Mukava karaokekisa

kateellinen - tietty

Mistäköhän sellainen löytyisi? Sellainen kisa, missä olisi kunnon tuomarit (ei siis karaokevetäjä ja ehkä joku hänen kaverinsa, tai jotain kilpailijoiden omia kavereita). Sitten otettais mukaan vain karaokelaulajia, ei bändin kanssa keikkaa heittäviä "ammattilaisia". Ei otettais edes sellaisia, jotka jo Voicessa tai Idolsissa ovat edenneet tv-lähetyksiin saakka ja saaneet sitä kautta esiintymiskokemusta ja treeniä ja opetusta alan ammattilaisilta. Ja jos vielä pudotettais pois ne, joilla jo voitto monesta muustakin karaokekisasta. Ymmärrän toki, ettei tällaisia kisoja olekaan, mutta aina voi haaveilla. On vaan niin tylsää, kun kaikki karaokekisat voittaa samat, tutut nimet.

12

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laulan en kilpaile

      Ymmärrän pointtisi. Valitettavasti et taida sellaista kilpailua löytää, ilmeisesti Suomessa ei oikein ole tilaisuuksia uusille artistinaluille näyttää taitojaan ja hakevat sitten näkyvyyttä karaokekilpailuista.

      • hohhhhhhhoi

        Sitä saa ihmetellä, että miksi oikeasti lahjakkaat ja oikeissa kilpailuissa menestyneet laulajat alentuvat karaokekilpailuihin!? Maine voi jossain määrin kasvaa, mutta kunnia menee! Otsaan läsähtää pelkkä karaokelaulajan leima, mikä ei taitavalle laulajalle ole kunniaksi!


    • en vaan tiedä

      Ei se ole enää nykyään alentumista, karaokesta on tullut "sisäsiistiä". Katsopa jotain karaoken MM-kisoja - karaoke on vielä kisan nimessä mukana mutta laulajat ovat jo vähintäänkin samalla tasolla kuin monet ammatikseen keikkailevat. Ja onko sillä loppujen lopuksi väliä, mitä kautta pääsee esiin, jos laulaa haluaa? Ja onko loppujen lopuksi oikeastaan muita laulukilpailuja olemassakaan kuin karaokekilpailuja?

      • nohh

        On karaoken parissa hyviäkin laulajia, mutta kyllä sellaisetkin mielletään pelkiksi karaokelaulajiksi, jos kyseisiin kilpailuihin menevät sotkeutumaan.
        Karaokekisat on ensisijaisesti niille, joiden taidot ei "oikeisiin" laulukilpailuihin riitä. Se on enemmän sellaista "tässä nyt leikitään laulukisoja ja staroja" -meininkiä.


    • en vaan tiedä

      Ja mitäköhän ne "oikeat" laukukilpailut sitten ovat? Suomessa? Tangomarkkinat? Onko muita?

    • eroja

      Oikeat laulukilpailut = säestys ilman tv-ruudulla näkyviä sanoja ja niiden päällä kulkevaa väripalkkia.

      Monet karaokelaulajat valittavat bändin säestyksellä tapahtuvissa kisoissa sitä, että soittajat soittavat liian erilailla kuin miten karaoketaustoissa soitetaan..
      Lujan bändikokemuksen omaava tyyppi ei tuollaista säikähdä, vaan ymmärtää, että livesoitto on aina erilaista eri bändeillä ja se ei ole mikään ongelma.

    • Johnny Guitar

      "Lujan bändikokemuksen omaava tyyppi ei tuollaista säikähdä, vaan ymmärtää, että livesoitto on aina erilaista eri bändeillä ja se ei ole mikään ongelma."

      En ollenkaan ole eri mieltä kanssasi, mutta haluaisin mainita, että jotkut karaokeversiot poikkeavat täysin alkuperäisestä levytyksestä. Mieleeni tulee esimerkiksi Laila Halmeen "Surujen kitara", jonka karaokeversio on erinomainen. Sillä ei tosin ole mitään tekemistä Laila Halmeen 50-luvulla levyttämän version kanssa.

      Laila Halmeenkin versio poikkeaa tosin alkuperäisestä Peggy Leen länkkärileffan versiosta sikäli, että melodian (lyhyt) b-osa on jätetty kokonaan pois. En ole koskaan tajunnut, miksi. Helppohan siihen olisi ollut sanat kirjoittaa. Olisiko mahdollista, että sanoittaja yksinkertaisesti unohti b-osan olemassaolon? 50-luvun alkupuolellahan ei vielä ollut edes kotikäyttöön tarkoitettuja nauhureita. Sanaa "nauhuri" ei itse asiassa ollut edes keksitty vielä. Nauhurit olivat magnetofoneja vuonna 1954.

      Jospa sanoittaja melodiaa muistellessaan ei muistanut, että siinä on b-osakin, koska ei voinut kuunnella alkuperäistä esitystä kotonaan?

    • Huono häviäjä

      Oikeesti siihen mukavaan kisaan riittäis varmaan semmoinen kisa, jossa kerrottaisiin etukäteen mitä voittajalta haetaan ja sitten arvioitaisiin ihan vaan pelkästään niitä asioita ihan avoimesti ja siis näytettäisiin avoimesti myös tuomareiden pisteet ja palautteet. Kisojen isoin ongelma on että päätökset tapahtuu sisäpiirissä hatusta vetämällä eikä ihan aina laulun pohjalta eikä kysymyksiin vastata. Kysyjä on vaan huono häviäjä. On tullut käytyä ja nähtyä ja hävittyä.

      • No ei

        Tuo, että palautteet annetaan julkisesti on noita uusia hömpötyksiä, jotka ovat tulleet kaiken maailman Idolsien mukana! Ei aikoinaan Tangomarkkinoilla sun muissa kisoissa ruodittu julkisesti esityksiä, ja se on ihan oikein. Siitä julkisesta ruotimisesta ei hyödy kukaan. Ihmiset sitten vaan toistelevat tuomariston sanoja tyyliin "se oli joo alavireinen ja se yks fraseerasi heikosti". Helppo se yleisön sitten on olla olevinaan samaa mieltä tuomariston kanssa ja leikkiä näin asiantuntijaa, vaikka ymmärtämys on oikeasti samaa tasoa kuin pässin tähtientuntemus! Eli EI tuota pelleilyä enää ainakaan karaokekisoihin!!


    • Hällä väliä

      "Kisojen isoin ongelma on että päätökset tapahtuu sisäpiirissä hatusta vetämällä"

      Kyllä. Minimivatimus olisi, että tuomarit itse olisivat musikaalisia. Hupaisimpiin "tuomarointeihin" kuuluu se Idolsin pitkähiuksinen miestuomari, joka ilmoitti kokelaalla olleen "mahtava ääni". Ääni ehkä oli mahtava, mutta laulu meni pahasti nuotin vierestä.

      Tästä on kai kymmenisen vuotta aikaa, joten en enää muista tuomarin nimeä. Ohjelmaa kun ei tullut katsottua kuin yhden kerran noin 15 minuuttia.

      • Siis häh?

        No mitä se tuomari on sitten sanonut väärin, jos on oikeutetusti kehunut jotakuta mahtavasta äänestä? Ääni ja sävelpuhtaasti laulaminen kun ovat ihan eri asioita. Ja on tosi yleistä, että jollakin on upea ääni, mutta laulu epäpuhdasta. Saa kai sitä kehua sellaista laulun osa-aluetta, joka on kohdallaan, vaikka muilta osin laulu ei toimisikaan.


    • Hällä väliä

      "Saa kai sitä kehua sellaista laulun osa-aluetta, joka on kohdallaan, vaikka muilta osin laulu ei toimisikaan."

      Minun puolestani saa tietysti kehua. Hieman koomiselta kuitenkin tuntui, että tuo tuomari halusi tämän komeaäänisen jatkavan kilpailussa eteenpäin. Ehkä se oli oikein. Ne pari muuta kuulemaani olivat tosiaan vieläkin epämusikaalisempia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe