Karoliinan elämä

Karoliina.

Kerron nyt oman elämäntarinani, nimet toki muutettuina. Miksi teen tämän, niin siksi koska koen avautumisen netissä tuntemattomille ihmisille olevan itselleni terapiaa. Sinä saat halutessasi kertoa kommentein mitä ajatuksia sinussa tämä teksti herätti. :)


Arto (isäni) tapaa äitini Saanan heinäkuun alussa -93 ensimmäisen kerran. Vanhempani ovat 28-vuotiaita. Isäni oli ollut kuulemma viettämässä sillon lomareissua miespuolisten ystäviensä kanssa Tampereella. Ystävien reissu oli toki nuorilla miehillä päätynyt myös baariin, missä äitini työskenteli silloin tarjoilijana. Isäni oli kuulemma heti iskenyt silmänsä kauniiseen äitiini ja äitini myös isääni. Ystävysten tarkoitus oli yöpyä yhdessä hotellissa, mutta isän matka suuntasikin heti samana iltana jo äitini luokse minne jäi asumaan sitten kuukauden verran. Kun muiden ystävysten lomareissu päättyi viikon jälkeen. 27.7.1993 äitini ja isäni alkoivat virallisesti kuulemma seurustella.

Puolen vuoden seurustelun jälkeen, äitini muutti isäni luokse asumaan uuden vuoden jälkeen 1994 Joensuuhun kerrostalo kaksioon ja irtisanoutui edellisestä työpaikastaan. Löysi kyllä myös pian Joensuusta yhdestä baarista tarjoilijan töitä.

Kun vanhempani olivat asuneet 8kk avoliitossa, äitini alkoi odottamaan hänen ja isän esikoista eli minua syyskuun lopussa 1994. Molemmat olivat 29-vuotiaita.

Äitini ollessa raskaana neljännellä kuulla, hän meni naimisiin isäni kanssa 11.1.1995 ja otti isäni sukunimen.

Minä synnyin kesäkuun lopussa 1995. Äitini oli täyttänyt helmikuussa 30-vuotta ja isäni oli syntyessäni vielä 29-vuotias, mutta kun olin n. 3kk vanha isä täytti myös 30v. :) eli sen ikäisiä oli vanhempani kun heistä tuli ensimmäisen kerran vanhempia!

Ristiäisissä sain sitten nimen Karoliina Elina Kortelainen. ;)

Mun äidin ja isän liitto oli aina aika myrskyisä ollut, mitä isä on kertonut. Ongelmat olivat alkaneet jo sillon kun äiti muutti isän kanssa saman katon alle asumaan, sitä aiemmin isä ei huomannut kummempaa poikkeavuutta äidissä. Toki hän tiesi aina, että äiti on sairas, mutta se ei vaikuttanut heidän silloiseen yhteiseen elämään merkittävästi, vaikka aina toki välillä näkivät, mutta eivät kuitenkaan niin kauhean usein koska isä asui Joensuussa ja äiti Tampereella. Äitini sairasti siis kaksisuuntaistamielialahäiriötä ja on ollut lääkityksestä huolimatta aina välillä hyvin sekaisin ja 16-18vuotiaana myös suljetulla osastolla hoidossa. Ongelmista huolimatta äiti ja isä eivät eronneet sillon ja jos olisivat eronneet, mua ei todennäköisesti oisi...

Muistan asioita 3-vuotiaasta ylöspäin. Vanhempani riitelivät usein ja yleensä vielä niistä samoista asioista ja välillä myös fyysistä väkivaltaa ilmeni perheessämme vanhempieni välillä, mutta ei kuitenkaan mitään tavattoman pahaa. Pelkäsin usein pienempänä sitä kun äitini ja isäni riiteli ja tappeli ja tavaroita meillä myös sillon hajosi aika äänekkäästikin, enkä ymmärtänyt miksi meidän kotona tapahtuu tälläistä. :( muistan kun olin meidän makuuhuoneessa, ovi suljettuna, piirtelin ja värittelin värityskirjaan tai leikin yksinäni... Mutta silti vanhempieni äänekäs huutaminen, haukkuminen, tavaroiden hajotus kuului meidän makuuhuoneeseen missä minä aina yleensä silloin olin kun vanhempani riitelivät.

37-vuotiaana isäni sai tarpeekseen äidistäni ja päätti hakea eroa, minun, mutta myös itsensä, meidän molempien elämien kannalta. Äiti suivaantui erosta niin, että kun hän otti tavaransa ja lähti, niin en ole myöskään minä kuullut tai nähnyt äitiäni sen jälkeen kun olin 7-vuotias... Äiti lähti toukokuussa 2002 ja mulla alkoi koulu elokuussa 2002. Kesä meni tilanteeseen tottuessa, että äiti ei enää asu kotona ja kotona on myös erillaista ja rauhallista ja että hänestä ei koko kesän aikana kuulunut, eikä näkynyt mitään. Tähän päivään saakka ja nyt eletään 14.10.2014. Liekkö palasi takaisin Tampereelle? No oli miten oli, ei kiinnosta se lehmä kyllä pätkän vertaa. Ja sen kesän aikana ennen kun alotin koulun, tehtiin isän kanssa meidän kerrostalo kaksion yhteen ja ainoaan makuuhuoneeseen mun oma huone ja isä siirtyi nukkumaan olohuoneeseen. :) Kun vanhempani erosivat, lakkasivat myös kaikki äidin puolen sukulaiset pitämästä meihin yhteyttä jostain syystä...

8

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karoliina.

      Koulu alkoi ihan hyvin, mutta puolen vuoden sisään erosta isäni alkoi kuitenkin jostain syystä masentua, vaikka hän itse oli se joka oli laittanut eron vireille. Sitten isällä alkoi pikku hiljaa enemmän ja enemmän kulumaan alkoa, se rupesi viettämään päivät pubissa, toi niitä inhottavia puli akka ja ukko kavereitaan meidän kotiin, työpaikka meni alta... Kun olin täyttänyt juuri 8-vuotta, lastensuojelu puuttui elämäämme. No ensiksi isä väitti, että meillä ei ole mitään ongelmaa, mutta sitten kun jäi kiinni, myönsi että on ongelmia ja lupasi laittaa ne kuntoon, no ei onnistunut, mikä johti sitten lopulta siihen että mut otettiin kiireellisesti huostaan lokakuussa 2003!!!

      Olisin joutunut muuten asumaan aivan muualle, johonkin vieraaseen perheeseen mutta onneksi isän pikkuveli puuttui asiaan... Isän veli on syntynyt 1972 ja oli silloin 31-vuotias, mä muutin sitten mun isän veljen ja tämän vaimon ja niiden lasten 4 ja 2-vuotiaiden poikien eli mun serkkujen luokse asumaan Vaasaan.

      Kun mut vietiin kotoa pois, se oli aika kova paikka mun isälle ja lisäsi vain sen syöksykierrettä, kuppia rupesi kulumaan enemmän ja isäni ja hänen veljensä jopa tappelivat sen asian takia fyysisesti, kun minä muutin hänen veljensä luokse asumaan. Mikä lopulta johti siihen, että isän veli haki lähestymiskieltoa. Jatkoin 2-luokkaa sitten suinkin normaalisti Vaasassa, mitä kykenin...

      Tammikuussa 2006 mun isä tapas 39-vuotiaana sen uuden 29-vuotiaan naisystävän Janitan. He alkoivat sitten seurustella jo maaliskuussa 2006. Janita tiesi alusta lähtien isän alkoholiongelmasta, minun huostaanotosta ja päätti tukea tätä, koska isäni oli kyllästynyt jo jatkuvaan juomiseen ja halusi siitä irti. Ensimmäinen vuosi kun isä yritti lopettaa alkonsa käyttöä oli tietysti aikamoista haparointia ja retkahduksia sattui... Huhtikuusta 2007 lähtien se on kuitenkin ollut kokonaan kuivilla ja sai työnsä takaisin, isä ajaa rekkaa. :) Toukokuussa 2008 mun isä ja sen uusi naisystävä ostivat Pielavedeltä omakotitalo tontin ja rupesivat rakentamaan sinne omaa yhteistä ensimmäistä kotia. Talo valmistui keväällä 2009 ja he muuttivat sillon siihen. Vähän muuton jälkeen Janita suositteli, että mitä jos isäni yrittäisi ottaa minuun uudestaan yhteyttä. Ja isä rohkastui ottamaan veljeensä kesäkuun alussa 2009 yhteyttä ja kertoi nykyisen tilanteensa ja pyysi, että voisiko hän kysyä minulta tahtoisinko tavata isäni. Olin juuri päättänyt ylä-asteen 7-luokan ja täyttämässä 14v ja suostuin, isäni taas täytti syksyllä 44v ja äitipuoleni oli tuolloin 34v. No se tapaaminen oli aika koskettava, koska ei oltu kuultu mitään toisistamme tai nähty 6-vuoteen... Tuossa ajassa olin kerennyt myös saada "pikkusiskon" tai siis uuden serkun v. 2006. Isäni ei ollut tullut edes mummoni eli äitinsä hautajaisiin v. 2005 joten sillon myös ukkini eli hänen isänsä laittoi toiseen poikaansa kokonaan välit poikki. Ukkini oli ollut kyllästynyt isän juomiseen ja muuhunkin sähläämiseen jo pidemmän aikaa... Kun isäni alkoi tulla aina tapaamaan minua Vaasaan, alkoi myös samoihin aikoihin vähitellen hänen ja oman isänsä välit elpyä ja myös isäni sopi välinsä veljensä kanssa ja myöhemmin tapasin myös äitipuoleni Janitan.

      Ylä-asteen kävin loppuun Vaasassa. Kun kaikki oli mennyt hyvin, muutin ylä-asteen jälkeen 16-vuotiaana asumaan isäni ja äitipuoleni luokse Pielavedelle. Minua oli kiusattu koulussa myös 5 ja 6 luokilla Vaasassa, eikä minulla ollut yhtään ystävää silloin, ylä-asteella tilanne vasta parani, mutta tästäkin rankasta kokemuksesta kerroin vasta isälleni 16-vuotiaana. Isä sanoi, että jos hän olisi sillon tietänyt ne kiusaajat, niin todennäkösesti olisi käynyt pieksämässä...
      Janita alkoi samoihin aikoihin odottamaan hänen ja isäni esikoista lokakuussa 2011 36-vuotiaana ja pikkusiskoni " Vilma Emilia Kortelainen " s. heinäkuussa 2012 ja Janitasta tuli ensimmäisen kerran äiti 37-vuotiaana. Isästäni toisen kerran isä 47-vuotiaana. Ja minusta isosisko virallisesti 17-vuotiaana. :)

      • Karoliina.

        Voi sanoa, että olen nyt oikein tyytyväinen elämääni! Olen töissä. Ja 18-vuotiaana muutin ensimmäisen kerran omaan kotiin 2013 kesäkuussa Kuopioon. Mutta aikamoista rumputusta on ollut kyllä tämä minun elämä ja mielenterveysongelmat jääneet... Oma kokemukseni on tämä.


    • hyvin menee

      Hienosti olet selvinnyt kaikista elämän käänteistä, ja onneksi on aina löytynyt ihmisiä, jotka ovat tosissaan välittäneet sinusta.

    • Karoliina.

      Kaikista tyytyväisin olen siihen että tuo isän veli oli olemassa ja pääsin sinne asumaan kun minut otettiin huostaan. :) mummolaan en olisi pystynyt menemään, koska mummo oli jo sen verran huono kuntonen ja ukilla meni kaikki voimat sen hoitamiseen. Ukkini on vieläkin elossa ja hän on tällä hetkellä 78-vuotias. :)

      Ja elämän ilon hetkiä oli myös kun muutin takaisin isälle niin samaan aikaan sain sen kauan toivomani koiran myös. Kultaisennoutajan pentu otettiin meille v. 2011 joten poitsu on nyt 3-vuotias, mutta se jäi sinne vanhempieni luokse asumaan. :)

      Ja se miksi luulen että sisaruksia en enempää saa, niin sen takia kun Janitakin on nyt jo 39-vuotias sitten toisen lapsen syntyessä ja mun isäkin 49v.. Mutta nämä ihanat sisarukset riittää oikein hyvin

      • happy end

        Yes. Ihanaa oli lukea. Tarkoitin tietysti tuota loppuosaa.

        Jestas että olen onnellinen myös isäsi puolesta. Alkoholi on melkoinen piru.

        Älä ole vihainen äidillesi. Olen joskus tavannut ja tunnenkin pari kaksisuuntaisesta sairaudesta kärsiviä. En nyt mikään ammattilainen oo mutta aikamoinen tauti itselle sekä myös hänen läheisilleen kuulemma todella raskasta.

        En nyt lähde tässä enempää niitä tuttavia ja heidän sairauksiaan ruotimaan. Sinulle toivotan valoisaa ja oikein antoisaa elämää.


    • Karoliina.

      Thanks very much! :)

      • Kasvu kesken

        Minua häiritsi, että kutsut äitiäsi lehmäksi. Se johtuu varmaan siitä, että olet vasta 19-vuotias.
        Kaksisuuntainen mielialahäiriö on sairaus, joka invalidisoi ihmisen 100 %:sti, mikäli lääkitystä ei ole sopiva tai sitä ei ole lainkaan. SInuna ottaisin selvää, mitä äidillesi kuuluu ja miksi teidän välinen yhteys on täysin katkennut. Totuus voi yllättää sinut.


    • LaFemme

      Hei, tosi rohkeasti olet kirjoittanut omasta elämästäsi! Rankkaa on sinulla ollut. Tosi koskettava siinä mielessä, että omalla miehelläni on myöskin kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja heinäkuussa syntyi meille tyttö. Toivon todellakin, että meille ei käy samalla tapaa kuin vanhemmillesi. Vaikka lääkitys onkin nyt kohdallaan, ei sitä koskaan tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Toivon myös, että mies pystyisi olemaan isä lapselleen, tähän asti kuitenkin on kaikki sujunut ihan hyvin. Onneksi sen tiedän, että en koskaan tule hylkäämään tytärtäni, jos se siis on minusta kiinni. Mutta kaikkea hyvää sinulle! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe