Kataisen hallituksen saavutukset!!

s.partacus

Onko niitä?

Stubbin hallitus ilmeisesti laittaa toimeen sovitut leikkaukset sosiaalisen sektorin supistuksiin ja etuuksien leikkauksiin.
Hallituksen kasvu- ja työllisyyden edistämistavoite kääntyi päinvastaiseksi. Työttömyys on kasvanut tuotanto laskee.
Valtionvelka piti laskea.

Toteutunut on yli 6 miljradin euron leikkaukset. Kuntien menot ovat kasvaneet ja kunnallisverotus kohonnut lähes kaikissa kunnissa. Hallitus on asettanut työryhmän tutkimaan uusien taisteluhävittäjien hankintaa. Taivaan tuuliin aiotaan syytää miljardeja.

Löytyykö mitään myönteistä!

22

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viime vaalien tulos sai aikaan liian monipuolueisen hallituksen joka oli pohjansa vuoksi lähes kykenemätön tekemään päätöksiä asioissa joita olisi pitänyt tehdä elintason säilyttämiseksi.

      Yksi tärkeimmistä asioista eli työmarkkinoiden jäykkyys ja toisen eli työntekijäpuolen haluttomuus joustoihin on yksi pääsyy sekä työttömyyteen että yhteiskunnan lainamäärän kasvuun.

      Kustannuksia olisi pitänyt alkaa riisumaan jo edellisten vaalien alla ja ainakin heti niiden jälkeen kuten Saksa teki ja on taas iskussa. Me vain ristimme kätemme ja rukoilimme mannaa taivaasta mutta kaikkien pettymykseksi sitä ei satanut. Piti tyytyä pelkkään veteen ja lumeen.

      Kun nyt aloitetaan leikkaamaan niin se menee syvemmäksi kuin jos olisi tehty jo usea vuosi sitten koska tilanne on pahentunut koko ajan eikä maailmaan pääse vaikuttamaan 5 miljoonan asukkaan voimin kun se ei onnistu miljardillakaan asukkaalla. Vika ei siis perusteiltaan ole Kataisen tai Stubbin kontolla vaan maailman tilanteessa jota vielä järjestelmämme jäykkyys ja sopeutumattomuus lisäsi.

    • toru

      Pahin hallituksen virhe lienee, että se lähti työväen etujen purkamisen tielle. Se peitti kaiken muun alleen. Minkäänlaisia toimia työttömyyden torjumiseksi ei tehty.

      • Se näyttää "toru" olevan talousasioissa ulalla kuten s.p:kin. Kumpikaan ei ole huomannut, että talouden matalasuhdanne johtuu pääosin markkinoiden huonosta vedosta. Kun ei kauppa käy niin ei tarvita valmistajiakaan. Paras keino olisi alennusmyynti kuten muissakin tapauksissa jossa tavara makaa varastossa ja uutta pitäisi saada mahtumaan.

        Jos työnteon kustannuksia saatetaan reaalitasolle niin sehän on vain etu niille jotka sen vuoksi eivät joudukaan työttömiksi. Tätä politiikkaahan meidän pitäisi noudattaa eikä luutunutta vanhaa jossa pidetään jostain vanhasta muissa olosuhteissa syntyneestä sopimuksen pilkusta kiinni.

        Työttömyyttä torjutaan parhaiten tuottamalla tuotteita hintaan jolla ne menevät kaupaksi. On se ihme jos ei komukin tuon vertaa ymmärrä. Noinhan se yrittäjänkin elanto muodostuu, onko palkansaajan elanto sen kummempi aikuisten oikeasti?

        Meillä on liian hyvä sosiaaliturva joka ei kannusta hakeutumaan työhön vaan mieluummin maataan sohvalla tai roikutaan baarin tiskillä kaljoittelemassa.

        Suuri vika on myös kolmikannassa, siinähän muutkin kuin hallitus pääsevät päättämään mutta jättävät vastuun hallitukselle, olisi syytä jakaa se vastuu jos kerran halutaan olla sanomassa miten mennään eteenpäin.

        Tosin kolmikanta on epädemokraattinen järjestelmä sillä niin työnantajan kuin työntekijöidenkin edustajat eivät ole demokraattisesti valittuja eikä niiden pitäisi siten koskaan edes pyrkiä ylittämään hallituksen ja eduskunnan valtaa.


    • happotähde

      Hallitus on kokoomusvetoinen ja porvarienemmistöinen. Samoin eduskunta.
      Se saanut aikaan leikkauksia ja sosiaaliturvan heikentämistä. Missä ovat myönteiset seikat. Työttömyys on kasvanut ja se ei kansalle ja valtiontaloudelle ole hyvä asia.
      Kokoomuksen ja persujenkin piiristä on vaadittu palkkojen alentamista. Se lisäisi edelleen ahdinkoa.

      • Jäin eläkkeelle noin 7 vuotta sitten, kuukausiansioni putosi reilusti mutta ei se mitään ongelmaa aiheuttanut. On vain sopeutettava menonsa aina kulloisiinkin tuloihin ja homma sujuu.

        Meillä ovat palkat saattaneet monella alalla nousta enemmän kuin alan todellinen tuottavuus eli ansainta olisi antanut aihetta ja sen vuoksi tuotantohinnat ovat liian korkeita. Korkeiden hintojen vuoksi ei kauppa käy joten hintoja pitää laskea. Palkat ovat yksi syy korkeisiin tuotantokustannuksiin joten niihin on puututtava ennemmin tai myöhemmin. Jos olisi puututtu jo 2008 kun tämä soppa alkoi niin olisi päästy vähemmällä mitä nyt joudutaan tekemään. Nyt tuppaa olemaan kiirus saada maa jaloilleen joten leikkaus leikkauksen perään on tulossa!


    • aamupesu

      Kataisen mielihokema oli: Nyt tarvitaan kovia leikkauksia sosiaaliturvaan, jotta sosiaaliturva voitaisiin säilyttää!?
      Väite on kuin papilla: Elätte nyt helvetillistä elämää mutta jos teette parannuksen, pääsette taivaaseen.

      Suomi käy reilusti yli puolet tavaranvaihdosta EU:n ja USAn kanssa. Näissä kaikissa on leikattu sosiaaliturvaa ja palkkojakin alennettu tai halpatyövoimaluokkaa luotu.
      Tuonti niihin maihin supistuu ja viejämaiden tuotanto supistuu.
      Sotun heikentäminen ja palkkojen alentaminen eivät edistä työllisyyttä. On käynyt päinvastoin, ne ovat työttömyyden kasvun syy.

    • quo vadi

      Hallituksen suurin purjein ajama kuntauudistus lienee kuopattu. Se voitaneen katsoa myönteiseksi.
      Kuntauudistuksen idea oli suurkunnat isänkuntamallin perustalla ja pakkoliitoksilla.
      Kataisen lähtö Brysseliin johtuu osaksi idean muuttumisesta fiaskoksi.
      Ministeriöissä ja kunnissa sadat henkilöt tuhrasivat satoja työvuosia jatkuviin tutkimuksiin turhan takia. Varsinaiset työt jäivät tekemättä.

      Tilalle on värvätty sotealueuudistus. Siinä on sama demokratian kaventumisuhka. Enemmistö kuntien perinteisestä itsehallinnosta siirtyisi suurille kokonaisuuksille ja joiden hallintomallista ei ole tietoa.
      Ainoa oleellinen, josta on kuultu on peitsen taittaminen kuinka paljon toteutuksen yhteydessä toimintoja yksityistetään välittömästi. Keskusta ja Perussuomalaiset ovat tukemassa toimintojen yksityistämistä hallituksen kanssa.
      Lähipalvelujen pysyväisyys on uhanalainen.
      Saattaa olla että sekin kaatuu omaan mahdottomuuteen.

      • Kuntauuditus olisi todella ollut tarpeen ja on vieläkin sillä suurin osa kunnista ei tule toimeen omin avuin. Toinen vaihtoehto on vähentää kuntien velvollisuuksia tarjota palveluja sekä sosiaalista tukea tasolle jossa kunkin kunnan voimavarat riittävät.

        Meillä on jo vuosikymmeniä lisätty niin kuntien kuin valtionkin taloudellista rasitusta miettimättä mitä sitten kun talous ei enää olekaan nousukiidossa vaan alkaa ensin tasaantumaan ja sitten jopa laskemaan joka on tänään edessä.

        On tietysti hienoa kun suuri osa kansaa ruokitaan koti sohvalle tai kannon nokkaan mitä kukakin enemmän arvostaa mutta se käy liikaa meidän jotka olemme työssä tai olleet työssä kukkarolle joten järjestelmää on uusittava vastikkeelliseksi nykyisen lepokotimallin sijaan.

        Olisi tarpeen saada kansaan ja työväkeen samanlainen henki joka sillä oli aiemmin jolloin sosiaaliset avuit oplivat vain hätäkeino eikä niitä kukaan itseään kunnioittava hakenut normaalitilanteessa.

        Me tarvitsemme työsopimuskäytännön uudistamista jolloin siinä otetaan paremmin huomioon talouiden eri tilanteet ja pyritään joustamaan muutoinkin kuin työttömyyden kautta.


    • urwa

      Työläinen ei halua olla ruokkoelätettävä. Hän haluaa tehdä työtä. Työtön haluaa työtä.
      Katainen puhui "Suomi työllä nousuun" ja työttömyys sen kun lisääntyi. Puheet kovat - teot ei mitään.
      Vapaan kapitalismin keskeisin teoria on suuri työttömien vara-armeija ja järjestäytymisen estäminen. Työttömyys on toteutunut. Hyökkäykset ammattiliittoja vastaan ovat koventuneet. Hallitus on myösukaisesti tukenut propagandaa järjestäytymistä vastaan. Siinä asiassa persut ja keskustapuolue ovat sille apuna.

      Hallitus kertoo palkkatyöläisen olevan työhaluton. Tämä on sen ainoa saavutus työllistämispuuhissa. Pakkoa on väläytelty. Pakkoa alepalkoilla työpajoille yksityisfirmojen hyväksi. Sama kuin jo 1700 -1800 luvun kapitalismissa on monissa maissa nähty.
      Mikäli Katainen EU:n työllisyyskomissaarina hoitaa asioita samoin kuin pääministerinä, EU:n työttömyys voi kaksinkertaistua lyhyellä aikavälillä. Tai ei siis hoida asiaa lainkaan.

      En keksi hallituksen toimista muuta myönteistä kuin että ministeriöt ovat suorittaneet oma-aloitteisiesti niille kuuluvia normaaleja tehtäviä.

      • Kyllä töitä saa jos osaa hinnoitella palvelunsa reaalitasolle. Tasolle jossa tulos on markkinakelpoinen eikä siten joudu varastoitavaksi kunnes myydään alennuksella tai viedään kaatopaikalle.

        Meillä kun kustannustaso on karannut eikä sen suitsimiseen ole riittänyt järkeä.

        Toinen keino jolla voisi hetken pärjätä on pystyä ideoimaan tuotteita joita vain kehittäjä pystyy valmistamaan ja jollaisia kansa himoitsee. Se voisi maksaa hieman enemmänkin mutta jos siitä halutaan volyymituote on hinta kuitenkin ratkaiseva.

        Emme pysty pitämään elintasoamme jos vain pesemme toistemme paitoja ja puolipohjaamme kenkiämme. koska olemme monessa suhteessa tuontimaa niin vähintään saman verran on oltava vientiä.

        Ay järjestöt eivät vielä ole tajunneet vastuutaan vaan jankkaavat samaa vanhaa liturgiaansa. Se on meidän tuhomme!


    • bolivian ystävä

      Vertailun vuoksi Bolivian talous- ja sosiaalikehityksestä 2005 - 2013 pres. Moralesin MAS puolueen valtakaudella.

      "Bolivian valtion viraston tietojen mukaan maassa on koettu Moralesin hallituskausien aikana:
      750 prosentin korotus sosiaalimenoissa viimeisen yhdeksän vuoden aikana
      Kaasutuotannon kasvu 33 miljoonasta kuutiometristä 56 miljoonaan vuonna 2013
      Tuhannen miljoonan dollarin investoinnit yli viiteen tuhanteen projektiin, joihin lukeutuvat terveysklinikat, koulut ja urheilutilat
      104 prosentin todellinen korotus minimipalkkoihin
      Tunnustus kokapensaan lehtien perinteiselle käytölle ensimmäistä kertaa Bolivian historiassa
      Äärimmäisen köyhyyden vähentäminen vuoden 2005 38,2 prosentista vuoden 2012 21,6 prosenttiin
      Alle kolmevuotiaiden kroonisen aliravitsemuksen laskeminen vuoden 1989 41,7 prosentin tasosta 18,5:n vuoteen 2012 mennessä
      Energiantuotanto- ja liikennesektorin teollisuuskehitys
      Vuosien 2005 ja 2013 välillä bruttokansantuote kolminkertaistui ja kansainväliset reservivarannot nousivat 48 prosenttiin BKT:stä
      Perustuslaki suosii kotimaisia investointeja ulkomaisen tuotannon sijaan, lisää autonomiaa ja maan alkuperäiskansojen mahdollisuuksia osallistua politiikantekoon."

      Lähteet: Telesur; La Tercera; Clarín; Univisión, La Nación; La Razón.
      Latinalaisen Amerikan solidaarisuusverkosto
      Teksti ja käännös: Sami Laaksonen
      Lähde: El Proceso

      Boliviasssa taloudellinen toiminta on sidottu sosiaalisen valtion rakentamisen yhteyteen.
      Kataisen hallitus teki kaikkensa ja Stubb jatkaa sosiaalisten elemenntien purkamiseksi.

    • Katainen väitti että kansa syö yli varojen. Tilastotiedot EU:ssa kertovat, että väite on valhe.
      Rikkaiden veronkierto Suomessa alkoi suurimittaisena Ahon/Viinasen hallituksen aikana 1990 luvun alussa. Se on seurausta pääomaliikkeiden vapauttamisesta Holkerin/Sorsan hallituksen toimesta ennen Ahon hallitusta.
      Valtionvelat eivät ole todellisia. Ne ovat keinotteluvelkoja. Suomessa se koostuu varakakkaiden verohelpotuksista, veronkierrosta ja työttömyyden suosimisesta tietoisena politiikkana.

      "EU-maat menettävät veronkierron takia vuosittain biljoona euroa, tuhat miljardia. Suuryritysten ja superrikkaiden verovapaamatkustajuus sälyttää korkeammat verot tavallisille ihmisille, pahentaa tuloeroja ja sosiaalisia ongelmia, syö pohjaa terveydenhoidon, sosiaaliturvan ja koulujen rahoituksesta. Biljoona on melkein 20 kertaa Suomen valtion budjetti, enemmän kuin EU-maiden yhteenlasketut terveydenhoitomenot, tai yhteenlaskettu vuotuinen velkaantuminen talouskriisin aikana tai neljä kertaa Kreikalle ja Kyprokselle myönnetyt tukipaketit yhteensä, lainat mukaan lukien.
      EU-maat menettävät veronkierron takia vuosittain biljoona euroa, tuhat miljardia. Suuryritysten ja superrikkaiden verovapaamatkustajuus sälyttää korkeammat verot tavallisille ihmisille, pahentaa tuloeroja ja sosiaalisia ongelmia, syö pohjaa terveydenhoidon, sosiaaliturvan ja koulujen rahoituksesta. Biljoona on melkein 20 kertaa Suomen valtion budjetti, enemmän kuin EU-maiden yhteenlasketut terveydenhoitomenot, tai yhteenlaskettu vuotuinen velkaantuminen talouskriisin aikana tai neljä kertaa Kreikalle ja Kyprokselle myönnetyt tukipaketit yhteensä, lainat mukaan lukien."
      http://satuhassi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141514-tavalliset-ihmiset-maksavat-suuryritysten-veronkierron

      EU:n pankeissa on myös Itä-Euroopan kapitalistien veronkiertovaroja ja jotka maat kärsivät pääomapulasta.
      Stubb jatkaa asioiden suhteen viheltelyä ryhtymättä mihinkään toimiin.

      • "EU-maat menettävät veronkierron takia vuosittain biljoona euroa, tuhat miljardia. "

        Niin, ja ketähän tästä pitäisi syyttää - lainsäätäjiä vaiko veronkiertoa harjoittavia??
        Kalle arvelee sinun kritisoivat lakia noudattavia veronmaksajia etkä suuntaa kritiikkiäsi sinne, missä veronkierto tehdään mahdolliseksi.

        Olet kai jo ymmärtänyt, että veronkierto ei ole rikollista toimintaa?

        .................


      • konnat kiikkiin
        antipunikki kirjoitti:

        "EU-maat menettävät veronkierron takia vuosittain biljoona euroa, tuhat miljardia. "

        Niin, ja ketähän tästä pitäisi syyttää - lainsäätäjiä vaiko veronkiertoa harjoittavia??
        Kalle arvelee sinun kritisoivat lakia noudattavia veronmaksajia etkä suuntaa kritiikkiäsi sinne, missä veronkierto tehdään mahdolliseksi.

        Olet kai jo ymmärtänyt, että veronkierto ei ole rikollista toimintaa?

        .................

        Kehitysyhteistyön palvelukeskus kiinnitti rikkaiden veronkiertoon huomiota 2010 ja heitti haasteen 2011 muodostettavalle hallitukselle (Kataisen hallitus).
        Kepa huomioi myös kehitysmaiden pääomien katoamisen EU-maiden pankkeihin ja josta on niille suurta vahinkoa.
        Kepa arvioi tuolloin veronkierron vuotuiseksi määräksi Suomessa 600 milj ala-arviona.

        Kataisen hallitus ei ole tehnyt ongelmalle mitään. Se on sille negatiivinen ansio.

        KEPAn pääsuositukset 2011 hallitukselle. Silloin istui Kiviniemen (kesk) hallitus:
        " >Suomen on vaadittava OECD:tä sitoutumaan monenkeskisen sopimuksen käyttöönottoon verotietojen automaattiselle vaihdolle.
        >Suomen tulee vaatia EU:lta aktiivisuutta monikansallisten yritysten taloustietojen maakohtaisen raportoinnin vaatimiseksi.
        >Keväällä 2011 valittavan hallituksen tulee sitoutua näihin aloitteisiin ja viedä Suomi eturiviin myös muidenveroparatiisiongelman kansainvälisten ratkaisujen ajajana."
        http://www.kepa.fi/tiedostot/julkaisut/kansainvalinen-veronkierto-kuriin.pdf

        ps. veronkiero on rikollista toimintaa. siinä kavalletaan valtiolle kuuluvia varoja.


      • konnat kiikkiin kirjoitti:

        Kehitysyhteistyön palvelukeskus kiinnitti rikkaiden veronkiertoon huomiota 2010 ja heitti haasteen 2011 muodostettavalle hallitukselle (Kataisen hallitus).
        Kepa huomioi myös kehitysmaiden pääomien katoamisen EU-maiden pankkeihin ja josta on niille suurta vahinkoa.
        Kepa arvioi tuolloin veronkierron vuotuiseksi määräksi Suomessa 600 milj ala-arviona.

        Kataisen hallitus ei ole tehnyt ongelmalle mitään. Se on sille negatiivinen ansio.

        KEPAn pääsuositukset 2011 hallitukselle. Silloin istui Kiviniemen (kesk) hallitus:
        " >Suomen on vaadittava OECD:tä sitoutumaan monenkeskisen sopimuksen käyttöönottoon verotietojen automaattiselle vaihdolle.
        >Suomen tulee vaatia EU:lta aktiivisuutta monikansallisten yritysten taloustietojen maakohtaisen raportoinnin vaatimiseksi.
        >Keväällä 2011 valittavan hallituksen tulee sitoutua näihin aloitteisiin ja viedä Suomi eturiviin myös muidenveroparatiisiongelman kansainvälisten ratkaisujen ajajana."
        http://www.kepa.fi/tiedostot/julkaisut/kansainvalinen-veronkierto-kuriin.pdf

        ps. veronkiero on rikollista toimintaa. siinä kavalletaan valtiolle kuuluvia varoja.

        "veronkiero on rikollista toimintaa. siinä kavalletaan valtiolle kuuluvia varoja."

        Veronkierto on täysin laillista toimintaa. Suomen rikoslaista ei edes löydy sanaa "veronkierto".
        Joten veronkiertoa harrastavat eivät toimi rikollisesti vaan maan lakien mukaan. Jos heidän toimintansa kuitenkin katsotaan sopimattomaksi niin meillä on 200 kovapalkkaista kansanedustajaa, joilla on mahdollisuus lopettaa veronkierto nykyisessä muodossaan.

        .................


      • "Katainen väitti että kansa syö yli varojen. "

        Onkohan sinulla esittää mitään näyttöä väitteellesi?
        Kalle nimittäin arvelee hänen väittäneen yhteiskunnan elävän yli varojensa - ja sehän taas pitää paikkansa.

        ................


      • konnat kiikkiin kirjoitti:

        Kehitysyhteistyön palvelukeskus kiinnitti rikkaiden veronkiertoon huomiota 2010 ja heitti haasteen 2011 muodostettavalle hallitukselle (Kataisen hallitus).
        Kepa huomioi myös kehitysmaiden pääomien katoamisen EU-maiden pankkeihin ja josta on niille suurta vahinkoa.
        Kepa arvioi tuolloin veronkierron vuotuiseksi määräksi Suomessa 600 milj ala-arviona.

        Kataisen hallitus ei ole tehnyt ongelmalle mitään. Se on sille negatiivinen ansio.

        KEPAn pääsuositukset 2011 hallitukselle. Silloin istui Kiviniemen (kesk) hallitus:
        " >Suomen on vaadittava OECD:tä sitoutumaan monenkeskisen sopimuksen käyttöönottoon verotietojen automaattiselle vaihdolle.
        >Suomen tulee vaatia EU:lta aktiivisuutta monikansallisten yritysten taloustietojen maakohtaisen raportoinnin vaatimiseksi.
        >Keväällä 2011 valittavan hallituksen tulee sitoutua näihin aloitteisiin ja viedä Suomi eturiviin myös muidenveroparatiisiongelman kansainvälisten ratkaisujen ajajana."
        http://www.kepa.fi/tiedostot/julkaisut/kansainvalinen-veronkierto-kuriin.pdf

        ps. veronkiero on rikollista toimintaa. siinä kavalletaan valtiolle kuuluvia varoja.

        Kovasti te toisia vahtaatte! En halua sanoa jotta olisi suotavaa lain vastaisesti toimia kenenkään mutta jättäisin sen ja olen jättänytkin viranomaisille valvottavaksi. Paljonko luulette viranomaisten tätä palstaa lukevan, joten veikkaan vaikutuksen täällä kiukuttelusta olevan plus miinus nolla.

        Jos todella haluatte vaikuttaa niin hommatkaa runsaasti verotettavia tuloja ja kysykää verotoimistosta miten ilmoittamalla saa maksaa eniten veroa. Sillä keinoin autatte kanssaveljiänne paljon paremmin. Itse katson maksavani ihan tarpeeksi jos en vallan liikaakin veroja vielä eläkepäivinänä. Jos tietäisin miten saisin verorasitustani alemmas niin heti käyttäisin.

        Ostakaa myös viinat ja kessut oikein kaupasta älkääkä kiertäkö verotusta hankkimalla niitä Ruotsin tai Viron lautoilta. Niillähän saa matkustaa viinaksia ostamattakin, olen kokeillut eikä kukaan moittinut menettelyäni.

        Näin työeläkeläisestä joskus tuntuu siltä, että suuri osa maksamistani veroista hupenee joidenkin hupiveikkojen joille oikea työ ei maistu elättämiseen. Kaikki kun eivät osaa arvioida oikeasti työpanoksensa arvoa vaan vaativat miehen palkkaa lapsen työtehosta ja tuottavuudesta.


    • työkyv. eläkeläinen

      Persut ja Keskusta kritisoivat hallitusta liian pienistä leikkauksista. Persut ovat jopa esittäneet että rupukansa pitäisi eristää erillisiin slummeihin.
      Televisiossa tänään haettiin demareiden Lipposta apuun lisäleikkausten toimeenpanoon. Huomattakoon että Lipposen hallitus leikkasi työväen etuja mutta vielä sangen vaatimattomasti Kataiseen nähden.
      Esitän yhden myönteisen teon. Se kohdistui harvalukuiseen rikkaiden ryhmään. Niiden verotusta on alennettu. Rikkaat ovat kiitelleet ja ovat tyytyväisiä. Heidän ei kaupassa tarvitse tutkia hintalappuja.

      • Tarkkailija 2

        - - - Persut ja Keskusta kritisoivat hallitusta liian pienistä leikkauksista. - - -

        Oppositiossa on helppo kritisoida ihan mitä vaan, Oppositiossa on helppo esittää sitä ja tätä. Kun oppositiossa ei tarvitse koskaan vastata puheistaan. Ja soinilaiset jättäytyivät ihan itse oppositioon. Ei ollut vastuunkantajia vaalijytkyn jälkeen. Ei ollut "munaa" vastata puheistaan ja mennä ihan oikeasti vastuuseen asioista.
        Soinilaiset tekivät sen vapaaehtoisesti. Toisin kuin komulit, jotka eivät saaneet edes yhtä edustajaa...


    • åålanti

      Sallikaa armahtaa Suomen kansaa ja estäkää Perussuomalaisten tulo hallitukseen.
      He vaatisivat Kataistakin rajumpia leikkauksia ja suurempia asehankintasuunnitelmia.
      Mihin kansa on syyllinen, että heidän kurittamistaan jatkettaisiin persupolitiikalla!

    • Eikö kukaan pysty tuomaan Kataisen pääministerikaudesta myönteistä proletaarien kannalta. Kai jotain löytyy. Pientäkin.

      Katainen on nyt EU:n työllisyys- ja kasvukomissaari. Käykö EU:n talouden yhtä huonosti kuin Suomen!
      Suomen velkaannuttaminen ja sotun alasajo ei juuri maailmaa hetkauta mutta sama temppu EU:n mittakaavassa tuo aikaan kaaoksen puurovadille.

      Persukansanedustaja Juvonen vaatii hallitusta tekemään monta vertaa suurempia leikkauksia palkkatyöläisten etuihin kuin tehdyt lapsilisäleikkaukset.
      Persut avasivat Juvosen kautta hallitusohjelmaansa ja surkeutta on odotettavissa persuilta.

    • jogi

      Päiväkausia etsin vastausta aloitukselle.
      Hallitukselta löytyy vain leikkauksia ja supistuksia, työttömyyden lisääntymiseen merkitseviä päätöksiä, verohelpotuksia rikkaille ja tasaverojen kautta kiristyksiä rahvaalle. Ei löydy myönteistä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe