Nicky Cruz: Juokse poika juokse

Hei,
teen graduani Nicky Cruzin kirjasta Juokse poika juokse ja sitä varten kerään lukukokemuksia kirjasta. Tarkoituksenani on tutkia kirjan vastaanottoa ja lukukokemuksia Suomessa.

Vastauksesta tulisi käydä ilmi vastaajan ikä ja sukupuoli. Iän voi ilmoittaa viiden vuoden haarukassa, esimerkiksi n 20-25 (= nainen 20-25 vuotias).

Haluaisin myös tietää mitä kautta olet kirjaan tutustunut. Ystävän suosituksesta, koulun kautta vai jotain muuta kautta.

Mahdollisia vastauksia saatetaan käyttää gradussani suorina lainauksina tai referoituina, kuitenkin niin, että vain vastaajan sukupuoli ja ikähaarukka tulee esiin.

Ei ole väliä oletko lukenut kirjan hetki sitten vai vuosia aiemmin, kaikki lukukokemukset ovat tarpeellisia!

3

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -parta

      S-posti unohtui laittaa? Harva viitsi tähän omaa ikää näkyville yms. Ainakaan vakituisella nimimerkillä kirjoittavista.

      No, minä olen jo vanha pappa eli menee ikähaarukkaan 40-45 v. Juokse poika juokse oli ensimmäisiä ellei peräti ensimmäinen "hengellinen" kirja jonka luin. Olin ala-asteella kuudennella tai seitsemällä luokalla, kun meidän luokalla oleva tyttö oli juuri lukenut kirjan ja oli siitä innoissaan, suositteli kirjaa minullekin. Kirjastosta muistaakseni sen lainasin, ja kyllä, kirja oli varsin mielenkiintoinen, jännittäväkin, mutta siinä vaiheessa kun Nicky tuli uskoon ja kuvaus siirtyi jengitappeluista kristillisiin kokouksiin ja jeesusteluun, tunnelma mielestäni lässähti ja mielenkiintoni loppui siihen. Meni hyvä tarina pilalle niin sanoakseni.

      Suhtautumiseni kirjaan ja sisältämään kertomukseen muuttui oman elämänkokemuksen ja elämänhistorian myötä... Nuorena kieltäydyin vakaumuksellisesti rippikoulusta, kun uskoin, ettei ole mitään Jumalaa missään. Sitten seurasi ns. agnostinen vaihe ja lopulta "ei ole mitään jumalaa missään" käänteisessä muodossaan: ehkä kaikki onkin jumalaa kaikkialla, ehkä myös ihminen itsessään on osa kaikkiallista jumalallista virtausta, jumalan ilmentymää, se pitää vain itsessään tiedostaa.

      Uskontoihin suhtauduin negatiivisesti tai ainakin varauksella. Ajattelin, ettei ns, perimmäinen totuus - jos jotakin ihmisen kokemuksesta riippumatonta absoluuttista totuutta on olemassa - löydy mistään uskonnosta tai sitten löytyy niiden kaikkien takaa ikäänkuin perimmäisenä ideana, joka on hukattu ja vääristynyt uskonnon muovautuessa järjestelmäksi. Itämaisia uskontoja diggailin kyllä niiden jumalakäsityksen vuoksi, joka soveltui omaan panteistiseen/teosofiseen ajattelumalliin. Kristinuskoa pidin vaihtoehdoista huonoimpana, herkkäuskoisten, todellisuutta pakenevien kusetuksena, suggestiona ja itsesuggestiona.

      Kun sitten tulin uskoon syksyllä 1989, ja sen myötä oivalsin, että Jeesus on enemmän kuin uskonnollinen hahmo, suhteeni sellaisiin radikaaleihin uskoontulokertomuksiin kuin mm. Juokse poika juokse, luonnollisesti muuttui, tunnistin niissä Jumalan kutsuvan ja parantavan työn. Siitä asti olen siis ollut vakuuttunut että Jeesus on ihmistä kutsuva todellisuus, jossa ainoassa on syntien anteeksiantamus ja ikuinen elämä.

      Juokse poika juokse -kirjan luin 1990-luvun alussa. Livenä olen Nickyä kuullut julistustilanteessa myöhemmin 1990-luvulla. Juokse poika juokse -kirjaa suuremman vaikutuksen teki Juokse henkesi edestä, jossa Nicky kertoo lapsuudestaan noituutta/henkiparannusta/voodoota harjoittaneessa perheessä, jossa hänet kirottiin, minkä jälkeen hän sitten lähti kotoaan. Juokse poika juokse -kirjan jälkeisistä tapahtumista kertoo mm. Juoksu jatkuu.

      Nickyn tarina limittyy muihin samaan aikaan tapahtuneisiin kääntymisiin, kun Jumala käytti maalaissaarnaaja Wilkersonia jengien murtamisiin evankeliumilla ja alkoi Teen challenge -työ, joka sittemmin toimi esikuvana vastaavanlaisille järjestöille, osittain myös suomalaisen KAN-koti toiminnan esikuvana.

      Juokse poika juokse -kirjan tapahtumat Wilkerson kertoo omasta näkökulmastaan kirjassa Risti ja linkkuveitsi. Wilkerson ja Cruz ovat kirjoittaneet kirjoja myös yhdessä, muun muassa 1990-luvun alussa Cruz kirjotti kirjan "David Wilkersonin viimeinen varoitus".

      http://www.kultaomena.com/212

      • Kiitos kattavasta vastauksestasi!
        Täytyypä lisätä kyselyyn myös sähköposti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe