykivät/elohiiriä vaihtelevasti päivittäin, mutta pääasiallisesti levossa. Selässä voi lepattaa seistessäkin.
      - Toisinaan, joskin harvoin jopa puolipäivää kestänyt paikkaansa vaihtava päänsärky vai pitäiskö sanoa jomotus. Voi olla takaraivossa ja seuraavaksi silmien takana. Tämän tyyppistä on ollut jo parikymmentä vuotta, mutta pelkästään aamusta alkaen. Nyt vaiva voi alkaa kesken päivänkin.

    • Minäpä

      Jännitysniska?

    • ennen luulin...

      Itseni on jo vuoden päivät leimattu ahdistuneeksi, masentuneeksi ja ties miten sielullisesti epätasapainoiseksi yksilöksi niin läheisten kuin ennen muuta lääkäreiden taholta. Näköjään ihan turha kertoa mitä omassa kehossa tapahtuu, ne paskat veisaa siitä, että missä olosuhteissa kaiken perkeleelliset nykimiset, punotukset, elohiiret ja korvan paukkumiset ovat alkaneet. Helppo vedota ahdistukseen, kun asiat tuntuvat olevan faktaa heille aikaisintaan silloin kun joku paikka alkaa pettää.
      - Niin että turha kuvitella hermostollisten sairauksien tutkimuksen kehittyvän mihinkään seuraavan 50 vuoden kuluessa, jos se tuota linjaa on. Laboratorioissa nyhrätään jotain outoja kokeita minkäänvertaa potilaita kuulematta.

    • aloittaja vastaa

      No nyt on enmg tutkimus tehty oikean puoleisista raajoista eikä mitään poikkeavaa onneksi löytynyt! Oireet ovat yhä entisellään ja nyt odotan neurologin soittoaikaa noista enmg vastauksista vaikka kuulinkin ne jo paikan päällä sairaalassa. Oireisto on todella, todella kurja enkä tiedä mitä teen jos selvittelyt jäävät tähän. Voi kun tässä joskus saisi itsensä kuntoon, pääsisi palaamaan normaaliin arkeen eikä tarvitsisi jatkuvasti juosta lääkäristä toiseen...

    • hoitovirhe

      Minulla clivus cordooma kasvain löytyi pään MRI tutkimuksissa.Oli jo puolitoista vuotta sitten,mutta neurologit eivät kertoneet mitään eikä röntgenlääkäri ollut kirjannut löydöksestä:Vertailukuvissa puolentoista vuoden takaisiin kuviin,ei muutoksia.Kontrolli magneetti taas kahden vuoden päästä:Hoitovirhe,mikseivät lääkärit kertoneet eiväkä kirjanneet löydöstä,eivätkä jatkotutkimuksia kontrolliaikoja?Nyt kuitenkin taas neurologille aika ja neurokirurgille aikaa odottelen.Ja oireet nuo nykinät,kasvojen tuntohäiriöt,hermosäryt,kävely huonoa,pulputuksia ymhiiriä koko kropassa.

    • cfs/me

      Googlettakaa kaikki cfs.. Kyse ei oöe mistään harmittomasta pikkuasiasta vaan elämän pilaavasta vakavasta sairaudesta.

    • ei mielisairautta

      paljon oireita tulee myös joidenkin lääkkeiden tai kemikaalien haittavaikutuksista. Tai liian suurista vitamiini ja hivenainekäytöstä.

      Kannattaa miettiä läpi kaikki lääkkeet mitä on käyttänyt tai kemikaalit, joiden kanssa on joutunut tekemisiin viimeisen vuoden aikana. Joillekin magneettikuvaus ym röntgen tutkimuksissa käytetyt aineet aiheuttavat myös jälkikäteen kummallisia oireita.... Toisille haittavaikutukset tulevat heti, joillekin päivien, viikkojen jopa kuukausien viiveellä. Lisätietoa fimea.fi tai kaypahoito.fi sivuilta.

      Itse sain parista napista epäsopivaa lääkettä kuukausien lihaskrampit ja kivut... No, opetellaanpa tässä uudelleen kävelemään oikein, lenkkeilemään ja lihasvoimaa hakemaan...

    • hometta

      Onkohan mahdollista, että kotonasi tai työpaikallasi on hometta? Oireilin samalla tavalla joskus, kun opiskelupaikassani oli hometta. Sain Diapameja kouraan oireideni vuoksi, mutta oireita aiheuttanut rakennus meni pian käyttökieltoon ja oireet poistuivat.

    • borreoloosiko

      Eräs tuttavan ystävä kärsi yli 6 vuotta ihmeellisistä oireista,nykinöistä ym.Tutkimuksissa ei löytynyt mitään.Borreoloosinäytteet lähetettiin Saksaan,koska täällä Suomessa ei pystytä kuuleman mukaan niin hyvin sitä tutkia,ja borreoloosi löytyi.

    • Asperger_

      Minulla oli n. 20 vuotta sitten samankaltaisia oireita, jokaisessa lihaksessa nyki elohiirijmäisesti päiviä, viikkoja kuukausia, johtui vakavasta masennuksesta ja meni kokonaan ohitse ajan kanssa. Kärsin kroonisesta masennuksesta. Muutamia vuosia sitten menetin kävelykykyni ja epäiltiin vakavaa neurologista sairautta, kävin pään MRI-kuvauksessa, jossa ei havaittu mitään poikkeavanlaatuista sekä neurologisissa tutkimuksissa sekä ENMGssä, joka oli normaali. Loppupäätelmäksi tuli aivoverenkiertohäiriö. Toipuminen kävelykyvyn osittaisesta menettämisesti kesti kuukausia, valtava lähes kokoaikainen väsymys on kuitenkin yhä jatkuvaa ja energiataso tosi matala, voimat menee hetkessä mitä tahansa tekeekin. Olen aikoinaan ollut hyvin liikunnallinen ihminen ja peruskunnon yhä pitäisi olla kohtuu hyvä, vaikken aktiivisesti liikuntaa kävelyä lukuunottamatta harrastakaan enää.
      Kannattaa hakeutua ulkomaille hoitoon, Suomessa ei tiedetä neurologiasta juuri mitään vielä tänäkään päivänä, niin surulliselta kuin kuulostaakin. Voimia ja jaksamista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      585
      1023
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      940
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      806
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      721
    Aihe