Miten selittää yläluomileikkaus töissä?

selittelijä

Miten te olette selittänee viikon sairasloman työpaikallanne? Viikko ilmeisesti näiden keskustelujen perusteella riittää(?) Harkitsen vielä ajan varaamista, sillä minulla ei ole mahdollista käyttää varsinaisia lomia. Pitäisi siis jotenkin selittää sairasloma, enkä halua kertoa kyseessä olevan plastiikkakirurgia. Lukeeko sairaslomatodistuksessa mitä?

Kiitos vastauksistanne

12

408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ####€€€

      Kosmeettisiin leikkauksiin ei saa sairaslomaa. Ethän ole sairas, miksi siis pitäisikään? Otat palkatonta virka/työvapaata.

    • Ommoo lommoo

      Jos pyydät lääkärintodistuksen ilman selväkielistä diagnoosia, siihen laitetaan pelkästään toimenpidekoodit. Työnantaja kyllä googlaa mistä on kyse todellisuudessa, koska on selvitettävä oikeus sairauslomaan ja mahdollisesti sairausajan palkkaan. Mikäli yläluomileikkauksesi ei ole tehty julkisella puolella terveydellisistä syistä, se katsotaan kosmeettiseksi leikkaukseksi etkä ole oikeutettu sairauslomaan.

    • dfghj11

      Ei todellakaan viikko riitä. Itse otin 2 viikkoa palkatonta vapaata koska sairaslomaa ei saa. Meikillä saa leikkausarvet piiloon, ei ole kenellekkään tarvinnut alkaa kertomaan, mistä arvet ovat tulleet.

      • Miksi?

        Mitä hävettävää on yläluomileikkauksessa että sitä pitää salailla työtovereilta? Leikkauksiahan tehdään jopa terveydellisistä syistä julkisella puolella. Leikkaustuloskin on kaikkien nähtävissä joten salailu ei auta, asia selviää kaikille kun menee töihin lomalta.

        Asiakaspalvelutehtävissä voi olla tarvetta olla "näkymättömissä" kunnes silmät näyttävät taas normaalilta. Itselläni tuo oli suunnilleen runsaan viikon kuluttua kun ompeleet oli poistettu ja suurin turvotus hävinnyt. Koska käytän silmälaseja, pystyin kulkemaan muiden ihmisten joukossa jo aiemminkin vaikka leikkaushaavoissa oli vielä teipit. Nopeaan paranemiseen oli ilmeisesti syy radiotaajuusveitsellä tehdyllä leikkauksella koska mustelmia ei tullut lainkaan.


    • alkuper..

      Kiitos teille vastauksista. Pystyn hoitamaan työni onneksi etänä ainakin ensimmäiset 10 päivää. Toivotaan, että sen jälkeen näytän jotenkin lähestyttävältä. Pyysin etätyömahdollisuuden vedoten perhesyihin. En vain halua kertoa tästä työpaikalla. Minullakin tehdään radiotaajuusveitsellä, joten toivotaan että pääsen myös ulos mahdollisimman pian :) Pelottaa, mutta en halua liikaa miettiä ja stressata.

      Jos joku vielä näkee tämän kirjoituksen, kysyisin vielä leikatuilta: miltä se itse leikkaus tuntui? saako siellä jotain "rauhottavia" helpottamaan jännitystä? tietenkin puudutuksen lisäksi?

      • Radiotaaj. leikattu

        Ehkäpä voit pyytää jotain rauhoittavaa lääkettä tai pyytää lääkäiltä resepti jotta voisi ottaa ennen leikkaukseen tuloa. Itse en kaivannut mitään rauhoittavaa. Enemmänkin ongelmana oli etten alkanut nauramaan lääkärin ja avustavan hoitajan vitseille leikkauksen aikana. Puudutuspiikit tuntui vähän inhottavilta, mutta sen jälkeen ei tuntunut enää mitään. Vajaan tunnin makailun jälkeen menin julkisilla liikennevälineillä kotiin. Turvotukset tulivat vasta illan ja yön aikana, aamulla silmiä ei meinannut saada auki. Mutta ahkera kylmäsilmikon käyttö vähensi turvotusta vuorokauden aikana. Noita geelisilmikoita saa ainakin isompien tavaratalojen kosmetiikkaosastoilta (kannattaa hankkia kaksi joista toinen on aina jäähtymässä jääkaapissa). Ja muista ettei päätä sitten alaspäin!


    • Selittelijä täälkin

      Itse menin nenäleikkauksen jälkeen reippaasti töihin. Sanoin, että korjattiin onnettomuuden aiheuttamat vammat. Eihän mitään varsinaista onnettomuutta ikinä ollut, ellei synnynnäistä kyömynenää lasketa onnettomuudeksi.

    • alkuper...

      Vielä yksi kysymys. Jos jänistänkin, voinko perua ajan? Enhän ole kirjoittanut mitään allekirjoitusta vielä?

      • ....

        Yleensähän toimenpide maksetaan etukäteen. Tietty varausmaksu menee, vaikka peruisit.

        Oletko mies, jos aiot jänistää tai tarvitset rauhoittavia? Synnyttänyt et ainakaan ole...


      • minut leikattu jo
        .... kirjoitti:

        Yleensähän toimenpide maksetaan etukäteen. Tietty varausmaksu menee, vaikka peruisit.

        Oletko mies, jos aiot jänistää tai tarvitset rauhoittavia? Synnyttänyt et ainakaan ole...

        No kyllä se vaan on paljon miellyttävämpi mennä tälläiseen toimenpiteeseen, jos on saanut rauhoittavaa. Itsellä ainakin jo verenpaine nousee, jos en olisi saanut jotain. Sittenhän sitä varmasti tuleekin niitä mustelmia lisääntyneestä vuodosta johtuen.
        Eihän tuota nyt jatkuvasti leikkauksissa olla. Tsemppiä vaan !!

        terveisin NAINEN JA USEASTIKIN SYNNYTTÄNYT, ja ilman mitään spinaaleita tai epiduraaleja.


    • alkper...

      En ole maksanut vielä mitään, enkä allekirjoittanut mitään papereita. Soitan sairaalaan vielä ja juttelen peloistani. Jos he ovat ammattilaisia he pystyvät vakuuttamaan minut.

    • tyytyväinen

      Kyllä siitä saa ihan palkallista sairaslomaa jos leikkaus on tehty terveydellistä syistä.Lippaluomi on kaventanut näkökenttää.Itse sain kaksi viikkoa.Yksityisellä leikkaus tehtiin, julkiselle en pyrkinyt kun halusin valita ajankohdan,joka olisi sopiva myös töitten puolesta.24% alv ei tarvinnut maksaa kun kyseessä ei ollut kaunesleikkaus.Rauhoittavaa lääkettä sai etukäteen, leikkaus tehtiin paikallispuudutuksessa eikä kipua tuntunut leikkauksen aikana.Eka päivät kyllä meni kyllä ihan makoillessa pää kohotettuna leikkauksen jälkeen.Töitä en kyllä olisi kyennyt tekemään edes etänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe