Millainen on homoseksuaalien maailma tänäpäivänä?

Brby

Yhäkö on seksi pääasia, vai joko on pehmeämpiäkin arvoja tullut esille? Kysytään näinkin yksinkertaistetusti:

Kuinka monet hakevat vain ja ainoastaan yhden illan juttuja ja kuinka monet hakevat lähinnä/pelkästään parisuhdetta?

Ja taka-ajatuksenani oli selvittää, että kannattaako minun edes etsiä Qruiserin kautta ketään parisuhteeseen, vai ovatko asiat muuttuneet. En ole verkostoitunut mitenkään, ja olen bi, joten en tiedä yhtään mitä nykypäivän homot arvostavat: parisuhdetta vai pelkkää seksiä.

11

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äly hoi,älä jätä!

      Eli sä oletat että kaikki homot ovat pelkkää tasapäistä massaa ja toinen toistensa klooneja?
      Eiköhän arvomaailma riipu ihan henkilöstä, kuka arvostaa mitäkin.
      Toiset viihtyy sinkkuina ja toiset suhteessa.

      Typerää kysellä täältä tollasia.

    • URHEILUHARRASTAJA

      Unohdit yhden vaihtoehdon: ei hae parisuhdetta eikö yhden illan juttua eikä muutakaan seksiä tai suhdetta.

    • ap.

      No näinhän se on, ettei kukaan ole toisensa klooni, mutta tällaiset ulkopuolelle jäävät näkevät aikalailla massana tietyt ryhmät - tai ehkä se olen vain minä. Sitä olettaa, että tietyt ryhmät toimivat tietyillä tavoilla; heterot haluavat joko naimisiin, perheen ja punaisen mökin tai irtosuhteita, joissa ei ole välttämättä seksi pääasia, vaan etsitään sitä ihmistä, jota ei ole olemassakaan. Jotakin täydellistä siis.

      Uskon tottakai, että muitakin poikkeuksia on, mutta pahoittelen jos joku veti herneen nenäänsä tästä. Hyvä että osoitit asian. Jotenkin jää huomaamatta, että onhan niitä muunlaisiakin ihmisiä. Jäänyt vaan sellainen tuntuma, että homoissa se jakaantuu heteroiden tapaan joko parisuhdetta kaipaaviin tai sitten niihin, jotka eivät halua muuta kuin seksiä. Varmasti on muunlaisiakin.

      Ja Urheiluharrastaja: olen tietoinen niistäkin ihmisistä, mutta lähinnä kai yritin yleistä kantaa selvittää. Jos lähden etsimään seuraa, niin minkälaista seuraa löytyy. Onko kuinka moni joutunut pettymään, kun ei ole paljoa muunlaisia tullut vastaan, kun irtosuhteita etsiviä. Onko kuinka monet homot parisuhteessa vai onko se uusien sukupolvien myötä muuttunut sellaiseksi, että seksi on ainoa tavoite tapailla muita.
      Joku näkee tämän varmasti typeränä kyselynä, mutta kun kiinnostaa, enkä tiedä miten asiaa selvittäisin. Haen tietysti itse seuraa tässä sivussa, mutta kun ei ole vielä todisteita kummastakaan kannasta. Jotakin jokainen etsii - etenkin jos puhutaan deittisivustoista, jonne kerääntyvät nämä etsijät. Ei siis kosketa heitä, jotka eivät etsi yhtään mitään.

      • Osa hakee yli 40- vuotiaana parisuhdetta, osa 14-v. Osa ei osaa koskaan sitoutua. Seksiä haetaan yleisesti.

        Itse olen parisuhdemies, joten muuta en ole hakenutkaan, ja sellainen suhde on. Iskurista löytyi nykyinen.


    • jepjep___

      "kannattaako minun edes etsiä Qruiserin kautta ketään parisuhteeseen, vai ovatko asiat muuttuneet"

      Qruiser on vähän riskipaikka parisuhdehakuun, mutta toisaalta tiedän useita jotka ovat sitä kautta löytäneet toisensa. Eikä nyt puhuta mistään lyhyistä kesäromansseista, vaan yli viiden vuoden draamatonta yhteiseloa saman katon alla.

      Ne hyvät miehet nyt vain sattuu olemaan melko haluttua tavaraa ja ne myös usein löytävät toisensa. Niinpä niitä ei sitten vapaana paljon pyöri.

    • Yleistystä, ta jotain...

      'Nykypäivän homot' arvostaa just samoja asioita kuin muutkin ihmiset. Qruiserissa on vaikka kuinka paljon kundeja, jotka oikeesti hakevat vain parisuhdetta. Eikun sinne vaan viestittelemään. Ei ole helppoa, niinkuin ei parin löytäminen koskaan ole :)

    • Harmaja

      Homous on tavallisempaa kuin aiemmin, joten olemme enemmän heteron kaltaisia. Homous ei yhdistä enää kuin ennen, se on avoimempaa ja itsekunnioitus on vahvaa.

      Ikäihmisen näkökulmasta muutos on varmasti se, että nuoret ovat nirppanokampia kuin koskaan, mutta myös yleinen trendi, lihakset ovat kaikkea, näkyy leimallisesti. Avoimuus, hyväksyntä ja netti ovat luoneet laajan tarjonnan, jossa kilpailu on kovempaa kuin koskaan. Sinun pitää olla helmi.

      Aina on ollut parisuhdetta arvostavia hemmoja. Kuten heteroilla, uskolliset ja kotona viihtyvät jäkät eivät ole yhtä jännittäviä kuin iskurepliikkinsä hioneet partaveitset. Viime kädessä sinä teet valinnan. Vähemmän jännittävä elämä tuo mukavan parisuhteen. Jos kuolaat flirttikuninkaiden peräään, saat mitä tilaat. Ei kannata valittaa, miksi herra lipevä ei ollutkaan herra uskollinen.

      Parisuhteella on biologinen pohja. Koska me voimme toteuttaa elämäämme, me käyttäydymme kuten muutkin. Meille sallitaan rakastuminen paremmin kuin koskaan. Siksi suhde ei jää aina pelkkään seksiin. Sille, että parisude ei ole aina ikuista, on myös biologinen pohja. Elämä on vahvaa ja monisyistä. Nauti.

      • Joopajoojoojoo

        Oman kokemuksen perusteella sanon, että Suomessa nimenomaan ei haluta lihaksia. Täällä on ollut iät ja ajat muotia sellainen laiha karvaton vaatehenkari. Kulkee homopornossa koodinimellä twinks. Muskelit ovat pannassa. Suomalainen ja amerikkalainen homobaari eroavat tuossa suhteessa toisistaan kuin yö ja päivä. Tiedä sitten häntä, mistä tuo tuollainen makuero johtuu.

        Mitä tulee netin deittisovelluksiin, ne ovat luoneet illuusion siitä, että tarjontaa riittää kuin niitä kuuluisia ratikoita - kun yksi menee, toinen tulee tilalle. Eipä se mene ihan noin. Helsingissä piirit ovat pienet ja ne mieleiset käyty nopeasti lävitse, jos tahti on esmeks mies tai pari per viikko.

        Se toki ei estä sitä, etteivätkö jotkut näin ajattelisi. Siitä vain sitten kollaamaan, tulisiko kulman takaa aina jotain vähän parempaa. Osa saattaakin jatkaa näin, kunnes ensimmäiset rypyt simmuissa ja harmaat hiukset päässä pysäyttävät miettimään, mitenköhän deittailu jatkossa sujuu.

        Osalle ei riitä tämäkään, vaan ollaan vielä nelikymppisinäkin jallittamassa puolta nuorempia. Mieluummin sitten vaikka puoli vuotta jatkuvaa spämmäystä jokaisella mahdollisella saitilla ja ehkä yksi parikymppinen variksenpelätin sänkyyn kuin että asettauduttaisiin aloilleen samanikäisen kanssa. Näitä gubbeja sitten manataan nuorempien parissa, vaikka moni näistä nuorista omistaa just samanlaisen elämänasenteen, joka johtaa "gubbeuteen".

        Muihin suomalaisen homoscenen omituisuuksiin lukeutuvat mm. bottomeiden valtava suhde toppeihin. Käytännössä rumalla topilla on enemmän tarjontaa Suomessa kuin hyvännäköisellä bottomilla. Jako on todella tiukka, eli ei puhettakaan, että toppi ja toppi tai bottom ja bottom voisivat seurustella. Ehkä toi kuvastaa sitten tiukkaa sukupuolijakoa, mikä näkyy heteroiden puolella esmeks työpaikoissa ja opiskeluissa. Suomessa nimittäin on tosi vähän miehiä sairaanhoitajina ja naisia insinööreinä, vaikka maatamme usein tasa-arvoiseksi kutsutaankin.

        Sukupuoliroolit ovat jollain irveellä kavunneet homosuhteisiin tai toisaalta mitä sitä ihmetelemään, kun homot niin innolla näitä avioliittoja ja keskiluokkaisia perhehelevettejä heteroilta kopioivat....


    • Ap.

      Kiitos teille jotka asiallisesti vastasitte meikäläisen typerään kysymykseen :) Tämä kyllä valaisi asiaa ja paljon. Olen aikaisemmin etsinyt parisuhdetta naisten kanssa, joten tiedän millaista se etsintä on ja mitä löytyy, mutta nyt haluaisin miehen vierelleni, enkä tiedä millaista sellaisen etsiminen on. Hyvä tietää, että on miehiä, jotka hakevat parisuhdettakin.

    • Mie jos etin, niin etin semmoista miestä, joka osaa edes kirjoittaa oman anonyymimerkkinsä samaksi keskusteluissa, eikä aina vaihda yhden kerran jälkeen heti uuteen :D

      Lienee liikaa pyydetty?

    • MaailmaEiOleViaton

      Riippuu ihmisten elämäntilanteista. Olen huomannut itse, että moni tutuista asettui aloilleen, kun opinnot olivat takana ja työpaikka löytynyt. Sitä aikaisemmin pantiin vähän siellä sun täällä. Ikävä juttu tuossa kuvissa on se, että jos ei ole tutkintoa eikä työpaikkaa, aika usein niitä poikakavereitakaan ei ole. Ulkonäön lisäksi myös tulotaso tuntuu olevan se, missä valkataan kumppania homojen parissa.

      Lyhyesti vois sanoa, että parikymppisenä paneskellaan ympäri ja ämpäri ja sitten kolmenkympin lähestyessä järkiinnytään - ja tää näkyy sitten myös siinä, millä kriteereillä haetaan (pano)kumppania. Tää on toki vain yleinen kehityskulku. Jotkut etsivät alusta saakka kumppania ja toiset eivät välttämättä pariinnu koskaan.

      Syynä voi olla sekin, ettei ole uskallusta oman seksuaalisuutensa tutkimiseen. Itse kuulun varhaisherännäisiin ja monesti sitä on vähän hukassa näiden kaksvitosten kanssa, jotka ovat tulleet just kaapista, osalla jopa ex-vaimot ja perhettä. Heillä on kauhea kokemisen halu ja osa pelkää, että parhaat vuodet jo takana, missä ovat tietyssä mielessä oikeassa. Markkina-arvo noilla panomestoilla kyllä laskee nopsaan siinä 25-30-vuoden iässä.

      Vastaavasti itse sitä kiroaa, että on viettänyt sitten 10-15 vuotta ihan turhaan homona liian varhain, kun monet ovat kaapissa tai leikkineet heteroa. Ihmettelin itsekin, että olenko ainoa, ja sitten paljastui tässä muutama vuosi sitten yhdessä hujauksessa, että lukiossa samalla luokalla oli ollut toinen homo, ekassa yliopistossa tutor oli ollut homo ja sitten toisessa yliopistossa paras kaveri oli bisse. Jeppajee. Jokainen tietysti tuli asian kanssa esille vasta, kun oli turvallista, eli ikää ja elämänkokemusta, varmuutta ja yhteiskunnallinen ilmapiiri ja asema turvallinen tehdä tällainen tunnustus.

      Eli ongelma tässä kait on se, että liian monet ihmiset ovat tietyn elämäntilanteen vankeja, ei uskalleta katsoa ympärille. Tää pätee toki itseenkin. Kun elämät eivät "synkronoidu", niin ei sitten synny suhdettakaan. Aika harvat (homo)miehet antavat tällä tavalla mahdollisuuden ihmissuhteille, vaan sitä aina jämähdetään siihen, että kun on opiskelut, niin ei käy, kun on välimatkaa 500 kilometriä ei käy, kun on 10 vuotta ikäeroa ei käy, kun on ...

      Joskus on tosiaan sellainen tunne, että aitoa jalat alta vievää rakkautta ei juurikaan ole. Ei anneta tilaisuutta rakkaudelle. On vain laskelmointia, riskien minimointia, mikä näkyy tosi pahasti siinä, miten lähdetään esmeks deiteille. Yksi ainoa väärä sana tai huono kuva, niin se on siinä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe