Kissa mietinnässä

Kissakuume

Meillä on kovast harkittu kissan hankintaa, sisäkissaksi. Asumme omakotitalossa ja lapset ovat jo sen verran isoja, että osaisivat kissaa kohdella hyvin. Mietinnässä vain kissojen luonne.. Rotukissaa olemme miettineet siksi, että sen luonteen voisi etukäteen paremmin tietää, ymmärrän tietysti, että yksilöitähän nekin, kuten mekin :)
Ragdollia olemme kovasti harkinneet ja olen lukenut rodusta paljon. Mutta haluaisin kuulla kokemuksia kyseisestä rodusta tai miksei muistakin. Onko ongelmia huonekalujen raapimisen kanssa, onko turkki niin helppohoitoinen kuin olen lukenut, pärjääkö yksin, kun olemme töissä ja koulussa jne? Kiitos kovasti jos joku viitsii vastata :)

10

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lutuja muttei liikaa

      Aika samanlainen kai kuin Birma.
      Birmalta lähtee vähän vain karvaa ja on helppohoitoinen siis turkki, vaikka onkin puolipitkäkarvainen. Ei takkuunnu.

      Ragdolleista voi tulla tosi isoja vissiin. Varsinkin uroksista.

      Molemmat taitaa olla hiukan koiramaisia rotuja

    • 2kissaa

      Raapimapuu on tärkeä ja hyvä olla. Vähentää mahdollista huonekalujen raapimista. Itsellä ei ole ollut ragdollia, mutta olen paljon hoitanut sellaisia. Turkki vaatii harjausta toki, mielellään viikottain. Saattaa takkuuntua, ainakin itsellä on sellainen kokemus et karva on aika pehmoista. Tosin tämäkin on vain oma kokemus? Luonteeltaan ovat aika leppoisia ja rauhallisia, toki kaikki kissat ovat yksilöitä. Ja pärjää yksin jos on aktiviteettia/kissakaveri. Lelut ja raapimapuu ovat tärkeitä, ettei kissa tylsisty, koska silloin kissa tekee ns. pahojaan eli esimerkiksi raapii huonekaluja tms. Tässä on omia ajatuksia, mutta jos pitäisi valita lasten kanssa viihtyvä rotu, olisi varmaan just ragdoll yks todennäköisimpiä vaihtoehtoja :)

    • Onhan niitä helppoturkkisia maatiaisia välillä etsimässä uutta kotia, yksityisiltä ihmisiltäkin, ja ovat mitä parhaita lemmikeitä lapsiperheeseen. Eläinsuojeluissa on paljon vähän villiintyneitä, käsittelyyn totumattomia tai kissoja jotka stressaantuvat ahtaista olosuhteista, mutta välillä noista paikoista löytyy todellisia kultakimpaleita, aikuisia, täydellisiä kotikissoja.

      Tutulla oli vähän aikaa sitten kotia etsimässä aikuiset, lapsiin tottuneet sisäsiistit kissat, ihan esimerkkinä vaan, ja vain uuden perheenjäsenen vaikean allergian takia.

    • Kissakuume

      Kiitos vastauksista :) Aikuinen maatiainen voisi tosiaan olla yksi vaihtoehto. Itsellä ei kissaa ole aiemmin ollut, mutta tuttujen pentukissat ja miksei vähän vanhemmatkin ovat olleet kyllä niin ADHD tapauksia, jotta siksi se maatiainen arveluttaa... Mutta varmasti kun ajan kanssa katselee, niin löytäisi niistäkin sen oikean :) Ja varmaan ne rotukissan pennut ovat samanlaisia aikansa.

    • 1316

      Oikeesti: älä ota kissaa

    • jussin mamma

      ennekuin otat kissan, siis kun olet päättänyt ottaa sen, järjestä kissalle tarha ulos, niin iso kuin mahdollista. Häkin teko-ohjeita läytyy useammasta keskustelusta. Kokemuksesta sanon, että tarha säästää seiniä, huonekaluja ja omistajien hermoja sekä teitenkin tarjoaa kissalle kokonaan toisenlaisen virikeympäristön varsikin jos laittaa lintulautoja ja rasvatankoja tarhan läheisyyteen.
      Tietenkin kissan pitää päästä tarhasta tupaan halutessaan, joten joko ovikello oven viereen tai sitten muuten vain tarkkaa kuuntelua, milloin pyydetään sisälle tai ulos.

    • Älä hanki yksinäistä

      yhtä kissaa ei kannata ottaa, koska kissa saalistavana ja sosiaalisena eläimenä kaipaa paljon seuraa ja virikkeitä. Parhaiten kissaa ymmärtää toinen kissa, paras leikkikaveri kissalle on toinen kissa . Kakkos kisu voi olla vaikka maatiainen , jos raha on esteenä, tai minkä muun rotuinen tahansa.

      • Näin meillä

        On ihan tuurin kauppaa ystävystyykö kissat voi myös olla ei hyvät kaverit kuten meillä oli. Nyt on kiusaajakissa kuollu saa toinen kissa olla rauhassa.


    • massi

      Aivan. Aikuiset kissat ei välttämättä koskaan tule kavereiksi, jos haluaa parin, kannattaa ottaa pentue-sisarukset tai kaks aika samanikäistä pentua. On rääkäystä pakottaa toisileen vihamieliset kissat asumaan yhdessä, sisätiloissa ei hiekompi kissa pääse edes karkuun.

    • Sannnnnnni

      Ragdoll on hyvä rotu perheeseen, mutta kaikki kissanpennut täysin rodusta riippumatta ovat niin ADHD että oksat pois. Kissan ensimmäisen vuoden modus operandi on "tuhotaan kaikki hypernopeudella", ja oman teoriani mukaan kissanpennut ovat niin poskettoman söpöjä koska niiden on pakko olla, muuten tyyninkin omistaja tekisi niistä kintaat =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe