Ostin huumorilla halpisfiksin

talvipolkija

Tilasin ulkomailta kokeilumielessä suoratankoisen fiksipyörän huimaan 143,99Euron hintaan. Paketti tuli EU:n alueelta alle viikossa ja kuljetus kotiovelle maksoi euron. Samassa laatikossa tuli myös muita tilaamiani tuotteita.

Pyörä tuli paketissa osittain kasattuna: satula, ohjaustanko, polkimet ja etukiekko piti kiinnittää. Paketin mukana tuli kaksi kuusiokoloavainta ja pellistä prässätty työkalu muttereiden kiristämistä varten, tosin käytin omia kiintoavaimiani. Kuusiokoloavaimet olivat yllättävän kestäviä verrattuna vaikkapa Ikean huonekalujen mukana tuleviin vastaaviin. Flipflop-takakiekko piti kääntää koska halusin ajaa fiksipuolella. Vannejarrut piti myös säätää ja kiristellä kohdalleen.

Yleisvaikutelma pyörästä: runko muistuttaa 80-luvun hitsattua teräsrunkoa, etuhaarukka on toteutettu aheadset-tyyppisesti. Kampilaakeri kasettityyppinen. Vannejarrut 90-luvun kilpapyörätyyppiset. Teippaukset ja merkit ovat selkeästi halvan oloiset, ja varmaan näitä saisi millä tahansa merkillä kun tilaisi tarpeeksi monta suoraan valmistajalta.Maalipinta vaikutti ihan asialliselta.

Renkaat ovat 25 milliset katurenkaat (made in Sri Lanka)Presta-venttiileillä: yllättävän hyvän tuntuiset, materiaalina vaikuttaa olevan jopa kumia eikä epämääräistä muovisekoitetta. Ilmaa laitoin renkaisiin 6 baria ja tuntuu pysyvän. Satula ja tangon tupit vaikuttivat myös ihan asiallisilta. Jarrupalojen kitkapinta on myös sopivan pehmeää materiaalia eivätkä mitään kivikovaa saippuaa.

Jarrukahvat, vaijerit ja heijastimet vaikuttivat normaalilta varaosalaadulta, mitä näkee b-kaupan, markettien ja motonetin sekä urheiluliikkeiden varaosahyllyssä. Ketju näytti olevan Kmc:n valmistama.

Ajotuntuma: Yllättävää kyllä pyörä on ajotuntumaltaan lähes yhtä hauska (mutta toki erilainen) ajettava verrattuna svh:lta yli 1500 euron cyclocrossariini tai yli tonnin 29"eriini ja huomattavasti miellyttävämpi kuin työmatka- ja arkikäytössä oleva Crescent hybridini (joka tosin on palvellut vuosia ympärivuotisessa käytössä ja toinen takakiekko ja -pakka, sekä kolmas takavaihtaja ym. menossa). Ajo-ominaisuuksissa ei ole moitittavaa, lokasuojaton fiksi kulkee äänettömästi eikä ajotuntumassa tai valmistusmateriaaleissa tuntunut muutoksia viiden asteen pakkasessakaan.

Pieni pettymys oli, että kovin paljon isompi rengas ei ainakaan lokasuojan kanssa pyörään mahdu talvikäyttöä ajatellen.

Eli alkuvaikutelman perusteella huomattavasti laadukkaampi kuin Suomessa huonekaluliikkeiden halpisromut.Katsellaan miten kestää käyttöä ja korroosiota. Kohta pääsee jo ensihuollon tekemään ajokilometrien perusteella.

13

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pomppukeppi

      Korroosiota tuskin kestää. Se on yleisin halpojen dollarien vika. Jo yhden talven jälkeen monet osat ovat pilkullisia ja hapettuneita. Ruostetta on yleensä niissä muttereissa joita om joutunut kiristelemään.
      Mutta jos voi säilyttää lämpimässä, tekninen kestävyys on yleensä riittävä pieniin jokapäiväisiin hyötyajoihin.

      • Pomppukeppi

        "Korroosiota tuskin kestää. Se on yleisin halpojen dollarien vika. "

        Siis fillarien... ;)
        Puhelimella on hauska tapa ehdotella sanoja...


    • Mistä tilasit ja mikä pyörä?

      Hinta on niin naurettavan halpa, että voisi ottaa riskin ja kokeilla.

      • talvipolkija

        Sports Directistä Dunlop fixie track bike 700c. Saksalaisissa nettikaupoissa näytti olevan vielä halvemmalla, mutta kun varsinaisesti tilasin muuta niin klikkasin vielä tuon pyörän kokeeksi. Jos tuolta tilaa niin kannattaa etsiä netistä joku voucher lisäetujen saamiseksi.


    • pro miäs

      hieno pyörä!! ei voi muuta sanoa kun että on varmasti hintansa väärti ja hakkaa suomen marketti inserat ja nishikit 100-0 .....

      • apupyörät

        Paitsi,että yksikään marketti ei suomessa myy niskahikeä...:)


    • Börje 321

      Aja tuolla talvella säännöllisesti ja postaa kuva keväällä kun lumet on sulanu. Ota tarkemmat kuvat pulteista, muttereista ja navoista niin nähdään millanen laatu on. Avaa vielä navat niin nähdän missä kunnossa sisuskalut on. Vapaaratas on toki kunnossa, jos fixinä ajelet, mut hyvä nähdä kuinka on esimerkiksi kestäny kondensiovettä. Olisi hauska nähdä mimmosessa kunnossa tuo on oikeesti, jos ajelee Suomen olosuhteissa ympäri vuoden.

      • talvipolkija

        Eiköhän se järjesty.


    • talvipolkija

      No nyt on kevät koittanut. Harmi että tämä suoli24 muuttui näin surkeaksi käyttää.

      Fiksin käyttötarkoitus muuttui suunnitellusta kun en raaskinut ostaa siihen nastarenkaita, kun vanhassa talvipyörässä on hyvät nastarenkaat alla.

      Ajelin siis vesi- ja kurakelillä ja räntäsateessa lenkki- ja työmatka-ajot fiksillä. Ja vasta talvikelin tultua vaihdoin talvipyörään. Tästä syystä talvipyöräkin toimi kiitettävästi, kun voimansiirto ja vaijerit eivät niin paljon altistuneet vedelle ja loskalle eli kosteudelle ennen pakkasia.

      Talven fiksi oli pesemättömänä ulkona katoksen alla, ja kas kummaa: ruostetta ei ollut tullut edes muttereihin tai muihin osiin. Kevään tullen pesu ja rasvaus ja pyörä oli valmis kevätajoihin. Ilmakin oli pysynyt renkaissa. Pyörännapoja en ole ehtinyt/jaksanut avata.

      • Joo_siis_ei

        Tollanen halpa paska joutaa romulavalle. Samoin huonolaatuinen talvipyöräsi. Tilalle hankit osamaksulla talveksi kolmendonan kaksysin ja kesäksi kolmen-neljändonan cyclon.


      • Hyvänä kuulostaa pysyneen. Paljonko tuli kilometrejä fiksiin?


    • trololololololooo

      Tiedoksi sitten, että tuon kirjoitti palstan matkijatrolli. Ei kannata ryhtyä väittelyyn sen kanssa.

      • trololololololooo

        Siis sen romulavaviestin tuossa yllä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      585
      1023
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      940
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      806
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      721
    Aihe