laitan kommentin tänne, kun "munaton" paikallislehti ei julkaise

Sakke47

laitan ensin linkin juttuun, johon kirjoittelin kommentin paikalliseen lehteemme. mutta valitettavasti mitäänsanomaton lehtemme ei julkaissut kommenttiani, kun ei siinä muutenkaan haluta ärsyttää ei paikallisia poliitikkoja, ei ketään mainostajatahoa saati varsinkaan erään puolueen sakkia. seurauksena on hampaaton lehti, jossa on mitäänsanomattomia uutisia lähinnä kissanristiäisistä vailla nk. tutkivaa journalismia ja sanoisinko yksipuolinen mielipidepuolikin.

mutta jutun ja kommenttini puolesta tämä kuulunee täällä Suomi24:ssä tänne politiikkapuolelle.

mutta ensin itse mielipidepuolella ollut pääkirjoitus:

http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Pääkirjoitukset/2014/10/15/Varallisuuden kato osin totta/2014118044527/66

sitten kirjoittamani kommentti siihen. olen oppinut kyseisen lehden kanssa tallentamaan ne, koska hyvin usein menee kirjoittaminen hukkaan heidän kanssaan. voipi joku sitten arvioida, mikä taas oli niin ärsyttävää, ettei voinut E-S julkaista?

varallisuuden aleneminen johtuu ihan poliittisista ratkaisuista. Punavihreät räjäyttivät tuloerot maassamme kasvuun esimerkiksi energia- ja kulutusveroja lisäämällä, jotka tasaveroluonteisina osuvat kipeimmin pieni- sekä keskituloisiin ihmisiin ja edesauttavat siis tuloerojen kasvua. Seurauksena on, että pääomat kertyvät yhä pienemmälle porukalle ja suuren ihmismassan ostovoima heikkenee. Eli tavallaan vaikkapa vihreiden ajamat haittaverot ovat siis ajaneet asiansa, kun ihmiset eivät voi käyttää niin paljon rahaa tavaroiden (ja palveluiden) ostamiseen..
Seurauksena kuitenkin esimerkiksi omakotiasuminen ja muutenkin suuret asunnot ovat ylläpitokustannusten osalta yhä harvemman järkevästi saavutettavissa tai siis ainakaan ylläpidettävissä, koska kalliin energian takia täällä pohjoisessa (Suomessa lämmityskautta on suurin osa vuodesta) pelkät käyttökustannukset joko lämmittämisenä tai yhtiövastikkeena ovat korkeat isoissa pinta-aloissa. Toisekseen yksityisautoilusta on tehty sekä polttoaineen että auton omistamisen osalta niin kallista, että se vaikuttaa myös. Harva haluaa asua kasvukeskuksen ulkopuolella, jos kulkeminen on kallista; maaseudulla ei pahemmin toimivaa joukkoliikennettä ole (nimimerkillä jos menet keväällä jonnekin, vasta syksyllä pääset pois koulukyytien alkaessa...). Seurauksena on tämä, että yli 20 kilometrin päässä kasvukeskuksista olevat hyväkuntoisetkin rakennukset muuttuvat käytännössä arvottomiksi. Asiaa pahentaa se, että iso osa palveluista sekä vaikka toimivista tietoliikenneyhteyksistä on vain kasvukeskuksista, vaikkapa lankaverkko on purettu maaseudulta pois. Harva tietoyhteiskunnassa haluaa olla hitaan ja katkeilevan langattoman yhteyden varassa.
Nämä on saatu poliittisilla ratkaisuilla aikaan vahinkoa; suuri osa Suomesta tulee tyhjenemään ja talouden tuho saadaan myös aikaiseksi. Tämä johtuu siitä, että kun kiinteän omaisuuden (omakotitalot ym. isossa osassa maata) menettävät arvoaan, eivät ne kelpaa esimerkiksi lainojenkaan vakuuksiksi. Kotimainen kysyntä laskee. Seurauksena myös työpaikat häviävät, maan tuho on valmis. Joten kiitos vaan keskustan Esko Ahon lama-ajan hallitus (ansio- ja pääomaverojen eriyttäminen) sekä sen jälkeen demareiden Lipponen I ja II hallitukset; erityisesti vihreiden näissä ajamat energian, autoilun ja kulutuksen haittaverot. Ovat tasaveroja luonteeltaan sekä osuvat juuri vaikkapa haja-asutusalueilla oleviin asukkaisiin sekä asumismuotoihin kipeästi. Mutta tuskin ne edesauttavat teollisuuttakaan, vaikka energiaverot siis, kun halpaa energiaa ilman päästörajoituksia on maissa, jotka ovat lähempänä tuotteiden käyttömaita ja joissa ei ole vaikka Suomen lämmitystarvettakaan teollisuusrakennuksissakaan.
Tiivistetysti poliittisilla ratkaisuilla on aikaansaatu lisäkustannus sekä asumiseen että tuotantoon, jolloin seurauksena kiinteän omaisuuden arvon lasku kustannusten noustua sekä työpaikkojen kato halvempien kustannusten maihin. Tästä ketjuseurauksena ihmisten ostovoiman aleneminen ja vaikkapa kulutuksen lasku sekä lisää työpaikkojen katoa. Lama ja talouden laskusuhdanne aikaansaatu sekä siis varallisuuden, niin yksityisen kuin kansallisen, pieneneminen.

---

mielellään kuulisin kommenttia muuten tuosta omasta kommentistani, eli kirjoittakaa tänne perään?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirjoita tiivistetym

      Haluatko opiskelemaan?
      Valmennuskurssi vie sinut takuulla tavoitteeseen. Varaa paikkasi!
      www.valmennuskeskus.fi

    • No ensin

      Opettele kappalejako, se on varsin tärkeä asia netissä kirjoituksissa (googleta ellet usko).

      Sen jälkeen voisit alkaa selvittämään EU:n osutta ja vaikutuksia talouteemme, varsinkin sitä polittiista ideologiaa EU:n takana.

    • jo vain.....

      Tottahan sie turiset.
      Mutta kyllä nyt tämä nykyhallitus on iskenyt köyhille sen viimeisen niitin, mistä ne eivät enää toivu.
      Nyt niiltä ryöstetään kaikki se vähäkin omaisuus mitä sattuu jollakin olemaan, ja sitten kidutetaan henkisestikin kuoliaaksi.
      kiitos kuuluu demareile ja vassukoille sekä vihreille, tai oikeammin noita puolueita äänestäneille, kun eivät ymärrä, ketkä ne suurimmat köyhien kusettajat ovat.No samaa puulaakia nuo on kuin kokoomuskin, kusettavat vain kansaa eri nimikkeellä, ja vieläkin rankemmin.
      miten joku voi vielä noita nykyhallituspuolueita kannattaa, varsinkin demuja ja kokkareita, jotka vei meidät kansalta kysymättä euroon.
      Lipponen ja Niinistöhän ne siloin tuon laittomuuden teki.
      Älkää hyvät ihmiset enää uskoko demari- tai vasurivalheita, kun nyt viimeistään olette huomannet, että aivan sama kusetussakkia ovat, kunhan vain saavat oman lomsansa lihotettua, niin kansasta viis.
      Vihreät joutas polkea jänkään, joka sen jälkeen suojeltas varoittavana esimerkkinä tulevile sukupolville.
      No ehkäpä kansalaisten silmät siinä vaiheesa aukeavat, kun ne huomaavat, etä pohjavetemmekin on nuo ökyrosvomme salaa suorastaan lahjoittaneet ulkomaan rosvojen hyödynnettäviksi.
      kullan. ym arvotuotteiden putsaus maaperästämme on jo täydessä vauhdissa, jopa sitten, että maamme oikein tukee noita "ulkomaan yhtiöita", kun ne vievät kaiken "luonnonvarallisuuden" pois maastamme. Eikö jukupliut nuokin olisi voinut hyödyntää itse. Eipä tietenkään, kun ökyrosvot ovat vallasa, niin silloin tehdään sellaiset lait, ettei niihin suomalaiset pääse käsiksi, mutta ulkomaiset ne rosvota oikein tukien kanssa.
      Eikö suomalaiset huomaa, mitä kusetusta ja rosvousta maassamme harrastetaan, vai uskooko nuo reppanat vielä poliitiikkojen ja lobbareiden valheita?

      Ei voi kuin ihmetellä, miten helposti kansalaiset alistuvat kusetukseensa, ja menevät vielä demareitakin äänestämään.

      • Mökki maalla

        Niin, ja Vihreän liiton oma ympäristöministeri hallituksessa, Ville N., siunasi Talvivaaran kaivoksen likavesien juoksutukset vesistöihimme samaan aikaan, kun joka ainoalta mökiltä edellytetään jätevedenpuhdistamon tasoista laitosta! Kummallista on, että kansalaiset eivät ole tasa-arvoisia sitten yritysten kanssa; Talvivaraan perusteella pitäisi jokaisen saada vetää putki suoraan lähimpään ojaan, jos likakaivo tulee täyteen...


    • Lehden linja

      Lehtenne on ilmeisestikin osa Sanoma-konsernia, toisin sanoen Hyssyttely Sanomiin kuuluvaa. Ei silloin ole ihme, että mikään järkevä ei mene läpi. Voi ajatella myös Hyysäys Sanomat tai Hinttilä Sanomat, koska kaikki mamu ja gay puolen jutut ovat pop.

      • 895

        Valtaosa sanomalehdistä nyt julkaisee kaiken aika valikoidusti eikä toimitustyötä tehdä; STT:n ym. uutiset julkaistaan vaan sanasta sanaan kopioiden. Mitä taas keskustelun aloittajaan, niin tuo aloittajan asia tulee talouden puolelta tuskin kenellekään yllätyksenä; paitsi 97%:lle ihmisistä, joilla poliittinen muisti on korkeintaan 2 viikkoa. Täytyy kuitenkin kysyä, miksi poliitikot ovat toimineet näin, siis maan ja kansalaisten vahingoksi? Heidän pitäisi ajaa etujamme, mutta ei. Ovat siis tarpeettomia, jos ei kyetä maan eduksi toimimaan...


      • hyssälä

        pittää olla hys-hys polliitikkojen tekemisestä, koska kavereita. pittää olla hys-hys polliisin nurjasta puolesta, koska juttlähde. pittää olla hys-hys paikallisten ja suurempiikin firmojen etuja loukkaavista, koska rahalähde.

        jälelle jää jutut säätilasta, mikä vanhentunnu jo lehden tullessa painosta sekä kahvitteluseuroista.


      • ????????????????????
        hyssälä kirjoitti:

        pittää olla hys-hys polliitikkojen tekemisestä, koska kavereita. pittää olla hys-hys polliisin nurjasta puolesta, koska juttlähde. pittää olla hys-hys paikallisten ja suurempiikin firmojen etuja loukkaavista, koska rahalähde.

        jälelle jää jutut säätilasta, mikä vanhentunnu jo lehden tullessa painosta sekä kahvitteluseuroista.

        Ja sitten vielä jääkiekkoa tungetaan joka tuutista silmät ja korvat täyteen. Ketkehän rosvot tuollakin on taustalla rosvoamassa yhteiskunnalta esim. yle-veron kautta?


    • ihmettelevä

      Nyt on muutenkin menossa maaseudun tyhjennys, jotta ökyrosvot saavat maaseudultakin rosvottua itselleen kaiken.
      Ei anneta maaseutu mökin asukille mitään asumistukea, mutta kyllä kaupunkien ökyrosvoille maksetaan vuokratukina ylihintaisia osakehuoneistoja asumistukien muodossa. Selvää yhteiskuntarosvousta tuokin eikä mitään muuta.
      Kyllä se maalainen pieneläkeläinen tulee halvemmaksi tukemalla asutaa sinne oman kotiinsa, kuin hyysätä se jonkun keinottelijafirman kalliiseen hoitokotiin tai ökyrosvojen vuokra-asuntoon .
      Tuo on nyt tullut eteen, ettei ihminen voi mitenkän jollain takuueläkkeellä (n. 700 euroa) tulla toimeen omassakaan mökissään, jos sinne sähkötkin on vedetty, puhumattakaan vedestä.
      Jäterosvothan rosvoaa joka asunnosta, vaikka ei niille toimittais ensimmäistäkään jätepussillista, vaan kompostoisi tai polttaisi uunissa jätteensä.

      Yhteiskunta on täysin järjettömien ja mielivaltaisten ökyrosvofirmojen rahastuksen kohteena, että väkisinkin tulee mieleen, jottei meitä mitkään meidän kansanedustame johda, vaan aivan muut tahot.
      Jos tuo jätebisnes kannattaa yksityisellä, niin jo sen sitten kumma, miksei kannattais valtiolla, koska silloinhan valtio saisi enemmän, kuin nykyisellä systeemillä, millä veroparatiiseihin nuokin rahat menee.

      Ei tätä touhua enää voi hyvällä tahdollakaan sanoa järkeväksi, kyllä nyt suomalaisia ryöstetää, ja suomineitoa raiskataan oikein kunnolla.
      Eikö tuonne päätöksientekoportaisiin löydy enää yhtään sellaisia ihmisiä, jotka ajattelis muutakin kuin omaa lomsaansa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe