Minne katosi kotimainen kesäkurpitsa?

Hinta ei ratkaise

On se vain ihme,etteivät nuo k ja s usko, että suomalaiset haluavat yhä enemmän LAATUA ja KOTIMAISTA ! Että nykyisin syödään vähemmän mutta parempaa,mikä merkitsee ennenkaikkea kotimaisia vihanneksia. Itse pidän kovasti esim kesäkurpitsasta, no, sitä sai kotimaisena ehkä elo-syyskuun ja sitten se katosi näiden molempien ketjujen hyllyiltä kuin nakutettu. Tietenkin kysymyksessä on halvempaan eli espanjalaiseen siirtyminen ja voittojen näin lisääminen,mutta entä me kuluttajat? Me kun olisimme valmiita maksamaan kotimaisesta kesäkurpitsasta enemmän kuin tuosta espanjalaisesta,joka on moninkertaisesti kasvimyrkyillä kyllästetty kotimaiseen verrattuna.
Perustaisi joku ketjun joka myy VAIN laadukasta ja kotimaista. Piatsi tietenkin esim banaanit tai appelsiinit. Lanttua kyllä löytyy kotimaisena,koska sitä ei ulkomailta saa ja hyvä että edes se on kotimaista. Valkosipuliakin saisi kotimaisena,mutta löydätkö kaupan hyllyilta, Kiinasta sinne tuodaan säteilytetyt valkosipulit.

4

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • banaani ja appelsiin

      Tänä vuonna ei kesäkurpitsat kasvaneet.. liian kuuma keksikesä. Kastelulaitteet koetuksella ja kotikasvatus onnistui myös huonosti. Kurpitsat jäi aika pieniksi.
      Sadetta ei saa ostamalla.
      Ei ole kyse kaupan hyllyistä vaan kasvatuksen vaikeudesta, kuten missä tahansa luonnontuoteessa.
      Välimeren maista saa halvemmalla; kasvukausi on siellä AINA pidempi ja valon määrä, samoin kuin lämmön. Aika loogista- eikö ? Ei eskimot kasvata ollenkaan kesäkurpitsaa, pelkkiä hylkeitä.

      No perusta sinä semmoinen ketju missä myydään vain kotimaista ja laadukasta.
      Muutaman kymmenen miljoonan perustamiskulut ja riskit, koneet, markkinat ja tottakai oot koulutukseltasi vähintään agronomi. Tai AMK agrologi.

      Yksistään kotimaisen marjan konepuinti on tunnin tarkkaa hommaa, kosteuden ja oikean kyspyyden suhteen. ->Muista että oot töissä 24/7.

      Lanttu on "turvallinen" ja helppo kasvatettava, tiedän useita valkosipulinviljelijöitä... mutta sullahan oli vaan tarkoitus narista ja valittaa kaikesta eikö niin. Veikkaan että sun suolisto ei tee eroa Välimeren tai kotimaan kesäkurpitsalle.. siellä niitä peittaus yms aineita nimenomaan EI käytetä.

      Otappa asiaksesi selvittää lähituotanto ja tee ihan ostodiili heidän kanssa, niin loppuu se ainanen valitus tuottajia ja marketteja kohtaan.
      Tuommosia kurpitsantökkijöitä ja tomaatinpuristelijoita on kolmetoista tusinassa.

    • lanttukaali

      Tuotannosta se nimenomaan on kiinni. Kesäkurpitsa on kotimaassa viljeltynä kausituote koska sitä viljellään avomaalla. Säilyvyys tällä vihanneksella on niin huono että satoa ei voi säilyttää tuoreena kovin pitkää. Lanttu, porkkana, peruna, punajuuri, sipuli, keräkaali ym. säilyvät varastoituna ja niitä saa kotimaisena läpi talven.
      Kun haluat syödä vain kotimaista kesäkurpitsaa sinun pitää valmistaa sitä satokaudella ruuaksi ja pakastaa. Pilkot ja paistat pakasteesi täyteen niin ei tarvitse ulkomalaisia myrkkykurpitsoita käyttää .)

    • Terveellinen ulkomaa

      "Hinta ei ratkaise"
      Kyllä se minulla ratkaisee.

      "suomalaiset haluavat yhä enemmän LAATUA ja KOTIMAISTA"
      Olen syntyperäinen suomalainen ja sukututkimuksen mukaan esivanhempanikin ovat asuneet suomessa ikiaikaisesti, eli niin pitkälle, kuin kirjallista tietoa on löydettävissä. Voin siis suomalaisena sanoa, mitä tämä suomalainen haluaa. Yhtä hyvältä maistuu useimmat ulkolaisetkin elintarvikkeetkin. Ja jos ulkolaista saa selvästi edullisemmin, niin aina sitä. Sama pätee myös kulutustavaroihin, vaatteisiin, elektroniikkaan jne.

      "Että nykyisin syödään vähemmän "
      Syön kyllä nykyään paljon enemmän. Varsinkin vihanneksia ja niistä erityisesti tomaattia, joita menee yksistään minulla lähes kilo päivässä. Ja kun tulot ovat paljonkin alle yleisen köyhyysrajan, niin onhan se hinnasta kiinni.

      "Kiinasta sinne tuodaan säteilytetyt valkosipulit."
      Heh heh, oletpa hassu. Kun minä haen kaupasta valkosipulia, niin on todella toivottavaa, että ovat Kiinasta. Ovat olleet useimmiten paljon parempilaatuisia, kuin monet muut tarjokkaat. Ja voi voi kun saisikin kaikki tuotteet säteilytettyinä, ettei tarvitsisi kaupasta kaikkia itiöitä kotiinsa kantaa. Vihannekset säilyisivät parempina ja marjat eivät olisi laatikoissa puolet homeessa.

    • ByrokraatitHirteen

      Hallituskurppa Ismo Tuominen kiersi kaikki kaupat läpi ja työnsi kesäkurpat perseeseensä. Oli kuulemma direktiivin vastaisia ja kesäkurpitsan muoto saa ihmiset juopottelemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe