Mistä tietää, että on tullut uskoon?

Uskoon haluava

Hei!

Olen lapsesta saakka rukoillut (nykyisin harvemmin), että Jumala/Jeesus huomaisi minut. Tämä johtuu siitä, että luin nuorena poikana jostain (olen nyt. 45 v.) että uskoon tuleminen muuttaa elämän mahtavaksi. Olen myös kuullut tarinoita, että esim. pahat alkoholistit pääsevät ongelmastaan VAIN uskoon tulemalla.

Uskon nykyisin, että on jokin suuri, joka on luonut maailmankaikkeuden. Kuka tietää luojan nimen? Luomisen myötä on tapahtunut ilmeisesti virheitä eli tekevälle sattuu. Onko niin, että joka kärsii maanpäällä eniten, saa suurimman palkkion "taivaassa"? Sekin kuulostaa epäreilulta, jos taivas on hienoin paikka mitä olla voi. Jos taivaassa sattuisi olemaan tasa-arvoinen kohtelu, niin miksi sitten toiset kärsivät maan päällä enemmän kuin toiset?

En vaadi elämääni mitään suurta. Jos rukoilemalla ei pääse "uskovaiseksi", niin miten sitten? Käyn nykyisi kirkossa enää häissä ja hautajaisissa. Lapsena kävin useamminkin kirkosssa, mutta en ymmärtänyt täysin mistä on kyse. Kaikki oli vakavaa, papin puhuminen, mollimediat uruissa jne.

Pitäisikö minun olla kateellinen uskovaisille? Puhuvatko he totta vai ovatko he "natsihurmiossa"? Osa ihmisistä on helposti johdateltavissa.

Oman kokemukseni mukaan jotkut työpaikkakiusaajat työuran varrellani ovat nimittäneet itseään uskovaiseksi. Outoa, en ymmärrä. Uskovaisuus ei taida tehdä sitten ihmistä kuitenkaan välttämättä paremmaksi?

Voisin käydä useamminkin kirkossa, mutta koen sen jopa ahdistavana paikkana ainakin Suomessa, kuten aikaisemmin viittasin asiaan. Miksi usko ei voisi olla iloinen asia? Jos uskovaiset käyvät ahkeraan kirkossa, niin missä on ilo toivosta tai jostain muusta, josta en itse ole päässyt nauttimaan. En taida päästä "taivaaseen", koska rukoiluistani huolimatta Jumala/Jeesus ei ole vastannut ikinä minulle lapsesta saakka. Miksi en pääse Jumalan/Jeesuksen jengiin? En edes tiedä, että onko parempi rukoilla suoraan Jumalalle, koska hän on ylin? Epäselvää.

Toivottavasti joskus Jumala/Jeesus koskettaa minua. Tällä hetkellä näyttää aika huonolta.

25

1090

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • ihan oikeasti!

        Uskoa ei synny omin voimin, JOS olet oikeasti tosissasi ja haluat uskon, niin rukoile sitä OIKEASTI Jumalalta.


    • Sanotaan näin: tulee uskoa voimaan ennen kuin uskon voiman tulee kokemaan.

      Jos usko ei vaadi monia todisteita, Jumala näkee että se tosiaan on vahvaa. Usko kun näet ei ole vain ja ainoastaan uskoa Jumalaan. Se myös on uskovan ja Jumalan välinen suhde, mikä on mielestäni tärkeää ja jota ei mielestäni korosteta tarpeeksi; sinun pitää ensin luottaa Häneen ennen kuin Hän luottaa sinuun.

      Eli pitää uskoa näkymättömään ennen kuin se näyttää sinulle kasvonsa. Ateisteille tämä on vaikeampi tehtävä sillä he uskovat vain siihen minkä voi nähdä. Siksi näkymätön ei luota heihin, eikä heille yhtä helposti ilmaannu tai luota heille salaisuuksiaan.

      • olen uskossa

        Ei ole niin että alkoholistit pääsevät eroon alkoholista VAIN uskoon tulemalla. Minä olen uskossa.


      • älä luovuta, rukoile
        olen uskossa kirjoitti:

        Ei ole niin että alkoholistit pääsevät eroon alkoholista VAIN uskoon tulemalla. Minä olen uskossa.

        Jumala kyllä ajallaan ilmaisee itsensä sille joka rukoilee ja oikeasti etsii ja haluaa tulla uskoon, älä ole huolissasi tästä ollenkaan. Kirkko ei ollut minulle sellainen hyvä paikka jossa olisi ollut mukava olla, kävin katsomassa muissakin seurakunnissa ja minulle helluntailaisuus tuntui enemmän oikealta paikalta, mutta kyllä vapaaseurakuntakin on ihan kiva paikka...!


    • uskoon haluavalle

      Tunteet vaihtelee. Välillä tuntuu pahalta, välillä hyvältä. Monesti ei oikein miltään.
      -Eli älä pidä tunteita uskon merkkinä tai mittarina.

      -Anna Jeesus anteeksi kaikki rikkomukseni. Haluan seurata Sinua. Pelasta minut.

      Itse halusin tulla uskoon rippileirillä.
      Olin vähän pettynyt kun rukouksen jälkeen en tuntenut mitään. Kun kohta joku kysyi olenko uskossa, niin vastasin että olen. -Sen perusteella mitä Raamattuun on kirjoitettu: Jeesus sanoi: "Joka minun tyköni tulee Minä en työnnä pois."
      Kun sain näin uskoni tunnustettua, niin tuli sisäinen tietoisuus, rauha: Olen armosta pelastettu, taivaskelpoinen. Se sisäinen tietoisuus on pysynyt vaikka tunteet on ollut välillä hyvinkin pahoja.

    • Uskoon haluava

      Olen todella surullinen, että kirjoitukseni perusteella yritetään heti hyväksikäyttämään rahallisesti.

      Ymmärrän, että esim. jotkut saa apua hieronnasta lihasvaivoihin ja jotkut terapialla mielenvaivoihin. Millä saa apua siihen, että saisi yhteyden Jumalaan/Jeesukseen? Pelkään pahoin, ettei kukaan ei voi auttaa minua ja minunkaltaisiani maailmassamme. "Uskovaisista" (anteeksi sitaatit) jokainen voi katsoa itseään peiliin ja miettiä onko ollut hyvä esim. ihmisille, eläimille ja luonnolle. Se olisi hyvä alku vai? Mielestäni meidän koiralla on enemmän bonuspistietä, jolla pääsee taivaaseen. Ai niin, onko eläimillä taivasta? Nooa ainakin otti mukaan eläimiä. Veikkaan, etteivät olleet maalliset intressit.

      Yllä olevaan hyväksikäyttäjään liittyen... eräs ystäväni: entinen skini, fiksuuntui, meni töihin, tapasi naisen, meni avioon, tuli lapsi, tuli ero, jonka jälkeen Jehovan Todistajat ottivat hänet heikkona hetkenä huomaansa. Ystäväni elämä parani Jehovien jälkeen. Pointti ei ole se, että kuka huolehtii, vaan se, että joku huolehtii.

      Toisaalta ystäväni tekee leipänsä eteen puolipäivätyötä, että voisi suorittaa "Jehovan" antamaa työtään. Se on poissa muulta perheeltä ja sen olen nähnyt. Ongelmia on tullut jopa siten, että lapsi on joutunut "hoivakotiin".

      Olen kokenut työelämäni aikana, ettei raha tuo sitä onnea. Se vain nopeuttaa/helpottaa tiettyjen tuotteiden/palveluiden saamista mahdollisimman laadukkaana.

      • tietääkseni pääsevät

        Tietääkseni ainakin ne eläimet pääsevät taivaaseen jotka ovat uskovaisten eläimiä, on hyvin vaikea sanoa varmaksi enemmän mutta ymmärtäisin että eläimet kyllä pääsevät sinne.


    • make war

      Jumalan luomennään Jeesuksen kautta. Jeesus on Jumalan Poika, syntien sovittaja. Uusi testamentti kertoo Jeesuksen elämästä. Uskovaisuus ei tee ihmistä paremmaksi, mutta toivoa antaa juuri Jeesuksen syntien sovitus ei omavalaistuminen, täydellisyys tai sen tavoittelu. Pyrkimys hyvään kuitenkin, vaikka se tuntuukin olevan hyvin työlästä juuri uskovaisille kovan kilpailunhalun ja kateuden takia.

      Siitä tietää, että on uskossa, kun ympärilläsi riehuu sotatanner täynnä perkeleitä, jotka yrittävät eksyttää, saada aikaiseksi sotatilaa, kiusaavat, tuovat ihmisen elämään kaikenmaailman kiusauksia (raha, maine, kunnia, haureus, valta, maatapalkaksi yms). Jos niitä ei ole, olet jo siellä vastapuolen leirissä. Jos taas elämässäsi on riehuntaa, taistelutanner, et ole vielä voitettu vaan sielustasi käydään kovaa taistelua.

      • 14+15

        Puhumattakaan raiskaamisesta tai ryöstämisestä ja juuripa toisten uskovaisten taholta. Jos olet kilpaillut työpaikalla työpaikastasi, niin uskonrintamalla taistelet uskostasi näitä perkeleitä vastaan.


      • 2+2
        14+15 kirjoitti:

        Puhumattakaan raiskaamisesta tai ryöstämisestä ja juuripa toisten uskovaisten taholta. Jos olet kilpaillut työpaikalla työpaikastasi, niin uskonrintamalla taistelet uskostasi näitä perkeleitä vastaan.

        Jotka valitettavan usein ovat juuri näitä narsissi laumanvartijoita, paimenia, jotka syövät lihavimmat lampaat eivätkä hoida laihoja ja vaivaisia.


      • jarrutappas vähän!
        14+15 kirjoitti:

        Puhumattakaan raiskaamisesta tai ryöstämisestä ja juuripa toisten uskovaisten taholta. Jos olet kilpaillut työpaikalla työpaikastasi, niin uskonrintamalla taistelet uskostasi näitä perkeleitä vastaan.

        Eivät uskovaiset mitään rosvoja ja raiskaajia sentään ole.


      • jarrutappas vähän! kirjoitti:

        Eivät uskovaiset mitään rosvoja ja raiskaajia sentään ole.

        No eikös tuo riipu ihan tapauksesta?


    • etsivä löytää

      Ihan selvästi Jumala kutsuu sinua nyt luokseen. Et muuten miettisi näitä asioita ja sinulle on tullut mielenkiinto päästä yhteyteen Jumalan kanssa. Nyt on vain rukoiltava, että Jeesus Kristus Jumalan poika, anna minulle tapahtua se ihme, että saan kokea että olet ottanut minut vastaan ja olet avannut tien Isän luo antamalla syntini anteeksi.
      Sinun kannattaa mennä ihan reilusti johonkin kristilliseen tilaisuuteen, jossa julistetaan evankeliumia, uskon ensiaskeleita.
      Jos paikkakunnalla vierailee, esim. Pirkko Vesavaara (älä sekoita Jalovaaraan, mene tilaisuuteen.
      Uskonasioista ja uskoontulosta saat tietoja: www.uskonet.fi

    • fda

      Kun pääset tarpeeksi syvälle hypnoottiseen transsiin voit kuvitella että Jumala on läsnä. Minkä tahansa uskonnon Jumalan voit kokea tällä tavoin. Onnea yrittämiselle...

      • etsivä löytää

        Hypnoosi ei ole tie Jumalan luo. Siinä antaudutaan toisen ihmisen manipuloinnille ja jopa pahoille hengille.
        Voi tätä villiä palstaa.


      • fda
        etsivä löytää kirjoitti:

        Hypnoosi ei ole tie Jumalan luo. Siinä antaudutaan toisen ihmisen manipuloinnille ja jopa pahoille hengille.
        Voi tätä villiä palstaa.

        Kun Raamatun kautta pyrit saavuttamaan itsehypnoosin antaudut toisten ihmisten manipuloinnille. Niiden jotka ovat alunperin kirjoittaneet Raamatun kirjat ja myös niiden jotka niitä ovat muutelleet kuten nämä Markuksen evankeliumin tunnetut väärennökset tai jos kaunistellaan "erilaiset versiot".

        Jumalalle antautumisella tai pahoille hengille ei ole useinkaan historiaa lukiessa tuntunut olevan hirveästi eroa. Kumpikin on johtanut teurastuksiin, katastrofiin ja uskomusten pakottamiseen toisille ihmisille.


      • fda
        etsivä löytää kirjoitti:

        Hypnoosi ei ole tie Jumalan luo. Siinä antaudutaan toisen ihmisen manipuloinnille ja jopa pahoille hengille.
        Voi tätä villiä palstaa.

        Jos vertailet esim. UT:n suomennoksia suosituimpiin englanninkielisiin versioihin UT:sta huomaat että niissä on haluttu kääntää erilailla. Siinä on kääntäjä tehnyt osansa manipuloidakseen omaan versioonsa kristinuskosta.


    • 1213

      "En taida päästä "taivaaseen", koska rukoiluistani huolimatta Jumala/Jeesus ei ole vastannut ikinä minulle lapsesta saakka. Miksi en pääse Jumalan/Jeesuksen jengiin? En edes tiedä, että onko parempi rukoilla suoraan Jumalalle, koska hän on ylin?"

      Mihin haluaisit vastauksen Jumalalta?

      Millä perusteella et pääse Jeesuksen jengiin?

      Jeesuksen jengiin kuuluu kaikki, jotka pysyvät hänen sanassaan.

      "Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi".
      Joh. 8:31-32

      Suosittelen rukoilemaan kuten Jeesus opetti.

      "Rukoilkaa siis te näin: Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi;..."
      Matt. 6:9

      Luultavasti suurin osa "uskovista" ei ole iloisia, koska heillä on liikaa asioita joita he eivät ymmärrä ja jota he pelkäävät.

    • ei ilman Jeesusta

      Jeesus sanoo:Minä ole tie, totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän Jumalan luo kuin minun kauttani. Joh. 14:6.

    • ...........

      Jolle usko ei tuota mitään iloa, ei olekaan siinä. Koen ongelmien olevan pienempiä.
      En tosiaan odota mitään ihmeellisiä tunne-elämyksiä.
      Iloitsen rukousvastauksista.
      Paremmaksi emme tule. Kiusaamisesta voi sanoa, jos henkilö ei itse ymmärrä lopettaa.
      Mihinkään ahdistavaan tilanteeseen ei tarvitse mennä, Jeesus neuvoi karttamaan harhaoppisia.
      Kärsinyt ihminen osaa arvostaa enemmän Jumalan lahjaa, ehkä siksi uskossa olevat ovat sellaisia kuin Raamatussa kerrotaan.
      Joka ei ole uskossa, kannattaa välttää helluntailaisia, koska silloin on haavoittuva, ja he ovat julmia.

    • totta 1

      Itse on tiedettävä mihin uskoo sehän on sinun tahtosi.

    • -s-

      Tiedät olevasi uskossa siinä vaiheessa, kun heität hyvästit terveelle järjelle. Tosin silloinkin löytyy kasa toisia uskovaisia, joiden mielestä et usko oikein. Tämä on helppo todeta, alat vain kyselemään uskosta hiukan yksityiskohtaisemmin ja kentis kyseenalaistat erinäisten mielipidejohtajien sanomisia. Takaan että ennen pitkää sinulle tullaan kertomaan että olet saaatanan kätyri esittämässä kristittyä.

    • 1+1

      Synnin tunto on keskeisessä osassa pelastavaan uskoon kääntymisessä.
      Jos meidän lohtuna on se, miten hyvin olemme osanneet elää, niin eihän me silloin mitään Vapahtajaa ymmärrä tarvitsemamme eikä Raamatun uhrimenettelyt oikein tunnu järkeviltä. Katsoppas näitä kadun miesten ja naisten haastatteluja:
      https://www.youtube.com/playlist?list=PL26524DA9664D92C5

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2941
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      2065
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1845
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe