Onko tämä pätevä syy työvoimapoliittisen koulutuksen lopettamise

Eivartijaksi

lle?

Lakipykälä sanoo näin:

13 §

Pätevä syy työllistymistä edistävästä palvelusta kieltäytymiseen ja palvelun keskeyttämiseen

Henkilöllä on pätevä syy kieltäytyä 12 §:n 1 momentissa mainitusta työllistymistä edistävästä palvelusta ja keskeyttää palvelu, jos:

1) palvelu ei ole hänen terveydentilansa tai työ- ja toimintakykynsä huomioon ottaen hänelle sopivaa;

No, piruuttani hakeuduin vartijan ammattitutkintoa suorittamaan ja alkukarsinnan jälkeen kuin ihmeen kaupalla tulin valituksi lopulliseen porukkaan.

No, tajusinpa nyt kuitenkin että vartijan ala ei ole minua varten, en aio vartijan töitä jatkossa tehdä. Menin jotenkin ns. uteliaisuudesta tuohon kurssille kun en tosiaan uskonut että jatkoon pääsisin.

Mutta, en kykene minkäänlaiseen fyysiseen kontaktiin ihmisten kanssa enkä halua että työssäni voin saada nyrkistä, puukosta tai mistää muustakaan mikä saattaisi kipeää tehdä. Onko tämä riittävä syy koulutuksen lopettamiselle?

Ajattelin ainakin kouluttajan kanssa sen puheeksi ottaa...ei minun luonteellani komenneta ketään, saati sitten toimita jos tilanne oikeasti toimimista vaatii.

9

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin se menee

      Luonnevikoja on monenlaisia joten kärsi vaan omastasi kurssin loppuun saakka!

    • Oolala typeryys.. .

      No piti sitten hakea? Moni joka on kurssin oikeessa tarpeessa jää nyt ilman.

      Kärsi! x)

    • en kerro häirikölle

      Ikävää, että edes aloitit kurssin ja veit joltakin toiselta mahdollisuuden ammattitutkintoon. Olisit lopettanut heti, niin joku muu olisi voinut saada paikkasi.

      Sinuna jättäisin kertomatta, että hait kurssille piruuttasi. Sano, että huomasit kurssin aikana, että sinua ahdistaa fyysinen kontakti ja väkivallan uhka. Tuon todistaminen vaatii ehkä kallonkutistajalla käyntiä, koska yleensä normaali ihminen tajuaa, jos viitsii ottaa asioista etukäteen selvää, mistä vartijan työssä on kyse ja mitä riskejä siihen liittyy. Tuskin luulit päiväkotiin pääseväsi. Tyhmä juttu.

      • Eivartijaksi

        No en oikeasti tajunnut eikä 3 viikkoa kestävällä "karsintavaiheella" oikeasti käyty läpi noita juttuja niin hyvin...nyt kun on kurssilla ollut ja näytetty videoita missä vartija pistää porukkaa nippuun joilla on puukkoja yms. juttuja ja jotenkin paremmin "tajuaa" paremmin nyt että ei ole yhtään oma juttu kyllä...

        Ääh...kylläpä aika pinteeseen itseni nyt sain.


    • en kerro häirikölle

      Jatkan vielä: Jos satut harrastamaan jotain kamppailulajia, ja olet siitä hakiessasi maininnut, unohda kurssilta lähteminen ja sinnittele siellä loppuun saakka. Kukaan ei usko selityksiäsi mistään fyysisen kontaktin karttelusta, jos olet judoka tms.

      • Eivartijaksi

        On aivan eri asia harrastaa vapaaehtoisesti jotain kontaktilajia kuin että työssä voi joutua jonkun hullun päällekäymäksi. Itse harrastin nyrkkeilyä ja pidinkin siitä, vapaa-aikanani tai työssä en kuitenkaan halua kenenkään kanssa alkaa nyrkkeilemään tai painimaan. Ne on ihan eri juttuja kuitenkin eikä niitä toisiinsa oikein voi verrata.


      • en kerro häirikölle
        Eivartijaksi kirjoitti:

        On aivan eri asia harrastaa vapaaehtoisesti jotain kontaktilajia kuin että työssä voi joutua jonkun hullun päällekäymäksi. Itse harrastin nyrkkeilyä ja pidinkin siitä, vapaa-aikanani tai työssä en kuitenkaan halua kenenkään kanssa alkaa nyrkkeilemään tai painimaan. Ne on ihan eri juttuja kuitenkin eikä niitä toisiinsa oikein voi verrata.

        Älä käsitä tahallasi väärin. Jos olet harrastanut kamppailu-urheilua, olet hyväksynyt siihen liittyvän fyysisen kontaktinoton riskeineen. Olet saattanut saada siitä "lisäpisteitä." Vartijan koulutuksessa varmaankin opetetaan välttämään tilanteiden ajautumista väkivaltaisiksi ja toimimaan oikein vaaratilanteissa. Kuten joku jo täällä totesi, käy koulutus sitkeästi läpi ja ota se oppi, minkä saat. ÄLÄ kuitenkaan hae huviksesi poliisikouluun :)


    • Blomma Ros

      Kuulostaa epätoivoiselta alkaa selitellä, että ei sovikaan alalle, kun on ensin selitellyt sille sopivansa ja läpäissyt soveltuvuustestit. Sinuna suorittaisin tutkinnon loppuun. Hae sen jälkeen vaikka aulavartijaksi tai jonkun firman vastaanottotehtäviin. Tai ole hakematta, mutta ei koulutuksesta kuitenkaan haittaa ole.

    • pätevä syy olla poissa

      Jos joutuu olemaan keskussairaalassa ensialkuun 4viikkoa lasaretti potilaana, niin se on pätevä syy olla POISSA KOULUTUKSRSTA. siihen ei voi TE-keskuskaan mitään

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe