Gallup: Miten tiiviisti/harvoit pidät yhteyttä?

Kyselyikä

Täällä usein esitetty mielipide on, että jos pitää harvakseltaan yhteyttä rakastettuunsa, on se merkki siitä ettei välitä. Ja että rakastunut tahtoo olla yhteydessä toiseen jatkuvasti, soittelee, laittaa viestiä, keksii syitä nähdä...

Onko se näin? Olisiko täällä ketään, joka suhteessa kaipaa paljon omaa tilaa ja soittelisi siksi harvoin? Minä en ole sellainen, oletko sinä?

Laitetaan lisävaatimukseksi vielä, että vastaajan tulee olla edes joskus ollut erittäin ihastunut johonkuhun(esim.tähän nykyiseensä) - jotta tietää, miltä se tuntuu ja voi sen perusteella tehdä vertailuja... Miten usein tai harvoin sinä haluat pitää yhteyttä rakastettuusi? Kerro myös oletko mielestäsi voimakkaasti kiinnostunut / ihastunut, vai mitä tunteita tunnet? Entä oletteko muista syistä tekemisissä toistenne kanssa (esim.yhteinen koulu/työpaikka) ja täyttääkö se tapaamisen tarpeen/ oletteko etäsuhteessa eri paikkakunnilla ja miten pitkä välimatka?

12

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sopivan harvoin

      Nuorena rakastuneena halusi olla rakkaansa kanssa yhdessä 24/7. Nyt keski-ikäisenä on muodostunut jo niin paljon omia juttuja ja menoja, ja haluaa olla yksikseen itsensäkin kanssa, että väljempi suhde on parempi, vaikka rakastaakin toista koko sydämestään.

      Tunnen voimakasta rakkautta, asumme naapurikunnissa. Päivittäin jonkinlainen yhteydenpito on ok, jokapäiväinen näkeminen ei ole tarpeen. Muutama pikaisempi näkeminen ja vaikka yksi pidempi yhdessäolo viikossa riittää oikein hyvin. Yhteisiä lomia voi toki viettää..

      Jatkuva soittelu ja viestittely on jo luotaantyöntävää.

      • sopivan harvoin

        Pari kuukautta suhdetta takana.


    • noh mieheni on sitä mieltä jos en keskity häneen puheeseensa niin en rakasta häntä.
      eikö olekin ihana mies! vaatii kaiken huomioni joten olen joutunut nyt vähentää palstailua hänen vuokseen.

      • 11 vuotta mutta suhde oli erittäin vaikea alussa.


    • Kyselyikä

      Kiitos näistä ekoista vastauksista. Ja tosiaan, vastauksessa voisi lukea myös, onko ihan tuore suhde vai jo vakiintunut:)

    • helka

      Nykyisen miehen olen tuntenut kohta kuukauden. Joka vkl olemme viettäneet aikaa yhdessä ja viikolla ollaan yhteydessä lähes päivittäin.

      Edellisessä muutaman vuoden suhteessa tavattiin viikonloppuisin, joskus viikollakin jos miehellä oli työkeikka Helsinkiin, ja lomat vietettiin enimmäkseen yhdessä. Muina aikoina soiteltiin muistaakseni päivittäin.

    • HUjjuu

      Mitä enemmän tulee ikää ja itsevarmuutta, sitä syvemmin osaa aidosti rakastaa ja sitä enemmän osaa nauttia myös ajastaan yksin.

      Nuorempana olin esimerkiksi yhdessä 6 vuoden suhteessa. Heti alun huumassa meidän oli "pakko" puhua jopa 7 tunnin maraton puheluita. (Järjetöntä...) Suhteessa oli hurjasti alussa kemiaa, sellaista pullamössöihastumista. Hauskaa toki oli, mutta myös molemmilla jonkin verran mustasukkaisuutta, epävarmuutta yms. Yksi lapsikin yhdessä saatiin. Jos toisella oli omia menoja, varmasti toinen mietti mustasukkaisia tai epävarmoja asioita. Rasittavaa ja kuluttavaa. Ja niinhän siinä kävi, että lopulta molemmat petti. Ero tuli kuitenkin vasta myöhemmin. Suhde kulutti molemmat loppuun. Ei sellainen ole rakkautta vaa jokin pakkomielle. Yök.

      Oli pari lyhyempääkin suhdetta, ja vähän samalle radalle meinasi mennä. Vasta sinkkuna vietettyjen parin vuoden aikana opin olemaan itsekseni hyvillä mielin. Vietin mielelläni aikaa ystävieni kanssa, tai vaikka vaan illalla yksin leffaa katsoen. Sitä kautta tuli myös se varmuus siitä, että olen hyvä juuri näin, ja olen halukas ja kyvykäs hyvään suhteeseen.

      Nyt olen ollut suhteessa n. 7 vuotta. Ikää minulla on 41v. Suhde alkoi hitaasti, pala kerrallaa. Ensin lähinnä tapailimme seksin merkeissä, kerran kuussa. Välillä joku viesti. Sitten puoleb vuoden päästä ehkä rupesimme viettämään enemmän aikaa yhdessä. Reilun vuoden tuntemise jälkeen muutimme yhteen.

      Edelleen vietämme aikaa myös erillämme. Esimerkiksi jos toinen on työmatkalla, keskustelemme yleensä jonkin aikaa illalla joko facebookissa tai puhelimessa. Normaalisti työpäivän aikana ei soitella, ellei tule ihan hoidettavaa asiaa. Vapaa-ajalla meillä on molemmilla myös omia harrastuksia. Mies käy omissa menoissaan ainakin parina iltana viikossa, minä saman verran. Reissuissa viikonlopun yli harrastusten takia jompi kumpi käy itsekseen ehkä joka toinen kuukausi. Koko perheen kanssa vietämme aikaa ainakin joka toinen viikonloppu. Se on sellaista perheen "laatuaikaa".

      Kotonakaan emme "roiku kiinni", vaan touhuamme. Lapset on hoidettava, ruoka laitettava, piha haravoitava, laskut maksettava, kaupassa käytävä... Ei siitä mitään tulisi, jos puolet ajasta olisi kyljessä nyhtäämistä. Ahdistaisi.

      Mutta joka päivä jos olemme kotosalla, pötkättelemme illalla kainalusten lasten mentyä nukkumaan. Joka aamu suukotamme ja toivotamme mukavaa päivää. Joka päivä sanomme jotain nättiä toisillemme. (Vaikkapa vaan "ootpa reipas". Sekin auttaa arjessa paljon.)

      Iso asia on luottamus. Ilman luottamusta ei ole rakkautta. Ne eivät ole toisistaan riippumattomia asioita.

    • KokemusK

      Alun rakastumisvaiheessa liian harva yhteydenpito tuntuu yleensä siitä toisesta siltä että ei kiinnosta tarpeeksi. Voimakkaasti rakastunut ihminen ei yleensä kaipaa paljon omaa tilaa tai rauhaa. Suurin osa rakastuneista tekee kaikkensa että ehtisi nähdä ja kuulla usein.
      Myöhemmin suhteen vakiinnuttua, yhteydenpito muodostuu enemmän ihmisten perusluonteiden ja yleisten tarpeiden mukaisesti ja voi olla mitä vain kymmenen päivittäisen puhelun ja yhden viikottaisen viestin välillä.

      • TylleröS

        No jaa... Meillä kylläkin juuri suhteen alussa nähtiin vähemmän. Saattoi kulua jopa muutama viikko, että ei nähty tai pidetty mitään yhteyttä. Sitten taas viestiteltiin ja tavattiin. Käytiin syömässä tai harrastettiin seksiä. Tai katottiin töllöä ja löhöttiin. Sitten taas luontevasti oli taukoa. Ei oltu ns. seurusteleva pari, vaan tutustuttiin rauhassa. Treffailtiin muitakin, seksiä tosin niinä aikoina ei ollut sitten meidän välillä. Siksikin joskus oli parinkin kuukauden tauko.

        Mutta siitä se eteni, koska molempia kiinnosti. Koko aja oltiin enemmän ja enemmän yhdessä. Kun tuntee paremmin, yhdessäolo on mukavampaa. Nyt ollaan asuttikin yhdessä jo pari vuotta. En muista koska tapasimme ensimmäisen kerran, mutta joskus 4 vuotta sitten.


      • sopivan harvoin

        Tuollainen on näkemykseni mukaan teinimaailmassa tavallista.. Aikuisilla työssäkäyvillä, yksin kotia hoitavilla ja lapsia omaavalla ei yksinkertaisesti ole aikaa nähdä mielin määrin.

        Todellakin voimakasta rakkautta tunteva haluaa olla myös itsekseen ja puuhailla omiaan. En kaipaa jatkuvaa iholla oloa, eikä ole epäilystäkään etteikö toinen olisi minusta kiinnostunut vaikkei ollakaan koko ajan yhteydessä.

        Epävarmat ihmiset ehkä tarvitsevat jatkuvaa vakuuttelua toiselta ja menettämisen pelkoinen haluaa jatkuvalla lähelle tunkemisella pitää toisesta kiinni. Terveesti itsenäistyneen ihmisen ei tarvitse ripustautua toiseen.


    • omanlaisensa

      Minä kuulun niihin jotka umpirakastuneenakin kaipaavat täysin omaa ja yksityistä aikaa. Olen ollut ihastunut, totaalisen pihkassa ja aidosti rakastunut joten tiedän kyllä millaista se on. Tähän mennessä takana on vain enemmän-tai-vähemmän kaukosuhteita joten alla oleva koskee niitä, lähellä asuessa uskon että tykkäisin nähdä toista useammin mutta taas lyhyempiä aikoja esim. ihan vain yhteisillä lenkeillä yms.

      Kaikkein mieluisin yhteydenpito väli minulle on:
      A) Tapailuvaiheessa yhteistä aikaa kerran tai kaksi viikossa, ei välttämättä edes joka viikko. Joinain päivänä välissä soittelua tai tekstailua, ei missään nimessä kuitenkaan jokapäivä.
      B) Seurustellessa yhteistä aikaa 1-5 kertaa viikossa. Muutamana päivänä välissä soittelua tai tekstailua, ei kuitenkaan ihan joka ikinen päivä.

    • Misonmunhalimies

      Jos seurustellaan, kyllä joku yhteydenotto päivittäin, edes tekstari.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe