Derbin viritysten poistaminen

ViriVeks

Silläkin uhalla, että täältä ei saa mitään asiallista vastausta... Ja tämä ei ole trolli tai provo.

Saatiin käsiin Derbi Senda R viime vuosikymmenen puolivälistä. Mopo toimii erittäin hyvin mutta haluamme poistaa sen viritykset. Älä kysy miksi, sillä jos kysyt, todennäköisesti et ymmärtäisi vastausta kuitenkaan. Voit siirtyä siinä tapauksessa muihin ketjuihin lisäämään mopoosi vauhtia, sillä emme aio reagoida "miksi" -kysymykseen millään tavoin.

Tiedämme ko. mopomallista erittäin vähän, uusi tuttavuus siis. Yksilöstä on lisäksi viritystietoa hyvin vähän. Kaikki perustuu omaan tutkiskeluun ja koeajoihin.

Pakoputki on selkeästi tyhjennetty ja hukkaputkea ei ole. Kone on lievästi sanottuna yläkiertoinen ilmeisesti tästä syystä.

Kaasutin on käsityksemme mukaan ylikokoinen. Mitään merkintöjä ei ole (viilattu ilmeisesti pois). Suutin on 97.

CDI-purkista emme tiedä, onko hommattu rajoittamaton rajoitteellisen tilalle. Jälleen, mitään merkintöjä ei ole näkyvissä. Emme tiedä, miten laitteen voisi tunnistaa ja päätellä, onko kyseessä viritysosa.

Tarkoitus on siis oikeasti poistaa virityksiä _hallitusti_ siten, että emme riko toimivaa peliä, esim. ajele liian laihalla tms. typerää. Lisäksi emme halua investoida liikaa. Peruskysymys on, mistä kannattaa lähteä liikkeelle?

Kiitokset etukäteen asiallisista vastauksista!

10

1419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asiallinen vastaus

      Ihan asiallisesti vastaten, unohda koko juttu ja jos olet jo ostanut ko. mopon, kuten tekstistäsi käy ilmi, niin ajele mopollasi jossain suljetulla alueella taikka myyt mopon edelleen jollekin toiselle ihmeteltäväksi.
      Nimittäin, uusilla osilla tehtynä remontti maksaa ihan maltaita, saat sillä rahalla kunnollisen mopon, jota ei ole viritetty. Lisäksi ei ole tarkkaa tietoa, että miten on viritetty, joudut ottamaan siitä selvää käytännössä purkamalla kaiken ja jos et itse hallistse hommaa, tulee sille hintaa jo senkin puoleen.
      Koska kyseessä on kuitenkin viritetty mopo ja ilmeisesti olet hyvin tietoinen seurauksista, ei sillä voi ajaa tieliikenteessä, lisäksi jo liikennevakuutuksen hakeminen on ongelmallinen.
      Jos kuitenkin päätät alkaa rakentamaan mopostasi laillista, ota yhteyttä maahantuojaan, että saat sieltä tarvittavia tietoja ja osien hintoja ym., että voit tehdä lopullisen päätöksen moposi kohtalosta.

    • ViriVeks

      Ok, kiitokset tästä asiallisesta vastauksesta. Mopo oli käytännössä ilmainen, siksi alkoi kiinnostamaan.... Pitää tutkia kustannuksia sekä käytetyillä osilla että uusilla.

    • Kokeile vaihtaa välejä

      Jos riittää vaan se, että kulkee vähemmän, niin vaihda vaikka pienempi etuhammasratas ja kokeile miten toimii ja paljonko kulkee. Sillä saa jo vähennettyä nopeutta aika paljon mutta se kyllä lisää kiihtyvyyttä. Mutta jos meinaat esim. pakoputkeen laittaa kuristukset takaisin ym. voi tulla aika paljon hommaa tai saatat ehkä joutua ostamaan kokonaan uuden putken.

    • viriderbi

      Hitsaat vaan pakoputken alkukäyrään prikan 10-15mm reikä ja vaihat n 75 suuttimen niin vastaa aikalailla vakiota. Eikä vanhemmissa derbeissä ole ollut ikinä rajoitettua cdiboxia eikä hukkista...

    • cdi vaihtoon

      Suosittelisin että ostatte derbiinne lyhyemmät välit eli eteen 12-13 ratas ja taakse 53  ratas.putkeen ei todellakaan kannata ruveta kureja tunkemaan koska saattaa lämpöleikata.ennemmin hommaatte vaikka rajoitetun cdi boksin.kaasariin ei myöskään kannata kajota koska derbeissä on vakiona liian pieni suutin jonka takia käy laihalla. jos haluatte pitää moponne täydellisesti toimivana ja tieliikenne laillisena hommaatte rajotetun cdi boksin ja lyhyemmät välit.tuskin yksikään poliisi rupeaa putken kureista tai kaasuttimen suutimista huolehtimaan jos mopossa toimii valot ja vilkut eikä pidä hirveää meteliäen näkisi aihetta huoleen.

      • Mopozx

        Toi CDI boxin/sytytyspuolan vaihto on kyllä helvetillinen homma. Kaikki ruuvit ihan hiton tiukassa ja vaikeessa paikassa.


    • viriviritööttööt

      Ostat vakioputken ja vakio cdi:n ehkä tarvitset myös uuden ratastuksen, koska kone ei jaksa enää vetää millään kierros alueella. Voit päästä noin 100€ paikkeilla jos ostat käytettyjä osia. Uusilla osilla pääset 300€ luokkaan. Voit myös myydä viriosat pois tai vaihtaa ne vakioihin.

    • äkänensuiza

      Älä vaan sano että siinä derbissä on kiinni 70 cc pytty ja semmonen musta turbokitin putki? Ja mopon väri pääasiassa liila?

      • ViriVeks

        Ei ole.


    • äkänesuiza

      Okei toi kuvaus muistutti melkeen täysin ex kameliderbiäni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe