Köyhät eivät rahaa osaa käyttää

Fakta juttu

Tässä hyvä esimerkki, tosin Saksasta mutta aivan samoin se on Suomessa. Köyhät ovat köyhiä siksi etteivät osaa rahaa käyttää. suu säkkiä myöten.

"Aluksi voittotarina oli kuin sadusta. Työttömästä toimistotyöntekijästä tuli vuonna 2001 hetkessä miljonääri, kun hän vastasi Günther Jauchin suositussa TV-show’ssa oikein ratkaisevaan kysymykseen.

Miljoona Saksan markkaa irtosi naisen arvattua, ketkä Bee Gees –yhtyeen jäsenistä olivat kaksoset.

– 125 000 markan kysymyksen jälkeen en ollut enää varma mistään kysymyksestä. Mutta halusin miljoonan, Grabherr muisteli suoritustaan myöhemmin Bild-lehden mukaan.

Aluksi Grabherr eli leveästi: hän hankki uuden talon, osti Mersun ja Alfa Romeon sekä matkusteli paljon. Hän lainasi ystävilleen ja sukulaisilleen suuria summia.

Vuonna 2010 kaikki rahat oli kuitenkin tuhlattu. Ihmissuhteet olivat alkaneet rakoilla, sillä rahojen vippaajat eivät olleet maksaneet lainojaan takaisin.

Voittorahojen loputtua Grabherr kertoi, että hän ja Edgar-puoliso tulivat nipin napin toimeen. Rahaa ei ollut edes naisen tarvitsemaan hammasoperaatioon, vaan hänen oli säästettävä sitä varten.

– Minulle ei ole jäänyt mitään. Vain talo, jonka rakensimme, hän kertoi Bildille vuonna 2011.

Terveysongelmista kärsinyt Grabherr menehtyi viime vuonna. Hän oli kuollessaan vain 60-vuotias.

– Raha toi Marlenelle vain epäonnea, Grabherrin naapuri kuvaili Bildille."

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288751018335.html?pos=ok-nln

18

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nänty on

      Se on halpaa mitä rahalla saa. Ei saa rakkautta, ystäviä eikä terveyttä. Ei saa mitään todella tärkeätä.

    • akka vaan TAAS

      rahalla saa, jos ei aitoa ystävyyttä, niin ainakin sellaiseksi tekeytyviö kavereita, jos ei tosi terveyttön niin ainakin hyvää hoitoa, j
      a se rakkaus? mitä kummaa se on? Aainakin lukemastani ( lehdistä lukemani mustasukkaisuusmurhat, ynnä sada " romanttiset" kirjat ja " romattiset tai eroottiset leffat, niin silkkaa tuskaa, huolta ja piinaavaa epåvarmuutta sekä itsetuhoisia tekoja, aina kuuluisimmasta Romeaosta ja Juliasta aölkae n. Rakkus on iis vakavaan mielenhäkriöön verrattava tila, sen on tiedekin todistanu, ja johtuu hormooneista, lähinnä oksitosiinista. Todistettu preeriamyyrillä, maaiman uskollisimmilla yksiavioisilla nisäkkäillä
      JOTEN MIELUUMMIN RIKAS JA TERVE KUIN KÖYHÄ JA KIPEE.

    • 11 + 15

      "Köyhä jos saa jostain paljon rahaa ei se pesää tee vaan se tuhlataan turhuuksiin, se on niin monta kertaa nähty. Vain tämä hetki ratkaisee, ei huolta huomisesta. Siksi rahat pitää mahdollisimman nopeasti tuhlata."

      Toi on kyllä totta. useimmat ei-köyhät käyttävät rahansa pääosin viiniin lauluun ja naisiin ja ehkä pienen osan myös turhuuksiin, mutta köyhät monesti kaikki rahansa pelkästään joutavuuksiin.

      Syynä moiseen voi olla se että naiset on aika ronkeleita ei niille köyhät miehet kelpaa. Ja viini on kallista ja lauluääntäkään tai nuottikorvaa ei aina satu olemaan. Moniongelmainen on siis köyhä.

      Eipä siis ihme että sinne työkkäriin joka on köyhän paras ja monesti myös ainoa ystävä on palkattu moniammatilista ymmärtäjää köyhälle kertomaan että palkkatöitä ei ole, mutta 9 euron hommia kyllä löytys.

    • Kova linja

      "Aluksi Grabherr eli leveästi: hän hankki uuden talon, osti Mersun ja Alfa Romeon sekä matkusteli paljon. Hän lainasi ystävilleen ja sukulaisilleen suuria summia."

      Ei ystäville ja sukulaisille pidä mennä lainaamaan. Lahjaksi voi muutaman tonnin antaa mutta se on siinä. Jos välit menee poikki sen takia ettei ole rahaa heille syytämässä niin sitten menee poikki. Pummit menkööt joltain muulta pummaamaan.

    • M-76

      Eihän kaikki edes ole köyhiä, vaikka tulot on alle köyhyysrajan? Minusta on köyhä, jos ei selviä arkiaskareista, laskuista, elämisen kuluista. Jos saa vaikka sen 488€ ja elämisen kulut on noin 220€, niin menee ihan hyvin! Jotkut saa 100 000€ vuoteen ja kaikki menee, eikä riitäkkään, vipillä loput, on köyhä. Tämmöisistäkin on ihan lehdissä kerrottu! Kaikki on suhteellista. Itse olen pyrkinyt siihen, että vähälläkin pärjää ja siksi olen luopunutkin joistain turhista asioista. Siksi olen myös tällä palstalla.

    • hyvin asiani

      Minä kyllä olen sitä mieltä että rikkaat ei osaa käyttää tulojaan järkevästi. Suuret velat jopa ministereillä ja maksuhäiriöitä paljon, lööpeissä kerrottu julkisesti. Eräällä äidillä 6000 e/kk tulot eikä pärjää, elikkä järkevä rahan käyttö hukassa. Itselläni 1100 €/ kk tulot ja ei ole maksuhäiriömerkintöjä ei velkaa eli osaan käyttää tuloni järkevästi.

      • Velaton minäkin

        Nykyisillä koroilla velan ottaminen on hyvinkin järkevää. Ainakin jos on päässyt yhteiskunnassa ministeritasolle, jonka jälkeen jokin kiva hyväpalkkainen homma löytyy aina.

        En tietenkään tarkoita kulutusluottoja elintason näennäiseen nostamiseen.


    • köyhyys=paskaa

      Eipä se rahattomuuskaan aiheuta muuta kuin onnettomuutta ja surkeutta. Elämässäni kaikki muu on ihan pa8kaa mutta ainoa toiveeni on lottovoitto, silloin vasta alkaisi oikea elämä kun rahallinen toimeentulo olisi turvattu. Muutoin olen pelkkä systeemin orja raatamassa huonolla palkalla v1ttumaisessa duunissa ja tällainen paskaelämä v1tuttaa ihan joka päivä!!

      • AnnaMunKaikkiNähdä

        Tuolla asenteella ei elämää korjata, vaan kuollaan Fatan onnettomana asiakkaana ennenaikaisesti, kukaan ei oikeasti jää kaipaamaan.

        Uusi ote elämään.

        Joka päivä pitää tehdä ainakin yksi suunniteltu teko elämän korjaamiseksi.


    • Richtig arm

      Voi teitä tietämättömiä. Olen elänyt kyseisessä maassa yli 30 vuotta. Bild-Zeitung on ns. aikuisten satulehti. Jos 20% pitää paikkaansa niin ok. En tiedä kyseistä tapausta mutta väitteesi köyhät eivät osaa käyttää rahaa on väärä. Köyhä, todellinen köyhä miettii ja kääntää jokaisen centin Monta kertaa ennen kuin ostaa yhtään mitään. Etenkin Jos lähes koko palkka menee perusasioiden maksuun. Luin yhdestä pyytäjästä niillä sivuilla eurolotto jackpot 60 miljoonaa pyytäjiä riittää. Antajia on vähän itse asiassa heitä ei ole.. Surullista mutta totta

    • Richtig arm

      Lisättäköön vielä.Miten mahtanee aloittaja määritellä köyhyyyden? Omakohtaisen kokemuksen kautta voin todeta,että vain se joka kyseistä elää osaa määritellä köyhyyden kokonaisuuden. Se alkaa ja loppuu siihen,että sinulla ei ole mahdollisuutta mihinkään. Menet työhön, odotat palkkapäivää ja toteat,jää tasan 50€ sillä on elettävä 30 päivää.Koska käyt työssä ei yhteiskunta sinua tue. Vaatteisiin,huvituksiin,kampaamoon jne sinulla ei ole mahdollisuutta.Pankki ei anna lainaa koska et kykene maksamaan lyhennyksiä. Tuon mainitsemani 50€ on pakko riittää. Siinä mietit monta kertaa mihin sen käytät..Syrjäydyt. Ainoa huvitus on katkeruus. Raha ei varmaankaan tuo onnea mutta se rauhoittaa ja mahdollisesti myös pidentää ikää. Köyhälläkin on vain yksi elämä. Toivon todella aloittajalle rikkautta.

    • ...........

      Onhan näitäkin jotka ottavat alusta asti linjan etteivät vippaa muille. Yksityisyyden varjelemisen tähdenkin. Hyväntekeväisyys järjestöjen kautta kannattaa enemmän.
      Opittu on jo kouluikäisestä että vaikka vippaa, ei silti itse saa yhtään mitään samoilta henkilöiltä.
      Luulisin että joka alusta asti on oppinut käyttämään rahaa vastuullisesti osaa sijoittaa osan.
      Tekstiviestikilpailut ovat köyhien rahastamista, kuten monet rahapelitkin.
      Sen ainakin tiedän on raskasta kuunnella kun joku naputtaa haluavansa rikastumista, eikö pennissä tai centissä ole miljoonan alku, ei kannata antaa pilkata itseään osallistumalla.

    • mitalin 2 puolta

      "Köyhät eivät rahaa osaa käyttää"

      Tuota lainatakseni voisi myös todeta, että typerät tekevät typeriä ja ei objektiivisiä, sekä leimaavia yleistyksiä.

      Ensinnäkin pitäisi määritella tuo termi "köyhät" eli tarkoitetaanko sillä taloustieteulijöiden luokituksia vai keskipalkkaista työntekijää.

      Toisekseen miten suuri, vaikkapa _kymmenien miljoonien_ voitto käytettäisiin "osaavalla" tavalla ja millaista elämä viettäen?

      On paljon _erilaisia_ "virtasista" jotka ovat voittaneet todella suuria summia lotossa.

      Osalle se on tuonut kaikki mahdolliset ongelmat , psykologisista ongelmista ihmissuhdeongelmiin, avioeroihin, alkoholismiin, huumeisiin ja terveyden rapautumiseen ja velkaantumiseen samalla kun koko pääoma palanut. Eli osalla se kumuloi j aprovosoi jo olemassa olevat henkilön elämässä ja persoonassa olevat erilaiset ongelmallisuudet.

      Sitten taasen osalla "virtasisista" on ollu kokonaisvaltainen projekti uudelle pääomalle toteuttamassa nyt ulottuvillaan olevia suunnitelmiaan, ovat jalat maassa, johdonmukaisia toiminnassaan ja uuden suuren pääomen hallinnoinnissaan. Heille voitto on todellakin muuttanut elämää paremmaksi.

      Mitalissa on aina kaksi puolta. Hyvin suuren voiton saaneille itselleen se voi positiivisuudestaan huolimata olla henkis-psykologisestikin haaste monella tavalla.

      Hyvin suuri voitto on kiinnostava tekijä, sillä se voi paljastaa henkilön ( läheistensä ja ystäviensäkin) todellisen minuuden, niin positiivisessä kuin vähemmän sellaisssa merkityksessä.

      Suuri voitto saattaa herättää mustasukkaisuutta ja kateutta jopa joissakin tärkeissä läheisissä ja aiheuttaa säröjä ihmissuhteisiin.

      Äkkirikastuneen osaattaa olla vaikea tietää kuka on kiinnostunut hänestä ihmisenä vai toivomastaan omaisuutensa hyödystä.

      Hyvässä asemassa ovat ne joilla on vakaat ja terveet ihmissuhteet ja itsellä paljon kiinnostavia projekteja toteutettaviksi elämässään.

      Olisi kuitenkin kisaus sanoa, että varsin monelle "duunarille" (huomatkaa sitaatit) ideaali summa voitettavaksi olisi noin kahden asunnon / talon hintaa vastaava summa. Se ei liiaksi mullistaisi elämää, mahdollistaisi hyvän velattoman asunnon, sekä kohtuullisen sijoituspääoman ja pudottaisi varsin ison perustaakan pois saden "hengittää hieman vapaammin", sillä jo pelkät asumiskulut edustavat peruspalkalliselle suurta osaa tuloistaan.

      Tosin sijoittaminen onkin sitten aivan oma alueensa ja edellyttää hyvin tehtyjä kotiläksyjä omatakseen pohjaa sijoitusratkaisuilleen, sillä edes sen tutun ja fiksun pankinjohtajan sijoitusneuvoja ei tule seurata sokeasti.

      Koskaan ei tule sijoittaa sellaiseen jota ja jonka mekanismia ei _itse_ ymmärrä.

      Tästä tulikin mieleen, että miten ketjussa komentoivat toimisivat ja eläisivät voiton kanssa ja miten sen sijoittasivat jos voittaisivat vaikkapa nyt tällä viikolla Euromillionissa teoreettisesti saatavilla olevan summan noin 162 miljoonaa?

      • Vakuusvaje

        162 miljoonaa on sellainen summa, että sillä voi täyttää kaikki ne materiaaliset unelmat, joita tavallisen ihmisen mieleen edes tulee. Asunnot, autot ja muu sellainen. Kymmenellä miljoonalla saa jo enemmän kuin koskaan on osannut kaivatakaan. Jäljelle jää vielä 150 milliä eli 50 kertaa enemmän kuin hyväpalkkainen akateeminen tienaa eläessään. Miljoonan voi vielä tuhlata, mutta saa olla aika tumpelo, että 150 miljoonasta vielä ehtii romahtaa köyhäksi yhden eliniän aikana.

        Olisihan kieltämättä kivaa, jos voisi hankkia ihan mitä mieleen juolahtaa välittämättä talouspuolesta. Minä ostaisin muutamia asuntoja erilaisista ympäristöistä ja eri maista. Taloudellisten katastrofien varalle maata ja kultaa. Osakkeita tuottamaan käyttörahaa ja ylläpitämään varallisuuden arvoa. Suuri osuus jostakin pienestä pörssiyhtiöstä ja jäseneksi sen hallitukseen. Taloudellisen vallan käyttöhän on kivaa ja henkisesti palkitsevaa, kuten muistaakseni Esko Seppänen on sanonut.


    • mitalin 2 puolta

      Vakuusvaje:lle

      Ajatuksella on ihan hauska leikiä.

      Aivan, 162 miljoonaa on hyvin kolossaalinen pääoma ns. tilastollisen mediaanin tai sen ylikin omaavan varsin varakkaankin henkilökohtaisen talouden ja sijoitukset omaavan mittakaavassa.

      Sillä voisi toteuttaa "suunnilleen normaalin" kuolevaisen skaalassa kaikki varsin hulppeatkin kiinteistöhankinnat, veneet, autot, harastukset, itsensä jatkokehittämisen jne. ja se edustaisi vasta pientä siivua kokonaisuudesta.

      Sijoittamisen ja tuottavuuden näkökulmaan tottuneelle pääoman arvon lasku on piikkinä tiukkaan juurtuneessa lähestymistavassa ja tulisi opetella osin toinen lähetymistapa rahaan ja sen suhteesta elinkareensa.

      Tuollaisen kapitaalin sijoitaminen jo itsessään on melkoinen haaste, vaikka siinä on toki varaa syödä vapaasti suoraan kuormastakin (perus-) inflatiostakaan liiaksi murehtimatta.

      Lähinnä tuo taloudelliseen (jopa globaaliin) katastrofiin varautuminen olisi yksi ohjaava tekijä valinoissa ja pääoman turvaamista harkitessa.

      Argentiinassa yhdeksässä kuukaudessa inflaatio on 20% ja se on vielä kevyttä johinkin historian radikaaleihin rahan arvon totaalisiin romahtamisiin.

      *** Itselleni aivan perusmotto olisi toimia tavalla jossa pääoma olisi orjani, ei päinvastoin. Tuon rahan tulisi tarjota sekä suhteellista turvaa, että vapautta ilman turhia taakkoja ja kahleita.

      Tämä siksi, että tuollaisella pääomalla voisi pikku hiljaa rakentaa sellaisen kuvion itselleen, että jossakin vaiheessa havaitisi jälleen juoksevansa kuin hiiri pyörässä, muistamatta miksi.

      Useampien asuntojen / kiinteistöjen (vaikka toisinaan on helpompaa vain vuokrata laadukas kohde tarvitsemakseen ajaksi murehtimatta sen ylläpidosta), matkailun ja itsestään huolehtimisen ymv. lisäksi kuvaan riskeeraisi tulla veneily ja ilmailu. Sittenkin voisi harkita mikä on helpompaa / huoletomampaa vuokrata vai omistaa.

      Itseäni saattaisi kiinnostaa gryndata joitakin kiinnostavia ja selektiivisesti valittuja premium-kiinteistöprojekteja hyvillä paikoilla. Suunnitella arkkitehtien avulla ja rakennuttaa joitakin hieman spesiaalia toteutukseltaan hyville paikoille ja myydä pois. Tämä ihan vain projektin ja "vakaan kiven" nautinosta. Tänäkin päivänä vaikkapa Helsingin keskustassa on upeita hyvin vanhoja rakennuksia tukevasti sijoillaan, ilo silmälle, kuten vaikkapa Suomen Pankki ja pysyvät sillä jos vain ei sotaa syty.

      Samoin joidenkin kiinnostavien projektien rahoitukseen voisi ottaa osaa, joiden ei tarvitsisi edes olla korkean tuoton sellaisia.

      Sitten _selektiivisesti_ valiten joko suoraan pääomasta tai sen tuotosta osa hyväntekeväisyyteen. Yksi kansainvälinen ja poliittisesti, että aatteellisesti riippumaton kohde voisi olla "Lääkärit ilman rajoja": http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9decins_Sans_Fronti%C3%A8res

      Vanhuksille kun keksisi jonkin hyvän konseptin, jotta heistä pidettäisiin hyvää huolta ja voisivat elää kauniissa ja ihmisarvoisissa virikkeellisissä puitteissa. Haaste on se, että siihen on vaikea löytää maltillisten kustannuksien toimivaa systeemiä, sillä se edellyttää kalliita kiinteistöjä ja motivoitunutta henkilöstöä, eli kiinteät kulut ovat korkeat. Tosin joitakin ideoita mahdollisesta konseptista pyörii harmaana mielen perukoilla.

      Samoin jos vähempiosaisille lapsille keksisi jotakin vastaavaa, jotta pääsisivät paemmissa ja tasapainoisemmisa puitteissa elämäänsä startaamaan ja perustamaan.

      Olishan tuollaisen äkikseen tupsahatavan pääoman, hyvä, hyödyllinen, nautinnollisen ja myös hauskuutavan käytön suhteen sulattelemista pitkäksi aikaa jos kohdalle osuisi.

      Sitten koko kuviossa tulisi ajatella myös jäljelle jäävän pääoman siirtoa oman aikansa yli, eli testamenttiaan kohteineen.

      - ->

      Kaikki on suhteellista ja suurella skaalalla tuonkin pääoman saisi melko pian ahtaalle ja sulamaan.

      Vaikkapa Monacon rannassa olevat hienot jahdit / laivat maksavat "perusvarustelussaan" noin miljoona euroa per metri ja siellä on lukuisia 40-60 metrisiä sellaisia ja siihen sitten sen vuosittaiset kiinteät kulut, vaikka ei tuntiakaan purjehtisi. En muista paljonko ne polttavat menolientä per tunti, muta peruspalkalliselle jo yhden tunnin polttoaineiden kustantaminen olisi suuri uhraus ;-)

      Tai privaatti "pieni" suihkujetti sujuvaan paikasta toiseen lentämisiin jne.

    • porvarin hauta tyhjä

      Ihan oikein rahan pitääkin kiertää eikä muumioida.

    • köyhyys=paskaa

      Kyllä elämä muuttuisi viimeinkin sellaiseksi kuin haluaisi jos voittaisi sen eurojackpotin 162 miljoonaa, olisi aikaa harrastuksiin ja elämästä nauttimiseen omassa talossa sen sijaan että nykyisestä vuokraluukustani on muodostunut vain ruumisarkku jossa säilytän kroppaani ja nukun sinä aikana kun en ole töissä raatamassa vähäisen rahan takia.

    • kenoillaan

      No tämä saksalainen lottovoittaja se vasta rahaa osasikin käyttää. Ajatelkaas kuinka moni siitäkin potista loppujen lopuksi hyötyi? Ystävät, sukulaiset, autokauppiaat, rakennusliike, vaateliikkeet, koruliikkeet, turismi, valtio ym. Täti laittoi hyvän kiertämään, ja kaikki hyötyivät.. Kyllä raha on tehty liikkumaan. Harmi vaan kun taisi olla liian kiltti ja sinisilmäinen, että unohti itsensä. Näille "köyhille" sen lottovoiton suokin. Osaavat pistää elämän "risaiseksi" ja kaikki pääsevät jaolle potista.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe