24v ja pieni paniikki..

vanha jo

Pieni paniikki, että kohta pitäisi alkaa lisääntymään. Ikää on 24v ja joka paikassa kirjoitetaan, että "paras synnytysikä on 20-25v" sen jälkeen alkaa olemaan vaikeempaa. Miesystävän kanssa ollaan oltu yhdessä melkein koko aikuisiän, mutta lapsista ei juurikaan ole ollut mitään keskusteluja (mitä nyt joskus jotain pientä). Vähän epämääräiset fiilikset, että mitähän tässä nyt tekisi, kun toisaalta haluais jo, mutta toisaalta taas ei... Onko muita samoilla aatteilla?

12

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nainen222

      Tee lapsi sitten kun haluatte. :) älä kuuntele muiden neuvoja esim 12/32, ihan turhia!

      • Elämänkokemus puhuu

        Älä ap niteeraa näitä keskenkasvuisten ja mistään mitään tietämättömien horinoita.


    • Älä vielä kiirehdi

      Missä luotettavassa lähteestä lukee, että 25v jälkeen alkaa olla vaikeampaa? Minusta se on 35v, ja ei todellakaan koske kuin murto-osaa ihmisistä silloinkaan. Ihmusten elinikä jatkuu ja synnytykset pitää tehdä siihen suhteutettuna.


      Olkaa yhdessä yhteensä se 12 vuotta ja nauttikaa toisistanne. Jos et halua lapsia ikinä, niin älä hanki niitä vain rekvisiitaksi. Yleensäkin on heikon itseluottamuksen merkki kun hankkii lapset nuorena. Meitä suomalaisia on aina nujerrettu, koska olemme sotia kokenut kansa. Tuurilla sodasta selvittiin.

    • tee kun siltä tuntuu

      Tee lapsi kun siltä tuntuu. Ihmiset luulee voivansa täällä vaikuttaa jotenkin valintoihin sanomalla kaikenlaista moskaa.

      • Selvät sävelet

        Ei ne mitään luule, ne tietää et joojoo-meiningillä ei maailmaa paranneta. Onhan se salee, että tämän palstan realistin on vaikuttaneet ihmisten ajatteluun ja syntyvyyteen – parantaneet maailmaa.


      • sorry vaan
        Selvät sävelet kirjoitti:

        Ei ne mitään luule, ne tietää et joojoo-meiningillä ei maailmaa paranneta. Onhan se salee, että tämän palstan realistin on vaikuttaneet ihmisten ajatteluun ja syntyvyyteen – parantaneet maailmaa.

        Höpö höpö. Taidat luulla itsestäsi liikoja. Eihän kukaan välitä susta ollenkaan.


      • Älä vähättele totuut
        sorry vaan kirjoitti:

        Höpö höpö. Taidat luulla itsestäsi liikoja. Eihän kukaan välitä susta ollenkaan.

        Eihän ne hänestä välitäkkään, niin kuin ei teistäkään ja pennuistanne, mutta hänen mielipiteet on hyviä ja on vaikuttaneet syntyvyyttä alentavasti. Hänen kuuluisi saada palkinto luonnon suojelusta.


      • voi sua pikkumiestä
        Älä vähättele totuut kirjoitti:

        Eihän ne hänestä välitäkkään, niin kuin ei teistäkään ja pennuistanne, mutta hänen mielipiteet on hyviä ja on vaikuttaneet syntyvyyttä alentavasti. Hänen kuuluisi saada palkinto luonnon suojelusta.

        Kehut itseäsi :)
        Säälittävää.


    • rentq3

      No en nyt tarkoita, että teidän ei kannattaisi tehdä lasta nyt jo, mutta kaikkien tutkimusten ja virallisten lähteiden mukaan naisen hedelmällisyys alkaa laskea n.30-vuotiaasta lähtien, ja rajummin se laskee 35-vuotiaasta lähtien (eli tällöin todennäköisyydet alkavat jo nitistää mahdollisuuksia.

      24v ei ole todellakaan vielä vanha siis, ja teillä on vielä vuosia aikaa jos haluatte ensin rauhassa nauttia parisuhteesta ja aikuisuudesta kaksin. Minun mielestäni on jopa parempi odottaa, jos vielä mietityttää, sillä vasta lähempänä kolmeakymmentä pitää alkaa ottamaan huomioon ikäkin (jos siis mielii useamman lapsen tehdä). Olette nuoria vain nyt, ja nyt on juuri se aika kun saa rauhassa harrastaa, nähdä kavereita, tehdä uraa, matkustella, opiskella jne, minä ainakin nauttisin siitä rauhassa, enkä todellakaan pelkäisi että hedelmällisyys vielä vuosiin laskee. Käy vaikka gynekologilla juttelemassa asiasta, jos se kovin sinua mietityttää. Eri asia tietysti, jos sinulla on diagnosoitu esim pco tai endometrioosi, silloin voi jo miettiä että olisiko järkevää tehdä lapset mahdollisimman nopeaa. Mutta tähän gynekin kyllä antaa rehellisen ja asiantuntevan vastauksen. Missään nimessä lapsentekopäätöstä ei kannata tehdä mutuiluihin ja muiden tietämättöminen mielipiteisiin perustuen (olivat ne mielipiteet sitten näitä "yli 25-vuotiaana olet liian vanha" tai "sinun pitää olla vähintään 30v jotta voit olla hyvä äiti". Ota siis asioista oikeita kanavia pitkin selvää, äläkä tällaisilta palstoilta tai naapurin tätejä kuunnellen.

    • Just reality

      Lääketieteelliset ja muutkin seikat huomioiden lapset tulee hankkia 32 - 40v iässä, jos on pitkä yli 10v parisuhde takana ja hyvin menee. Mikään pco tai muukaan diagnoosi ei muuta tätä aikataulua, kosla elämä on muutakin kuin pakonomaista lisääntymistä varten. Lisääntyminen tuhoaa maapalloa, joten lisääntymätön yksilö tekee ilmastoteon. Tällaiset sakkiintunteet ihmiset hankkii lapsia, kun muutkin ja siitö tulee ongelmia yhteiskuntaan ja yksilöille. 80% synnytyksistä on vastuuttomia tekoja.

      • ei ihme, ettet saa

        Eli siis sinä tuhoat sitä maapalloa, kun lisäännyit?


      • reality tosiaan
        ei ihme, ettet saa kirjoitti:

        Eli siis sinä tuhoat sitä maapalloa, kun lisäännyit?

        "Just reality": Syytä äitiäs kun synnyit saastuttamaan maailmaa. Sinua ei tänne tarvita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe