Kertoisko joku, mitä eroa on terveydellisesti jodisuolalla ja merisuolalla. Mikäli oikein luin, niin merisuola on neljä kertaa jodisuolan hintaista,
NaCl on suolaa ja suola on vain suolaa käsittääkseni.
Miksi sitten moinen hintero?
Jodisuola ja merisuola
15
1877
Vastaukset
- puhdistamaton merisu
Mitä suola on?
http://www.saltlife.fi/Mitae-suola-on
Puhdistetusta suolasta on poistettu lähes sata erilaista mineraalia, jotka tasapainottaisivat suolan vaikutusta elimistössä. Lisäksi puhdistettuun suolaan on lisätty mm. paakkuuntumisenestoaineita, joista ei terveydellemme ole mitään hyötyä, päinvastoin. Paras suola olisi puhdistamaton merisuola, josta elimistö saa tarvitsemansa mineraalit, joka ei kohota verenpainetta, ei kerää nestettä elimistöön, ei rasita munuaisia ja joka säilyttää elimistön homeostaasin.
Valtaosa meistä pitää suolaa pahana asiana ja sitähän se normaali kaupan yliprosessoitu valkoinen jauhe onkin. Ruokasuola on teollisuuden jäte, kitkerä ja halpa säilöntäaine, ei mauste, joka maistuu pahalle ja pilaa ruuan maun. Mutta kun puhumme aidosta raffinoimattomasta merisuolasta, niin se on jo aivan eri juttu.
http://www.raikasweb.com/syokaa-suolaa
http://www.raikasweb.com/muista-jodi
Ihminen tarvitsee suolaa, joten varmista että saat sitä 3-5 grammaa päivässä, jotta nesteaineenvaihduntasi toimii. Ilman riittävää luonnollista suolaa ja vettä keho kerää nestettä, joka aiheuttaa turvotusta, väsymystä ja lihaskramppeja.
Lisää suolaa vaan!
http://elamakasissamme.blogspot.fi/2011/05/suolaa-suolaa-enemman-suolaa-lisaa.html
Meille on väitetty ainakin 60 vuotta, että liiallinen suolankäyttö nostaa verenpainetta ja aiheuttaa verenpainetautia. Sitä potevia on kehotettu vähentämään suolan käyttöä. Nyt uudet tutkimukset osoittavat, että sokeri (hiilihydraatit) nostavat verenpainetta enemmän kuin suola. Tutkimukset ovat taas uusia nauloja ravitsemustieteen arkkuun. Sen ehdottomina ja ikuisina totuuksina pidetyt opit kaatuvat yksi toisensa jälkeen. Ei taida olla kovin mukavaa olla ravitsemustieteilijä tai ravitsemusterapeutti, jotka joutuvat puolustelemaan vanhentuneita käsityksiä.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2671 - Maukasta suolaa
Kun en jaksa kaikkea tuota piperryshumppaa selata, niin jospa joku voisi kertoa yksinkertaisesti, onko parempi ostaa 4 euroa maksavaa merisuolaa vai 80 senttiä maksavaa jodisuolaa , molemmat muistaakseni puoli kiloa. Kumpi on terveellisempää?
- laiska piipertäjä
Osta sitten kumman haluat
- syö suolaa
Osta kilo puhdistamatonta merisuolaa vaikka 3 eurolla.
Se säkki kestää sulla yli 2 vuotta ainakin.
- Syön mitä lystään
Ei pidä syödä suolaa!
Akuutti tänään ykkösellä klo 20.- jolijolijooo
Suola on tärkeää keholle, eikä pelkästään jodin vuoksi.
- suolaasuolaaenemmäns
Jodi ehkäisee struumaa.
Jodi suojaa säteilyltä ja ympäristömyrkyiltä.
Karkeaa merisuolaa käytän kalan graavaamiseen ja sienten suolaamiseen.
Jodipitoista hienoa suolaa ruoanlaitossa. - 1+2
Mä ostan kumpaakin ja sekoitan keskenään. Saan jodit ja mineraalit.... ja kilohinnaksi tulee niiden keskiarvo...
- Syön kalkkia
2.40€/kg
Kova hinta kuitenkin suolasta. - ei hyvä ei
Tuolla touhulla syöt liikaa suolaa, kun joudut joka annokseen laittamaan yhden satsin molempia eli tulee tuplasti suolamäärä puuroon.
- Ei huio enää
Kuten arvata saattoikin, niin tämä ensimmäinen ketjuun vastaaja hömppähumpuukiheikki puhuu ihan täyttä soopaa kaikkine kaupallisine linkkeineen. Niitä ei kannata kenenkään vaivautua edes lukemaankaan.
Akuutissa joku asiantuntija kertoi , että merisuola sisältää vain merkityksettömiä määriä mitään hyödyllisiä aineita verrattuna tavalliseen ruokasuolaan.
Itse luulisin merisuolassa olevan nykyään myös kaikenlaisia myrkyllisiä lisäaineita aivan liikaa, kuten elohopeaa, raskasmetalleja ja jopa kenkäplankkia kuten kuulema noissa varsinkin kiinalaisissa ns. terveystuotteissa on havaittu olevan.
Siispä minä ainakin jatkan pansuolan käyttöä kuten tähänkin asti.
Aikoinaan kärsiessäni suonenvedoista aloitin pansuolan käytön ja ilkeät ja kivuliaat suonenvedot hävisivät sen siliän tien.
Sitä en tosin tiedä, sisältääkö pansuola jodia vaiko ei, mutta sitä saan tarpeeksi joka tapauksessa kalasta.
Olkoon tämä yksinkertaisena vastauksena aloittajan kysymykseen ilman kaupallisia tarkoituksia ja linkkejä.- meriauola.
Akuutin "asiantuntija" oli THL:n ukko, joka ei ole perehtynyt suolaan ja sen terveysvaikutuksiin.
Teollinen pahanmakuinen suola nostaa verenpainetta ja pilaa ruuan maun.
Kokeile ja hämmästy.
Jodia ei suolasta saa.
Ja kaikki suolat ovat kaupallisia. Niitä myydään kaupassa.
- jodipodi
Tässä jodista, josta on myös puutetta.
Se että ottaako sen suolasta 1tl vai lisäravinteena, niin sillähän ei ole väliä.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/kilpirauhanen.htm- tom tom tomaatti
Eli, jos 150µg on riittämätön, niin silloihan 1tl ei riitä?
- 150µg
tom tom tomaatti kirjoitti:
Eli, jos 150µg on riittämätön, niin silloihan 1tl ei riitä?
Niin.
Itse syön lisäravinteena n. 200µg.
Sitä ennen olin todella väsynyt, vaikka kilppariarvoni on ihanteelliset.
Liikaa ei saa jodiakaan syödä, mutta turvarajahan on todella iso.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1702157
- 1802005
Onneksi olkoon Venäjä!
Presidentti Putin on saanut vaaleissa vahvan kannatuksen ja siis jatkokauden toimessaan Venäjän presidenttinä. Onnittulu1751867- 511665
- 291380
Näin kävi tänään
Olin tänään kauan vessassa ja haaveilin sinusta nainen. Melkein jäi pyyhkimättäkin.241261Nyt kun kaipaan sinua, ilman toivoa sinusta
huomaan, miten paljon sinua menneen noin vuoden aikana ajattelinkaan. Et arvaakaan, miten pitkiä yksinäiset tunnit tääll821209Yritysten osingot jaettava työntekijöille
Työntekijäthän yrityksen tuloksenkin tekevät. Omistajat voivat alkaa työntekijöiksi saadakseen oman osuutensa. Muutos1591112- 1251074
- 461054