Homeasunto

Opiskelija123

Muutin 1.5.2014 vuokralle ja huomasin wc:n allaskaapin olevan homeessa, josta ilmoitin vuokranantajalle heti. Sai muutaman kerran laittaa s-postia vuokranantajalle ennen kuin asialle tuli jotakin tehtyä (n.5kk). Nyt tällä viikolla pitäisi tulla uusi allaskaappi.

Epäilen vahvasti että muualla asunnossa on hometta, koska elokuussa ikkunat vuoti ja seinän sisään tuli noin nyrkin kokoinen vesitasku. Tästä ilmoitin isännöitsijälle, ja ilmoitti tekevänsä seinään kosteusmittauksen (kuukausi on jo kulunut). Lisäksi isännöitsijä kertoi ettei homemittausta pysty tekemään kuin kovilla talvipakkasilla, koska ilmassa on homeitiöitä. Lisäksi ikkunoiden kohdalla katossa maali kupruilee/halkeilee (sama kylppärin edustalla).

Vieraat jotka ovat käyneet valittavat tunkkaista hajua ja WC:ssä olevan perunakellarin haju. Olen nyt kohta kaksi kuukautta kärsinyt poskiontelotulehduksesta (kolmas tulehdus 2kk aikana), silmien vetisyydestä, ihon kutiamisesta, nenän jatkuvasta vuotamisesta sekä kurkun karheudesta.

En tahtoisi menettää takuuvuokra rahaa muuttamalla pois (1 vuoden vuokrasopimus), enkä tahtoisi myöskään leikkiä terveydelläni. Mitä minun nyt pitäisi tehdä? Viittaavatko kuvailemani oireet homeallergiaan?

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmmh..

      Ompa pattitilanne, ja kyllä nuo kuulostavat täysin homeen aiheuttamilta terveysongelmilta. Korvauksia maksamastasi vuokrasta et pysty saamaan ennen kuin on todisttetu että asunto on niin homeinen, että siitä koituu ihmiselle terveyshaittoja, eli se on asuinkelvoton huoneisto. Silloinkaan et saa kuin niiltä kuukausilta kun se on ollut tiedossa.

      Vaikka rahan menetys onkin suuri, niin parasta olisi lähteä heti sieltä pois :/ home on hidasti vaikuttavaa myrkkyä mikä ajan myötä tulee haittaamaan myös hengitykseesi, astman oireet lisääntyvät ja tulhedukset laajenevat.

      Kannattaa vielä itse ottaa netin/puhelimen kautta yhteyttä johonkin henkilöön joka suorittaa hometutkimuksia ja kysyä häneltä vielä että onko tosiaan niin että sitä ei voida asunnossa suorittaa vai onko vuokranajtaja valehdellut siitä.

    • homeessamyös

      Me ostettiin omakotitalo mistä löytyi hometta. Ensimmäiseksi pyydettiin terveystarkastaja käymään, sitä suosittelisin muillekin ensimmäisenä. Raportti maksoi 100e ja hometutkimukset 180e. En tiedä onnistuuko mutta tuli mieleen että jos itse maksat nuo ja terveystarkastajan mielestä asunnossa ei voi asua, saisitkohan muuttaa pois menettämättä takuuvuokraa ja terveystarkastuksesta aiheutuneet maksut vuokranantajalle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe