Herkullisia vegaani/vegetaristi-reseptejä

-batman-

Falafel, uunivihannekset ja kesäkurpitsaletut tulee ainakin itselle mieleen. Mitä muuta?

26

318

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -superman-
    • Sedä

      www.chocochili.net

      Myös saman kirjoittajan Viiden tähden vegaani ja Vegaanin keittiössä on loistavia keittokirjoja :)

      Omaa lempiruokaani on vaikkapa seitan, sosekeitot, Viiden tähden vegaanin paprika-macadamia-lasagne (kastikkeessa tehosekoittimella tahnaksi vedettyä macadamiapähkinää ja uunipaahdettua paprikaa), avocadopasta (pari ruukullista yrttejä, juuston tilalla oluthiivahiutaleita tai ei mitään), intialainen ruoka...

      • ennakkoluutoon

        No voi herrajumala taas työ ja teidän seitanit ja macadamicat ja avokadot ja intiat. Meillä aamusta viisi tuntia noutajien koulutsta metäsässä..eli ammutaan muutama sorsa/rusakko ja sitten tehdään noutoa ja jälkeä. Järvet alkaa olla aika jäässä, mutta noutajat noutaa. Sama sitten pätee myös joutseniin, jotka ei aina tajua lähteä pois talven alta, huomenna luvassa kunnon lumisade. Töitä tulee riittämään, ne eilen vieä hanhien kanssa kiisteli lakseutumispelloista. Kallista on joutsenliha jos sen joutuu lopettamaan. Poliisi tekee lopettamispäätöksen tai antaa siihen luvan.

        Mitäs tekis sedä tässä tilanteessa ? Imis peukaloa ja viltin nurkkaa. ja hakis avokadopastaa lähikaupasta. Vai uisi luodolle märkäpuvussa pelastamaan joutsenet ???

        Voi voi teitä luonnosta vieraantunueta soseenkäyttäjiä.

        Takapenkillä on tilaa- ei muutakun aamulla eräkamat niskaan ja jalalle, tulentekotaito on plussaa, ja voi jäädä lähimmälle laavulle vapisemaan jos on ihan liikaa luontoa siinä ihan jalan alla. Oma trangia kantsii kanssa ottaa.

        Vielä tuli pari sankkoa jäistä kanttarelliä ja suppilovahveroa, puolukat syötiin matkan varrella. Nyt jos koskaan ne on hyviä ja hyvä hinta-laatusuhde. Poronjäläkälää ja kääpiä oisi vaikka siat söis .


      • Siis mitä pirua? :D

        Miksi ne joutsenet pitäisi lopettaa, koska ne ei ole ymmärtäneet muuttaa? Eiköhän siinä ihminen luule itsestään vähän liikaa, on ne joutsenet muuttaneet ennen ihmistäkin...

        Vähän hassut lempiruuat ehkä mainitsin, esimerkiksi viimesyksyn söin lähinnä uuniperunoita ja sieniä :P Samoin kuin Sannni, mäkin kerään mielelläni villikasveja kesäisin, leiriytyminen sujuu, ja ruuanlaitto niin luonnossa kuin kotonakin. Eipä tuota vegaanista valmisruokaa pahemmin ole niin on pakko osata ihan itse, ja pääroolissa on se perimmäinen ruuanlaittotaito, ei se onko välineenä hella vai trangia... Eräässäkin reissussa oltiin kesällä, sekä meitä kasvissyöjiä että lihaaneja matkassa, ja meidän trangialla syntyi huomattavasti tasokkaammat eväät, kun taas uusavuttomat sekasyöjät keitti pussinuudelia.

        "Voi voi teitä luonnosta vieraantunueta soseenkäyttäjiä"

        Voi voi teitä empatiakyvystä vieraantuneita murhaajia :)

        Rakkain terveisin, Sedä


    • Sannnnnnni

      Voi hyvää yötä. Suurin osa Suomea vetää marinoitua epäselvää einesmössöä, ja vegaanit kuulemma vieraantuvat luonnosta...

      Marjastan ja sienestän, kerään villiyrttejä. Osaan muuten myös kalastaa ja puhdistaa kalan, isoisä opetti, joskaan sitä en tee koska kalalla on oikeus elää elämänsä rauhassa. Niin, ja laavun rakentaminen ja avotulella kokkaaminen myöskin onnistuu.

      Mutta eines hevosenkeuhkolasagne on sitä suomalaista luontoa itsessään?

    • Vegaani rock
    • hmmm-mm
    • Kasvis-salaatti

      "Herkullisia vegaani/vegetaristi-reseptejä"
      "Falafel, uunivihannekset ja kesäkurpitsaletut tulee ainakin itselle mieleen. Mitä muuta?"
      Aika yksinkertainen kysymys, mutta vegaanit eivät näköjään osaa vastata. Luultavasti mitään herkullista heillä ei ole tai he eivät tiedä mitä herkullinen tarkoittaa. Luulis jokun kykenevän, edes yhden herkullisen vegaaniruoka reseptin laittaa tänne saitille. Vähän pitemmän kuin "Syö omena"
      Vai vaikuttaako B-vitaamiinin puute niin kovasti ettei teillä ole luovaa toimintaa edes ruuanlaitossa.

      • Jaa, mä ainakin ajattelin että lukijoilta löytyy nykyaikana sen verran aloitekykyä ja viitseliäisyyttä, että osaa vähintäänkin tuon mun laittaman linkin avata. Reseptejä kun on netti pullollaan. Ihan paikallaan tämä aihe kyllä on, itseäni on lähinnä ärsyttänyt jatkuva uusien ketjujen avaaminen pelkän yhden reseptin takia, että jos ne olisi vaikka aina pudoteltu tänne samaan ketjuun, niin se olisi jo reseptejä pullollaan :P


      • pohnis1

        Juu eipä tuo vegaani ruoka ole koskaan hyvälle maistunutkaan, mutta silti paljon paremmalle mitä sekaanina tuli popsittua.


    • niven
      • buffalomozzarellaköntti

        Eikös juustot olekaan vegaanien kieltolistalla? Mutta onhan maku jostain tultava


      • pohnis1

        Aloitus oli: "Herkullisia vegaani/vegetaristi-reseptjejä", joten juusto on tässä kontekstissa sallittua. Juustot kyllä muuten maistuvat melko omituisille. Ja se ajatus, että ne ovat hyytynyttä lehmän tissivisvaa puistattaa.


      • mielikuvasi

        Jos sinusta juusto on hyytynyttä tissivisvaa, niin toivottavasti kun syöt mansikoita, niin silloin tulee mieleesi että syöt kohdun sikiöineen.


      • pohnis1
        mielikuvasi kirjoitti:

        Jos sinusta juusto on hyytynyttä tissivisvaa, niin toivottavasti kun syöt mansikoita, niin silloin tulee mieleesi että syöt kohdun sikiöineen.

        Sitähän se maito periaatteessa on: hyytynyttä tissivisvaa.


      • Sedä

        Jep, ja samalla tavalla mansikka on kasvin tuottama houkutin, jolla se saa kasvinsyöjän syömään sen siemenet ja levittämään niitä :) jostain syystä toinen näistä kuulostaa ällöltä, toinen ei! Onhan maitokin toki ruuaksi tarkoitettu, nimittäin sellaiselle henkilölle, joka tahtoo puolessa vuodessa kasvaa sata kiloa isommaksi märehtiäksi. Kiitos ei kiitos...


    • Söin tänäänkin sellaista herkkuruokaa, että on kyllä jakamisen arvoinen resepti! :)

      Kukkakaalipasta

      Pilko kukkakaalit. Laita ne kiehumaan suolattuun veteen. Noin viiden minuutin keittämisen jälkeen lisää pasta ja keitä kunnes pasta on sopivan kypsää. Kuullota pannulla sipulia ja valkosipulia hyvässä oliiviöljyssä. Mausta hieman chilillä. Valuta pasta ja kukkakaalit ja lisää ne sipulien joukkoon. Paista hetki että ne sekoittuvat kunnolla. Öljyä kannattaa käyttää runsaasti, että on varmasti tarpeeksi herkkua :)

      Juusto ei tietenkään ole vegaanista, aloittaja tosin pyysi myös muita kasvisreseptejä, vaikka tämä onkin vegaanipalsta.

    • hohhoijjaateitä

      Esimerkiksi täältä löytyy ihania ja herkullisia reseptejä
      http://ohsheglows.com/

      Mitathan kääntyy helposti meidän mittayksikköön jos vaan jaksatte nähdä hieman vaivaa. Tai sitten voi improvisoida. :) Vegaaniruoka on erittäin hyvää ja maistuvaa sekä ravitsevaa jos vaan osaat kokata muutakin kuin kaupan einespitsaa uunissa. Ei se eläinperäisten tuotteiden käyttämisen jättäminen ole niin vaikeeta tai monimutkaista kun kuvitellaan.

      Amerikkalaisten ja brittiläisten mittojen muuntaminen
      1 teaspoon = 1 tl = 5 ml
      1 tablespoon = 1 rkl = 15 ml
      3 teaspoon = 1 tablespoon = 1/2 oz
      1 oz = 30 ml
      3,5 oz= 100 ml = 1 dl
      1 oz = 25 g
      4 oz = 100 g
      1 US cup (8 oz) = 240 ml
      2 US cups = 1 pint (480 ml)
      1 US pint = 16 oz (4,8 dl nestettä, 5,5 dl kuivatavaraa esim. jauhoja)
      1 UK cup = 2,8 dl
      1 UK pint = 20 oz (5,7 dl)
      1 gallon = 3,75 l
      1 ounce = 28,35 g (noin 30 g)
      1 kg = 2,2 pounds
      1 cm = 0,394 tuumaa (inch)
      1 tuuma = 2,54 cm

      Ja teille tunteettomille sekasyöjille tiedoksi, voitte vaikka kouluttaa itseänne. Ihan täältä Internetin ihmeellisestä maailmasta saatte tietoa miksi vegaanius kannattaa. Avatkaa pliis vähän silmiänne tälle maailman menolle niin selittyy moni asia teillekin. :) Tietysti jos koette että toisen eläimen maidon litkiminen aikuisiällä ja porsaan kyljyksen syöminen on teitä hyödyttäviä asioita, jatkakaa toki ihmeessä. :) Eletään hei kuitenkin 2000-lukua, eikä meidän ihmisten tarvitse käyttää eläimistä yhtään mitään osaa tai elintä selvitäksemme hengissä.

      • Kasvis-salaatti

        Taas tyyliin kvg tai keittokirjasta. Sieltähän ne herkullisimmat reseptit löytyvät, mutta eipä vieläkään näy olevan mitään omaa vegaaniherkkua.
        "Eletään hei kuitenkin 2000-lukua" On tyhjä klisee ihmisen evoluutio historiassa ja vegaaneja pelkän kasvissyönnin vuoksi on ollut vain jotain 70-80 vuotta. Sama jos alat väittämään ihmistä sivistyneeksi kun elämme sentään 2000-lukua niin silti sinut saattaa tappaa jonkun mustasukkainen puoliso tai ryöstetään kadulla ja saat turpiisi.
        Et sinä ole mikään yli-olento vaikka elät 2000-luvulla, sillä nytkin tunnet kiukkua ja kohta kirjoitat kiistäväsi sen.
        Ainoastaan tekniikan tuomat laitteet tekevät toisenlaisen elinympäristön mitä 2000 vuotta sitten oli, muuten olisit samanlainen ihminen, mitä silloinkin.
        Siinä olet oikeassa että se silmien avaaminen kannattaa ja lopettaa unelmoiminen jostain utopiasta, jossa jänikset, lapset ja sudet leikkivät piirileikkiä pihassa ja menevät kotiin syömään kaurapuuroa.


      • pohnis1
        Kasvis-salaatti kirjoitti:

        Taas tyyliin kvg tai keittokirjasta. Sieltähän ne herkullisimmat reseptit löytyvät, mutta eipä vieläkään näy olevan mitään omaa vegaaniherkkua.
        "Eletään hei kuitenkin 2000-lukua" On tyhjä klisee ihmisen evoluutio historiassa ja vegaaneja pelkän kasvissyönnin vuoksi on ollut vain jotain 70-80 vuotta. Sama jos alat väittämään ihmistä sivistyneeksi kun elämme sentään 2000-lukua niin silti sinut saattaa tappaa jonkun mustasukkainen puoliso tai ryöstetään kadulla ja saat turpiisi.
        Et sinä ole mikään yli-olento vaikka elät 2000-luvulla, sillä nytkin tunnet kiukkua ja kohta kirjoitat kiistäväsi sen.
        Ainoastaan tekniikan tuomat laitteet tekevät toisenlaisen elinympäristön mitä 2000 vuotta sitten oli, muuten olisit samanlainen ihminen, mitä silloinkin.
        Siinä olet oikeassa että se silmien avaaminen kannattaa ja lopettaa unelmoiminen jostain utopiasta, jossa jänikset, lapset ja sudet leikkivät piirileikkiä pihassa ja menevät kotiin syömään kaurapuuroa.

        Vegaaneja ollut vasta 70-80 vuotta? Sanooko sinulle mitään nimi Siddhartha Gautama? Paremmin tunnettu nimellä Buddha. Syntyi n. 500 eKr. Ehkäpä historiallisesti yksi tunnetuimmista ja tiedetyimmistä vegaaneista. Vegaaniutta on ollut kautta ihmishistorian, mutta nykyään se on todella poikkeavaa ottaen huomioon lihan, maidon ja muiden eläinhyödykkeiden määrän, joita syödään ja käytetään päivittäin. On siis todella kaukaa haettua tai suoraansanotusti naurettavaa väittää veganismin olevan mikään uusi asia. Sana voi olla uusi, mutta ei itse perimmäinen ideologia.

        On kuitenkin totta, että ihmisillä on yhä tunteita näin 2000-luvulla, sitä ei käy kiistäminen. Elämme kuitenkin todella tiedostavassa maailmassa ja tietoa asetetaan yhä enemmän saataville, osa myös koskien eläimiä joita hyödynnämme. 2000-luvulla tässä siis viitataan siihen, että kaikesta tiedonmäärästämme huolimatta käytämme tarpeettoman paljon eläimiä hyväksemme, joka taas vaikuttaa enemmän piittaamattomuudelta kuin tiedostamattomuudelta.


      • hohhoijaateitä
        Kasvis-salaatti kirjoitti:

        Taas tyyliin kvg tai keittokirjasta. Sieltähän ne herkullisimmat reseptit löytyvät, mutta eipä vieläkään näy olevan mitään omaa vegaaniherkkua.
        "Eletään hei kuitenkin 2000-lukua" On tyhjä klisee ihmisen evoluutio historiassa ja vegaaneja pelkän kasvissyönnin vuoksi on ollut vain jotain 70-80 vuotta. Sama jos alat väittämään ihmistä sivistyneeksi kun elämme sentään 2000-lukua niin silti sinut saattaa tappaa jonkun mustasukkainen puoliso tai ryöstetään kadulla ja saat turpiisi.
        Et sinä ole mikään yli-olento vaikka elät 2000-luvulla, sillä nytkin tunnet kiukkua ja kohta kirjoitat kiistäväsi sen.
        Ainoastaan tekniikan tuomat laitteet tekevät toisenlaisen elinympäristön mitä 2000 vuotta sitten oli, muuten olisit samanlainen ihminen, mitä silloinkin.
        Siinä olet oikeassa että se silmien avaaminen kannattaa ja lopettaa unelmoiminen jostain utopiasta, jossa jänikset, lapset ja sudet leikkivät piirileikkiä pihassa ja menevät kotiin syömään kaurapuuroa.

        Hahah et nyt tainnut ihan ymmärtää pointtiani?

        Meidän ei TARVITSE käyttää eläinperäisiä tuotteita koska on muita vaihtoehtoja selvitä hengissä tällä maapallolla. Valitettavasti suuri osa ihmisistä ei selviä hengissä, sillä kaikki se vesi ja ruoka, joka voitaisiin käyttää esimerkiksi ruokkimaan nälänhädästä kärsiviä ihmisiä käytetään tuotantoeläinten ruokkimiseen, jotka me ahneet ja itsekkäät ihmiset sitten vetelemme naamaanne koska "on luonnollista syödä lihaa" ja "se maistuu hyvältä".

        En missään nimessä sano olevani yli-ihminen tai millään tavalla parempi kuin aikaisemmin eläneet ihmiset. Tiedostan kyllä, että jos olisin elänyt 2000 vuotta sitten, olisin todennäköisesti syönyt lihaa. Nyt meillä on kuitenkin niin paljon tietoa, tutkimusta ja vaihtoehtoja tarjolla ettei ole mitään syytä käyttää eläimiä ravinnoksi. Lisäksi ajattelen, pohdin, välitän ja tunnen empatiaa, enkä koe että olen oikeutettu tappamaan toisen elävän olennon vain siksi että saan tyydyttää nälkäni. Saan syödä rajattoman määrän hedelmiä ja kasvikunnan tuotteita sekä halutessani prosessoituja vegaanisia vaihtoehtoja, joilla voin korvata esimerkiksi maidon tai voin vahingoittamatta eläimiä. Jos väität, että meidät on luotu syömään lihaa, mene ja saalista lihasi ja syö se raakana, ilman mausteita ja kuumentamista. Niinhän ne muutkin lihansyöjät tekevät. En ole ainakaan vielä kuullut leijonan käyttävän paistinpannua.

        Ja siksihän olenkin vegaani, koska näen tosiasiat enkä elä missää utopiassa, että maailmassa on kaikki hyvin, eläinten hyväksikäyttö on oikein ja ympäristömme ei tuhoudu lihatalouden takia. Eläimet ovat täällä meidän kanssamme, eivät meitä varten. Suosittelen muuten tutustumaan käsitteeseen "speciesism", saat ehkä uusia näkökulmia lihansyöntiin liittyen ja tajuat toimintasi olevan mitäs muutakaan kuin rasismia.

        Enkä muuten ole kiukkuinen niinkuin tuossa taisit viitata, hieman turhautunut vain. Vegaaniudesta hyötyvät kaikki, toisin kuin lihansyönnistä, joka ainoastaan tuhoaa ihmisten terveyden ja samalla maapallon.


      • Kasvis-salaatti

        Kaikea muuta tulee kuin niitä herkullisia reseptejä.
        Mutta oliko tuo viittaus Budhalaisuuteen se että tie Nirvanaan käy kärsimysten kautta ja vegaanit kärsivät enemmän? Budhahan ei kieltäny syömästä lihaa jos se oli tapettu syömistä varten.
        Nälänhädän suurimpia syitä on se että ihmiset jotka näkevät nälkää, eivät omista maata missä voi kasvattaa ruokaa ja eikä heeilä ole rahaakaan. Ja tilanne tuskin tulee muuttumaan sillä Kiina on maailman suurin peltomaan ostajia maailmassa. Ei ne Afrikassa tuotetut elintarvikkeet mene Afrikkalaisten lasten suuhun, vaan sinne minne Kiinalainen tahtoo myydä.Ja pahinmillaan niillä pelloilla kasvatetaan jotain biopolttoaine kasvia jota käytetään autojen energiana.
        Jos ihminen on luotu lentämään, niin sillä oli siivet. Oletko muuten nähnyt leijonan käyttävän vaatteita? Kuulostaa yhtä naivilta vertaukselta kuin leijonan paistinpannun käyttö. Näitähän riittää.
        Jos olosi on turhautunut, niin ehkä kannattaa olla olematta maailman moraali vegetarismin puolesta. Toisille se kasvisruoka sopii ja toisille sekaruoka. He itse päättävät, et sinä.
        Silti odotan herkullisia reseptejä. sillä se ei ole ylivoimaisen vaikeata
        esim.
        -Kuulotetaan pari silputtua sipulia kattilassa
        -Pari valkosipulinkyntttä
        -Tilkka vettä
        -Lisää neljä kaltattua tomaattia ja murskaa ne
        -Ruokalusikallinen tuoretta inkivääri raastetta
        -Pari chilipalkoa silputtuna
        -Teelusikallinen fenkolinsiemeniä
        Keitä kastike kasaan hämmentäen sitä, voi laitta vähän suolaa jos haluaa korostaa makuja.
        Helppo raikas kastike joka maistuu lämpimänä tai kylmänä. Ilman mitään uskontoja, nälänhätää, eläinten oikeuksia ym. asiaan kuulumatonta.


      • pohnis1
        Kasvis-salaatti kirjoitti:

        Kaikea muuta tulee kuin niitä herkullisia reseptejä.
        Mutta oliko tuo viittaus Budhalaisuuteen se että tie Nirvanaan käy kärsimysten kautta ja vegaanit kärsivät enemmän? Budhahan ei kieltäny syömästä lihaa jos se oli tapettu syömistä varten.
        Nälänhädän suurimpia syitä on se että ihmiset jotka näkevät nälkää, eivät omista maata missä voi kasvattaa ruokaa ja eikä heeilä ole rahaakaan. Ja tilanne tuskin tulee muuttumaan sillä Kiina on maailman suurin peltomaan ostajia maailmassa. Ei ne Afrikassa tuotetut elintarvikkeet mene Afrikkalaisten lasten suuhun, vaan sinne minne Kiinalainen tahtoo myydä.Ja pahinmillaan niillä pelloilla kasvatetaan jotain biopolttoaine kasvia jota käytetään autojen energiana.
        Jos ihminen on luotu lentämään, niin sillä oli siivet. Oletko muuten nähnyt leijonan käyttävän vaatteita? Kuulostaa yhtä naivilta vertaukselta kuin leijonan paistinpannun käyttö. Näitähän riittää.
        Jos olosi on turhautunut, niin ehkä kannattaa olla olematta maailman moraali vegetarismin puolesta. Toisille se kasvisruoka sopii ja toisille sekaruoka. He itse päättävät, et sinä.
        Silti odotan herkullisia reseptejä. sillä se ei ole ylivoimaisen vaikeata
        esim.
        -Kuulotetaan pari silputtua sipulia kattilassa
        -Pari valkosipulinkyntttä
        -Tilkka vettä
        -Lisää neljä kaltattua tomaattia ja murskaa ne
        -Ruokalusikallinen tuoretta inkivääri raastetta
        -Pari chilipalkoa silputtuna
        -Teelusikallinen fenkolinsiemeniä
        Keitä kastike kasaan hämmentäen sitä, voi laitta vähän suolaa jos haluaa korostaa makuja.
        Helppo raikas kastike joka maistuu lämpimänä tai kylmänä. Ilman mitään uskontoja, nälänhätää, eläinten oikeuksia ym. asiaan kuulumatonta.

        Lainaten sinua: "Kaikkea muuta tulee kuin niitä herkullisia reseptejä." Niin myös tulis sinultakin.

        Nyt en puhunut mitään buddhalaisuudesta vaan henkilöstä nimeltä Siddhartha Gautama, joka oli vegaani tai ainakin alkoi elää vastaavan ideologian kautta. Gautama ei kieltänyt syömästä lihaa, mutta antoi kuitenkin ymmärtää lihaa syövien olevan henkisesti heikkoja ja jälkeenjääneitä vahingoittaessaan toista elävää olentoa vain oman etunsa vuoksi.


    • Sannnnnnni

      Tein tämän omenapiirakan: http://kahvitauolle.blogspot.fi/2011/06/munaton-omenapiirakka.html -voin sijasta sinistä keijua ja maidon korvasin kauramaidolla. Aioin viedä sen tupareihin mutta sain vietyä vain puolet koska mies hyökkäsi sen kimppuun heti sen uunista tultua =D. Laitoin hiukan vähemmän sokeria ja enemmän omenaa kuin resepti kehottaa. Suosittelen.

    • vegeismurder

      luusoppaa näistä idiootti vegeistä saa!!lahopäät

    • reseptejä

      Tein itse falafel pyöryköitä ja hyviä tuli =) Kerran tein papupyöryköitä mutta ne oli tosi pahan makuisia... en tiedä miksi.
      Juureksista saa kaikenlaista hyvää mm. sosekeittoja ja muusseja. Kastikkeita pitäs harjoitella tekemään. Valmisruuista parhaimpia on soijanakit. Tein nakkisoppaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      85
      3617
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      572
      3397
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3229
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2132
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2031
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1908
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1885
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      149
      1574
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1331
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe