Rantakadun liikenneympyrä

Nyt v i tuttaa

Kukahan älykääpiö on suunnitellut liikenneympyrän, tai pikemminkin liikennepylpyrän Rantakadun ja Yläsatamankadun risteykseen. Tietysti jos yhteen toteutukseen pitää sulloa kaikki mahdolliset suunnitteluvirheet niin homma on onnistunut täydellisesti, muutenhan tuo toteutus on niin syvältä p erseestä ettei sinne ole ikinä valonsäde yltänyt.
Olisikohan mahdollista saada Joensuun liikennesuunnitteluun joku autokortin omistava henkilö, vai onko paikka ihan pakko täyttää poliittisin perustein luku, kirjoitus ja ajotaidottomalla pöhelöllä jonka seurauksia kaupunklaist joutuu kärsimään vuosikymmeniä. Jos niitä kiinalaisten hakkaamia kiviä ei saada sullottua minnekkään muualle, niin ajakaa ne talvella Pyhäselän syvimpään kohtaan eikä esteiksi liikenteelle keskelle kaupunkia.

36

634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No kun se on...

      Se varsinainen liikenneympyrä, kuten kaikki liikenneratkaisut on tarkoitettu sellaiselle henkilölle joka osaa käyttäytyä liikenteessä. Esimerkikisi autolla liikuttaessa on hyvä olla autokoulu käytynä ja mieluiten niin, että siitä on selvitty kunnialla eli on saatu ajokortti.
      Sellaiselle se onkin jo sitten paljon selkeämpi juttu.
      Jos liikut polkupyörällä tai jalkaisin, etkä ymmärrä kuinka sinun pitäisi siinä liittymässä toimia niin sinähän voit kuljeskella vaikka nurmikoita pitkin. Ei se nyt taida ihan luvallista olla sekään, mutta varmaan poliisisetä ymmärtää kun näkee sinut.
      Suojatien merkin sinäkin kaiketi tunnet? Siitä voit mennä ajoradan yli, mutta sinun tapauksessasi hyvin varovasti.
      Jos ei onnistu vieläkään niin ota yhteyttä Joensuun sosiaalitoimeen ja kysele josko saisit henkilökohtaisen avustajan.

    • onellinen voittaja

      jee tuota mä olen halunnut tuohon. kiitos tekiöille ja niille jotka on kuunellut minun toivomista iltaisin, kun olen hengissä vielä iltaisin rukoillut ettei se likinäköinen mummo tai muu juppi aja mun kaunista mutta ruosteista autoa lunastukseen, kun olen kuitenkin jo saanut uuden oven.
      on niin mekeeta kun saan ajaa tulevaisuudessa kultuurillisen nähtävyynen ohi todella hienon sillan yli vaikka sitä käytääkin vain jupit ja niiden äidit. kimmeliin ainakin pääsee paremmin.


      kiitosta vain kiitos

    • rouhiaisetkolo

      Sehän on vielä keskeneräinen koko ympyrä. Ajolinjat levenevät puolella kun laatoitus saadaan valmiksii asfaltin viereen. Eikä siitä ole mikään pakko pystyä satasta ajamaankaan, kaikenlaisia tolloja sitä maan päälle siunaantuu joka asiasta pitää olla itkemässä täällä.

      • vanha tapani

        Munalla saa ja hevoisella pääsee. Vanha kansa tietää.

        joka toinen kuoppaan putoaa, joka toinen kuppaan sairastuu. Ja taas vanhan kansan viisauksia.


      • Enpä valita
        vanha tapani kirjoitti:

        Munalla saa ja hevoisella pääsee. Vanha kansa tietää.

        joka toinen kuoppaan putoaa, joka toinen kuppaan sairastuu. Ja taas vanhan kansan viisauksia.

        Päivittäin joutuu ajamaan jatkuvasti ympyrässä ja kun vielä sillan saavat käyttökuntoon, niin kyllä kelpaa. Hyvä ratkaisu!


      • kupparin poeka
        vanha tapani kirjoitti:

        Munalla saa ja hevoisella pääsee. Vanha kansa tietää.

        joka toinen kuoppaan putoaa, joka toinen kuppaan sairastuu. Ja taas vanhan kansan viisauksia.

        Voi halavattu senttään. Justtin nuin se on on.


      • heipppaaaaa
        Enpä valita kirjoitti:

        Päivittäin joutuu ajamaan jatkuvasti ympyrässä ja kun vielä sillan saavat käyttökuntoon, niin kyllä kelpaa. Hyvä ratkaisu!

        Potkurillako ajat siittä läpi?

        On sellasia kissanpaskan kokosia lättänöitä jokainen näistä liikenneympröistä.Aivan kelvottomia ja saa arpoa kun vilkkua käyttävät noin pienellä kääntösäteellä jotta minne onkaan matka.Liikenneympyrät on reilusti suurempina toimivia mutta ei tuossa mittakaavassa eikä tässä peräkylässä näillä liikenteillä.

        Ihan taas joku halunnut hifistellä mikä ihmeen suunnittelu ja arkkitehtimafia tässä kaupungissa oikein vaikuttaa.Joku toteuttaa itseään kympillä tässä maisemallisessa infrastuktuurissa.

        Entäs tää karmee taideteos siinä keskellä.Paljonko meni rahaa moiseen tonnien painoisen erittäin rumaan viemärinkansiviritelmään vai mikä kuvaelma se sitten on tarkoitus ollakkaan ja mistä oli kotoisin itse taiteilija "never heard" ?

        Joensuussa ja maakunnassa on tyylinä tälläinen hirvittävä moderni paskataidetyyli.Ai ja vielä tää vanha jokela ei hyvää päivää kyllä välillä miettii minne se vilkku osoittaa näillä kansalaisilla.

        Siispä muuta täältä vaikka pariisiin.


    • Anneli-täti

      Kun ajan liikenneympyrään se onnistuu hyvin kun näytän selvästi vilkkuvaloa. Mutta liikenneympyrästä on joskus vaikeaa päästä pois. Jos ajan oikean risteyksen ohi ja peruutan sen kohdalle niin toiset tööttäilevät. Onkohan se luvallista? Ei ainakaan kuulu hyviin tapoihin.

    • liikenteessä
      • fgbggfegetgqetgetg

        Ei stana ainakaan siihen se on jo nyt niin iso tukkokohta.Sihen tulisi samanöainen mikroliikenneympyrä kuin siilaisella ja siinä mikä perhanan uus tie se onkaan siinä mistä käännytään prismaan ja missä on joku kyökkikauppa semmonen ei toimi lisäksi siinä on kallistussa tiessä joten jos siihen vielä lykkää sellaisen helevetin miniympyrän niin on taatusti siinä kohti autoja talviaikaan metässä.Siinä kohti tulis leventää kaistoja ja tilaa useila kymmenillä metreillä jotta siitä tulisi toimiva ja epäilen sittenkin koska tiessä on mäkeä ja kallistusta aivan liikaa tulee kusiluistinrata siitä.


        Ei yhtään liikenneympyröö enää tähän kaupunkiin ja nekin vanhat pois.ennemmin liikennevalot rytmittämään liikennettä mutta tässä taas joku juppisuunnittelija on miettinyt että mahdollisimmanpieni ympyrä vähän kiviä menee ja säästää sähköä.

        Rahan venyttämisellä ne päätökset saadaan tässä kaupungissa aikaan näköjään ei ajatella järjellä eikä pitkäaikaisia vaikutuksia miettien.


    • Järki ohoiii

      Aloittajan kanssa täysin samaa mieltä! Joensuussa oikein vimma tehdä liikenne ympyröitä!! Ja Liikennevalot ei toimi missään niin kuin pitäisi

      • VILKKU vinkki

        Sepä se ja liikenneympyrässä ei osata ajaa.
        Se vilkun käyttö kun on edelleen vaikeaa vaikka noita liikenneympyröitä on jo niin paljon että harjoittelukin onnistuis.


    • Paljon liikkuva

      Kumpa nämä suunnittelijat älyäisivät sen että liikenneympyrässä tulee olla riittävän suuri halkaisija ja sen kaistan tulee olla riittävän leveä. Jos haetaan minimimitat täyttävää liikenneympyrää sellainen löytyy Wahforssinkadun ja Kuurnankadun risteyksestä, tämän pienempiä liikenneympyröitä, eikä kapeampia tulisi rakentaa ollenkaan. Yksi pilattu liikenneympyrä löytyy Teollisuuskadun ja Nurmeksentien riesteyksestä, siinä riittävän suuri ympyrä on pilattu liian kapealla ajokaistalla.
      Liian pienessä ympyrässä liikenne menee tökkimiseksi, koska risteysten väli on ympyrässä liian lyhyt, suuntamerkkiin ei voi luottaa koska muutama metri erottaa erkanevat kadut toisistaan. Lisäksi talvikunnossapito ei onnistu ja raskaat ajoneuvot jäävät jumiin ympyrään, kuten käy Pekkalan ympyröissä.
      Kaupungin paras liikenneympyrä oli Kajaanintien ja Teollisuuskadun risteyksessä kun siinä oli tietyömaa, siinä oli parempi ratkaisu ympyränä kuin nykyinen valo-ohjattu risteys. Samoin uurosta olisi voitu jättää kokonaan eritasoristeys pois laittamalla siihen 200m halkaisijaltaan oleva liikenneympyrä, kustanukset olisivat olleet murto-osa nykyisestä.

    • dddddddddeer

      Ajokaistalla joka liian kapea? Se laatoitus siinä asfaltin reunassa on myös ajokaistaa... Hyvin pystyy 22m rekalla noista ajammaan. Kokeiltu on aika monesti. Ihme valittajia täällä. Loistavat ympyrät mielestäni..... Laittakaa se yksi punaisella autolla ajava mestari suunittelemaan ympyrät niin hyvä tulee.

    • Riparisto

      Nyt on Rantakadun ympyrässä ripa, josta sen voi nostaa liukkaan kelinajaksi pois.
      Kätevää, sanon minä.

      • Jotoksen uros

        Minä vilkutan aina liikenneympyrässä hätävilkuilla, kun en tiedä mistä liittymästä poistun. Välillä soitan myös äänitorvea. Tämä selkeyttää muiden tielläliikkujien ratkaisuja.


      • osaan ajaa
        Jotoksen uros kirjoitti:

        Minä vilkutan aina liikenneympyrässä hätävilkuilla, kun en tiedä mistä liittymästä poistun. Välillä soitan myös äänitorvea. Tämä selkeyttää muiden tielläliikkujien ratkaisuja.

        Hölmökö olet? Riittää kun vilkutat sillä vilkulla jos sinne aijot mennä. Torvea ei pidä soittaa kun ongelma tapauksissa Suomessa.


      • miiskali
        osaan ajaa kirjoitti:

        Hölmökö olet? Riittää kun vilkutat sillä vilkulla jos sinne aijot mennä. Torvea ei pidä soittaa kun ongelma tapauksissa Suomessa.

        no mitäs vittuu sit minun autossa pitää töötti toimii katsastuksessa jos sitä ei sua käyttee ..osatkaa lukea .. siis ei saa käyttää :P


      • Opi ja noudata
        miiskali kirjoitti:

        no mitäs vittuu sit minun autossa pitää töötti toimii katsastuksessa jos sitä ei sua käyttee ..osatkaa lukea .. siis ei saa käyttää :P

        Äänimerkki on tarkoitettu vain hätätapauksia varten.

        Kenellä lie lukihäiriö ja autokoulussa opittu hukassa?


      • fhrtyhwtyhwyhwyh

        Kävispä joku laitapuolen kulkija sen vaikka sahaamassa poikki ja upottaisi sen siihen läheiseen vesistöön niin ruma se on!


    • vierailija..........

      Joensuussa on näköjään sellainen ääliö suunittelija ettei sillä ole järjen häiventä ollut päänsisällä,aivan liian ahtaat käännökset ja kiven reunat liian terävät ja se hullu on suunitellut kaikki ympyrät ihan pän helv-vettiä.

      SEHÄN ON PILANNUT KOKO JOENSUUN KAUPUNGIN ,kukaan muu ei tee noin kun joku kokkarin tasoinen idiootti pölhö.

      Vanhat 60v-70v kääkät ei osaa edes ajaa joustavasti vaan ne pysähtyy eivätkä liu liikenteeseen mukaan,ne ei sovi noille vanhoille joilta jo pitäs kortti ottaa kun eivät saa koulutusta enään ajotaitoon.

      PURKAKKAA NE POIS SIELTÄ JA HIDASTEET MYÖS SAMALLA,NE ON TEHTY NYT NIIN ETTEI NE OLE AUTOILIJOILLE SUUNITELTUKKAAN ,NÄIDEN SUUNITTELIJA ON PYÖRÄILIJÄ.(mieleen tulee eräs kokkari pyöräilijä taitaa olla vieläpä suomessa päättäviä henkilöitä)

      Ei oo ihme kun kaikki menee ihan päin honkia,risuja ojentakaan sille joka nuo suunitteli,se on pilannut kauniin joensuun tyystin.

      PURKAKAA PURKAKAA ne pois.

    • automies Liperistä

      Minä olen kuullu jotta ympyrään tullessa pitäs pysähtyä. Eihän siinä ole sitä stopmerrkkijäkään. Onko pakko pysähtyy!

      • hätäkö tässä

        Saahan sitä silti pysähtyä. Ja pitääkin silloin kun tarvis vaatii, taikka hätä :D


      • Liperin miehelle

        "Minä olen kuullu jotta ympyrään tullessa pitäs pysähtyä."

        En tiedä mitä kaikkea olet "kuullut", mutta tässä lisää kuulemista/näkemistä.
        Jos aiot ajella autolla yleisillä teillä niin silloin pitää olla ajokortti.
        Autokoulussa kertovat sitten lisää niistä pysähtymisistä ja paljosta muustakin.


    • naurava kulkija

      Pieni piiri pyörii...
      Kauhiaa ko on menny tämä elämä nii vaikeex,,
      Ympyrässä mänään..------> eikä ole tietoo missä kohtaa pääsis pois :D
      Haloota ..Elämä on ,,
      Hyvää Jatkoa pyrimiseen jos vain pää sen kestää :D

      • hätäkö tässä

        Ja jos pää menee sekaisin ympyrässä pyöriessä, voi sitten seuraavassa ympyrässä selvittää se ajamalla vastapäivään :D


    • automania

      Hyvin onnistuu ympyrässä ajo vaikka ei ole korttiakaan. Kiitos hyvistä ympyröistä kaupungille , lisää näitä niin hyvä tulee..........

    • Niin että

      Ympäri mennään ja yhteen tullaan..kaksihan se kaunihimpi ja kolme se mahaa jo olla ruuhka..

    • automies Liperistä

      Saapikos ympyrässä ajaa vastapäivään, eikös se haittoo muuta liikenettä ainakii pienissä ympyröissä.

    • wertykö

      Poliisit nyt saa ajaa sääntöjä vastaan ilman hälytysajoakin. Jos tehtävä niin vaatii. Näin sanoo tieliikennelaki ja poliisilaki.

    • Jos ei osaa

      ajaa kiertoliittymässä silloin on parasta pysyä kotona mamman vieressä tai piilossa sängyn alla.

    • Minä ajan

      kiertolittymässä ja vaimo vilkuttaa.

      • Niin että..

        ..ikkunastako se vaimo vilkuttaa vai mistä?
        Joko olet miten pitkään siinä kiertoliittymässä pyörinyt?
        Vaimo varmaankin tarkoittaa vilkutuksellaan että yrittäisit ohjata auton sinne suuntaan mistä hän vilkuttaa niin pääsisit pois liittymästä.
        Eipä sen puoleen, tuskin polttoaine riittää enää kymmeneenkääntuhanteen kierrokseen joten ennätät jouluksi kotiin!


    • Vielä ehtii

      Miksi Yläsatamankatua ei ole kavennettu samanlaiseksi kuin Rantakatu? Olisi jotenkin symmetrinen.

    • torikatulainen

      Muutenhan tuo kääpiöautoille tarkoitettu ahdas rinkula menettelee mutta mitä hemmetin kiviä siihen keskelle väylää on paukuteltu? Liukkaalla veti auton melkein poikittain kun jäi takarengas kivirivin taa ja lähti perä luistaa..

    • työntele vain

      rollaattoria silloin ei tarvitse kiertoliitymässä pyöriä

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1175
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      14
      1083
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe