Rintojen pienennysleikkaus?

melonityttö

Olen 18 vuotias nainen, olen kärsinyt jo isohkoista rinnoista 5 luokalta saakka. Nykyään kuppikoko on sitä 65F tai 70G. Painoindeksini on 23 ja olen 160cm pitkä ja 59kg, näytän koomiselta ja vähän ehkä lihavalta rintojeni takia. Niska-ja hartiavaivoja on todella paljon! ja lenkkeilessä pelkkä kävellen hyvät urheiluliivit päällä tuntuu inhottavalta kun rinnat hölskyy sinne ja tonne, sekä rintani ovat erikokoiset vasen rinta on 2-3cm alempana ja tämä on itsetuntoani alentanut paljon, en ole halunnut olla ilman paitaa poikaystävän lähellä tai edes ilman rintsikoita ja kenen kanssa tahansa olen saunassa polvet kurkussa ettei kukaan näkisi rintojani. Olen harkinnut jo vuoden meneväni kunnallisen kautta rintojen pienennys leikkaukseen, asia pelottaa ja turhauttaa samalla. Minua ei huolestuta se jos en pystykkään tulevaisuudessa imettämään vaan enemmänkin komplikaatiot mitä saattaa tulla leikkauksen jälkeen. Auttakaa mielipiteitä tarvitsen ja henk. kohtasia kokemuksia! Kiitos

4

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Mene ihmeessä leikkaukseen, jos rinnat haittaavat sinua noin paljon. Itse kävin leikkauksessa ja olen tyytyväinen, vaikka arvet ovat melko näkyvät (kaikki huomaavat minun käyneen leikkauksessa) ja toisesta nännistä meni tunto. Saunaan en siis edelleenkään pääse peittelemättä, mutta siitä viis.

      Toipuminen oli rankkaa ja fyysistä työtä en voinut tehdä 6 viikkoon.

    • Tyttö 20-v

      Moi, olin leikkauksessa kaksi vuotta sitten, 20-vuotiaana. Linkkaan sulle toisesta ketjusta jutun, minkä sinne sillon kirjotin:

      "Minut leikattiin julkisella puolella viime heinäkuussa. Vaikka olen nuori, 20-vuotias, niin olen enemmän kuin tyytyväinen. Koon 75I rinnat estivät minua elämästä sellaista elämää kun halusin.
      Olen todella onnellinen, että tein tämän jo nuorena. Tuntuu, kuin olisin muuttunut ihmisenä todella paljon onnellisemmaksi ja ystävällisemmäksi. Kaikki ne kuvottavat katseet niin kadulla, yleisissä pesuhuoneissa kuin koulukavereiden silmissä olivat saaneet minut luomaan ympärilleni muurin. Nuo muurit kaatuivat kuin itsestään leikkauksen jälkeen. Joka kerta kun katson peiliin, ihastelen näkymää: minun täydellisiä, ihania c-kupin rintojani.
      Kipuja itselläni ei ole ollut, mutta haavojen parantuminen on ottanut enemmän aikaa kuin luulin. Haavahoitajalla piti käydä lähes kolme kuukautta, mutta silti en kadu. Kestäisin näitä hoitotoimenpiteitä vielä vaikka vuoden. Mielummin tämä kuin se, mitä jouduin kestämään aikaisemmin. Hartiakivut loppuivat kuin seinään ja vaatteet vain sujahtavat päälle.
      Tuntuu, että oikea, aito minä aloitti elämän viime heinäkuussa. Ratkaiseva seikka oli se 1300 grammaa, joka rinnoistani leikattiin.

      Leikkaus on iso ja varovainen saa olla ainakin sen kuukauden, mutta suosittelen ehdottomasti! "

      Vielä lisään, että olin julkisella, menin kouluterkkarin lähetteellä sairaalalle ja siitä eteenpäin. Julkisella puolella osataan tehdä kans tosi hyvää jälkeä, enkä oo hetkeäkään leikkausta katunut. Ehkä mäki vielä jonain päivänä saan lapsia, ja sitte ratkee, pystynkö imettämään (50-50% mahdollisuus). En kuitenkaan pystynyt pitämään sitä esteenä leikkaukselle. Mitä jos en saakkaan lapsia, ja 40-vuotiaana ajattelen että "Hitto kun olisin vaan mennyt siihen leikkaukseen". Arvet on haalistuneet parissa vuodessa lähes näkymättömiksi (nuori iho parantuu huomattavasti paremmin!), ja ne näkee oikeastaan vain, jos rintaa nostaa ja kattoo peilistä.

    • oievöqnru

      Auttaisiko laihtuminen? Olet toki normaalipainossa, mutta olis varaa laihtua vaikka viitisen kiloa. Miten sulla vaikuttaisi rintoihin?

      • Kokemusta on

        Eipä tuo laihduttaminen välttämättä muuta rintojen kokoa. Jos on tiiviit rinnat, niin niissä on vain vähän rasvaa ja laihduttamisella ei saa muuta tulosta kuin pahan mielen.

        Uä-tutkimuksella voi selvittää rintojen tiiviyden.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe