Mistä sais apua?

Tilapäinen köyhä

Jäin elokuussa pois töistä opintovapaalle, mikä on palkatonta. Olen hakenut aikuiskoulutsrahaa mutta siellä on parin kuukauden jonot niin hakemus on vieläkin jonossa. Viimeinen palkka tuli elokuun puolivälissä eikä muutenkaan ole koskaan ollutkaan iso palkka niin säästössäkään ei enään ole mitään kunn olen nyt maksanut vastikkeet ja sähkölaskut ja vakuutukset ym. pakolliset laskut.

Lainaa en voi nyt ottaa kun en voi maksaa takaisin, enkä varmaan saisiskaan. Aikuiskoulutusraha tulee olemaan noin puolet palkasta eli alle tonnin kuussa ja siitä menee verot.

Mulle kelpais nyt vaikka ruokakassi. Rahat on loppu, kaapit tyhjät ja nälkä on. Voisko joku kertoa mistä voi käydä hakemassa ruokakassin? Asun länsipuolella kaupunkia, onko Ruskeasuolla, Pikku Huopalahdessa tai Pitäjänmäellä jotain jakelua? Voin kyllä lähteä esim. metrolla itään tai junalla Vantaalle.

15

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apua löytyy.

      Ainakin Myllypurossa on ruokajakelu ma-ke-pe alkaen klo 9.00. Tarkista netistä vielä tiedot. Myllypuroon pääsee metrolla. Hurstin ruokajakelu toimii kai Kalliossa? En oo ihan varma, kertokoon kuka tietää jakopäivät ja -ajat, ja netistä varmaaan löytyy tiedot. Ite oon joskus Myllypuron jakelussa käynytkin ja apua saanut tiukan paikan tullen. Hyvää syksyä sulle ja toivotaan et ne korvauksetkin tulee pian!

    • nyt sukella

      Jaa ja ihan paikallinen apu, paikkaan jonka jokainen tietäää, on tää niin Helsinki keskeistä että.

      • Mistä muualta sitten

        Sukella itse. Ei se välttämättä edes tarkoita että asuu Helsingissä jos sanoo että länsipuolella kaupunkia, ja etenkin jos asuu tyyliin Kirkkonummella tms skutsissa niin ei siellä mitään ruokaa jaeta, Helsinkiin pitää jaksaa vaivautua.

        Kyllähän fakta on, että yli 2/3 suomalaisista asuu Etelä-Suomessa. ja Helsingin seutualueellakin jo noin 1,5 miljoonaa. Sen takia varmaan ne jakelutkin on siellä kun siellä on enemmän ihmisiäkin.

        Tampereen jälkeen asutuskeskittymiä on vain muutama, Jyväskylä-Kuopio-Oulu. Pääkaupunkiseudun mittakaavassa nuo 100 000 asukkaan kaupungit on vähän isompien lähiöiden kokoisia. Loput pienet kaupungit on marginaalisen pieniä valtakunnan väkiluvun kannalta, vaikka siellä olevista voi tuntua oma pikkukaupunki ja naapurikylä maailman navoilta. Toivottavasti nyt kukaan ei ala itkee että "kyllä tuntuu pahalta kun sanotaan että me ei olle tärkeitä" niinku Jörn Donner eduskunnassa, kun joku totesi että englanti on viennin kannalta tärkeämpi kieli kuin ruotsi. Voi kun te ihmiset näkisitte vähän omaa napaanne pitemmälle!

        Sanon vaan, nälkä tekee kiukkuiseksi ... Ja ennen kuin arvostelet kun kysyy niin jos voisit kertoa paremman paikan sitten että mistä sitä ruokaa voi saada? Tai olla hiljaa. Mutta kiitos Myllypuron vinkistä. Menen huomenna sinne.


      • Mikä noin ärsyttää?

        Voit sä kertoa jonkun muunkin paikan, joka ei ole Helsingissä. vaikka tuskin kukaan rahat loppu -tilanteessa pystyy lähteen kovin kaukaa hakemaan apua .Kyllä sen pitäisi olla aika lähellä.

        Älä kuitenkaan hauku ahdingossa olevaa ihmistä, joka kysyy apua. Vertaispalstan tarkoitus on kannustaa ja antaa vinkkejä, ei lytätä toisten esittämiä kysymyksiä. Jos sua noin ärsyttää, että joku tarvitsee apua Helsingin seudulla, niin voisit varmaan miettiä ihan itseksesi että mikä siinä ärsyttää?


    • Kysy opintolainaa

      Kirjoitit että et voi ottaa lainaa nyt kun et voi maksaa takaisin. Jäin miettimään että onkohan noin. Melko valrmasti nimittäin voisit saada opintolainan valtiontakauksen, koska opiskelet ja olet saamassa myös aikuiskoulutusrahaa. Opintolainan valtiontakaus kulkee Kelan kautta. Opintolainaa maksetaan pois sitten kun ei enää opiskele ja saa taas palkkaa. Jos valmistuu normiajassa niin Kela maksaa korkoihinkin avustusta. http://www.kela.fi/opintotuki_opintolaina

      Ei opintolaina tietenkään nyt tähän just ehdi mutta kysy sitä Kelasta. Toivottavsti saat huomenna Myllypurosta ruokakassin.

    • hurrrr

      Löysitkö mitään ruokajakelua?

    • hurrr apua

      Taloudellinen avustus vain diakonien kautta . oli seurakuntien sivulla tieto, varmaan kannattaa kuulua kirkkoon. Hurstin sivut löytyy netissä. ruokajono keskiviikkoisin ja perjantaisin kellonaikaa en nyt muista.

      • purrrr

        Ei tarvitse kuulua kirkkoon.


    • selvitäpä tuo

      Saakohan opintovapaalla tehdä töitä? Jos saa, niin voisit tehdä lehden- tai mainostenjakoa. Vaikkei siitä saisi kuin 200 euroa/kk, niin kyllähän silläkin rahalla ruokaa ostaa.

    • Tilapäinen köyhä

      Kiitos kaikille ja erityisesti Apua löytyy -nimimerkille. Kävin Myllypurossa ja sain ruokaa. Ihan hyviä ruokia joita sai jopa valita. Näillä pärjään ainakin viikon, ehkä parikin jos käyn poimimassa sieniä metsästä ja teen sienipastaa.

      Katsoin myös nettipalvelusta missä vaiheessa hakemukseni käsittely on Aikuiskoulutusrahastossa ja rahaa on tulossa kuun lopulla. Pari viikkoa pitää vielä kärvistellä.

      Nimimerkillle selvitäpä tuo: Aikuiskoulutusrahaston puolesta työn tekeminen onnistuu ja alle 250 e/kk ansiot ei alenna tukea. Opintovapaalla työn tekeminen kuitenkin vaatii työnantajalta sivutoimiluvan. Olen kysynyt jo, enkä saa, koska työnantajani ei tykkää jos jään opintovapaalle ja sitten teen muualle töitä enkä opiskele tehokkaasti.

      • Apua löytyy

        Kiva että ruokaa löytyi :) Mä olin vajaa vuosi sitten joulukuussa tosi vähissä rahoissa, työt olivat loppuneet ja korvaukset viipyi. Kävin silloin juurikin tuolla Myllypuron ruokajakelussa, koska se lähellä (itsekin asun itä-Helsingissä) ja metrolla matka vain muutama pysäkinväli. Sen muistan, että keskiviikkoisin ruokajono oli pisin, maanantaisin porukkaa oli vähiten. Mutta tuo ruokajakelu auttoi paljon ja ennen joulua alkoikin sitten korvauksia tulla maksuun.


    • Katsopa tästä
      • Sukanvarsi tyhjänä

        Olipa hyvä aihe, osui ja upposi. Itselläni ihan sama tilanne, eli aikuiskoulutusrahaa odotellaan.

        Opintolainaa täällä ehdotellaan ja kai opintolainan valtiontakauksen voi hakea. Siinä nyt vaan on ongelma että sekin päätös kestää ja sitten kun se tulee niin ei sitä enää tarvitse. Aikuisopintorahalla pärjää hyvin ilman lainaakin. Ongelma vaan että päätös viipyy.

        Ei työntekokaan ole ratkaisu. Meillä ainakin on tenttejä joka viikko joihin pitää lukea, ja tyhmänä joudun vielä uusimaankin joitakin tenttejä. Ei tässä mitään töihin ehdi eikä ole tarkoitus. Pitää opiskella! Jos käyn töissä selittään pomolle, että pitäis saada lupa tehdä sivuduunia hanttihommissa niin se keskeyttää opintovapaan ja käskee takaisin töihin. Se siitä lakisääteisestä opintovapaasta sitten. Ja ansiosidonnaisesta aikuiskoulutusrahasta. Ehkä käyn perjantaina Myllypurossa hakeen ruokakassin jos kukaan ei vippaa rahaa. Tuet maksetaan kuun lopussa takautuvasti.


      • Ei saa mennä töihin

        Kelan opintoraha ei kuulu niille ketkä saa aikuisopintorahaa.

        Älkää neuvoko menemään töihin. Töihin ei saa eikä tarvitse mennä, jos on opintovapaalla!

        Opintovapaa on tarkoitettu opiskeluun. Jos menee omin päin töihin opintovapaan aikana, seurauksena voi olla potkut. Siitä seuraa, että ei ole enää työpaikkaa joka myöntäisi opintovapaan eikä ole enää oikeutettu aikuiskoulutustukeen. Ja koska irtisanominen tapahtuu henkilön omasta syystä, tulee pitkä karenssi ennen työttömyyskorvauksia. Aikuiskoulutusraha on ansiosidonnainen ja riittävän iso että ei tarvitse mennä töihin.


    • kohta entinen köyhä

      Aah, minun tilapäinen köyhyys onneksi loppuu huomenna. Aikuiskoulutusrahastosta tuli päätös että alkusyksyn tukien maksupäivä on huomenna. On odotettu myös elokuusta lähtien ja alkaa olla säästöt vähissä. Neuvottelin lykkäystä parin laskun maksamiseen niin on riittänyt ruokaan. Ei mullakaan työnantaja anna mennä töihin opintovapaalla vaikka rahaston puolesta saisi tienata 250 e kuussa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe