Eläkeköyhyys uhkaa yrittäjiä

kököölkö

24

181

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fnmnmdasm,fnd.as

      Hyvä artikkeli! Kannattaa ottaa huomioon omissa laskelmissaan miten maksaa oman eläkkeensä joko YEL- tai vapaaehtoisella tai näiden yhdistelmänä. Joka tapauksessa se on huomattava kustannus.

    • oma eläke paras

      Eläkeyhtiön asiamies näköjään päivystää palstalla ja linkittelee omia juttujaan.

      Kannattaa tosiaan huomioida eläkepäivät, säästää yel-maksut itselle, silloin ne on käytettävissä, kun tarve tulee, eläkeyhtiöltä varsinkaan nuoremmat eivät tule omiaan saamaan koskaan takaisin.

    • Eläkkeistä

      ”Yrittäjistä uhkaa muodostua tulevaisuuden eläkeköyhälistö.
      Liian moni yrittäjä alivakuuttaa itsensä siten, että eläke
      uhkaa jäädä hyvin alhaiseksi”,

      Mitenkä niin uhkaa muodostua tulevaisuudessa? Tuo ilmiö on jo täällä, on ollut jo vuosikymmeniä.

      Tiedän yrittäjiä jotka ovat toimineet yrittäjinä 20..30 vuotta, maksaneet kuitenkin vain aika pieniä eläkemaksuja. Nyt tulee eläkettä käteen bruttona 800...900 €/kk.


      >> varsinkaan nuoremmat eivät tule omiaan saamaan koskaan takaisin. >>

      Tuota neuvoa en oikein ymmärrä. Missä ikävuodessa sinun mielestäsi menee raja että YEL-eläkemaksuja ei kannata enää maksaa, tai maksaa vain ehdottoman minimin? Olisiko se raja jossain 25...40 viutiaiden välillä kenties. vai mitä ikää itse ehdotat rajaksi

      Oma ikämittari näyttää 50 vuotiaiden sarjaa. Tästä kun jaksan puksuttaa eläkkeelle saakka, niin saan bruttona noin 1600..1700 €/kk eläkkeen. Ei sillä tietenkään juhlita, mutta uskoisin tulevani toimeen.

      • yel on petos

        Mitä nuorempana alkaa säästämään itselle ja välttää isoja Yel-maksuja, sen parempi, raha alkaa tulemaan rahan luokse.

        Olen sinua paremmassa asemassa, kun olen noudattanut esittämääni oppia, ei tarvitse kiroilla sitä, kun päättäjät nostavat koko ajan eläkeikää ja leikkaavat jo kertyneestä potista elinikäindeksin verukkeella. Sinua on kusetettu ja maksamasi rahat jaettu muille, ei ole mitään takeita, että saat maksamasi rahat takaisin.
        Nautin itse tavallaan omaa eläkettä jo alle 50 vuotiaana vuokratuloina, hankkimistani sijoitusasunnoista, laskennallisesti talouteni on turvattu, voisin halutessani jäänä kokonaan työelämästä pois 52 vuotiaana.

        Kun yrittäjäksi lähtee, on parempi yrittää omilla eväillä hoitaa asiansa kuntoon, ei luottaa mihinkään sosialismin luomuksiin.


    • Kerro plänistäsi

      >> Nautin itse tavallaan omaa eläkettä jo alle 50 vuotiaana vuokratuloina,
      hankkimistani sijoitusasunnoista, laskennallisesti talouteni on turvattu, voisin
      halutessani jäänä kokonaan työelämästä pois 52 vuotiaana.>>

      Kerros nyt meille muille tahvoille, edes summittaisilla lukemilla, tuota oman ratkaisusi etenemistä.

      -Minkä ikäisenä aloitit tuon säästämisesi ?
      -Ja laitoit siis säästöön vuosittaisia YEL-eläkemaksuja vastaavia rahasummia. Millaisia vuosittaisia summia nämä silloin olivat?
      -Minkä hintaisia ja miten monta sijoitusasuntoa noilla säästöilläsi vuosien varrella olet ostanut?
      -Paljonko (suunnilleen) saat nyt vuokratuottoja noista asunnoista vuodessa?

      Olen oikeasti erittäin kiinnostunut että kuinka noilla YEL-maksuilla hankitaan sellainen vuokra-asuntokanta itselle, että se elättää sinua jo 52-vuotiaana.

      Toisaalta olen noin 99% varma että et pysty esittämään yhtään minkäänlaisia laskelmia tuon juttusi tueksi tai todistamiseksi. Siksi koko stoorisi on silkkaa bulls hittiä.

      >>Kun yrittäjäksi lähtee, on parempi yrittää omilla eväillä hoitaa asiansa
      kuntoon, ei luottaa mihinkään sosialismin luomuksiin.>>

      Tuo saattaa päteä ehkä 15% osaan yrittäjistä, ollaan sitten Suomessa tai Amerikassa. Se loppu 85% joutuu kamppailemaan ihan saman tyyppisten raja-asioiden ja eläkeläisjuttujen kanssa kuin normaalit palkansaajatkin.
      Tässä perinteinen TYEL ja YEL eläkejärjestelmä ajaa kohtalaisen hyvin asiaansa edelleenkin. Samalla lailla kuin kotivakuutus, vanha keksintö mutta toimii kohtalaisesti.

      • yel on petos

        Vai sinulle pitäisi kertoa ja antaa neuvoja, kuitenkin heti kysymysten perään kerrot, miten kaikki on mahdotonta ja bullsittiä. Lisäksi olet jo etukäteen päättänyt, että on parempi antaa rahasi muiden käsiin ja päätösvalta niiden käytöstä poliitikoille. Huh huh!
        Tajuatko itsekään logiikkasi typeryyttä? Et vaikuta yhtään yrittäjältä, paremminkin kommunistilta, jonka lähtökohta on etsiä syitä, että mitään ei kannata itse tehdä ja ottaa asioita omiin käsiin. Sitten päälle niiden kadehtiminen, jotka ahkeruudellaan ja omilla kyvyillään saa enemmän aikaan.

        Muille fiksummille ja nuoremmille vinkiksi. Aloitin johdonmukaisen varallisuuden kartuttamisen parikymppisenä. Ensimmäinen sijoitusasunto n. 10 000€ omalla pääomalla, loput lainalla vivuttaen. Esim. v 2000 ostetun yksiön hinta on lähes kolminkertaistunut ja vuokratuloja nettona reilusti yli silloin maksetun asunnon hinta. Sijainti, sijainti, sijainti ja hinnat nousee jatkossakin!
        Rahaa joutuu laittamaan omista alkuvaiheessa, se kannattaa, rahalle saa siten tuottoa mahdollisimman aikaisin ja voitot kertaantuu, vuokratulot auttaa ja tuota omaa osuutta helpottaa YEL-maksujen minimoiminen.
        Vuokratulot noin 2100€ mikä ei ole paljon, mutta asuntojen myynnistä tulee huomattava summa lisää eläkepottiin.

        Jos uskot poliitikkoihin ja rötösherroihin, yrität kerätä eläkkeesi maksamalla korkeita YEL-maksuja, saat korkeintaan jonkun säälittävän 1600€/kk - verot, sillä ei juuri asuntoautoja ostella eläkepäivien ratoksi. Monilta loppuu elonpäivät, ennen kuin eläkettään ehtii saamaan, vaivalla maksettuja rahoja ei saa silloin edes perilliset.


    • YEL ja sijoitukset

      >> Olen oikeasti erittäin kiinnostunut että kuinka noilla YEL-maksuilla hankitaan sellainen vuokra-asuntokanta itselle, että se elättää sinua jo 52-vuotiaana. >>

      Ei tietenkään minkään laista, siinä mielessä bullshittiä.

      Mutta muutoin mies puhuu asiaa. Jos aloittaa systemaattisen itsensä vaurastuttamisen jo nuorena, niin voi jäädä "omalle eläkkeelle" hyvinkin varhain. "Vanhaan hyvään aikaan" sai sijoitusasuntoon 100% luototuksen, vuokralainen maksoi vuokrallaan lyhennykset - ja hoplaa, jonkin ajan kuluttua olit saanut "ilmaiseksi" asunnon. Sittenhän pankit vaativat 10% omarahoitusosuutta (sen pystyi varmastikin pihistämään YEL-maksuistaan). Tätä nykyä vaaditaan jo 30% omarahoitusosuutta, mutta muutoin logiikka on sama: ostat velaksi ja vuokralainen maksaa velan puolestasi.

      Miten tämä liittyy YEL-maksuihin perustuvaan sosiaaliturvaan, perheen (lasten) toimeentuloon yrittäjän sairastumisen tai kuoleman varalta, tms? Ei mitenkään. Mutta ihan fiksu ohje sinällään.

      • 1+8

        Olenkin usein ihmetellyt mikä pakollisessa Yel-vakuutuksessa joitain niin kovasti ärsyttää.
        Onhan niitä muitakin pakollisia vakuutuksia. Yel on turvaa yrittäjälle ja hänen perheelleen yrittäjäuran aikana, jos sairastuu tai käy huonosti. Ihmetellä täytyy jos nuo jonkun on mielestä vähempiarvoisia kuin autot, rakennukset jne.
        Lisäksi yrittäjäuran jälkeen Yellistä saa eläkettä niin kauan kuin elonpäiviä riittää. Huom: niin kauan kun elonpäiviä riittää. Tähän eivät vapaaehtoiset eläkevakuutukset pysty. En lisäksi ymmärrä noita jo 70-luvulla esitettyjä väitteitä, ettei eläkettä kuitenkaan koskaan saa. Kaikki ovat yel-eläkkernsä aina saaneet, jotka yel:n ovat ottaneet.

        Tavaroihin ja omaisuuteen kohdistuvista vakuutuksista harvemmin saa mitään, kun niistä luopuu.


    • kimppakämppä

      Jos yrittäjälle konkka koittaa, niin siinä lähtee niin sijoitusasunto kuin tulevat eläkkeetkin.Ei kumpikaan ole suojassa tässä yhteiskunnassa.

      Tietysti jos olet kaukaa viisas ja varaudut siihen pahimpaankin vaihtoehtoon, niin kyllä sijoitusasunnon voi hommata niin, ettei sitä vie kukaan.

      • Jotain sentään jää

        YEL-eläkkeet, siis ne jo ennen konkkaa maksetut, eivät 'lähde' mihinkään. Ne säilyvät odottamassa hetkeä, kun jäät eläkkeelle.


      • YEL on riskisijoitus

        Ei sijoitusasunnot mihinkään lähde, jos konkka tulee, kun asiansa osaa pelata oikein, mutta maksetut YEL-maksut menevät todellakin kaikki hukkaan, kertymä jää alle kaikille taatun takuueläkkeen eläkeläisen asumistuen määrän, joten hyöty maksetuista eläkemaksuista on 0.


      • Höpö höpö...
        YEL on riskisijoitus kirjoitti:

        Ei sijoitusasunnot mihinkään lähde, jos konkka tulee, kun asiansa osaa pelata oikein, mutta maksetut YEL-maksut menevät todellakin kaikki hukkaan, kertymä jää alle kaikille taatun takuueläkkeen eläkeläisen asumistuen määrän, joten hyöty maksetuista eläkemaksuista on 0.

        Jos älyää suunnitella ja varautua niin konkurssissa menee ainoastaan yritykseen sijoitettu omaisuus ja mahdolliset takaukset lankeavat.

        Aikoinaan entinen työnantajani sanoi että tekisi konkurssin jos olisi rahaa, meni muutama kuukausi ja ilmeisesti takaukset yms. sidokset oli saatu irti ja konkurssi tuli.
        Homma jatkui heti uudelleen jopa samoilla työkaluilla.

        Oy on siinä mielessä kiva.


      • Jotain sentään jää
        YEL on riskisijoitus kirjoitti:

        Ei sijoitusasunnot mihinkään lähde, jos konkka tulee, kun asiansa osaa pelata oikein, mutta maksetut YEL-maksut menevät todellakin kaikki hukkaan, kertymä jää alle kaikille taatun takuueläkkeen eläkeläisen asumistuen määrän, joten hyöty maksetuista eläkemaksuista on 0.

        Jos olet maksanut vain muutaman vuoden minimi-Yel-vakuutusmaksua ennen konkurssia etkä konkurssin jälkeen enää jatka työelämässä yrittäjänä etkä työntekijänä etkä ollut työeläkejärjestelmän piirissä enne yrittäjyyttäsi, niin noin tosiaan voi käydä. Eli vähäiset yel-maksusi eivät tuota eläkettä takuueläkettä (noin 700 euroa/kk) enempää.
        Muussa tapauksessa konkurssiin päätyneen yrittäjyytesi aikana ansaittu Yellisi lisätään muiden eläkekarttumiesi päälle ja ovat näin kokonaiseläkettäsi nostamassa.

        Kaikkihan tässä elämässä on 'riskisijoitusta' , mutta Yel on niistä varmaankin yksi vähäriskisimmistä. Ihan heti ei tule mieleen toista yhtä vähäriskistä.


      • ollaan rehellisiä
        Jotain sentään jää kirjoitti:

        Jos olet maksanut vain muutaman vuoden minimi-Yel-vakuutusmaksua ennen konkurssia etkä konkurssin jälkeen enää jatka työelämässä yrittäjänä etkä työntekijänä etkä ollut työeläkejärjestelmän piirissä enne yrittäjyyttäsi, niin noin tosiaan voi käydä. Eli vähäiset yel-maksusi eivät tuota eläkettä takuueläkettä (noin 700 euroa/kk) enempää.
        Muussa tapauksessa konkurssiin päätyneen yrittäjyytesi aikana ansaittu Yellisi lisätään muiden eläkekarttumiesi päälle ja ovat näin kokonaiseläkettäsi nostamassa.

        Kaikkihan tässä elämässä on 'riskisijoitusta' , mutta Yel on niistä varmaankin yksi vähäriskisimmistä. Ihan heti ei tule mieleen toista yhtä vähäriskistä.

        YEL on todellisuudessa eräs kaikkein riskipitoisimmista "sijoituksista", tuskin edes 1/3 osaa yrittäjistä saa koskaan kaikkia maksamiaan rahoja takaisin yrittäjän eläkkeenä.


      • Niinpä....
        ollaan rehellisiä kirjoitti:

        YEL on todellisuudessa eräs kaikkein riskipitoisimmista "sijoituksista", tuskin edes 1/3 osaa yrittäjistä saa koskaan kaikkia maksamiaan rahoja takaisin yrittäjän eläkkeenä.

        Tiedätkös paljonko työntekijän eläkemaksut ovat?
        Voin vinkata että ne ovat tasan yhtä suuret kuin yel.
        Saakos työntekijä kaikki eläkemaksut takaisin?
        Missään eläkejärjestelmässä ei sijoitettuja rahoja saa takaisin.

        Yöntekijän eläkemaksuista suurimman osan maksaa yritys ja työntekijä osan.
        Yellin maksaa kokonaan yritys.

        Mitenkää yel on paljon huonompi kuin työntekijän eläke?
        Olisiko se parempi että laitetaan kaikille pakolliseksi tuloihin perustuva yel?.
        Silloinhan tuotto olisi parempi kun jokainen maksaa oikean määrän eikä pummilla (takuueläkkeellä) kulkijoita olisi.

        Katsokaa asioita pikkuisen laajemmin, älkää aina tuijottako omaa napaa ja vielä realiajassa, katsokaa ympärille ja vähän ajassa eteenpäin.

        Ilman pakollista yelliä olisi todella paljon niitä jotka olisivat eläkkeellä pelkän yhteiskunnan elätettävänä, nämä pumit syövät suoraan muiden kuormasta.
        Tietenkin voitaisiin tehdä toisin, pistettäisiin valitsemaan yel tai sopimus että jättäytyy kaiken yhteiskunnan avun ulkopuolelle.
        Mikä valitsisitte?


      • rajoita valehteluasi
        Niinpä.... kirjoitti:

        Tiedätkös paljonko työntekijän eläkemaksut ovat?
        Voin vinkata että ne ovat tasan yhtä suuret kuin yel.
        Saakos työntekijä kaikki eläkemaksut takaisin?
        Missään eläkejärjestelmässä ei sijoitettuja rahoja saa takaisin.

        Yöntekijän eläkemaksuista suurimman osan maksaa yritys ja työntekijä osan.
        Yellin maksaa kokonaan yritys.

        Mitenkää yel on paljon huonompi kuin työntekijän eläke?
        Olisiko se parempi että laitetaan kaikille pakolliseksi tuloihin perustuva yel?.
        Silloinhan tuotto olisi parempi kun jokainen maksaa oikean määrän eikä pummilla (takuueläkkeellä) kulkijoita olisi.

        Katsokaa asioita pikkuisen laajemmin, älkää aina tuijottako omaa napaa ja vielä realiajassa, katsokaa ympärille ja vähän ajassa eteenpäin.

        Ilman pakollista yelliä olisi todella paljon niitä jotka olisivat eläkkeellä pelkän yhteiskunnan elätettävänä, nämä pumit syövät suoraan muiden kuormasta.
        Tietenkin voitaisiin tehdä toisin, pistettäisiin valitsemaan yel tai sopimus että jättäytyy kaiken yhteiskunnan avun ulkopuolelle.
        Mikä valitsisitte?

        Koita nyt kommunisti hillitä mielikuvitustasi, jäät kiinni valehtelusta ja vaihdat heti aihetta. Onko joku väittänyt, että työntekijän eläke on parempi, kuin YEL? Työntekijöiden eläke on huonompi, jopa rikollisen epäoikeudenmukainen, heillä ei ole sitäkään vähää valinnanvaraa, kuin yrittäjillä.

        Vakuutusyhtiöt varmasti tekevät taustalla voimakkaasti työtä, jotta yrittäjien eläkemaksut saataisiin suuremmiksi, kuin palkansaajien, sitä taas yhden askeleen lähemmäs onnistuivat ottamaan 1.1.2015 Tämä kaikki silläkin uhalla, että uusia yrittäjiä tulee viimeisten tietojen mukaan entistä vähemmän ja yhä useampi lopettaa, kuin aikaisemmin. Eläkeyhtiöt ahneuksissaan mielummin tappavat yrittäjät, kuin pienentävät omien johtajien järjettömiä palkkoja.

        Vaikka kuinka halveksut yrittäjiä, heitä ei kannata pummeiksi nimitellä, he keräävät verot valtiolle ja pienyrittäjät maksavat itsekin vähintään 50% veroa. Tuskin arvaus menee pieleen, jos väitän sinunkin loisivan heidän selkänahasta revityillä rahoilla, se myös motivoi sinua kirjoittelemaan sepustuksiasi ympäriinsä.

        Nämä kaikki ovat hyviä syitä, olla luottamatta pyramidihuijaukseen, nimeltä YEL.


      • Mitä nä vaahtoat???
        rajoita valehteluasi kirjoitti:

        Koita nyt kommunisti hillitä mielikuvitustasi, jäät kiinni valehtelusta ja vaihdat heti aihetta. Onko joku väittänyt, että työntekijän eläke on parempi, kuin YEL? Työntekijöiden eläke on huonompi, jopa rikollisen epäoikeudenmukainen, heillä ei ole sitäkään vähää valinnanvaraa, kuin yrittäjillä.

        Vakuutusyhtiöt varmasti tekevät taustalla voimakkaasti työtä, jotta yrittäjien eläkemaksut saataisiin suuremmiksi, kuin palkansaajien, sitä taas yhden askeleen lähemmäs onnistuivat ottamaan 1.1.2015 Tämä kaikki silläkin uhalla, että uusia yrittäjiä tulee viimeisten tietojen mukaan entistä vähemmän ja yhä useampi lopettaa, kuin aikaisemmin. Eläkeyhtiöt ahneuksissaan mielummin tappavat yrittäjät, kuin pienentävät omien johtajien järjettömiä palkkoja.

        Vaikka kuinka halveksut yrittäjiä, heitä ei kannata pummeiksi nimitellä, he keräävät verot valtiolle ja pienyrittäjät maksavat itsekin vähintään 50% veroa. Tuskin arvaus menee pieleen, jos väitän sinunkin loisivan heidän selkänahasta revityillä rahoilla, se myös motivoi sinua kirjoittelemaan sepustuksiasi ympäriinsä.

        Nämä kaikki ovat hyviä syitä, olla luottamatta pyramidihuijaukseen, nimeltä YEL.

        Kun kerroin että yellin maksuprosentti on sama kuin työntekijän eläkeprosentti.
        Missä kohtaa väitin että toinen on tosta parempi?

        Yrittäjille on annettu pikkuisen enemmän vaihtoehtoja.
        Joillakin vain on tapana ajatella vain sitä elettävää päivää eikä tulevaisuutta.


        Ps. Laitan taasen maanataina maksuun työntekijöiden eläkemaksut-


    • Miksi vielä mariset?

      >> Aloitin johdonmukaisen varallisuuden kartuttamisen parikymppisenä.

      Olet siis aloittanut suunnilleen 1983 paikkeilla. Tuohon aikaan YEL-maksua vastaava eläkemaksu on ollut minimirajallaan kenties 150 €/v suuruusluokkaa. Tämä on se rahasumma jonka vuositasolla olet säästänyt, kun et ollut YEL-eläkevakuutettu.

      >> Ensimmäinen sijoitusasunto n. 10 000€ omalla pääomalla, loput lainalla vivuttaen.

      Kyseisen 10.000€ rahasumman olet silloin saanut kasaan kun olit ollut 66 vuoden ajan maksamatta kyseistä 150 € YEL-eläkemaksua.

      >> Rahaa joutuu laittamaan omista alkuvaiheessa,

      No totta mikä vaan on mahdollista, jos alkajaisiksi on alkupääomia muualta. Mutta kun YEL-marinasi jälkeen koko kysymys lähti siitä että jos olisit sijoittanut ne YEL-maksuina maksamasi rahat sijoitusasuntoihin, niin millainen asuntovarallisuus sinulle olisi 30 v aikana kertynyt.
      Ensimmäisen sijoituksesi 10.000 euroa vastaavan rahasumman olisit saanut käteesi vasta 66 v jälkeen.

      > > se kannattaa, rahalle saa siten tuottoa mahdollisimman aikaisin ja voitot kertaantuu, vuokratulot auttaa ja tuota omaa osuutta helpottaa

      Tuo alkaa olla sitten ihan normaalia asuntosioittamisen loputonta juttua, se ei enää asiana eläkemaksuihin kovin paljoa liity.

      Sinulla on täysi oikeus ilmoittaa eläketuloso alakanttiin, vaikka sinne 7.430 € vuosituloon ja siitä maksamasi 1.731 €/v, tasolle saakka. Aika hölmö olet jos olet merkittävästi tuota isompia summia maksellut, menestyksekkään osakekeinottelusi ohella.

      Sitä vain ihmettelen että miksi silti, miljönäärimiehenä, jaksat marista tuon 1.731 euron takia niin suureen ääneen??

      • valehtelet taas

        Miksi sinä et itse ala yrittäjäksi, vaan hamuat muiden rahoja, etkä antaisi heidän itse päättää eläkevalinnoistaan?


      • Näytä kilpaileva laskelm
        valehtelet taas kirjoitti:

        Miksi sinä et itse ala yrittäjäksi, vaan hamuat muiden rahoja, etkä antaisi heidän itse päättää eläkevalinnoistaan?

        > Miksi sinä et itse ala yrittäjäksi, vaan hamuat muiden
        > rahoja, etkä antaisi heidän itse päättää eläkevalinnoistaan?

        Kyllä minä olen yrittäjänä ollut pidempään kuin sinä. Enkä minä sinun rahojasi ole vailla.

        Kyse on vain siitä että tivaamalla tivaan että millasella järjestelyllä eläkevvakuuttaminen ylipäätään olisi hoidettavissa kustannustehokkaammin kuin nykyinen YEL-systeemi.

        Sinultakin varta vasten pyysin laskelmaa ja mallia, että miten 30 vuodessa kykenet sijoittamaan ne YEL-rahat paremmin. ja sillä rakentamaan itsellesi hyvät eläkeoltavat.
        Et pystynyt malliasi selostamaan. Vaan lähtökohtasi lähti siitä että 1983 olisi pitänyt olla 10.000 € (=60.000 mk sen ajan rahaa), ja sitä sitten aletaan kasvattelemaan.
        Harvalla 80-luvulla tuollaista ylimääräistä, pienen yksiön kokoista löysää rahasummaa oli alkajaisiksi käytettävissään.

        Mikäli joku oikeasti pystyy osoittamaa netistä jostakin sellaisen laskelman joka näyttää miten yrittäjien eläkejärjestely, ja työaikaiset sairauskorvaukset ja työkyvyttömyyseläke hoidetaan nykyistä tehokkaammalla menetelmällä, niin olen kiinnostunut.

        Toistaiseksi tällaista kilpailevaa laskelmaa ei ole näkynyt.


      • Odotan myös vaihtoehtoa
        Näytä kilpaileva laskelm kirjoitti:

        > Miksi sinä et itse ala yrittäjäksi, vaan hamuat muiden
        > rahoja, etkä antaisi heidän itse päättää eläkevalinnoistaan?

        Kyllä minä olen yrittäjänä ollut pidempään kuin sinä. Enkä minä sinun rahojasi ole vailla.

        Kyse on vain siitä että tivaamalla tivaan että millasella järjestelyllä eläkevvakuuttaminen ylipäätään olisi hoidettavissa kustannustehokkaammin kuin nykyinen YEL-systeemi.

        Sinultakin varta vasten pyysin laskelmaa ja mallia, että miten 30 vuodessa kykenet sijoittamaan ne YEL-rahat paremmin. ja sillä rakentamaan itsellesi hyvät eläkeoltavat.
        Et pystynyt malliasi selostamaan. Vaan lähtökohtasi lähti siitä että 1983 olisi pitänyt olla 10.000 € (=60.000 mk sen ajan rahaa), ja sitä sitten aletaan kasvattelemaan.
        Harvalla 80-luvulla tuollaista ylimääräistä, pienen yksiön kokoista löysää rahasummaa oli alkajaisiksi käytettävissään.

        Mikäli joku oikeasti pystyy osoittamaa netistä jostakin sellaisen laskelman joka näyttää miten yrittäjien eläkejärjestely, ja työaikaiset sairauskorvaukset ja työkyvyttömyyseläke hoidetaan nykyistä tehokkaammalla menetelmällä, niin olen kiinnostunut.

        Toistaiseksi tällaista kilpailevaa laskelmaa ei ole näkynyt.

        Tuskin löytyy ihan helposti yleispätevää laskelmaa. Epäilen. Odotan minäkin kuitenkin mielenkiinnolla tältä niin varmalta kirjoittajalta.

        Lisäksi joku arvo pitää myös pistää sille, että YEL on vakuutus ei vain säästökeino vanhuuseläkettä varten. Ei se vakuutusominaisuuskaan nyt ihan mitätön ole, sehän perusteella korvataan sairauksien vuoksi tulonmenetystä, jopa yrittäjän kuoleman aiheuttamat tulonmenetystä vaimolle ja lapsille.
        Voihan olla, että bisnespohjaiset oma eläkesäästäminen on em ongelmien sattuessa vielä pahasti vaiheessa. Mikäs hinta näille riskeille lasketaan?


      • 30vuotta yrittäjänä
        Odotan myös vaihtoehtoa kirjoitti:

        Tuskin löytyy ihan helposti yleispätevää laskelmaa. Epäilen. Odotan minäkin kuitenkin mielenkiinnolla tältä niin varmalta kirjoittajalta.

        Lisäksi joku arvo pitää myös pistää sille, että YEL on vakuutus ei vain säästökeino vanhuuseläkettä varten. Ei se vakuutusominaisuuskaan nyt ihan mitätön ole, sehän perusteella korvataan sairauksien vuoksi tulonmenetystä, jopa yrittäjän kuoleman aiheuttamat tulonmenetystä vaimolle ja lapsille.
        Voihan olla, että bisnespohjaiset oma eläkesäästäminen on em ongelmien sattuessa vielä pahasti vaiheessa. Mikäs hinta näille riskeille lasketaan?

        Yrittäjä onkin Suomessa maksaja joka asiassa niin eläkkeet kuin terveyden hoito ym
        No kuinkas kohta käykään kun yritykset häipyy maasta tai menee konkkaan tai lopettaa toimintansa, mistäs maksajat?

        Työttömiä ressukoita koitetaan opastaa yrittäjiksi eli pois valtion niskoilta, tiedän näistä muutan surullisen tapauksen.

        No eiköhän ajat vielä muutu kun ensin valtio joutuu velkoineen kansainvälisten rahoittajien holhoukseen.


      • esitä laskelmat
        Näytä kilpaileva laskelm kirjoitti:

        > Miksi sinä et itse ala yrittäjäksi, vaan hamuat muiden
        > rahoja, etkä antaisi heidän itse päättää eläkevalinnoistaan?

        Kyllä minä olen yrittäjänä ollut pidempään kuin sinä. Enkä minä sinun rahojasi ole vailla.

        Kyse on vain siitä että tivaamalla tivaan että millasella järjestelyllä eläkevvakuuttaminen ylipäätään olisi hoidettavissa kustannustehokkaammin kuin nykyinen YEL-systeemi.

        Sinultakin varta vasten pyysin laskelmaa ja mallia, että miten 30 vuodessa kykenet sijoittamaan ne YEL-rahat paremmin. ja sillä rakentamaan itsellesi hyvät eläkeoltavat.
        Et pystynyt malliasi selostamaan. Vaan lähtökohtasi lähti siitä että 1983 olisi pitänyt olla 10.000 € (=60.000 mk sen ajan rahaa), ja sitä sitten aletaan kasvattelemaan.
        Harvalla 80-luvulla tuollaista ylimääräistä, pienen yksiön kokoista löysää rahasummaa oli alkajaisiksi käytettävissään.

        Mikäli joku oikeasti pystyy osoittamaa netistä jostakin sellaisen laskelman joka näyttää miten yrittäjien eläkejärjestely, ja työaikaiset sairauskorvaukset ja työkyvyttömyyseläke hoidetaan nykyistä tehokkaammalla menetelmällä, niin olen kiinnostunut.

        Toistaiseksi tällaista kilpailevaa laskelmaa ei ole näkynyt.

        Kännissäkö sinä postailet näitä sepustuksiasi tänne, vai oletko vain muuten vajakki?

        Miksi et esitä laskelmaa, miten YEL kaikkine johtajien palkkoineen ja muine kuluineen voi sinne sijoittavalle olla tuottoisampaa, kuin suora sijoittaminen ilman välikäsiä. Eläkeyhtiöt tekevät paljon huonoja sijoituksia, tappiot Talvivaarasta miljoonia, suuret sijoitukset kauppakeskusten kiinteistöihin voivat olla arvottomia nopeastikin jne.

        Et sinä laskelmilla enään mitään tee, olet liian vanha muuttamaan suuntaasi, pelisi on pelattu, olisi pitänyt valita nuorena oma tie, eikä uskoa sosialismiin, olet heittänyt rahasi eläkeyhtiöiden pohjattomaan kitaan. Sinun kohtalosi on poliittisten päättäjien ja virkamiesten käsissä. En voi auttaa, turha sinun on marista, jos muut ovat hoitaneet asiansa paremmin.

        Minulle riittää tieto, että käytettävissä oleva karttunut sijoitusvarallisuus ja säästöt riittävät oletettavissa olevan loppuelämän ajaksi, silloin kuin haluan lopettaa aktiivisen työnteon. Tämä on mahdollista 5-kymppisenä minulle, ei sinulle. On täysin yhdentekevää uskotko sinä johonkin, ei kiinnosta! Fakta on, että minulla on tuplaten eläkerahaa käytettävissä, kuin sinun hikinen 1600 euroa/kk.

        On toki paljon ihmisiä, kuten sinä, jotka eivät osaa järjestellä eläkeasioitaan itse, heille sopii yel, vaikka sieltä ei saisi kuin 30% sinne maksetuista rahoista takaisin, sekin on parempi kuin ei mitään.


      • 30vuotta yrittäjänä
        esitä laskelmat kirjoitti:

        Kännissäkö sinä postailet näitä sepustuksiasi tänne, vai oletko vain muuten vajakki?

        Miksi et esitä laskelmaa, miten YEL kaikkine johtajien palkkoineen ja muine kuluineen voi sinne sijoittavalle olla tuottoisampaa, kuin suora sijoittaminen ilman välikäsiä. Eläkeyhtiöt tekevät paljon huonoja sijoituksia, tappiot Talvivaarasta miljoonia, suuret sijoitukset kauppakeskusten kiinteistöihin voivat olla arvottomia nopeastikin jne.

        Et sinä laskelmilla enään mitään tee, olet liian vanha muuttamaan suuntaasi, pelisi on pelattu, olisi pitänyt valita nuorena oma tie, eikä uskoa sosialismiin, olet heittänyt rahasi eläkeyhtiöiden pohjattomaan kitaan. Sinun kohtalosi on poliittisten päättäjien ja virkamiesten käsissä. En voi auttaa, turha sinun on marista, jos muut ovat hoitaneet asiansa paremmin.

        Minulle riittää tieto, että käytettävissä oleva karttunut sijoitusvarallisuus ja säästöt riittävät oletettavissa olevan loppuelämän ajaksi, silloin kuin haluan lopettaa aktiivisen työnteon. Tämä on mahdollista 5-kymppisenä minulle, ei sinulle. On täysin yhdentekevää uskotko sinä johonkin, ei kiinnosta! Fakta on, että minulla on tuplaten eläkerahaa käytettävissä, kuin sinun hikinen 1600 euroa/kk.

        On toki paljon ihmisiä, kuten sinä, jotka eivät osaa järjestellä eläkeasioitaan itse, heille sopii yel, vaikka sieltä ei saisi kuin 30% sinne maksetuista rahoista takaisin, sekin on parempi kuin ei mitään.

        Jos minua tarkoitit "30vuotta yrittäjänä" olet väärässä eläkkeeni suhteen! tosin yel:liä
        ei ole ihmeemmin karttunut johtuen alkuvuosien kituuttamisesta ja investoinneista,
        mutta onhan muitakin kuin yel esim omaeläke joista ensimmäinen lankeaa 7vuoden kuluttua tosin vain kolmeksi vuodeksi, seuraava kuuskymppisenä viidelle vuodelle
        eiköhän niistäkin jotakin heru! Lisäks osakkeet (pörssi), rahastot, ok-talo, yrityksen koneet ja kiinteistöt.........
        Ja vielähän tässä on eläkeikään melkein 15vuotta ja työnäkymät hyvät firma velaton.
        Tosin Suomi ei silloin ole enää entisensä "sosiaalivaltio"


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe