TV-kanavat ei näy

Omituinen juttu

Muutimme asumaan Jyväskylään kerrostaloasuntoon ja mitkään kanavat ei näy. Olemme kokeilleet 2 telkkaria, 4 digiboksia, 2 antennijohtoa ja makuuhuoneen 2 antennipistoketta ja makuuhuoneen 1 antennipistoketta. Toiselle telkkarille tehtiin se laajempi tehdas resetointi tehtaan ohjeita käyttäen ja olemme kokeilleet syöttää jotain Jyväskylän koodeja digiboksien hakuun. Mikään ei auttanut.

Otin taloyhtiöön yhteyttä, jossa kerrottiin, että talossa on Elisan kaapeli. Elisalta sanottiin, että talossa on Soneran kaapeli. Sonera vahvisti tämän. Sain taloyhtiöltä numeron johon soitin ja sieltä luvattiin selvittää asiaa. Nyt tuli puhlimeen ohjetekstiviestejä, jossa puhutaan jostain ihmeen palvelinreitittimestä.

Ei kai vaan kyseessä ole joku tällainen "joudut ostamaan meiltä X€ maksavan palvelureitittimen tai et pysty katsomaan televisiota" huijaus? Eräs naapuri kertoi, että hän osti Soneran reitittimen ja katsoo netin kautta televisiota. Voiko nyt tällainen juttu olla mahdollista, että emme pystykkään katsomaan televisiota ilman reititintä?

10

2012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • digi-info

      Joo sun pitää soneralta ottaa viihdekaista, jollon saat palvelureitittimen. Antennia ei ole siis taloon asennettu. JOUDUT OSTAAN koko hiivatin palvelun joka haukkaa HD kuvalla 8 megaa kaistaa ... Joka tapauksessa vähintäänkin ton purkin millä mä olen heittämäs 2 vuoden jälkeen vesilintua. Jos sä joudut ostaan pelkän reitittimen niin sen saa muiltaki operaattoreilta.Mulle myytiin tota palvelua 2 vuotta ja pätki kaiket illat, kun sopimus on päättymässä - myyjä tunnusti ettei palvelua saa tähän taloon ku isäntäoperaattorin tekniikka ei tue. DNA myy erilaista.

      LISÄKSI joudut maksaa 10 - 44 euroo kanavapaketteja jota haluut katella....Taloyhtiö on siis pihtaillu antenniverkon kasaamisesta ja pakottaa soneran DSL sopimuksen asiakkaaksi. Luottotiedot täytyy luonnollisesti olla kunnossa.

      • digi-info

        Selvitä myös se ettei Sonera vedättänyt .. Että riittääkö pelkkä kaapelidigiboxi, jos teidän talossa on kuitenkin antenniliitäntä niin se todennäkösesti on kaapeli eli DVB-C digiboxilla, ei antenni eli DVB-T. Ne haluu olla tahallaan tyhmiä ja myydä vaan kaikkee mitä asiakas osaa kysyä. Tollasem digiboxin saat käytettynä alle 20 euroo kokeiltavaksi, tilaa vasta sitten soneran purkkeja jos silläkään ei näy, Tollanen soneran viihde maksaa 66 euroo halvimmallakin kanavapaketilla helposi kuten meillä.(24M ADSL ja kanavapaketti sekä laite). EN OLE KYLLÄ KUULLU missän ainoon TV liitännän olevan ethernet/tai DSL verkosta, voihan runkokaapeli olla minkä tahansa operaattorin ja toinen operaattori vaan vuokraa sitä asikkaan tilatessa toisaalta. Mutta kaapelilla voidaan tarkottaa myös sitä, että antenniliitännästä tulee kaapeli-tv standardin signaali ja tulee taloon optista kuitua pitkin. Mä luulen ainakin niin, että asiakaspalvelu hokas tilaisuuden myydä muuta ja olla kuin ei ymmärtäs.

        KAAPELI JA ANTENNIVERKOLLA ON OMAT DIGIBOXINSA, ei näy noin päin ristiin, kaapeliboxilla näät kyllä antenniverkosta mutta kanavaniput menee ihan sekasin.


    • Omituinen juttu

      En siis ole ostamassa mitään Soneralta tai maksamassa mistään muustakaan. Minulta kyselivät Soneralla, että mitenkä naapureilla. No ilmeisesti täällä kaikki sitten katsovat telkkaria sen nettijutun kautta tai sitten kaikki telkkarini, antennipistokkeet, piuhat yms. on rikki, joka olisi aika epätodennäköistä. Asun 2003 rakennetussa kerrostalossa itse. Soneralta soittoa odotellessa. Jos kyse on jostain tällaisesta maksullisesta palvelusta niin sitten saa kyllä Sonera ja varsinkin taloyhtiö kuulla kunniansa ja muutan pois. Ei kyllä uskoisi, että ihmiset alistuisivat moiseen, mutta ihmisten typeryys ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä. Jos en saa näillä jo omistamillani laitteilla telkkaria näkymään niin vuokrasopimus loppuu siihen. Poikkeuksena voin antennidigiboksin ostaa, jos talossa on antenni, eikä kaapeli. Kaikki kylläkin väittävät, että pitäisi olla kaapeliverkkoon kytketty, mutta kun mitkään kaapelidigibokseistani ei silti toimi.

    • Omituijen juttu

      Soneran asentaja tulossa käymään ja taloyhtiö lupasi hoitaa mahdolliset laskut. Isännöitsijäkin oli sitä mieltä, että TV:n katsomisen pitäisi onnistua ilman mitään lisälaitteita tai kuluja. Olen samaa mieltä. Toivottavasti kaikki menevät hyvin...

      • Soneran ohjeistusta

        Soneran tukisivun perusohje on lyhyt:

        Tv-kanavat eivät näy. Mitä voin tehdä?

        Sammuta ensin virta digiboksista ja televisiosta. Tarkista, että kaikki johdot (mm. scart-, antenni- ja virtajohto) ovat varmasti kiinni ja kytketty oikein. Käynnistä sitten laitteet uudelleen. Palauta tehdasasetukset ja hae kanavat uudelleen. Varmista vielä, että kaapelikortti on varmasti asetettu oikein päin digiboksiin, mikäli olet tilannut maksu-tv-kanavia.

        Oma kommentti: Joillakin televisoilla on mahdollisuus ryssiä asennukset valitsemalla tehdasasetusten palautuksen jälkeen myymälätila. Asennus tehdään kotitilaan, valitaan kieleksi ja sijaintipaikaksi Suomi ja on valittu kaapeliverkko, niin ollaan jo päästy pitkälle. Vanhemmilla televisioilla sorrutaan helposti hakemaan vain analogiset kanavat, joita ei tietenkään löydy. Yleensä nopea hakutapa tuottaa parhaan tuloksen. Kun valitaan sijaintipaikaksi Suomi, niin kaikki suomalaisten kaapeliverkkojen S-kanavat löytyvät.

        Ja lopuksi: Tee ensimmäinen haku ilman digiboksia, jos sellainen on siinä kaapelissa käytössä eli antennijohto suoraan antennirasiasta televisioon. Digiboksista unohtuu usein LOOP-kaapeli pois ja tv:lle ei tule edes signaalia..

        Se, että taloyhtiössä on Soneran kaapeli, saattaa tarkoittaa pelkästään taloyhtiön laajakaistaa (VDSL2 tai RJ-45 liitännät). Sonera tarjoaa mielellään Sonera Viihdettä, jolloin tv-kanavat saa laajakaistan kautta. Taloyhtiön TV-verkko voi olla siitä huolimatta toteutettu antenniverkon tekniikalla, joten kokeile vielä hakea kanavia antenniverkon puolelta.


    • perustietoa

      Uusissa Digi taulu televisioissa on ollut jo kauan asetukset sekä antenni- ja kaapeliverkkoon. Kanavan asennuksen hakuvaiheessa valitaan kumpaa krs- talossa käytetään. Kun muuttaa asuntoa,paikkakuntaa täytyy tv asetukset tehdä aina uusiksi.

    • Omituinen juttu

      NIin eli kun Turusta muuttaa Jyväskylään ja Jyväskylästä Espooseen ja takaisin Jyväskylään niin sitten vasta kaikki menee vituiksi ja pitää tehdä asetukset uusiksi ja siltikään ei toimi? Onpa hyvää perustietoa. Perustaitoihin taas kuuluu luetunymmärtäminen.

    • poiuhgvcgyuio

      Kanavan haku uudelleen tehtävä muutettaessa asuinpaikkaa. Ihan perustietoa joka kerrotaan käyttöoppaassa. Antennitalon kanava asetukset eivät toimi, ei näy kaapelitalossa.

    • Omituinen juttu

      Olin eilen Keuruulla työkeikalla, kun asentaja kävi. Emäntä oli kotosalla.

      Asentaja oli mittaillut antennipistokkeita ja testannut kahta digiboksiamme. Telkkarin sisäiseen digiboksiin ei oltu mitään kuvaa saatu, vaikka se on toiminutkin Espoossa ja muualla Jyväskylässä ja kuulemma Turussakin kaapeliverkossa.

      Digiboksi näyttää:

      Taso: 74%
      Laatu: 99%

      Taajuus: 242000 KHz
      Symbolinopeus: 6900 ks/s
      QAM-tila: 64 WAM
      Aloitustaajuus: 114000 kHz
      Lopetustaajuus: 858000 HHz

      Ilmeisesti asentaja on muuttanut taajuutta, symbolinopeutta ja QAM-tilaa? Itselläni ei ole mitään käsitystä noista.

      Taloyhtiön ilmoitustaululla ei ole mitään lappuja missä olisi ilmoitettu eri taajuuksista. Niitä ei löydy myöskään asumiskansiosta, huoltoyhtiöltä, eikä isännöitsijältä. Kerran saimme tällaisia taajuksia kokeiltavaksi, muttei niistä ollut mitään hyötyä. Itselläni on tuo Taso ja Laatu pykälät olleet melkein aina satasessa. Kuva ei ole mikään kamalan terävä ja välillä esiintyy pientä pätkimistä.

      Omituista on, että vaikka tekee manuaalihaun noilla annetuilla taajuuksilla niin digiboksi ei löydä mitään. Pikahaulla sen sijaan löytää kanavat.

    • Mikä verkko kyseessä

      Oletko Soneran vai Elisan kaapeliverkossa? Kanavia pitäisi löytyä n. 170 kpl..

      Tuo 64QAM-tila viittaa paikalliseen järjestelmään, joten löytyykö taloyhtiösi http://www.qam.fi/ osoitteista?

      Muutamat laitteet osaa hakutoiminnot parhaiten nopealla kanavahaulla. Manuaalihaussa on ehkä menusta karsittu parametrejä pois, jolloin se ei löydä virheellisen hakuparametrin takia yhtään kanavanippua.

      Soneran verkossa http://www5.sonera.fi/ohjeet/Kaapeli-TV-taajuudet_(laajennettu) on symbolinopeus 6900. Näkyykö kanavapaikalla 30 maksullinen Sonera Bonuskanava?

      DNA Welholla on kaapeliverkoissaan http://dvb.welho.fi/ parametreina 128/256 QAM ja symbolinopeus 6,875 Msym/s

      http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/18/ listalta 242 MHz taajuutta ei löydy

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1819
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      82
      1606
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe